zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ciemność widze

Esio
31-12-2004, 13:29
Powiedzcie mi czy jesli w tibii robi sie ciemno (noc) to jesli jestescie na powierzchni widzicie cos, bo ja nie. I nie iwem od czego to zalezy ale jesli w tibi jest noc to obojetnie cyz jestem na powierzchni czy pod ziemia nic chyba (musze zapalac torche). Jesli mieliscie cos takiego piszcie jak zapobiec. Z gory THX.

__________________________________________________ ______________
Nie wyzywac mnie od noobow kazdemu czasem sie zdarza cos dizwnegoP::P

Dwimenor
31-12-2004, 13:36
Stardznie dziwnie to opisałeś. Jak jest noc to nic nie widać, bo jest ciemno. Naukowo mówiąc-promienie słoneczne nie odbijają się od przedmiotów i dlatego ich nie widać.
Nie wiem o co ci chodzi. W podziemiach jest ciemno, bo niedochodzi tam światło słoneczne. Jak zapalisz pochodnie/użyjesz czaru śwaitło to sam wytwarzasz światło i widać wszystko normalnie-na ograniczonym polu wokół źródła światła.

Esio
31-12-2004, 19:57
Ok. Ja wiem czmeu pod ziemia jest ciemno, to jest normalne, ale jesli jest noc w tibii to na powierzchni jestem i nic nie widze nic kompletnie. A wiem ze u kolegow jak jest noc jest ciemno ale nie az tak zeby nic nie bylo widac

Sharphis de'Moon
31-12-2004, 20:34
Ja mam to samo, i w innych grach też, nie tylko w Tibi, ja po prostu mam zwalony monitor, mam wszędzie brightnesa na full a i tak ciemno. A moi koledzy mają jaśniej, po prostu mam już stary monitor po przejściach.

she_devil
31-12-2004, 20:37
zapal lampe i podkrec brightnessa a przy okazji moze Contrast?

sebcio
31-12-2004, 22:08
Cziterzy jeszcze to tego uzywaja Tibi GG, nie radzilbym tego uzywac. No ale jak chcesz.

Esio
01-01-2005, 14:46
Dzieki wam za odpowiedzi. Mam wsyzstko rozjasnione na maksa. Ale pewnie winny jest monitor ma juz swoje latka :P:P

Linek
01-01-2005, 22:23
Prawda, monitor ma w tym duży udział, ale jeśli pomimo podkręcenia brightness w monitorze nadal rezultaty nie spełniają Twoich oczekiwań, pokombinuj z ustawieniami karty graficznej. Jeśli masz kartę nVidii to zrobisz to bardzo łatwo, w ustawieniach ekranu.

Emil1
01-01-2005, 23:23
Spróbój zainstalować nowsze sterowniki do karty graficznej. Nie musi to być wina monitora. Albo kup sobie w tibi zegarek i jak zobaczysz, że niedługo zrobi się ciemno uciekaj w bezpieczne miejsce.