Pokaż pełną wersje : Ciemność widze
Powiedzcie mi czy jesli w tibii robi sie ciemno (noc) to jesli jestescie na powierzchni widzicie cos, bo ja nie. I nie iwem od czego to zalezy ale jesli w tibi jest noc to obojetnie cyz jestem na powierzchni czy pod ziemia nic chyba (musze zapalac torche). Jesli mieliscie cos takiego piszcie jak zapobiec. Z gory THX.
__________________________________________________ ______________
Nie wyzywac mnie od noobow kazdemu czasem sie zdarza cos dizwnegoP::P
Dwimenor
31-12-2004, 13:36
Stardznie dziwnie to opisałeś. Jak jest noc to nic nie widać, bo jest ciemno. Naukowo mówiąc-promienie słoneczne nie odbijają się od przedmiotów i dlatego ich nie widać.
Nie wiem o co ci chodzi. W podziemiach jest ciemno, bo niedochodzi tam światło słoneczne. Jak zapalisz pochodnie/użyjesz czaru śwaitło to sam wytwarzasz światło i widać wszystko normalnie-na ograniczonym polu wokół źródła światła.
Ok. Ja wiem czmeu pod ziemia jest ciemno, to jest normalne, ale jesli jest noc w tibii to na powierzchni jestem i nic nie widze nic kompletnie. A wiem ze u kolegow jak jest noc jest ciemno ale nie az tak zeby nic nie bylo widac
Sharphis de'Moon
31-12-2004, 20:34
Ja mam to samo, i w innych grach też, nie tylko w Tibi, ja po prostu mam zwalony monitor, mam wszędzie brightnesa na full a i tak ciemno. A moi koledzy mają jaśniej, po prostu mam już stary monitor po przejściach.
she_devil
31-12-2004, 20:37
zapal lampe i podkrec brightnessa a przy okazji moze Contrast?
Cziterzy jeszcze to tego uzywaja Tibi GG, nie radzilbym tego uzywac. No ale jak chcesz.
Dzieki wam za odpowiedzi. Mam wsyzstko rozjasnione na maksa. Ale pewnie winny jest monitor ma juz swoje latka :P:P
Prawda, monitor ma w tym duży udział, ale jeśli pomimo podkręcenia brightness w monitorze nadal rezultaty nie spełniają Twoich oczekiwań, pokombinuj z ustawieniami karty graficznej. Jeśli masz kartę nVidii to zrobisz to bardzo łatwo, w ustawieniach ekranu.
Spróbój zainstalować nowsze sterowniki do karty graficznej. Nie musi to być wina monitora. Albo kup sobie w tibi zegarek i jak zobaczysz, że niedługo zrobi się ciemno uciekaj w bezpieczne miejsce.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.