Pokaż pełną wersje : Problem z zacinajaca sie Tibia.
Witam, mam taki problem od dłuższego czasu jak gram w Tibie co 2-3min gra mi się zacina, w ten sposób że gdy np potionuje sie w trakcie scinki to po tym jak gra sie ,,odetnie" widze ze potiony byly uzyte.
Mam internet 1Mb [W nocy 2Mb, wtedy tez sie tnie]
Tnie mnie na x5,x9 i OpenGL
KOMP
Procek: Core 2 Duo E6750 2x ~2,5GHz
Ram: 4GB
Grafika: Nvidia GF 8800GTX
System: Windows Vista Home Premium 64bit
Prosze o pomoc
PS. Mam nadzieje ze temat umieszczam w odpowiednim dziale, jezeli nie prosze o przeniesienie do odpowiedniego ;D
DOWN \/
Jak napisalem, tnie na wszystkich a na OpenGL to masakra.
Spróbuj może zmieniać między OpenGL, DirectX 9 i DirectX 5?
Sorry nie doczytałem się tego..
Jacobsson
02-07-2009, 15:23
Nie ciśniesz przypadkiem na radiowym necie?
Może masz system zamulony? Za dużo procesów naraz? Napisz, ile Ci pamieci zżera
Zrób formata on1on1o!!
Nie tak, serio, przeinstaluj Tibie, oraz zainstaluj najnowsze sterowniki ;)
Także, różne wirusy mogą powodować takie anomalie.
Nie ciśniesz przypadkiem na radiowym necie?
Może masz system zamulony? Za dużo procesów naraz? Napisz, ile Ci pamieci zżera
http://iv.pl/images/wf82c1h1ms4dldiavwr2.jpg (http://iv.pl/viewer.php?file=wf82c1h1ms4dldiavwr2.jpg)
Ehh, w tym rzecz że komputer był w serwisie, odebrałem go w wtorek i bylem zmuszony zrobić formacik ;/
A necik, to Multimedia [Modem]
PS. Jak komputer był w servisie to gralem na takim starszym [1.5GHz, 256ram, GF4 MX440] i na x5 gra chodziła plynie ;/
A necik, to Multimedia [Modem]
No słyszałem, że właśnie z Multimedią są tego typu problemy :P
Jacobsson
02-07-2009, 15:44
No słyszałem, że właśnie z Multimedią są tego typu problemy :P
Ja od dwoch lat na multimedii pop*erd@lam. Jak byly problemy (ze dwa razy) to skladalem reklamacje i zadalem wymiany modemu, i problem znikal. obecnie mam 0 problemow z multimedia.
@Czadus:
100'000k~ to mi nawet photoshop nie zżera ;p Spróbuj formata, skoro i tak masz problemy z pecetem.
pzdr
Ja od dwoch lat na multimedii pop*erd@lam. Jak byly problemy (ze dwa razy) to skladalem reklamacje i zadalem wymiany modemu, i problem znikal. obecnie mam 0 problemow z multimedia.
@Czadus:
100'000k~ to mi nawet photoshop nie zżera ;p Spróbuj formata, skoro i tak masz problemy z pecetem.
pzdr
Modem mialem wymienany, a w CS'ie ping mam 10-11 wiec to nie net, a jak nieumiecie czytac to format robilem we wtorek -.-
Tak do tematu to czesto zacina jak chodze po schodach albo w tp.
Grasz na amerykańskim serverze może? Jak tak to nie dziwiłbym się...
Natomiast, hmm w cs ja mam na 100kb/s pinga po 5 nie raz, wystarczy dobrze rate ustawić, także to nie przykład. Może komp się przegrzewa i łapie muły, albo zasilacz nie wytrzymuje, powodów może być 1000 i to wcale nie związanych z netem...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.