zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia Earth! BŁĄd!

zero_skillu_szczylu
07-07-2009, 01:17
Gdy wchodzę na Tibia Earth na tibia.pl mapa mi się samodzielnie oddala i nie mogę jej przybliżyć, dzieje się tak na firefoxie i IE.

macie też tak, czy wam działa poprawnie?

Czarny_Brat
07-07-2009, 01:29
Mi działa normalnie. Próbowałeś odświeżyć stronę?

robek
07-07-2009, 12:23
Gdy wchodzę na Tibia Earth na tibia.pl mapa mi się samodzielnie oddala i nie mogę jej przybliżyć, dzieje się tak na firefoxie i IE.

macie też tak, czy wam działa poprawnie?

masz poziom ustawiony na 0?

Sigmax
09-07-2009, 14:35
to ktoś jeszcze korzysta z t-earth?
przecież to nie było aktualizowane od kilku lat i dzisiaj może bardziej namieszać niż pomóc (tereny się znacznie od tego czasu zmieniły, respy potworów też).

DK-LOG.911
09-07-2009, 15:34
Ja korzystam :]. Nie mam błędów.

Rayo
15-07-2009, 19:32
Mi wszystko chodzi bez problemów ;)
U mnie nie pojawiły się takie błędy.

MikeRoyal
15-07-2009, 19:43
U mnie też wszystko w porządku ale to że wymaga aktualizacji to wiedzą wszyscy a nikt z tym nic nie robi.

piternet
15-07-2009, 20:07
U mnie też wszystko w porządku ale to że wymaga aktualizacji to wiedzą wszyscy a nikt z tym nic nie robi.
Wiedz tylko, że się mylisz, od dawna zapowiadane jest, że Tibian Earth pisana jest od nowa.

Artur0
15-07-2009, 20:15
Miałem kiedyś dokładnie ten sam problem, ale wtedy bodajże kompa formatowałem. Po formacie było ok. Nie wiem czym to jest spowodowane ;)

Gelt
15-07-2009, 20:17
Juz nawet zaczęły się prace:) Więc teraz będzie z górki: D

MikeRoyal
15-07-2009, 20:21
Ta widzę tych wszystkich napaleńców siedzących 24h żeby dać wam TibieEarth, naga prawda, ale Tibia.pl gdyby nie forum które jest najpopularniejszym z polskich, to by dawno umarła.

Akkorin
15-07-2009, 20:53
Młodzi supporterzy z pewnością są "napaleni" na tego rodzaju zadania, więc skoro już zaczęły się prace, to moim zdaniem wkrótce ujrzymy nową TE.

Gelt
15-07-2009, 21:41
Nie ma, jest źle. Bedzie robione, sa dziecinne komentarze w stylu "napaleni nowi supporterzy zrobią to w chwilę!". Jak widzimy jest to bardzo pożądane urządzenie, więc chcemy jak najszybciej udostępnić je Wam. Sam nieraz z niego korzystałem.

A Tibia.pl zmienia się na lepsze. Jest coraz więcej ludzi którzy nie tylko planuja, ale i wprowadzaja plany w zycie. Przedmioty sa aktualizowane na bieżąco, newsy także. Spoile także są. Czasem z malym opóźnieniem, ale duzo czytelniejsze niż na innych fanowskich stronach, które po prostu zżynają z wikia. Razem z błędami. Uzywaja tych samych ssów i to jeszcze w błednej kolejności.

MikeRoyal
15-07-2009, 22:06
No prędkością się pochwalić nie możecie, na tej stronie się nic nie dzieje w porównaniu z innymi.

Akkorin
15-07-2009, 22:08
@2up
Ależ to nie jest żaden dziecinny (lub jak chyba masz w domyśle "ironiczny") komentarz, ja mówiłem poważnie. Nie widziałem forum supportu t.pl i nie wiem jak to w rzeczywistości u was wygląda, ale zdarzało mi się udzielać w tworzeniu kilku stron i z doświadczenia wiem, że szczególnie te osoby, które od krótszego czasu pomagają w ulepszaniu witryny chcąc udowodnić, że nadają się na nowe stanowisko wykonują kawał dobrej roboty, na prawdę dużo większej niż mają to w zwyczaju "ci starsi"- można ująć, że są właśnie "napaleni", a w związku z tym wydaje mi się, że zrobią to (wracając do TE) dość szybko (dość, bo zdaję sobie sprawę, że to i tak naprawdę dużo pracy).

Gelt
15-07-2009, 22:11
No prędkością się pochwalić nie możecie, na tej stronie się nic nie dzieje w porównaniu z innymi.

Co ma prędkość dzialania do tego?oO A co sie dzieje na innych?

MikeRoyal
15-07-2009, 22:19
Co ma prędkość dzialania do tego?oO A co sie dzieje na innych?

TibiaSpy rozwija się niesamowicie szybko, rzetelna pomoc, sympatyczni moderatorzy, teraz wypuścili bota do newsów na gadu-gadu, szybkie i bezbłędne tłumaczenie, tu nie ma się czym chwalić...

Przez urażoną dumę nie jesteście w Supported Tibia Fansite, przez co wiele graczy uważając was jednak za dobre źródło informacji bo tacy rzeczywiście jesteście, jest dużo informacji, dostaje bana bo przez przypadek wymieni tibie.pl

Tibiopedia.pl jakoś potrafiła zostać oficjalnym Fansitem.

Moderatorzy bez wiedzy w tematach, strona się nie rozwija, newsy po kilku godzinach jak nie po jednym dniu, bo bywały takie przypadki.

Gelt
15-07-2009, 22:28
TibiaSpy rozwija się niesamowicie szybko, rzetelna pomoc, sympatyczni moderatorzy, teraz wypuścili bota do newsów na gadu-gadu, szybkie i bezbłędne tłumaczenie, tu nie ma się czym chwalić...

Przez urażoną dumę nie jesteście w Supported Tibia Fansite, przez co wiele graczy uważając was jednak za dobre źródło informacji bo tacy rzeczywiście jesteście, jest dużo informacji, dostaje bana bo przez przypadek wymieni tibie.pl

Tibiopedia.pl jakoś potrafiła zostać oficjalnym Fansitem.

Moderatorzy bez wiedzy w tematach, strona się nie rozwija, newsy po kilku godzinach jak nie po jednym dniu, bo bywały takie przypadki.

Wydalenie z STF nie było wynikiem dumy. I wcale nam nie zależy na byciu tam.

Bezbłędne tłumaczenia na TibiaSpy a tu nie?; ) Afff cholera. Widać tutaj Voniek daje błędne tłumaczenia, a na TibiaSpy te dobre. Jak on to robi?

Dla przykładu Tibiopedia nie ma spoili do questów, a po to głównie wchodzą gracze.

Rybzor
15-07-2009, 22:34
Nie chce tutaj wypaść na jakiegoś obrońcę tibia.pl, ale MikeRoyal, Twoje argumenty są na prawdę bez pokrycia, wychodzi tutaj Twoja niewiedza na temat wielu spraw. No i porównywanie t.pl to tspy nie jest specjalnie na miejscu.

No ale jednak, co by nie mówić, renowacja TE była zapowiadana już bardzo dawno, chyba nawet za czasów mojego szefostwa w supporcie, więc jeśli chodzi o prędkość wprowadzania zmian w tym zakresie to Tibia.pl potwierdza swoją żalowość. Od ~2 lat (?) mówi się, że "trwa uaktualnianie TE", co jest po prostu śmieszne.

Edwardo
15-07-2009, 22:39
Mike~ TibiaSpy powstaje od 0. Mają materiały to szybko robią, lecz potem to już wolniej idzie. Wszystko w swoim czasie-poczekajcie a nie pożałujecie.

MikeRoyal
15-07-2009, 23:31
Poczekajcie a nie pożałujecie, może nie wiem o wielu sprawach, ale to, że tłumaczenia pojawiają się o wiele później niż wszędzie indziej jest wystarczającym dowodem. Obiecujecie, obiecujecie i nic nie robicie. Wymyślcie coś... Podpatrzcie z innych stron chociaż od Brazylijczyków, fajnie jakbyście mieli podstrone ze statystykami, zmieńcie ten panelik na głównej stronie bo żeby wybrać czary np. trzeba po 10 razy kliknąć zanim się przełączy. Dlaczego nie macie tych mini newsów ? Za dużo roboty ? Dlaczego nie ma newsów o ciekawych tematach z forum.tibia.com , o loteriach ? Nie macie według mnie odpowiedniej kadry, może nie tyle co odpowiedniej ale jest was za mało, albo za dużo osób zajmuje się tym czym nie powinno. Nie mówiąc już o rzetelności moderatorów, bo tematów z keyloggerami jest ostatnio bardzo dużo a stoją po 10 godzin i nic z tym nikt nie robi. Teraz znowu powiecie, że moderator też człowiek, ale od czegoś chyba jest ?

Slythia
15-07-2009, 23:39
Dlaczego nie macie tych mini newsów ? Za dużo roboty ? Dlaczego nie ma newsów o ciekawych tematach z forum.tibia.com , o loteriach ?
Ja je widzę... Poniżej górnego menu.

Nie mówiąc już o rzetelności moderatorów, bo tematów z keyloggerami jest ostatnio bardzo dużo a stoją po 10 godzin i nic z tym nikt nie robi.
Gdzie więc są Twe raporty postów z keyloggerami?

MikeRoyal
15-07-2009, 23:43
Zjechane z hunted.pl... rozumiem ale nie rzuca się w oczy, a co do reportów to mi się nawet nie chce kliknąć :)

piternet
15-07-2009, 23:43
Dlaczego nie macie tych mini newsów ? Za dużo roboty ? Dlaczego nie ma newsów o ciekawych tematach z forum.tibia.com , o loteriach ?
??? A od czego jest siostrzana strona tibii.pl, czyli hunted.pl?

Naprawdę, nikt cię nie zmusza do siedzenia tu i narzekania...
@up
No właśnie, nie chce ci się kliknąć. A inni klikają i pomagają. Ty nie klikasz, nie pomagasz, tylko narzekasz.

MikeRoyal
15-07-2009, 23:46
??? A od czego jest siostrzana strona tibii.pl, czyli hunted.pl?

Naprawdę, nikt cię nie zmusza do siedzenia tu i narzekania...

Naprawdę to bym chciał, żeby było lepiej, ale jestem na tej stronie bardzo długo i widzę co się dzieje.

Slythia
15-07-2009, 23:46
Zjechane z hunted.pl... rozumiem ale nie rzuca się w oczy, a co do reportów to mi się nawet nie chce kliknąć :)
Jakbyś kliknął to zniknąłby wręcz natychmiastowo, albo przynajmniej o wiele szybciej, niż zwykle. Lecz łatwo jest narzekać samemu nic nie robiąc...

Jeśli chcesz coś zmienić to zacznij samemu coś robić. Wystarczy głupi raport, lub propozycja ulepszeń bądź zmian wysłana mi na pw. Tak wiele to chyba nie kosztuje.

@down
Danie warna mnie też kosztuje...

MikeRoyal
15-07-2009, 23:52
Kosztuje :], mogę już dostać warna za offtop ?

Gelt
16-07-2009, 00:07
Poczekajcie a nie pożałujecie, może nie wiem o wielu sprawach, ale to, że tłumaczenia pojawiają się o wiele później niż wszędzie indziej jest wystarczającym dowodem. Obiecujecie, obiecujecie i nic nie robicie. Wymyślcie coś... Podpatrzcie z innych stron chociaż od Brazylijczyków, fajnie jakbyście mieli podstrone ze statystykami, zmieńcie ten panelik na głównej stronie bo żeby wybrać czary np. trzeba po 10 razy kliknąć zanim się przełączy. Dlaczego nie macie tych mini newsów ? Za dużo roboty ? Dlaczego nie ma newsów o ciekawych tematach z forum.tibia.com , o loteriach ? Nie macie według mnie odpowiedniej kadry, może nie tyle co odpowiedniej ale jest was za mało, albo za dużo osób zajmuje się tym czym nie powinno. Nie mówiąc już o rzetelności moderatorów, bo tematów z keyloggerami jest ostatnio bardzo dużo a stoją po 10 godzin i nic z tym nikt nie robi. Teraz znowu powiecie, że moderator też człowiek, ale od czegoś chyba jest ?

My to nie powiem jaka strona, że dorzuci coś "first!!1" ale za to zrobione załośnie. Mini newsy są. Właśnie za hunted poleciało supported. Bo byłą reklama ots'a. Ale wolelismy miec hunted niż ten smieszny znaczek.

Moderator nie ma obowiazku wchodzić w każdy temat na forum. Raporty BARDZO pomagaja.

Johanes19
16-07-2009, 01:11
Ja wolalem ten smieszny znaczek niz reklame ots'a
Zeby nie zabraklo wam zapalu do pracy nad TE oswaidczam, ze tez jej potrzebuje!

Vasudanin
16-07-2009, 01:26
@Mike
Ja wolalem ten smieszny znaczek niz reklame ots'a
Ale czemu? Dzięki temu dostajemy tylko więcej zdjęć. Newsy tłumaczymy tak szybko jak to możliwe, ale to, że są wakacje i niektórzy są na urlopie powoduje, że trochę dłużej się je przenosi.

zero_skillu_szczylu
17-07-2009, 00:27
lol, jaki spam zrobiliście w tym temacie ;p€

Johanes19
17-07-2009, 00:36
No nie wiem czemu, to tzw znak jakosci i jakos tak lepiej to wygladalo

Ameriov
17-07-2009, 01:38
@Mike

Ale czemu? Dzięki temu dostajemy tylko więcej zdjęć.

Specjalne wejścia na TS, łatwiejszy kontakt z Customer Managerami, możliwość stworzenia własnego itemu który wejdzie do gry,
CZYLI możliwość organizowania konkursów wspieranych przez Cipsoft
więc to MEGA reklama dla strony, bo w np. plastycznych konkursach nawet obcokrajowcy brali by udział,
a chyba wiadomo ile taki item jest wart... Więc masy osób dołączyły by do grona T.pl tylko z tego 1 powodu.

A WY supporterzy/moderatorzy próbujecie wmówić biednym Polaczkom, że support dawał wam tylko zdjęcia.
Bullshit przez wielkie B.

Choć niektórzy z was może sami wierzą, że support naprawdę nic nie daje...
Lecz gdy widzę posty ludzi, którzy siedzą w tym jakiś czas i zdają się być na poziomie, twierdzących tak samo
to mnie aż krew zalewa. Obym nie musiał tego nigdy powtarzać, bo tylko wy na tym tracicie w oczach, nie tylko moich...

@edit: Wiem, że nie było możliwości z itemami za czasów gdy utraciliście support, ale Vasudanin napisał post w czasie teraźniejszym.

~A/

Rothes
17-07-2009, 14:28
Może nie powinien tego mówić, ale MikeRoyal ma po części rację. Ten portal bazuje jedynie na dawnej reputacji i bardzo się dziwię użytkownikom, którzy jeszcze tego nie dostrzegli. Co tu się teraz nowego dzieje? Po około dwóch latach obietnic wreszcie reaktywowano projekt Tibia Earth. Ile trzeba będzie czekać na jakąkolwiek nową funkcję? Kolejne dwa lata?

Co najśmieszniejsze to właśnie bosal był osobą, która wywalczyła wszystkie obecne korzyści członkostwa w programie Supported Fansites. Oh ironio, szkoda tylko, że sam na tym nic nie skorzystał, a jego strona straciła raczej bezpowrotnie szansę na powrót. Powiedzmy sobie szczerze, jeśli strona nie traktuje o botach/otsach to bez "znaczka" jest mało warta, bo niewiele jest w stanie zaoferować w dzisiejszych czasach.

Osobiście radzę się rozejrzeć za jakąś lepszą, na bieżąco rozwijaną, alternatywą dla Tibia.pl, bo ta strona powoli, acz konsekwentnie umiera śmiercią naturalną, a admin myśli tylko jak tu tylko wyciągnąć z niej więcej pieniążków. :) (nie, nie mam o to do niego pretensji, ale mógłby i na niej zarabiać i dbać o jej rozwój równocześnie)

piternet
17-07-2009, 15:01
@Mike

Ale czemu? Dzięki temu dostajemy tylko więcej zdjęć.

Eee Vasu, tylko zdjęcia to się dostawało 3 lata temu :S

Supported Tibia Fansites receive the following benefits:

A direct link from our Tibia fansite section
A badge for supported Tibia fansites
Access to our internal fansite board on which material like featured articles, screenshots, artwork, and update teasers are presented in advance.
A contact person from the community management department of CipSoft, who will assist you in all fansite related questions
Prizes for fansite events, in agreement with the community management
Test server access for the contact person and 5 fansite helpers
A unique ingame decoration item for your fansite, which the fansite can propose
Posting of news concerning your fansite in our news ticker, when the news is emailed to [email protected] 3 days in advance and has been approved by the community management.
Fansites which are maintained with greater care, are updated constantly, and frequently provide own generated content can apply for becoming a promoted Tibia fansite.

Promoted Tibia Fansites receive the following additional benefits:

Highlighting as a promoted Tibia fansite in our fansite section
A badge for promoted Tibia fansites
An exclusive interview with a CipSoft member once a year
Free premium time for the contact person and up to 3 helpers for a period of 6 months, until the website is re-evaluated.

Teraz jest tego całkiem sporo...

Vasudanin
17-07-2009, 15:07
Eee Vasu, tylko zdjęcia to się dostawało 3 lata temu :S
Teraz jest tego całkiem sporo...
A nie wiem, jakoś się tym nigdy nie interesowałem, a jedyne co mi się z tym kojarzyło to zdjęcia. W takim razie mój błąd.

CytrynowySorbet
17-07-2009, 16:12
W czasach, kiedy t.pl była supported site, newsy pojawiały się kilka minut po tych na t.com, ze względu na to, że supported site'y miały do nich dostęp wcześniej, miały więcej czasu na poprawne, trzymające się kupy tłumaczenie. Teraz - szkoda gadać, bo zaraz znajdą się wielcy obrońcy.

No tak, ale lepiej być na dobre i na złe z jakąś siostrzaną stroną, którą przeciętny użytkownik tego forum i tak ma w nosie.