Pokaż pełną wersje : Czy to sprawiedliwe?
Szatan-zg
08-01-2004, 08:00
Jakieś 10 min temu postanowiłem poskilować (nie afk) na rotach. Tak sobie trenuje a tu podchodzi jakas Dark Any (Level 15) druid. Mówi mi "MOVE!!" (bo byl waski korytarz) a ja jej grzecznie, że trenuje i że byłem pierwszy. Nie chciałem jej wpuścić bo po pierwsze musiałbym zabić rota (a miał cale życie) a po drugie ten korytarz prowadził do respa rotów ktore sobie brałem jak mi pomarły tamte. Postała i narzekał tak z 2 min i zaczeła mi zabijać roty z hmm. W końcu doszliśmy do tego respa, i powiedziała, że zabije tylko 1 rota weźmie loot i sobie pójdzie. Zabiła wszystkie ( ok 3 ) i wtedy przeszedł Polak. Razem z nim zablokowaliśmy ją, pogadaliśmy a jak poszedł, zostawił skrzynie, żebym mógł dalej blokować. Zaczeła mnie i jego (jak jeszcze był) strzaszyć reportem i kolegami (gram na Calmerze).
Jak pisze te słowa to mija właśnie 30 min jak ona tam stoi. Piszcie czy postąpiłem słusznie (nie czy przepisowo, tylko czy wy też byście tak zrobili).
Bobercjusz
08-01-2004, 08:08
Jak dla mnie wina jest posrodku dlatego ze niemozna brac wszytkiego dla siebie.
Tak samo jak bys na rooku zablokował wszystkie wejscia na roty i pisal bys ze sa tylko twoje bo byles tam 1.
Jej wina jest taka ze powiedziala ze zabije 1 a zabila wszystkie.
kotomaniak
08-01-2004, 08:09
No fajna sytuaacja. Najpierw prowokuje a potew wrzeszczy że biją. Ja bym ją puścił i troche jej pogroził. Bo to przecież bezczelność tak kraść cudzy resp.
Szatan-zg
08-01-2004, 08:12
NIEOCZEKIWANY ZWROT AKCJI!
Jakieś 2 min po pierwszym poście przyszedł brat i kolega tej kolesiuwy. I teraz to ja byłem zablokowany :P Ona pszła a ja zostałem sam z jej bratem. Pogadaliśmy sobie troche i mnie puścił jak mu wytłumaczyłem jak to było (bo ona mu nic nie powiedziała). On miał 25 lev i widać, że nie jest n00bem jak siostra.
Aha, życzył mi miłego skilowania jak poszedł ;)
tak tak ona nieuczciwa jest(w tibie oprocz normalnych i milych graczy graja niestety ludzie ktorzy grac niepowini...) , ale blokowanie respa lub przywłaszćżenie: sobie takiego niejest zbyt przyjemne ... co innego gdybys ze wziol pare rotow i gdzies poszedl z nimi ...
Oryginalnie dodany przez kagan
tak tak ona nieuczciwa jest(w tibie oprocz normalnych i milych graczy graja niestety ludzie ktorzy grac niepowini...) , ale blokowanie respa lub przywłaszćżenie: sobie takiego niejest zbyt przyjemne ... co innego gdybys ze wziol pare rotow i gdzies poszedl z nimi ...
mówisz ze przywłaszczanie respa jest kiepskim sposobem...
...ale pomyśl o innych opotworach naprzykład bk który mam 1 resp w calej tibi i jak siedziało by tam 10 ekip na raz to by nie miało sensu:PP
Czkowron
10-01-2004, 06:57
Nie wiem czy to akurat to , ale mój qmpel akurat dostał kiedyś bana za to że zablokował przejscie a babka o malo pzrez niego nie zginęła (był to ban jednodniowy :D ) :)
Oryginalnie dodany przez Szatan-zg
Zaczeła mnie i jego (jak jeszcze był) strzaszyć reportem i kolegami (gram na Calmerze).
Ja kiedys, tez na Calmerze, poszedlem sobie do penwego podziemnego sklepu porobic runy (bezpiecznie, bo nikt nie mogl nic zlurowac, a ja moglem poczytac forum tibia.pl - moze dostane jakas nagrode od modow za reklame :D ) I przyszedl jakis 35 lvl i zaczal mnie przesuwac do kata i zastawiac stolami. Donioslem do gm'ow, ale nic mu nie zrobili i w dodatq dostalem ostrzezenie, zeby nie spamowac :/.
hehe.. lol .. no to niezle i jak z tamtad wyszedles????
ej a ta calmera to jest 1 z servow non PvP?
Szatan-zg
10-01-2004, 10:56
Tak Calmera i Secura są NON PvP.
Olesniczanin
10-01-2004, 11:17
Znam doskonale to rodzeństwo. Jak byłem na rooku (Dark Any 3 level wtedy miała) to dałem jej studded armora, bo nie miałem capu na kasę :P Było to przed updatem.Aha, a ten jej brat chyba spadł o kilka leveli :P
PS: A tak w ogóle wiesz jakiej ona jest narodowości ?? :P
Dr. Omader
10-01-2004, 11:45
Ja dlatego nie gram na NON PvP.
Bo jak mi się kiedyś 3 kolesi do jaskini rotów koło elfów koło venore i się okazało że nie wyjdą a 2 z nich nie mówi po ang.(brazuki) to była krótka piłka(miałem 25lvl i 30+mlvl, sorc): EVERYBODY GET THE FUCK OUT OF HERE!!!
Podbiegł do mnie jakiś 29lvl knight dał exure i mnie bije:
gwiazdka, chmurka, chmurka, 9hp...(k-set, warrior helmet, platinum amulet i War Hammer(rulez)miałem)
No to ja się odsuwam i mu kontrolnie SDka za kolo 90-100, a on mnie goni i dalej bije(juz lepiej za 10-25hp). Myśle spox mam bp SDkow, manny koło 400, ciekawe ile ma uhów.Utamo Vita i w dlugą na systans mu SD to on podbiega i mnie kroi to ja dalej uciekam i mu SD, SD, SD i zonqa miał koleś-padł.
Kumple jego to odrazu zwiali nawet nic nie powiedzieli i do ciała nie podeszli.
Podchodze i myśle że to jest udany dzień, otwieram ciało i szok k-arm i drag shield 8o :D
Co więcej idiota miał 9 UHów i ani razu nie użył ich 8o bylaby równa walka jakby się uhać zaczął.
No to spox wracamy do veno na wystawke rzeczy dać do domku 8) . On mi jeszcz msg dawał żebym oddał a po drodze go spotkałem z 4 kumplami to odrazu logout zanim coś zrobią bo nie mam zamiaru loota stracić(nie miałem manny duzo i jeszcze koło 4 uhów tylko bo poco mi uhy na roty). Spokojnie sprzęt odniosłem do domku i spox.
Dlatego nie gram więcej (zaczynałem Tibie na secura) na NON PvP bo jak ktoś mi takiego wała robi to odrazu ma problem. A jak to jakiś wyższy poziom to MSG od kumpla żeby se poszedł w pi... poziomki.
@Topic:Fakt była to dziwna sytuacja i prawda leżała pośrodku, ale GMy to by palcem raczej nie kiwneli bo mają większe problemy na głowie.
Oryginalnie dodany przez Mefi
mówisz ze przywłaszczanie respa jest kiepskim sposobem...
...ale pomyśl o innych opotworach naprzykład bk który mam 1 resp w calej tibi i jak siedziało by tam 10 ekip na raz to by nie miało sensu:PP
hm tak właśnie myśle że blokowanoie respa jest rownoznaczne z zabronieniem expa no a pozatym kolega Szatan napisał że on trenowal a na bk raczej sie nietrenuje no ale niewazne jakj dla mnie wina jest w 51% Szatana i 49% babki
Co do slusznosci postepowania:
http://tibia.4players.de/community/?subtopic=tibiarules
3. Cheating
...
b) Intentional abuse of weaknesses in the gameplay, for example arranging objects or players in a way that other players cannot move them.
A tak z wlasnego doswiadczenia (na non PvP) to jesli stoisz w przejsciu to zdecydowana wiekszosc ludzi zabije ci potwory z ktorymi trenujesz zeby przejsc., jesli juz trenujesz to stan tak zeby bylo przejscie obok ciebie.
$corcerer
11-01-2004, 01:41
Faktem jest ze troche sie można wqrzyc jak do kopalni wszedl mi taki Zipaki (14lvl knight) i lazil po -2 lvlu podczas gdy mógl spokojnie isc na -3. Poza tym kradl i lootowal potworki, wyzwal mnie od n00ba i losera. I co? i dzięki temu poznalem wypas miejsce z rotami i mala iloscia luda kolo Venore!! (Dzieki wielkie Fanfi :) ) A prawda jest taka ze jak bym kolesiowi wywalil z SD (mialem prawie pelny plecak) to by sie poskładał po drugim strzale.
Jak ktoś chce to idzie na pvp, decyzja należy do Ciebie :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.