Pokaż pełną wersje : Zadania u Grizzly Adams
Według tibia.wikia.com po wykonaniu kompletnych zadań u Grizzly Adamsa zostajemy awansowani do odpowiedniej rangi. I tak po wykonaniu 5 zadań dostajemy tytuł Huntsman, po 10 zadaniach - Ranger, a po wykonaniu 20 zadań zostajemy Big Game Hunter. Zabicie potworów i zabicie bossa liczą sie jako oddzielne zadania.
I wszystko niby pięknie, ale ja czegoś nie rozumiem. Niech mi ktoś wytłumaczy jak gracz z levelem 90+ może wykonać 10 lub więcej zadań, skoro Grizzly Adams oferuje mu tylko 4 (+ zabicie czterech bossów).
Odpowiedzieć nie potrafię ale... Pytanie dobre. Jeśli ranga będzie do czegoś potrzebna to 90+ maja troche..: P
kazda misjie mozna wykonywac nieskonczenie wiele razy... tylko nie jestem pewien czy on wtedy zalicza to do twojej rangi ;p
Nie wszystkie misje można powtarzać.
Krwiopalczasty
08-07-2009, 17:51
te ograniczenia lvl to jakas porazka 90+ lvl maja tylko 4 mozliwosci i nawet jakby mozna bylo w nieszkonczona ilosc razy robic te misje to na zrobienie 20 potrzeba by bylo zabic 40,000 hydr behe te zadania powinny miec lvl minimalny bez maksymalnego to cos na tej samej zasadzie jak poi quest albo anihillator mial by max lvl 120
@down
Paw and Fur: Ranks
Rank Completed Tasks Reward
Huntsman 5 5000 exp, Ability to sell Cyclops Trophies and Minotaur Trophies (500gp each).
Ranger 10 8000 exp, Travel with Lorek to Banuta, Chor and near the mountain pass to Darama.
Big Game Hunter 20 10000 exp, Ability to sell Deer Trophies, Lion Trophies and Wolf Trophies (3000gp each).
Trophy Hunter 30 15000 exp, Demon Backpack, Ability to sell Demon Trophies (5000[gp]]), Behemoth Trophies (4000gp) each), Ability to buy Demon Backpack (1000gp). informacje z tibia.wikia.com wiec niewiadomo na ile prawdziwe
Słyszałem, że podobno od lvl 150+ można u Grizzly'ego wziąć misje na zabicie 100 demców a nagroda to Demon Backpack. Czy to prawda?
Tony_Gdansk
08-07-2009, 19:27
Tak więc nie za 100 demców tylko za wykonanie 30 tasków.
Tak więc nie za 100 demców tylko za wykonanie 30 tasków.
No właśnie. Problem w tym jak taki ktoś z levelem 90+ ma te 30 tasków zrobić.
Fakt, ten cały quest to jedna totalna porażka.
A wiec ;pp
"No właśnie. Problem w tym jak taki ktoś z levelem 90+ ma te 30 tasków zrobić."
proste idziesz piszesz hi task wybierasz i yes :> idziesz zabijasz wracasz i bierzesz ten sam task jesli ci sie podobal jesli nie bierzesz inny hunt i tak non stop :> tylko mnie zastanawia czy te taski zaliczaja sie dla ludzi od 20 lvla czyli tarantule itp gsy i tak az do 150lvla bo tak to da rade zrobic 30 tasków ;p
Macko121
09-07-2009, 10:51
Zawsze można się jeszcze zrookować.
Elvellon
09-07-2009, 10:58
A nie pomysleliscie ze moze dodadza nowe wlasnie te misje dla high lvl w next upie albo odblokuja sie po wykonaniu np wszystki misji dla danego lvl?
Czy są już jakieś pewne info na temat special taska po wykonaniu 50 misji i otrzymaniu rangi Elite Hunter?
Kasza_Mistrz
10-07-2009, 09:58
A nie pomysleliscie ze moze dodadza nowe wlasnie te misje dla high lvl w next upie albo odblokuja sie po wykonaniu np wszystki misji dla danego lvl?
nie, zrobilem wszystkie na moj lv i nic nie ma :P
Xaszkil ;)
Czyli wychodzi na to, że low lvl ma większe szanse na zdobycie większej rangi niż level 90+.
Krwiopalczasty
10-07-2009, 17:13
@up
i to wlasnie jest bez sensu powstawiali jakies chore ograniczenia lvl (na mino jeszcze zrozumiem) i jeszcze bardziej chore rangi
@down
malo prawdopodobne (choc mozliwe) to sa rangi z organizacji "paw and fur" wiec troche nielogiczne bylo by dostawanie rang za misje od innych "nie zrzeszonych" :P (oraz niezmienia to faktu ze zebranie 50 task jest baaaardzo trudne nawet przy sumowaniu dijanow necro itp)
Duch Guardi
10-07-2009, 18:33
Nie wiem czy to prawda ale na 90% nie... podobno do otrzymania rangi u Grizzly wliczają się zadania np: na 3k piratów, 500 djinnów czy 3k nekromantów. Tylko ile w tym prawdy :S
Elvellon
14-07-2009, 20:58
Mam 1 pytanie co do rang,wiele osob mi mowi ze np jak zrobi 30 razy ten quest np na zabicie 300 tarantul to ma zaliczone 30 taskow czyli ma range
Trophy Hunter
czy to prawda?? czy karzda misja,1 polowanie to 1 task,czy trzeba miec np 30 taskow, w quest logu completed zeby miec ta range?
1 misja to 1 task i jeden boss też, także np. misja na tarantule zabijesz je dostajesz 1 taska, potem zabijesz bossa(Hide) to jakby oddzielna misja i też masz 1 task, czyli za zadania gdzie jest boss ma się 2 taski, a za zwykłe zabijanie tylko 1.
Trochę to dziwne, ale tak jest. Czyli jakby zrobił 30 razy miałby 60 tasków.
Ale pomyślcie logicznie, taki 90 lvl expi raczej na Hydrach i Behemotach, a nie trollach czy rotwormach. Wiec Cipsoft wykombinował, że skoro siedzicie z reguły na tych potworach to dał wam takie a nie inne do zabicia.
Wiem, że to trochę nie fair, ale co poradzić.
Jakby pozwolił na zabijanie 100 trolli 90+ poziomowcom to range na 50 tasków mielibyście w kilka dni? To już nie fair wobec reszty graczy.
Nie wiem czy to prawda ale na 90% nie... podobno do otrzymania rangi u Grizzly wliczają się zadania np: na 3k piratów, 500 djinnów czy 3k nekromantów. Tylko ile w tym prawdy :S
Imo to nie prawda. Liczą się tylko te od Grizzly, bo są z "organizacji".
Ale pomyślcie logicznie, taki 90 lvl expi raczej na Hydrach i Behemotach, a nie trollach czy rotwormach. Wiec Cipsoft wykombinował, że skoro siedzicie z reguły na tych potworach to dał wam takie a nie inne do zabicia.
Wiem, że to trochę nie fair, ale co poradzić.
Jakby pozwolił na zabijanie 100 trolli 90+ poziomowcom to range na 50 tasków mielibyście w kilka dni? To już nie fair wobec reszty graczy.
Oczywiście, masz rację. Tu nie chodzi o zabijanie trolli przez levele 90+.
Chodzi o to, że zaczynając misje u Grizzly'ego, im niższy masz level, tym masz większą i szybszą szansę na zdobycie większej rangi. I to jest właśnie chyba nie fair.
Krwiopalczasty
15-07-2009, 15:58
na przykladzie tych trolli mozna by zrobic tak ze jak masz ten "wymagany lvl" to mozesz zrobic 3 razy jak masz 2 kategorie czyli od 50-90 to mozesz zrobic to tylko 2 razy a jak masz postac w 3 kategorii czyli 90+ to mozesz to tylko raz wykonac wtedy bylo by i fair i zdobycie rang bylo by jakies realne a nie zabic 25X 2000 hydr i 25 bossow
demoninator
17-07-2009, 10:39
90+ może wykonać 50 tasków. Każdą (prawdopodobnie) misje da się powtarzać. U nas na hibernie jeden koleś zrobił już 30 tasków na samych sea serpentach chyba, a i gdy zabijesz 2k jakichś potworów to chyba ma się potem już mniej do zabicia tak jak z tymi necro u Lurgiego czy jak mu tam ;D
SmerwPaspus
10-01-2010, 12:13
Powiedzcie mi jak knight ma zabic 2000 hydr razy 25 to to daje 50000 hydr.
zastanowcie sie czy jest to uczciwe dla knightow....
Dlatego dali możliwość bicia sea serpentów żeby było sprawiedliwie? Pomyśl chwile.
Marecki666
10-01-2010, 15:00
Powiedzcie mi jak knight ma zabic 2000 hydr razy 25 to to daje 50000 hydr.
zastanowcie sie czy jest to uczciwe dla knightow....
razy 12.5 ~
xPoniaTx
10-01-2010, 15:28
Gracze 90+ ktorzy zabili odpowiednią ilość potworków (ex. 2k hydr) dostaja za taska 3pkt a nie 1. A z bossem to juz są 4pkt. Tak więc podział tasków jest jak najbardziej sprawiedliwy moim zdaniem...
Z tibia-wiki.net
* Za każde zabicie określonej ilości potworów dostajemy 1 pkt.
* Za każde zabicie bossa dostajemy 1 pkt.
* Za każde zabicie określonej ilości potworów, powyżej 90 poziomu dostajemy 3 pkt.
* Liczą się tylko zadania od Grizzliego Adamsa
Robert Lublin
15-04-2010, 21:32
może mi ktoś podpowiedzieć gdzie w Svargrond znajdę bossa Ice Golemów? Bo szczerze mówiąc nie bardzo chce mi się szukać, a mam takowego do zamordowania... :P
PS. sorki że trochę zmieniłem temat waszych rozważan ale jakby nie było to jest związane z gościem(NPC) którego imie widnieje w temiacie ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.