Patr'yn
08-07-2009, 07:10
Witam. A więc od kilkunastu dni mam neostrade tp 2m/bit z liveboxem.
W domu mam 1 kompa (laptop)
Otoz z mam 3 mozliwosci podlaczenia do kompa:
-przez adapter wifi ktory mi dali
-przez kabel usb ktory rowniez mi dolaczyli do zestawu
-przez kabel ethernet ktory tez byl w pudle
I teraz tak :
przez adapter wifi gralem kilka dni 30 cm od liveboxa i ani 1 laga/freeza/kicka
przez kabel ethernet jeszcze probowalem i chodzi bardzo dobrze
przez kabel usb probowalem i niestety czasem mnie rozlacza
Problem jest taki ze jak wieczorem musze isc do swojego pokoju a sa wakacje i se chce w nocy pograc.. no to wtedy co kilka godzin sie rozlacza bo ten adapter co mi dali jest firmy sagem i chociaz teoretycznie powinien dzialac w zasiegu 100m, to w praktyce to szajs bo od liveboxa do mojego pokoju mam 5-6m;/ normalnie to by mi to wisialo bo to trwa 15 sec no ale jak sie gra w tibie to wkurza
No i tak
-usb odpada bo normalnie wszedzie pisza ze to najgorszy rodzaj polaczenia z tych 3
Duzo czytalem na ten temat i tych co mowia tak : "Mi rozlaczalo neo z adapterem co mi dali to se kupilem swoja karte wifi za 40 zl i smiga bez kickow" jest tyle samo co mowia tak "Powiem wam ze sygnal bezprzewodowy nie jest dobry dla tibi dlatego z neostrada jedyna droga do spokojnej gry jest kabel ethernet"
Iii tu wlasnie dylemat
Kupić se nową karte wifi która by nie traciła połączenia na tych 5 metrach czy kupić pieciometorwy kabel ethernet zeby dalo rade dociagnac do pokoju ?
I ile to kosztuje ?
FAQ :
Dlaczego poprostu w nocy nie zagrasz tam gdzie zawsze, 30 cm od liveboxa ?
Bo jak hunce w nocy i gadam na vt to slychac u rodzicow w sypialni a u mnie w pokoju nie
Dlaczego nie skorzystasz z kabla ethernet, który ci dali w zestawie ?
Bo on ma około 2 m a do mojego pokoju od liveboxa jest 5-6m
Pomozcie plax
W domu mam 1 kompa (laptop)
Otoz z mam 3 mozliwosci podlaczenia do kompa:
-przez adapter wifi ktory mi dali
-przez kabel usb ktory rowniez mi dolaczyli do zestawu
-przez kabel ethernet ktory tez byl w pudle
I teraz tak :
przez adapter wifi gralem kilka dni 30 cm od liveboxa i ani 1 laga/freeza/kicka
przez kabel ethernet jeszcze probowalem i chodzi bardzo dobrze
przez kabel usb probowalem i niestety czasem mnie rozlacza
Problem jest taki ze jak wieczorem musze isc do swojego pokoju a sa wakacje i se chce w nocy pograc.. no to wtedy co kilka godzin sie rozlacza bo ten adapter co mi dali jest firmy sagem i chociaz teoretycznie powinien dzialac w zasiegu 100m, to w praktyce to szajs bo od liveboxa do mojego pokoju mam 5-6m;/ normalnie to by mi to wisialo bo to trwa 15 sec no ale jak sie gra w tibie to wkurza
No i tak
-usb odpada bo normalnie wszedzie pisza ze to najgorszy rodzaj polaczenia z tych 3
Duzo czytalem na ten temat i tych co mowia tak : "Mi rozlaczalo neo z adapterem co mi dali to se kupilem swoja karte wifi za 40 zl i smiga bez kickow" jest tyle samo co mowia tak "Powiem wam ze sygnal bezprzewodowy nie jest dobry dla tibi dlatego z neostrada jedyna droga do spokojnej gry jest kabel ethernet"
Iii tu wlasnie dylemat
Kupić se nową karte wifi która by nie traciła połączenia na tych 5 metrach czy kupić pieciometorwy kabel ethernet zeby dalo rade dociagnac do pokoju ?
I ile to kosztuje ?
FAQ :
Dlaczego poprostu w nocy nie zagrasz tam gdzie zawsze, 30 cm od liveboxa ?
Bo jak hunce w nocy i gadam na vt to slychac u rodzicow w sypialni a u mnie w pokoju nie
Dlaczego nie skorzystasz z kabla ethernet, który ci dali w zestawie ?
Bo on ma około 2 m a do mojego pokoju od liveboxa jest 5-6m
Pomozcie plax