Pokaż pełną wersje : Czy kupować bohy?
artur1104
10-07-2009, 20:17
Czy na kinga na 20-25 lv opyla się kupować bohy?
Z góry thx =]
Ile masz kasy, jakie masz eq?
Co to king?
Jeśli grasz na pvp to poczekaj do jeszcze trochę, bo narazie możesz łatwo pość od pk i je stracić... Poczekaj do jakiegoś ~40lvl'a
Vasudanin
10-07-2009, 21:15
Co to king?
Jeśli grasz na pvp to poczekaj do jeszcze trochę, bo narazie możesz łatwo pość od pk i je stracić... Poczekaj do jakiegoś ~40lvl'a
Co to pość?
A king to król.
@
Nie opłaca Ci się narazie. Lepiej zbieraj na lepsze bronie/shieldy/armory.
artur1104
11-07-2009, 09:57
A dzięki starzy =]
Poczekam sobie :D jeszcze
gowno prawda :S oplaca sie
MikeRoyal
11-07-2009, 14:03
@Up
Według twojego chorego mniemania...
@Topic
Lepiej na tym levelu wydać kase na eq, albo food do skilowania, albo odłożyć na później.
p set wystarczy. Kup bohy przynajmniej masz szanse uciec/dogonic.
Vasudanin
11-07-2009, 16:36
p set wystarczy. Kup bohy przynajmniej masz szanse uciec/dogonic.
Na czym on będzie expić na 20 lvlu, żeby tego dogonić nie będzie umiał? A co do ucieczki, to nie lepiej kupić lepszy armor/shield żeby nie uciekać i mniej obrywać? ;>
Na tym lvl i tak pall z reguły ucieka przed wszystkim, a że, najwięcej obrażeń zadaje 2 kratki od mobka jak stoi... To nie 100+ lvl z ass starami, który sobie stanie i będzie po 400 bił.
@Vasudanin
Przydać się zawsze mogą, zwłaszcza jeśli jest się newbie'm i nie wie się co i gdzie dokładnie się respi.
Przykładem może być zwykła katedra, jeden nieostrożny ruch i gs'ik leci na przywitanie. Tak więc gdy jeszcze grałem w Tibię, to pierwsze co to po wbiciu 25 lvla kupowałem bohy.
artur1104
11-07-2009, 18:21
:/ Nie wiem jak ale raczej chyba kupie nowy lepszy armor =] a bohy na 30+lv :]
A jedno zdanie mnie zainteresowało choć nie gram pallkiem to jak to jest z tym:
Na tym lvl i tak pall z reguły ucieka przed wszystkim, a że, najwięcej obrażeń zadaje 2 kratki od mobka jak stoi
Chciałbym wiedzieć jak to jest kiedy najlepsze hity lecą jak się jest pallkiem ?
Ile kratek od potwora stać żeby najlepiej walić?
Może przydac się na przyszłość :D B)
Vasudanin
11-07-2009, 18:26
Przykładem może być zwykła katedra, jeden nieostrożny ruch i gs'ik leci na przywitanie.
Nawet z bohami przed gs'em nie ucieknie.
@up
No największa szansa na trafienie i największe hity. A ile kratek, to radzę sprawdzić samemu.
Na tym lvl i tak pall z reguły ucieka przed wszystkim, a że, najwięcej obrażeń zadaje 2 kratki od mobka jak stoi... To nie 100+ lvl z ass starami, który sobie stanie i będzie po 400 bił.
Ale on o kinę pyta, nie palka.
Ale on o kinę pyta, nie palka.
O damn, zmyliło mnie to, że ma w profilu palla i ten post o uciekaniu i gonieniu...
Skoro kina to mało, kupiłbym nawet fury boots, które spowalniają, kosztem defa... Co do gs na 25 lvl nawet bohy + time ring + haste mogą nic nie dać, także to jest bez sensu.
DOWN
No tak, a kiedyś zdawało mi się, że time ring daje mniej niż boszki ;x
Vasudanin
11-07-2009, 22:47
Co do gs na 25 lvl nawet bohy + time ring + haste mogą nic nie dać, także to jest bez sensu.
Tutaj bym się z tobą sprzeczał.
25+20+30=75
Czyli poruszał by się z prędkością 75 lvl'a + haste. GS z tego co wiem ma prędkość 60-70.
@down
To lepiej kupić broń i shield i poskillować. :)
Ale Vasu ... Punkty armoru w Tibii szczerze praktycznie gowno daja. W psecie jak i w best secie obrywam od orca berserkera prawie tak samo. (roznica 20 obrazen, oh : O)
Oj Vasth dziwnie coś ty mówisz. Przecież jak będe miał p seta to orc berek będzie mnie za każdym razem trafiać. A w takim best secie raz na 3-4 ciosy moje eq odparuje jego cios ( Promienie ) A jak wejdzie już jego hit no to będzie za tyle co w p secie - 30,50.
@Up
Według twojego chorego mniemania...
@Topic
Lepiej na tym levelu wydać kase na eq, albo food do skilowania, albo odłożyć na później.
Dobra zgodze sie jeszcze na te bron tarcze czy tam armor.. ale do kurvy chyba cie pojeballo zeby te kase trzymac w banku/dp i nic z nia nie robic Nawet gdyby boszki podwyzszaly predkosc o 2 lvle to i tak lepiej je kupic niz trzymac kase w depo :S
Vasudanin
12-07-2009, 19:18
Dobra zgodze sie jeszcze na te bron tarcze czy tam armor.. ale do kurvy chyba cie pojeballo zeby te kase trzymac w banku/dp i nic z nia nie robic Nawet gdyby boszki podwyzszaly predkosc o 2 lvle to i tak lepiej je kupic niz trzymac kase w depo :S
A nie lepiej właśnie poczekać kilka lvli, żeby mieć pewność, że się ich przez głupotę nie straci?
zero_skillu_szczylu
12-07-2009, 20:39
@Vasu
chyba za mało razy uciekałeś gs'owi ;;;
z bohami by uciekł gsowi gdyby ten nie wrzucił haste
Vasudanin
12-07-2009, 20:47
@Vasu
chyba za mało razy uciekałeś gs'owi ;;;
z bohami by uciekł gsowi gdyby ten nie wrzucił haste
Ja zawsze patrzę pod ten gorszy scenariusz. ; )
Ja mam bohy od 8 lvl :) dzięki kolegom i powiem szczerze że się pallkowi przydają. Ja osobiście gram na Uniterze non-pvp i nie jestem narażony na PK. Bohy się przydają ponieważ gdy podróżuje pomiędzy thais a venore lub carlin wycieczka się skraca o parę minut poza tym expienie na palladynie to ciągła ucieczka a bohy w tym pomagają. Gdy np. expie na crypt shamblerach i wyskoczy mi mumia i mnie sparaliżuje lekko to nadal jestem dość szybki i jestem zdolny do ucieczki przed cryptem który potrafi uderzyć ( nie zawsze jest mana na exure która niweluje paraliż ). Bohy to niezła rzecz która wiele razy uratowała mi tyłek. Rozsądniejszym zakupem byłoby lepsze eq niż od razu bohy ;)
A tak poza tym to mój pierwszy post :P Pozdrawiam
ZenonRozbojnik
29-07-2009, 12:06
bohy sa zajebiste, kup se blessy za 10k i luz
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.