zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Paladyn i jego...SHIELDING?!

kolejorzfan
27-07-2009, 10:46
Witam...
Chcialbym sie dowiedziec czy bardzo potrzebny jest shielding pallowi...
Mam palla 27 lvl ze skillami 65/46 ;o Wiem ze slaby shielding ale doszlem do wniosku ze po co wiekszy shielding komus kto wali z dysta? Co wy wiecie na ten temat ? piszcie .... :confused:

demoninator
27-07-2009, 11:05
doszlem do wniosku

A ja doszedłem do wniosku żebyś poskillował troche czytanie słownika xd albo chociaż zainstaluj mozille tam wykrywa błędy ;))

@topic
Paladynowi przydaje się shielding gdyż jak weźmie do łapy speary i tarcze to aż hity będzie dostawał a im większy shielding tym te hity będą mniejsze.
Jeżeli Ci na tym nie zależy to olej shielding ;d

kolejorzfan
27-07-2009, 11:14
No to krotko mowiac... Pie****e Shielding ;D :evul:

Akkorin
27-07-2009, 11:22
Może i shielding nie jest ci wyjątkowo potrzebny, ale czasem może się przydać, a czy tak trudno podczas skillowania dista, skillować także shielding? Nic przy tym nie tracisz, a kiedyś może uratować ci to życie.

xPoniaTx
27-07-2009, 11:46
Zgadzam sie z wypowiedzia @UP

Shielding potrafi pallkowi uratowac zycie bo czasami to jednak jest kwestia tych 10hp. Wiem cos o tym bo sam ma palka z prawie 70 shieldingiem :P

Typhoon
27-07-2009, 13:25
Nie jest na pewno potrzebny... ale uwierz mi, że Ci się przyda i to nie tylko w późniejszej grze.

- palkiem z dobrym eq i dobrym shieldingiem też możesz blokować
- przyda się na wypadek ataku pk
- przyda się przy expieniu

Clockwerk
27-07-2009, 13:45
przydaje się ten shielding doskiluj do 60 i do końca gry możesz se darować, chyba ze będziesz coś bloczyć

Spaaaj
27-07-2009, 18:06
aj teraz ja sie wypowiem mam 190 rp i......... shielding sie przydaje np. koleszce blokowalem tombe on walil z gfb ;P .. a takze do botowania jest potrzebny sam mam 86 shiedlinga na palku :P

Wald_Kerius
27-07-2009, 18:26
Shielding dla plaka tak samo jak pozostałe skille dla reszty profesji to indywidualna sprawa każdego gracza. Na pewno im więcej tym lepiej, ale czy warto jakoś specjalnie trenowac obrone dla plaka? Nie sądze. W tej chwili posiadam 111 Rp ze skillami 91/71. Malo, duzo? Jak mowilem to sprawa dla kazdego indywidualna. Dla mnie wystarczy. Biłem do 50/xx tylko trole ze spyrami i tarcza dalej już tylko expiłem. A tak na marginesie - na serwerze Libera jest gracz o nicku "Diigoo" który ma 165 lvl i osiągnął najwyższy poziom w shieldingu na swoim serwerze (110) Nie było by w tym nic dziwnego gdyby to właśnie nie był... paladin. Oczywiście w dystansie też ma najlepszy atak (119)

Beh0lder
27-07-2009, 18:36
Witam...
Chcialbym sie dowiedziec czy bardzo potrzebny jest shielding pallowi...
Mam palla 27 lvl ze skillami 65/46 ;o Wiem ze slaby shielding ale doszlem do wniosku ze po co wiekszy shielding komus kto wali z dysta? Co wy wiecie na ten temat ? piszcie .... :confused:

Najlepiej 50 wbić na samym poczatku potem można olać chociaz jak skillujesz to lepiej jednak i shielding trenic tak o ;p.Jak bedziesz na 100% ciagle z kuszy walic to możesz w ogole nie skillować shielda

Typhoon
28-07-2009, 00:18
Ale jeżeli przykładowo będzie musiał szybko dać dyla, albo podczas expienia okrążą go potworki? Lepiej jednak mieć te tarcze, 70 shielda i parę royal/ench spirów w bp. Od tak ...;) Grałem palkiem i wiem to z doświadczenia.

Kropaofc
28-07-2009, 09:20
A ja doszedłem do wniosku żebyś poskillował troche czytanie słownika xd albo chociaż zainstaluj mozille tam wykrywa błędy ;))

Jak już kogoś poprawiasz to sprawdź co sam piszesz ... Jak już to Firefoxa

Clockwerk
28-07-2009, 09:29
Jak już kogoś poprawiasz to sprawdź co sam piszesz ... Jak już to Firefoxa

pełna nazwa tego programu to Mozilla Firefox a więc jak chcesz kogoś poprawiać to sprawdź -.-

B3K0N
28-07-2009, 09:36
To i ja dołożę coś od siebie. Mam palka grubo ponad 100+ i powiem tyle - mam skill grubo ponad 75+ i na hunty nie potrzebuję blokera. Lece w 2-osobowym teamie i jest proficik. Oczywiście knight z dużym shieldingiem ogarnie więcej mocniejszych monsterów, ale mimo to można długo huncić w 2 osoby niż ciągać ze sobą 3 gębę do wykarmienia :). Shielding to indywidualna sprawa każdego ale wiadomo, że im wyższy tym lepiej.

Nekrofarus
31-07-2009, 15:17
Jak dla mnie shielding w palku jest dosyć ważny i powinno się go skillować.
Np. gdy polujesz z rs do tego do chodzi shield i jak potwór cie ewentualnie dogoni i uderzy to już tak mocno.

FerdekKiepski
31-07-2009, 22:29
Jak skillujesz dist to dlaczego nie shielding?
Jak kto woli ja lubie miec np. na palku dobry shielding dorownujacy knightom.