PDA

Pokaż pełną wersje : Win XP / nVidia / OpenGL

[cinek]
01-01-2005, 19:26
Mam Win XP PROF OEM oraz kartę graficzną nVidia RIVA TNT 2. Po zainstalowaniu systemu okazało się, iż brak OpenGL. Zainstalowałem więc najnowsze sterowniki dla tej karty z nVidia.com i... tu się zaczyna problem... Nadal nie ma OpenGL. Próbowałem nawet odpalić glsetup1.x z płyty z grą. Wyświetliło że wymagany jest system z serii Win 9x (9x/ME). Co powinienem zrobić w tej sytuacji?

PS. Nie jestem pewien, ale mimo zainstalowanego DX 9.0c mam w Tibii 4fps i wydaje mi się, że jest to wina braku OpenGL...

Ashlon
01-01-2005, 22:05
A nie da sie ustawic gdzies w ustawieniach karty, zeby uzywalo directx3d?

[cinek]
02-01-2005, 11:51
Niestety nic takiego nie zauważyłem. Ale jest jeszcze jeden dziwny fakt... Na Win ME wszystko działało normalnie... Problemy zaczęły się po zainstalowaniu Win XP.

PS. Po wcisnięciu kombinacji ATL + F8 w oknie tibii zauważyłem "Direct3d failed at step: 0"...

Leweracja
02-01-2005, 11:53
Wielki Brat Google odpowie na to pytanie trzeba tylko odpowiednio sie zapytac a nie zasmiecac forum

[cinek]
02-01-2005, 12:01
@up
Chłopie prawie od 2 tugodni szukam czegos co jest tym związane i do tej pory nic nie znalazlem... Więc łaskawie nie truj mi o Google bo już nie wyrabiam...

Leweracja
02-01-2005, 12:10
chyba ze ...

napisz konkretnie o co ci chodzi i jaki masz problem dozuc jakiegos ss cos kombinujkemy

@edit
<bitbyter> lewer : I might be able to help you but Im not from poland.
<bitbyter> lewer : try visiting nvidia.com and downloading drivers- they might still support openGL
* LambergaR has quit IRC (Ping timeout)
<bitbyter> Riva TNT 2 would be detected by XP automatically not requiring additional drivers so installing Nvidia drivers may fix the problem
<bitbyter> oh hang on-- I'm reading your text hehehehe
<bitbyter> Lewer : is your system running 32bit colour or 16 bit colour?
<bitbyter> Checking Nvidia's site, the drivers you've probably d/l support OpenGL 1.5.. not sure why it would not be appearing. 3d Acceleration only occurs on the TNT2 card anyhows in 16 bit colour mode. Any other mode and it will not work

warszawa.irc.pl #help ;p

tyle sie dowiedzialem a po za tym
srobuj z tym linkiem http://download.nvidia.com/Windows/66.93/66.93_win2kxp_international*****