PDA

Pokaż pełną wersje : dzięki czemu?

gorgi
01-01-2005, 19:36
Ehh zastanawia mnie jedno , dzięki czemu mamy prawo oceniac innych z 4um po tym jak się zachowują? Naprzykład dobo , jest miły sympatyczny itp. ale w rl może okazać sie kimś złym , może nawet tym gostkiem z reklamy że po drugiej stronie internetu siedzi ktoś inny? jest przysłowie nie oceniaj książki po okładce tak samo nie można oceniać ludzi po tym jak się zachowują . Więc moje pytanie jest nastepujące jakim prawem uważamy innych za kretynów jeśli tak naparawde oni w rl są na 100% d nas lepsi? kompleks wyższości czy co?

Matheous
01-01-2005, 19:43
No to jezeli gostek jest od nas 100 razy lepszy to po jaka cholere na forum daje sie poznac jako uposledzony noob?
Proste, ktos inteligentny na forum bedzie pisal inteligentnie a ktos glupi bedzie pisal glupio, wyzywal, bledy robil etc.

Dwimenor
01-01-2005, 19:48
Dlatego, że na forum oceniemy ludzi na podstawie ich wypowiedzi. NIe wiemy jacy są w rl(w więkrzośći wypadków), dlatego mozemy napisać o nich tylko tyle, ile zaobserwójemy tutaj.

Szakal van'Thorn
01-01-2005, 19:49
To że uważamy kogos za kretyna jest naszą indywidyalną sprawa i o ile mamy podstawy do tego żeby tak twierdzić to spoko. B)

Dr.Unknown
01-01-2005, 19:49
Zagłada Cię nazwał debilem i musisz do tego temat założyć...

gorgi
01-01-2005, 19:55
Zagłada Cię nazwał debilem i musisz do tego temat założyć...
w tym przypadku ... mylisz sie unknown :P

spider-bialystok
01-01-2005, 20:04
Tiaa, jasne, nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie >.< .

Chyba jasne że jeśli ktoś pisze odpowiednio na forum, nie wstawia rysunków z tak poronionym poczuciem humoru jak twój, na rl jest raczej równym gościem.

Matheous
01-01-2005, 20:37
@Dr.Unkown-nie masz racji, bo Zag nie nazwal go DEBILEM tylko IDIOTA... O ile mie pamiec nie myli:)
@gorgi-zapomnialem napisac... Jesli w rl jestes 'rowny', to czemu na forum:
1.Zamieszczasz debilne komiksy
2.Tak s*******iles Neverending story ze juz nikomu sie nie chce rekatywowac
3.Zakladasz debilne tematy?
No, chyba ze masz 6 lat(masz bobasa w avku)... Wtedy to sie nie dziwie...

she_devil
01-01-2005, 20:57
a drybrych siedzi i zawija je w te sreberka...

Uncle Warrior
01-01-2005, 21:00
Zagłada Cię nazwał debilem i musisz do tego temat założyć...Pwned lol xD
Topic
No ale to jest forum i oceniami uzytkownikow po tym jak sie tutaj zachowuja :P

$corcerer
01-01-2005, 21:16
Ludzi oceniam na podstawie ich samodzielności. Jeżeli ktoś nie potrafi poszukać czegoś w poradniku/manualu/readme to niech spada na drzewo a nie zawraca mi glowe.

Oczywiście nie można zapomnieć tutaj o merytorycznej wartości wypowiedzi (narazie w raknkingu przoduje Baron Kaldrick, którego pozycja póki co jest niezagrożona).

Wszelkie osoby zakładające durne tematy, które można zakończyć tekstem "wpisujcie się plz!" są dla mnie dziećmi.

Nightwalker
01-01-2005, 21:25
Ludzi oceniam na podstawie ich samodzielności. Jeżeli ktoś nie potrafi poszukać czegoś w poradniku/manualu/readme to niech spada na drzewo a nie zawraca mi glowe.

Oczywiście nie można zapomnieć tutaj o merytorycznej wartości wypowiedzi (narazie w raknkingu przoduje Baron Kaldrick, którego pozycja póki co jest niezagrożona).

Wszelkie osoby zakładające durne tematy, które można zakończyć tekstem "wpisujcie się plz!" są dla mnie dziećmi.

Właściwie więszkośc osób na forum to dzieci ;]

Ashlon
01-01-2005, 22:16
Właściwie więszkośc osób na forum to dzieci ;]

Lacznie z toba, night ;)

Ja i tak uwazam, ze dobo to chuderlak, scor to brodaty metal (z twarza uparta, tak jak na avku), math jest podobny go vegety z dragon balla, a she to 16 letnia dziewczyna, ktora udaje 11latke :P

Vanessa
01-01-2005, 23:58
Ehh zastanawia mnie jedno , dzięki czemu mamy prawo oceniac innych z 4um po tym jak się zachowują? Naprzykład dobo , jest miły sympatyczny itp. ale w rl może okazać sie kimś złym , może nawet tym gostkiem z reklamy że po drugiej stronie internetu siedzi ktoś inny? jest przysłowie nie oceniaj książki po okładce tak samo nie można oceniać ludzi po tym jak się zachowują . Więc moje pytanie jest nastepujące jakim prawem uważamy innych za kretynów jeśli tak naparawde oni w rl są na 100% d nas lepsi? kompleks wyższości czy co?
A jak sądzisz, że mamy oceniać innych...? Przecież na forum jedynym punktem odniesienia są posty danego użytkownika. Poza tym, nie sądzę aby ktoś na wysokim poziomie pisał głupoty na forum... bo i po co?

A poza tym "nie oceniaj książki po okładce" odnosi się raczej do wyglądu człowieka, a nie jego zachowania...
(a jeżeli nie możemy oceniać ludzi po tym jak się zachowują, to co nam zostaje? markowość ich ubrań? ;))

Gonzo von Krenzel
02-01-2005, 02:07
Ehh zastanawia mnie jedno , dzięki czemu mamy prawo oceniac innych z 4um po tym jak się zachowują? Naprzykład dobo , jest miły sympatyczny itp. ale w rl może okazać sie kimś złym , może nawet tym gostkiem z reklamy że po drugiej stronie internetu siedzi ktoś inny? jest przysłowie nie oceniaj książki po okładce tak samo nie można oceniać ludzi po tym jak się zachowują . Więc moje pytanie jest nastepujące jakim prawem uważamy innych za kretynów jeśli tak naparawde oni w rl są na 100% d nas lepsi? kompleks wyższości czy co? Ale co mnie obchodzi kto jest jaki na RL? Ja jestem ze Szczecina - [nieszczęsny] Dobo z Warszawy. I co ja mam do niego? Nawet go nigdy nie zobaczę.
Spędzam z nim czas na forum, więc oceniam go po tym jak tu się zachowuje. Reszta mnie nie obchodzi.

Matheous
02-01-2005, 14:33
@Nekro-dokladnie:P
Ciekawi mnie jedno. Wypowiedzialo tu ie juz chyba... 2 modkow. Wszyscy solidnie temat zjechali. I jeszcze nikt go nie zamknal! Niesamowite 8o

Dr.Unknown
02-01-2005, 14:38
Dobo jest z Warszawy? Dodany na liste, wytępie "Warszawioków".
@Topic
Ta dyskusja nie ma sensu.

she_devil
02-01-2005, 15:22
Mam pytanko... jakim cudem czlowiek malo inteligentny i nie mądry moze pisać z sensem? Czlowiek inteligentny zastanowilby sie po co ma pisac bez sensu tak wiec chyba jak piszes ztak cie widzimy. tyle

Dan the Automator
02-01-2005, 15:29
No Ba że WuWuA 8o Tak jak SuperMan, Bart, Faraon i jeszcze paru ;>

joey
02-01-2005, 15:53
dokładnie. z wyglądu Dobo jest taki jak piszę posty :P miły, sympatyczny, zrobiony z gwiezdego smalcu <joke> B) a ten z reklamy "nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie" to.....JA!