Pokaż pełną wersje : Gry - temat ogólny
BialyOleander
14-12-2009, 19:28
łooooooo potęga właśnie ściągnąłem demo god of war 3 jesus mastah kurwa ja pierdole jeszcze z szoku nie wyszedłem pre-order będzie jak nic. x-gówniarze mogą jak zwykle ssać bo nie zagrają w tą epicką grę :cup:
Billy_Mays
14-12-2009, 19:34
Niedługo wychodzi update do TF2 - nowe bronie dla solda i demo, crafting (rps? lol), achievementy
Oj będzie się grało
Już sam motyw w Demo Vs. Sold był świetny, mógł ładnie zmotywować do grania preferowaną klasą. Craft pewnie będzie ciekawy, unlocki: dziwne/nieprzydatne/OP ale nie będzie źle. Osiągnięcia pewnie znów zmiotą <33333
Maldoryz
14-12-2009, 20:13
Tak sie zastanawiam, co bedzie z tym craftem. Z broni ma sie wyciagac jakies itemy *.*
@down
ej wlasnie, jak jakas czapke jeszcze zdobyc? Bo mam tylko ghostlu gibusa, jego zdobywalo sie chyba przez dominacje. A inne? Tylko fart? :<. Bo mam juz chyba z 5 zegarkow dla spy i z 5 dla meda tych syrin...cos ;(
@edit
NOWA BRON DLA DEMOMANA!
http://teamfortress.pl/artykul/demoman-close-combat-kit
Billy_Mays
14-12-2009, 21:11
Czapki też będzie się dało robić \o/
Shanhaevel
15-12-2009, 16:15
Pierwszy DLC do Left 4 Dead 2 wiosną 2010 - nowa kampania, nowy tryb co-op, nowa broń palna i ręczna, postacie z L4D1! Giggity.
@down
Się nie znasz, o.
Wowowo, jeszcze tylko kilka miesięcy i będziesz mógł postrzelać jedną bronią więcej w przeciętnej grze. Nie wytrzymasz tego czekania!
Lord Dreathan
15-12-2009, 21:53
Wowowo, jeszcze tylko kilka miesięcy i będziesz mógł postrzelać jedną bronią więcej w przeciętnej grze. Nie wytrzymasz tego czekania!
Lepiej patrz co mowi sie o MW2 http://gry.onet.pl/28061,1589810,artykul.html :D
Idź stondX(
CytrynowySorbet
15-12-2009, 22:51
Zupełnie tego nie pojmuję. Aha, pojmuję. Bywalcy onetu chcieliby, żeby gry miały już grafikę czysto filmową, pragną całkowicie rewolucyjnego interfejsu i sposobu rozgrywki i kompletnie niewiążącej się z jedynką fabuły. No bo przecież za mało zmian!
Ten artykul, a w szczegolnosci opinia o MW2 to jakies nieporozumienie. Moze za szczegolnie nie poprawili fizyki gry, nie mozna sie wychylac ale co z tego? Doskonalym rozwiazaniem nie jest matchmaking wraz ze Steamem, ale mozna zapraszac kolegow, uratowali sobie tylki... Dedyki nie sa az tak potrzebne, a jesli juz, to do zmieniania szczegolow w parametrach serwera (granatniki, ac130) czy do wywalania graczy - mogli chociaz uzupelnic to glosowaniem, ale niczego takiego nie ma na 'zwyklych' serwerach. Narzekaja tez na prostote gry, granatniki, UAV - ale to przeciez bylo w jedynce a prawie nikt nic na to nie mowil. Moze jeszcze jako takim mankamentem jest ping, ale praktycznie kazdy ma taki sam, wiec nie wplywa to na roznice gry - w MW jeden mial 40, drugi 120 i robilo to jakas tam roznice. Dla mnie dwojka jest lepsza od jedynki. Mogliby w koncu przestac pieprzyc o tym jaka jest ona zla, a ukazac jej zalety.
A ja sie zgadzam ta gra jest irytujaca ktos spawnuje ci za plecow i niszczy ciezko wypracowany killstreak na tactical nuke, zeby mozna bylo chociaz blokowac granatniki itp.
Najchetniej sprzedal bym ta gre i nigdy wiecej jej nie kupowal
Moim zdaniem MW2 powinno sie nazwac najwiekszym rozczarowaniem roku multiplayer
gry.onet.pl
I wszystko jasne.
Co do spawnów za plecami: chyba grałem w jakąś inną grę, bo ani razu tego nie doświadczyłem. Chyba, że ktoś się słabo orientuje w tym, gdzie mogą być w danej chwili siły przeciwnika.
Spawny za plecami były w MW1, gdzie biegało 40 osób na małej mapie. Tu tego nie ma.
Pacz_knight
16-12-2009, 14:23
A ja tak sobie mysle, ktora z gier wybrac na swieta?
Na uwadze mam Assassins Creed II i Dragon Age.
Wczoraj na Hyperze widzialem program poswiecony temu drugiemu tytulowi i jak na dzien dzisiejszy, wydaje mi sie ze gra jest o wiele lepsza niz myslalem. Boje sie jednak, ze nie dam sobie rady ze sterowaniem kilku postaci na raz, podczas walki. >.<
Z kolei AC to swietna gierka, ktora do dzis mi sie nie nudzi, a druga odslona jest o wiele bardziej rozbudowana i zachecajaca.
I co teraz? Co polecacie? ^^"
A ja tak sobie mysle, ktora z gier wybrac na swieta?
Na uwadze mam Assassins Creed II i Dragon Age.
Wczoraj na Hyperze widzialem program poswiecony temu drugiemu tytulowi i jak na dzien dzisiejszy, wydaje mi sie ze gra jest o wiele lepsza niz myslalem. Boje sie jednak, ze nie dam sobie rady ze sterowaniem kilku postaci na raz, podczas walki. >.<
Z kolei AC to swietna gierka, ktora do dzis mi sie nie nudzi, a druga odslona jest o wiele bardziej rozbudowana i zachecajaca.
I co teraz? Co polecacie? ^^"
Domyślam się, że gra na konsolę? (AC2 nie ma na PC jeszcze). Skoro tak, to nie masz co się martwić o Dragon Age. Poziom trudności w tej grze na konsole jest robiony dla niepełnosprawnych. Dasz sobie radę.
BialyOleander
16-12-2009, 14:40
Nie bierz assassin cred'a przeszedłem raz nie specjalnie mi się podobało drugi raz zmusiłem się bo chciałem parę trofeów zdobyć ogólnie nuuuuudy, a od paru dni mam dragon age i gra jest bardzo przyjemna na wieeeele godzin.
Pacz_knight
16-12-2009, 14:59
@Ryba
Ja nie jestem niepelnosprawny :confused:
I tak na mojego blaszaczka gra by mi nie poszla. ;p
@topic
Wiec mysle ze DA bedzie dobrym prezentem od Swietego Mikolaja. :D
A z AC II jeszcze poczekam... Moze jak stanieje? ;)
Pandabear
16-12-2009, 15:06
Ja kupilem oba tytuly i jakos nie narzekam. Widze, ze chcesz zakupic gre na konsole, z nowszych tytulow polecam Uncharted 2. Gra BOMBA, moim zdaniem podstawa dla wlasciciela ps3.
@down
Jaki?:>
Tak btw, moze jestes z szczecina? Jestem w stanie pozyczyc Ci gry zebys sprawdzil, bo mam praktycznie wszystkie a sam nie mam czasu na gre :( Bys sobie mogl sprawdzic ass'a i dragona i bys ocenil. Przy okazji, jesli juz prezent na swieta wez Assassin'a w wersji deluxe(kolekcjonerskiej xd). Mocna figureczka, a w dragonie tylko nikomu nie potrzebne armormy w grze i mapka w formacie a4(myslalem, ze bedzie wieksza, ale jak zwykle ludzie z ea odwalili fuszerke co do zawartosci delux'a).
Pacz_knight
16-12-2009, 15:10
@up
A no widzialem. Gra warta wydania "kilku" zlotych. Cala dynamika gry i zawarte w niej akcje, sa dobre rodem z filmow, jak to powiedzial typek, ktory recenzjonizowal ta gierke na Hyperze. ;p
Lubie gry akcji, aczkolwiek odkladam pieniadze na tytol, ktory ma sie ukazac niebawem i na ktory czekam od czasu zapowiedzi. ;)
@edit
Niestety jestem z Lodzi, a po drugie mam x-360. ;p
Jesli chodzi o gre na ktora czekam, to ofc Final Fantasy XIII. ^^"
Pandabear
16-12-2009, 15:46
Łeee iks xd Sprzedalem go wraz z przejsciem Gears of war 2 (gra byla warta kupna ixa)Nie wiem jak tam ceny sie wachaja na ixa ale na allegro moglbys znalesc w dosc przystepnych cenach asa i dragona wiec moglbys wciagnac za jednym zamachem obie gry i rozkoszowac sie bieganiem po dachach + pwnowaniem smokow :P Wybor nalezy do Ciebie, meej de fors bi łit ju B)
Shanhaevel
23-12-2009, 17:01
Właśnie gram w demo Torchlighta. Zadziwiająco wciągający klon Diablo, może pomyślę nad pełniakiem, ale to pewnie wtedy, kiedy w końcu pojawi się tryb sieciowy (ponad rok...).
Pandabear
23-12-2009, 17:07
@up
Czytalem recenzje w sidi akczionie i odziwo chetnie bym wciagnal w czasie okresu czekania na diabła :P Moze sie skusze :)
@down
Przed chwila zauwazylem, -70% itp :p Nice, ale ja jednak wole posiadac pudeleczko <3 :P
Ja grałem w full Torchlighta. Racja, że mocno przypomina diablo, fajna grafika, ciekawe animacje. Ale gra jest jak dla mnie zbyt mało rozbudowana. Po kilku h gry dałem sobie spokój : P
Btw, widzieliście te promocje na steam?
Mirrors Edge za jakieś 15 zł, GTA 4 za 30 zł...
ME zakupiłem, jako jedną z moich ulubionych gier :)
GTA4 też bym kupił, ale nie chce mi się ściągać 15 gb za każdym razem jak mi się coś z danymi stanie :P
Dobra tu jest pytanie do tych którzy się znają na CS.
Mam zamiar go kupić ale nie wiem jaką wersje Source czy 1,6. Ktoś może mi podać wady i zalety tych dwóch wersji?
Pandabear
23-12-2009, 19:11
Mialem to samo, wybralem 1.6 zwyklego :P Byc moze z sentymentu :P
Dobra tu jest pytanie do tych którzy się znają na CS.
Mam zamiar go kupić ale nie wiem jaką wersje Source czy 1,6. Ktoś może mi podać wady i zalety tych dwóch wersji?
Od zawsze są spory o to, która wersja jest lepsza, na każde argumenty znajdą się jakieś kontrargumenty, więc chyba musisz sam zadecydować. Osobiście mogę Ci z czystym sumieniem polecić 1.6.
Też bym polecił 1.6. Bądź co bądź chyba ma większą liczbę zwolenników : P
Mam tutaj malutki teraz problem, Chcę właśnie poszukać CSa 1.6 jednak wpisując to w Steamie, wyskakują mi następujące wyniki:
CS:S
CS
CS Condition Zero
CS Complate
I teraz pytanie które jest tym "właściwym" do wybrania?
Billy_Mays
23-12-2009, 20:05
Nie graj w cesa, TF2 lepszy \o\
http://store.steampowered.com/app/10/
Counter-Strike: Condition Zero
Zawiera: Counter-Strike, Counter-Strike: Condition Zero
Informacje o pakietach Dodaj do koszyka
To powinieneś wybrać. W zasadzie polecam kupno CSa przez allegro. Tam nowy oryginalny klucz chodzi za jakieś 14 zł, czyli 2x taniej.
@up
A no widzialem. Gra warta wydania "kilku" zlotych. Cala dynamika gry i zawarte w niej akcje, sa dobre rodem z filmow, jak to powiedzial typek, ktory recenzjonizowal ta gierke na Hyperze. ;p
Lubie gry akcji, aczkolwiek odkladam pieniadze na tytol, ktory ma sie ukazac niebawem i na ktory czekam od czasu zapowiedzi. ;)
@edit
Niestety jestem z Lodzi, a po drugie mam x-360. ;p
Jesli chodzi o gre na ktora czekam, to ofc Final Fantasy XIII. ^^"
Ehh szkoda tylko że FFXIII będzie na kilku płytach (na X-a), ale co tam ja już odliczam dni do premiery (po fatalnej XII i średnim X-2 nie mogę już czekać więcej na porządne Final Fantasy).
BialyOleander
24-12-2009, 10:38
Ehh szkoda tylko że FFXIII będzie na kilku płytach (na X-a), ale co tam ja już odliczam dni do premiery (po fatalnej XII i średnim X-2 nie mogę już czekać więcej na porządne Final Fantasy).
fatalna XII? nie była taka zła nie przesadzaj ja z miła chęcią spędziłem przy niej ponad 100 godzin i dalej często do niej wracam. a x-2 to też nie najwyższa klasa ale pograć przyjemnie. chociaż x-2 i xii nie mają podlotu do takich części jak X,IX czy VII to gry są godne polecenia dla fanów RPG'ów. btw na iks-gówno ffXIII będzie na kilku płytach? HAHAHA o ku*wa ah zapomniałem iks nie radzi sobie z płytkami blue ray. 8o
A ja dla odmiany polecam CS:S. Gra jest zdecydowanie nowoczesniejsza (grafika, fizyka itd), a ponadto posiada zdecydowanie lepsze zbalansowanie broni - czyli mozna grac wszystkim, a nie niesmiertelnym zestawem m4/ak/awm + desert eagle.
fatalna XII? nie była taka zła nie przesadzaj ja z miła chęcią spędziłem przy niej ponad 100 godzin i dalej często do niej wracam. a x-2 to też nie najwyższa klasa ale pograć przyjemnie. chociaż x-2 i xii nie mają podlotu do takich części jak X,IX czy VII to gry są godne polecenia dla fanów RPG'ów. btw na iks-gówno ffXIII będzie na kilku płytach? HAHAHA o ku*wa ah zapomniałem iks nie radzi sobie z płytkami blue ray. 8o
Wiesz mi nie przypadł do gustu ten system walki, zdecydowanie preferuje turowy. Ciekawe jak wyjdzie im ten nowy system walki (czyt. dynamiczny turowy, jak oni to nazwali). Co do VII, IX, X to wg. mnie najlepsze części, czysty majstersztyk jeśli chodzi o jRPG.
Ej, grał ktoś w Dragon Age? (Oczywiście chodzi mi o wersję dla inteligentnych- na PC)
Zastanawiam się nad nim, ale nie wiem co sądzić o tym zatrzymywaniu czasu by rozporządzić drużyną. Przeszkadza to jakoś szczególnie w rozgrywce? Daje efekt typu "o buku, znów muszę zatrzymywać co chwilę grę"..?
I jakie są zalety i wady tytułu? :-P
Maldoryz
24-12-2009, 11:48
Ja ze swojej strony takze polece CS:S, o wiele wole source niz 1.6, chociazby ze wzgledu na grafike i dopracowanie niektorych elementow. Oczywiscie jest tez od groma modow, ktore sa lepiej dopracowane niz na 1.6 przez co rozgrywka nigdy sie nie nudzi! Przyklad: zombie mod, ktory dostarcza takich wrazen na niektorych mapach, ze masakra ;). Lubie tez te wszystkie mg_, ludzie czasami maja takie pomysly...
...aff te mapy, na ktorych musisz przejechac autobusem ct ^^
BialyOleander
24-12-2009, 11:55
Wiesz mi nie przypadł do gustu ten system walki, zdecydowanie preferuje turowy. Ciekawe jak wyjdzie im ten nowy system walki (czyt. dynamiczny turowy, jak oni to nazwali). Co do VII, IX, X to wg. mnie najlepsze części, czysty majstersztyk jeśli chodzi o jRPG.
http://www.youtube.com/watch?v=_qbr3IB92ms&feature=related mi się podoba walka w 13 :)
Ej, grał ktoś w Dragon Age? (Oczywiście chodzi mi o wersję dla inteligentnych- na PC)
Zastanawiam się nad nim, ale nie wiem co sądzić o tym zatrzymywaniu czasu by rozporządzić drużyną. Przeszkadza to jakoś szczególnie w rozgrywce? Daje efekt typu "o buku, znów muszę zatrzymywać co chwilę grę"..?
I jakie są zalety i wady tytułu? :-P
Pauza w grze jest bardzo fajna. Zwłaszcza dla kogoś takiego jak ja, który nie korzystał ze sztucznej inteligencji komputera i sam sterował bitwą. Z początku byłem dość sceptycznie nastawiony do tego, ale spodobało mi się.
Samą grę oceniam mw. na bdb. Po prostu dobra- nie zapiera tchu w piersiach ani też nie ma zbyt wielu rażących błędów. Taki dobrze zrobiony przeciętniak z paroma plusami. Opłaca się pograć.
Grał ktoś w najnowszego assasin creeda?
Nie-e, nikt nie grał :3
Za dokładnie 2 i pół godziny na steamie nowy pack świątecznych mega promocji :P
ME które kupiłem za 3.5 euro już przeszedłem : D. Ciekawe czy dzisiaj wpadnie mi w oko coś ciekawego : P
Pandabear
24-12-2009, 15:59
Ja gralem, moim zdaniem dobra gra. Jezeli zapytasz o porownanie to nie wiem, nie gralem w jedynke :P
Macie jakies propozycje co do ps3? Jedyne na co czekam to poki co Bioshock 2/Diablo :P Zastanawialem sie nad Borderlands, jednak filmiki na youtube zwykle pokazuja to samo, na kazdym prawie poziomie wiec chyba wieje nuda :P
Ja gralem, moim zdaniem dobra gra. Jezeli zapytasz o porownanie to nie wiem, nie gralem w jedynke :P
Macie jakies propozycje co do ps3? Jedyne na co czekam to poki co Bioshock 2/Diablo :P Zastanawialem sie nad Borderlands, jednak filmiki na youtube zwykle pokazuja to samo, na kazdym prawie poziomie wiec chyba wieje nuda :P
mafia2, havy rain, good of war 3, gran turismo 5
Shanhaevel
24-12-2009, 17:44
Szukam fajnego jRPG na GBA, właśnie męczę na emu Mario Bros Superstar Saga. : D Nawet fajne, nie powiem.
Zastanawialem sie nad Borderlands, jednak filmiki na youtube zwykle pokazuja to samo, na kazdym prawie poziomie wiec chyba wieje nuda
Ja mogę ci polecić Borderlandsy, tym bardziej jeżeli masz konsolę podłączoną do Internetu. Choć mimo wszystko gra na singlu też jest ciekawa. Ponadto przejście gry zajmuje trochę więcej czasu niż w przypadku nowego Call of Duty, nawet nie licząc zadań pobocznych rozgrywka jest kilka razy dłuższa (co zresztą nie jest jakimś wielkim osiągnięciem, biorąc pod uwagę obszerność Calla). Co prawda rozgrywka może się wydawać nieco monotonna, całość opiera się na robieniu questów w różnych miejscach, mi w każdym bądź razie bardzo przypadło to do gustu.
Lord Dreathan
25-12-2009, 00:41
Szukam fajnego jRPG na GBA, właśnie męczę na emu Mario Bros Superstar Saga. : D Nawet fajne, nie powiem.
Golden Sun 1 i 2. Kazdy daje po okolo 40-50h zabawy ( chyba ze chcesz zebrac wszystkie djinny, to pewnie i wiecej ;D) Wyciska wszystkie "soki" z GBA pod wzgledem grafiki, a fabula pierwsza klasa:)
666Talibowiec666
25-12-2009, 15:53
Poda ktoś tytuły strategii na PS2? Najlepiej nie turowych (oprócz AoE).
Pacz_knight
25-12-2009, 18:42
XII byla jedna z najgorszych moim zdaniem... Jedynie glowny bohater owej czesci - Van, byl spoko. I to na tyle co mi sie podobalo w "dwunastce".
Fabula byla do rzyci, system walki mi sie zupelnie nie podobal. Biegajace postacie podczas wybierania ataku zupelnie mnie dezorientowaly i nie moglem sie przez to skupic na obranej taktyce. ;p
Natomiast jesli chodzi o X-2, to nie byla ani rewelacja, ani tez porazka. Przecietniak i tyle...
@Shanhaevel
Tak jak juz ktorys kolega wyzej powiedzial, zagraj w Golden Sun. Ogolem nie przeszedlem calosci, ale pamietam ze gralo sie przednio.
Natomiast jesli nie przeszkadza ci seria FF, to polecam moja jedna z ulubionych czesci, a mianowicie FF Tactics. Wszystko dopracowane na najwyzszym poziomie, jesli chodzi o fabule i caly system na ta platforme.
Pamietam ze jedyna rzecza ktora denerwowala mnie w grze, to niektore zasady przy wazniejszych pojedynkach, gdzie prawie zawsze dostawalem czerwone kartki od GM. xd
No i jeszcze pozostaje klasyk, taki jak Shining Soul, ale to juz dla prawdziwych wyjadaczy. Polecam, aczkolwiek lepiej zagrac w wyzej wymienione tytoly, tak na poczatek. ;)
@edit
Oooo! Przypomnialo mi sie! Zagraj jeszcze w Chrono Triggera! Tez pozadny klasyk... Tylko nie pamietam na co to bylo. SNES albo wlasnie GBA. A moze to byl DS? Chociaz to ostatnie raczej nie. Fakt faktem poszukaj sobie, a nie zawiedziesz sie. ;p
Shanhaevel
25-12-2009, 19:05
GS I grałem, przeszedłem nawet dawno temu. GS II, wstyd przyznać, ale nie ukończyłem. Seria FF jest chwalona ogólnie przez wszystkich, dużo dobrego słyszałem też o Fire Emblem, Castlevania. Trza sprawdzić.
@up
Też grałem. : D Choć nigdy nie przeszedłem. To było na SNESa.
Mam zamiar zdobyć się na gest do twórców, i zakupić Dragon Age. Czy warto ?? Mógłby ktoś opisać te gre ?
Wylansowany
26-12-2009, 10:07
Mam zamiar zdobyć się na gest do twórców, i zakupić Dragon Age. Czy warto ?? Mógłby ktoś opisać te gre ?
(Będę to pisał po raz 2.)
Nie grałem, ale gdybym zachciał , to brałbym w ciemno. RPG z BioWare'u, w dodatku najlepszy w 2009 roku. Jeśli lubisz siedzenie przez kilkadziesiąt godzin i zabijanie mobów, levelowanie i pomaganie każdej osobie napotkanej po drodze, to gra jest dla Ciebie. Gra ma jeszcze dość wysoki poziom trudności. Jeśli wszystko Ci się podoba, to jeszcze dzisiaj idź do sklepu i kup DA, bo nie będziesz żałował.
Lord Dreathan
26-12-2009, 12:48
Castlevania. Trza sprawdzić.
To nie jest jRPG, bardziej Hack n' slash. Co nie zmienia faktu ze stoi na bardzo wysokim poziomie ( mowimy tu o pierwszej czesci Castlevania na GBA)
Bioware- i wszystko jasne.
Jezeli grales w Baldur's gate, planescape torment, Neverwinter Nights, KotoR i Ci sie podobaly te gry, to sie na pewno nie zawiedziesz. DLatego podczas walki, jest duzo planowania taktycznego. Gdzie ustawic czlonow druzyny, zeby bylo latwiej prowadzic walke itp. Jak co to pisz na priv.
Mam pytanie- pograłem sobie trochę wczoraj w Dragon Age i utknąłem w walce z zombie. No za cholerę, nie mogę ich wybić. Znaczy no pierwszą falę ataku tych zombiaków udało mi się przetrwać, ale później nie mam już nic, czym mógłbym zregenerować manę i hp. Wie ktoś może, w jaki sposób to ogarnąć?
Mam pytanie- pograłem sobie trochę wczoraj w Dragon Age i utknąłem w walce z zombie. No za cholerę, nie mogę ich wybić. Znaczy no pierwszą falę ataku tych zombiaków udało mi się przetrwać, ale później nie mam już nic, czym mógłbym zregenerować manę i hp. Wie ktoś może, w jaki sposób to ogarnąć?
Tam jest taki mont, że gada się z jakimś typem i potem na zombiakach używasz podpalenia i to trochę pomaga. Dobrze jest też pobłogosławić tych żołnierzy itp. Innymi słowy musisz dobrze przygotować walke w mieście. Pamiętam, że męczyłem się z tym dobrą godzinę, też miałem z tym problem : P
Lord Dreathan
26-12-2009, 16:02
Ja tez mialem problem z ta fala, co jest kolo ratusza, wiec po prostu bralem kilka zombie na siebie i bieglem z nimi na gore, tam gdzie zolnierze stacjonowali ( wiem wiem oszukalem, ale zapomnialem sie zakupic w health i mana poty ;P)
Ja tez mialem problem z ta fala, co jest kolo ratusza, wiec po prostu bralem kilka zombie na siebie i bieglem z nimi na gore, tam gdzie zolnierze stacjonowali ( wiem wiem oszukalem, ale zapomnialem sie zakupic w health i mana poty ;P)
Zrobiłem dokładnie to samo ;-). Zwłaszcza, że pojechałem tam na początku gry i jeszcze nie byłem zbytnio obczajony.
Kolejny dzień obniżek na steam, a tam...
Torchlight za 3.99 euro :>
Może sobie wezmę.
Czarnykal
27-12-2009, 15:42
ma ktoś trainera na wiatr do dsj2 działającego pod xp?
Yoh Asakura
29-12-2009, 13:36
Właśnie dotarł do mnie Dragon Age (przesyłka z gram.pl doszła o zadziwiająco wczesnej porze), właśnie instaluję. Dostałem zbroję Krwawego Smoka do ściągnięcia za darmo, zarówno do Dragon Age'a, jak i do Mass Effecta 2 :D
A ta instalacje ciągnie się dłużej niż ta z Jade Empire...
O, a na drugiej stronie jest jeszcze dodatkowy quest do ściągnięcia :D
Xendriel
29-12-2009, 14:56
A ja z niecierpliwością czekam na Heavy Raina:)
BialyOleander
29-12-2009, 15:36
o hohoho masz gust :)
Hyhy, znalazłem fajną okazję: klucz na steam do Batman: AA za 18 zł. Kolejna gra do kolekcji :P
33 euro na steam w oryginale :P
sphinx123
30-12-2009, 00:01
Hyhy, znalazłem fajną okazję: klucz na steam do Batman: AA za 18 zł. Kolejna gra do kolekcji :P
33 euro na steam w oryginale :P
Fajna kolekcja, szkoda że nawet na półce nie postawisz :(
@down
Więc należysz do tych, którzy lubią kupować nienamacalne dobra, też fajnie.
Fajna kolekcja, szkoda że nawet na półce nie postawisz :(
Rotfl. Akurat nie należę do tych ludzi, którzy podniecają się oglądaniem pudełek po grach które wsadzasz raz w życiu do CD-ROMu, a potem stoją na półce.
ed; tak tak, nienamacalne dobra xD hahhah
Ha, jeszcze trochę i dostane Metal Gear Solid 2, już się nie mogę doczekać. Wiem Wiem, stara gra ale jedna z najlepszych Metal Gear Solidó'w (Chyba dobrze odmienione)
Coś z MW2,
Dzisiaj o mało nie rozwaliłem pada >< 24 zabicia i mnie jakiś kamper rozwalił ><
Albo irytujący "Infitinive Ammo Bug" chłopaki latali z granatnikami i tyle do pogrania...
Shanhaevel
30-12-2009, 20:48
Bleh. Garry's Mod od dawna chodził mi po głowie, a teraz się dowiaduje, że L4D2 nie jest supportowane. Jeszcze.
Yoh Asakura
30-12-2009, 21:08
Gram w Dragon Age na normalu i nie widzę w walkach nic trudnego. Gram elfem wojownikiem (dwie bronie) i koszę wszystkich. Ta misja z tymi falami nieumarłych wcale nie była taka trudna, nie sprawiła mi żadnych trudności. Nie wiem, co wy widzicie w tym trudnego.
Pacz_knight
30-12-2009, 21:12
@up
Bo ty przecie pr0 jestes! o.O
@topic
Dawno nie gralem w dobra bijatyke... Poleca ktos godny tytol na x360 (taaak wiem, niewiele jest tych tytolow na ta platforme)?
Tylko blagam, bez Street Fighterow ;<
Teken 6, tylko to mi przychodzi do głowy ;S Chyba że zaliczasz Naruto TBB to też polecam.
Pacz_knight
31-12-2009, 10:26
@up
Tekken? Nic nowego procz kilku postaci i odswiezonej grafiki nie doszlo. Juz dawno znudzila mi sie ta seria gier - jest po prostu za malo dynamiczna jak dla mnie. To samo tyczy sie Soul Calibura...
Naruto TBB przeszedlem cale i nie wydaje mi sie zeby byla to dobra bijatyka. Owszem, gra na poziomie fabularnym (story mode) jest po prostu gratka dla fana M&A, jak rowniez calej tej serii, ale niestety pojedynki w tej grze, to byla czysta kpina ze strony tworcow. ;/
Przyszedl mi wczoraj na mysl Dragon Ball Burst Limit... Niewiem, nie gralem w ta gre, sam nie przepadam za tym animcem, ale widzac gameplaye to gierka moze byc calkiem niezla.
Ktos gral, poleca? ;p
@up
Tekken? Nic nowego procz kilku postaci i odswiezonej grafiki nie doszlo. Juz dawno znudzila mi sie ta seria gier - jest po prostu za malo dynamiczna jak dla mnie. To samo tyczy sie Soul Calibura...
Naruto TBB przeszedlem cale i nie wydaje mi sie zeby byla to dobra bijatyka. Owszem, gra na poziomie fabularnym (story mode) jest po prostu gratka dla fana M&A, jak rowniez calej tej serii, ale niestety pojedynki w tej grze, to byla czysta kpina ze strony tworcow. ;/
Przyszedl mi wczoraj na mysl Dragon Ball Burst Limit... Niewiem, nie gralem w ta gre, sam nie przepadam za tym animcem, ale widzac gameplaye to gierka moze byc calkiem niezla.
Ktos gral, poleca? ;p
Nowy tekken jest właśnie strasznie dynamiczny, co w ogóle nie pasuje do charakteru serii. W poprzednich odsłonach było dużo więcej taktyki. Teraz jest bound (w sumie nic nie daje) i rage a to już w ogóle jest porażka i najgłupszy pomysł jaki mógł przyjść do głowy ludziom z Namco. Do tego nowe postacie są też żałosne (android rzucający głową i grubas który jest strasznie szybki). Ogólnie nowy tekken jest dla mnie słabą grą ale niestety rynek wymusza takie zachowania aby gra była efektowna i przystępna. Po za tym pad do X-a jest beznadziejny jeśli chodzi o bijatyki i sama konsola nie ma ciekawych bijatyk (jeśli nie interesuje cię SF i SC), możesz spróbować pograć w DoA4, przyjemna gra. W DB nie grałem.
BialyOleander
31-12-2009, 11:07
Virtua Fighter jest bardzo fajny ale nie wiem czy on w ogóle na iksa jest.
Przez mojego brata została niedawno zakupiona gra LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues. Szczerze?? Wole jedynkę, pod względem przechodzenia fabuły, i z poziomu do poziomu. :)
wbrew pozorom Mortal Kombat vs DC Universe daje rade, ale za ch*ja na iksowym padzie nie idzie trzaskac combosow.
Yoh Asakura
31-12-2009, 12:32
wbrew pozorom Mortal Kombat vs DC Universe daje rade, ale za ch*ja na iksowym padzie nie idzie trzaskac combosow.
W tej grze najfajniejsze są podskakujące boobsy Sonii B)
Lord Dreathan
31-12-2009, 13:33
Dla mnie ta gra to porażka;o
Pacz_knight
31-12-2009, 13:46
Dla mnie ta gra to porażka;o
Potwierdzam...
@topic
Mam kompletny brak zdecydowania... Mialem kupic AC II i DA, a teraz dochodzi mi zachcianka na bijatyki.
Chyba zdecyduje sie na tego DragonBula i AC II, a DA pozycze od kolegi. >.<
Yoh Asakura
31-12-2009, 14:44
Dragon Age to gra, której nie wypada pożyczać. To coś, co po prostu trzeba mieć dla siebie. Zupełnie jak Jedyny Pierścień.
SmOoTHas
31-12-2009, 15:07
... I jak wszystkie części CoD-a
tu się nie zgodzę, bo akurat World at War to imo straszny niewypał i nie kupiłbym jej, ale pozostałe części są obowiązkowe;d
Yoh Asakura
01-01-2010, 22:04
No i Dragon Age zaliczony. Świetna gra. Chyba niedługo będę musiał ją przejść jeszcze raz :D
Nie, od dziś nie kupuje nic na E-bay... Wydałem 5 funtów (około 20pln) na MGS2 Substance, i okazało się że to był pirat, w pudełku, ale bez książeczek, które były wyświetlone w obrazku przed zakupem.
Wkurzyłem się, już liczyłem na Sylwestra przed MGS'em, ale kit.
Już zacząłem sobie odkładać na DA, i nie mogę się doczekać ;D A AC II na urodzinki se wyproszę.
Zapoda mi ktoś jakąś strategie na Xboxa czy na PC? (Tylko nie Halo Wars)
Wylansowany
02-01-2010, 10:35
Zapoda mi ktoś jakąś strategie na Xboxa czy na PC? (Tylko nie Halo Wars)
Hmm...
World in Conflict?
Empire: Total War?
King's Bounty?
BattleForge?
Command&Conquer?
Tom Clancy's Endwar?
Z innej beczki:
Miał ktoś okazję zagrać w Batman: Arkham Asylum? Ja chwilę widziałem u kumpla i muszę powiedzieć, że gra naprawdę zrobiła na mnie duże wrażenie. Gdyby nie to, że mam kilka tytułów do skończenia i fakt, że pod koniec miecha wychodzi Mass Effect 2, to może pokusiłbym się o zakup, bo z tego co widzę, cena jest bardzo przystępna (89.90).
Poczytałem troche o tym DA recenzje, tutaj też zbiera pochlebne opinie i mam ogromnego smaka na tą/tę (zawsze miałem z tym problem :p) grę. Zamierzam zamówić ją za jakiś tydzień, tak by doszła tuz przed feriami zimowymi (15 styczeń) i jeszcze testy próbne 2 gimnazjalne czekają...
Coś czuje, że ta gra jest warta tych 150 zł~
Billy_Mays
02-01-2010, 17:53
Miałem okazję pograć w AC2 na xpudle, gra się bardzo przyzwoicie
http://www.youtube.com/watch?v=Jrnm6SeAaRI&feature=player_embedded
Jeszcze 3 miesiace do pelnej, miesiac do bety ^^
nigdy nie lubiłem battlefielda, ale jak patrzę na to, to chyba się skuszę:>
Właśnie mam przełom załamania mózgu...
Jutro mam zamiar kupić Dragon Age'a czy Assasins Creeda II, i teraz niech ktoś mi powie co lepsze?
Od jakiegoś czasu wielu graczy oczekiwało, że piraci wreszcie dotrzymają słowa i stworzą możliwość tworzenia serwerów dedykowanych poza siecią IWnet. (Wszyscy pamiętamy te szumne zapowiedzi). Pirackie dedyki miały być głównie dla piratów, ale także "legalni" gracze mieli nadzieję, że zmusi to Infinity Ward do działania i wpuszczenia odpowiedniego uaktualnienia ich sieci. Jak się jednak okazuje, piraci polegli na placu boju i wczoraj ogłosili zaprzestanie prac na serwerami dedykowanymi dla Modern Warfare 2. Powodów nie podano.
Checheche
@up
DA.
jedna grupa dedla i oni oglaszaja ze "piraci zaprzestali prac"? Owned.
Nie podchodzi mi ten klimat battlefielda, ale multi sie liczy i napewno kupie
Checheche
Ty sie nie smiej, bo wlasnie dzialania hackerow mogly doprowadzic do tego, zeby gra otrzymala dedyki, czyli dluzsza zywotnosc. Gierka jest fajna, niestety - sceny posiadac nie bedzie, a jednoczesnie umrze wraz z wyjsciem nowego odcinka COD.
A co do battlefielda - widzieliscie wymagania sprzetowe? Mam nadzieje, ze uda mi sie to odpalic na srednich.
Pacz_knight
04-01-2010, 15:04
Właśnie mam przełom załamania mózgu...
Jutro mam zamiar kupić Dragon Age'a czy Assasins Creeda II, i teraz niech ktoś mi powie co lepsze?
No widzisz moj kolego! Ja mam ten sam dylemat :p
@topic
Teraz naszla mnie chec na jakas siekanke typu DMC.
Dobry ze mnie gosciu nie? Raz chce taki typ gier, a za dwa dni zmienia mi sie i chce zupelnie czego innego. -.-"
Moze zdecyduje sie na Bayonette? o.O
Jest tyle tytulow w ktore chcialbym zagrac, a tak malo pieniedzy...
CytrynowySorbet
04-01-2010, 15:09
To że OGŁOSILI koniec prac nie znaczy, że rzeczywiście tak się stało. Sam bym brał pod uwagę taki rodzaj taktyki (robię po cichutku a potem wydaję piękne dzieło). No i nie wiem, czy piraci tworzący te dedyki mieliby jakiś problem z twórcami, ale jakoś mi się nie widzi, żeby twórcy ignorowali "cześć, jesteśmy piratami i zrobimy sobie własne serwery". W takiej sytuacji mieliby z głowy to zagrożenie wykrycia. Ale nie znam się i nie wiem czy to tak działa.
Bayonetta to spoko gierka, polecam jak coś. Chyba lepsze od DMC : P
No i zdecydowałem się na AC II, dlaczego? Bo ta gra mi będzie bardziej pasowała. Jednak za miesiąc mam Urodziny :cup: I wtedy kupie sobie DA.
Lord Dreathan
04-01-2010, 19:57
No i zdecydowałem się na AC II,
Mnie sie jedynka nie podobala :/ Po 3 misjach mi sie znudzila. Znaczy sie, nie zrozumcie mnie zle, fajne bylo skakanie po budynkach, ale jak zobaczylem ze w miescie jest xx straznikow, co so tak samo wygimnastykowani jak ja, to mnie zdziwilo. A w walce jest sie niesmertelnym, wystarczy dobrze wciskac przycisk "kontratak" Zreszta wole Prince of Persia ;P
Dark Sven
04-01-2010, 20:07
No i zdecydowałem się na AC II, dlaczego? Bo ta gra mi będzie bardziej pasowała. Jednak za miesiąc mam Urodziny :cup: I wtedy kupie sobie DA.
A za młody przypadkiem na obie gry nie jesteś?
Necromantor
04-01-2010, 22:19
a ty z pegi jestes czy jak?
Z ZOMO : O.
Ja Ci poleciłem DA z uwagi na długość gry, jaką Ci zapewni. AC przechodzi się po paru godzinach. DA - po kilkudziesięciu.
CytrynowySorbet
05-01-2010, 14:10
Ja Ci poleciłem DA z uwagi na długość gry, jaką Ci zapewni. AC przechodzi się po paru godzinach. DA - po kilkudziesięciu.
Twoją logiką wszystkie Simsy są najlepsze, bo nie da ich się przejść (więc gra się w nie najdłużej)...
Sam popieram AC2, chyba z sentymentu, bo jedyna chwyciła mnie za serce i to dzięki niej zacząłem grać w gry single player.
Twoją logiką wszystkie Simsy są najlepsze, bo nie da ich się przejść (więc gra się w nie najdłużej)...
Cool story bro.
Mylisz logikę z pojedynczym, konkretnym przypadkiem ze ściśle ustalonymi danymi. Nikt nie twierdzi (a przynajmniej nie ja), że im dłuższa gra, tym lepsza. Oczywistą oczywistością jest to, że gdyby miał do wyboru AC2 i simsy, to postawiłbym na AC2.
Yoh Asakura
05-01-2010, 15:04
Ja bym brał Simsy
BialyOleander
05-01-2010, 16:08
Bayonetta to spoko gierka, polecam jak coś. Chyba lepsze od DMC : P
bluźnisz ryba bluźnisz
Nie polecam DA, z powodu możliwości przejścia całej gry tym sposobem :
http://www.youtube.com/watch?v=x3oNdSCl2Lc&feature=channel
Działa. Sprawdzałem. Cholernie monotonne.
Nie polecam DA, z powodu możliwości przejścia całej gry tym sposobem :
Trochę bym się zastanawiał, czy faktycznie całą grę. W końcu cała gra to nie lokacje, w których przeciwnicy znajdują się w jakimś pokoju, z którego zobaczą nas jedynie po przejściu przez drzwi. Oczywiście, w takich sytuacjach korzystałem z burzy, ale tylko i tylko wtedy, kiedy przeciwnik znajduje się w pomieszczeniu z drzwiami. Myślicie, że na takich lokacjach opiera się cała gra? Didnt happen.
A co do samego Kominka, to po wnikliwej analizie nie trudno dojść do wniosku, że jeśli chodzi o recenzowanie gier, robi to skrajnie kretyńsko.
A AC II pewnie można przejść używając 3 przyciskowy, bieg,skok i kontra.
Co do "możliwość przejścia całej gry w xx sposób", szkoda, że mamy x rożnych innych możliwości, i gre można sobie spokojnie przejść 2 razy, bez znudzenia<inne klasy, team, taktyka, decyzje> co daje nam ze 100h rozgrywki, nie to co jakiś tam AC II który za większa cenę da nam 10h? kontrataków
Co do "możliwość przejścia całej gry w xx sposób", szkoda, że mamy x rożnych innych możliwości, i gre można sobie spokojnie przejść 2 razy, bez znudzenia<inne klasy, team, taktyka, decyzje> co daje nam ze 100h rozgrywki, nie to co jakiś tam AC II który za większa cenę da nam 10h? kontrataków
No i co z tego, ze bedziesz gral drugie 50h, skoro fabule juz znasz? To tak, jakby czytac jeszcze raz ksiazke - tyle, ze przy innym oswietleniu, z inna szybkoscia i w innym pokoju. Tylko tym sie to rozni, ze w grach masz mozliwosc (mniejsza lub wieksza) podejmowania roznych decyzji, ale fabula i tak jest bardzo podobna. Dlugo mozna grac w gre, ktora jest dluga i ma mase ciekawych questow, badz ma ciekawe multi. W innych wypadkach to nie jest dlugie granie, a jedynie powtarzanie gry od poczatku.
Yoh Asakura
05-01-2010, 17:42
A co do samego Kominka, to po wnikliwej analizie nie trudno dojść do wniosku, że jeśli chodzi o recenzowanie gier, robi to skrajnie kretyńsko.
Co nie zmienia faktu, że tekst o piorunach był naprawdę świetny.
Przeszedłem grę 2 razy, więc wiem o czym mówię. Oczywiście nie chodzi mi tu o przejście jej 2 raz, od razu po ukończeniu, bo to głupie. Zresztą dobrą książkę jeśli ma się czas warto przeczytać kiedyś ponownie.
W dodatku decyzje w DA zmieniają całkiem dużo, można wybrać inne opcje dialogowe, przez co dowiemy się innych rzeczy. Nasze decyzje będą miały inny skutek. Dodatkowo jeśli zaczniemy inną rasą/klasą/płcią. Npc będą w rożny sposób się do naszej osoby odnosić, czasem wspomogą informacjami<czego wcześniej nie robili> czasem nas oleją. W dodatku po przejściu gry mamy ending który pokazuje jak nasze poczynania wpłynęły na świat po tych xxx latach.
W innych wypadkach to nie jest dlugie granie, a jedynie powtarzanie gry od poczatku.
Nie mogę się nie zgodzić, lecz niektóre gry nawet nie dają tej furtki z napisem "przejdź mnie jeszcze raz". Bo są po prostu cholernie liniowe i schematyczne.
CytrynowySorbet
05-01-2010, 19:06
Przeszedłem grę 2 razy, więc wiem o czym mówię. Oczywiście nie chodzi mi tu o przejście jej 2 raz, od razu po ukończeniu, bo to głupie. Zresztą dobrą książkę jeśli ma się czas warto przeczytać kiedyś ponownie.
W dodatku decyzje w DA zmieniają całkiem dużo, można wybrać inne opcje dialogowe, przez co dowiemy się innych rzeczy. Nasze decyzje będą miały inny skutek. Dodatkowo jeśli zaczniemy inną rasą/klasą/płcią. Npc będą w rożny sposób się do naszej osoby odnosić, czasem wspomogą informacjami<czego wcześniej nie robili> czasem nas oleją. W dodatku po przejściu gry mamy ending który pokazuje jak nasze poczynania wpłynęły na świat po tych xxx latach.
Nie mogę się nie zgodzić, lecz niektóre gry nawet nie dają tej furtki z napisem "przejdź mnie jeszcze raz". Bo są po prostu cholernie liniowe i schematyczne.
Tylko nie zemdlej z wrażenia, fanboyu. AC2 tworzono z myślą o uniknięciu czegoś takiego, co było w AC1 (swoją drogą nie wiem na co narzekacie. Ja bardzo często zamiast robić zadania, po prostu chodziłem sobie po mieście albo po dachach, i sprawiało mi to naprawdę ogromną przyjemność. Trzeba brać od gry to, co daje). Żadna gra nie jest złym wyborem, chyba że dany gatunek cię kompletnie nie interesuje.
Dobrze wiedzieć, że jestem fanboyem.
Ja bardzo często zamiast robić zadania, po prostu chodziłem sobie po mieście albo po dachach, i sprawiało mi to naprawdę ogromną przyjemność
Ja też, ale to chyba dlatego, że to jedyna rzecz które była w tej produkcji dobra.
Żadna gra nie jest złym wyborem, chyba że dany gatunek cię kompletnie nie interesuje.
Dlatego IMO pomoc w wyborze 2 skrajnie rożnych gier jest głupotą. Jedyną rzeczą którą można porównać to na jak długo nasze wydane pieniądze starczą. Obydwie gry nie maja multi, co mocno je ogranicza. Chociaż DA<na PC> może rozwinie jakąś większą scenę moderską i będzie wiele ciekawych scenariuszy.
Jakby co, nie "jadę" po AC II, ani nie faworyzuje DA. Skupiłem się jedynie na głupim video z kominka<który każda grę pokazuje z najgorszej strony> Bo jakiś "znawca" daje rady, żeby jej nie wybierać, po zapoznaniu się z filmikiem.
Lord Dreathan
05-01-2010, 20:38
Jezeli was interesuje DA:O
http://www.youtube.com/watch?v=fv81oPzccW0&feature=sub
Jezeli nie chce wam sie ogladac Nadchodzi dodatek do DA:O, zaden DLC
Jakoś ostatnio odrzuca mnie ostatnio od takich typowych RPG. Więc ostatnio gram tylko FPS i wyścigi samochodowe. :P
Tak zachwalacie tego Dragon Age, że chyba się skusze.
Do panów "Kominek jest be ;(". Kominek słynie z tego iż właśnie ironicznie pokazuje gry. Jest to połączone z sarkazmem i NIE WOLNO brać tego na poważnie. Jednak ja przetestowałem tę metodę. Srsly, DA SIĘ tak te grę całą przejść (oprócz bossów... Chociaż nie... Tak samo jedna taktyka).
DA SIĘ tak te grę całą przejść (oprócz bossów... Chociaż nie... Tak samo jedna taktyka)
Jasna dupa.
Na normalu może się da, chociaż prawdziwych bossów, jest trudno zamrozić. Co i tak nie zmienia faktu, że magia w DA jest mocno OP. Na wyższych poziomach trudności<nie wiem co pozmieniały update> mieliśmy obniżone staty, przez co zamrożenie czegokolwiek poza naszym zespołem bywało ciężkie. Wiadomo, można spamować ciągle lodowymi atakami i któryś w końcu zamrozi na całą sekundę.
Co nie zmienia faktu, że grę można w 1 sposób przejść, tylko pytanie: po ch**a? Na easy/normalu równie szybko pójdzie wrzucić tam wszystkich i zrobić rozpieprz. Wyższe potrzebują trochę taktyki, ale sposób taki jak podany wyżej jest lamerski, "prawdziwy tru hardkore pc gamer" nie będzie szedł na łatwiznę.
A ty przypadkiem nie jesteś moim ojcem?
Cholera, z AC nici do Weekendu, starzy dali karę na xboxa i czapa :<
Nie ma szkoły w tym tygodniu :cup: Kocham śnieg
A ty przypadkiem nie jesteś moim ojcem?
Cholera, z AC nici do Weekendu, starzy dali karę na xboxa i czapa :<
Nie ma szkoły w tym tygodniu :cup: Kocham śnieg
Jakie miasto ? U nas choćby by było 2012 to by nie zamknęli (ostatnio jak przynieśli achtungi do szkoły i powsadzali w kanaliki w szatniach itp. To nam się kazali dalej przebierać :confused:) Ja mam ferie dopiero 14 lutego. Już widzę te noce z Aliens vs. predator 3 ahhhh....
Yoh Asakura
05-01-2010, 23:23
Ja mam ferie dopiero 14 lutego. Już widzę te noce z Aliens vs. predator 3 ahhhh....
Łódzkie? agsag
A ja przechodzę powolutku DA.
Fajne muszę przyznać i na prawdę te pauzowanie daję rade mimo moich obaw.
A sposobu (chociaż Kominka znam i czytam) nie próbuję bo wolę zrobić rozpierduchę niż bawić się magią ;-x.
Co do Kominka-
Zamiast oglądać tylko video przeczytajcie jego recenzje, ćwoki.
I według mnie, są lepsze niż te np. w CDA.
U mnie ferie od połowy stycznia, ale nie, nie przeznaczę go na gry, chyba że od czasu do czasu nocka się trafi.
RPGi lepsze :-P.
Już widzę te noce z Aliens vs. predator 3 ahhhh....
orgazm?
Jakie miasto ? U nas choćby by było 2012 to by nie zamknęli (ostatnio jak przynieśli achtungi do szkoły i powsadzali w kanaliki w szatniach itp. To nam się kazali dalej przebierać :confused:) Ja mam ferie dopiero 14 lutego. Już widzę te noce z Aliens vs. predator 3 ahhhh....
Ja w Anglii mieszkam ;D Tutaj to cały kraj pokryty śniegiem, a że anglicy nie widzieli śniegu przez jakieś 10latto dla nich taka zima że czas się bać ;D
Żeby nie było Offtopu
Właśni wczoraj zacząłem przechodzić na nowo Gothica II NK,o te stare RPG są najlepsze ;D.
BialyOleander
06-01-2010, 12:23
Ja mam ferie dopiero 14 lutego.
lubelskie?
Pacz_knight
07-01-2010, 17:56
Nareszcie na cos sie zdecydowalem!
Moim wyborem nie byl ani AC II, ani DA, ani tez Bayonetta.
Kupilem Ninja Blade! :cup:
Czy wybor byl dobry? Sam nie wiem, to sie okaze gdy gra przyjdzie mi poczta i ja odpale.
A zdecydowalem sie na nia, poniewaz slyszalem wiele dobrego o niej. Porownywana jest do jednej z moich ulubionych serii Ninja Gaiden, a tego nie moglem przeoczyc. Czynnikiem decydujacym o zakupie, byla tez przystepna cena. Szkoda bylo mi wydawac okolo 200 zl na takie tytoly, ktore wyzej wymienilem (Taaak, wiem. Sa one swietne i zapewne bym niepozalowal, ale jednak poczekam az troche stanieja. Najwyzej nie bede na "topie" tak jak inni o.O).
http://www.joemonster.org/filmy/21637/Assasin_s_Creed_w_realu
Ahahahhaa
Yoh Asakura
07-01-2010, 18:02
Ciuś ciuś, ale suchar.
co do kominka - video z cod'a mw2 i cod'a 5 jak najbardziej trafione
A patrzcie co ja znalazłem ^_^
http://callsign.modernwarfare247.com/
Wylansowany
08-01-2010, 16:10
Ja ostatnio, przez Empik, zamówiłem Mass Effect 2. Już odliczam do premiery - jeszcze 3 tygodnie. Ale widzę, że w tym temacie nikt o tym nie wspomina, tylko ciągle AC 2, DA i CoD. Czyżby nikt nie czekał na najlepszego RPG-a tego roku? :(
Yoh Asakura
08-01-2010, 16:31
BioWare nas rozpieszcza. Ja na Mass Effecta 2 czekam z niecierpliwością.
Lord Dreathan
08-01-2010, 18:40
Czyżby nikt nie czekał na najlepszego RPG-a tego roku? :(
RPG to napewno nie jest ( napewno nie w czystej postaci) A co do najlepszego RPG'a roku, to wychodzi dodatek do DA:O :P
Xendriel
08-01-2010, 18:51
Mass Effect nikogo już nie będzie obchodził, kiedy na półkach pojawi się Mafia 2:evul:
BialyOleander
08-01-2010, 18:53
co do najlepszego rpg final fantasy XIII
a najlepszego mmorpg FINAL FANTASY XIV
i koniec tematu co do najlepszego rpga i mmorpga :cup:
FF pewnie wygra w ilości sprzedanych sztuk, chociaż mass efect 2 też coś może zdziałać<hype+sequel niby dobrego "rpg">
Lecz i tak jako fps< w multi> zarządzi nowy battlefield.
Pacz_knight
08-01-2010, 19:07
co do najlepszego rpg final fantasy XIII
a najlepszego mmorpg FINAL FANTASY XIV
i koniec tematu co do najlepszego rpga i mmorpga :cup:
Brawo! Ten komentarz przebija wszystko. :D
Chociaz jesli chodzi o MMO, to bym jeszcze dyskutowal.
Na rynek ma wejsc GW 2, tyle ze niewiadoma jest data premiery gry. NCSOFT zapowiedzial tytol na 2010-2011. Pozostaje nam czekac. ;p
Omujborze, dałem się namówić na zainstalowanie Divinity II. Nie polecam ._.
Na rynek ma wejsc GW 2, tyle ze niewiadoma jest data premiery gry. NCSOFT zapowiedzial tytol na 2010-2011. Pozostaje nam czekac. ;p
Nie zdziwilbym sie, gdyby betatesty GW2 pojawily sie jesienia tego roku, natomiast pelniak pewnie wiosna/lato 2011.
Lecz i tak jako fps< w multi> zarządzi nowy battlefield.
No raczej! :D
Mam do was pytanie. Planuje zakup jednej z tych dwóch gier - Left 4 Dead 2 lub Call of Duty Modern Warfare 2. Zależy mi głównie na grze w sieci.
Co byście polecili?
MW2 lol. Left2Dead to przeciętniak i musiałbyś być jakimś specjalnym fanem żeby był to dla ciebie lepszy wybór. MW2 to najlepiej sprzedająca się gra wszech czasów. Co tu porównywać :P
(o nie, zaraz szynka mnie pojedzie xD)
Shanhaevel
09-01-2010, 12:04
@up
Nie, bo AFAIK Wii Sports. To też decyduje o jej jakości?
L4D2 FTW. Ten shooter przynajmniej nie zostanie zdeklasowany przez nowego Battlefielda, bo lepszego co-opa po prostu nie ma.
EDIT:
: DD That's my job.
MW2 to najlepiej sprzedająca się gra wszech czasów. Co tu porównywać :P
Co jest zasluga dobrej reklamy, a nie jakosci gry. Single jest swietny, ale jesli chodzi o rozwiazania, to jest to kalka z poprzednich gier. Jesli chodzi o dlugosc - 5h to niezbyt wiele. Multak jest ciekawy, ale to tylko kosmetyczne rozwiniecie tego z CoD4, a nie nowa jakosc. Gdzies czytalem, ze w reklame MW2 wladowali 50mln dolarow, co jest najwiekszym wynikiem w branzy. Przy takich nakladach trudno sie dziwic, zeby (de facto) dobra, ale nie wybitna gra sprzedala sie slabo.
Zmieniajac temat:
http://www.battlefield.pl/news-2863-%5BAktualizacja_#1]_Beta_testy_BC2_na_PC_oficjalnie_potwierdzone!#com ments
Jak sami widzicie w powyższej wiadomości, EA / DICE nie planuje udostępnienia plików serwerów dedykowanych dla wersji beta jak i tej, którą będziecie mogli zgarnąć z półek sklepowych. Oprócz tego rozważana jest możliwość dodania obsługi dodatkowego streamingu dla PB (zew. listy BANów, oprócz tej głównej PB - przyp. red.) i jak podaje GvD, ekipa z DICE będzie zastanawiała się tylko nad tą dodatkową możliwością.
Podsumować można to krótko - zapomnijcie o modach, przynajmniej na razie... no może oprócz tych płatnych (DLC). Nie wspominając już o własnym serwerze, który będzcie mogli tylko wykupić u firmy hostingowej która współpracuje z EA. A ktoś tu się chwalił, że serwery dedykowane FTW, ale chyba nie do końca w takiej postaci...
Czyli kurde, system bedzie zdecydowanie lepszy niz ten z MW2 (brak durnego matchmakingu, niemoznosci wyboru mapy itd), ale dalej nie beda to dedyki "w starym stylu" - tzn. kazdy bedzie mogl sobie postawic serwer... Czyli jednak ograniczamy wolnosc graczy :|
Może powinniśmy się już do tego przezwyczajać... następne pokolenie graczy pewnie nie będzie widziało nic dziwnego w klikaniu: multiplayer > start game" i tyle : P
Chyba zdecyduję się na L4D2. Choć MW2 to niesamowita gra, to jednak jest to kolejna kalka gry wojennej. A w takim L4D2 mam ciekawy klimat oraz nutkę świeżości, bo nigdy nie grałem w sieciowe FPS'y z Zombie w roli głównej.
Lord Dreathan
09-01-2010, 16:28
Chyba zdecyduję się na L4D2. Choć MW2 to niesamowita gra, to jednak jest to kolejna kalka gry wojennej. A w takim L4D2 mam ciekawy klimat oraz nutkę świeżości, bo nigdy nie grałem w sieciowe FPS'y z Zombie w roli głównej.
Procz l4d, to nieznam innej gry tego typu ;O ( nie liczac modow, zombi nazi do cod'a i ten mod do ut, gdzie sa zombie)
Procz l4d, to nieznam innej gry tego typu ;O ( nie liczac modow, zombi nazi do cod'a i ten mod do ut, gdzie sa zombie)
Właśnie o tego typu mody mi chodziło. A, że nigdy w takie nie grałem, to gra w L4D2 byłaby dla mnie czymś nowym i ciekawym. ;)
Pacz_knight
12-01-2010, 13:05
Wlasnie odpalilem Ninja Blade.
Gra fajna, aczkolwiek troche przebajerowana. Ogolem niezla siekanka i mily klimacik. Duzo fajnych mozliwosci jesli chodzi o sama postac i jej combosy.
No, to ide dalej zwalczac zaraze w Japoni... xd
Billy_Mays
12-01-2010, 15:43
Możesz też sobie kupić jedynkę L4D, rozgrywka się nie zmienia prawie wcale, za to masz fajniejszy klimat i mniej wydasz
Również zagrywam się w DA, i muszę przyznać, nie spełnił moich wszelkich oczekiwań. Mimo to, jest jedną z lepszych gier jaką grałem.
Troszke podobny do Darkensanga :]
Możesz też sobie kupić jedynkę L4D, rozgrywka się nie zmienia prawie wcale, za to masz fajniejszy klimat i mniej wydasz
No niby tak, ale jak z ilością graczy? Czy większość nie przeniosła się na L4D2?
Lol nie ma co oszczędzać sobie tych paru złotych i brać gorszą grę. Left2Dead 2 jest o niebo lepsze od jedynki i musiało by kosztować ze 200 zł, żeby bardziej się opłacało brać pierwszą część.
Zakupiony i Odpalony AC II przerósł moje oczekiwania, sama grafika mnie zachęciła, a Ubisoft coś nakręcił w tej grze że nie można od niej odejść.
Historia taka sobie, ale i tak dla mnie wystarczy, wkurza mnie tylko mieszanie Angielskiego i Włoskiego obok siebie, ale to już szczegóły.
Naprawdę polecam tą grę.
Może powinniśmy się już do tego przezwyczajać... następne pokolenie graczy pewnie nie będzie widziało nic dziwnego w klikaniu: multiplayer > start game" i tyle : P
100% przyzwyczajenia, dedykowane serwery daja pole popisu hakerom.
Nom, coraz wiecej tego scierwa w MW2. Najgorsze, ze nie ma mozliwosci wywalenia takiego idioty z serwera - zadnego glosowania nad wywaleniem gracza, co bylo dosc czesto spotykane nawet w grach z "normalnymi" serwerami, tutaj to powinna byc podstawa. Co wiecej, ten caly matchmaking to syf niezly - problemy z przeniesieniem hosta, lagi spowodowane zlym hostingiem, problemy z wyszukaniem graczy, wywalanie podczas oczekiwania na kolejna mape, brak mozliwosci wyboru mapy. Jednym slowem, system najgorszy z mozliwych.
Niedługo premiera Bioshock 2. Stay tuned : P
Co do BioShock'a 2, najpierw 1 muszę przejść. ;) Utknąłem w jednym miejscu i grać mi się nie chciało, ale w końcu skończę tą grę chyba. :) A na BioShocka 2 poczekam, aż w jakiejś tańszej serii się pojawi i wtedy sobie kupie. :)
Bioshock 1 mial ciekawe rozwiazania i koncepcje, ale po pewnym czasie rozgrywka byla dosc monotonna. Mam nadzieje, ze teraz bedzie inaczej :)
Yoh Asakura
19-01-2010, 23:42
Niedługo premiera Bioshock 2. Stay tuned : P
Bioshock to gówno, nie warto tracić na to czasu.
Mnie się bioshock podoba. Imho dzięki swojej oryginalności i ciekawej koncepcji był jedną z nielicznych strzelanek na singlu, w którą się ciekawie grało.
Bioshock to gówno, nie warto tracić na to czasu.
+1. Najbardziej czekam na Mass Effect 2. Jedynka była świetna, mam nadzieję, że kolejna część będzie jeszcze lepsza.
+1. Najbardziej czekam na Mass Effect 2. Jedynka była świetna, mam nadzieję, że kolejna część będzie jeszcze lepsza.
Właśnie kończę ME1, żeby przygotować się do ME2. Jakoś świetność tej gry uleciała.
Yoh Asakura
20-01-2010, 17:14
Mnie się bioshock podoba. Imho dzięki swojej oryginalności i ciekawej koncepcji był jedną z nielicznych strzelanek na singlu, w którą się ciekawie grało.
Ale co tam było oryginalnego? Chyba tylko strzelanie do małych dziewczynek
Rapture i wszystko z nim związane.
Yoh Asakura
20-01-2010, 17:30
Rapture było strasznie nudne. Dobra, eot.
Mass Effect 2 - 10/10 w CDA
ME 2 na pewno kupuję.
ME 1 mi się bardzo podobało i mam nadzieję że zdążę jeszcze raz "na szybko" przejść ;p
Wylansowany
20-01-2010, 20:47
Bardzo dobrze to nastraja przed dostaniem i przejściem.
W końcu tylko 9 dni do premiery i jakieś 16 do otrzymania gry!
Rapture było strasznie nudne. Dobra, eot.
Ta gazeta dała 9/10 Sacred.... NO ale zobaczymy.
Pacz_knight
21-01-2010, 17:42
Gral ktos z was w Torch Light?
Gra calkiem podobna do Diablo jesli chodzi o rozgrywke, a graficznie samego Warcrafta. ;p
Szkoda tylko ze mozna ja dostac jedynie na Steamie. ;/
Gral ktos z was w Torch Light?
Gra calkiem podobna do Diablo jesli chodzi o rozgrywke, a graficznie samego Warcrafta. ;p
Szkoda tylko ze mozna ja dostac jedynie na Steamie. ;/
Taaaa. Torchlight ma jeden problem, nie może się zdecydować czy to ma być single czy mmo. Diablo miało to do siebie że pomimo nacisku na siekankę i kolekcjonowanie przedmiotów, miało całkiem fajną fabułę (co jest standardem u blizza). W Torchlight fabuły nie stwierdzono (no dobra jest jakaś, ale i tak nie zwracasz uwagi). Fajnie się gra, ale tak nie więcej niż 30 minut dziennie.
plusy:
- pójdzie na każdym sprzęcie (ma nawet netbook mode)
- typowy hack`n slash
- trzy różne postacie, którymi naprawdę gra się inaczej
- system rozwoju postaci
minusy:
- za mało mobów na lvl!!
- itemów jest od groma, ktoś tu ostro przesadził
- gra jest za prosta, klasy są niezbalansowane
http://www.youtube.com/watch?v=XopssrCpkUM
Jak wam się podoba? Mechanika gry podobna bardziej do silent hilla, klimat trochę podobny do heavy rain, gra jednak nie opiera się na quick time eventach. W zasadzie pierwsze trailery wypuszczone zostały już w 2008, ale ostatnio coś coraz więcej się o niej mówi. Na utubie jest trochę filmików z tego.
Jak dla mnie fajna gierka. Ciekawszy klimat niż w silent hillach i chyba nie tylko na konsolę (tak jak heavy rain). Może będzie w końcu można pograć w jakiś fajny psychological-thriller na PC : P
Osobiście jestem zainteresowany tą grą, tylko właśnie nie wiadomo, czy gra wyjdzie na PC. W necie znalazłem sprzeczne informacje na ten temat.
Ogólnie zapowiada się gra z idealnym klimatem.
Jedyna oficjalna informacja nt tego jest w FAQ na oficjalnym forum tej gry:
What happened to the PC version?
Remedy recently commented about the PC version saying (14/07/09):
"It is accurate that we are currently working exclusively on the Xbox360 version of Alan Wake. PC plans are currently open, and therefore it’s safe to say that at least a simultaneous launch with the Xbox version will not happen at this late stage. Remedy has a deep heritage in PC gaming and would love to see a PC version available to its PC followers, ultimately however this decision lies with our publisher."
Trzeba wierzyć : P. Póki co każda gra wydana przez Remedy, chociaż nie zrobili ich wiele, była na PC.
Shanhaevel
21-01-2010, 20:29
Krótko: jak Remedy spieprzy Alana Wake'a, to moi ninja osobiście powyrywają im nogi z dupy.
Jedyna oficjalna informacja nt tego jest w FAQ na oficjalnym forum tej gry
W takim razie trzymam kciuki za wersję na PC. :]
Hmmm Mass Efect 2 rzekomo pojawił się w sieci. Ściągnę te 15GB i dam znać, będą za koło 4 godziny. Rano może znajdę czas na ewentualną instalację.
ed: Rotfl, to działa :P Gra w j. ang, działa wyśmienicie.
Wylansowany
22-01-2010, 19:14
Hmmm Mass Efect 2 rzekomo pojawił się w sieci. Ściągnę te 15GB i dam znać, będą za koło 4 godziny. Rano może znajdę czas na ewentualną instalację.
ed: Rotfl, to działa :P Gra w j. ang, działa wyśmienicie.
Piracka wersja?
Ta, premiera jest chyba 29tego, nie? Jeżeli pisząc piracka masz na myśli, że gra jest jakoś zmodyfikowana, to nie, nie wygląda mi na to. Launcher menu wygląda na oryginalny, gra raczej również, wszystko śmiga jak zainstalowane z oryginału.
Pierwsze minuty, może z godzinkę w grze mam za sobą. Stary, dobry (jeszcze lepszy) Mass Effect. Sporo ciekawych opcji i rozwiązań. Wkurza mnie tylko czułość myszki. Jest zdecydowanie za duża (moja mysz ma dość sporo DPI), a zmienić w opcjach gry niestety się tego nie da. Plusem jest doskonała współpraca z funkcją alt + tab. W wielu grach zawodzi, wiesza się, albo zmienia rozdzielczość aplikacji. Tutaj działa to bardzo dobrze i szybko. Sejwy i loudingi są bardzo krótkie (przynajmniej u mnie na PC). Gra nie wymaga połączenia z internetem, można spokojnie zapisywać grę będąc w trybie offline, bez wprowadzania żadnych modyfikacji.
Ta, premiera jest chyba 29tego, nie?
W Polsce tak, USA 26.
Wiec jako, że mi się ciągle ściąga. Gra jest łatwiejsza niż 1? <na tvgry coś o tym wspominali> bo jeśli tak, to znów będę musiał się bawić na najwyższym bez żadnych problemów.
P.S
Ktoś z t.pl ma zamiar grać w betę BFBC2* na PC?<28stycznia-25 luty, kody rozdawane za zamówienie gry(na gram.pl nawet nie trzeba wcześniej płacić)>
*- dla niezorientowanych, Battlefield Bad Company 2.
Xendriel
22-01-2010, 21:02
Wygląda na to, że Mass Effect 2 na prawdę będzie 10/10. Jakby ktoś chciał to na tvgry.pl w przeglądzie tygodnia ta gra jest szerzej omawiana.
P.S
Ktoś z t.pl ma zamiar grać w betę BFBC2* na PC?<28stycznia-25 luty, kody rozdawane za zamówienie gry(na gram.pl nawet nie trzeba wcześniej płacić)>
*- dla niezorientowanych, Battlefield Bad Company 2.
Chętnie bym pograł. Jak ktoś ma możliwość, niechaj mi podrzuci kod :P
Co do tego, czy jest łatwiejsza, być może. Nie pamiętam już za dużo z jedynki, ale gram na normal i ani razu nie zginąłem. Wystarczy trzymać się blisko osłon. W zasadzie to chyba nie polecam gry na hard. Zapewne będzie to tak samo wyglądało, tylko częściej będą cię trafiać i będziesz musiał siedzieć 90% walki za osłoną. Już lepiej sobie płynnie przechodzić akcje, niż męczyć się tylko dlatego i tracić przyjemność z gry.
Ja mam zamiar pograc w bete BC2, ale najwczesniej dopiero od 5 lutego.
Chętnie bym pograł. Jak ktoś ma możliwość, niechaj mi podrzuci kod
Zrób "na chwile konto na gram" o ile nie skończyły się im klucze to dostaniesz za zamówienie. Jak już zacznie się robienie kont do bety użyjesz kodu i anulujesz zamówienie. Sam tak kilku znajomych zaciągnąłem na betę.
Co do ME na najwyższym szlo mi dość szybko, żadnego wyzwania nie było. Wiec to, że ME2 ma być jeszcze łatwiejszy mnie przeraziło.
Oks mam. Grę będzie można downloadzić dopiero w momencie startu testów?
Please check back on www.battlefieldbadcompany2.com/beta on the 28th Jan for more details on how to download the Beta.
Czyli dopiero po wystartowaniu będzie możliwy DL, jeśli jednak dadzą wcześniej to mogę napisać info o tym.
A ja mam pytanko o Fifę 10.
Witajcie, mam pytanie :
Otóż czy istnieje możliwość dodawania specyficznych znaków do nazwisk zawodników? Czy istnieje jakiś pliczek z nazwiskami i dałoby radę zmienić? I najważniejsze (proszę o to odpowiedzieć ) Czy da radę zrobić więcej zawodników (chodzi mi o edytor) niż tylko 14 ? Bo bym chciał zrobić 2 kluby po ok. 20 zawodników, czy istnieje taka możliwość? Szukałem w 900913 (GOOGLE) i nic ;(
Teraz czekam na Alpha Protocol. I poczekam aż do wiosny sobie. :) Ale na wiosnę są Święta Wielkiej Nocy, więc do kieszeni trochę kasy wpadnie, więc będzie za co kupić tą grę. ;) Wiążę z tą grą duże nadzieje. :)
Ziom, dwie godziny minęły...
#edit
Nvm, już skasowali.
Wylansowany
23-01-2010, 19:33
Jeżeli pisząc piracka masz na myśli, że gra jest jakoś zmodyfikowana, to nie, nie wygląda mi na to. Launcher menu wygląda na oryginalny, gra raczej również, wszystko śmiga jak zainstalowane z oryginału.
Nie, mam na myśli czy jest ściągnięta z torrentów (tzn. właśnie piracona), czy z innego źródła, oficjalnego, płatnego.
@down
Ahh... zapomniałem o Twojej zasadzie.
Chociaż i tak gdyby było multi w ME2, to nie wiem czy na długo zabawiłoby ludzi, skoro coraz bardziej zbliża się do nas Star Wars: The Old Republic...
Nie, mam na myśli czy jest ściągnięta z torrentów (tzn. właśnie piracona), czy z innego źródła, oficjalnego, płatnego.
Lol. Nie było jeszcze premiery, więc raczej z niezbyt oficjalnego. Nie pamiętasz? No multi = no buy :P
Maldoryz
25-01-2010, 19:11
Witam.
Na poczatku napisze, ze zawsze interesowal mnie cs. Nie uwazam sie za pro, daleko mi do takiego tytulu. Ale do czego zmierzam - chodzi mi o to, jak rozpoczac sledzenie aktualnych meczy, informacji na temat cs 1.6 i cs source? Chodzi mi o polskie ekipy, ale takze te wazniejsze zagraniczne. Kolega wytlumaczyl mi +/- jak to sie ma ze scena 1.6 (pokazal polskie klany, wytlumaczyl jak to jest teraz z MYM i zlota czworka), ale chcialbym wiedziec wiecej. Obejrzalem pare waznych meczow na headshot.pl, ale co dalej? Gdzie moge przeczytac jakies wazne info i dalej je sledzic na newsach? I czy headshot tv wystarczy mi do sledzenia filmow?
Dziekuje za pomoc :).
W sobotę udało mi się zakończyć AC II, Szczerzę mówiąc, to gra była dość prosta, były momenty gdzie trzeba było myśleć, ale normalnie to zeszła Assasynacja po Assasynacji, jednak grafika Supcio, szczególnie na xboxie.
Teraz rozglądam się za Final Fantasy XIII, i oczywiście Fable III ;] Co do DA to sobie odpuszczę.
A ME2 Nie pociąga mnie do takiego stopnia żebym kupił grę w ciemno.
SmOoTHas
25-01-2010, 20:59
Na tą chwile to gram w Dooma2 i Wolfensteina 3d u babci...
Na tą chwile to gram w Dooma2 i Wolfensteina 3d u babci...
Twoja babcia w fajne gry gra :D
Trzeba zrobić upgrade kompa na AVP3 :p
I gdzie ta beta BC2? : [[[
Dzisiaj 28.
Z kontem premium na fileplanet, można już ściągnąć. Dla reszty ludzkości o 18 na Kupie serwisów (http://www.battlefield.pl/news-2884-%5BAktualizacja_#4Opublikowanie_plikow_wersji_beta _Battlefield_Bad_Company_2_opoznione#comments) <daje link do PL strony bo na oficjalnym serwisie coś mało piszą, na razie>
Edit:
Powinni, ale nie zrobili. Dobrze, że gra nie wiele waży<1.5giga> więc nie będzie problem z szybkim ściągnięciem<na świecie, bo w Polsce internet wiadomo jaki jest>
Już się dorwałem do tego niusa. Szkoda, że o 18 dopiero download się zacznie. Powinni udostępnić grę na 1-2 dni przed, a o 18 odpalić serwery hostujące rozgrywkę.
W tym wypadku sie zgodze ;)
Ok nius z pierwszej ręki. Jak ktoś się zastanawiał, czy te linki na rapidzie do ściema, to nie, nie jest to ściema. Hasło zostało podane, pasuje, gra się instaluje.
Editne jak odpalę czy w ogóle da się wbić na jakiś serwer : P
Edit: Ok, gra działa, odpala się, akceptuje keja itp. Problem jest w wbijaniu na serwery. lista jest dość spora, ale są kicki : P
Pacz_knight
28-01-2010, 18:33
A moglbys pochwalic sie i blizej mi przyblizyc, o jaka gre chodzi?
Widze ze pisales o niej wczesniej, ale jakims dziwnym skrotem, ktorego niestety nie moge rozszyfrowac. ;<
@topic
No, no! Na Allegro juz pojawiaja sie preordery odnosnie FF XIII. ^^
Battlefield Bad Company 2 : p
Już mam pół godzinki gry za sobą :P
A ja gram w Ninja Blade na PC. :) Jak na razie gra wymiata, tyle, że sobie chyba pada podłącze. :)
sphinx123
28-01-2010, 20:10
A ja gram w Ninja Blade na PC. :) Jak na razie gra wymiata, tyle, że sobie chyba pada podłącze. :)
Też zastanawiam się nad instalacją. W trakcie gry zdobywa się umiejętności czy coś? Bo nie lubię takich chodzonych nawalanek bez postępu w technice walki postaci xD
A moglbys pochwalic sie i blizej mi przyblizyc, o jaka gre chodzi?
Widze ze pisales o niej wczesniej, ale jakims dziwnym skrotem, ktorego niestety nie moge rozszyfrowac. ;<
@topic
No, no! Na Allegro juz pojawiaja sie preordery odnosnie FF XIII. ^^
Premiera dopiero w marcu, a ja ofc z moim zajebistym szczęściem będę musiał poczekać z zakupem gry (na czas nieokreślony, life is brutal). Mam nadzieję że wersja europejska będzie lepsza bo po artykule w jednym z pism konsolowych redaktor po ograniu japońskiej wersji zjechał ją strasznie. No ale cóż, miejmy nadzieję że do czasu premiery w europie może poprawią błędy (w co powątpiewam).
Yoh Asakura
28-01-2010, 20:31
O bosh, to jest takie frustrujące gówno, jakaś nieudolna podróba DMC.
Też zastanawiam się nad instalacją. W trakcie gry zdobywa się umiejętności czy coś? Bo nie lubię takich chodzonych nawalanek bez postępu w technice walki postaci xD
Na razie wiem tylko, że idzie broń ulepszać. Nic więcej.
Ma ktoś nieużywanego keya do BC2 beta?
Bo bym sobie pograł, ale zupełnie zapomniałem o tym triku z gram.pl a teraz to chyba za późno...
Czemu za późno? Moim zdaniem dalej jest taka możliwość. Przecież to by było bez sensu, jeżeli osoba kupująca grę po wystartowaniu bety nie mogła wziąć w niej udziału. Podejmujecie czasami próby logicznego myślenia?
Ok, złożyłem zamówienie...
Zobaczymy ;-D
@Edit:
"Złóż u nas zamówienie przedpremierowe, a otrzymasz klucz dający dostęp do beta testów tej gry!
Aktualizacja 23.01.2010: Uwaga! Zapas kluczy do bety został wyczerpany."
ha-ha-ha.
Tylko, że na gram.pl niby od 23 już nie mają dostępnych kluczy.<na jakimś forum to wyczytałem>
Co do bety:
Czekam aż zacznie prawidłowo działać. Od 20 nie daje rady podłączyć się pod serwery.
Aktualizacja 23.01.2010: Uwaga! Zapas kluczy do bety został wyczerpany."
ha-ha-ha.
Data złożenia: Pt, 22.01.2010 o godz. 22:32
;)
btw. jeżeli na prawdę ci zależy, to polecam sprawdzić na innych portalach ze sprzedażą gier przez internet.
@up
Póki co i tak powinny być lagi. Może jutro się jakoś wszystko unormuje. Na tej mapie z jedynie tym trybem gry snajperka wydaje się być powerful. Jakoś najlepiej mi z nią szło :P
Na Ultima.pl podobno jeszcze rozsyłają.
"Zamówiłem" właśnie i zobaczymy czy zadziała ;-)
Howard-Webb
29-01-2010, 00:31
no to ja mam zadanie dla was:
Mam problem z COD MW2 <oczywiscie oryginal, steam>. Instalowany z płyty.
Kiedyś wszystko działało dobrze, łączyłem się ze wszystkimi serwerami bez problemu, dołączałem do grających kumpli ale.. od paru dni tak nie jest.
Nie mogę znaleźć żadnego serwera w zadnym trybie multiplayer !
Praktycznie czasami uda mi się tylko w TDM wyszukać jakąś grę.
Denerwuje mnie to, bo akurat TDM jest dość nudnym trybem ;x
Mam liveboxa od TP.
Dużo ludzi się skarży (z liveboxem), ze pisze im, że mają ograniczony NAT. Ja mam 'Otwarty' wiec nie powinno być problemu z podłączaniem się do serwerów.. a jednak.
daje ss jakie porty mam odblokowane w liveboxie:
http://img718.imageshack.us/img718/3739/portyxd.jpg
NAT raczej nie ma za wiele wspólnego z tym, czy są problemy z łączeniem się do serwerów. Otwarty NAT potrzebny jest do pełnienia funkcji hosta.
Co do problemu, to trudno powiedzieć. Błąd gry raczej jest mało prawdopodobny. Może jakiś antywirus, albo wirus blokuje ci określone połączenia/porty.
Pacz_knight
30-01-2010, 09:14
Premiera dopiero w marcu, a ja ofc z moim zajebistym szczęściem będę musiał poczekać z zakupem gry (na czas nieokreślony, life is brutal). Mam nadzieję że wersja europejska będzie lepsza bo po artykule w jednym z pism konsolowych redaktor po ograniu japońskiej wersji zjechał ją strasznie. No ale cóż, miejmy nadzieję że do czasu premiery w europie może poprawią błędy (w co powątpiewam).
Tak, w marcu! Zapowiada sie calkiem niezle, bo w marcu jest moje swieto! :D
A jesli moge wiedziec, to jaki magazyn recenzjonizowal owa gre? Bo jesli PSX Extreme, to chyba zaczne sie bac naprawde...
Osobiscie nie slyszalalem niczego zlego o FF XIII, a doprawdy powiadam, iz czytalem mase recenzji etc. ;)
A ja ściągam betę CnC4 tralalalala :-D.
Ciekawi mnie jak się sprawdzi system bez baz, skoro cała saga się na budowie ich opierała ;-P
Tak, w marcu! Zapowiada sie calkiem niezle, bo w marcu jest moje swieto! :D
A jesli moge wiedziec, to jaki magazyn recenzjonizowal owa gre? Bo jesli PSX Extreme, to chyba zaczne sie bac naprawde...
Osobiscie nie slyszalalem niczego zlego o FF XIII, a doprawdy powiadam, iz czytalem mase recenzji etc. ;)
No to możesz się bać. Chodzi głównie o sprawy techniczne (radzę ci przeczytać wstępną recenzję w najnowszym numerze). Mnie to i tak nie zniechęci bo jeśli system walki (który w artykule wg. autora wyszedł genialnie) będzie naprawdę dobry i fabuła wciągająca to ewentualne niedoróbki techniczne są nieważne.
BialyOleander
30-01-2010, 10:51
podobno ff XIII przez pierwsze 30 godzin będzie okropnie liniowy, ale za to jakie filmiki zaje***te 8Gb gry 25~gb filmików :D na iksa będzie na 4 płytach o boshee jak ja nie lubię żonglerki płytami na szczęście mnie to nie czeka.
sphinx123
30-01-2010, 12:57
Muszę załatwić sobie Samurai Warriors 2, nie wiedziałem do niedawna że jest na PC ;__;
Ściągnąłem demon BFBC2 na xboxa i muszę przyznać że sama rozgrywka jest ciekawa. Tylko oczywiście bronie mi nie pasują. Może zakupie, albo może nie.
Pan i Wladca
31-01-2010, 12:47
:>
http://img195.imageshack.us/img195/926/sapers.png (http://img195.imageshack.us/i/sapers.png/)
Nie pleja tu nikt przypadkiem w starcrafta na iccupie najlepiej? :P
Witam ^^ ostatni pytałem was o strategie lecz dostałem strategie takie same kwadraty a ja niezbyt lubie coś takiego chciałbym żebyście mi powiedzieli jakie sa gry typu:Buduj,zbieraj zasoby,rób armie,ataku.
Aktualnie jakie gry posiadam tego typu to : Dawn of war,Dawn of war winter assault,Dawn of war Dark Crusade,Dawn of war Soulstorm,Dawn of war 2, Warcraft 1-3,Bitwa o sródziemie 1-2 + dodatek witch king.Twierdza warchest 1 -2 + krzyrzowiec i legędy.Rome total war + wszystkie dodatki. (niestety Medavile total war mi nie pójdzie ;/)
proszę żeby nie były to jakieś hity, ponieważ kompa nie mam zbyt mocnego i żeby grafika pasowała do gier wymienionych. ^.^
Polecam Company of Heroes. Nie jest to typowa strategia, raczej cos pokroju strategii taktycznej (odrobine ograniczona rozbudowa bazy na rzecz walki "taktycznej"), ale bardzo widowiskowa i, co wiecej, wydawala mi sie swietna jesli chodzi o przyjemnosc plynaca z gry. Skoro poszedl ci dawn of war, to CoH tez powinien.
Polecam podstawke, w dodatek nie gralem.
Witam ^^ ostatni pytałem was o strategie lecz dostałem strategie takie same kwadraty a ja niezbyt lubie coś takiego chciałbym żebyście mi powiedzieli jakie sa gry typu:Buduj,zbieraj zasoby,rób armie,ataku.
Aktualnie jakie gry posiadam tego typu to : Dawn of war,Dawn of war winter assault,Dawn of war Dark Crusade,Dawn of war Soulstorm,Dawn of war 2, Warcraft 1-3,Bitwa o sródziemie 1-2 + dodatek witch king.Twierdza warchest 1 -2 + krzyrzowiec i legędy.Rome total war + wszystkie dodatki. (niestety Medavile total war mi nie pójdzie ;/)
proszę żeby nie były to jakieś hity, ponieważ kompa nie mam zbyt mocnego i żeby grafika pasowała do gier wymienionych. ^.^
Jak już wcześniej wspomniałem:
- kozacy
- age of empires
- tzar
- settlersi
- starcraft
- kknd
- red alert
Nie pleja tu nikt przypadkiem w starcrafta na iccupie najlepiej?
Pleja.
sphinx123
02-02-2010, 12:37
Nie wiecie, że laik mówiąc "żeby grafika pasowała do czegośtam" ma na myśli realia w których osadzona jest gra? ^^
na ps3 wyjdzie w tym roku gra, której akcja toczy się na dzikim zachodzie ;p. robią ją Ci co zrobili GTA IV. będzie ona na też bazowała na silniku GTA. tylko nie pamiętam nazwy tej gry.
na ps3 wyjdzie w tym roku gra, której akcja toczy się na dzikim zachodzie ;p. robią ją Ci co zrobili GTA IV. będzie ona na też bazowała na silniku GTA. tylko nie pamiętam nazwy tej gry.
Red Dead Redemption.
A ja ściągnąłem sobie Demo Alien vs. Predator Multi i jak na razie fajnie się gra. :) Tylko jak dla mnie Alien jest nieco chaotyczny, Predator za to wymiata. :)
Dark Sven
09-02-2010, 21:37
Knights and Merchants!!!
BialyOleander
09-02-2010, 21:38
ehe też sobie to demo z psn ściągnąłem to znowu jakiś alien latał i wymiatał
A ma ktoś może betę CnC4? Hyhy, ja to mam i gra nie jest aż taka zła jak się wydaje. Co prawda cukierkowa całość, ale miło się gra :P Tylko, że Nod, ma trochę niezbalansowane jednostki...
Serious Sam
10-02-2010, 17:20
Mass Effect 2 . Ktoś gra? Ja zdążyłem przejść już dwa razy. Jak wam się podoba? Dla mnie 10/10!.
boBovita
10-02-2010, 18:05
Mass Effect 2?
Pierwszy raz od paru lat zarwałem noc, żeby grać ; ).
Coś wspaniałego, w to trzeba zagrać!
Ja gram dość regularnie, chociaż mało czasu ostatnio mam na ME2 akurat. Jakieś 10-15h gry za mną dopiero. Gra dobra i całkiem przyjemnie się w nią gra.
Btw. jak ktoś ma konto na quake live i mu się nudzi, to msg me, umówimy się na duela : P
Szkoda, ze premiera BC2 dopiero w marcu - od juz jakiegos czasu mam wszystkie mozliwe w becie unlocki, max. (11) poziom, a tluczenie ciagle tej samej mapy, pomimo ze przyjemne, sugeruje, ze potrzebna jest jakas odmiana :P
Maldoryz
11-02-2010, 11:18
Mialem zamiar sprzedac psp, wiec zeby sie na allegro wyroznic, przerobilem konsolke na najnowszy soft i dla proby sciagnalem assassina. MIODZIO! Nie moge sie oderwac, naprawde :D!
Pacz_knight
12-02-2010, 12:52
A ja w najblizszym czasie, bede pogrywal w tego ostatniego PoP.
Wczesniej nie mialem okazji w nia grac, ale ogolem wydaje sie byc ok, po mimo jej prostoty...
Shanhaevel
12-02-2010, 17:36
A ja w najblizszym czasie, bede pogrywal w tego ostatniego PoP.
Wczesniej nie mialem okazji w nia grac, ale ogolem wydaje sie byc ok, po mimo jej prostoty...
Jeśli miałbym oceniać baśniowość gry, jej klimat i po prostu piękno, to najnowszy PoP wygrywa. Muzyka, widoczki i Elika - po prostu super. : > Polecam.
Pacz_knight
12-02-2010, 17:45
@up
Tu sie zgodze...
Sama kreska i elementy graficzne gry, sa fantastyczne.
Ubisoft swietnie dodal sciezki dzwiekowe, dobrze pasujace do zaistnialych sytuacji w grze.
Dochodzi do tego, niemalze perfekcyjny podklad glosow pod postaci.
Podoba mi sie rowniez fabula i charakterystyka bohaterow. ;p
I to by bylo na tyle, bo gra nie wymaga od graczy zbyt wiele. Niewiem nawet na jakim poziomie gram (chyba pro noob mode), bo rozgrywka jest po prostu banalna. Nie widac paska z zyciem, na dodatek ta kobitka o imieniu Elika, ciagle mnie ratuje, przez co nie moge do cholery przegrac (tak, to brzmi smiesznie >.>)!
Jedyne co trzyma mnie przy dalszej rozgrywce, to wyzej wymienione, pozytywne walory gry i chec poznania dalszego zarysu fabuly. ;)
Davido16
12-02-2010, 18:12
Szukam pewnej gry online, takiej pseudo chemicznej, która przewinęła się kiedyś przez to forum. Można było zespawnować ludzika i wlewać naprzykład do
"otoczenia" wodę, napalm, proch, lód, itd.
Wie ktoś może jak się ona nazywała?
Pacz_knight
12-02-2010, 18:25
@up
Chodzi ci o Powder Game? o.O
Davido16
12-02-2010, 18:29
Jesteś boski, dzięki. O to mi chodziło.
Knights and Merchants!!!
Ktoś pamięta jeszcze tą gre? :O
Musiałem przejść Bioshocka 2 na jednej sesji bo mi sejwowanie nie działało :X
Moje zakończenie... po prostu masakra, epik epik epik. Kocham ten klimat : d
@up
Co do Bioshocka 2: Poczekam aż wyjdzie w tańszej serii. :) Jakoś nie ciągnie mnie do wydania ok. 200 PLN (ed. kolekcjonerska) za grę. :) Po 2. nie widziałem dzisiaj w Empik'u wersji nie-kolekcjonerskiej. Albo jestem ślepy, albo coś.
http://www.empik.com/bioshock-2-pc-multimedia,prod44130278,p
200 zł ;;;;;;;;;;;;;;;
Btw nie wiem jak wy, ale jak prócz pisania potrafię jeszcze mówić i jak czegoś nie mogę znaleźć, to pytam obsługę, lol.
Swoją drogą, ogłosili oficjalnie datę wydania + przykra informacja:
The official release date of Alan Wake for Xbox360 is:
May 18, 2010 for the US
This is followed very closely by Europe, Japan and rest of the world.
Remedy's latest information points to Europe being 05/21 and Japan 05/27.
Note: If you see retailers selling it for PC, or for PS3 (as I saw in one ad recently), that is false information. At the moment there are unfortunately no plans for releasing on other platforms than Xbox360.
: //////////
Ktoś pamięta jeszcze tą gre? :O
No raczej, K&M swietne :D
Macie mi coś do polecenia w ten deseń?
O ile dobrze pamiętam K&M było cholernie trudne. Naprawde trzeba było się napracować i przede wszystkim myśleć, by dojść do końca. Pamiętam, że ja doszedłem do 8. Dalej nie dawało rady. Pogram sobie w to teraz, zobaczymy do którego poziomu dojdę.
Musiałem przejść Bioshocka 2 na jednej sesji bo mi sejwowanie nie działało :X
Wystarczyło zrobić konto offline w GfWL.
Wiem, potrafię czytać komunikaty wyskakujące w grze (nawet te po ang : O).
Shanhaevel
13-02-2010, 20:10
Alan Wake nie na PC.
KUR*A MAĆ.
Dark Sven
13-02-2010, 20:57
Macie mi coś do polecenia w ten deseń?
O ile dobrze pamiętam K&M było cholernie trudne. Naprawde trzeba było się napracować i przede wszystkim myśleć, by dojść do końca. Pamiętam, że ja doszedłem do 8. Dalej nie dawało rady. Pogram sobie w to teraz, zobaczymy do którego poziomu dojdę.
Tija. To było straszliwe kurestwo. Zwłaszcza, jeżeli chodziło o karmienie armii. Ale była dooobra.
Dobry był patent z czitami, które działały, ale na pewien czas zajebywały Ci całą wioskę : D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.