Pokaż pełną wersje : Trojan ?!
Kromka123
30-07-2009, 19:14
Witajcie mam problem. Kupilem od znajomego poradnik do tibii. I jak go skanowałem to oto wynik : http://www.virustotal.com/pl/analisis/872267fc86b1a92834d9f6a25e69ea993025d9edaffeaa2b19 73636d530f6c38-1248972796
To wirus?
Wirusy to : Trojan.Injector!IK , Trojan/Win32.Pasta.gen , Trojan.Injector , Trojan.Pasta.gz , Trojan.Win32.Pasta.als , Suspicious file , Trojan/Pasta.als.
TO są wirusy czy tak tylko pokazuje skan? prosze o odp!
A gdzie tam, pliczek czyściutki jak łza, a w trojany nie wnikaj bo to tylko tak pisze (ironia jakbyś nie skumał ¬¬)
Skoro pisze, że trojan to chyba jest trojan. Skanery internetowe nie są zrobione dla doświadczonych informatyków, którzy umieją odczytać czy jest wirus czy go nie ma. JEST.
Apropos poradników, mało ich na tibia.pl?
Kromka123
30-07-2009, 19:25
Czyli to trojany czy czyste? :PP BO napisales ze nie wnikac a potem ze to ironia xD
Komisarz1
30-07-2009, 19:30
A jaki masz największy lvl?
Kromka123
30-07-2009, 19:32
88 Keylogger?!
Old_Game
30-07-2009, 19:45
ta
Wiadomość, którą wprowadziłeś, jest za krótka. Aby uniknąć bezsensownych komentarzy wprowadziliśmy ograniczenie minimalnej długości woadomości do 10 znaków. Jeśli nie masz nic ciekawego do napisania, to lepiej nie pisz nic.
Kromka123
30-07-2009, 19:59
Zagraża to mojemu kontu czy nie? Ten VIREK? Gaadam z ziomem na gg i on gada , że niby nic tam nie ma i wysyla link do skana i tam jest czysto niby. Więc nie wiem to trojany? Keyloggery? Niby Virki? Grać bez obawy czy format? Co doradzicie?
To prowokacja, tak? Powiedz, że tak...
Pożegnaj się z kontem. Wierzysz obcej osobie, która pokazuje ci fałszywy skan na gg, gratulacje. Załatw sobie jeszcze free pacca.
Kromka123
30-07-2009, 20:38
a jak będę wchodził poprzez START>AKCESORIA>UŁATWIENIA DOSTĘPU>KLAWIATURA EKRANOWA. TO haknie mnie key logger? A mozecie podac link co teraz mam zrobic? Plx! fORMAT Nie wchodzi w gre ;(
Klawiatura ekranowa wiele ci nie da. Każdy lepszy keylogger wyłapie z niej znaki. Włącz tibię, po czym uruchom hijackthis, zeskanuj i wklej log na wklej.org.
Zeskanuj komputer porządnym antywirem (kaspersky, nod, panda) i dodatkowo ad awarem. No i wywal te pieprzony poradnik.
Komisarz1
30-07-2009, 20:47
Jak 88 to czyste, potem chyba będę cię oglądał w tibissa na youtube albo innego fajnego projektu
Kromka123
30-07-2009, 20:51
Klawiatura ekranowa wiele ci nie da. Każdy lepszy keylogger wyłapie z niej znaki. Włącz tibię, po czym uruchom hijackthis, zeskanuj i wklej log na wklej.org.
Zeskanuj komputer porządnym antywirem (kaspersky, nod, panda) i dodatkowo ad awarem. No i wywal te pieprzony poradnik.
Nic chyba czesc dzak to nie znalazl tutaj masz linka
http://wklej.org/id/128279/
Komisarz1
30-07-2009, 20:56
weź używasz birszera, czysto
Kromka123
30-07-2009, 20:58
weź używasz birszera, czysto
Ale ten poradnik mial trojany. A więc co? Czysto czy grać czy pomożesz i doradzisz co mam teraz zrobić by na 1oo% bym był pewny że nic nie ma?
Komisarz1
30-07-2009, 20:59
Scan hijackiem wkleiłem na : TUtaj (http://www.hijackthis.de/) i nic nie wskazało. Nie wiem co można jeszcze wskórać.
na 100%- wywal komputer przez okno i kup se nowy(nie instaluj tibi)
Kromka123
30-07-2009, 21:05
Ale myślisz, że mam coś czy to było nie szkodliwe albo coś?
PS: Poradniki skasowane ale niestety WYPAKOWAŁEM JE =(
START> URUCHOM> i wpisalem
msconfig
I mam :
RTHDCPL, ALCMTR, avgnt, BJPSMAIN, CLIStart, BearShare, CommunicationsH...,
QuickCAM, jusched, dumpred 0-k, ctfmon, gg, RGSCLauncher, Logitech Deskop M..., UniSPIKER-2.6
To wszystko, czy to jest wporzątku? Coś te 2 pierwsze mnie nie pokoją. Proszę o wypowiedz komisarza i kogos jeszcze plx xD
Komisarz1
30-07-2009, 21:12
To są pliki od Realteka czyli karty dźwiękowej, ale ten Alcmtr***** to "Spyware" które gromadzi i przesyła info o uzytkowniku do producenta.
avgnt***** antywirusowe jest częścią producenta H + BEDV's. Jako ważny element antywirusowych i bezpieczeństwa systemu nie jest zalecany do zamknięcia i / lub zablokowanie tego procesu.
Wszystko z internetu ofc
Ale ten poradnik mial trojany. A więc co? Czysto czy grać czy pomożesz i doradzisz co mam teraz zrobić by na 1oo% bym był pewny że nic nie ma?
Czy ty na pewno masz 24 lata i 88lvl? Bo zachowujesz się jak 10 latek co dostał kompa na komunie i dopiero co "wszedł na maina".
Czysto jest, a no i jak masz ten 88lvl to zapytaj się poprzedniego ownera, może doradzi. BTW www.yahoo.com na startową :D
No i teraz słuchaj jak już wykazało Ci wirusa(jak piszę Trojan to na pewno jest MMO...) to przeskanuj kompa, a nie robisz płacz, dopiero potem pisz topic ;)
RTHDCPL, ALCMTR(k***a, że tak się wyrażę 3 sec w google i jest... http://www.google.pl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&hl=pl&q=RTHDCPL%2C+ALCMTR&lr=lang_pl&btnG=Szukaj+w+Google), potrzebne nie są, ale to jest plik od sterowników do karty dźwiękowej, no tak to też jest wirus tak samo jak
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\ccc*****
to też wirus(nie bierz na serio). Wujek google nie gryzie!
Kromka123
30-07-2009, 21:19
Nie ma poprzedniego ownera bo go nie było :>
Przeskanuję i zaraz wkleję wynik xd
Nie ma poprzedniego ownera bo go nie było :>
Przeskanuję i zaraz wkleję wynik xd
Wbiłeś 88lvl i poradnik potrzebujesz no way, czysto jest na hijackthis niczego ciekawego nie ma, te 2 pliki(RTHDCPL, ALCMTR) możesz usunąć, to jest spyware, ale niczego z tibią wspólnego nie ma, ale po co mają wiedzieć co robisz ;)
Kromka123
30-07-2009, 21:38
Wbiłeś 88lvl i poradnik potrzebujesz no way, czysto jest na hijackthis niczego ciekawego nie ma, te 2 pliki(RTHDCPL, ALCMTR) możesz usunąć, to jest spyware, ale niczego z tibią wspólnego nie ma, ale po co mają wiedzieć co robisz ;)
Tzn. Czysty komp czy jak? Sry ale 1 raz mam doczynienia Z taką sprawką. A ten poradnik to dla mnie bo robilem palka sobie
Zaloguj się i sprawdź xd
A jakie rozszerzenie ma ten poradnik wgl?
Kromka123
30-07-2009, 22:24
Zaloguj się i sprawdź xd
A jakie rozszerzenie ma ten poradnik wgl?
Było to w ***** i jak rozpakowałem to były foldery, filmiki na tibicam( nie oglądałem ) oraz reszta tekst, fotki itp to .html'u
Komisarz1
30-07-2009, 22:31
poradnik w ***** ? pierwszy raz widze ...
Kromka123
30-07-2009, 22:31
Anty Vir wykrył 2 virki i co teraz? :D
http://img43.imageshack.us/img43/4087/beztytuuglm.png
Jak je wykasować bo nie mogę? Zawsze wyskakiwało delete virus itp. a teraz nic 0! PS: Avira to jest :;p
Sry, że cię obraże, no ale cuż...
Pało, oczywiste jest, że jeśli po kupieniu poradnika do tego syfu (Tibii) dostałeś 5k fri trojanów, to napewno są to gejlogerki.
Dajesz skana sobie w Hijackthis, ctrl+alt+del kończysz zjechane procesy, usuwasz je ze startu syska (msconfig wpisz w "uruchom"), a następnie usuń trojany?
Nie wiem czy dobrze napisałem, bo nigdy nie miałem do czynienia z trojanami, których nieumyślnie ściągnąłem.
..::QRAS::..
01-08-2009, 09:39
wymien monitor i bedzie ok bo masz 2 sprzezenia na kablach w usb
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.