Pokaż pełną wersje : War System - najważniejsze informacje.
Co prawda jest taki temat, jednak ja postanowiłem trochę przetranslatować wszystko na PL, zmienić formę i pozostawić tylko istotne informacje, bez zbędnych dupereli, tak trochę po mojemu. Jak pisze Craban (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2708396&pagenumber=1), CipSoft zastanawia się nad wprowadzeniem systemu wojen.
Główne założenie systemu: CipSoft pracuje nad ulepszeniem systemu wojen, który chcą wprowadzić wraz z jesienną łatką. Póki co, wszystkie założenia, na które wpadli chcą poddać dyskusji aby sprawdzić co sądzą gracze i ewentualnie wyciągnąć nowe, konkretne pomysły.
Podstawowe warunki "war mode":
Stronami w wojnie są oficjalnie założone gildie. Nikt, kto nie chce uczestniczyć w wojnie nie będzie musiał tego robić na siłę. Zabijanie ludzi prowadzących wojne nie będzie karane unjustami. Wprowadzony zostanie bank gildii, którym zarządzał będzie lider.
Deklaracja wojny:
Deklaracja odbywa się za pomocą interfejsu gildii na tibia.com. Jedna gildia może prowadzić max 5 wojen. Podczas deklaracji wojny lider musi być offline (względy techniczne, pobieranie kasy w grze itp). Długość wojny może trwać między 7 a 360 dni. Fraglimit może zostać wybrany między 10 a 1000. Prócz uśmiercania przeciwników, wojny mogą toczyć się również o pieniądze, a maksymalna stawka to 2 miliardy gp (2 KKK). Lider gildii, którą wyzywamy może zmienić warunki wojny i wysłać zapytanie do przeciwnego. W przypadku akceptacji wojny, wraz z serwer save pobrana zostanie suma zakładu, +1k prowizji, a podczas samej wojny skład gildii może się zmieniać.
Zasady wojny:
Wszyscy członkowie gildii będą zaznaczeni odpowiednim symbolem, które są 3, w zależności od tego, czy dany gracz jest z nami w wojnie, przeciwko nam itp. Atakowanie, czy zabijanie własnych memebrów gildii będzie traktowane jako atak w party czyli nie będzie powodował PZ. Zabijanie wroga z przeciwnej gildii zaś będzie. Poza wojną zwyczajny system czaszek będzie nadal aktualny. Jeżeli prowadzimy wojne z dwoma gildiami, no i zabiją nas członkowie dwu lub więcej, frag na nas zostanie dołączony do każdej z gildii. Jeżeli limit fragów zostanie osiągnięty, to kolejne zabicia przestaną być naliczane i dana gildia wygrywa, jednak zabicia na przeciwniku do czasu serwer save wciąż nie będą "nagradzane" unjustami.
Jak wojna może się zakończyć:
1. Przez zdobycie określonej liczby fragów.
2. Jeżeli minie czas, w tym wypadku decyduje to, kto zdobył więcej fragów.
3. Poprzez poddanie się.
Po wygraniu pieniądze uznane w zakładzie zostaną przesłane, a zwycięzka gildia otrzyma "war points', przegrana zaś je straci.
W przypadku remisu, pieniądze wrócą do właścicieli, tak samo jak war points.
Motywacja do prowadzenia wojen, czyli ranking:
Zostaną wprowadzone war pointsy, oraz statystyki dla gildii prowadzących wojny. Gildie otrzymują punkty za wygraną i tracą za przegraną. Gildia zdobędzie więcej punktów, jeżeli przeciwna ma ich więcej, oraz zdobędzie mniej, jeżeli przeciwna ma ich mniej. W przypadku rozwiązania gildii wszystkie punkty i statystyki przepadną, a po jej odnowieniu wszystko startuje od zera.
Uwzględnione typy serwerów:
System wojen ma być wprowadzony na wszystkich typach serwerów. Na non-pvp, pvp, oraz pvp-e.
Przy końcu CipSoft wyjaśnia, że wszystkie te punkty są wynikiem przeczytania przez zespół całej masy tematów i wysłuchania opinii graczy. Co więcej, czekają oni na dalsze, konstruktywne opinie, które mogą wpłynąć na zmiany planów.
War mode sam w sobie może i by zdał egzamin. Poza n-pvp..; /
@down
Czytanie ze zrozumieniem. Jestem jak najbardziej przeciw war mode na non-pvp.
babcia666
31-07-2009, 21:15
Co za debilizm. Po prostu.
@up
No i co z tego że poza n-pvp? A po co Ci war na n-pvp? Chyba noob pvp jest od tego aby się NIE ZABIJAĆ, tak mi się zawsze zdawało.
Moim zdaniem to jest coś, co NIE MOŻE ZASZKODZIĆ, jedynie pomóc. Na gracza, który nie będzie chciał z tego korzystać i tak nie ma absolutnie żadnego wpływu. CipSoft zauważył, że jednak dużo graczy siedzi w tibii jedynie dla warów, no i postanowił wydać jakąś alternatywę do systemu czarnych czaszek.
@down
Ok : P
Macko121
31-07-2009, 21:21
Jak piszę Craban, CipSoft zastanawia się nad wprowadzeniem systemu wojen.
Powinno być pisze.
Ja piszę
On pisze.
Wszystko dobrze, gdyby nie non-pvp. Trzeba to zmienić i wypowiedzieć się przeciwko takiemu obrotowi tej sprawy. Chcieli non-pvp to niech mają non-pvp, a nie non-pvp z elementami pvp...
Co za debilizm. Po prostu.
@up
No i co z tego że poza n-pvp? A po co Ci war na n-pvp? Chyba noob pvp jest od tego aby się NIE ZABIJAĆ, tak mi się zawsze zdawało.
Mu właśnie o to chodzi, że to powinno omijać światy non-pvp.
@up
Craban wspomnial takze o tym, ze nazwa non-pvp sie zmieni na inna, bardziej stosowna ;P wiec nie bedzie wiecej noob-pvp
AnonimowyPowrot
31-07-2009, 22:08
Guild Wars-PvP?
Ciekawe, nawet bardzo. Wreszcie coś dla tych, których odstrasza e-pvp (przypadkowi h-lvle szukajacy p setow), pvp (hunted 4eva, rsy, a teraz nawet czarne), n-pvp (brak czegokolwiek). Jest jeszcze jeden problem - przeludnienie takich serwerów wzrośnie pewnie dwukrotnie...
Guild Wars-PvP?
Ciekawe, nawet bardzo. Wreszcie coś dla tych, których odstrasza e-pvp (przypadkowi h-lvle szukajacy p setow), pvp (hunted 4eva, rsy, a teraz nawet czarne), n-pvp (brak czegokolwiek). Jest jeszcze jeden problem - przeludnienie takich serwerów wzrośnie pewnie dwukrotnie...
Z tego co wywnioskowałem, to system ten ma działać na każdym serwerze, a nie, że powstanie jakiś nowy typ. To nie jest nowy rodzaj serwera, tylko łatka na te już istniejące.
@downdown
Jestem jestem.
babcia666
31-07-2009, 22:27
Cipsy od paru lat zabierają to co uwielbiałem w tej grze - najpierw celowanie z run, potem ograniczenie lvl na runy dodali, a na koniec spieprzyli komfortowo pvp - próbując je zastąpić gównem w ładnym opakowaniu. Racja, szerzyło się pa, ale zamiast dobijać serwery pvp z powodu żalących się noobków powinni dodać parę serwów noob-pvp, i byłbym spokój, a teraz wprowadzają nie wiadomo co.
Dobrze to nie spieprzy zbytnio mechaniki gry.
@macko121 & Gelt
Sorka, źle zrozumiałem, mój błąd. To przez te antybiotyki;D
AnonimowyPowrot
31-07-2009, 22:31
Z tego co wywnioskowałem, to system ten ma działać na każdym serwerze, a nie, że powstanie jakiś nowy typ. To nie jest nowy rodzaj serwera, tylko łatka na te już istniejące.
Wiem, nubie, ale ktoś wspomniał o zmiane nazwy, żeby pasowała ;[
Nie jesteś hardkorem.
@Edit
Nie weszłeś, sprzedaj koszulkę!
Black Warior
31-07-2009, 23:07
Teraz to każdy będzie mógł trenować na non pvp... Wystarczą 2 zaprzyjaźnione gildie oraz monki ,a o skille zadba za nas bot.
No I Zajebiscie Ze Cos Bedzie Sie Dzialo Na N-pvp ;d
Gram na serverze non-pvp czasami zaluje ze go wybralem , nie moge nikogo pkowac i to jest moim zdaniem chujowe (sam sobie jestem winny) ale pomysl z tymi warami na non-pvp (ogolnie wszystkich servach) mi siepodoba
moze zmieni to monotonne nastawienie do gry wiekrzosci z nas logam
->hunce
->wbijam lvl
->ide spac.
Mowcie co chcecie ale mi i innym tzw 'noob-pvp' spodobalby sie taki patch
Gram na serverze non-pvp czasami zaluje ze go wybralem , nie moge nikogo pkowac i to jest moim zdaniem chujowe (sam sobie jestem winny) ale pomysl z tymi warami na non-pvp (ogolnie wszystkich servach) mi siepodoba
moze zmieni to monotonne nastawienie do gry wiekrzosci z nas logam
->hunce
->wbijam lvl
->ide spac.
Mowcie co chcecie ale mi i innym tzw 'noob-pvp' spodobalby sie taki patch
Gracz botuje bezkarnie 24h/7, wbije 300 lvl i idzie sobie na wojnę, huh?
Tylko 1 małe zastrzeżenie 2kkk to u nas 2 miliardy
..::QRAS::..
01-08-2009, 09:47
coz jak dla mnie swietny pomysl ;]
Wszystko dobrze, gdyby nie non-pvp. Trzeba to zmienić i wypowiedzieć się przeciwko takiemu obrotowi tej sprawy. Chcieli non-pvp to niech mają non-pvp, a nie non-pvp z elementami pvp...
Ja wiem, czemu gracze z serwerów Pvp nie chcą tego patcha dla Non-Pvp.
Ponieważ wtedy serwery Non-Pvp stały by się lepszymi serwerami niż Pvp. Czemu? A no proste. Serwer na którym można toczyć wojny kiedy się tego chce, jak ma się dość można odejść, i możliwość expienia bez możliwości śmierci = serwer idealny.
Pierwszy raz w Tibii szanse mogą się odwrócić i to teraz słynne Noob-Pvp staną się lepszymi serwerami.
Marna_Prowokacja
01-08-2009, 10:06
1 SMIERDZI WOWEM !
2 smierdzi gownem
3 ta gra kiedys nie miala zasad i ograniczen i dlatego byla zajebista.
1 SMIERDZI WOWEM !
2 smierdzi gownem
3 ta gra kiedys nie miala zasad i ograniczen i dlatego byla zajebista.
1,2,3 = Nie graj.
Marna_Prowokacja
01-08-2009, 10:11
^
nie gram glupcze.
idz poexpic moze teraz ci sie rece trzasc nie beda ze cie zabija ;(.
Jak lider przegranej gildi nie bedzie mogl wyrzucac czlonkow zeby wymigac sie od kary = jak na dzisiejsze czasy ok...
^
nie gram glupcze.
idz poexpic moze teraz ci sie rece trzasc nie beda ze cie zabija ;(.
Głupcze? Hm takie to polskie, ktoś się z Tobą nie zgadza to trzeba od razu go wyzywać.
A Non-Pvp gram z wyboru, nie strachu przed PK.
Imo szkoda gadać z takim marnym prowokatorem (jak sam nick wskazuje). Marnym. :baby:
Marna_Prowokacja
01-08-2009, 10:25
Głupcze? Hm takie to polskie, ktoś się z Tobą nie zgadza to trzeba od razu go wyzywać.
nie bedzie mi jakis smieszny tibijczyk z npvp mowil co mam robic.
A Non-Pvp gram z wyboru, nie strachu przed PK.
ok wierze ci :D
Imo szkoda gadać z takim marnym prowokatorem (jak sam nick wskazuje). Marnym.
to po **** paszcze otwierasz...
przeczytaj 10 razy bo wiecej ci nie odpisze.
nie bedzie mi jakis smieszny tibijczyk z npvp mowil co mam robic.
ok wierze ci :D
to po **** paszcze otwierasz...
przeczytaj 10 razy bo wiecej ci nie odpisze.
Widzę trafiłem na jakiegoś niewyżytego 11 latka, patrząc po ortografii, składni zdania i braku kultury. Szkoda gadać, to mój ostatni post do ciebie (tak z małej litery).
CytrynowySorbet
01-08-2009, 11:08
Czy tego chcecie, czy nie, Cipsoft naśladuje trochę Blizzarda. W WoWie są servery normal (nonpvp), ale na battlegroundy można chodzić, w Tibii będzie podobnie, tylko że zamiast bg będą gw.
War mode sam w sobie może i by zdał egzamin. Poza n-pvp..; /
Jestes typowym przykladem tipijczyka, ktory nie potrafi zrozumiec ze liczy sie zabawa i nie moze przetrawic ze kazdy bedzie sie mogl tak pobawic.
Ponieważ wtedy serwery Non-Pvp stały by się lepszymi serwerami niż Pvp. Czemu? A no proste. Serwer na którym można toczyć wojny kiedy się tego chce, jak ma się dość można odejść, i możliwość expienia bez możliwości śmierci = serwer idealny.
Dokladnie, zabawa minimalnym kosztem (niestety, nadal jakims, konanie na wojnie raczej bedzie pociagac straty expa) bedzie jako tako realna, czego nie moga przebolec ludzie z elfbotpvp ktorzy zeby sie pobawic tracili kosmiczne ilosci expa i kasy. Placzcie dalej pefaupeczycy, uwielbiam jak probojecie pojechac ludzi z npvp.
Pierwszy raz w Tibii szanse mogą się odwrócić i to teraz słynne Noob-Pvp staną się lepszymi serwerami.
I'll just leave this here.
100% agree.
Wylansowany
01-08-2009, 13:58
I bardzo dobrze. Jedyne czego się obawiam, to ew. problemów po wprowadzeniu tego. Jak mówił Erhion, światy Non-PvP staną się lepsze od zwykłych PvP, a jest ich tylko 14 (?), porównując z PvP - 52(?). Będzie nas czekało w takim wypadku łączenie starych serverów, czy powstanie nowych Non-PvP.
Btw. System bardzo dobry. Wreszcie na Non-PvP będzie można załatwiać sprawy starym, najlepszym sposobem, tzn. "W mordę mu!". Statystyki będą dodawały smaczku. Tak, jak mówił Ryba, zaszkodzić nie może.
Dirk Pitt
01-08-2009, 19:45
Idę o zakład że na non pvp tego nie bedzie.
Tomcio Pall
01-08-2009, 21:05
Proszę nie róbcie nam tego...
Teraz już nie będzie strachu przed RS'ami itd... Lepiej niech zmniejszą liczbę osób dostających fraga chociaż do 5, a nie wprowadzają takie coś ; x.
Jeszcze to, że chcą to wprowadzić na Non-PvP to masakra ; x.
Macko121
01-08-2009, 21:39
Btw. System bardzo dobry. Wreszcie na Non-PvP będzie można załatwiać sprawy starym, najlepszym sposobem, tzn. "W mordę mu!". Statystyki będą dodawały smaczku. Tak, jak mówił Ryba, zaszkodzić nie może.
Tylko ktoś, kto wybrał świat non-pvp wiedział na co się decyduje, że nie będzie mógł nigdy bić innych graczy, a teraz takie coś...
Racja, szerzyło się pa, ale zamiast dobijać serwery pvp z powodu żalących się noobków powinni dodać parę serwów noob-pvp, i byłbym spokój, a teraz wprowadzają nie wiadomo co.
To wszystko przez 30-osobowe gildie, które trzymały serwer za jaja, tak jak to było np. na takiej Saphirze. Ale masz rację, to był urok PvP.
Dobrze to nie spieprzy zbytnio mechaniki gry.
Bardziej się jej spieprzyć nie da.
Gracz botuje bezkarnie 24h/7, wbije 300 lvl i idzie sobie na wojnę, huh?
Bardzo bezkarnie, jak 5k graczy jest co miesiąc banowanych.
1,2,3 = Nie graj.
Myślałem, że argumenty pokroju "nie podoba sie to nie graj1!11oneone" są domeną 12-latków.
myliłem się...
@ topic:
Dzisiaj grałem pierwszy raz od maja w Tibię. Kolejne i kolejne update niszczą ją coraz bardziej. A co najśmieszniejsze, w 2 miesiące na serwerze jest kilka nowych postaci na 100 poziomie doświadczenia.
System ten nie przejdzie, szczególnie na non-PvP, bo nie będzie można ubijać noobcharów co blokować drogę będą. : )
CytrynowySorbet
01-08-2009, 22:24
Nie zapominajcie, że druga gildia musi też zgodzić się na wojnę. Żaden idiota nie zgodzi się na to, jeśli nie ma jako takich szans. Więc nie będzie free pk. Jaki problem?
Myślałem, że argumenty pokroju "nie podoba sie to nie graj1!11oneone" są domeną 12-latków.
myliłem się...
Czemu? To bardzo dobry argument. Jak ktoś lubi się katować i grać w grę która mu się nie podoba, to argument jak znalazł.
Bardziej się jej spieprzyć nie da.
obiektywnie patrzac wiekszosc zmian w mechanice od czasow 8.5 to zmiany na lepsze, naprawiajace kuriozalne czasem bugi gry.
Jestes typowym przykladem tipijczyka, ktory nie potrafi zrozumiec ze liczy sie zabawa i nie moze przetrawic ze kazdy bedzie sie mogl tak pobawic.
Skoro serwer jest non-pvp, tzn, że gracze nie mogą się atakować, tak? Lvle są dużo wyższe, bo nie ma pk team'ów (tylko nie piszcie głupot w stylu: Nieprfta, jak Ci sie wbije n00bek na respa to jak go wyżucisz??!!1 Wystarczy spojrzeć na statystyki. Na non-pvp jest o wiele wiecej wysokich lvli).
Jak chcą zabawy to niech idą na pvp albo pvp-e. Tam można i expić i walczyć.
Pomysł uważam dalej za idiotyczny.
Ufocznik
02-08-2009, 02:59
2 biliony gp (2 KKK)
Bilion to angielsku to miliard, pseudo tłumaczu, poza tym sam napisałeś 2KKK = 2*1000*1000*1000 = 2*1,000,000,000
Swoją drogą nie używa się takiego skrótu, k = kilo po prostu, tak samo jak chcesz napisac milion (po twojemu 1kk) to piszesz 1M = 1 mega
TAK, czepiam się.
edit
A, nie zauważyłem, że ktoś już to napisał przede mną
edit
A, nie zauważyłem, że ktoś już to napisał przede mną
http://img15.imageshack.us/img15/6438/orlyruserious.jpg (http://img15.imageshack.us/i/orlyruserious.jpg/)
Skoro serwer jest non-pvp, tzn, że gracze nie mogą się atakować, tak? Lvle są dużo wyższe, bo nie ma pk team'ów (tylko nie piszcie głupot w stylu: Nieprfta, jak Ci sie wbije n00bek na respa to jak go wyżucisz??!!1 Wystarczy spojrzeć na statystyki. Na non-pvp jest o wiele wiecej wysokich lvli).
Jak chcą zabawy to niech idą na pvp albo pvp-e. Tam można i expić i walczyć.
Pomysł uważam dalej za idiotyczny.
Ja myślę, że jest duża szansa na wycofanie się CipSoftu z deklaracji, że na non pvp też będzie taki system. To jest zależne od tego, jak dużo osób będzie spamować na forum, że to głupi pomysł. Aczkolwiek mi on nie przeszkadza, mimo, że i tak raczej nie skorzystam. W końcu jak ktoś wspomniał - to jakiś normalny sposób na rozwiązanie/wyładowanie problemów na światach npvp.
Wylansowany
02-08-2009, 09:42
@Gelt
Na Non-PvP będzie możliwość tylko wojen między dwoma gildiami. Nie będzie czegoś w stylu PK, bo wtedy, owszem, byłoby to bez sensu. Tak przeciętny gracz będzie żył spokojnie, a gildie będzie mogły załatwiać sprawy między sobą. Wg mnie to dobrze.
Marna_Prowokacja
02-08-2009, 10:47
podobno mieli zmniejszyc PA.
na ob spoko luz bez fragow, z pozniej sciagac pajmenty z 50 lvl na blessy. :confused:
cipsoft sie gubi we wlasnych pomyslach.
jesli wprowadza to na npvp beda tam fajne battle, z ue np. :D
na moje bylo dobrze czabylo tego nie ruszac jak ktos wyzej napisal dodac tylko noobom servery no-pvp z 3 i by byl spokuj to nie poco naprawiac palec jak nie mamy doswiadczenia?wezmy odrazu cala reke!!!!
co do tego systemu jak ja to rozumiem maja byc punkty to mi sie podoba nie bd czabylo prowadzic statystyk fragow?aalbo zle zrozumialem a cipsoft powienien sie zastanawic bo juz miesiac minol pieniazkow mniej graczy mniej wiec chyba sprzydalo by sie szybciej to wprowadzic niz czekac do jesiennej latki?
ktos napisal wyzej ze zje... mu system run uhania itp.. coto by ci dalo jak bys mial recznie teraz?idz na wojne kazdy na bocie i tylko ty recznie i zgryt zebami ze nie ogarniasz zastanow sie tez nie bylem za tym ale jak boty wyszly to tylko daje legalna gre ludziom ktory nie uzywaja botow choc znam takie osoby co musza sobie leczenie ustawiac bo nie ogarniaja....
poprawilem se bledy
Marna_Prowokacja
02-08-2009, 12:35
cipsoft dalej bedzie troszczyl sie tylko o hajs.
a glupi ludzie beda dalej grac i im ten hajs dawac.
zrozumcie ze oni pierdola to czy wam sie podoba czy nie, skoro gra wiecej ludzi a $ plynie to znaczy ze zmiany ida w dobra strone.
smutne.
cipsoft dalej bedzie troszczyl sie tylko o hajs.
a glupi ludzie beda dalej grac i im ten hajs dawac.
zrozumcie ze oni pierdola to czy wam sie podoba czy nie, skoro gra wiecej ludzi a $ plynie to znaczy ze zmiany ida w dobra strone.
smutne.
Cipsoft to firma, która jak inne firmy, muszą zarabiać. To chyba normalne.
A tobie radzę nie kupować żadnych produktów, w żadnym sklepie i gdziekolwiek, bo okażesz się głupkiem, który daje zarabiać jakimś firmom.
Sporo zmian w grze to propozycje, które wyszły od samych graczy.
Sam jesteś smutny.
Odnośnie wprowadzenia war systemu na światach n-pvp to narzekają tylko gracze z pvp, jakby to im w czymś przeszkadzało. Zazdrość?
Valas Hune
02-08-2009, 13:00
Ciekawe teraz co będzie się na n-pvp działo :P I tak dobrze, że ten system dotyczy tylko i wyłącznie ochotników. Jak najbardziej za.
--Cienius--
02-08-2009, 13:07
czyli tak :
Tworze sobie druida na 30 poziomie co stawiam monki daje go do innej gildii niz moja wypowiadam "niby " wojne na rok zastawiam innym charem dojscie do treningu i moge trenowac przez caly czas bez ryzyka deada czy bana (no moze po 30 dniach xd) Jak dobrze ze w to cos nie grom xd
@Gelt
Na Non-PvP będzie możliwość tylko wojen między dwoma gildiami. Nie będzie czegoś w stylu PK, bo wtedy, owszem, byłoby to bez sensu. Tak przeciętny gracz będzie żył spokojnie, a gildie będzie mogły załatwiać sprawy między sobą. Wg mnie to dobrze.
Ale gracze wybierając non-pvp wiedzieli co robią. Żadnych wojen, walk, pk. To teraz niech mają to co chcieli. A sprawy mogą załatwiać tak jak do tej pory.. "KARAĆ". Jak chcą się wyżyć to pozostają świty pvp i pvp-e.
Marna_Prowokacja
02-08-2009, 13:15
Cipsoft to firma, która jak inne firmy, muszą zarabiać. To chyba normalne.
A tobie radzę nie kupować żadnych produktów, w żadnym sklepie i gdziekolwiek, bo okażesz się głupkiem, który daje zarabiać jakimś firmom.
Sporo zmian w grze to propozycje, które wyszły od samych graczy.
Sam jesteś smutny.
Odnośnie wprowadzenia war systemu na światach n-pvp to narzekają tylko gracze z pvp, jakby to im w czymś przeszkadzało. Zazdrość?
jesli komus za cos place to wymagam od niego dobrej jakosci produktu.
ze wyszly od graczy to nie znaczy ze innym graczom maja sie podobac. i nie jest ich sporo.
Sam jesteś smutny.
tak gdy czytam niektore wypowiedzi.
Ale gracze wybierając non-pvp wiedzieli co robią. Żadnych wojen, walk, pk. To teraz niech mają to co chcieli. A sprawy mogą załatwiać tak jak do tej pory.. "KARAĆ". Jak chcą się wyżyć to pozostają świty pvp i pvp-e.
Nie, ludzie wybierali brak mozliwosci bycia rozwalonym przez random pk ALBO na wojnie. Wojna na ktora kazdy bedzie sie musial zgodzic i na dodatek bedzie mogl odejsc kiedy chce nie sadze zeby przeszkadzala duzej liczbie osob z npvp (komus bedzie jak zawsze), o to sie nie boj. Przecietny szary gracz nadal bedzie totalnie bezpieczny, nie liczac lurowania dopoki sam nie zmieni zdania.
Top: takie rozwiazanie jest juz w wielu grach online, nareszcie bedzie rowniez w tipjii chyba ze ludzie z elfbotpvp sie zjednocza i beda plakac cipom na forum.
Skoro wybrałeś n-pvp to oznacza, iż nie chcesz konfrontacji. W jakiej postaci by nie była. To jest niesprawiedliwe w stosunku do gracz z pvp.
Akurat ja wybralem ze wzgledu na brak unjusta za zabijanie i ciekawsze metody zabijania wiec nie jestem dobrym przykladem. Ale powiedzmy ze wiekszosc ludzi wybiera ten typ swiata, bo nie lubia obrywac. Pewnego dnia jednak taki ktos ma ochote sie pobic, a robienie chara na pvp od poczatku rownoznaczne jest z nuda expienia. Teraz bedzie mogl pojsc sie "wyzyc" i z tego zrezygnowac jak sie nabawi.
Czy to niesprawiedliwe dla ludzi z pvp? Moze i tak, ale wy wybierajac ten swiat wiedzieliscie na co sie decydujecie.
Valas Hune
02-08-2009, 14:11
Skoro wybrałeś n-pvp to oznacza, iż nie chcesz konfrontacji. W jakiej postaci by nie była. To jest niesprawiedliwe w stosunku do gracz z pvp.
Niestety takie jest społeczeństwo, że zamiast cieszyć się, że oni też dostają coś fajnego, to wolą się wkurzać, że ktoś inny dostał trochę więcej. Muszę przyznać, że jest to pewna niesprawiedliwość, a pokrzywdzoną stroną są gracze na serverach PVP. Jednak czy oni odnoszą jakieś konkretne straty? Nie. System wojen mają też u siebie, a servery n-pvp nie ingerują w ich życie w żaden sposób. Gracze na n-pvp niech załatwiają to między sobą i wykorzystują to co im dano jak chcą. Pvp niech się zajmie sobą.
Bardzo się cieszę, iż macie o wiele lepsze możliwości do wbicia większego lvla, co za tym idzie zdobywanie pieniędzy które możecie wydawać na przeróżne questy, addony, outfity, pacc za gp. Dzięki temu możecie polować na inne potwory. W dodatku moje serce wręcz pęka z radości iż dostaniecie możliwość prowadzenia wojen, gdy już zdobędziecie wysoki poziom oraz zbierzecie dużo pieniędzy.
Wiem po co wybrałem pvp i tego nie żałuję. Nie żałuję bo dzięki temu mogę zaatakować gracza który mi przeszkadza lub wziąć udział w wojnie. Non-pvp tego by mi nie dało.
jesli komus za cos place to wymagam od niego dobrej jakosci produktu.
I słusznie, ale płacisz i dalej jesteś tym głupkiem, który daje komuś zarobić.
Jeśli chodzi o Tibie, to wcale nie jest wysokiej jakości produkt, ale też cena nie jest wcale wygórowana (dla takiego Niemca, Szweda czy Japończyka to są grosze).A jeżeli ktoś to chce kupić to jego prywatna sprawa i ty mu tego nie zabronisz.
Pvp niech się zajmie sobą.
Oni już się sobą zajęli. Przecież ten obecny system PvP to nic innego jak zasługa płaczących i narzekających graczy z PvP.
Tak jak myślałem.
Przemawia tu zazdrość, bo nasze serwy staną się lepsze.
Cóż, to jak z updatem profesji. Raz jedna miała dobrze, raz druga. Życie Gelt.
Marna_Prowokacja
02-08-2009, 15:03
I słusznie, ale płacisz i dalej jesteś tym głupkiem, który daje komuś zarobić.
Jeśli chodzi o Tibie, to wcale nie jest wysokiej jakości produkt, ale też cena nie jest wcale wygórowana (dla takiego Niemca, Szweda czy Japończyka to są grosze).A jeżeli ktoś to chce kupić to jego prywatna sprawa i ty mu tego nie zabronisz.
Oni już się sobą zajęli. Przecież ten obecny system PvP to nic innego jak zasługa płaczących i narzekających graczy z PvP.
nie. glupim jest ten ktory placi za bubla, bo jest uzalezniony, bo koledzy maja a on nie, bo ma za duzo pieniedzy, powodow jest duzo.
ale nie dla polaka.
niech kupuje to jest jego problem.
a moja prywatna sprawa jest to ze uwazam go za glupka.
narzekajacych 10 latkow ktorzy nie wiedziec czemu wybrali tibie, ktora wydawala sie gra prosta, jaka jest (a raczej byla) naprawde dowiedzieli sie pozniej padajac od 10 osob bedac Bogu ducha winnym spokojnym tibijczykiem.
/ co do npvp to im nie zazdroszcze bo i tak grac nie potrafia. ich pvp bedzie na poziomie kupionych z allegro charow.
Tak jak myślałem.
Przemawia tu zazdrość, bo nasze serwy staną się lepsze.
Cóż, to jak z updatem profesji. Raz jedna miała dobrze, raz druga. Życie Gelt.
Lepsze? Staną się idealne. Trudno, przenieść się tam i tak nie zamierzam.
Tu troche przykład z profesjami nie pasuje. Teraz serwery są mozna powiedzieć.. Równe. Na non-pvp lepszy exp, na pvp.. No samo pvp. Jakie by nie było. A teraz?
Ps. Może non-pvp przemianują na OTS?
Lepsze? Staną się idealne. Trudno, przenieść się tam i tak nie zamierzam.
Tu troche przykład z profesjami nie pasuje. Teraz serwery są mozna powiedzieć.. Równe. Na non-pvp lepszy exp, na pvp.. No samo pvp. Jakie by nie było. A teraz?
Ps. Może non-pvp przemianują na OTS?
Idealne? Nadal nie bedzie mozna wywalac ludzi z expa metoda z pvp, tylko tradycyjna metoda "zluruj co sie da" co nie zawsze dziala. Na npvp akurat nie zawsze jest lepszy exp, jesli na pvp jestes superkozakiem to mozesz przeganiac innych i sam miec prawie kazde expo.
A tak poza tym, moze czas zeby ludzie z pvp przenosili sie na npvp zeby sie pobawic, a nie na odwrot jak to zawsze do tej pory bylo?
to nie do końca prawda że pvp jest pokrzywdzone... Musimy patrzeć w przeszłość. W niedawnym update'cie pvp dostało black skule oraz Ulepszyli pz [to u wszystkich ale na non-pvp mniej przydatne] mówmy co chcemy ale nie można powiedzieć że o pvp i e-pvp zapomniano.
Jak na mój gust to powinni zrobić na tibia.com 1 wielkie głosowanie obowiązkowe [nie da sie zalogować bez oddania głosu] i wyszło by co naprawdę ludzie o tym myślą.
Zresztą nie zależnie jak się w tym temacie obrzucimy błotem... Jak będziemy wołać o pomstę do nieba... Zwyzywamy Chip soft to i tak to nic nie pomorze, nic nie zmieni :confused: taka jest była i będzie prawda... to jest na prawdę smutne... [a może po prostu straciłem wiarę :confused:]
hah juz widze te kolejki na swiaty non pvp :d a na pvp po 150 osob bedzie gralo hahah ten cipsoft oszalal zebyscie sie nie zdziwili ze za nie dlugo zrobia ze wszystkich swiatow non pvp :d hahahah
up@ haha takie glosowanie na 1000% bylo by za tym zeby zrobic te wary na non pvp popatrz ile ludzi gra na non pvp a ile na pvp~~
Światów pvp jest znacznie więcej niż non-pvp. Na pvp gra znacznie więcej ludzi, tak trudno to policzyć?
ZapodajMuze
26-08-2009, 11:25
Ja sie modle zeby war ssystem wprowadzili na non-pvp . Chce zobaczyc filmiki z wojen ;)
w Tibii nigdy nie bylo pvp, najwyzej gvp.
ZapodajMuze
26-08-2009, 12:01
w Tibii nigdy nie bylo pvp, najwyzej gvp.
I bardzo dobrze .
Tibijczyk222
26-08-2009, 12:05
Ja uważam że to dobry pomysł. Sam nie gram już w tibię a to przynajmniej nada sens istnieniu gildii na non-pvp. Ogólnie tam nie ma co robić , tylko expić.
To juz problem ludzi, którzy wybrali non-pvp.
*Carlsberg
26-08-2009, 17:12
Ja uważam że to dobry pomysł. Sam nie gram już w tibię a to przynajmniej nada sens istnieniu gildii na non-pvp. Ogólnie tam nie ma co robić , tylko expić.
Oczywiście że nie ma co robić
http://i499.photobucket.com/albums/rr353/_Thar_/114mssolo.jpg
No i do tego nie potrzeba 200 lvla i sdka na hotkeyu.
Mr.Punisher
26-08-2009, 19:22
@up
no,popieram
@pare osób nie padlo
http://img38.imageshack.us/img38/5764/faildd.jpg (http://img38.imageshack.us/i/faildd.jpg/)
abc
http://img17.imageshack.us/img17/6583/fhujfjhfghg.jpg (http://img17.imageshack.us/i/fhujfjhfghg.jpg/)
abc
http://img31.imageshack.us/img31/4302/jhhkujhk.jpg (http://img31.imageshack.us/i/jhhkujhk.jpg/)
na non pvp zawsze jest co robic...
Bajtunio
26-08-2009, 19:29
Mysle ze to pierwszy swietny pomysl CIPow od tibi 7.4 albo 7.6 ktory zostal wprowadzony, jesli chodzi o wary na non pvp to bardzo dobrze zrobili, gracze ktorzy chca grac aby nie zostac zabitymi dalej beda sobie tak grac, a gracze ktorym nudzi sie skillowanie i expienie w koncu beda mogli miec rozrywke i wydac w koncu te wszystkie KK zarobione na non pvp na porzadne wojny. Innym graczom te wojny nie powinny przeszkadzac bo nie ucierpią na tym. Ba moze i nawer NOOBOM rozrywke to przyniesie blokujac ludzi na wojnach w miastach :)
--- Bajtunio dodał 6 minut i 36 sekund później ---
edtyka:
mam nadzieje ze nie bedzie mozna dodawac czlonkow do gildi w czasie wojny bo to by było niesprawiedliwe :)
*Carlsberg
26-08-2009, 21:13
*Blokowanie postaciami i summonami nie jest już możliwe;
Porażka. ......
Nie doczytałem albo nie ma napisane ale jak się zginie na tym war mode to traci się exp itd czy po prostu jest tak samo jak w przypadku Azerusa czy potworka od firewalker boots ze zamiast śmierci jest naliczany frag a osoba co zginela jest teleportowana poza obszar na którym się znajduje war mode
down@
po prostu po zabiciu potwora zamiast jego ciała pojawia się tp jednak mi chodziło o takie zobrazowanie sytuacji ;p
Czy to niesprawiedliwe dla ludzi z pvp? Moze i tak, ale wy wybierajac ten swiat wiedzieliscie na co sie decydujecie.
Odnieś to teraz do siebie.
Ufocznik
28-08-2009, 14:09
Blocking with characters and summons is not possible anymore.
O kur*a, nie mogę.. Pośród wszystkich dziesiątek debilnych pomysłów cipów ten jest chyba szczytem wszystkiego.
Widzę już ob na non-pvp wszyscy anty paral, dash i biegają z ue :).
U nas na calmerze może się dziać ;) No justive vs Perły Lotry + Majestik Lords:D Ciekawe kto wygra tą wojnę, chodź wątpię aby ona się kiedykolwiek zakończyła, jedni są pewni zwycięstwa, drudzy to samo ;) Zobaczymy:D
W sumie dobrze że to zrobili... w końcu "ludzie" sie doprosili :P tylko szkoda że sojusze gildi zostaną wprowadzone w późniejszym czasie
Richard56
29-08-2009, 13:46
Jak dla mnie to dobry pomysł. Wreszcie żaden 20 lvl nie będzie mówił, że jest lepszy, bo takie sytuacje się zdarzały.
ale czy to nie jest niesprawiedliwe plx? ktos gra na pvp i ma mozliwosc bicia innych w zamian za mozliwosc wpadniecia pe ka na hunta i padniecia wszedzie, a na non pvp teraz noobki beda mialy to samo bez zaplaty
pietrasiks
01-09-2009, 11:42
Ej jak myslicie bedzie sie dalo zrobic cos takiego na no pvp zeby dac z monkerem ta cala wojne co o niej czytalem i skilowac na monku????? Warto robic hara na no pvp??:baby:
Nie ogarniam tego, będzie można być zabitym na non?.
..::QRAS::..
02-09-2009, 22:24
Nie ogarniam tego, będzie można być zabitym na non?.
jesli sie zgodzisz to tak jesli nie to olewasz i idziesz dalej spokojnie :)
wrogonastawiony
09-09-2009, 20:40
wierz mi, te nooby ktore tak sie teraz jarają padną raz, drugi i im sie odechce fajtowania raz na zawsze ; d
Czy to oznacza, że będzie można być na non-pvp zabitym bez zgody wiem, że wyżej było już to pytanie, ale mnie ono dręczy już z miesiąc. Słyszałem tak, że na non-pvp będzie normalne pvp. Co do pomysłu to głupi, ludzie grając na non-pvp mieli zamiar się bez wojen obchodzić a teraz będzie co innego.
Beh0lder
06-10-2009, 22:45
jezeli bedziesz w gildii ktora ma wojne to beda mogli cie ugnoic i dobrze zaloze sie ze polowa gildii na noob pvp straci wiekszosc czlonkow bo sie beda bac ze ich ktos ugnoi
Ja powiem tylko tyle, że z niecierpliwością czekam na pierwszy filmik z openki w wykonaniu "prU ogaruF" z non pvp B)
Ja powiem tylko tyle, że z niecierpliwością czekam na pierwszy filmik z openki w wykonaniu "prU ogaruF" z non pvp B)
Napewno po krotkim czasie znane ekipy walczace beda dostawac chary od nich zeby wygrac za nich, wiec walki beda normalne
Napewno po krotkim czasie znane ekipy walczace beda dostawac chary od nich zeby wygrac za nich, wiec walki beda normalne
jesli nadal gildia bedzie musiala wyrazic zgode na wojne (nie sledze zmian, wiec nie wiem czy Cipsoft nie wymyslil niczego nowego genialnego w tej kwestii), to kompletnym idiotyzmem byloby wywolywanie wojny tylko po to, zeby ktos inny w niej walczyl.
@up
Yyyy chyba go źle zrozumiałeś...Sharing podczas openek jest bardzo popularny.
Te wojny na non to chyba będą tylko "dla jaj" bo faktycznie nic nie zyskasz wygrywając, chyba że kase (jeżeli będą to kwoty kilku dziesięciu kk to jest jakiś sens się bić). Za to na pvp wreszcie będą normalne walki jak dawniej a nawet lepsze.
Yyyy chyba go źle zrozumiałeś...Sharing podczas openek jest bardzo popularny.
Te wojny na non to chyba będą tylko "dla jaj" bo faktycznie nic nie zyskasz wygrywając, chyba że kase (jeżeli będą to kwoty kilku dziesięciu kk to jest jakiś sens się bić). Za to na pvp wreszcie będą normalne walki jak dawniej a nawet lepsze.
imho zrozumialem go dobrze, a o sharingu wiem nie od dzis.
Nie rozumiem tylko jaki w tym sens, skoro wojny na non-pvp nie beda sie toczyly o prymat, tylko o pietruszke ? Na pvp jeszcze od biedy mozna po wygranej wojnie zyskac troche na respekcie ale na n-pvp ? Najwyzej stracic potencjalnych przeciwników, ktorzy nie beda sie zgadzali na klepanie sie z gildia ktora jest duzo lepsza/ ma mozliwosc wynajecia duzo lepszych graczy an okres wojny.
Właśnie o to się rozchodzi. Dla nobków z carlin to może być rozrywka ale dla 100+ strata kilkuset k dla picu nie będzie się opłacać. W którejś tam zapowiedzi była mowa o wojnach o kase. Wpłacasz przed wojną na jakieś specjalne konto hajs i po wygraniu wojny masz cały dla siebie ale jak już wspomniałem wyżej to musiałyby być sumy kilkudziesięcio milionowe jak nie miliardowe, bo kto się będzie bił (tracił kase, lvle, skille ) dla marnych na przykład 300k?
Zadnych wojen juz nigdy w tibii nie bedzie , koniec wojen na oficjalnych serwerach ;]
sir rafski
13-10-2009, 15:48
I co jeszcze?
Dlej mysla ze zrobia z tibi wowa?
@up
Nie, oni myślą, że dużo na tym zarobią. I mają racje muahahaha. Biznes is biznes
Imo pomysł świetny.
Wracając do 2 i 3 strony, gdzie paru ludzi zaciekle twierdziło iż nonpvp to świat, na którym nie ma prawa być walki. Owszem, gracz wybierający taki świat decyduje się na rzeczywisty brak walki między graczami i tej walki nie ma. Jak wprowadzą system wojny DALEJ tej walki nie będzie, dopiero za zgodą graczy. Większość przeciwnych temu systemowi na npvp jest z światów PvP.
Że się spytam...
Co wam to kurwa przeszkadza?
Moim zdanie nie powinni zdejmować expa za graczy na pvp-enfo.
a nie prosciej zamiast super war systemów poprostu usnac 20 ujustów za jeden kill? X(
ohhh cip :confused:
kamil6_91
19-12-2009, 18:07
A ja mam takie nietypowe pytanie CZy podczas war mode mozna invowac ludzi do guild?
A ja mam takie nietypowe pytanie CZy podczas war mode mozna invowac ludzi do guild?
Nie można.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.