Pokaż pełną wersje : Banowanie za MC
Szadziopogromcasmokuf
05-08-2009, 11:41
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2712766
przeglądałem sobie forum psów tibijskich i wpadł mi taki temat /\
tzn że ich pro evul system nie banuje za mc? albo nie wykrywa mc?
Valas Hune
05-08-2009, 11:54
Wykrywa, wykrywa. Sam znam kilka osób, które za to poleciało.
Wykrywa modyfikację klienta. Jeśli wykminisz, jak odpalić 2 klienty bez modyfikacji, to Cię nie złapią.
Da się, rly.
Szadziopogromcasmokuf
05-08-2009, 14:39
@shoq
modyfikacje klienta czyli tibiacam TV też?
a da to coś że np. ktoś ma neo i te zmieniane ip?
TibicamTV ma tylko wtyczkę, nie modyfikuje klienta.
Zmienne ip w tym wypadku nic Ci nie da. Zresztą wyszukiwanie dwóch klientów pod tym samym ip byłoby bez sensu, przecież urządzenia spod jednego routera mają taki sam adres ip*.
*Adres MAC można zmienić, więc też nie jest miarodajny.
Szadziopogromcasmokuf
05-08-2009, 23:04
no dobra tibiacam tv ma wtyczkę a ng czy bd czy elf bot co ma? one też nie modyfikują go ( chyba )
boty nie modyfikują... z resztą ten cały anty-bot system to o kant dupy roztłuc... mój kolega boci od prawie pół roku 2 charami + 2 cachmakerami i bana nie dostal jeszcze ani razu...
btw. z tego co mi wiadomo, może i blackd jest dobre ale... najłatwiej wykryć i sporo osób za nie poleciało
Blader19948
06-08-2009, 01:36
Gówno prawda, mój kolega boci blackD z pół roku ja dla zabawy ściągnąłem Tibia Auto bo darmowy i zbanowali mi konto w ciągu 2 tygodni.
Nie ma bana za MC przez auto-system, to nadal wykrywają GM.
Dlaczego? Ponieważ Game Masterzy mają legalne MC i w takim wypadku oni sami dostawali by bana ^^'
A MC GMa to to samo, którego prawdopodobnie i Ty używasz.
Nie ma bana za MC przez auto-system, to nadal wykrywają GM.
Dlaczego? Ponieważ Game Masterzy mają legalne MC i w takim wypadku oni sami dostawali by bana ^^'
Nie rozśmieszaj mnie.
@up
Dużo do tematu nie wniosłeś... Dlaczego ma Cię nie rozśmieszać skoro mówi prawdę??
MC można zgłosić u gm'a poprzez reporta, ale sami tego żadnym programem nie wykryją...
@up: Ta?
Nawet, jeśli mają legalne MC, to co z tego i jak się ma do tego autosystem? Mc jest modyfikacją klienta, więc czemu miałoby nie byś wykrywane przez automat?
A to już są jakieś kpiny. Chyba, że jeszcze jakiś geniusz uważa, że to wielki problem zrobić osobnego klienta dla GMów i GM muszą czekać (lol), aż w sieci pojawi się poprawiona wersja klienta - mc.
A tak poza tym:
Dużo do tematu nie wniosłeś... Dlaczego ma Cię nie rozśmieszać skoro mówi prawdę??
Nie rozśmieszaj mnie.
czemu miałoby nie byś wykrywane przez automat?
Ponieważ ich program autobanerski, musiałby być zainstalowany na kompie gracza, wdzierać się do ich programu (tibii.egze) i przeszukiwać algorytmy, co nie jest taką prostą sprawą. Oprócz tego, nie mieliby prawa na takie cuś.
Chyba, że jeszcze jakiś geniusz uważa, że to wielki problem zrobić osobnego klienta dla GMów i GM muszą czekać (lol), aż w sieci pojawi się poprawiona wersja klienta - mc.
Racja, samemu też możnaby było zrobić własnego klienta, lecz bez clienta serva, możnaby było mieć duże problemy, a poza tym komu by sie takie cos chciało robić?
Nie rozśmieszaj mnie.
Popieram.
Szadziopogromcasmokuf
06-08-2009, 14:45
a pamiętacie jak zmieniali Tibia Privacy Policy ? tam coś było że od teraz będą mogli mieć wgląd do pc czy jakoś tak
http://www.tibia.com/support/?subtopic=legaldocuments&page=privacy
:o
Ale to nie było odnośnie takich rzeczy...
Na jakimś forum przeczytałem następującą rzecz: Gdy klient wyrzuci błąd podczas korzystania z bota to w żadnym przypadku nie można wciskać "send". Nie wiem ile w tym prawdy. Ja używałem długo Tibia Auto to treningu i nigdy nie miałem żadnego bana. A sytuacje z błędem zdarzały się więc to może być to: )
Ponieważ ich program autobanerski, musiałby być zainstalowany na kompie gracza, wdzierać się do ich programu (tibii.egze) i przeszukiwać algorytmy, co nie jest taką prostą sprawą. Oprócz tego, nie mieliby prawa na takie cuś.
A czy dodanie do klienta prostego skryptu, robiącego sumę kontrolną, też jest taką trudną sprawą?
Racja, samemu też możnaby było zrobić własnego klienta, lecz bez clienta serva, możnaby było mieć duże problemy, a poza tym komu by sie takie cos chciało robić?
Chyba nie rozumiem, co to jest client serva?
client serva
O sry, chodziło mi o aplikację uruchamiającą server.
robiącego sumę kontrolną, też jest taką trudną sprawą?
A co jakby ten syf zdezaktywować?
Zdezaktywować? Raczej nic z tego, tak jakbyś próbował deaktywować możliwość włączenia zakładki "Skills". Zresztą nie mam pojęcia, czy to tak działa - po prostu to jeden z pomysłów, jak można zrobić coś takiego.
Ahh odezwali się ivul eksperci.
Wiecie jak się robi MC? Wystarczy w kodzie źródłowym Tibia . e x e zmienić kilka wartości
i mamy klienta, jakiego używają GMowie (Mowa o samym MC! Jeśli ściągasz MC + LH to być może system Cię wyłapie)
Dzieci, w szczególności ten ktoś nade mną, błagam was nie odzywajcie się, jeśli nie wiecie.
NIKT poza Cipsoftem nie ma pewności, jak działa system jednak na 100% nie widzi on multiclienta i wykrywa co najmniej 3 "najpowszechniejsze" boty.
PS
Nawet, jeśli mają legalne MC, to co z tego i jak się ma do tego autosystem? Mc jest modyfikacją klienta, więc czemu miałoby nie byś wykrywane przez automat?
Mają ponieważ była afera z GMem który grał na raz na 2ch kontach, a gdy ktoś zaczął się do niego podburzać zalogował na 3cie konto z Panem w niebieskiej pelerynie.
Wtedy- jeśli ktoś interesował się sprawą Cip PONOWNIE potwierdzili, że GM mają legalnego Multiclienta, jednak wolno im być zalogowanym na raz tylko zwykłym charem i GMem, w żadnym wypadku 2ma zwykłymi.
Oczywiście nikt nie udowodnił mu winy.
Autosystem ma się do tego tak, że sprawdzenie tego wymagałoby programu a'la punkbuster, zainstalowanego na naszym kompie. SKAN co najwyżej sprawdza, czy coś jest na lewo podłączone do tibia. e x e, a nie sam program.
~A/.
Vasudanin
07-08-2009, 00:37
@up
Dopisywanie gamemaster na samym końcu już nie działa.
@
Mowa była o samych botach.
Owszem, teraz trzeba posiedzieć przy tym kilkanaście sekund dłużej.
@Mowa była o MC, nawet nie o botach
Wiecie jak się robi MC?
Ok, czyli gdy stworzę MC, to będę ivul expert??
Ja mógłbym się założyć, że napewno nie mają takiego clienta, jak ty gadasz...
Zdezaktywować? Raczej nic z tego
Zapewne dałoby się, w końcu to modyfikacja klienta,a le takie rzeczy rzehój trudne.
Wiecie jak się robi MC? Wystarczy w kodzie źródłowym Tibia . e x e zmienić kilka wartości
i mamy klienta, jakiego używają GMowie
Ach, pewnie egzeka dekompilujemy do czyściutkiego c++ i w kodzie zmieniamy wartości?
Jak już, to jest to robione programami do podmiany bitowej, a nie w kodzie źródłowym, do którego nie masz dostępu.
A ja umiem odpalić normalnie dwa niezmodyfikowane klienty, jestem ivul expert?
@up
A ja umiem odpalić normalnie dwa niezmodyfikowane klienty, jestem ivul expert?
nie, bo myślisz że cipy wykrywają automatycznie mc. Pozatym sprawdzałem sam pisząc reporta do gma na gracza używającego mc. Gdyby program sam wykrywał mc to by mi gm odpisał, że samo się wyda, a tak napisał, że sprawdzi i zbanował gościa
kodzie źródłowym, do którego nie masz dostępu
Heh, można odnaleźć kod źródłowy, ale nie wiem komu by się chciało rozbrajać taką grę ;]
A co do banów jest jeden sposób: wykrywanie ip oraz nazwa użytkownika i kompa i po kłopocie. No, ale i to dal pr0 haxów żaden pr0blem.
@up
nie, bo myślisz że cipy wykrywają automatycznie mc.
Skąd wiesz co myślę? o.O Napisałem, że to nie jest problem wykrywać automatycznie, a nie że wykrywają czy nie. Nie używam mc ani botów, więc nie interesuje mnie jak to wykrywają.
Heh, można odnaleźć kod źródłowy, ale nie wiem komu by się chciało rozbrajać taką grę ;]
Dostaniesz ode mnie 500zł w zamian za czysty kod źródłowy Tibii.
@Shoq
Człowieku wiesz, że sam sobie przeczysz? Uwielbiam takich ludzi xD
Wykrywa modyfikację klienta. Jeśli wykminisz, jak odpalić 2 klienty bez modyfikacji, to Cię nie złapią.
Da się, rly.
Skąd wiesz co myślę? o.O Napisałem, że to nie jest problem wykrywać automatycznie, a nie że wykrywają czy nie. Nie używam mc ani botów, więc nie interesuje mnie jak to wykrywają.
Ach, pewnie egzeka dekompilujemy do czyściutkiego c++ i w kodzie zmieniamy wartości?
Jak już, to jest to robione programami do podmiany bitowej, a nie w kodzie źródłowym, do którego nie masz dostępu.
No tak, ale czemu się tak bulwersujesz- przecież on nie pisał nic o C++. Zapewne chodziło mu o kod źródłowy przedstawiony w heksadecymalnym systemie liczbowym. Czyli tak jak mówisz- chodzi o podmianę bitów jakimś hex edytorem, a dla kogoś kto lubi się bawić niskopoziomowymi językami, stworzenie MC nie powinno być problemem.
Dostaniesz ode mnie 500zł w zamian za czysty kod źródłowy Tibii.
Za taką kasę się tego nie opłaca robić, już lepiej zrobić nową grę MMO.
@Shoq
Człowieku wiesz, że sam sobie przeczysz? Uwielbiam takich ludzi xD
Hm, rzeczywiście, może to tak wyglądać.
Na Tibia.com pisało coś w deseń: "Today, we punished XXX accounts for modifying the client."
Czyli wnioskuję, że automat wykrył XXX modyfikacji klienta i zbanował wszystkich, używających zmodyfikowanych klientów.
Następnie, biorąc pod uwagę fakt, że MC jest modyfikacją klienta, wysuwam wniosek, że automat to wykryje.
Więc wnioskuję, że mc może być wykrywane przez automat, ale na dobrą sprawę nie wiem tego na pewno.
Dziękuję.
Za taką kasę się tego nie opłaca robić, już lepiej zrobić nową grę MMO.
A masz pomysł JAK to zrobić?
A masz pomysł JAK to zrobić?
Ucząc się, bądź używając MMFa dwójki. Polecam to pierwsze, bo bardziej wydajniejsze i współgrające oraz niezawodne.
Nie wiem co to MMF2 i chyba się nie zrozumieliśmy - pytam, czy masz pomysł, jak wyciągnąć kod źródłowy Tibii.
Kod źródłowy Tibii czy klienta? Nawet nuby wiedzą, że to 2 zupełnie inne rzeczy.
Kod klienta krążył po necie od niemal początków tej gry...
A kod źródłowy Tibii w historii gry był wykradziony tylko raz i wątpię, że kiedykolwiek ktoś zrobi to ponownie.
Nie chodziło mi o C++ jak to już ktoś wyżej napisał, zwykłym Delphi czy WinHexem zmieniając 1 wartość tworzymy MC i WIEM, że GM/CM używają identycznego.
Nie jestem tylko w stanie powiedzieć, czy CipSoft również.
Owszem, MC MOŻE być wykrywalne przez system, jednak byłoby to IDIOCTWO, gdyż wtedy GM/CM
złapany na przewinieniu nie mógłby udowodnić, iż w tym samym czasie NIE UŻYWAŁ żadnego lewego softu, jedynie MC.
A niestety CS nie wierzą swoim wolontariuszom po tym, jak 1 przyznał się do używania Unofficial softa, a 2giego złapano na używaniu owego.
Wniosek? Pewną odpowiedź poznamy dopiero, gdy rozkminimy system, jednak co do MC
można być w 95% pewnym, że jest nie do wykrycia. A najlepszym tego dowodem jest to, że tak naprawdę
jeszcze nikogo nie złapano za MC. Mało tego, niektórzy ludzie używający MC i bota dostali ban na 1 char, a na 2gi już nie.
~A/.
Kod źródłowy klienta chodzi po necie od początku? Chciałbym to zobaczyć.
Kod źródłowy Tibii (silnik serwera) chyba nie został wykradziony, jedynie mapa i skrypty npc.
Vasudanin
08-08-2009, 02:54
Kod źródłowy Tibii (silnik serwera) chyba nie został wykradziony, jedynie mapa i skrypty npc.
Sama mapa. Bez akcji i NPC. ;]
To dziwne, bo sam mam skrypty npc :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/OpenTibia_Server
To dla tych, co myślą, że noobki włamały się po serv0ry cipów.
że GM/CM używają identycznego.
Nie muszą... Zapewne pracowałeś tam?
Dobra, ja postanawiam spytać się o to CipSoftu.
Kod źródłowy da się odzyskać. Nie wiem jak to zrobić, bo aż tak zaawansowany informatycznie nie jestem (jak porządnego programu ni umiem zrobić). No ale komu się chce spędzać tyle czasu dla durnej gry która jest tworzona od 10 lat (odnalezienie kodu zajmie więcej, a do tego nowe aktualizacje?)
napisane przez graczy
To znaczy, że ten evul haxior parę lat temu nie wykradł skryptów npc, tylko są one sfingowane? o.O
Kod źródłowy da się odzyskać. Nie wiem jak to zrobić
To skąd wiesz, że się da?
Bo pewien gostek przez dwa lata rozdzierał Liero.
To znaczy, że ten evul haxior parę lat temu nie wykradł skryptów npc
Nie, po prostu OTS to jest aplikacja servera dostosowana pod tibię.
Z tym włamaniem to nie jestem pewny, ale wydaje mi się, że kilka lat temu była afera, że jacyś hackerzy wykradli same mapy Tibii (bez skryptów, czyli nie mogli np. sprawdzić dokąd prowadzi dany teleport).
Mówię o autentycznych skryptach npc, wykradzionych razem z mapą, w których m.in. są wszystkie tematy, na które odpowiadają dani npc. A nie o jakimś otsie -.-
w których m.in. są wszystkie tematy, na które odpowiadają dani npc
Na 100% zrobione przez Otsmaniaków...
Daj rozszerzenia plików, to pogadamy.
Wtedy na pewno wykradziono Mapy i być może NPC, lecz z tego co widziałem
nie ma tam pełnych dialogów (sprawdźcie chociażby Blind Orca, nie ma połowy kwestii. Imperatorowi też brakowało 1 czy 2 zdań), więc
albo to robota OTS maniaków (Bardziej prawdopodobne) albo autor wykroił "pikantne newsy" co było by głupie, skoro i tak udostępnił mapę.
Tak, z kodem gry zrobiłem gafę, nie to miałem na myśli.
Chcesz to się pytaj Cipów, czy GMowie używają zmienionego klienta.
Odpowiedzą Ci że tak, ale nie podadzą szczegółów, lub wręcz chamsko stwierdzą, że nie powiedzą bo to tajemnica firmy.
Boże broń, nie chciałbym pracować z tymi szwabami! No chyba, że obok Maniny.
Zrobic gmowe mc? Nic prostszego.
Klikasz ppm na skrot do tibii, klikasz wlasciwosci i w pierwszym okienku na koncu wpisujesz "<spacja>gamemaster".
I tak powstalo mc, na rl ofc moga sie logowac z niego tylko gmowie, jak normalny player sprobuje to wyskakuje okienko "you are not gamemaster."
Ten sposób już nie działa, wystarczyło przeczytać kilka postów.
Mi rozwikłanie tej zagadki do szczęścia nie jest potrzebne, główkujcie sobie dalej. Bb.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.