zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Walka w trybie turowym...

LarvaExotech
05-08-2009, 13:29
witam. nie wiem czy pisze w dobrym dziale, w razie czego z gory prosze o przeniesienie ;]

zastanawiam sie jak widzielibyscie w Tibii walke w trybie turowym? w paru mmorpg sie to sprawdzilo, walka taka wymagalaby mniej szybkosci a wiecej taktyki. oczywiscie nie jest to zaden proposal zeby nagle zmienic tibie w niewiadomo co, chcialbym tylko wysluchac opinii na ten temat.

ci ktorzy nie wiedza jak funkcjonuje walka turowa - chodzi o to ze kazdy gracz i potwor pokolei dostaje swoja kolej i podczas jej trwania decyduje co bedzie robila jego postac. oznacza to ze wszelkie istoty na obszarze gry poruszaja sie pojedynczo.

prosze o opinie ;)

jedras96
05-08-2009, 13:39
Przypuszczam, że w Tibii nie miało by to sensu bo np. jak wyobrażasz sobie wojny, w których uczestniczy kilkadziesiąt graczy?

Wylansowany
05-08-2009, 14:21
Gdyby takie coś wprowadzili, to liczba graczy spadłaby o kilkadziesiąt procent...

Mietek11
05-08-2009, 14:31
Walka w Tibii odbywa sie i zawsze odbywala w Trybie turowym, bo ataki odbywaja sie co klika sekund zawsze w takim samym czasie. Strzelasz->czekasz->strzelasz. System turowy jo

Erverse
05-08-2009, 14:45
Nie no, pomysł extra cud miód i orzechy, ale pomyślałeś jak expiłby taki haj lewel ms, który normalnie biega po frostach i spamuje ue?

Arcan
05-08-2009, 14:47
Tibia nie ma prawie żadnych elementów z porządnych papierowych rpg. Gry, w których jest system turowy, są znacznie bardziej rozwinięte pod kątem taktyki.
Tibia jest zbyt prostą grą, żeby taki system można było wprowadzić.

Andrea
05-08-2009, 15:53
Taa, a może jeszcze zatrzymanie gry na pół godziny żeby gracz mógł pomyśleć co i jak ma zrobić?
I piwo do tego aby w tym czasie się nie nudzić :D

Marna_Prowokacja
05-08-2009, 17:25

w tibii skil polegal glownie na zrecznosci, spostrzegawczosci, szybkosci, opanowaniu i kilku innych rzeczach, dopiero gdzies tam na koncu byla taktyka.

imo glupota konkretna.
ale sadzac po pomyslach madrych wladcow tej gry to wszystko jest mozliwe juz.:D

RailChris
05-08-2009, 18:38
W sumie jakby im sie chciało mogliby zrobić jeden server tego typu.

Arcan
05-08-2009, 18:57
Już to widzę...
Uderzę mieczem! Nie! Użyję exori! Ahh tyle możliwości!

Shivek
05-08-2009, 19:05
Już to widzę...
Uderzę mieczem! Nie! Użyję exori! Ahh tyle możliwości!
Po pięciu minutach Arcan chcąc oddać cios, chybił. Tura przeciwnika (który też nie jest zbyt mądry). 9 i pół minuty... Oddaje cios z exori... Arcan odłącza się od gry, bo jest nudna i beznadziejna...
Tyle mam do powiedzenia.

__HAPPY_SVEN__
05-08-2009, 19:12
To by miało szansę funkcjonować, gdyby kolejną ważną rzeczą do opanowania był refleks i ustanowić czas tury 5sekund.

@Down
Zmodyfikujmy go z łucznika na rycerza, to będzie identyko jak knight tylko, że jak ktoś nim wczesniej grał to będzie miał mało shielda, i zniknie mu dist a nic w zamian nie dostanie =D

Arcan
05-08-2009, 19:18
@up
Wiem, usuńmy od razu paladyna z gry.

shoq
05-08-2009, 20:26
Lol, możesz mi podać nazwy tych mmo, w których się to sprawdziło?

LarvaExotech
05-08-2009, 20:55
Lol, możesz mi podać nazwy tych mmo, w których się to sprawdziło?

dofus, atlantica online

AnonimowyPowrot
05-08-2009, 22:31
PK było by czymś wspaniałym, wypada ci jakiś gostek, a ty nadzwyczaj długo zastanawiasz się co robić :D

Old_Game
05-08-2009, 23:02
PK było by czymś wspaniałym, wypada ci jakiś gostek, a ty nadzwyczaj długo zastanawiasz się co robić :D

Ta po czym 15 minut potem go wyloguje x.X

@Topic

NIE

Shivek
06-08-2009, 08:47
Najlepiej zniszczyć im plany gry, no co w końcu, trzeba zrobić wszystko dla jednej osoby! Pozmieniać algorytmy, zakupić server, cieszyć się z tego frii akont kolesia!
dofus, atlantica online
Graj se w te syfy!
mniej szybkosci a wiecej taktyki
W wyżej wymienionych grach, jest mniej taktyki niż w "Kółku i krzyżyku".

LarvaExotech
06-08-2009, 10:30
Najlepiej zniszczyć im plany gry, no co w końcu, trzeba zrobić wszystko dla jednej osoby! Pozmieniać algorytmy, zakupić server, cieszyć się z tego frii akont kolesia!

Graj se w te syfy!

W wyżej wymienionych grach, jest mniej taktyki niż w "Kółku i krzyżyku".

nigdzie nie napisalem ze chce zeby cos takiego wprowadzili, tylko pytalem o opinie, palancie, nie potrafisz normalnie podyskutowac? chce poznac opinie graczy na ten temat i to tyle, no i nie oceniaj mnie jak nic o mnie nie wiesz. gdybym chcial uslyszec opinie o sobie albo o tym w co mam grac to temat nazywalby sie inaczej - ten temat jest odnosnie turowego systemu walki i na ten temat sie wypowiadaj.

Vil
06-08-2009, 10:54
Przypuszczam, że w Tibii nie miało by to sensu bo np. jak wyobrażasz sobie wojny, w których uczestniczy kilkadziesiąt graczy?

Jak widac czesc z was nadal nie moze zrozumiec, ze wojny to nie jest element gry tylko anomalia systemowa.

Gdyby system gry wygladal inaczej, wojny wygladalyby inaczej lub wogole by ich nie bylo, co wcale nie oznacza, ze gra bylaby gorsza.

I tyle na ten temat.

Shivek
06-08-2009, 11:18
Napisała to osoba, która na 100% tworzy gry.
tylko pytalem o opinie, palancie, nie potrafisz normalnie podyskutowac?
Eeeee... To jest moja opinia "palancie".
chce poznac opinie graczy na ten temat i to tyle
Czyli jest to rozmowa o wyimaginowanym alternatywnym świecie tibijskim, gdzie mamy gadać o czymś co nie miało powstać?
no i nie oceniaj mnie jak nic o mnie nie wiesz.
Gdzie ja ciebie oceniłem... Może tera to zrobię: masz 3/10.
ten temat jest odnosnie turowego systemu walki i na ten temat sie wypowiadaj.
To daj go do działu "O wszystkim i o niczym", jak tak...

LarvaExotech
06-08-2009, 12:08
To daj go do działu "O wszystkim i o niczym", jak tak...

a dotyczy Tibii? dotyczy, wiec stfu. end offtop

Shivek
06-08-2009, 12:15
a dotyczy Tibii?
temat jest odnosnie turowego systemu walki
Nie dotyczy. Widzisz jakiś związek z tipją?

__HAPPY_SVEN__
06-08-2009, 12:32
Shivek, to ma związek z twoją ukochaną grą. ^^"

System turowy w Tibii jest ciekawą alternatywą dla mniej doświadczonych graczy, ale ci co już się wyrobili przeklinali by każdą sekundę czekania na cios od przeciwnika. Zwłaszcza na pvp-enfo.

AnonimowyPowrot
06-08-2009, 13:30
Jak widac czesc z was nadal nie moze zrozumiec, ze wojny to nie jest element gry tylko anomalia systemowa.

Teraz mają dodać jakiś nowy "War System", więc można uznać to za przeszłość :D

Shivek
06-08-2009, 14:24
Shivek, to ma związek z twoją ukochaną grą. ^^"
Mam bardziej kochańszą grę (specjalny błąd), niż tipja.
Nie ma żadnego związku, chyba że by zaproponował to na oficjalnej stronie Cipek i byśmy dyskutowali o topicu na tibii.com.
ciekawą alternatywą
Z takich gier wyrosłem, bo gejmplej był zanudzający.