Pokaż pełną wersje : [GW] - Kroniki Fallathanu
patelnik
05-08-2009, 22:23
[GW] Kroniki Fallathanu
Witam. Chciałbym przedstawić wam grę "Kroniki Fallathanu"
Jest to gra przez internet, aby się zarejestrować potrzeba tylko mieć e-maila i 5 min. wolnego czasu. Wszystko popisane jest poniżej.
1.Wchodzimy na gildwars poprzez ten (http://www.gildwars.pl/index.php?com=register&ref=4449) link.(link bezpieczny, nie kradnie, nie bije na arenie i nie wyrywa kawałków mięsa :P)
Jak by tamten link nie działał(lub się nie podobał :P) to można też użyć tego (http://tniij.org/kroniki).
2.Jeżeli macie kłopot z rejestracją to pomóc wam może ten (http://www.gildwars.pl/rejestracja.php) filmik
3.Podczas rejestracji tworzymy naszą postać, czyli:
-wybieramy naszą płeć,
-wybieramy naszą rasę,
-wybieramy naszą wiarę,
-wybieramy naszą klasę,
-wybieramy naszą podklasę,
4. Ustalamy informacje końcowe, takie jak imię postaci i e-mail, na który dostaniemy linka, który aktywuje nasze konto.
5. Kiedy już to wszystko zrobicie, gra powinna działać, jeśli coś nie działa to piszcie tutaj.
6.Po zrobieniu konta zalecane jest w miarę szybkie wybranie sobie awatara.
Informacje ogólne:
1.Ponieważ grając będziesz miał szansę wybudowania własnej wioski, farmy, straganu, strażnicy (i wiele innych których szukaj sobie sam ), wykucia własnej broni i zbroi, a nawet zdobycie chowańca, Kroniki Fallathanu będą cię ciągle zaskakiwać(ja dopiero po miesiącu zaczaiłem mniej więcej co gdzie i jak)
2. Będziesz miał szansę zdobyć przeróżne surowce i minerały, takie jak mithril, adamantium, kamień, drewno, wilcza jagoda i wiele, wiele innych.
3. Możesz przyłączyć się do jednego z 10-ciu księstw(polecam "Careogród"), albo do żadnego się nie przyłączać(twój wybór).
4.Będziesz mógł umieścić ogłoszenie, dołączyć do armii, a nawet wystawić na kogoś list gończy!
5.Grając, spotkasz wielu interesujących ludzi, z którymi będziesz się świetnie bawił.
Najlepiej będzie jak zobaczycie to wszystko na własne oczy -> jak byście mieli z czymś kłopoty albo piszcie tu albo poszukajcie na http://www.gildwars.pl/view.php.
bardzo fajna gierka polecam
draerad ID 10565 księstwo menetea lvl 2 ;)
i patelnik podaj swoje id itp
i zrób liste graczy z naszego forum co?
Gollumek
10-08-2009, 23:57
Tak to opisałeś, że normalnie mogę to pomylić z Neverwinterem -_-
patelnik
11-08-2009, 16:38
http://www.gildwars.pl/index.php?step=opinia Gollumek - tam masz lepsze opisy
piokko liste by można zrobić, ale nikt się tu na razie oprócz ciebie nie wpisuje
którą umiejętność opłaca się rozwijać bo niechce marnować czarnej magi na metode prób i błendów?
A tak wogule to ostatnio tak myślałem , że skoro jak cie dopadnie łowca głów i cie zabije to tracisz ucho to co sie dzieje za trzecim atakiem ?
patelnik
15-08-2009, 21:12
Co do magi to nie wiem :P nigdy magiem nie grałem
A bo ja wiem? Może nos ucina? :D
eeee z tego co wiem na początku każdy ma takie same umiejętności .
PS. Chodzi o te co sie za umki podstawowe rozwija
patelnik
16-08-2009, 11:03
A, te umki... nie wiem, ja w nic nie ładowałem bo mi było głównej szkoda :D Najlepiej zapytaj się na forum http://www.gildwars.net/ , bo dla magów wiem że jest kilka umek nie przedatnych(że np. woj se weźmie jakiś super cios, a mag z racji swoich czarów nie powinien tego brać bo mu jeszcze zacznie z kostura walić a nie czarami :P)
patelnik
25-08-2009, 10:09
Aha, wies ze w mieście jest studnia by sobie manę przywracać?
patelnik2
30-08-2009, 16:18
Jako twój braciszek muszę się zgodzić :D Gierka wyczesana, dobrze że tu o niej napisałeś.
patelnik
06-09-2009, 14:09
Nikt nie ma zadnych pytań?
sphinx123
06-09-2009, 14:20
Chujo*a gra xd
patelnik
07-09-2009, 18:30
:/ a grałeś wogole? Gra jest klimatyczna, skoro nie lubisz RPG-ów... a wogole zrobiłes konto :p czy tylko se piszesz dla zabicia czasu?
sphinx123
07-09-2009, 18:58
Zeby to jeszcze byl RPG...
patelnik
08-09-2009, 15:47
... to powiedz czym wg. ciebie jest RPG? Tibią? Margonem? Flash-gierką na gry.pl? Czy moze czymś innym? Nie wim co masz w głowie swej więc napisz - podziel się swoim zdaniem. :P
sphinx123
08-09-2009, 18:11
RPG jest dla mnie zabawą w odgrywanie postaci.
patelnik
08-09-2009, 20:46
Dobrze. I co? Go tam nie ma? A brałeś udział w choć jednej sesji/codzienniku/wieści? Kroniki też charakteryzują się wysokim poziomem "fabularnej zabawy" (w przeciwieństwie do for gdzie bawisz sie z 12 latkami w stylu "to atakoje go")
No cóż, koniec dyskusji z powodu że rozmówca został zbanowany. Ma ktoś jakieś pytania?
patelnik
13-09-2009, 16:22
??? Żadnych pytań? Żadnych wrażeń którymi chcecie się podzielic?
Tylko to ze tworcy tej gry przerobili w wiekszym stopniu silnik Exofusion, Gamers-Fusion - Vallheru(Orodlin). Jak dla mnie beznadzieja zwlaszcza iz podpisuja pod strona ze silnik jest w zupelnosci ich. Kiedys pracowalem nad Vallheru i w 100% moge stwierdzic ze Kroniki Fallathanu sa oparte na Vallheru. Nie polecam na dluzsza mete.
patelnik
13-09-2009, 21:32
Prawda, ale tylko w niewielkiej częsci. Bazą był oczywiście silnik Vallheru, ale gdybyś posiadział w GW parę dni to byś widział - mnostwo zmian(a to ze w zupełności ich jest prawdą - jakiś czas temu zrobili własny, oczywiście część się pokrywa, ale jest to mała część), no a sukces duży.
No i Kroniki to nie tylko mechanika. Wszystkie gry tego typu szybko się nudzą(z powodu popadania w rutynę), ale chyba zapomniałeś o fabularnej części gry?
Tylko to ze tworcy tej gry przerobili w wiekszym stopniu silnik Exofusion, Gamers-Fusion - Vallheru(Orodlin). Jak dla mnie beznadzieja zwlaszcza iz podpisuja pod strona ze silnik jest w zupelnosci ich. Kiedys pracowalem nad Vallheru i w 100% moge stwierdzic ze Kroniki Fallathanu sa oparte na Vallheru. Nie polecam na dluzsza mete.
Hej, jako twórca tej gry mogę cię zapewnić że KF od conajmniej roku jest tworzone na własnym silniku. W tym momencie też jestem w trakcie tworzenia zupełnie nowego silnika opartego o MVC oraz AJAX. Generalnie dawno temu KF było oparte o vallheru stąd też wiele podobieństw jeśli chodzi np. o wygląd strony (ale to też wkrótce się zmieni, przy czym niezbyt drastycznie).
Gdy zaczynałem robić KF Vallheru było w wersji 0.6 (teraz 1.3), było to 5-6 lat temu, od tego czasu KF się rozwija samodzielnie, dlatego też rok temu zrezygnowałem z firmowania vallheru w stopce (powyżej 90% kodu gry jest napisane przeze mnie). I to właśnie z KF Thindil, twórca Vallheru, zaczerpnął wiele pomysłów do swojego silnika, ponieważ obie gry rozwijały się obok siebie.
Hej, jako twórca tej gry mogę cię zapewnić że KF od conajmniej roku jest tworzone na własnym silniku. W tym momencie też jestem w trakcie tworzenia zupełnie nowego silnika opartego o MVC oraz AJAX. Generalnie dawno temu KF było oparte o vallheru stąd też wiele podobieństw jeśli chodzi np. o wygląd strony (ale to też wkrótce się zmieni, przy czym niezbyt drastycznie).
Gdy zaczynałem robić KF Vallheru było w wersji 0.6 (teraz 1.3), było to 5-6 lat temu, od tego czasu KF się rozwija samodzielnie, dlatego też rok temu zrezygnowałem z firmowania vallheru w stopce (powyżej 90% kodu gry jest napisane przeze mnie). I to właśnie z KF Thindil, twórca Vallheru, zaczerpnął wiele pomysłów do swojego silnika, ponieważ obie gry rozwijały się obok siebie.
Byc moze masz racje jako iz juz pare lat temu slyszalem nazwe KF. Chociazby na stronie Mithrilowej Gildii. : P Coz szkielet wyglada tak samo jak Vallheru i te ulozenie ras zwlaszcza Jaszczuroczlek. 5-6 lat temu duzo gier powstawalo w oparciu na exofusion/gamers - pozniej juz Vall. Sam tez cos takiego tworzylem. Przepraszam za odniesienie dosc ofensywne w strone KF ale poprostu nie nawidze ludzi ktorzy zrzynaja i podpisuja ze to ich. Na pierwszy rzut oka tak to wyglada. Mimo wszystko zwracam honor.
Luzik ^^
Dawno temu jak założyłem grę była grupa graczy Vallheru, ktora robiła tzw. "wjazdy" na klony i je niszczyła (bugi, nękanie graczy itd). Jak dowiedzieli się że powstało KF (ongiś GW) też zrobili wjazd i bardzo szybko się okazało że to jednak nie jest klon, część z nich nawet potem zaczęła u mnie grać. Był to poczatek 2005 roku (lub koniec 2004). Akcja była niezła bo w tej grupie były takie osobistości jak Storm, Myph i inni, niektórzy z nich dalej bawią się na Orodlinie. Były czasy ^^
BTW: jeśli ktoś będzie chciał grać to zapraszam na forum gildwars.net gdzie można zadać pytania odnośnie rozwoju postaci (Dział pytania). Na wszystkie postaram się odpowiedzieć. Sporo informacji można też znaleźć na wiki.gildwars.pl.
Pozdrawiam
T
Bardziej slawni ludzie z tego ze robili wjazdy na klony to raczej Mancos, Fawkes, Shotmanek, Ufol_. (ciemna strony mocy ktora tworzy aktualnie MancRPG , Smallvile) : P Troche pozniej ja. (jedynie nasladowalem a nauczylem sie bugowac ze zwyklego poradnika. Potem jednak znalem zrodlo gry i bylo bardziej oryginalnie) Niestety utracilem konto na Orodlin niecale pol roku temu : P Mialem juz id 9 : S! Alez to byly piekne czasy : P Mialem wtedy zaledwie 11 moze 12 lat.
Ci też ^^
No ja miałem wtedy 20 lat ^^
Pozdrawiam
wojo1310
17-09-2009, 21:34
moim zdaniem gra bardzo fajna.mozna miec swoja wioske :) ogolnie fabula dosc ciekawa.gram co prawda od godziny ale bardzo mi sie podoba.mam jednak jedno pytanie.jak zrobic zeby energia rosla?
patelnik
18-09-2009, 16:57
Codziennie po prawej stronie ekranu możesz klikać w "!!Dodatkowa energia!!" i tam za zagłosowanie w topkach dostajesz trochę energii. No i oczywiście śpiąc w domu na farmie, ale na razie cię a takowy raczej nie stać.
A jak byś miał inne pytania/czy cośchciał kupić to pisz do mnie ID:4449
patelnik
30-01-2010, 13:10
I co? Nagły spadek zainteresowania :D?
patelnik
27-02-2010, 14:09
...F5(odświeżam)
patelnik
08-08-2010, 08:40
. . . .hmm
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.