Pokaż pełną wersje : Problem z lagami
Witam
Mam problem z lagami.
Otóż kiedy chodzę strzałkami to na każdej kratce postać mi się zatrzymuje.
Nie wiem co zrobić ponieważ reinstal klienta nie pomaga, i żadne ustawienia w grafice nic nie pomagają.
Jeśli był już taki temat to przepraszam ale nie moglem znaleść.
Z góry dzięki za pomoc.
Pomocy znów mam ten sam problem a jak wyszukuje sterowniki na stronie to wyświatla się " Twój komputer ma zainstalowaną najnowszą wersję sterownika dla twojego procesora graficznego. Aktualizacja sterownika nie jest konieczna." Co jeszcze moge zrobic?
Według mnie wynika na to ze to nie jest wina internetu, wiec przeinstaluj sterowniki od karty graficznej , może to pomoże... Wiesz kiedyś miałem identyczny problem ale zmieniłem sobie w ustawieniach z DirectX9 na OpenGL i wszystko grało już jak powinno . choć zawsze wszystko grało dobrze na tym pierwszym nagle od tak przestało działać poprawnie .
Co zrobic jak mam ten sam problem znów tylko jak sprawdzam na jakie sterowniki moge przeinstalowac to wyswietla ze mam najnowsze?
Jeśli grasz na amerykańskim serverze to problem nie zniknie. Natomiast możesz wejść w panel sterowania --> klawiatura i te 2 górne suwaki ustawić na max, może coś da.
Przeinstaluj jeszcze raz na te same...
Dupca ma rację. Większość zapomina o prawidłowym ustawieniu klawiatury, a konkretnie czasu reakcji naciśnięcia klawisza. Start>Ustawienia>Panel sterowania>Klawiatura i ustaw "Opóźnienie powtarzania" na "małe", a "Częstotliwość powtarzania" na "duża", czyli oba suwaki na max w prawo. All w temacie i pozdro:D
Napisz czy pomogło :D
Paralizze
21-08-2009, 13:14
@up
debil
@topic
przeinstaluj sterowniki od karty graficznej albo sciągnij nowe. jak to nie pomoże to przeinstaluj windowsa.
@up
Sam jesteś debilem pajacu.
Najpierw to przestaw sobie all suwaki od klawiatury w lewo i zapodaj tibie, a potem pisz o ile potrafisz coś napisać oprócz "debil".
Przestańcie sie kłucic...
a co do mojego problemu to wczesniej nic nie ruszalem w ustawieniach klawiatury i nagle sie tak zrobilo w czasie gry a probowalem znow przeinstalowac sterowniki i po jakiejs godzinie znow to samo a nie bede co godzine reinstalowac sterownikow ;(
A i gram na niemieckim servie
To pozostaje reinstal windowsa ;(
Reinstal windowsa z powodu lagów w Tibii, powodzenia może coś pomoże...
boniedwa
21-08-2009, 21:07
Tylko magia Ci pomoże:)
I tak mialem reinstalowac w najblizszym czasie bo bardzo mi wolno chodzi komputer i sie zacina czesto pewnie przez to ze mam duzo wirusów...
A temat chcialem zalozyc w dziale inne ale sie pomylilem i dalem go magia bo jest obok
Vectoris
31-10-2009, 01:07
A mi się jednak wydaje, że gdzieś widziałem poradnik - Jak pozbyć się lagów.
Wystarczy poszukać, to na prawde nie boli.
Kandox Reyo
08-12-2009, 04:30
@Autor
warto podać jaką maszynę posiadasz, czy masz lagi w innych grach, jakie ustawienia masz w grafice tibijskiej ( może sam ograniczyłeś fpsy ), czy masz lagi jak chodzisz też myszką?
Lagi w tibii są śmieszne, ale się zdarzają. Jak mam włączone pierdylion rzeczy na laptopie który ma lepszą konfigurację niż stacjonarny to mi też potrafi skakać, ale pomaga tryb full screen.
Sprawdź w menadzerze zadań windowsa jakie masz właczone procesy i jeśli można pozamykaj te zbędne itp.
No i zależy jakie masz łacze, jeśli jakieś bezprzewodowe z sieci komórkowej no to kiepsko raczej do grania.
kelly7898
23-03-2010, 07:43
Witam
Mam problem z lagami.
Otóż kiedy chodzę strzałkami to na każdej kratce postać mi się zatrzymuje.
Nie wiem co zrobić ponieważ reinstal klienta nie pomaga, i żadne ustawienia w grafice nic nie pomagają.
Jeśli był już taki temat to przepraszam ale nie moglem znaleść.
Z góry dzięki za pomoc.
Pomocy znów mam ten sam problem a jak wyszukuje sterowniki na stronie to wyświatla się " Twój komputer ma zainstalowaną najnowszą wersję sterownika dla twojego procesora graficznego. Aktualizacja sterownika nie jest konieczna." Co jeszcze moge zrobic?
Thank you for the post.
Hi guys, Im a newbie. Nice to join this forum.
Milosz1p
23-03-2010, 10:57
Ja mam z plusa i mam12kb/s i działa.:p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.