Pokaż pełną wersje : Dyskryminacja FACCów
Koleżanki i koledzy Gracze. Być może ten temat powinien być w CIP Soft suxx,
ale wydaje mi się że problem jest na tyle nurtujący, że zasługuje na osobną publikację. Otóż chodzi mi o dyskryminację FACCów względem PACCów.
Rozumiem, że skoro PACCe płacą za Tibię, to powinni mieć więcej i lepiej niż zwykli FACCowie. OK. ALE NIE AŻ TAK!!! X(
Rozumiem dodatkowe tereny. Rozumiem odrębny świat. Rozumiem nawet tę cholerną promocję (promotion), ale bez przesady!
FACCe , po pierwsze, nie mają dostępu do wszystkich potworów.
Po drugie, co mnie tym bardziej wkurza, NIE MOŻNA KUPOWAĆ DOMKÓW.
Po trzecie, NIE MOŻNA W NICH NAWET - będąc zaproszonym - SPAĆ NA ŁÓŻKACH!!! X( Wszyscy zapewne się orientują, jaki ważny jest własny kąt!!
Różnica między PACC a FACC, jest ogromna, a CIP powinien jednak się orientować, że nie każdego stać lub nie chce wydawać 59,95 euro za niecały rok!! X( Proszę się dzielić opiniami na ten temat. Pozdrawiam.
eh, ten temat wałkowany jest przy okazji każdego up-date, albo nowego serwera. To normalny ekonomiczny zabieg, nikt nic na to nie poradzi, że CIPy chcą z czegoś żyć. Myślisz że CIPsoft to taki święty mikołaj z portfelem bez dna, z którego utrzymuje serwery? czy zdajesz sobie sprawę ile kosztuje sprzęt na którym stoją serwery, ile kosztuje sprzęt który pilnuje bezpieczeństwa (i przed włamaniami, i przed skokami napięcia), do tego koszt mega przepustowego łącza ...
baranie to chyba logiczne, ze skoro pacce placa to maja wiecej, to oni utrzymuja CIPsoft wiec im sie najwiecej nalezy jak ci sie nie podoba grac nie musisz
Chopkers
02-01-2005, 16:45
a ja sie zapytam.
czy jak inni sa innego zdania to co ty na to?
moze niektorym, naprzyklad mnie, to zwisa?
bo niewiem co jest w tym dziwnego ze ktos placi i ma lepiej :/
porownaj se to z prawdziwym zyciem.
wolisz dostac malucha czy zaplacis i dostac mercedesa?
to jest tak samo i moge powiedziec ze paccowie moga wymagac jeszcze wiecej...
p.s. niemowie tak dlatego ze mam pacca, bo niemam.
poprostu niepotrzebuje.
To jest moja opinia i mi nie wydłub oczu za to... Ja nie kupuję PACC i nigdy nie kupowałem, no i chyba nigdy nie będę takim CRAZ'erem, żeby wydawać tyle kasy na jakąś gierkę. Ja rozumiem - pograć. Ale wydać tyle kasy - nie dla mnie. Wolę sobie kupić jakiś aparacik, albo coś do fotografii. Co do dyskryminacji - czego oczekiwałeś? Przecież to sposób reklamy - możesz oglądać to co mają PACCe, a sam masz tylko namiastkę. Na przykład, celem wielu Tibijczyków jest Annihilator, a teraz też HoA quest. Wiadomo oczywiście, że zrobić go mogą tylko PACCe. Tak więc widzisz - CIP wybrał najlepszą metodę reklamy: żyjesz wśród wyższych obywateli a sam jesteś jak żebrak, nawet nie masz gdzie spać. Gdzie nie spojrzysz: korzyści dla nich. Dla ciebie - nic nowego. Tak więc to jest tylko metoda reklamy, chamska, ale skuteczna. Zresztą - postaw się na ich miejscu. I przemyśl to co napisałem.
slimaczek
02-01-2005, 16:55
Z paccami jest ok, moim zdaniem jest bardzo dobrze wyróważnione. Co prawda pacc powinien kosztować coś koło 15 euro a nie 19 (mowie o cenie za 3 miesiace). Przecież jak by nie dawało tak dużo to by nikt tego nie kupował.. i tak pełno jeszcze jest mass kickow wiec cip nie ma tej kasy w h*j... zaraz mi wyjedziecie z postami ze jestem bogaty itd, to wam powiem że sam nie mam pacca. Temat moim zdaniem zamknać, lub usunąć.........
Ty chyba czegoś nie rozumiesz ;)
Tak jak moi przedmówcy napisze (:p), że CIPy się z tego utrzymują, a chcą jak karzdy jak najwięcej forsy, więc udogodnienia dla PACC bedą jeszcze większe 8o, że wszyscy wydawali pieniądze tylko dlatego, bo PACC ich zdaniemmoga za dużo, a CIPy wtedy tylko pogrubiają portfele. Tak trudno do tego dojść?? :confused:
Mastersss
02-01-2005, 17:07
Ej ludzi pomyslcie logicznie facc moga grac w ta gre dzieki ludziom ktorzy za to placa bo gdyby nie placili cip soft by sie rozpadl i tibi by nie bylo!!! wystarczy chwile pomyslec a nie odrazu zakladac posty
....
Kamil Gargamel
02-01-2005, 17:23
Moim zdaniem Pacc ma duże odogodnienia ale niestety patrząc obiektywnym okiem Oni za coś płacąąąąąąąąąąąąąą. I chcą wiadomo mieć więcej,lepiej i jeszcze raz to niz Facce bo oni przecierz zacoś placą i ja jestem zdania ze powinni mieć troszke większe udogodnienia. Hoć chciał bym zaprzeczyć zdaniu że gdyby nie było Pacc to by nie było Tibii a gdyby tak wszystkie Facce odeszli by i przestali grać w tibie to jestem ciekawy czy gra nadal była by tak ciekawa jak teraz!!!!!!!!
Po**ebalo was Facc dlatego wlasnie kupuje Pacc bo.... napisales too w temacie -.-
ale wydaje mi się że problem jest na tyle nurtujący, że zasługuje na osobną publikację. Otóż chodzi mi o dyskryminację FACCów względem PACCów.
Rozumiem, że skoro PACCe płacą za Tibię, to powinni mieć więcej i lepiej niż zwykli FACCowie. OK. ALE NIE AŻ TAK!!! X(
Rozumiem dodatkowe tereny. Rozumiem odrębny świat. Rozumiem nawet tę cholerną promocję (promotion), ale bez przesady!
Po trzecie, NIE MOŻNA W NICH NAWET - będąc zaproszonym - SPAĆ NA ŁÓŻKACH!!! X( Wszyscy zapewne się orientują, jaki ważny jest własny kąt!!
Różnica między PACC a FACC, jest ogromna, a CIP powinien jednak się orientować, że nie każdego stać lub nie chce wydawać 59,95 euro za niecały rok!! X( Proszę się dzielić opiniami na ten temat. Pozdrawiam.
Heh, kolejny idiota, który nie może zrozumieć, że ludzie, którzy stworzyli tą grę, nie chcą mieszkać w kartonach... Jak masz pan taki problem to po prostu nie graj w tibię... Czy to takie trudne?? ...Albo wyślij list do cipsoftu, że sądebile i wogóle, bo nie chcą dać ci miliona dolców...(Mam pacca i dobrze mi z tym)
$corcerer
02-01-2005, 17:43
@topic
Czyli, skoro ja nie daję kasy, to powinienem jeździć Maybachem, i mieć willę za 100000000$, a ten co haruje jak wół powinien mieszkać w kartonowym pudełku w slumsach?
Taki jest oddźwięk Twojego posta.
Nie podoba sie? To nie graj,k zacznij sie uczyć, zaprogramuj nową Tibię, i bedziesz sobie grał do woli (na dodatek może niektórzy zaczną ci za to płacić!).
Deaf Scream
02-01-2005, 17:53
Wiec tak..mialem pac przez 7 miechow..troche go uzywalem...gra z pacem jest wygodniejsza..ale nie jest az tak lepsza jak sadzisz. Mowisz ze pac maja domki...ale pomysl troche..jakby ui face mogly takowe domki kupic to ceny by byly jak na antice teraz..200k za ~10 sgm.. bo domow jest po prostu za malo :>i wlasnie dklatego tylko pace moga je posiadac. Spanie w lozku... przez cala noc zregeneruje ci okolo 200 many... bo odnawia sie o wiele owolniej niz normalnie. muwie tu o master sorcer :>
A teraz innaczej...jakbys chcial miec wszytko to mogles grac kiedy tibia byla gra testowa..gralo sie plamkami ktore mialy cos przypominac..jednak ludzie grali.. [kiedys byl o tym za.sty temat, ale z powodu "buga" zostal skasowany-niestetty nie przeczytalem calego:( ] i mieli wszytko za free. A teraz ludzie placa..[kolejki tez wieksozsci sie nie podobaja, bo wczesniej wlanczali makro i w 10 min max sie logneli...nie baczac ze przez nich ktos ginie na lagach lub freezach ..a kiedy oni przez to gineli to oczysiscie wina cipow:>) teraz lagi sa kij mozliwe ze sa prze z kolejke bo jednak sama kolejka pod koniec logowania spamuje jak makro..wiec sam juz nie wiem .
Ogolnie uwazam ze pac i fac tak wieloma zeczami sie nie ruzni ..i pac ma stanowczo za malo przywilejow ... bo skoro placi to powinien.. .powiedzmy powinien powstac teren x2 normalna mapa..wtedy to ludzie na bank by pac kupowali..botakiego terenu nikt niechcialby przegapic. UI wtdy pac nie zaj mowali by facom expowisk (np guardy itp) bo na nowym terenie bylyby o wiele ciekawsze i wieksze respy potworow+ mniej ludzi bo pacow azawsze jest mniej:>
troche pogmatwalem ale nie am czasu ddokonczyc bo braciak mnie z kompa wygania:>
wiec podsumowujac Pac ma za malo jeszcze, powinien miec 2x wiecej . [nie mam obecnie pac bo mi sie skonczyl..niewiem czy w najblizszej przyszlosci bede takowy posiadal..ale i tak uwazam ze pac powinni miec jeszcze wiecej niz maja:> ]
Kamil Gargamel
02-01-2005, 17:54
Sorcek ma racje. Jeżeli chcesz coś osiągnąć w życiu harujesz, uczysz tego przedmiotu którym wiążesz swoją przyszłość.Cip Soft wymyśliło swoją Gre(Tibiee) noi teraz chce zebrać plony swoich wszystkich starań. Co wy myśleliście że oni się starali żeby stworzyć od tak gierke.
Pewnie że chcieli zarobic i niemieszkać w Kartonach i się dorobili swego!!!
Rilo Quin
02-01-2005, 17:57
ten typ to lol i newbie chyba to normalne pace placal za tibie i wymagaj czegos leprzego i jakis udogodnien !!!!!! X( w oncu placa pomyls za nim cos napiszesz
Pereziusz
02-01-2005, 18:02
PACE płacą za tą grę i oczekują czegoś. Gdyby nie PACC nie było by Tibi. A jak ci tak zależy na PACC to zrub uh makera i składaj kasę i pote kup pacc za kasę w tibi u zaufanej osoby :P PROSTE 8o
"Płacisz, wymagasz" Ciesz się, że masz Tyle. W wielu grach MMORPG Dostaje się tydzień na zapoznanie się z grą, a Dalej płacisz. Więc nie płacz, Bo poprostu Facc to tylko pasożyty.Facc ma imho i tak dużo.A popularność Tibii rośnie więc Cip muszą powiększać Atrakcyjność "bycia premium", żeby zachęcić do zakupu! Proste...
Stary powiem Ci to wprost. Nie podoba Ci się? to nie graj w tibie...A jak chcesz mieć dostęp do wszystkiego...to kup sobie PACC....co?..co mówisz?..nie masz kasy? TO RUSZ DUPE OD KOPMUTERA UKŁADAĆ PŁYTKI CHODNIKOWE ALBO ODŚNIERZAC PODJAZDY. Jak coś chcesz to na to trzeba zasłużyć!!! I wiesz kto Ci to mówi?...JA...KOLEŚ BEZ PACC'A!!!!!!!....grrr..głupi temat
Dark Daro
02-01-2005, 18:21
chcesz miec udogodnienia ... zaplac za gre proste nie ma nic za darmo ...
Ludzie, oficjalnie się kajam :( . Macie rację. Newbiem fakt, jestem. Idiotą, może. W każdym razie nie pomyślałem przed napisaniem posta. Bez PACCów nie było by Tibii. Wszystkich urażonych gorąco przepraszam. Szkoda tylko, że PACCe są takie drogie ;( .
Eleander
02-01-2005, 18:32
Hmm... sam niedawno kupiłem pacc i muszę przyznac że udogodnienia są, ale ... ja np. chciałbym mieć kopalnie Kazoo na terenach pacc,bo niby sa te tomby ale... jest ok do momentu jak sie stalkery przyplączą i gfb trzeba ładować.A w kopalniach jest spoko więc trzeba do kopalń chodzić a to tereny facc i scisk jak cholera ale to w sumie najmniejszy problem, najbardziej mnie wkurzają nooby których na terenach facc jest od ...... , dlatego kupilem sobie pacc i niewychylam nosa z tombów:)
Nikt mi nie zabija potworków, nie bije mi rotów zrulowanych do treningu.A przynajmiej baaaaardzo rzadko.Rzadko też a właściwie nie słyszę fri item plx , plx ... .
Może dlatego że nooby nie kupują pacc.. No cóż wiem że wieększośc graczy to tak jak ja maniacy rpg ale ja tam wolę mieć spokój a w tombach jak w tombach - ciemno :) Ale i debili rzadko się spotyka . :baby:
Wlasnie nie kazdego stac tak jak mnie, ale zeby miec pacca odmowilem sobie chyba wszystkie przyjemnosci, zeby tylko uzbierac dana kwote. Mysle ze jak macie komputer i stale lacze to i nie bedziecie mieli problemow z nazbieraniem pieniedzy!
Temat bez sensu :/ Co z tego że PACC mają dużo przywilejów? Płacą to mają i tyle :/ Nie podoba sie to grać nie musisz... Sam mam PACC od niedawna ale już sie przekonałem że warto było się szarpnąć mimo iż bogaty na serio nie jestem...
Moim zdaniem jest dobrze, bo ktos kto kupi pacc widzie roznice, a kiedy wiekszosc rzeczy byla by dla facc to nikt by premium nie kupil, oni musza zarabiac. I tak nic nie zmienisz...
Cya
Zindahjira
03-01-2005, 00:04
Greetings!!
Masz Pacc = utrzymujesz CIPsoft i masz wiele udogodnień w zamian.
Masz Facc = masz dużo mniej, ale i tak się ciesz, że możesz grać.
Jeszcze jedno. Ostatnimi czasy podniósł się straszny raban, że najstarsze światy są już przeludnione i żeby zamknąć dopływ nowych graczy chcących grać za friko. I CIPsoft ma do tego prawo. Możliwe, że zrobiliby w ten sposób, że na niektórych serwach można by grać za darmo a na taką Anticę przenieść się po zakosztowaniu Tibii i po decyzji o wykupieniu Pacc.
Zasada jest prosta - płacisz to wymagasz.
BTW Ja nie mam Pacc i jak na razie nie zamierzam kupić gdyby ktoś się czepiał, że bronię Pacców. W końcu studenci to biedny naród :p
Powodzenia na polowaniach życzę.
03-01-2005, 15:56
No tak , kazdy by chcial miec swój wlasny domek ale chciec a mnieć to dwie różne sprawy. Te wszystkie nowosci itp. tylko dla PACC są po to by FACC kupowali PACC , a PACC nie żałowal ze kupił PACC :D Myślac tak jak CIPsoft mozna dojsc do tego ze po co oni bede dawac darmozjada nowe rzeczy , urozmaicenia skoro nic z tego nie maja ? BEz tych rzeczy nie bylo by chetnych do kupienia PACC a co za tym idzie nie bylo by fundzuszy na utrzymanie serverów i nie bylo by TIbii. Moze i to nam nie pasuje ale lepsze to niz nic !
Masz racje zgadzam sie z tobą to nieuczciwe. Najgorsze że Pacce mają bardxzooo sile czary a ja mam knighta i byłem zabity 15 razy w tym 11 razy przez PACAA! Trzeba zaapelować do Cipofwca żeby tak niedyskyminoewali FACCÓW! !!!!!!!!!!
Kontak ze mną muj Charakter:
Rycek :miecz: Kaspaxasas
(niedoszly Druid) :flaga_pl: Kas el'ziom
BenyTibia
03-01-2005, 16:26
Żeczywiście Varmin ma troche racji ale nie do przesady!! Ludzie!!! Bez PACCów nie było by Tibii !!! Chcesz równouprawnienia z PACCami to se kup PACCa!!! CIPowie na czymś muszą zarabiać!!!
PS. Ale domki to by mogli dać :] :] :]
Masz problem? ~Kup Pacc
Nie masz? ~Nie kupuj
Jak kupisz pacc ro bedziesz mowil calkiem na odwrot :p
mysiupysu
03-01-2005, 16:34
q*wa jak widze taki temat do mi sie zygac chce. Nie mam pacc ale rozumiem to wszystko i tak cieszcie sie ze bez pacc mozna grac a CipSoft musi jakos zarabiac na zycie i utrymanie serverow wie nie pier*** mi tutaj o dyskryminacji
A i pisalem to nie czytajac zadnego posta po za 1 bo nie chce se nerwow psuc
Masz racje zgadzam sie z tobą to nieuczciwe. Najgorsze że Pacce mają bardxzooo sile czary a ja mam knighta i byłem zabity 15 razy w tym 11 razy przez PACAA! Trzeba zaapelować do Cipofwca żeby tak niedyskyminoewali FACCÓW! !!!!!!!!!!
Kontak ze mną muj Charakter:
Rycek :miecz: Kaspaxasas
(niedoszly Druid) :flaga_pl: Kas el'ziom
Szkoda, że nie na moim świecei bo bbym cię zabił(mam pacca). Nie będę już pisał czemu uważam, że jest sprawdiedliwie bo już było napisane 31243,4 razy...
@BenyTibia
Było już pisane czemu lepiej nie: P Poszukaj
W krainie pacc przde wszystkim nie ma praktycznie n00bostwa, a to za sprawą tego, że gracze doświadczeni, którzy już do czegoś doszli(jako facc) sobie go kupują, dlatego tak żadko zdarza się jakiś n00b, który po prostu nie miał na co kasy wydać...
Gniew Mroku
03-01-2005, 16:56
Nagle przypomniał mi się pewien stary news:
Z powodu zbyt duzego tloku na serwerach wywolanego przez graczy bez PAC oraz duza ilosc MC ktore powoduja laga ktory utrudnia gre gracza z PAC od nastepnego update nowe postaci beda mogly zalogowac sie za darmo przez pierwsze 30 dni na nowopowstajacym serwerze o nazwie Freebia. Po tym terminie bedzie trzeba wybrac jeden z juz istniejacych serwerow na ktory bedzie mozna sie bedzie zalogowac tylko i wylacznie posiadajac PAC.
W zamian za odebrenie mozliwosci stalej gry za darmo CIP udostepni na Freebi wszystkie bonusy normalnie dostepne tylko dla PAC dla wszystkich graczy.
Czyli:
Bedzie mozna sie zalogowac nawet jak bedzie ponad 850 ludzi online.
Bedzie mozna zwiedzac wyspy dla PAC
Mozna bedzie sie nauczyc czarow normalnie dostepnych tylko dla PAC.
Orginalny text:
Because of large amount of players without premium account and extensive use of Multi Client programs causing several lag problems for premium account users after next update new players will be able to play for trial period of 30 days on Freebia server. After that time player will have to choose one of already existing servers in order to log-on again. All worlds beside Freebia will become premium only worlds.
However to increase experiences on Freebia for new players everyone will be able to enjoy benefits previously accessible only for Premium Account players, including:
No player limit on log-on
Access to all areas
Ability to learn all spells.Kto wie, może to nie był by taki zły pomysł(me i tak FACC 4ever).
Matrixen
03-01-2005, 16:56
Masz szczescie ze wogle w ta gre mozesz grac co by bylo gdyby TYLKO Pacc mogli grac w tibie. twoj temat nie ma sensu N/C
Nie chciało mi się czytać poprzednich postów więc może po kimś powtórze...
Jak ci się nie podoba to zarządź strajk - zbież ludzi i nie grajcie tak długo w tibie aż CIP'y coś z wami zrobią...
Ja tam dziękuje że jest taki fajny MMORPG jak tibia i to za free ...
Łowca Smoków
03-01-2005, 17:42
szczeze mowionc po co k**wa jest ten pacc??X( X(
kazdy powinien miec te same prawa np.:
1)kazdy moze kupic domek
2)-=- powinien miec dostemp do wszystkich potworów (np.hero,dragonlord) :wiking:
:2handed: -oni :elf: -my
:2handed: :elf:
Facc to swoista wersja demo. Jak wgrywasz demko jakiejs gry, z CD-Action albo innej gazetki, podoba ci sie to tez podnosisz larum ze powinno byc wiecej mozliwosci?
Tibia daje duzo wiecej niz zwykle demo, i w sumie w ten sposob bardziej rozbudza apetyt. Kup sobie pacca lub sie zamknij.
Shin Chan
03-01-2005, 17:49
Pacce PLaca Pacce maja
dla mnie Facc nie musi miec domku ani demonow ani nic innego
Facc czy Pacc zawsze zdycha tak samo
nie musze isc na Necro zeby mi bohy Wypadly, ani na Hero zeby mi C set Wypadl
edit: W****ia mnie jak ktos mowi ze Facc to DEMO , gowno Prawda *** ci z Pacca jak cie gosciu na Faccu zhuntuje reszta zycia na edron ank darashi
Facc to Tibia -Nie DEMO tylko Pacc to Tibia + DoDatek
Dowizul z Inferny
03-01-2005, 18:21
CIP`y muszą z czegoś żyć i utrzymywać firme rozumiem to
domki promocja czary stroje tereny to też rozumiem
ale jedna żecz mnie wkuza!! kiedy w kturyum update była jakaś żecz dla facc?? niepamiętam tego i dużo graczy też nie!! więc niech dadzą coś dla facc może więcej wiary zacznie grać w tibie i kupi pacca a nadodatek gdyby te pace potanialy to więcej osub kupiło by paca podstawowa zasade ekonomi!! ale też bez przegiec z tom niką ceną dam jeden przykład:
-idziesz do piekarni i widzisz że chleb kosztuje 10zł a bułki 15gr więc kupujesz kilka bułek ponieważ są tańsze o wiele i wogule tanie
-w piekarni chleb kosztuje 1,20 (normalnie) a bułki 20gr za 50 bułek to nieopłaca się piekarni
czyli cena niemoże być zbyt niska bo to nieopłacalne ani zbyt wysoka bo nikt nie kupi i to też nieopłacalne a według mnie cena pacca jest zbyt wysoka wzorując się na wypowiedziach innych i cenach premiowania konta z innych gier to pac powinien tanieć więcej osub by go kupiło!!
P.S jeżeli komus by się chciało mam prośbe niech przetłumaczy to, zbieże podpisy i argumenty i niech napisze list do cipów aby o stanienia pacca wg. mnie cena pacca powinna wynosić 50 zł na 3 miechy!!
szczeze mowionc po co k**wa jest ten pacc??X( X(
kazdy powinien miec te same prawa np.:
1)kazdy moze kupic domek
2)-=- powinien miec dostemp do wszystkich potworów (np.hero,dragonlord)
Genialny pomysł! baa, ja nawet wiem jak przekonać do niego CIP Team! Bardzo prosto: znajdz kogoś (najlepiej św. Mikołaja, albo jakiegoś multimilionera) który sam zasponsoruje całą Tibię (tj. zapłaci za utrzymanie serverów itp.) i wtedy nie będzie potrzeby dzielenia graczy na PACC i FACC :)
Masz racje zgadzam sie z tobą to nieuczciwe. Najgorsze że Pacce mają bardxzooo sile czary a ja mam knighta i byłem zabity 15 razy w tym 11 razy przez PACAA! Trzeba zaapelować do Cipofwca żeby tak niedyskyminoewali FACCÓW! !!!!!!!!!! Eee... jakie to te baaaaaardzo silne czary? Ja wiem jedynie o UE... no jakieś jeszcze potężne czary? Jakby SD, Explo, E-Wave i GEB były dla PACC'a to mógłbyś tak powiedzieć...
slimaczek
03-01-2005, 18:44
Jeszcze jedno. Ostatnimi czasy podniósł się straszny raban, że najstarsze światy są już przeludnione i żeby zamknąć dopływ nowych graczy chcących grać za friko. I CIPsoft ma do tego prawo. Możliwe, że zrobiliby w ten sposób, że na niektórych serwach można by grać za darmo a na taką Anticę przenieść się po zakosztowaniu Tibii i po decyzji o wykupieniu Pacc.
Zasada jest prosta - płacisz to wymagasz.
To w takim razie zwiększyła by się liczba na innych światach i znów pełno światów było by dla pacc, a wtedy po jakimś czasie cała gra była by dla pacc...
CIP`y muszą z czegoś żyć i utrzymywać firme rozumiem to
domki promocja czary stroje tereny to też rozumiem
ale jedna żecz mnie wkuza!! kiedy w kturyum update była jakaś żecz dla facc?? niepamiętam tego i dużo graczy też nie!! więc niech dadzą coś dla facc może więcej wiary zacznie grać w tibie i kupi pacca a nadodatek gdyby te pace potanialy to więcej osub kupiło by paca podstawowa zasade ekonomi!! ale też bez przegiec z tom niką ceną dam jeden przykład:
-idziesz do piekarni i widzisz że chleb kosztuje 10zł a bułki 15gr więc kupujesz kilka bułek ponieważ są tańsze o wiele i wogule tanie
-w piekarni chleb kosztuje 1,20 (normalnie) a bułki 20gr za 50 bułek to nieopłaca się piekarni
czyli cena niemoże być zbyt niska bo to nieopłacalne ani zbyt wysoka bo nikt nie kupi i to też nieopłacalne a według mnie cena pacca jest zbyt wysoka wzorując się na wypowiedziach innych i cenach premiowania konta z innych gier to pac powinien tanieć więcej osub by go kupiło!!
P.S jeżeli komus by się chciało mam prośbe niech przetłumaczy to, zbieże podpisy i argumenty i niech napisze list do cipów aby o stanienia pacca wg. mnie cena pacca powinna wynosić 50 zł na 3 miechy!!
A według mnie powinieneś skulić ogon i odejść z opuszczoną głową, albo przynajmniej zastanów się co piszesz? Może chociaż tyle? Wiesz na co powinieneś narzekać jeżeli chodzi o update?, że nie dali słowników ortograficznych(między innym w j. polskim) , przydałoby się. I kolejna sprawa, myślisz, że te 80zł to jest dużo? A nawet jeśli to w np. Niemczech zarabia się 'ciutkę' więcej i pacc wynosi tak jakbyś miał wydać te 50zł. Nie patrząc już na to, że Polska nie jest najbiedniejszym krajem europy, potem inne kraje chciały by w przeliczeniu musieli tyle samo wysiłku na forsę zaoszczędzić. CipSoft mógłby obniżyć ceny pacca żeby takowych było więcej? Otóż jest to bzdura, 80 zł to naprawdę nie jest dużo pieniędzy, a na dodatek spójrz, że już mnóstwo ludzi ma pacca i myslę, że kupno takiego wcale nie jest dla nas Polaków wielkim wysiłkiem. Pomyśl. Wzięły się pieniążki na kompa, na neta, na nowe ubrania itd. To czemu nie miałoby się wziąć 80zł na pacca? A jak się nie weźmie to sam weź, leć roznosić ulotki, albo cokolwiek, potem jak już będziesz miał pacca będą cię wkurzać inni, którzy chcą go taniej. Czy to jest ligoczne? Chyba tak. A na dodatek co ty w PS piszesz żeby "ktoś" zrobił "coś"? To tak jakbyś napisał: " Weździe mi to załatwcie, ja mam słuszne intencje, ja chcę tańszego pacca plz!!!", trochę to n00bowskie nieprawdaż?
Zastanów się, przeczytaj jeszcze kilka razy to co jest w tym topicu napisane, wtedy będziesz wiedział czemu NIE.
domek to jest dla mnie najwazniejsze to jest na tej podstawie FACCe są jak jacys bezdomni tereny potworki rozumiem ale DOMEK!!!! X(
Sie mapes
03-01-2005, 18:46
Juz ktos kiedys mowil ze FACC'e sa tylko uzupelniaczem servow, FACC to jest darmowa probka czegos platnego (czesto hostetessy daja jakies jogurty, batony itp.) wiec wszyscy FACC'owcy co mysla jak autor tematu niech wbija sobie do glowy jedna rzecz
"Chcesz grac na PACCowych wyspach, miec domki, zakladac gildie, miec nowe skiny do gry to ZAPLAC!"
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.