zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Secura Szukam grupy ludzi, chcącej czegoś więcej

Regnis
16-08-2009, 09:38
Szukam małej gildii, choć może to być po prostu grupa ludzi, którym nie tyle zależy na błyskawicznym expieniu, a bardziej na dobrej zabawie i wspólnych polowaniach. Choć szczątkowy klimat rpg to to, czego szukam :) Proszę pisać w temacie. Warunek konieczny to +18 lat.

Dukey
16-08-2009, 09:56
Nie sprawdzisz chyba, jak ktoś ma 18 lat, chyba, że wymyślisz jakiś skan dowodu osobistego, ale nie każdy chętnie to zrobi :s Chętnie bym wszedł (mam już 27 poziom), ale, że jestem szczery (nie mam 18) to wybacz xD

Dupca
16-08-2009, 10:53
Ajj 17 lat szkoda szkoda :<

Regnis
16-08-2009, 12:03
No masz!
Dobra, przyznaję, popełniłem błąd, gdy postanowiłem oceniać ludzi przez pryzmat ich wieku. Więc niech będzie + 15 :P A tak serio to nieważne ile masz lat, ważne czego oczekujesz od gry :) Można by zrobić coś fajnego, w przyszłości zrobić swoją stronę, czy coś, gdzie każdy pisałby historię swej postaci... Ale to melodia przyszłości ;) Na razie szukam ludzi, którzy chcą razem chodzić na polowania i nie koniecznie muszą to robić w tempie messerschmitta :) Musi byc czas na wspólną biesiadę w tawernie w Kazordoon. Wszak gdzieś trzeba wydawać ciężko zarobione pieniądze, a tamtejsze piwo jest najlepsze :)

Dukey
16-08-2009, 12:38
Jeśli tak, to ja się piszę ;) Mój nick masz pod avatarem (w sumie, to w nim też :D)

@down
W nim, w sumie, bo na zdjęciu też mam :D

Secura, a oczekujemy dobrej zabawy ^^

@2xdown
Sam jesteś noob-pvp xD Nie wszyscy, co grają na Non-PvP, to nooby. No ale niestety większy.. większy... większyść. Tzn. większość xD

shoq
20-08-2009, 11:38
Jeśli tak, to ja się piszę ;) Mój nick masz pod avatarem (w sumie, to w nim też :D)

W sumie nad nim też... Na jakim serwie zamierzacie grać i czego konkretnie oczekujecie od tej gry?

Sqealer
20-08-2009, 11:45
Z tego co wywnioskowałem po tittle i profilach to na noob pvp secura :S

Regnis
20-08-2009, 16:28
Na jakim serwie zamierzacie grać i czego konkretnie oczekujecie od tej gry?

Gram na Securze, gdyż tego, czego oczekuję od takiej gry nie da się osiągnąć na serwerach pvp. A czego oczekuję? Po pierwsze ludzi dojrzałych psychicznie, którzy potrafią równie wiele przyjemności czerpać z gry na levelu 8, jak i 108. W istocie nie chodzi mi o poziomy, skille itp. Szukam ludzi gotowych do zabawy w rpg z prawdziwego zdarzenia: język fantasy, klimat chwały dni minionych, wspólne wyprawy (broń Boże hunty!!!), biesiady przy krasnoludzkim piwie. Nie każdy to rozumie i przede wszystkim większości to nie bawi i szanuję to. Ale ja, jako stary rpgowiec szukam właśnie takich zapaleńców, gotowych błąkać się po wyspach i odkrywać ich tajemnice ( a nie patrzeć na licznik exp/h i gp/h ;)) Doświadczenie, złoto, uzbrojenie- to wszystko będzie przy okazji i na pewno wolniej niż przy "normalnej" (bo dla mnie nienormalnej) grze. Tibia ma wbrew obiegowej opinii potencjał do role playingu i ja mam zapał i ochotę robić to z ludźmi myślącymi podobnie do mnie :) Marzy mi się (choć jako już odległy plan, nie wszystko przecież na raz) strona, gdzie będziemy pisać historie naszych postaci, spisywać historie przygód itp.

Ogólnie jestem otwarty na wszelkie propozycje i wierzę, że są jeszcze zwolennicy "klasycznego" rpg :) Piszcie :)

Shuyah
20-08-2009, 17:19
Mam 26, prawie 27 najta i 26 palka na securze, mógłbym zagrać gdybyś
skołował mi jakieś eq ;d. Jak coś to pisz pw.

Dupca
20-08-2009, 19:27
Gram na Securze, gdyż tego, czego oczekuję od takiej gry nie da się osiągnąć na serwerach pvp. A czego oczekuję? Po pierwsze ludzi dojrzałych psychicznie, którzy potrafią równie wiele przyjemności czerpać z gry na levelu 8, jak i 108. W istocie nie chodzi mi o poziomy, skille itp. Szukam ludzi gotowych do zabawy w rpg z prawdziwego zdarzenia: język fantasy, klimat chwały dni minionych, wspólne wyprawy (broń Boże hunty!!!), biesiady przy krasnoludzkim piwie. Nie każdy to rozumie i przede wszystkim większości to nie bawi i szanuję to. Ale ja, jako stary rpgowiec szukam właśnie takich zapaleńców, gotowych błąkać się po wyspach i odkrywać ich tajemnice ( a nie patrzeć na licznik exp/h i gp/h ;)) Doświadczenie, złoto, uzbrojenie- to wszystko będzie przy okazji i na pewno wolniej niż przy "normalnej" (bo dla mnie nienormalnej) grze. Tibia ma wbrew obiegowej opinii potencjał do role playingu i ja mam zapał i ochotę robić to z ludźmi myślącymi podobnie do mnie :) Marzy mi się (choć jako już odległy plan, nie wszystko przecież na raz) strona, gdzie będziemy pisać historie naszych postaci, spisywać historie przygód itp.

Ogólnie jestem otwarty na wszelkie propozycje i wierzę, że są jeszcze zwolennicy "klasycznego" rpg :) Piszcie :)

Myślę że w dobie ostatnich udpate które były w tibi ciężko jest wydobyć choć trochę tego starego dobrego klimatu. Ale widzę że jest jeszcze paru graczy dla których nie liczy się level tylko czysty fun. Chciałbym dołączyć, mamy w nicku jakąś wspólną cząstke czy cuś, żebyśmy mogli się łatwo rozpoznawać?

Regnis
20-08-2009, 21:05
Nie ma żadnych wymagań co do imienia postaci. Sugeruję jednak mocno trzymanie się konwencji fantasy. Lythius aen Carn to dla przykładu starsza mowa (tak tak, z wiedźmina). Od biedy pomocne są różnego rodzaju kreatory imion fantasy on-line. Mile widziana byłaby też jakaś krótka chociaż historia naszej postaci, powiązana oczywiście ze światem Tibii.

W ogóle to co ja piszę o wymaganiach, skoro na razie jestem sam, są ewentualnie 2 osoby na serwerze, które wstępnie piszą się na taki pomysł, ale nie wiem jeszcze, na ile są świadome tej decyzji ;) Nie ma żadnych wymagań! Nie jestem żadnym liderem, ani założycielem (ten etap w różnego rodzaju mmorpg mam już za sobą ;)) Jeśli ktoś ma jakiś pomysł- proszę, niech się podzieli. Jedyne na czym mi zależy to rpg. Chętnie zostanę najniższym z podnóżków w grupie, która będzie trzymać się konwencji fantasy :)

Dupca
20-08-2009, 21:13
Z chęcią dołączę gdyż wole się bawić niż wbijać lvl jak najszybciej :> Nick wysłałem ci na prv, Co do historii postacii to gdzie miałbym ją napisać (umieścić)?

dybik
20-08-2009, 21:53
Chetnie dolaczylbym sie do zabawy. Jednak nigdy nie preferowalem ani non pvp ani pvp enforced... Wolalbym normalny ludzki serwer :p Jak sie bawic to bawic a nie pozniej zalowac szkoda ze non pvp bo ktos mi ukradl loota...

Oczywiscie nie chce nic nikomu narzucac.

@Dupca - dzieki za prv msg

Dupca
20-08-2009, 22:06
Myślę że sprawa servera jest do ustalenia chodź sądzę, że Secura to dobry wybór jeśli chodzi o spokojną grę, i wypicie piwka w barze w kazz prowadząc konwersację o swoich przeżyciach bez obawy na atak PK :>

Ghernie
21-08-2009, 09:55

Moim zdaniem zabicie kogoś też wchodzi pod dach pojęcia "RPG".

Patrząc na to, a dokładnie pogrubiony fragment, myślałem "ONI SZUKAJĄ TEGO W TIBI I JESZCZE NA NOOB PVP?!". Po chwili zrozumiałem, że dużo jest osób expiących "tak samo", którzy w życiu nie wbili sami ani 1 lvl'a, chociaż mają 145 (allegro + bot). W każdym bądź razie, nie znajdziesz tam klimatu RPG ani praktycznie na żadnym innym serverze. Co najwyżej możesz spróbować zebrać grupkę śmiałków, próbujących go tworzyć. Lecz jeśli bedziesz miał takie wymagania, to przepraszam bardzo ale gówno znajdziesz (sądzę, że około 5 osób, które [w sumie nie wiadomo] prawdopodobnie nie będą żyć tibią).

Wielkimanitu
21-08-2009, 15:02
W Tibii się nie da RPG-ować.

Już lepiej wbijcie na jakiś shard Ultimy Online, np. ten (http://www.signum-temporis.info/) (a co mi tam, znowu zareklamuje :))

shoq
22-08-2009, 13:37
Tajemnice Tibii też was interesują, czy tylko siedzenie w knajpie?

Dukey
22-08-2009, 13:52
@up
To pierwsze, oczywiście - ale nie ma jak to wypić porządnie w Kazordoońskiej knajpie od czasu do czasu i pogadać :o

Dupca
22-08-2009, 16:14
Tak i do tego oglądać F1 :D

shoq
22-08-2009, 16:42
@up
To pierwsze, oczywiście - ale nie ma jak to wypić porządnie w Kazordoońskiej knajpie od czasu do czasu i pogadać :o

Macie jakąś wiedzę na temat świata, czy po prostu was to interesuje i nic z tego nie wynika? Tzn. czy za zainteresowaniem idzie wtajemniczenie.

Dupca
22-08-2009, 16:53
Myślę że wiedza jak wiedza, ale gdy większość ludzi nie potrafi samemu questa wykonać bez spoila to trochę dziwne jest. Po za tym mamy zamiar grać 4fun a nie dla lvl'a, zrobić jakiś quest drużyną, nie maniaczyć 12h na dwarfach w kazz.

Dukey
22-08-2009, 17:16
@up
Całkowicie się z tobą zgadzam ;)

shoq
22-08-2009, 19:57
Najciekawsze miejsca niestety wymagają pewnego levela...
Widzę, że w mity nie angażujecie się zbytnio, więc raczej podziękuję.

Pozdro & powodzenia.

Regnis
23-08-2009, 22:27
Co do mitów, świata etc... Wiedza jest w księgach, a te w różnych miejscach kontynentu. Mówię za siebie, nie wiem jak inni. Trochę tego poznałem, ale chętnie dowiedziałbym się więcej i tak, to również jest to, czego bym oczekiwał od gry w klimacie role-playing. Oczywiście świat można poznać z gotowych poradników czy opisów, ale mi nie o to chodzi.

czar
26-08-2009, 12:52
Ja mogę z wami zagrać... czy temat nadal aktualny?

Dukey
26-08-2009, 16:46
@up
Jak najbardziej :) Napisz do kogoś z nas (Lythius aen Carn / Canomia) w grze :o

Regnis
27-08-2009, 13:36
Ja mogę z wami zagrać... czy temat nadal aktualny?

Jak najbardziej cały czas aktualny :)
Czekam na wszystkich chętnych do wspólnej gry.

Dziś około 22 ej 23 ej siedzę w tawernie u Froda w Thais, możecie mnie tam znaleźć, o ile nie będę leżał już pod stołem (lata studiowania magii zrobiły ze mnie alkoholika)

dybik
28-08-2009, 00:03
To wkoncu gracie na non pvp ?

Regnis
28-08-2009, 01:35
To wkoncu gracie na non pvp ?
Tak, gramy na securze.

dybik
28-08-2009, 19:39
I jak atmosfera ? Zawsze bylem zdania ze non-pvp to swiaty na ktorych tylko mozna sie wkur..ac bo nie mozna nikogo walnac np za wpierdzielenie sie na expowisko. Zapewne tak jest ? :)

Jedyny plus to ze nie straci sie postaci od hunta :P chyba

Regnis
28-08-2009, 22:45
Nie jestem doświadczonym graczem, ale gralem na Xerenie, czyli świecie pvp i nie ma więcej wpierdzielania się na exp jak to określiłeś :) Poza tym może to tylko moje wewnętrzne przekonanie, ale Secura sprawia wrażenie nieźle zintegrowanej, jest silne napiętnowanie oszustw i złodziejstwa, nawet niskopoziomowe postacie zwykle reagują na prośbę nie atakowania Twoich potworów. Jest za to sporo botów, ale są na to sposoby :evul: W końcu jako stojący po stronie dobra nie mogę dopuścić, aby opętane dusze pałętały się po świecie i zakłócały jego spokój ;)

Regnis
29-08-2009, 01:42
i'm sorry ale wiekszej paly niz ta co zalozyla temat chyba na f.t.pl nie widzialem ;((((((((((( why shaushuahusah zal .pl 100% lamustwa to chyba prowokacja mi sie zdaje... :< ale ocb 18+ :< mam 17lat mam o wile wiekszy lvl od ciebie a ty za elo pr0 hunt chcesz chodzic? byles kiedys na huncie czy hanciles roty??? : ( nara elo czesc jeb@@@@@@@@@@@@@@c leszczy z lamusami sie nie piepszycccc

:D

Jakkolwiek wydawało mi się, że czytać mnie nauczono, tak tego tutaj tworu zrozumieć nie potrafię. Nie wiem, czy to dysleksja, czy może mózgowe porażenie dziecięce, może gdybym Cię zobaczył, mógłbym jakoś pomóc, skierować do specjalisty, czy coś (w końcu to moja branża). Pozostaje mi mieć nadzieję, że tacy jak Ty żyją jednak w szczęśliwym dla siebie świecie, mimo że z zewnątrz wygląda to tak żałośnie.

szmerak_ek
29-08-2009, 02:27
i'm sorry ale wiekszej paly niz ta co zalozyla temat chyba na f.t.pl nie widzialem ;((((((((((( why shaushuahusah zal .pl 100% lamustwa to chyba prowokacja mi sie zdaje... :< ale ocb 18+ :< mam 17lat mam o wile wiekszy lvl od ciebie a ty za elo pr0 hunt chcesz chodzic? byles kiedys na huncie czy hanciles roty??? : ( nara elo czesc jeb@@@@@@@@@@@@@@c leszczy z lamusami sie nie piepszycccc

@2up koleś i po co to wogóle napisałeś?
Doczytałem to do połowy i juz mi się czytać niechiało

@topic
cieszy mnie to że ktoś próboje przywrócić stare czasy tibijski
wtedy to był klimat poznawianie tajemnic ;P itp.. tibia 7.0-7.4
Przynajmniej można udawać =) cieszy mnie popieram to w 100%

czar
29-08-2009, 08:47

Jesteś dzieciakiem, nie możesz tego pojąć, że gracze z niskim lvl'em świetnie bawią się w tej grze. Jestem za zbanowaniem tego "urzyszkodnika"

Co to tematy, dziś stworze na Securze postać i postaram się szybko wyjść na maina.

K.Jay
29-08-2009, 15:45
Ja gram na Securze i piszę się na to, mimo iż pomysł z wiekiem (+18) jest imo lekko dyskryminujący. Jak wiadomo, nie każda pełnoletnia osoba zachowuje się na swój wiek. ;) Mój nick znajdziecie pod avatarem.

K.Jay

Regnis
30-08-2009, 17:03
Jeżeli są jacyś chętni, to najlepiej będzie, jeśli odezwą się w grze, lub też napiszą list :) Obecnie przebywam w Thais. Jeśli to się zmieni, to podam nowy adres .

Zaupin
04-09-2009, 14:16
Spoko pomysl, postaram sie w niedziele odezwac do kogos z was ;)

Charin
05-09-2009, 15:43
Ja jestem chętny. Napisałem już list do regnisa nawet. Możecie mi dać swoje nicki?

Regnis
05-09-2009, 17:00
Nie dostałem od Ciebie listu... Może dlatego, że moja postać to Lythius aen Carn, a Regnis to tylko nick na forum ;) I aktualnie wciąż przebywam w Thais :)

----edit---- wróć!!!

Dostałem ;) O ja nierozgarnięty ;)