zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Instalka Tibii 8.5 - keylogger?

allelujed
17-08-2009, 21:42
Witam.
Czuję się trochę niezręcznie, jako ,że tą stronę zawsze lubiłem, korzystałem jej z downloadu, i nie spodziewałem się, że znajdę PRAWDOPODOBNIE na niej keylogger. I nie tyle znajdę co stanę się łatwą ofiarą dobrego łupu.
Ale od początku - chciałem zalogować się na komputerze kolegi. Przypomnijmy ,że ów kolega posiada chara z 50+lvlem i niemałą kolekcją dość drogich rzeczy. Zaznaczmy również ,że kolega logował się na swoje konto, jednak jeszcze przed instalacją pliku z Tibią 8.5. Później zaprezentował mi swoje konto na pewnym OTSIE po 8.41 - instalka pochodziła bodajże z serwisu instalki.pl. Następnie chciałem zalogować się ja, jednak nadinstalowana Tibia zmieniła wersję i trzeba było ściągnąć od nowa - w tym celu wpisałem w wyszukiwarkę 'tibia.pl', wybrałem dział download, wybrałem swój system operacyjny, zainstalowałem tibię i wpisując swoje passy zalogowałem się. Pojawiłem się normalnie w depocie Yalaharu i rozpocząłem przegląd backpacku i zawartości depo. Po jakiś dwóch minutach dostałem kicka, a po próbie ponownego zalogowania pojawił siękomunikat, który twierdził ,że wpisane zostały złe passy. Popędziłem do domu po recovery keya, szybko zmieniłem hasło, ale jak się spodziewałem - było za późno. Char został wyczyszczony do zera. Straty to 1kk gp+.
I nie piszę tego posta by ktoś się ulitował nade mną i coś przysłał - podstawowe wyposażenie załatwione, nie zamierzam się poddać i przestać grać, a już na pewno nie przez frajera ,który bazuje na pracy innych.
Chcę ,żeby ktoś przeskanował ten plik, bo ja mam już pewien uraz i od teraz jak coś ściągać to tylko z oficjalnych witryn.
Pozdrawiam,
allelujed

Dupca
17-08-2009, 21:58
Ściągnąłem ową wersję, przeskanowałem moim antyvirem (Kaspersky 7.0) i nie wykrył żadnych wirusów. Dodam tylko że wykrywał mi on wcześniej i usuwał inne keyloggery. Nawet przy ściąganiu nic nie pokazał co zazwyczaj robi jeśli jest na nim wirus. Może twój kolega miał już virusa na kompie?

allelujed
17-08-2009, 22:02
Owszem, to też wchodzi w grę, jednak dlaczego char jego oraz innych osób ,które się ostatnio logowały pozostały nietknięte? Myślę, że z nich też mógłby wyciągnąć niezłą sumkę gp.
Ale cóż, z kasperskym się kłócił nie będę. Jeśli plik jest czysty, zwracam honor i proszę o zamknięcie tematu.

Dupca
17-08-2009, 22:11
Kaspersky nie jest nie omylny, nic nie jest nieomylne na tym świecie. Ale kiedy ściągałeś tą instalke 8.41, dziś?

allelujed
17-08-2009, 22:19
Instalkę 8.5. Tak dzisiaj, w godzinach popołudniowych. Jeśli się nie mylę gdzieś pomiędzy szesnastą a siedemnastą, dokładniej rzecz ujmując.

Dupca
17-08-2009, 22:22
Dziwne, no cóż, w sumie Tibia.pl to już nie jest supported fansite (żadnych insynuacji), teraz masz nauczkę, że jak ściągać to z official website. Nie ma co, tylko trzeba ci życzyć powodzenia abyś się odbił ze stratami. To tylko gra.

allelujed
17-08-2009, 22:27
Człowiek uczy się na błędach... Ale jak już wspomniałem na początku pierwszego posta, nigdy nie spodziewałbym się, że mógłbym choć podejrzewać tę stronę o kradzieże..

Nie ma co, tylko trzeba ci życzyć powodzenia abyś się odbił ze stratami. To tylko gra.

Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć. Na szczęście moja profesja nie jest droga w utrzymaniu, więc okres po którym zapomnę o tym przykrym doświadczeniu pewnie minie za jakiś czas.

Dzięki za pomoc.

Tompior
17-08-2009, 22:37
Keylogger pochodzil najprawdopodobniej z wersji do OTS'a, ktora posiadal twoj kolega.
To, ze miales hacka dopiero po sciagnieciu clienta ze strony tibia.pl bylo zwyklym zbiegiem okolicznosci.