PDA

Pokaż pełną wersje : Kilka pytan od ms-a

Orochimaru7890
18-08-2009, 20:01
Witam.Mam 84lvl ms, mam kilka pytan,do bardziej zorientowanych w temacie :)
Po pierwsze chcialbym zapytac gdzie na pacc moge zarobic naprawde duzooo kasy (prosze o podanie kilku miejsc tylko nie typu:tomby albo ancient scaraby)chodzi mi o miejsca bardziej ukryte,ciekawe pomysly musza byc jakies ekstra miejsca..;p
Mam pacca od 10dni i mam narazie tylko b djina i rashida narazie na tym jade..i skiluje mlvl.
Moje 2 pytanie to gdzie mam efektywnie expic,znalazlem narazie 2 ciekawe miejsca jaskinie wyrmow oraz frost dragon wzgurza liberty bay itp.
Nastepne pytanie nieco inne mam 565 hp expie solo bez utamy raczej.Po ile bije infernalist??czy jest lepszy od warlocka?czy dam rade w lighting secie expic w jaskini wyrmow czy dam rade wziac 2 na klate i czy hunt mi sie zwroci?Po ile jest w stanie walnac behemoth i czy dam rade bez utamy?Bo dla w magma secie rozwalam lekko bez.Na tibia.pl pisza ze infernalis bije po 700..ale na filmach widze ze chodza na niego bez utamy 40lvl..Bardzo wielu graczy pada czesto zaraz po kupieniu pacc bo nie znaja nowych miejsc.Jest to nienormalne zeby na tibia.pl na tibia-earth nie dodali jeszcze yalaharu czy nowych miejsc!!!dzisiaj prawie padlem bo poszlem sobie na yala nieiwm nawet gdzie weszlem i nagle polecialy na mnie hellspawny..red hp mialem i jak tu kurw.. grac normalnie jak nie wiesz gdzie co jest.X( Jezeli na yala moglbym expic to w jakiej dzielnicy i na co mam uwazac?Prosze o odpowiedzi.Dziekuje :)

Rybzor
18-08-2009, 20:19
Po pierwsze chcialbym zapytac gdzie na pacc moge zarobic naprawde duzooo kasy (prosze o podanie kilku miejsc tylko nie typu:tomby albo ancient scaraby)chodzi mi o miejsca bardziej ukryte,ciekawe pomysly musza byc jakies ekstra miejsca..;p
Nie ma takiego miejsca.
Moje 2 pytanie to gdzie mam efektywnie expic,znalazlem narazie 2 ciekawe miejsca jaskinie wyrmow oraz frost dragon wzgurza liberty bay itp.
Jest od takich pytań przyklejony temat.
Nastepne pytanie nieco inne mam 565 hp expie solo bez utamy raczej.Po ile bije infernalist??czy jest lepszy od warlocka?
Jest porównywalnie dobry. Bije podobnie.
czy dam rade w lighting secie expic w jaskini wyrmow czy dam rade wziac 2 na klate i czy hunt mi sie zwroci?
Kwestia umiejętności i szczęścia.
Po ile jest w stanie walnac behemoth i czy dam rade bez utamy?
Przy odrobinie pecha zjedzie ci całe hp w ułamku sekundy. Raczej nie dasz rady.
Jest to nienormalne zeby na tibia.pl na tibia-earth nie dodali jeszcze yalaharu czy nowych miejsc!!!
W internecie są też inne strony.
dzisiaj prawie padlem bo poszlem sobie na yala nieiwm nawet gdzie weszlem i nagle polecialy na mnie hellspawny..red hp mialem i jak tu kurw.. grac normalnie jak nie wiesz gdzie co jest
/care

Luka$ek
18-08-2009, 21:15
Zapytaj ziomka od którego postać kupiłeś,zapewne jakoś wyexpił ten level =]

Dupca
18-08-2009, 21:26
@up
Człowieku, takich jak ty to powinno się zamykać, nigdy nie miał pacca to się pyta, takie jego prawo, to jest forum. Sam mu zazdrościsz bo masz 20 lvl i mama ci nie daje kasy żebyś kupił sobie postać na allegro.
@topic
Ms jest z góry skazany za waste. Rzadko kiedy mu się zwraca, wiem z własnego doświadczenia i rozmów z innymi osobami które grały tą profesją. Na behe nie radzie ci iść, mój kolega zszedł na combo a ma 70+ ek. Inf i warlocków nie próbuj bo możesz łatwo paść, a nóż fe ci dowali combo. Możesz spróbować hero/necro na yala, tam albo duże waste albo ogromny zysk. Z twoim levelem możesz też bić gsy yala można nieźle przy farcić. Ogólnie licz się z tym że i tak będziesz miał waste (czyt. nie nastawiaj się zbyt pozytywnie).

Orochimaru7890
18-08-2009, 22:21
Wiem ze napisalem to w ten sposob jak bym mial 10lvl i kupil postac ale nie masz prawa mowic takich rzeczy gowno wiesz o mnie o tym jak gram poprostu pytam bo przez niewiedze mozna pasc.to moja postac wbilem nia 83lvl na facc,dlatego pacc to dla mnie nowosc a nie mam kolegi 250ek zeby mi pokazl caly teren rozumiesz?i dla wyjasnienia nie jestem noobem,od ponad 84lvl padlem tylko raz ze swojej winy,tylko raz!i to przez hard core na dl.a grac umiem dobrze napisalem ze mam pacca od 10dni to z kad moge wiedziec?A warlocka zabijam lekko bez utamki tylko na infernaliscie jakos poszlo ze do red hp mnie scielo troche sie wystraszylem 1 raz na yala bylem to wiesz..

Edwardo
18-08-2009, 22:35
Wykonaj tego (http://tibia.pl/quest_pokaz/Forbidden_Islands) questa. Polecam go, ponieważ na wyspach się fajnie expi.

Orochimaru7890
18-08-2009, 22:42
edwardo napisz jakiego questa poprostu a nie dawaj hacklinki ;p a moze juz go zrobilem?

Edwardo
18-08-2009, 22:52
To nie hacklink ;)
Forbidden Islands Quest - tak się nazywa.

Ferdziu
18-08-2009, 22:56
edwardo napisz jakiego questa poprostu a nie dawaj hacklinki ;p a moze juz go zrobilem?

zaloze sie ze sam niewiesz czy masz zrobiony, idz na bk

Edwardo
19-08-2009, 00:36
A nie możliwe jest wbić 84lvl na faccu sorcem?

Edwardo
19-08-2009, 00:54
Dlaczego twierdzisz, że on nie umie grać?

Edwardo
19-08-2009, 00:58
Funkcją forum jest również szukanie odpowiedzi na swoje pytania. Każdy na prawo zadać pytanie.

Edwardo
19-08-2009, 01:18
Jeśli nie masz nic do powiedzenia związanego z tematem to nie pisz nic.

@Autor
Albo wykonaj Quest na dźwignie w podziemiach Svargrond.

Old_Game
19-08-2009, 11:04
@pare razy up

Combo \o

Danka
19-08-2009, 17:15
Jako, że sama mam MSa to na exp polecam ci worker golemy w yalahar. Rzadko kiedy jest waste a czasami można wyjść na duuuży plus. I mam wrażenie, że to miejsce jest nie do końca odkryte bo bardzo mało ludzi tam siedzi ;-)
Behemoth - pierwszego bez utamy zabiłam na Arenie w Yalahar... Nie radzę próbować bo po prostu miałam dużo szczęścia ;p ale hity takie, że zostawało 50 hp to normalka...
Żeby poznawać nowe miejsca polecam Tibiacam TV. Filmy możesz znaleźć na forum lub na http://tibiacam.tv/cams.php I nie potrzeba 250 knighta ;-)
Z questow polecam zapisać się na serwis POI i zdobyć softy jeżeli jeszcze nie masz.

Thunus
19-08-2009, 17:46
Witam.Dołącze sie do tematu,żeby nie robić nowego :p.

Kupiłem swojego pierwszego pacca ~8 dni temu.Mam 82 ED.Dosyć szybko(jak dla mnie)wbiłem na Worker golemach z 75.Zapoznałem sie z Ancient scarabami,Dragonami,Hero,Djinami i nie wiem gdzie mógłbym jeszcze expić.Jeśli możecie prosze o napisanie mi miejscówek.Najlepiej takie,na których jest dobry exp i waste,nie ma go i też dobry exp i słabszy exp,ale z dobrym zarobkiem i w miare dobry exp,żebym wyszedł na 0 lub malutkie waste.

@up:Siedze już troche na tych golemach i może 2x mi sie zwróciło z dosyć ładnym plusem.To albo jak robie coś źle,albo dlatego,że jestem ED.Może mogłabyś mi doradzić coś?

Orochimaru7890
19-08-2009, 19:22
E..softy mam juz od dawna,slyszalem juz o tych workerach ale nie wiem w ktorej dzielnicy na yala ich szukac.hyba na 90lvl pujde na warlord arene to bd jazda moze zrobie moze nie ;p
Mam bp stone skinow wiec sprubuje.Dobra olac to expienie z utamą na niczym sie nie oplaca zawsze bralem wszystko bez albo wugule.Jak expilem na facc na banshee pod isle of king to byla jazda 100k expa/h bylo i czasem waste 30k a czasem maly zysk.Plusem bylo to ze lvl sie tam wbijalo fajnie i moze 2 ludzi na dzien tam bylo.Jeszcze musze sprubowac isc na frosty a tego infernaliste to dopierd...za to kombo :) jak mi sie bd chailo to se p[ujde na niego pare razy wezme se avalanchee i jakos pujdzie.

--- Orochimaru7890 dodał 2 minut i 17 sekund później ---

Thanus ktory masz mlvl na tym ED??

Thunus
19-08-2009, 22:00
@up:57 :(

Próbowałem jeszcze Dly bić,ale jak wiem,że gdzieś są to mam serce w gardle :D(troche za dużo z nimi przeszedłem).

Plesnyy
19-08-2009, 22:17
Wiem ze napisalem to w ten sposob jak bym mial 10lvl i kupil postac ale nie masz prawa mowic takich rzeczy gowno wiesz o mnie o tym jak gram poprostu pytam bo przez niewiedze mozna pasc.to moja postac wbilem nia 83lvl na facc,dlatego pacc to dla mnie nowosc a nie mam kolegi 250ek zeby mi pokazl caly teren rozumiesz?i dla wyjasnienia nie jestem noobem,od ponad 84lvl padlem tylko raz ze swojej winy,tylko raz!i to przez hard core na dl.a grac umiem dobrze napisalem ze mam pacca od 10dni to z kad moge wiedziec?A warlocka zabijam lekko bez utamki tylko na infernaliscie jakos poszlo ze do red hp mnie scielo troche sie wystraszylem 1 raz na yala bylem to wiesz..

2009-07-16 18:30:53 Orochimaru of Kazekage 78 a dragon lord
2009-05-05 17:01:22 Orochimaru of Kazekage 59 a water elemental
2008-06-08 12:28:17 Orochimaru of Kazekage 41 a dragon
2008-06-08 10:03:42 Orochimaru of Kazekage 42 a dwarf guard

zajebiscie ze padles tylko raz x)

Edwardo
19-08-2009, 23:02
2009-07-16 18:30:53 Orochimaru of Kazekage 78 a dragon lord
2009-05-05 17:01:22 Orochimaru of Kazekage 59 a water elemental
2008-06-08 12:28:17 Orochimaru of Kazekage 41 a dragon
2008-06-08 10:03:42 Orochimaru of Kazekage 42 a dwarf guard

Błąd? Coś nie wyszło

Orochimaru7890
20-08-2009, 09:42
TAK PADLEM TYLKO RAZ ZE SWOJEJ WINY!!!!NA DLU!!WCZESNIEJ MNIE WYBIJALO NETA!POZATYM MIEDZY DEADEM NA 40LVL JEST HYBA 6 MIESICY ODSTEPU BO W TEDY NIE GRALEM WOGULE WLASNIE PRZEZ KICKI.Na water elemental tez mnie wybilo.Nie chesz wiezyc to nie moj problem,mialem modem zepsuty co sie wylaczal i tyle.:baby:

--- Orochimaru7890 dodał 11 minut i 20 sekund później ---

Thunus jak pujdziesz na dle w magma secie to juz cie nie walnie po 400 mozesz wziac dragon neackle to zmniejszysz hity 0 30%.Wazne zebys mogl uciekac mozesz nawet na wprost i robic exure gran ja tak na twoim lvl zabijalem draga i dla naraz nieraz.A mlvl masz norm.ja mam 60 i skiluje wlasnie.Idz sobie na vampire shield quest fajny jest :)

Danka
20-08-2009, 12:48
Witam.Dołącze sie do tematu,żeby nie robić nowego :p.

Kupiłem swojego pierwszego pacca ~8 dni temu.Mam 82 ED.Dosyć szybko(jak dla mnie)wbiłem na Worker golemach z 75.Zapoznałem sie z Ancient scarabami,Dragonami,Hero,Djinami i nie wiem gdzie mógłbym jeszcze expić.Jeśli możecie prosze o napisanie mi miejscówek.Najlepiej takie,na których jest dobry exp i waste,nie ma go i też dobry exp i słabszy exp,ale z dobrym zarobkiem i w miare dobry exp,żebym wyszedł na 0 lub malutkie waste.

Osobiście bardzo lubię culty w Yalahar, ale tam z lootem jest różnie i raczej ciężko o samotne expienie.

@up:Siedze już troche na tych golemach i może 2x mi sie zwróciło z dosyć ładnym plusem.To albo jak robie coś źle,albo dlatego,że jestem ED.Może mogłabyś mi doradzić coś?

Najlepiej jest siedzieć na Twoim poziomie w miejscu na południe od schodów, tam gdzie sa 2 młode frosty. Na wejściu wybijasz młode plus damaged worker golemy a potem masz dużo miejsca na bieganie z workerami. Czasami mogą pojawić się 2 ale miejsca jest wystarczająco żeby Cię nawet nie dogoniły. Ważne żeby sprawnie uciekać i żeby Cie nie doganiały. A loot to jak wszędzie kwestia farta. Przed update leciało dużo więcej diamentów (w godzinę siedzenia można było mieć 20...). Ostatnio wyszłam na plus 20k + paladin armor po użyciu rust removera a np wczoraj 10k waste na mana poty a poleciało 7 gwoździ, 2 diamenty i gp ;p

E..softy mam juz od dawna,slyszalem juz o tych workerach ale nie wiem w ktorej dzielnicy na yala ich szukac.hyba na 90lvl pujde na warlord arene to bd jazda moze zrobie moze nie ;p

Worker golemy są w factory quarter.

Orochimaru7890
20-08-2009, 15:43
Sam noob jestes pvp jest do dupy nie da sie grac normalnie bo cie moze w kazdej chwili ktos zajebac!Jak by ms byl do rozwalania ludzi to na pvp byly by same ms-y.A sorcer i tak jest najlepsza profesja na non pvp tylko trzeba umiec nim grac.Czy ja mowie ze mam waste?Pytam sie gdzie expic tylko.Na pvp sie robi postac jak sie ma kolegow a i tak sie ciezko gra.Poki co w tibi za duzo noobow zeby na pvp grac,hyba ze na nowym swiecie.Jak ty nie umiesz grac sorcem to sie idz wyzalic gdzie indziej.

Thunus
20-08-2009, 20:57
Osobiście bardzo lubię culty w Yalahar, ale tam z lootem jest różnie i raczej ciężko o samotne expienie.

Jeszcze tam nie byłem.Jak będzie mi sie chciało to pójdę.;)

Najlepiej jest siedzieć na Twoim poziomie w miejscu na południe od schodów, tam gdzie sa 2 młode frosty. Na wejściu wybijasz młode plus damaged worker golemy a potem masz dużo miejsca na bieganie z workerami. Czasami mogą pojawić się 2 ale miejsca jest wystarczająco żeby Cię nawet nie dogoniły. Ważne żeby sprawnie uciekać i żeby Cie nie doganiały. A loot to jak wszędzie kwestia farta. Przed update leciało dużo więcej diamentów (w godzinę siedzenia można było mieć 20...). Ostatnio wyszłam na plus 20k + paladin armor po użyciu rust removera a np wczoraj 10k waste na mana poty a poleciało 7 gwoździ, 2 diamenty i gp ;p

Właśnie pierwsze co to przeglądałem na wiki fabryki i jako pierwszą wybrałem właśnie tą i tylko na niej siedze.Wiem,że z lootem jest różnie.Przed chwilą byłem i mi sie zwróciło ~2,5+ (nie wiem po ile might ringi :D ).Zdaje mi sie,że dobrze wszystko robię.MS byłoby tam łatwiej(vis hur),a tu jak mi 3 wyskoczą to odbiegam tak,żeby mi sie 1(max 2)zlurował.Zwykle uciekam,ale czasami sie zdarza,że coś z nad przeciwka wyskoczy,wtedy obrywam od niego,bo bije juz tego co zacząłem.

Thunus jak pujdziesz na dle w magma secie to juz cie nie walnie po 400 mozesz wziac dragon neackle to zmniejszysz hity 0 30%.Wazne zebys mogl uciekac mozesz nawet na wprost i robic exure gran ja tak na twoim lvl zabijalem draga i dla naraz nieraz.A mlvl masz norm.ja mam 60 i skiluje wlasnie.Idz sobie na vampire shield quest fajny jest

Ok,dzięki.Spróbuje tak :)