zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wasz desert quest!

Deletke
24-08-2009, 09:28
Nie wiem czy był taki temat, ale postanowiłem założyć. Piszcie tutaj swoje przygody związane z desert quest.

Przedwczoraj byłem na desercie 1 postacią, ok. Wszystko przebiega sprawnie, jesteśmy w final room a knight mówi, że nie ma sworda :D I znów 20 min czekania bo do dp musiał lecieć :D
Na następny dzień poszedłem knightem na deserta i wszystko ok idziemy, idziemy i weszliśmy w dziurę z 2xorc berserkerem :D Chyba 2 godziny wychodziliśmy bo było tylko jedno wyjście przez fire devile, a nikt potów nie miał, nic! :D Wszyscy z red hp, ale dokończyliśmy deserta po 2h.

luciferek123
24-08-2009, 09:56
my wpadlismy do dziury po drodze i nie wiedzielismy jak wyjsc stamtad

Griendly
26-08-2009, 10:53
Ja też kiedyś oomyłkowo wpadłem do dziury z zerkami, ale na szczęście zdołałem wrócić i dokończyć quest,
innym razem idąc na deserta aby ponim pkować okazało się, że każdy szedł pk charem :) Bitwa była, ale nikt nie padł.

Tibijczyk222
26-08-2009, 12:22
Szedłem na deserta z kolegą - ja 21 sorc on 20 knight.
Każdy położył już swoją wymaganą rzecz , paladyn przeciągnął dźwignię i znaleźliśmy się w pokoju z nagrodami. A tu nagle pozostałe 2 osoby wzięły szybko nagrody i ustawiły trapa. Myśleliśmy że już po nas ale jakoś udało się mi i mojemu koledze ich zarąbać i w nagrodę otrzymaliśmy za quest po 20k , 2 rohy i dodatkowo z nich na współkę b roba :]

Kuva_RTN
26-08-2009, 14:38
szedlem na deserta ale mnie dedli ;[

Zykfryd
29-08-2009, 21:34
Zaczeło się od tego że wrzyscy staneli przy wejsciu z przygotowanymi itemami. Wtedy nie korzystałem z żadnych map, 3 pozostałych członków teamu (kumple) najwyraźniej też nie. Ale wrzyscy myśleli że zaraz po zejściu na dół będzie finish room. Zchodzimy i obłęd xd. Postanowiliśmy przetestować każdą drogę no i wchodzimy do pomieszczenia bez rope place'a (w którym jedyną drogą ucieczki jest śmierć od trucizny skorpiona) a tam już siedziały kolejne 2 osoby które coś tam bredziły po hiszpańsku i chyba prosiły o pomoc. Po głębszych oględzinach doszliśmy do wniosku że trzeba będzie strzelić zgona aby wyjść na powierzchnie. Ale dwójka hiszpanów nie miała zamiaru sie wylogować tak aby umożliwić skorpionowi zrespienie się. Daliśmy loga w nadzieji że następnego dnia będzie pusto, a kolega budzi mnie o trzeciej w nocy dzwoniąc: ''ej ci dwaj kretyni dalej tu są :( '' xd. Z rana wrzyscy pokolei pojawialiśmy się w świątyni z mniejszym o jeden levlem, ale tym razem nie mielismy zamiaru robić questa ponownie. (Dzisiaj dalibyśmy cenne przedmioty jednemu z kumpli i zrobilibyśmy mu tp, ale wtedy nie wiedziałem że istnieje taka mozliwość).

Piottr
10-09-2009, 20:22
O ile mnie pamięć nie myli to jak poszedłem na deserta to spotkałem tylko fire devila i bez problemów go zabiłem. A na koniec 2 typów czy 3 założyło mi trapa, ale był to świat Non-PVP

refresher
10-09-2009, 21:13
Heh. Ja robię deserta: 50 knight i reszta po 20-23 levele, idzie jeszcze jedna palka, cały czas nas wkurzała. No to powiedzieli, że zrobią jej później. Żadnych problemów(ja mogłem się w każdej chwili wylogować :) ) i potem kina mówi: "daj roha"
Ja: "Masz swojego"
Kina: "No daj"
Ja: "Eeee..."
Logout
:P

Vasth
11-09-2009, 07:22
Zaczeło się od tego że wrzyscy staneli przy wejsciu z przygotowanymi itemami. Wtedy nie korzystałem z żadnych map, 3 pozostałych członków teamu (kumple) najwyraźniej też nie. Ale wrzyscy myśleli że zaraz po zejściu na dół będzie finish room. Zchodzimy i obłęd xd. Postanowiliśmy przetestować każdą drogę no i wchodzimy do pomieszczenia bez rope place'a (w którym jedyną drogą ucieczki jest śmierć od trucizny skorpiona) a tam już siedziały kolejne 2 osoby które coś tam bredziły po hiszpańsku i chyba prosiły o pomoc. Po głębszych oględzinach doszliśmy do wniosku że trzeba będzie strzelić zgona aby wyjść na powierzchnie. Ale dwójka hiszpanów nie miała zamiaru sie wylogować tak aby umożliwić skorpionowi zrespienie się. Daliśmy loga w nadzieji że następnego dnia będzie pusto, a kolega budzi mnie o trzeciej w nocy dzwoniąc: ''ej ci dwaj kretyni dalej tu są :( '' xd. Z rana wrzyscy pokolei pojawialiśmy się w świątyni z mniejszym o jeden levlem, ale tym razem nie mielismy zamiaru robić questa ponownie. (Dzisiaj dalibyśmy cenne przedmioty jednemu z kumpli i zrobilibyśmy mu tp, ale wtedy nie wiedziałem że istnieje taka mozliwość).

A trzeba bylo tylko uzyc liny od gory.

Starstorm
12-09-2009, 19:06
Jak już wziełem nagrody to zaczeła się bitwa. :cup:
Jak grałem jeszcze na pvp oczywiście.

Siriusen
15-09-2009, 15:20
moj desert byl bardzo mieszny SLUCHAJCIE :

IDAC Z EKIPA palek mowil ze umie poprowadzic <sam takze znalem droge>
widzialem ze prowadzi zle <45. . sekund. po> zaprowadzil na ber.sherkery
sam tamwlazl wszysy popadali a ja tam nie wlazlem
dopiero bo message do olegi wyczyscil mi je i sprawdzilem dedy i prosze lista
< golden legsy>
<crown shield>
<knight armor>
,< magic long sword>
i BOhy

MarcinDeBoss
18-09-2009, 20:00

< golden legsy>
<crown shield>
<knight armor>
,< magic long sword>
i BOhy
Ta, a moze frytki do tego ?:)

Lachu1993
18-09-2009, 20:11
To było tak.
bylem przed wejściem na dezert questa czekałem na ekipe z 30 minut szliśmy cały czas zgodnie z tibia.pl i jak tpneło nas do pokoju z nagrodami zaczeła sie bitwa. ja jako jeszcze bylem nieogarnienty w pvp poprostu dalem loga8o

Thorgus95
06-10-2009, 19:01
ja jak robiłem na pvp tego questa to wziąłem 2 znaomych z rl i jedengo jakiegoś przechodnia z 34lvl [o dziwo nie zrobił tego questa] potem go dedneliśmy i podzieliliśmy się lotem na 3 ^^

Ar'buz
06-10-2009, 19:13
Heh, milion razy robiło się deserta.

Z czego ostatnie 20~razy organizowane były przeze mnie :)

Ja, jako poszukiwany druid, chętnie chodziłem na wyprawy na deserta. Poziom odpowiedni, 21 (żeby nie rzucać podejrzeń). Gdy tylko zbliżaliśmy się do skrzynek, na górze, zaraz na wyjściu z deserta czekał:

60kn (brat),
33dr (ja),
36sr (kolega).

Robiliśmy to dla zabawy. Zysk był nijaki (ba, zdażało się, że noobki nie brały nagród -.-), ale po szkole można się było rozerwać :)

Beh0lder
06-10-2009, 23:54
moj ostatni hmm szedlem swoim b... charem z jakims 20 lvlem i drugim 20 lvlem i... 70 jeden sie lognol drugi ze mna mial wracac a profilaktycznie sprawdzilem x rayem a tam 120 rp + ten pallek co z nami szedl :baby:

Hexus
07-10-2009, 21:53
Szedłem z jakimiś dwoma nieznajomymi i nie było problemów szliśmy zabraliśmy nagrody i 10k w kieszeni ;D

Jak przeczytałem twój post Siriusen to ... hahah :D
myślałem że padnę ... Magic long sword, g legi

< golden legsy>
<crown shield>
<knight armor>
,< magic long sword>
i BOhy

Novol
07-10-2009, 22:39
....

< golden legsy>
<crown shield>
<knight armor>
,< magic long sword>
i BOhy
Ty chyba tego Deserta na otsie robiłeś bo nikt poza 3 osobami z antyci nie ma MLS.(Antyka jakos tak nie pamietam nazwy ;p)
Po 2 niemożliwe zeby ludzie z takimi itami zostali zabici przez zerki chyba ze to pro evo 1kk hp bosski z otsa
Topic:
kiedys weszłem z kolegą tam bo niewiedzieliśmy co tam jest i przez 2 godziny chodziliśmy tam ale na zerki ubiły dopiero potem dowiedziałem sie ze tam jest desert quest xD.

Demise
08-10-2009, 03:40
Moje wszyskie obeszly sie bez wiekszych komplikacji.

Couranger
08-10-2009, 13:58
Ty chyba tego Deserta na otsie robiłeś bo nikt poza 3 osobami z antyci nie ma MLS.(Antyka jakos tak nie pamietam nazwy ;p)
Po 2 niemożliwe zeby ludzie z takimi itami zostali zabici przez zerki chyba ze to pro evo 1kk hp bosski z otsa
Topic:
kiedys weszłem z kolegą tam bo niewiedzieliśmy co tam jest i przez 2 godziny chodziliśmy tam ale na zerki ubiły dopiero potem dowiedziałem sie ze tam jest desert quest xD.

A ty na jakim otsie masz tego 240 lvla? Antyka hahaha majac 240 lvl nie wiesz jak sie server nazywa ? NICE

Novol
08-10-2009, 14:29
Nazwa hara Knight Of Kozak nie wiem gdzie sprawdzisz ale mnie to jeb....
Zanim cokolwiek powiecie na mnie upewnijcie sie!!

Azkabanczyk
13-10-2009, 00:59
Topic:

1. On ironizowal?
2. Nie "weszlem" tylko "wszedlem".

@Topic.
Ja w sumie przez 4 lata gry zrobilem moze... ~10 Desert Questow, z czego z 2-3 byly na pvp, wiec jakos tak wspomnien nie mam.
Jednak kazda z w/w historyjek jest praktycznie taka sama... Albo pK, albo zrobione ale spmowali i nie mieli itemow itd. itp. etc.

Maniak919
21-10-2009, 15:46

< golden legsy>
<crown shield>
<knight armor>
,< magic long sword>
i BOhy

Hahahahahhahaaha magic long sword hhahahhaahhaah xD

Ja Szedłem na Desert Quest A tu Jakiś Sorc z SD mnie zjechal ;s

Narcyz
23-10-2009, 08:39
U mnie na desercie ktoś za drzwiami postawił dwa chary i parcele :D Nie mogliśmy wejść i tak przez cały tydzień było.

Czuowiek_Ognia_Jp
23-10-2009, 15:43
U mnie na desercie ktoś za drzwiami postawił dwa chary i parcele :D Nie mogliśmy wejść i tak przez cały tydzień było.

to ty caly tydzien na tibi siedziales ? :o

Narcyz
23-10-2009, 16:51
@UP
Nie, ale miałem tam swojego noobchara i stał tam cały czas.

Seksnadeskach
23-10-2009, 16:54
na 7.9 mialem okazje taka ,ze ja swoim 21 knightem zbieralem ludzi na dezerta i dawalem kazdemu party wczesniej dajac party mojemu 70msowi ,ktory po wejsciu na gore ich skladal poprostu. I tak mi wyszlo 4 razy za 5 juz przypadkiem wbilem pk i jakos odechcialo mi sie tego probowac kolejny raz.

Panicz_Wola_Was
23-10-2009, 16:57
@novol
"majac" 246 ek miales na nim 8 mlvl?
łahahahaha

Vamp3k
05-11-2009, 21:03
Hehe, widze ze u niektorych Desert trwa tyle co PoI xDD Co do mojego pierwszego deserta, zakonczyl sie pomyslnie.

Azjateczka
09-11-2009, 16:19
desert fajna sprawa
;] sam fakt ze musza go zrobic acztery osoby a nie jedna daje mu wielkiego plusa ;]

moj desert quest : spokojny bez problemow
dlateo czesto jak brakuje komus druida to za 1k pomagam ( o dziwo duzo osob da 1k by szybko go miec za soba ) a raz ktos chcial mi wepchac RoHa ... ktos wspominal o fire devilach ze ledwo co sie im udalo uciec ... w 4 fire devile to jest blachostka przeciez ;]

Xaverixe
18-11-2009, 17:01
A ja musiałem czekać na ekipę,a nie wiedziałem jak wykonać, to wpadłem do dziury na dole zamiast w lewo iść, no i wtedy szukałem powrotu i natrafiłem na Berserkery, Fire Devile, albo to Elementale były, chociaż nie pamiętam. To było w Lipcu. :)

caveki
19-11-2009, 11:40
Poszedłem 4 harami na mc na deserta i go zrobiłem :cup: :baby:

Mystiquer
02-12-2009, 15:43
ja dzisiaj 2 chary na mc do tego jakis nieznajomy 50kina polak i 20+ druid z usa. pomyslnie ofc, ale usmialismy sie troche jak ten druid wystraszony, ze padnie lognal przy skrzynkach mimo, iz jest tam pz 0_o tyle co sie zrespilismy on logout heh

Sidis
02-12-2009, 18:19
Mój pierwszy desert - no pvp, więc spokojnie.
Za to następne... jako, że grałem druidem, to dość często chodziłem ze znajomymi na deserta (chyba z 6 razy tym charem robiłem), lecz szczególnie pamiętam ten "raz" na około 65 lvlu. Znudzony kilknąłem na mini-mapkę i czytam forum ;) myśląc, że już jestem obok jakiegoś zejścia, włączam tibię a tam... wpakowałem się w 4 fd, a postać na redzie (druid ma mało hp :P) ale szybko exura gran, utani gran hur i uciekłem ;) Quest zakończył się pomyślnie, jak zawsze (choć niewiele brakowało, 4 fd mogą dowalić)

Mroczny_Angel
02-12-2009, 18:32
matko swieta tez to kiedys mialem ale da sie stamtad wyjsc wystarczy ze ktos nas ropnie wrocic co prawda sie nie da ale wyjscia trzeba szukac idac dalej w pokoju z plomieniami;>