Pokaż pełną wersje : Problem z logowaniem na tibia.com
filobossek2
25-08-2009, 18:21
Witam !
Otóż mam pewien problem który powoli mnie już drażni dlatego o nim piszę, na początku myślałem, że to wirus ale skanowałem pcta 3-4 skanerami i nic...
A więc jak próbuję się zalogować na tibia.com to wyskakuje mi info, że blok IP na 30 min i tak 24/7 a do tego nie moge wpisać name zawierajace " ' "
np gdy wpisuje nick emi'lee
wyskakuje mi takie coś
Could not find character
Character emi\'lee does not exist.
problem rozwiązała bramka proxy, ale ile można się przez to logować i kto wie na ile to bezpieczne...
Czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem ? Z góry thx
B)B)B)Cookies usun. Jak nie to FORMAT!
A jak nie zadziala to moze jeszcze jeden FORMAT.
Jak nie to to juz nie wiem kto pomorze.
filobossek2
25-08-2009, 18:34
Ciacha już dawno usunąłem ;p + na zapas firefoxa przeistalowalem ale to nic nie dalo a na innych przegladarkach to samo
a co do formata to phi no bez przesady xD az tak zdesperowany nie jestem
Przy logowaniu nie wpisujesz nicku postaci tylko nazwę konta. W ogóle to nie wiem czy cie dobrze zrozumiałem chyba, tak opisałeś ten problem o.0
Ryba co do składni to już się nie czepiam :P. A próbowałeś na IE, Operze itp?
filobossek2
25-08-2009, 23:33
@Rybzor
Wiem co się wpisuje przecież omg xD Tylko, że wpisuje passy (czyt name acc, password) i za kazdym razem wyswietla mi sie ze mam blokade na ip na 30 min mimo tego ze ani razu nie wpisalem passow blednie a blokada utrzymuje sie juz blisko od tygodnia czyli jest to pewnie jakis bug u mnie i szukam odpowiedzi jak go naprawic
@Edwardo
na ie probowalem i lipa opery nie mam ale domyslam sie ze to samo
@Rybzor
Wiem co się wpisuje przecież omg xD Tylko, że wpisuje passy (czyt name acc, password) i za kazdym razem wyswietla mi sie ze mam blokade na ip na 30 min mimo tego ze ani razu nie wpisalem passow blednie a blokada utrzymuje sie juz blisko od tygodnia czyli jest to pewnie jakis bug u mnie i szukam odpowiedzi jak go naprawic
To dobrze, że wiesz. Na nast raz rtfm.killfile.pl
Powiedz jeszcze, że masz stałe łącze i sieć lokalną, a problem rozwiązany.
Masz neta od jednego usługodawcy? Masz limity na rapidzie? Chodzi mi o to, że nie możesz ściągać bo pisze, że dane ip już pobiera plik i musisz czekać?
filobossek2
26-08-2009, 14:30
No mam i też brałem to pod uwagę, ale łącze jest tylko na 1 blok a watpie zeby ktos tutaj poza mna gral w Tibie i zeby ban trzymal sie tak dlugo...
Poza tym jakoś nigdy takiej sytuacji nie miałem a gram od 3 lat -.-
No mam i też brałem to pod uwagę, ale łącze jest tylko na 1 blok a watpie zeby ktos tutaj poza mna gral w Tibie i zeby ban trzymal sie tak dlugo...
Poza tym jakoś nigdy takiej sytuacji nie miałem a gram od 3 lat -.-
Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Tak czy siak - wszystko jasne.
filobossek2
26-08-2009, 15:15
Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Tak czy siak - wszystko jasne.
No a jak wytłumaczysz to ? ;]
...a do tego nie moge wpisać name zawierajace " ' "
wyskakuje mi takie coś
Could not find character
Character emi\'lee does not exist...
No a jak wytłumaczysz to ? ;]
...a do tego nie moge wpisać name zawierajace " ' "
wyskakuje mi takie coś
Could not find character
Character emi\'lee does not exist...
Nie wytłumaczę, bo nie mam zielonego pojęcia o co ci chodzi?
Aaa już chyba wiem. Usuń slesza przy wpisywaniu.
filobossek2
26-08-2009, 15:51
Nie wytłumaczę, bo nie mam zielonego pojęcia o co ci chodzi?
Aaa już chyba wiem. Usuń slesza przy wpisywaniu.
Bez urazy ale ty chyba jakiś ciężko myślący jesteś -.- Dlatego pokaże Ci to może na obrazkach ;x
http://img141.imageshack.us/img141/9117/99523702.png (http://img141.imageshack.us/i/99523702.png/)
Potem wciskam ENTER nadążasz? B)
http://img98.imageshack.us/img98/3374/49584426.png (http://img98.imageshack.us/i/49584426.png/)
I o to efekt...
Nie nadążam. Mógłbyś pokazać to jeszcze raz, w zwolnionym tempie?
Naciśnij submit zamiast enter!!
filobossek2
26-08-2009, 17:22
Mógłbym zrobić wersje audio jeszcze ew audio + obrazki :O ale nie wiem czy ogarniesz, a po co marnować mój cenny czas ;)
filobossek2
05-09-2009, 19:09
Kolejnym etapem było całkowite zablokowanie Tibia.com pojawiało się białe tło...
DLA WSZYSTKICH KTÓRZY MAJĄ LUB BĘDĄ MIELI PODOBNY PROBLEM
Okazało się, że miałem zainfekowany plik systemowy ws2_32.dll w system32 wykryte przez combofixa podmiana pliku wszystko naprawiła tak więc najwidoczniej syf był przyczyną
_/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.