zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Block ip na tibia.com... virus?

miki II
29-08-2009, 21:26
Tak wiec, dzisiaj tak mniej wiecej od rana, mam komunikat na tibia.com ze moje ip zostalo zablokowane na 30 min, ze niby zle wpisalem passy pare razy mimo ze nie wpisywalem ich ani razu... mam tak od paru godzin, w cliencie normalnie moge sie lognac,w sumie od ponad 5h udalo mi sie na tibia.com zalogowac az raz, w obawie ze to jakis virus chcialem zmienic password ale po kliknieciu na change password wywala mnie spowrotem do strony logowania i po wpisaniu passow zaczyna sie to samo od nowa.... Moze to byc virus? A dodam ze neta mam od UPC czyli nie osiedlowy.

Eklezjastyk
29-08-2009, 22:12
Tak wiec, dzisiaj tak mniej wiecej od rana, mam komunikat na tibia.com ze moje ip zostalo zablokowane na 30 min, ze niby zle wpisalem passy pare razy mimo ze nie wpisywalem ich ani razu... mam tak od paru godzin, w cliencie normalnie moge sie lognac,w sumie od ponad 5h udalo mi sie na tibia.com zalogowac az raz, w obawie ze to jakis virus chcialem zmienic password ale po kliknieciu na change password wywala mnie spowrotem do strony logowania i po wpisaniu passow zaczyna sie to samo od nowa.... Moze to byc virus? A dodam ze neta mam od UPC czyli nie osiedlowy.

tylko prof. wirus ogarnia strony world wide weeb, więc nie mart sie, najwyrazniej wpisales zle passy na tibia.com za krotyms razem, btw. czytaj to dobrze, bo dzis sobota koniec wakacji i troche jestem no:c

Take it easy, all good

Mirahz
29-08-2009, 22:22
Sprawdź czy masz tak w innych przeglądarkach, może dzielisz z kimś neta, i ten ktoś źle wpisał passy? przykładem może być kafejka internetowa, gdzie jeśli się zalogujesz jest ok, jeden łep źle powpisuje passy i nikt więcej nie wbije się do gry/strony, ale ta 1 osoba i tak jest zalogowana...

Jeśli masz Dynamiczne IP, zrestartuj Router

miki II
29-08-2009, 23:05
W kazdej przegladarce jest to samo, na 100% nie wpisuje pasow zle bo wklejam je z notatnika i do gry moge sie logowac normalnie, neta z nikim nie dziele i nie mam LANowki czy jak to sie tam zwie, ip mam stale... dziwnie to zaczyna wygladac i martwi mnie to ze wstane jutro i pierwsze co zobacze to moj char ogolocony z p seta ;/

Rybzor
30-08-2009, 00:41
http://img200.imageshack.us/img200/1867/1251239780092.jpg (http://img200.imageshack.us/i/1251239780092.jpg/)

P: IP block - Co to jest i jak temu zaradzić?
O: IP block (na 1/2h) aktywuje się, jeżeli podczas kolejnych pięciu prób zalogowania się niepoprawnie wpiszesz acc number i/lub hasło. Jest to system przeciwdziałania hakerom. Po dostaniu IP blocka spokojnie odczekaj pół godzinny, gdyż każda kolejna próba zalogowania się resetuje zegar.
Jeżeli jesteś w sieci i wszyscy mają ten sam adres IP, to server Tibii rozpoznaje was jako jeden komputer. Tak więc, jeżeli ktoś z sieci notorycznie myli się z hasłem/chce zrobić na złość, to wszyscy mają IP block.

Rozwiązanie: poczekaj, albo poproś w UPC (przy pewnej opłacie zapewne) o zew adres IP.

miki II
30-08-2009, 00:55
Mam zewnetrzny ip i chodzi o to ze dostalem blocka po wpisaniu pasow pierwszy raz, mimo ze jestem pewien ze wpisalem je poprawnie dlatego mnie tak to dziwi czy jest jakas mozliwosc ze ktos z mojego ip albo przy pomocy jakiegos keyloga na moim zlomie robi cos takie.
E:
do tego typ na forum tibia.com napisal cos takiego:

I had the same problem some hours later i got hacked.
He have to format his computer or he can't play anymore after deletetion of the Virus it rebuild itself no chance to get it from his computer.

Rybzor
30-08-2009, 01:06
Mam zewnetrzny ip i chodzi o to ze dostalem blocka po wpisaniu pasow pierwszy raz, mimo ze jestem pewien ze wpisalem je poprawnie dlatego mnie tak to dziwi czy jest jakas mozliwosc ze ktos z mojego ip albo przy pomocy jakiegos keyloga na moim zlomie robi cos takie.
Nie, keyloggery tak nie oddziałują (więc raczej nie masz) i żaden alien nie loguje się zdalnie sterowanym ultra-przechwytywaczem-komputera na tibia.com i wpisuje złe hasło z twojego adresu ip.

btw: nie można cytować zdjęć.

Pole123
30-08-2009, 15:25
Nie no , nikt nam nie pomoze .. :d
Ja od tygodnia mam to samo .. i dzisiaj mialem hacka .. nie wchodzilem na zadne strony .. nic sie sciagalem .. nie wiem jak , kiedy , co ale pozegnajcie sie z charami ;p

miki II
30-08-2009, 16:24
pocieszajace...
na support boardzie tibia.com widzialem 2 te same przypadki, z czego jeden twierdzi ze po paru h dostal hacka... sam nie wiem co o tym myslec

Zokar
30-08-2009, 18:20
A masz routera? Jak tak to sprawdź czy przypadkiem nie masz wyłączonego hasła. Jak masz to je sobie włącz i powinno rozwiązać problem.

miki II
30-08-2009, 18:34
nie mam routera i pierwszy raz mam takie cos, w sumie 3 dni temu robilem update javy nie wiem czy moze to wina tego? Ale i tak ludzie ktorzy twierdza ze mieli to samo i dostali po tym hacka niepokoja mnie

Pole123
01-09-2009, 22:31
Chyba jedyne co mozna zrobic to wykupic program Hide Ip ; p
Jak narazie szukam innego sposobu .. -.-"

W ogole zauwazylem ze wielu w ogole nie rozumie naszego problemuu .. kazdy mysli ze wpisujemy zle passy .. raz wpisalem passy i dupa , ip blocked .. i tak od ponad tyg.
Jak ktos bedzie mial jakies rozwiazanie , niech napisze ; d

miki II
02-09-2009, 02:44
Ja mam, format.
Mowie teraz powaznie jakies 2h temu loguje i char czysty, 600k i full set poszlo sie jebac...
Najgorsze jest to ze nie wlaze na zadne glupie strony, nie sciagam zadnych zasranych botow ani nic tego typu, gram od 2005 i to moj pierwszy hack. nie moge pojac caly czas jak to sie stalo.
Nie wiem kto to zrobil i jak to zrobil, wiem tylko tyle ze dziala, najgorsza jest bezradnosc w tym wypadku bo ani tibia.com ani gmail (pytalem znajomych im dzialaly obie strony bez problemow) nie dzialal, nie wiem jak ten ktos to robi ale udalo mu sie...

bemo
02-09-2009, 10:21
t ojestes hardkorem jak wiedziales ze inne osoby mialy hacka, nie przesylajac eq na inne konto ...

miki II
02-09-2009, 12:21
t ojestes hardkorem jak wiedziales ze inne osoby mialy hacka, nie przesylajac eq na inne konto ...

poprostu zignorowalem to myslac ze to jakis bug na tibia.com trwalo to ponad 3 dni skad moglem wiedziec ze ten noob sie tak bawi