Pokaż pełną wersje : Kolejna katastrofa na radomskim Air Show
piternet
30-08-2009, 18:13
Aff, na Air Show wielka klapa. Wczoraj deszcz, a dziś wypadek, 2 białoruskich pilotów nie żyje. Byłem tego świadkiem, okropna rzecz.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6980723,Swiadek_katastrofy__pilot_skrecil_ tam__gdzie_nie_bylo.html
Według relacji świadków piloci zginęli próbując ratować innych ludzi... Cóż za odwaga...
Tak to już się dzieje, ale radomskie air show coś pecha ma. Co było 2 lata temu!? Jak tak dalej pójdzie to...
Seeleesee1992
30-08-2009, 18:29
@up
Powiem dosadnie: jesteś popierdolony :|
Według relacji świadków piloci zginęli próbując ratować innych ludzi... Cóż za odwaga...
Chyba większość pilotów woli zginąć, prowadząc maszynę w nie zaludnione miejsce, niż mieć na sumieniu kilkudziesięciu zabitych cywili. Podobnie było daaawno temu (jeszcze za czasów, gdy w Polsce ruscy stacjonowali). Pilot lecący bodaj samolotem MiG-21 wolał zginąć, prowadząc maszynę na pole (tym samym nie dając sobie szansy na przeżycie), niż się katapultować i mieć świadomość ze samolot spadnie na miasto (konkretnie – na Oławę). Postawili mu nawet pomnik nieopodal miejsca katastrofy (jakiś głaz z fragmentem skrzydła samolotu), ale nasz wspaniały naród ukradł ww. fragment skrzydła na złom ;P
A co do katastrofy… Wypadki się zdarzają. Wkurzają mnie jedynie osoby gadające „zakazać takich pokazów!!!”.
Hakuje_palte_sety
30-08-2009, 18:54
Coś pechowe to air show..
Wogóle po co zostawać pilotem i narażać se życie ? Nie lepiej siedzieć w domu i grać w tibie ?
Hakuje_plate_sety
30-08-2009, 19:00
Coś pechowe to air show..
Wogóle po co zostawać pilotem i narażać se życie ? Nie lepiej siedzieć w domu i grać w tibie ?
Z latania jest trochę większa kasa... nie uważasz, bracie? ;)
Sfilmowano sam moment huknięcia w ziemię? Bo widziałem tylko akrobacje, a później sam dym...
Hakuje_palte_sety
30-08-2009, 19:08
Z latania jest trochę większa kasa... nie uważasz, bracie? ;)
Ale tibia jest bezpieczniejsza.
Ale tibia jest bezpieczniejsza.
Chyba pan wiadomości nie ogląda.
Aff, na Air Show wielka klapa. Wczoraj deszcz, a dziś wypadek, 2 białoruskich pilotów nie żyje. Byłem tego świadkiem, okropna rzecz.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6980723,Swiadek_katastrofy__pilot_skrecil_ tam__gdzie_nie_bylo.html
Tak to już się dzieje, ale radomskie air show coś pecha ma. Co było 2 lata temu!? Jak tak dalej pójdzie to...
Ja oglądałem właśnie wiadomosci na polsacie, mówili że prawdopodobnie zawiódł silink albo pilot, dokładniej znane informacje i przyczyna będzie znana naj wczesniej za miesiąc
Sfilmowano sam moment huknięcia w ziemię? Bo widziałem tylko akrobacje, a później sam dym...
Na tych filmikach co przeglądałem to jedynie są te akrobacje, samolot znika za drzewami i po kilku sekundach dym.
Jeżeli nikogo nie było w lesie z kamerą, to raczej nikt nie sfilmował zderzenia z ziemią, chociaż nie wiem jak tam dokładnie teren wyglądał.
@
To już 2 lata minęły? Coś pechowy ten airshow...
Seeleesee1992
30-08-2009, 20:00
Samego momentu uderzenia w ziemię chyba nikt nie nagrał. Jedyne co udało mi się znaleźć (… na Onecie ;D) to zdjęcie które pokazuje miejsce katastrofy.
http://img30.imageshack.us/img30/9035/su27.png
(Jakby się komuś na necie nie chciało szukać… fot. asiasw19)
Powiem może dosyć brutalnie ,ale no cóż zdarza się. Piloci wiedzą ,że zawód który wykonują do łatwych nie należy i zawsze trzeba wliczyć ryzyko.
Ja oglądałem właśnie wiadomosci na polsacie, mówili że prawdopodobnie zawiódł silink albo pilot, dokładniej znane informacje i przyczyna będzie znana naj wczesniej za miesiąc
Teraz podejrzewają dostanie się niezidentykowanej masterii organicznej (czyt. Ptaka) do silnika odrzutowca, ale 100%-centowa pewność będzie dopiero za miesiąc...
Aron Roar
30-08-2009, 22:31
a tak się chciałem wybrać na te pokazy, podjechałem podlazłem do bramy a tu zonk, ostatecznie przesiedziałem półtorej godziny na jakims płocie obok wejścia a później sobie poszedłem (tak - autobusy były tak zapchane że nie dało się wejść więc przemaszerowałem 3 km do dworca i tam juz się załadowałem w 14). generalnie dojazd był niemożliwy
_Samuraj_
30-08-2009, 22:37
To raczej awaria jednego z silnika...Przy wychodzeniu z "beczki" pewnie nie mogli zwiększyć ciągu silnika i....BACH!! Dym i koniec...Dodam jeszcze że Białoruscy piloci występowali pierwszy raz w Radomiu...Zauważyliście że nawet Białoruś ma lepsze myśliwce od nas?...
Seeleesee1992
30-08-2009, 22:40
Nie wiecie moze czy juz zlom pozbierali bo przydalo by sie troche a czarni nie maja co robic
Przyyyznaj się, że sam chciałeś ten złom pozbierać, bo na żarcie nie masz ;>
Zauważyliście że nawet Białoruś ma lepsze myśliwce od nas?...
Jakbyśmy dalej ruskim dupe lizali, też pewnie byśmy mieli ;P
Necromantor
30-08-2009, 22:41
Nie wiecie moze czy juz zlom pozbierali bo przydalo by sie troche a czarni nie maja co robic
hahahaha :D jestes mojim miszczem :D
Necromantor
30-08-2009, 22:47
jak jestes czarny wpadnij
http://www.boston.com/ae/music/blog/snoop-dogg-bigpawsonly.jpg
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.