Pokaż pełną wersje : [Quest] Rookgaard SpikeSword
Witam. Chyba wszyscy znacie już legendarnego spike sworda i połączone z nim rzeczy. Pewnie połowa z was powie ze tracę czas swój oraz marnuje wasz , owszem to bardzo możliwe ale czemu by nie napisać skoro mogłem znaleźć rozwiązanie? :>
Po dokładnym obadaniu tego tematu :
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450&page=5
Znalazłem wiele przydatnych informacji za co bardzo dziękuję.
No więc pewny nie jestem , sprawdziłbym to gdybym miał normalny komputer , więcej czasu oraz chara z przyzwoitym lv na rooku. Dlatego chciałbym tu podyskutować na ten temat :).
W temacie do którego link podałem u góry główną rzeczą która mnie zainteresowała i której nie znałem był cały początek historii oraz drzwi do MM.
Jak już pewnie bardziej zainteresowani wiecie iż drzwi można otworzyć tylko i wyłącznie magią! Pewnie wiecie także iż Minotaur Mag miał swojego ucznia któremu powierzał swoją wiedzę , jego imię to Apprentice Sheng.
Potwora spotkałem tylko raz w swojej całej tibijskiej historii. Pojawia się on w Minohellu na poziomie Mino Maga , lecz pojawia się on minotaurów [tak , można się z nim bić !] . Bardziej wtajemniczeni w skryptowanie , mapowanie itd. pewnie wiedzą iż respa potworka można ustawić [Jego czas], a iż CipSoft
to nie banda dzieciaków bawiących się w Tibie , tylko ludzi po ukończonych dziedzinach i mających duża wiedzę o kodach [Script's] mogli zrobić coś bardzo skomplikowanego. Po szukaniu na forach oraz obadaniu neta zauważyłem coś bardzo ciekawego , tą rzeczą jest to :
Loot Knife (Normalnie), Leather Legs (Normalnie), Leather Helmet (Normalnie), Magic Light Wand (Normalnie), 0-5 Carrot (Normalnie), Minotaur Leather (Zawsze), 0-2 Torch (Normalnie), 0-10 gold, 0-2 dead snake,
Jak widzicie jest tam Magic Light Wand ! A jak chyba już wspomniałem tylko magią da się otworzyć drzwi! Czyżby to było rozwiązaniem zagadki? Mam jeszcze drugi dylemat. Owy uczeń używa czaru a raczej runy "Explosion"
Która jak wiecie ma zasięg krzyżyka. Jakby stanąć obok drzwi kiedy on używa explo (o.O) ? Może to by dało przejście do legendarnej komnaty? Widziałem wiele fake'ów na temat "Grobów" na szkieletach . Od razu mówię iż to są kompletne bzdury , te groby nie wiążą się z niczym po za tym iż tam pochowany jest jakiś tam kuzyn kogoś którego imienia nie znalazłem.
Kilka razy już pisałem do CipSoftu i za każdym razem usłyszałem coś takiego :
"Szukacie za daleko , za bardzo wgłębiacie się w historię." Wziąłem pod uwagę to ze bardzo chętnie mogliby tym ludzi zniechęcać by nikt nie znał sekretu. Tu od razu dodam jeszcze jedną rzecz w której byliście mylni gdyż wczuwacie się za bardzo w RPG zamiast brać pod uwagę to iż CipSoft to tak naprawdę "4 Ludzi" [Chodzi mi o tworzących , nie firmę] którzy także popełniają błędy i starają się je naprawiać.
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****
To jest zwyczajny opis tego co sprzedają. W chwili obecnej na RL tibi nie gram więc wszystkiego wam nie powiem , lecz wiem iż 4 gwiazdki oznaczają EQ , 2 oznaczają jedzenie reszty nie pamiętam. W tibie gram już parę dobrych lat bo aż 7. I wiem iż większość questów jest banalniejsza niż się wam wydaje. Weźcie pod uwagę to iż niektóre księgi zawierają błędy gdyż CipSoft nie był tak dobry w ENG kiedyś jak idzie im to teraz z pomocą.
Niektóre są poprawione lecz czasem zdarza się błąd.
Kolejny "fake" lub "bzdet" jak kto woli to bicie mino z fista. To jest jeden wielki fałsz. Dawnej posiadałem 34 lv na rooku , mino na skale jak i nie tylko ubiłem z fista chyba z 500x z różnymi sztuczkami do tego , koniec był zawsze ten sam "U are idiot."
Najbardziej powiązaną istotą powinien być właśnie jego uczeń , gdyż to jemu powierzył cała swoją wiedzę oraz mądrość. Nie gram od Tibi 7.0 czy jeszcze wcześniej , lecz przyszło mi znać osoby na RL [Życie] jak i w Tibi które grają od początków tibii , lecz różnie to bywało i mało kto coś wiedział gdyż po prostu sobie szedł na maina. Lecz znalazłem jedną osobę która wiedziała trochę na temat samego teleportu , pewna osoba [Zaufana] powiedziała mi iż kiedyś teleport znajdował się w innym miejscu , widocznym z kuchni oraz iż dało się do niego najnormalniej w świecie dojść bez żadnego mino maga.
Teleport przenosił na piętro "pod labiryntowe" w lewy dolny róg pomieszczenia , choć to osoba zaufana z doświadczenia wiem iż ludzie są różni i mógł być to po prostu zakłamany człowiek który chciał być doceniony za swoją wiedzę.
Chciałbym was poprosić o sprawdzenie teorii z uczniem mino maga , wiem iż to łatwe nie będzie i krótko trwać nie będzie lecz chyba warto , szczególnie dla rookstayerów gdyż prawda jest taka , że zbytnio zajęcia po za expem nie mają. :P
Czekam na wasze komentarze jestem człowiekiem i popełniam błędy jak wy wszyscy więc jeśli ktoś zauważy jakiś błąd w tym co napisałem [teorii] lub ort.
itp. Bardzo bym prosił zamiast pisania "U areee fakkeed idjot!" napisanie iż go popełniłem.
Pozdrawiam Shunner.
Dodatkowe Linki :
http://tibia.pl/monster/Apprentice_Sheng <- Uczeń MM
http://www.rookgaard.pl/index.php?pid=140 <- Ciekawy opis NPC , niestety dopiero po rejestracji.
@Edwardo
Dzięki poprawiłem.
Gram od 7.5 od tego czasu pamiętam te zmiany , wcześniej nie grałem więc nie powiem.
Griendly
05-09-2009, 21:08
Twoje teorie są interesujące, ale wątpie że to aż takie proste :P
Niestety nie gram rookstayerem na tyle często żebym spotkał Aprentice, ale jak spotkam to wypróbuje :P
Jakie błędy?> Żadnych nie widze.
Nie musiałeś zakładać nowego tematu.
Niech się wypowiedzą rookstayerzy. Skoro nie grasz w tibię od 7.0 to gdybyś nie wiedział, dużo się zmieniło.
@up
Kilka razy już pisałem do CipSofta
CipSoftu.
Zobaczyłem jeszcze coś dość ciekawego :
Odgłosy ucznia MM :
" I will protect the secrets of my master!" <- Ochraniam / strzegę tajemnice mego mistrza
"You already know to much, This isle will become ours alone."
Jak dla mnie oczywiste jest to iż to właśnie z tym potworem powiązana jest zagadka.
Powód? Jego odgłosy oraz widziałem masę starych filmów na YT z Sunrise itp. i widać jak
masowo karcą ucznia Mino Maga , wiadome jest mi także iż osoba znajoma dla Sunrisa jakiś tam jego kolega posiada Spike Sworda , widziałem SSa i video , autentyczne bo miało to potwierdzenie u Knightmara. Jak na razie to myślę nawet że parę osób tych bardziej myślących zna te zagadkę na tym forum , zapewne jednak nie ułatwią sprawy , gdyż sami się męczyli i nie chcą psuć "zabawy" (?) :P Tak mi się wydaje , bo przez tyle czasu na 100% już minimum 20 osób odkryło tę tajemnice.
pewna osoba [Zaufana] powiedziała mi iż kiedyś teleport znajdował się w innym miejscu , widocznym z kuchni oraz iż dało się do niego najnormalniej w świecie dojść bez żadnego mino maga.
Radzę Ci nie ufać tej osobie nigdy więcej.
Drzwi Mino Maga być może otwiera się magią (lub przy pomocy shenga)
Natomiast pierwsze drzwi można było otwierać na długo przed wprowadzeniem Bossa.
Była też plotka jakoby dało się usunąć enegry fieldy, ale tego nie widziałem więc nie potwierdzam.
Nic ciekawego nie wniosłeś... Ale liczą się chęci.
@edit
To jest zwyczajny opis tego co sprzedają.
Od kiedy Noodles i Feru są handlarzami?
korzystajac z okazji mam pytanie do tych dluzej(czesciej) grajacych.
zauwazyliscie moze kieyds, gdy zrespil sie as, ze spike sword byl na swojej macierzystej wysepce, czy tez go tam nie bylo? kto moze niech mi odpowie.
Radzę Ci nie ufać tej osobie nigdy więcej.
Drzwi Mino Maga być może otwiera się magią (lub przy pomocy shenga)
Natomiast pierwsze drzwi można było otwierać na długo przed wprowadzeniem Bossa.
Była też plotka jakoby dało się usunąć enegry fieldy, ale tego nie widziałem więc nie potwierdzam.
Nic ciekawego nie wniosłeś... Ale liczą się chęci.
@edit
Tych handlarzy nie było przed update w książce być może nie ma ich i teraz , skopiowałem te księgę z tematu do którego link jest w 1 poście. Wiem na 100% że gwiazdki oznaczają co sprzedają bo sprawdzałem na tibi 7.6
A co do tego ucznia MM to powiem Ci tyle jeszcze że to chyba jedyna normalna wskazówka którą ktoś się jak dotąd sugerował , wszystkie opisy NPC itd. są po prostu zbędne. Owszem to historia tibi nie questa.
A jego odgłosy sam chyba widzisz :P , no nie wiem zaproponowałem tylko pomysł , wykonanie zostawiam wam oraz zgłębienie tego .
Jesteś pewien, że AS wali z explo?
Jesteś pewien, że AS wali z explo?
Z tego co pamiętam to nie używa explo ;p ALe dawno go nie lałem więc mogę się mylić.
Mogę się mylić bo biłem go tylko raz , ale jeśli nie explo to na 100% pamiętam że summonował Hyeny za pomocą "czerwonego" czegoś o sporym zasięgu , więc gdyby go zrulować pod drzwi i tego by użył możliwe ze drzwi by się otworzyły ;p.
Tyle razy ktoś bił ASa pod tymi drzwiczkami i jakoś się nie otwierały ;p
Do tej pory nie byłem całkiem przekonany że taki quest może być na roku ale jeśli cpisoft odpowiedział tak na pytanie o sofa na roku:
"Szukacie za daleko , za bardzo wgłębiacie się w historię."
To napewno istnieje twoje rozwiązanie jest mało możliwe wystarczy spojrzeć na inne questy chyba że ten quest jest w bardzo starym stylu.
Hmm jak summonuje heayne to są czerwone gwiazdki(?) dziwno bo chyba wszystkie potworki jak summonują to taki teleport jest.
Kiedy on summonuje to jest taki efekt :
http://img2.vpx.pl/up/20090906/mino_mage.png
O zasięgu FB do okola niego.
Maldoryz
06-09-2009, 15:35
Moze ktos ze starszych uzytkownikow pamieta, ze byl kiedys ss czy tam film, jakoby Sunrise z ekipa dostal sie do pokoju z mino magiem. Obalalo by to twoja teorie, gdyz wtedy nie bylo jescze ASa.
Ameriov@
a czy Feru nie produkowal czasem run (nie jestem pewien, moge sie mylic)? A noodles nie byl kiedys czlowiekiem?
Jak widzicie jest tam Magic Light Wand ! A jak chyba już wspomniałem tylko magią da się otworzyć drzwi! Czyżby to było rozwiązaniem zagadki? Mam jeszcze drugi dylemat. Owy uczeń używa czaru a raczej runy "Explosion"
Pisałem na forum o MLW i o użyciu jej na drzwiach rezultat?
Nic to nie dało (sam sprawdziłem).
@Shunner
W chwili obecnej na RL tibi nie gram więc wszystkiego wam nie powiem , lecz wiem iż 4 gwiazdki oznaczają EQ , 2 oznaczają jedzenie reszty nie pamiętam.
To sobie przypomnij :D
Feru chciał nas zgładzić... A czy Noodles był człowiekiem? Nie wiem.
Zmiany w książce nie nastąpiły po update, ona jest taka od zawsze.
Jak już mówiłem, nie próbujcie otworzyć 1 drzwi sposobami które są możliwe dopiero od 2-3 lat, MLW/explo/"mass healing" Shenga odpada.
Filmik z Sunrisem był kręcony na OTS. NIKT nie został wpuszczony do maga nawet na TS.
A odpowiedzi autora do mojego posta nie zrozumiałem. Nie napisałem tam wiele o Shengu.
A/.
Pedzik2009
07-09-2009, 20:06
hehe... Jak Sheng może miec związek z otwieraniem dzwi do MM?:d a te ogłosy są po to aby nawiązanie do tego że jego uczniem :> ( Szkoda , że sheng nie jest kujonem)... "Szukacie za daleko , za bardzo wgłębiacie się w historię." Czyli quest jest jak każdy inny.. czyli wybić all mony i wziąć nagrode xD tylko nikt od 9 lat nie wie jak : (
Old_Game
08-09-2009, 18:38
@up
Nie bądź taki pewny -.^.
Nie sugeruje, że się da. Ale jak to sie mówi. Nie ma dowodów na nie zdobycie go.
Blader19948
08-09-2009, 19:17
Zwykle jeśli niema dowodu na istnienie czegoś niema też dowodu na jego nieistnienie, czyli rozumując jak panowie wyżej wszystko co nie istnieje jest paradoksem ponieważ zaczyna istnieć nieistnienie dotychczasowych istnień, ale to co narazie istnieje napędza istnienie nieistnienia, więc tak naprawdę nic nie istnieje, a nie wystarczy po prostu przyjąć, że parę osób ma SoF, ale nie ukazała się jeszcze do niego solucja.
Pedzik2009
08-09-2009, 22:18
a ja twierdze , że quest działa na SoF:P No bo po co byłbym trik z znikaniem?: >
to jest jedyny dowód! Więc jeśli chcecie rozwiązać tą zagadkę to zamiast się zastanawiać czy da się go zdobyć zacznijcie myśleć jak :>..
PZDR ;** K.C
war.gan.
08-09-2009, 22:29
Zwykle jeśli niema dowodu na istnienie czegoś niema też dowodu na jego nieistnienie, czyli rozumując jak panowie wyżej wszystko co nie istnieje jest paradoksem ponieważ zaczyna istnieć nieistnienie dotychczasowych istnień, ale to co narazie istnieje napędza istnienie nieistnienia, więc tak naprawdę nic nie istnieje, a nie wystarczy po prostu przyjąć, że parę osób ma SoF, ale nie ukazała się jeszcze do niego solucja.
nic dodać nic ująć...
Cygan Slejter
09-09-2009, 10:38
Z tego co mi wiadomo, to twoja teoria byla sprawdzana juz dawno na Antice ;)
bynajmniej tak mi powiedzial jeden z tamtejszych rookstayerow
no ale szukajcie dalej, licza sie checi :]
DaimenPro
09-09-2009, 13:53
No ale po co CipSoft umieszczałby by jakieś zagadki typu POI na wyspie dla nowicjuszy. Rookgaard jest po to a by poznać tibie... A nie żeby główkować nad zdobyciem SS z tego co wiem zresztą jest taki quest na mainie. Przecież do napier... trolli wystarczy katana >.< 8 lvl i bye bye rookgaard...
a ja twierdze , że quest działa na SoF:P No bo po co byłbym trik z znikaniem?: >
to jest jedyny dowód! Więc jeśli chcecie rozwiązać tą zagadkę to zamiast się zastanawiać czy da się go zdobyć zacznijcie myśleć jak :>..
PZDR ;** K.C
Nie da się bo już by go zdobyli.
Possdro ;*;* K.C Kasiu, K.C Basiu <3<3 <słłit>
Nie da się bo już by go zdobyli.
Possdro ;*;* K.C Kasiu, K.C Basiu <3<3 <słłit>
Ukazało się w internecie 2 filmiki i 28 screenów (wszystkich mogłem nie znaleźć), więc na jakiej podstawie twierdzisz, że nikt go nie zdobył?
Ukazało się w internecie 2 filmiki i 28 screenów (wszystkich mogłem nie znaleźć), więc na jakiej podstawie twierdzisz, że nikt go nie zdobył?
Chociażby takiej, że akurat wszystkie filmiki i wszystkie SSy to fake, kiepski dowód dałeś.
No ale po co CipSoft umieszczałby by jakieś zagadki typu POI na wyspie dla nowicjuszy. Rookgaard jest po to a by poznać tibie... A nie żeby główkować nad zdobyciem SS z tego co wiem zresztą jest taki quest na mainie. Przecież do napier... trolli wystarczy katana >.< 8 lvl i bye bye rookgaard...
Jeśli odkrycie wykonania PoI było by dla Ciebie problemem, to żałuje, że wpuściłem Cię do gildii.
A kto powiedział, że masz główkować? PS. Na mainie jest quest na SS. Tu jest quest na SoF, a SS nie koniecznie jest w nim nagrodą.
Ahs, nieodkryta zagadka jest jeszcze nawet przed Rookgaardem, rozejrzyjcie się dobrze po tutorialu ;)
(oczywiście to nie musi nic być, ale przez tyle czasy zauważyło tą dodatkową jaskinię kilkanaście osób)
~A/.
Linkater
09-09-2009, 19:33
Rany, ostatni raz byłem na tym forum 3 lata temu... Czy od tego czasu nikt nie zrozumiał że ten quest miał tylko dodać odrobinę klimatu Rookowi?
Old_Game
09-09-2009, 20:25
A ja wam opowiem ciekawą historyjkę \o/. Trzymać się.
Otóż dawno dawno temu na Proroku (dawny rook) była wojna między ludźmi i potworami Trolle Orki Minosy itp.
Niestety to nie było ostateczne zło. Wszystkim władał sam Szatan.
No i podczas tej bitwy ta zua strona przegrywała bo ludzie mieli super pr0 i w ogóle masakryczny miecz który idziesz i od same spojrzenia zgon.
W końcu książę piekieł się w*****ł i rozkazał swojemu słudze o imieniu Fury wykraść główny miecz dzięki któremu któremu inne istniały u ludzi.
Zaczął się masakryczny atak na miasto ludzi. Zostali odcięci od posiłków i niestety miecz został wykradziony.
Bóg patrzący na to wszystko zdecydował się wysłać swojego posłańca o imieniu Sword.
Ten wyruszył z poszukiwaniu tego miecza i samego Fury.
Po paru dniach poszukiwania znalazł ich siedzibę głęboko pod ziemią w najciemniejszych piekłach.
Posłaniec o imieniu Sword wrócił do Boga i zdał raport. Ten zdenerwowany rozkazał mu ten miecz odzyskać.
Niestety to nie było łatwe. A Tym czasem nasz bohater o imieniu Fury próbując nieskutecznie zniszczyć ten miecz powędrował do neutralnego druida o imieniu Rook który powiedział mu, żeby go odciął od reszty wyspy. Ponieważ jego moc działa tylko na jego ziemiach.
Tak więc nasz Fury szukając odpowiedniego miejsca został zaatakowany przez ludzi którym dowodził mężny wojownik o imieniu Gaard.
Rozpętała sie bitwa. Fury przyzwał swoich sługusów którzy poradzili sobie z armią ludzi. A Gaard'a zabił sam Fury.
Fury Dalej podążał do tego odpowiedniego miejsca znalazł niewielką górę na której mógł ulokować ten miecz.
Górę od reszty wyspy łączył tylko nie wielki łącznik który pomieści 1 osobę na raz.
Gdy już położył ten miecz. Obtoczył go kamieniami, żeby było trudniej go zabrać.
Te owe kamienie maskowały ów miecz.
Niestety. Nasz super hiroł wysłaniec Boga o imieniu Sword przeszkodził mu w tym. Rozpętała się walka między nimi.
Nasz druid o nazwie Rook dowiedział się o co chodzi Fury'owi a, że jest człowiekiem chciał temu zapobiec.
Więc rozwalił tamę przez którą przelała sie woda. Ta ów woda podążyła do tej góry na której walczył Sword i Fury.
Fury w desperacji powiedział: Nigdy nie przejdziesz tędy"
Rozjebał ten łącznik (wiecie scena z Władcy pierścieni) akurat wtedy wleciała ta cała woda i obaj wpadli do wody i ślad o nich zaginął.
Nasz druid o nazwie Rook postanowił zmienić Swoje imie na inne.
Od tamtej pory ukrywa się na pewnej górze myśląc nad tym jak wydobyć ten miecz.
Ponieważ, gdy Fury i Sword przepadli bez śladu, Sam Szatan zdenerwował się. Ukrył się głęboko pod ziemią przy okazji obtoczył ten miecz ogniami z demonicznych piekieł którego ręka człowieka spłonie od dotyku.
Jedynie sam Bóg może zgasić ognie. Lecz modlitwy do niego nic nie dawały.
Tak ów powstał Sword Of Fury. I nazwa RookGaard.
Legenda mówi, że jakiegoś dnia zjawi się wojownik godzien zgasić ognie i dotknąć miecz czyniąc przy okazji dobrą pomoc ludzkości.
Podobno ma to być sam wysłaniec Boga.
Lecz do tej chwili nic się nie stało.
DZIĘKUJE THE END \o/
DaimenPro
09-09-2009, 20:54
Ameriov:
Nooo tak ty byś z gildią zrobił bez spoila POI. Już to widzę.
@Topic
Po dalszym czytaniu waszych teorii nadal twierdzę że SS jest nie do zdobycia czy tam jak to niektórzy mówią (wielka różnica >.<) Sword Of Fury.
Pedzik2009
09-09-2009, 22:14
Da się go zdobyć i chuj! są dowody za : D ja go nawet mialem ( na test servie xd) ale sam trik z znikaniem jest dowodem -.-... no chyba , że go wycofają tak jak możliwość sprzedania Brass armora u npc ;s... No... a teraz zamiast kminić czy sie go da zdobyć radze zastanowić się JAK : D?
Old_Game
10-09-2009, 13:54
i tak moja historyjka jest najbardziej prawdopodobna \o/
@down
hahaha Wiem.
Ale jak to pisałem chodziło mi o coś takiego, że oni wymyślają takie historie i, że moja niby jest najprawdopodobniejsza.
PS. Jakbyś nie zrozumiał. Pisałem to z nudów \o/
na tabliczce przed SS jest napis w stylu "tylko pokorny może zdobyć miecz furii"
i na moje to ŻADNEGO questa nie ma, a SS jest po to żeby zachęcić ludzi do wyjścia na Main (człowiek pokorny nie stawia się losowi...)
Pani_Halinka
13-09-2009, 14:59
SS/Mino Mage/Ghoul pokazuja co czeka graczy na mainie,tak samo jest na IoD ze jak sie wybierze jakas profesje to tam gdzie sie dostaje ze skrzynki eq to np. u knighta tam za kratami leza np.ornamented shield,bohy czy cos w tym stylu i pokazuja jakie itemki beda dalej na mainie i nie da sie ich zdobyc.
Nie stawia się losowi?
Ja nie wierzę w przeznaczenie/los i co teraz?
Rozumiem wasz tok myślenia, ale gdyby chcieli zachęcić ludzi do wyjścia na main,
to zrobili by ZOO na Rookgaardzie.. zamknęli by jakieś Behemothy w klatkach i dali NPC krzyczącego "Jeśli opuścisz tą wyspę być może kiedyś się z nim zmierzysz"...
no dobra źle sformułowane, bardziej pasowało by "przeznaczeniu"...
2UP ma rację IMO ale druga opcja jest taka żeby iść do Cipfrienda i poprosić żeby nauczył pokory...
i by pasowało do stwierdzenia CIPSoftu że rozwiązanie mamy pod nosem, bo znamy napis na tabliczce, a powszechnie wiadomo że mnisi są pokorni...
sprawdź ktoś bo nie mam Rookstayera ale IMO nie wypali...
@UP
ZOO na Rooku?? :D troche bez sensu by było, Rook został stworzony przez Tibianusa II bodaj by sprawdzić czy ludzi przybywający do Tibii byli godni wstąpić na służbę króla (gdzieś to czytałem, nie pamiętam gdzie [skleroza :\])
Beh0lder
14-09-2009, 18:08
No więc pewny nie jestem , sprawdziłbym to gdybym miał normalny komputer , więcej czasu oraz chara z przyzwoitym lv na rooku. Dlatego chciałbym tu podyskutować na ten temat :). Tak tak ty biedny , na kalkulatorze grasz ;/. I tak trudno wbic ten 20 lvlek co ? Bo przeciez to czy zabijesz minosa na hita czy na kilka robi taka ogromną roznice ;/ ?
Jak już pewnie bardziej zainteresowani wiecie iż drzwi można otworzyć tylko i wyłącznie magią!Tak owszem wiemy, niestety banda noobow tego nie wie i jest dzieki temu ogromny spam w tym dziale Pewnie wiecie także iż Minotaur Mag miał swojego ucznia któremu powierzał swoją wiedzę , jego imię to Apprentice Sheng. Jego imie to Sheng ... jesli juz
Potwora spotkałem tylko raz w swojej całej tibijskiej historii. Tak , mozna wywnioskowac ze maszzz ogromne doswiadczenie
Pojawia się on w Minohellu na poziomie Mino Maga O rly?!?!?
Bardziej wtajemniczeni w skryptowanie , mapowanie itd. pewnie wiedzą iż respa potworka można ustawić [Jego czas]Bossy respia sie losowo
to nie banda dzieciaków bawiących się w Tibie
Yhy... chcialbym zeby to byla prawda
Jak widzicie jest tam Magic Light Wand ! A jak chyba już wspomniałem tylko magią da się otworzyć drzwi!
Kurwa bylo doczytac tamten temat do konca , bylo kilkanascie glupich pomyslow z mlw.
Mam jeszcze drugi dylemat. Owy uczeń używa czaru a raczej runy "Explosion"Z tego co wiem to nie...
Która jak wiecie ma zasięg krzyżyka. Jakby stanąć obok drzwi kiedy on używa explo (o.O) ? Tak swietny pomysl , ale lepiejbyloby uzyc zaczarowanego C4 Może to by dało przejście do legendarnej komnaty? I ch*ja by ci to dalo? Ugnoilbys shenga wylecialby ci moze brass armor , ale co z tego ? Jedyne co to to ze jest to rarek (ale nie do konca bo lecial kiedys z mino)
Widziałem wiele fake'ów na temat "Grobów" na szkieletach . Nie domyslibym sie..
Od razu mówię iż to są kompletne bzdury , te groby nie wiążą się z niczym po za tym iż tam pochowany jest jakiś tam kuzyn kogoś którego imienia nie znalazłem.Bylo...
Kilka razy już pisałem do CipSoftu i za każdym razem usłyszałem coś takiego :
"Szukacie za daleko , za bardzo wgłębiacie się w historię." No i ? Oczywiscie ze jest latwiej zdobyc spike sworda - oracle.
Wziąłem pod uwagę to ze bardzo chętnie mogliby tym ludzi zniechęcać by nikt nie znał sekretu. Tylko po ch*ja maja klamac ?
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****
To jest zwyczajny opis tego co sprzedają. W chwili obecnej na RL tibi nie gram więc wszystkiego wam nie powiem , lecz wiem iż 4 gwiazdki oznaczają EQ , 2 oznaczają jedzenie reszty nie pamiętam.To feru cos sprzedaje?
Kolejny "fake" lub "bzdet" jak kto woli to bicie mino z fista. To jest jeden wielki fałsz. Dawnej posiadałem 34 lv na rooku , mino na skale jak i nie tylko ubiłem z fista chyba z 500x z różnymi sztuczkami do tego , koniec był zawsze ten sam "U are idiot."
Omg , bylo k*rwa.
Najbardziej powiązaną istotą powinien być właśnie jego uczeń , gdyż to jemu powierzył cała swoją wiedzę oraz mądrość.No i co ? Wyciagnac mozna z tego tylko taki wniosek ze byl idiota i nic poza tym.
powiedziała mi iż kiedyś teleport znajdował się w innym miejscu , widocznym z kuchni oraz iż dało się do niego najnormalniej w świecie dojść bez żadnego mino maga.
Teleport przenosił na piętro "pod labiryntowe" w lewy dolny róg pomieszczenia Dobra , fajnie a kolega kolegi powiedzial mi ze ma siostre ktorej chlopak ma Spajk Sforda 1!!!!!!!
, choć to osoba zaufana z doświadczenia wiem iż ludzie są różni i mógł być to po prostu zakłamany człowiek który chciał być doceniony za swoją wiedzę.Omg to po ch*ja to piszesz. To oczywisty bzdet.
Chciałbym was poprosić o sprawdzenie teorii z uczniem mino maga , wiem iż to łatwe nie będzie i krótko trwać nie będzie lecz chyba warto , szczególnie dla rookstayerów gdyż prawda jest taka , że zbytnio zajęcia po za expem nie mają. :P
Jak to , a trapowanie ?
@edit
Zwykle jeśli niema dowodu na istnienie czegoś niema też dowodu na jego nieistnieniePrzeważnie dowodem na nieistnienie jest to iż nie ma dowodow na istnienie, bądz istnienie czegoś jest sprzeczne z zasadami logiki czy czegokolwiek bardziej powiazanego
@off~~
Tak , do jasnej cholery wrocilem
Elo
@down
A Bozo? :P Jego nie bylo wtedy w swiecie tibii (tzw. Byl ale tylko na papierze) wiec nie mogl nic sprzedawac.
up to z dziennikiem jest IMO warte uwagi bo (podobno...) CIPSoft kierował Ferdkiem, a Ferdzio tworzył runy x99
a na skrzyżowaniu na południe od mostu dwarfów jest opuszczona restauracja Mac Noodles...
Maldoryz
14-09-2009, 20:33
Jak juz wczesniej napisalem, to czy przypadkiem feru nie sprzedawal run (moge sie mylic, prosze wziac to pod uwage ;P). A bozo? Beholder, skad wiesz, czy go nie bylo? To, ze nie byl npc, nie oznacza, ze w realiach tibii nie istnial. Dobrym przykladem jest Alistair Cropwell (chyba dobrze napisalem ^^).
Beh0lder
14-09-2009, 21:35
Napisalem ze istnial tylko na papierze i nigdzie o ile mi wiadomo nie bylo mowy iż zajmuje sie handlem.
A bozo? Beholder, skad wiesz, czy go nie bylo?
Stad ze czesto lazilem ubijac ludzi u tibianusa wiec czesto przechodzilem przez jego miejsce obecnego pobytu , w ksiazce istnial juz wczesniej zanim zostal wprowadzony jako npc.
Sirserega
15-09-2009, 00:17
bylo sprawdzane nie jeden raz na antice niektorzy uzywali nawet wanda na scianie do ghula nic nie dawalo nvm -.-
btw jednym zdaniem ktorys tam up udupil cala religie katolocka niechce mi sie cytowac i btw
dowodem ze czegos nie ma moze byc brak dowod na istnienie i to jest bardzo prosty sposob obelenia wielu religi no i potwierdzeniem ze spikesworda da sie zdobyc jak ? moze ktos wie moze nie ale gdybac i sprawdzac przez tyle lat i nic nie znalesc hmm ? znajdzcie 1 dobrego hakera oplaccie go wlamie sie na server chipow i sprawdzi co i jak i da wam spoila
Beh0lder
15-09-2009, 12:36
bylo sprawdzane nie jeden raz na antice niektorzy uzywali nawet wanda na scianie do ghula nic nie dawalo nvm -.-
btw jednym zdaniem ktorys tam up udupil cala religie katolocka niechce mi sie cytowac i btw
dowodem ze czegos nie ma moze byc brak dowod na istnienie i to jest bardzo prosty sposob obelenia wielu religi no i potwierdzeniem ze spikesworda da sie zdobyc jak ? moze ktos wie moze nie ale gdybac i sprawdzac przez tyle lat i nic nie znalesc hmm ? znajdzcie 1 dobrego hakera oplaccie go wlamie sie na server chipow i sprawdzi co i jak i da wam spoila
Byl jeden wlam >.> , myslisz ze jak powstaly otsy ;P.
Sirserega
15-09-2009, 16:19
włamów to bylo kilka =] tylko nikt sie nie pofatygowal rozwiac tej zagadki ^^ bo jak sie juz wlamuje ot mozna duzo wiecej xD
sprawdzil ktos moja teoria z Cipfriendem?? czy znowu wszystko sam musze robic??
Beh0lder
16-09-2009, 18:43
Pff wchodzi na forum i jeszcze mysli ze ktos to zrobi.... a pff
Masz swoja teorie (zapewne glupia bo 90% na tym forum to idiotyzmy ) to ja sprawdz to chyba nie jest takie trudne nie ;/?
to mi daj rookstayera z sensownym poziomem...
poczytaj sobie poprzednią stronę i moje 2 teorie...
a z tymi idiotyzmami to prawda, tu PRAWIE nikt nie myśli (no ale myślenie/logika to luksus niepotrzebny do bocenia/expienia na frostach...)
ja nie wierze w SS Quest. I tyle. Ale korzystam ze zdolności logicznego myślenia i łącze fakty żeby dać nadzieje tysiącom, które w niego wierzą :]
i ja tego nie pisze dla siebie tylko dla tych co się tym interesują. jak sie uda to najwyżej szacun bedzie że na to wpadłem. i tyle.
na Rooka z powrotem mnie nie ciągnie...
PS.
na nieistnienie SS Questa wskazuje napis na tabliczce i fakt, że ma on zbyt duże statystyki jak na Rook (no bez jaj ludzie, z carlin swordem 2lv trolla lajcik kładzie, pomyślcie co by było z SS...)
Beh0lder
16-09-2009, 19:34
Po ch*ja ci rooker z jakims tam poziomem ? Cipsoft tak spieprzyl ta gre (przynajmniej na rooku) ze 1/2 lvl jest w stanie dojsc na rooku wszedzie i zrobic kazdy quest.
2UP ma rację IMO ale druga opcja jest taka żeby iść do Cipfrienda i poprosić żeby nauczył pokory...
Ehh jezeli o to Ci chodzi to pokory nie da sie nauczyc (no na pewno nie w krotkim czasie).
@down chodzi mi o to ze jeszcze przed wporwadzeniem potow tych nowych nie wielu ludzi mialo cooper shielda teraz zdobycie go kosztuje
scythe + 2 x small potiony = 50gp~~ kiedys ze 4 trzeba bylo ktore kosztowaly 60 gp o ile mnie pamiec nie myli. to samo z katana 2-3 poty na przejscie na szybkosc
up IMO to akurat nie (bezpośrednio) CIPOSoft tylko stada polskich botów... (smutna prawda... ponad połowa graczy to boty a CIPSoft musi sie przystosować żeby przetrwać...)
ehh chodzi mi od dłuższego czasu pomysł zrobienia OTS z RL mapą, RL expem itp., ograniczenie do 800-1000 zarejestrowanych graczy i baaaaardzo zaostrzonynm regiem. Bo jakby wywalić boterów i idiotów to od razu gra fajniejsza będzie...
i tak jak mówiłem na Rooka mnie nie ciągnie (... po raz kolejny...), chcedzie SS to sprawdzajcie sami ^^
Heh, kolejny temat na 200 stron, z czego 180 będzie o tym, że Spike Sword'a się nie da zdobyć, a inni będą pisać, że się da. Trochę za silna to broń jak na Rookgaard i zgadzam się z Ameriovem (http://www.forum.tibia.pl/member.php?u=64981), że jest quest na SoF'a, a SoF'em nie musi być akurat Spike Sword.
Pozdrawiam
Blader19948
17-09-2009, 15:42
@up:
Ja wczoraj z Sunrisem ghoula ubiłem.
@topic:
Teraz pokarzę wam czemu w takich tematach powstaje SPAM.
Rodzaje Postów
Offtop 5%
Wszyscy chyba wiedzą na czym takie posty polegają, ale dla jasności podam 2 przykłady:
-Hey Ameriov Robimy jutro trapa?,
-Ja pierd*le D.K.Log zbanowany,
-Beh0lder gada głupoty,
-Mój kolega kolegi kolegi miał spike sworda na rooku, ale walił z axe'a to wywalił go do wody.
Spike Sword Istnieje 20%
Posty polegające na uświadomieniu innym graczom tego, że SoF istnieje. Zwykle są bardzo obraźliwe jeśli post wyżej uświadamiał, że nie istnieje.
Ich główny argumentem jest fakt, że: "niema dowodów na jego nieistnienie".
Spike Sword Nie istnieje 20%
Posty polegające na uświadomieniu innym graczom tego, że SoF nie istnieje.
Zwykle są bardzo obraźliwe jeśli post wyżej uświadamiał, że istnieje.
Ich główny argumentem jest fakt, że: "niema dowodów na jego istnienie".
Taki Mądry a spamuje15%
Posty maniaków działu TR, którzy przeczytali każdą stronę tematu o "Tematyce Spike Swordowej" mają się za najmądrzejszych w tej dziedzienie i na szczęście mają rację ich posty najpierw obalają śmieszne tezy postawione przez noobów,a potem narzekają, że rozważając czy spike sword istnieje czy nie nie dochodzimy do niczego.
@#$%#$@ wynocha X(25%
Posty narzekające na to, że 74% postów w temacie to spam.
Myślę, że nie spamuje19%
Posty narzekające na to, że za dużo jest postów narzekających.
Skromny 1%
Posty wnoszące coś ważnego, znaczącego dla tematu.
Niestety... przez modków usuwane są posty tylko z rodzaju offtop
ehh @up:
w świetle posiadanych przeze mnie informacji wnioskuje że:
-SS nie jest możliwy do zdobycia na Rooku (zbyt duży atak, otoczony głazami - nie można przejść, ~80-85% prawdopodobieństwo że ma zachęcać ludzi do wychodzenia na Main)
-wszelkie filmiki z grobami i ciałami - fake
-Sword of Fury MOŻE istnieć z tym że:
a) może być przedmiotem questowym a nie bronią
b) słabszy od katany/maczety, silniejszy od Carlin Sworda
c) może być pokazany jako ozdoba na końcu questu (mało prawdopodobny)
d) od konkretnego lv (żeby dzieci nie latały z nim, dość prawdopodobne)
e) quest only for PACC (~75% prawdopodobieństwa...)
-opierając się na napisie przy tabliczce i wierząc w istnienie SoF można wnioskować że sekret zagadki posiada Cipfriend (jest mnichem więc jest pokorny i może jej nas nauczyć; zgodnie z wiadomością od CIPSoftu "rozwiązanie mamy pod nosem ale za bardzo grzebiemy w szczegółach" - to też pasuje)
@beh0lder:
a ja akurat o tym. why?
żeby skutecznie bocić trza dobre eq na Rooku. A questy zostały ułatwione prawdopodobnie po to żeby zatrzymać graczy i przyciągnąć nowych (spory odsetek odpada po 1 deadzie, dla większości gra za hardkorowa była).
A CIPSoft musi się dostosować żeby przetrwać i żeby Tibia nadal istniała (niby-sprzeczność że robią to dla botów a jednocześnie wprowadzili program do banowania: nowi gracze częściej PACCa kupią i na PACCu będą botować "bo większy exp, bo bezpieczniej" więc kaska leci. A stara gwardia boci na FACCu i PACCa tak często nie kupuje więc zyski siadają... błędne koło...)
I nie twierdzę że on ma nas nauczyć pokory tylko dać pewne wskazówki jej dotyczące = aktywować quest. Zastrzegam że to tylko teoria...
Beh0lder
17-09-2009, 19:24
-Beh0lder gada głupoty,
AAAaAaAaAa , foch !1!1!!! nie odzywam sie do ciebie ;<
Nie ma sensu 50 lvl i tak ubije wszystko na rooku na hita ( ze speara ) albo na 2-3
e) quest only for PACC (~75% prawdopodobieństwa...)Tylko 75% huhuhu nie doceniasz CipSoftu
@beh0lder:
a ja akurat o tym. why?
żeby skutecznie bocić trza dobre eq na Rooku. A questy zostały ułatwione prawdopodobnie po to żeby zatrzymać graczy i przyciągnąć nowych (spory odsetek odpada po 1 deadzie, dla większości gra za hardkorowa była).
A CIPSoft musi się dostosować żeby przetrwać i żeby Tibia nadal istniała (niby-sprzeczność że robią to dla botów a jednocześnie wprowadzili program do banowania: nowi gracze częściej PACCa kupią i na PACCu będą botować "bo większy exp, bo bezpieczniej" więc kaska leci. A stara gwardia boci na FACCu i PACCa tak często nie kupuje więc zyski siadają... błędne koło...)
I nie twierdzę że on ma nas nauczyć pokory tylko dać pewne wskazówki jej dotyczące = aktywować quest. Zastrzegam że to tylko teoria...Na jedno wychodzi 2 lvl zrobi wszystko jesli ma tam powiedzmy 60 gp ;] czy nawet 40.Nawet jesli da to prawdopodbnie te aktywowanie zacznie sie od idz przeszukaj te dwa miejsca ... i... jestesmy w martwym punkcie.
@down
tak tylko tam jest nagroda praktycznie nic nie warta (nie mozna jej użyc jak pr0 mega extra zaje*****e smiercionosnej broni) w porownaniu ze trzeba tylko sie przeleciec tu i tam.(choc nie tylko)
A nawet jak utkniemy to będzie krok do przodu bo będziemy wiedzieli co możemy wykluczyć.
juz utknelismy ;] nie mozemy nic wymyslec poza tymi 2 pktami
@edit
Lol????!!! Czyli to prafda prafdzifa prafda spakslord istnieje!!i quest
Dobra napisales jakies bzdety dotyczace spajk slorda dowiedzialem sie tego samego co dowiedzialem sie w temacie stonogi "Spike sword istnieje lecz nikt nie wie jakgo zdobyc" pozniej "Co jest za mm" "ocb z ghoulem?? nastepnie "tarantula??!!"
Ehh tak widzialem :Użytkowników czytających ten temat: (...) Niezbawiony
I wiedzzialem ze cos odpiszesz ;] hurra
no moje to może być quest taki jak "kissing a pig" czyli latanie po NPC...
a to 75% tylko dlatego że to Rook jest :D
A nawet jak utkniemy to będzie krok do przodu bo będziemy wiedzieli co możemy wykluczyć. To sie nazywa Brzytwa Ockhama ^^ (jakoś tak ^^^^)
twojstarytogej
18-09-2009, 17:13
drodzy gracze,uswiadamiam wam iz SoF nie istnieje,niema dowodow na jego istnienie
Niezbawiony
18-09-2009, 19:03
Lol????!!! Czyli to prafda prafdzifa prafda spakslord istnieje!!i quest
Dobra napisales jakies bzdety dotyczace spajk slorda dowiedzialem sie tego samego co dowiedzialem sie w temacie stonogi "Spike sword istnieje lecz nikt nie wie jakgo zdobyc" pozniej "Co jest za mm" "ocb z ghoulem?? nastepnie "tarantula??!!"
Blader19948
19-09-2009, 00:56
@beh0lder:
Taki Mądry a spamuje
@twojstarytogej:
Spike Sword Nie istnieje
@niezbawiony:
Spike Sword Istnieje
@topic:
Teraz pokarzę wam czemu w takich tematach powstaje SPAM.
Dodałbym jeszcze:
-Blader19948 musi się poskarżyć w temacie i pisze posta, który i tak nie wnosi do tematu.
I ty podobno szóstki dostajesz. ;o
Sword_Of_Fury
19-09-2009, 12:40
Nie moze byc na rooku questa od lvl powyzej 8 bo rook wyspa by sie nauczyc grac i wibic 8LvL a nie by na niej zostawac i rozwiazywac questy bo to by bylo bez sensu jakby cipsoft zachcecal przez to graczy do zostawania na rooku.
@UP:
SoF może być nagrodą dla wyjątkowo wytrwałych Rookstayerów. To raz. A dwa:
jeśli jest to broń, a nie np. przedmiot questowy i ma staty powyżej 16/x to raczej będzie od lv żeby dzieci z tym nie latały (2lv z Carlin Swordem trolla kładzie...)
a quest też raczej będzie trudny (o ile istnieje...)
I jest możliwość że trzeba mieć określony lv żeby aktywować linie dialogową przyjmowania questa (na Mainie misje na hełm Budrika można do 40lv podobno brać... tu może być odwrotnie, quest od określonego lv)
I jeśli quest istnieje to ciekawe ilu ludziom chciało by sie zostawać żeby wbić powiedzmy 50lv na Rooku??
PS.
Troche myślałem nad tym, czytałem historyjkę do Katana Room Questa na tibia.pl i doszedłem do wniosku że istnieje jakieś prawdopodobieństwo że to może jest właśnie SoF. W Tibie gram od 1,5 roku dopiero i nie wiem jak było wcześniej, ale:
-Miecz mógł mieć magiczne właściwości, ale jego magia w końcu wygasła i stał się zwykłą kataną
-Szkielety i ghoul mogły być potężniejsze ale magia która ich stworzyła także osłabła
Na forum czytałem o katana room queście (szkielety i ghoul to podróżnicy poszukujący katany, zabił ich wybuch TP) ale i tak jest to dość prawdopodobna wersja...
wiewioreq_are_back
20-09-2009, 16:19
zal podajaraliscie sie jakims Spajk Sfortem X(
Podjaraliśmy się i teraz spłoniemy.
proponuje zrobić nowy temat bo tu już sie SPAM zaczyna...
Beh0lder
20-09-2009, 19:42
to bedzie juz chyba z tysiecznyh temat a i tak nic nie wymyslimy bo spike sworda nie da sie zdobyc na rooku a quest nie istnieje (albo jest przechodni rook -> main)
@UP
wszystkie teorie jakie wymyśliłem masz na 2 poprzednich stronach, tera wystarczy je po kolei sprawdzać i odrzucać
zgadzam się że SS Quest RACZEJ nie istnieje ale sprawdzić zawsze można a jak dowiedziemy że nie ma to sie SPAM skończy...
Beh0lder
20-09-2009, 20:55
Sprawdzic ?> Tego sie nie da sprawdzic... wypisz liste key wordow ^^
Ale czy te wszystkie teorie nie były sprawdzane po milion razy?
DD-ExpLo.
21-09-2009, 00:34
@edit
Tak wtrącę się, dawniej nie było feru w książce. I On sprzedaje, ale jedynie hity mocne.
Temat ciekaw ale wątpię czy co kolwiek z tego co napisałes zadziała.
Ale czy te wszystkie teorie nie były sprawdzane po milion razy?
większośc chyba tak ale raczej nie sprawdzali z pokorom i Cipfriendem oraz wersja z kataną
Beh0lder
21-09-2009, 18:27
To bylo juz omawiane nic nie wiadomo nie znamy zadnych keywordow wiec nic nie sprawdzimy.Tym bardziej ze quest nie istnieje o/
wreszcie ktos mądry, rozumiejący sytuację...
jak questa szukacie to powodzenia życzę, próbujcie z "tell me something about humble" u Cipfrienda...
End of transmision
SCoUF RedFog, out
komandos1238
21-09-2009, 22:27
wreszcie ktos mądry, rozumiejący sytuację...
jak questa szukacie to powodzenia życzę, próbujcie z "tell me something about humble" u Cipfrienda...
End of transmision
SCoUF RedFog, out
probowalem ale cipfriend nie odpowiedzial i chuj X(
questa nie ma
Maxpixel
21-09-2009, 23:07
Ohh ludzie. Mówicie że nie ma Questa, ale to wy go wymyśliliście i tak nazwaliście, nikt nigdy nie powiedział Spike Sword Quest, nigdy nie było takich informacji oficjalnie, sami ułożyliście sobie co chcieli byście dostać a teraz głowicie się jak to zdobyć, może zły kierunek? Nie szukajcie tego co chcecie mieć... ;)
A tak a propo wyjdźmy sobie poza:
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****
Albo ja nie pamiętam albo nigdy ten text nie był dekryptowany. Z tego co wiemy stek jakiś bzdur niczym nie połączony, informacja dawno napisana nie połączona, mało nam o tym wiadomo, imiona botów, a gwiazdki? Leży obok nic o tym nie wiemy... :p
Zaczynimy od końca... Nie będę tutaj opisywać wszystkiego bo wydaje mi się ze każdy dokładnie wie kto co i zna całą Historie tych NPC na pamięć...
Noodles: Pies, pies króla,
Stutch: Człowiek, gwardia króla,
Harsky: Człowiek, gwardia króla,
Frodo: Zaciesza się że ma tanio dzięki królowi, imprezy i takie tam...
Ferumbras: Związany z Thais tam poprzegrywał co nieco...
Tark: A ten to coś nie pamiętam zaraz w Google poszukam...
Quentin: Kapłan Thais
Partos: Ciekawy gość, oczywiście powiązany z Thais, kapłanem no i z psem króla!
Oswald: A taki siaki owaki nie może jego plotki łącza się z kapłanem...
Sam: Lubi tą samą dziewkę co Oswald...
Bozo: Niezwykle interesująca osoba, robi Cie w balona z Mace of Fury, ciekawe nie "Fury", jakieś zaklęcie "Lessen your Load" ale mało o tym wiem...
Hardek: Już nie mam siły o nim pisać... xD
Co ich wszystkich łączy? Thais, król i takie tam...
Może już to ktoś gdzieś opisał ale tak szczerze to jaki oni mają związek z Amber? Może jakiś mają, bardzo mało nam wiadomo o dawnych czasach.
Dobra wiemy już coś o imionach a teraz dowiedzmy się coś o gwiazdkach! "*". Co to?
Notowała ile razy nocowali?
Ile razy byli na wyspie?
Gdyby dopasować gwiazdki do czasu kiedy i ile razy byli na rooku, to dało by się zrobić, spisać, trzeba by ogrom informacji, aby połączyć i zrobić taką krzyżówkę aby inne odpowiedzi zapchały nam luki w czasie, wtedy może dowiedzieli byśmy się więcej a to dało by nam... Coś więcej?
Taaaa... Herezja^^ ;< No ale ja tak mam że sobie czasami popisze... :)
Beh0lder
22-09-2009, 00:19
"tell me something about humble"
To tibia tutaj angielski opiera sie na buy/sell/trade/offer/mission/quest itp. i innych pojdynczych keywordach budowanie pelnych zdan nie ma za bardzo sensu.. no ale moze..
Hardek: Już nie mam siły o nim pisać... xDHardek z tego co wiem jest przemytnikiem.
Ehh zabawa z ta ksiazka wg. mnie jest bardziej powiazana z rookiem niz chocby spike sword quest (nic nie wiadomo, 2 nie wiele nam dajace pola , prawdopodobnie nie istniej albo jest to quest przejsciowy (za silna bron na rook)), czy mino mag (jest napisane ze jest zamkniete magia , run na rooku nie ma , a npc nie dopchniesz na minohell wiec prawdopodbnie jesli da sie tam wejsc to tylko od strony maina). Wiec w sumie moze lepiej sie tym zajac =]?
Vasudanin
22-09-2009, 00:22
To tibia tutaj angielski opiera sie na buy/sell/trade/offer/mission/quest itp. i innych pojdynczych keywordach budowanie pelnych zdan nie ma za bardzo sensu.. no ale moze..
Kiedyś, kiedy jeszcze ludzie czuli trochę RPG rozmowa z npc wyglądała właśnie tak.
Ohh ludzie. Mówicie że nie ma Questa, ale to wy go wymyśliliście i tak nazwaliście, nikt nigdy nie powiedział Spike Sword Quest, nigdy nie było takich informacji oficjalnie, sami ułożyliście sobie co chcieli byście dostać a teraz głowicie się jak to zdobyć, może zły kierunek? Nie szukajcie tego co chcecie mieć... ;)
No właśnie bo nie ma żadnego spike sword questa,pokazując swoją własną pokorę pokażemy słuchając CipSoftu i wychodząc na main i tam mamy możliwość zdobycia SS.
Gdyby dopasować gwiazdki do czasu kiedy i ile razy byli na rooku, to dało by się zrobić, spisać, trzeba by ogrom informacji, aby połączyć i zrobić taką krzyżówkę aby inne odpowiedzi zapchały nam luki w czasie, wtedy może dowiedzieli byśmy się więcej a to dało by nam... Coś więcej?
:)
Coś więcej czyli wiedzę bo na pewno nie spike sworda.
-SECURITY TRANSSMISION-
Wreszcie ktoś mądry wam to uświadomił (... że SS jest po to żeby zachęcać ludzi do wyjścia na Main...), mnie to sie nie chciało słuchać...
-END OF TRANSSIMISION-
-SCoUF RedFog, out-
Beh0lder
22-09-2009, 22:07
-SECURITY TRANSSMISION-
Wreszcie ktoś mądry wam to uświadomił (... że SS jest po to żeby zachęcać ludzi do wyjścia na Main...), mnie to sie nie chciało słuchać...
-END OF TRANSSIMISION-
-SCoUF RedFog, out-Wreszcie ? Przez ten temat co ma tam 200 + stron sie to przewijalo chyba ze sto razy.
po 20:00 nie myśle... :D
a to był akurat sarkazm bo dzieciom można pół roku do łba tłuc żę SS questa ni ma a one nadal swoje...
ja teorie przedstawiłem, sprawdziliście - ni ma questa, znaczy sie SS tylko po to żeby ludzie na main wychodzili...
a jak nadal szukacie (... podziwiam wasz niezdrowy optymizm...) to spróbujcie z "learn me humble", "teach my humble" itp. ...
Good luck childrens...
PS.
@UP chba tematy pomyliłeś, tu dopiero 4 strony są...
No ale cały SPAM idzie do 2 tematu...
-Out-
Maxpixel
22-09-2009, 22:50
Właśnie mnie to denerwuje, po co nowy temat jak by się nie dało starego kontynuować, a najgorsze jest to że tam piszą aby go zamknąć! Tak podzielić to na 200 tematów po 1 stronę będzie na pewno lepiej... ;<
Zamknąć to!!!
Beh0lder
22-09-2009, 22:55
Good luck childrens...
PS.
@UP chba tematy pomyliłeś, tu dopiero 4 strony są...
No ale cały SPAM idzie do 2 tematu...
-Out-
children to juz jest liczba mnoga nie wiem po co te s
Nie nie pomylilem tematow chodzilo mi odpowiedz na zagadki minomage/spike sword/domki
tutaj :
http://forum.tibia.pl
/showthread.php?t=73450 (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450)
237 stron 4.5k odpowiedzi :p
fakt 1.:
po 20:00 nie myśle...
fakt 2.:
specjalnie pisane po "angielskiemu" coby nupy zrozumiały...
fakt 3.:
nie doczytałem twojego posta i dlatego niby pomyłka tematów...
Dobra, temat do zamknięcia, odpowiedź została udzielona (nie ma SS quest...=...
SCoUF RedFog, out
-END OF TRANSSMISION-
Właśnie mnie to denerwuje, po co nowy temat jak by się nie dało starego kontynuować, a najgorsze jest to że tam piszą aby go zamknąć! Tak podzielić to na 200 tematów po 1 stronę będzie na pewno lepiej... ;<
Zamknąć to!!!
Kto cię posłucha? ;[
mattie1333
24-09-2009, 13:16
moze to nie ma znaczenia ale zauwazyliscie skrzynke u Lily w sklepie ? jest za lada ale przeciez lily sprzedaje poty czyli rodzaj takiej jakby magi a do otworzenia drzwi do mino maga potrzeba magi.... tylko taka moja uwaga :)
moze to nie ma znaczenia ale zauwazyliscie skrzynke u Lily w sklepie ? jest za lada ale przeciez lily sprzedaje poty czyli rodzaj takiej jakby magi a do otworzenia drzwi do mino maga potrzeba magi.... tylko taka moja uwaga :)
potiony to nie rodzaj takiej jakby magi do zupy tylko eliksiry a do otworzenia drzwi do MM nie potrzeba magi do zupy, w ogóle na rooku nie ma magi.Tylko taka moja uwaga :)
@down
z tym zdaniem "w ogóle na rooku nie ma magi" to nie chodziło mi o magię tylko mage do zupy :P
i sheng tez uzywa magii
Na Rooku nie ma także zupy, więc po co miały by być Mag(g)i?
Ale co do Magii to istnieje, blessy, runy, leczenie przez NPC... Teleporty to w sumie fizyka a nie magia, ale na siłę można i to zaliczyć.
Teleporty to w sumie fizyka a nie magia
Ja bym zaliczył do skryptów.
Spike sword jakby był na rookstayerow to by go na mainie* nie było Tylko by byl jakis sword ktorego na mainie nie ma...
A w to że ktoś ma spike uwierze tylko jak ktoś mi go pokaze na trade
A Sunrise na pewno GM do ss teleportowal (jeśli wogóle)
nie_mam_nicku
04-10-2009, 12:26
Spike sword jakby był na rookstayerow to by go na rooku nie było
Hahahahahaha :D :D :D
A w to że ktoś ma spike uwierze tylko jak ktoś mi go pokaze na trade
nie martw sie, nikt ci go nie pokaze bo nikt go nie ma
A Sunrise na pewno GM do ss teleportowal
roftl daj na to dowody,zreszta co z tego jakby po ogniach i kamieniach nie przeszedl
wiewioreq_are_back
04-10-2009, 15:11
roftl daj na to dowody,zreszta co z tego jakby po ogniach i kamieniach nie przeszedl
Skąd wiesz? Próbowałeś?
nie_mam_nicku
04-10-2009, 22:12
Skąd wiesz? Próbowałeś?
Wiadomo ze po takich kamieniach jak na wysepce sie nie da chodzic.
Chodziło mi o to że zdobycie spike sworda na rooku jest nie możliwe
A kiedy gracz z rooka wyjdzie na main to zarobi na niego w krotkim czasie i bedzie mial nim podniete
A nie pytajcie sie o spika w thais u npc bo wam powiedza: na mainie mamy ze 1000 spików to po co ci on na rooku ?? :]
porozmawialem troche z cipfriedem, i znalazlem cos interesującego.
18:46 Rookstayer Davis [12]: Who are you job?
18:46 Cipfried: Me? Oh, I'm just a humble monk. Ask me if you need help or healing.
Tłumaczenie:
18:46 Rookstayer Davis [12]: Jaka jest twoja praca?
18:46 Cipfried: Moja? Oh, Jestem pokornym zakonnikiem. Spytaj mnie, jeżeli chcesz żebym ci pomógł lub uleczył.
Porozmawiałem także z Seymourem:
18:51 Rookstayer Davis [12]: spike sword
18:51 Seymour: Only nonsense on your mind, eh?
tłumaczenie:
18:51 Rookstayer Davis [12]: spike sword
18:51 Seymour: Tylko bzdury na uwadze, co?
Seymour pewnie wie cos o spike swordzie, skoro tak sie odzywa ;d. I co do pokornego (czyt. str 3), cipfried jest pokorny. Moze ma spike sworda? Lecz co do spikie sworda, to nic nie mowi. Probowalem: spike sword, spikesword, sword of fury, maze of fury. I nic. Co wy na to?
Seymour pewnie wie cos o spike swordzie, skoro tak sie odzywa ;d. I co do pokornego (czyt. str 3), cipfried jest pokorny. Moze ma spike sworda? Lecz co do spikie sworda, to nic nie mowi. Probowalem: spike sword, spikesword, sword of fury, maze of fury. I nic. Co wy na to?
'who are you job' rlzz XDD
Eee hehe Seymour na wszystko co powiesz tak odpowiada
Beh0lder
06-10-2009, 00:11
Tak zapytaj sie o dsm , bedziesz mogl zalozyc nowy temat ze jest dsm na rooku bo jakis npc odpowiedzial na to haslo co z tego ze on odpowiada tak na wszystkie hasla , skoro odpowiada na dsm to musi byc i nie ma ch*ja we wsi
// who are you job?
rotfl
Poza tym BYLO
18:46 Rookstayer Davis [12]: Who are you job?
Kim jesteś, Job?
...
dzieci drogie, ze spamem to do tematu:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450
tam se przynajmniej podyskutujecie na temat czy na rooku są zupy...
TEORIE CHOLERA JASNA MACIE, DANE MACIE, SPRAWDZAĆ WE WŁASNYM ZAKRESIE A NIE ROBIĆ SPAM ***** MAĆ
...
dzieci drogie, ze spamem to do tematu:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450
tam se przynajmniej podyskutujecie na temat czy na rooku są zupy...
TEORIE CHOLERA JASNA MACIE, DANE MACIE, SPRAWDZAĆ WE WŁASNYM ZAKRESIE A NIE ROBIĆ SPAM ***** MAĆ
@RedFOg
Mam rozumieć że tam można spamować? ;D
Ciekawe ile jeszcze tematów powstanie na temat Spike sworda...
jest 1 temat to po co robić drugi ?
rooker2009
08-10-2009, 08:58
Zakladając, ze to wszystko prawda co stara sie nam przekazać pare osób w tym
temacie, to SoF jest tylko itemkiem ala "mis" z anni... ('ładny', 'świeci się', ale do
niczego się nie przydaje):p
@hexus:
prawie 300 stron, połowa to SPAM to tam sie dopisywać, niech tu same teorie i efekty ich sprawdzania zostają...
@TOPIC:
Błagam was ludzie, czytajcie CAŁY temat a nie wpisujcie sie na ostatnią stronę z rzeczą poruszoną na początku...
No dobra ludzie od update z naszym aprentice sheng da sie zdobyc spike a wczesniej za pomoca runki antidote (MAGIA)
do mm nie da sie wejsc do ghoula tez (chyba ze nam sie nie udalo odkryc..)
ale spike sword jest niesamowicie prosty
coz ..
Potrzebne items :
Trojka Ludzi
Niesamowite Zgranie Czasowe (vt)
Magic lightwand/antidote rune
Sposob wykonania
2 osoby znikaja spike a 3 w tym samym czasie stojac \/ od znaku przy wysepce naciska albo mlw albo bierze na siebie antidote ..
da sie raz dziennie wykonac i tylko raz 1 postacia
te final roomy nie sa oszustwem
rzeczywiscie jest teleport do final roomu ale nie taki niebieski tylko poprostu nam sie tp robi ;) gdy sie chce wyjsc ladujemy w swiatyni
to tyle sprawdzone na harmonii i czekam tylko na to az wy sie o tym przekonacie
Że też nie znudziły się wam jeszcze te debilstwa. I co? Myślisz, że jesteś zabawny i oryginalny?
Da się jescze zniknąc spika? czy po update już sie nie da?
Vistek - Wejde na Harmonie i kto mi go pokaże?
DD-ExpLo.
10-10-2009, 11:26
No dobra ludzie od update z naszym aprentice sheng da sie zdobyc spike a wczesniej za pomoca runki antidote (MAGIA)
do mm nie da sie wejsc do ghoula tez (chyba ze nam sie nie udalo odkryc..)
ale spike sword jest niesamowicie prosty
coz ..
Potrzebne items :
Trojka Ludzi
Niesamowite Zgranie Czasowe (vt)
Magic lightwand/antidote rune
Sposob wykonania
2 osoby znikaja spike a 3 w tym samym czasie stojac \/ od znaku przy wysepce naciska albo mlw albo bierze na siebie antidote ..
da sie raz dziennie wykonac i tylko raz 1 postacia
te final roomy nie sa oszustwem
rzeczywiscie jest teleport do final roomu ale nie taki niebieski tylko poprostu nam sie tp robi ;) gdy sie chce wyjsc ladujemy w swiatyni
to tyle sprawdzone na harmonii i czekam tylko na to az wy sie o tym przekonacie
Uzywasz MLW i masz wiecej swiatla, uzywasz antidote tylko ja marnujesz. Co ty chcesz osiagnac? Jak narazie zdobyles status idioty.
Wymysl cos lepszego i zapraszam do dzialu "Twórczość."
wiewioreq_are_back
10-10-2009, 18:52
Potrzebne items :
Trojka Ludzi
Ty sam are items.
Gdyby byla mozliwosc zdobycia tego sworda, to chyba CM nie porwalby tego ss z harmonii czy skądś indziej gdzie ten mieczyk ostatnio byl
1. W tej bajce były smoki?
2. Potem się obudziłeś i byłeś cały mokry, nie?
Azkabanczyk
12-10-2009, 00:44
Gdyby byla mozliwosc zdobycia tego sworda, to chyba CM nie porwalby tego ss z harmonii czy skądś indziej gdzie ten mieczyk ostatnio byl
1. Nie ostatnio....
2. Byl o tym wywiad (chyba ze Slythia -wybaczcie jak zrobie literowke w nicku) i byla tam opowiesc o Spike Swordzie na rooku.
3. Czy Harmonia, to nie mam pojecia, nie pamietam.
4. To kosmici porywaja, nie CM... :/
5. Teraz mnie powyzywajcie, bo do rana zapomne ze tu napisalem i nie bede mogl wam odpisac na wasze ciete riposty.
Pozdrowiam, Azka.
-stwierdzono zgon-...
BYŁO WIELOKROTNIE PORUSZANE I NIE TYLKO W TYM TEMACIE O SS NA ROOKU W POSIADANIU SLYTHI (tak to sie pisze?? -.-)...
NAUCZCIE SIE DZIECI CZYTAĆ TO SIE DOWIECIE...
Niezbawiony
16-10-2009, 15:08
-stwierdzono zgon-...
BYŁO WIELOKROTNIE PORUSZANE I NIE TYLKO W TYM TEMACIE O SS NA ROOKU W POSIADANIU SLYTHI (tak to sie pisze?? -.-)...
NAUCZCIE SIE DZIECI CZYTAĆ TO SIE DOWIECIE...
Slytja nie ma spajk slorda bo go zgubila w depo ankh
Beh0lder
16-10-2009, 15:21
1. Z tego co wiem Slythia oddała go dobrowolnie
2. Miecz został zdobyty średnio legalnie w świetle praw tibii. Srednio bo nic nie było mowy , że niedopatrzenie CM = używanie bugów więc chyba nie mogli jej zabrac.
3. Co z tego , że jest do zdobycia to nie oznacza , że CM nie może go odebrać jeżeli został zdobyty przy pomocy bugu.
Old_Game
17-10-2009, 23:13
Posłóhadź moijej chistori i bendzie gutt
kubol9999
25-10-2009, 11:10
Wiem ze nic to nie da ale moze to kolejna wskoazowka. Jeszcze nikt chyba o tym nie powiedzial, ale kolo jaskini z mino hellem jest tez jaskinia ze skele i tam na najnizszym poziomie tez jest 7 glazow, wiec wszystko wskazuje na to ze trzeba zrobic (lub znalezc,polozyc,itp.) 7 rzeczy (potworow,itp.). Takie jest moje zdanie.
teraz sie wyzyjcie-.-
wiewioreq_are_back
27-10-2009, 18:42
screena poproszę :)
Wczoraj o godzinie 16:00 być może jako pierwsza osoba wykonałem quest na spike sworda na świecie Nerana :cup: podpowiem wam że zagadkę można rozwiązać w mieście a nagrodę otrzymujemy od jednego NPC odkryłem to całkiem przypadkiem i na razie nie dam spoilera w końcu każdy chce mieć taki miecz dodam tylko że nie można nim atakować ale nie zmienia to faktu że jest sporo wart dostałem także email od cipsoftu z gratulacjami zdobycia spike sworda
Hahahahhahaha umarłem :D
E-maila od Cipsoftu... Później się obudziłeś i byłeś cały mokry, nie?
screena poproszę :)
Najpierw to wyczuj marną prowokację ;)
Zresztą każdy może sobie zrobić fake w którym ma spike sworda :)
Screena dam później teraz nie wbiję bo Nerana jest pełna a ja nie mam pacca możecie wierzyć lub nie ale na prawdę dostałem email z gratulacjami pisali także o tym że stracili już wiarę w to iż ktoś go zdobędzie bo ludzie się męczyli tyle lat nie wiem po co wam były te różne teorie wystarczy pogadać z kilkoma NPC oraz przeczytać jedną książkę która znajduje się na rooku
Pełna?Bardzo śmieszne.
http://img101.imageshack.us/img101/4649/beztytuuhx.png
Wyjdź marna prowokacjo.
wiewioreq_are_back
28-10-2009, 15:34
Screena dam później teraz nie wbiję bo Nerana jest pełna a ja nie mam pacca możecie wierzyć lub nie ale na prawdę dostałem email z gratulacjami pisali także o tym że stracili już wiarę w to iż ktoś go zdobędzie bo ludzie się męczyli tyle lat nie wiem po co wam były te różne teorie wystarczy pogadać z kilkoma NPC oraz przeczytać jedną książkę która znajduje się na rooku
Skąd wiesz co pisali? Przecież to było po angielsku.
Duch Niespokojny
01-11-2009, 09:23
Zresztą każdy może sobie zrobić fake w którym ma spike sworda :)
Ale założę się, że nie potrafiłby sfake'ować tego maila od Cipsoftu :D
Disseny__
02-11-2009, 18:10
ja tyż mam spajk słorda!!!1oneonejedenaście mam naprawde komuś na titani moge pokazac a skrinuw nie umiem robic to nie zrobie ale spajka mam serio
A tak na poważnie, to wiemy, że post Rookmajsterzrogardu jest prowokacją, ale podsunął mi pewien pomysł. Może rzeczywiście trzeba napisać coś do NPC? Próbowaliście do nich napisać jakieś słowo, np. "Mino Mag", albo coś innego na ten temat? Ja aktualnie nie mam zainstalowanej Tibii, więc nie sprawdzę.
CycuRookslayer
02-11-2009, 18:45
Ty byś sie zdziwił co już ludzie do niego wypisywali :D
[edit]
a no to sorki - zdziwiła :).
No właśnie o takie głupoty mi chodziło że ludzie wypisywali , było gdzieś o tym ale już nie pamiętam :P.
Disseny__
02-11-2009, 22:24
Ty byś sie zdziwił co już ludzie do niego wypisywali :D
*zdziwiła (;
A śmiałabym się, jakby ktoś podszedł do MM'a i napisał: "otwieraj te drzwi noobie jeden" i by się otworzyły.
NIE KUR** NIE PRÓBOWALIŚMY!
My tylko chodzimy i pickujemy Rookgaard, klikamy w drzewa no i czasem beatboxujemy ze szczurami.
Ey jesteś genialna! Przez tyle lat nikt nie wpadł, żeby napisać do Cipfrieda i spółki "mino mag"!
Powinni Ci postawić pomnik, czy coś.
Spike Sword Quest istnieje. Na mainie nieopodal Jakundarf Desert.
Pozdrawiam.
Cholek95
03-11-2009, 11:17
No i tu wszystko się zapętla. Jenda osoba mówi o Spike Swordzie, reszta rozmyśla i ktoś powie, że się go nie da zrobić. A potem wszystko leci od początku. Setki razy omawiane te same rzeczy, te same kłótnie. Ale przyznajcie, że to jest całkiem przyjmne. :D Powiem wam, że zaczynam znowu rozmyślać jak go zdobyć. Jakbym na coś wpadł, to napiszę.
DD-ExpLo.
03-11-2009, 13:59
Zwracam honor, nie przeczytałem słowa "Main".
Ale i tak jak sama nazwa tematu brzmi "Rookgaard" więc co do tego ma main?
A kaczyński ma 175 cm wzrostu. Ameriov przejzyj na oczy i zaufaj ludziom ktorzy stworzyli ta gre. Bylo mowione "Quest nie istnieje" wiec czego ty oczekujesz? Gruszek na wierzbie czy tego ze znajdziesz sofa?
Spike Sword Quest istnieje. Na mainie nieopodal Jakundarf Desert.
http://tibia.pl/quest_pokaz/Spike_Sword
Disseny__
03-11-2009, 20:50
NIE KUR** NIE PRÓBOWALIŚMY!
My tylko chodzimy i pickujemy Rookgaard, klikamy w drzewa no i czasem beatboxujemy ze szczurami.
Ey jesteś genialna! Przez tyle lat nikt nie wpadł, żeby napisać do Cipfrieda i spółki "mino mag"!
Powinni Ci postawić pomnik, czy coś.
Uspokój się, tylko proponuję. Poza tym, napisałam słowo "na przykład", a chyba wiesz, co to znaczy. Możemy spróbować pisać inne słowa, prawdopodobnie z tym questem(?) związane. Poza tym, Ty wkurzasz się na mnie, a tutaj padały takie durne pytania i pomysły, że chyba sam rozumiesz, co mam na myśli.
Zawsze mogliśmy w rozmowach z NPC jakiś ważny szczegół przeoczyć.
Toiatenab
03-11-2009, 21:15
Mhmm mam pomysł
@Spoil@
Powiesić się
@End@
A tak naprawde
@Spoil@
Zdobyc zaufanie NPC
@End@
Blader19948
03-11-2009, 21:34
To może tak o:
1. Ja powiem, że Sword of Fury Quest (nie mylić ze Spike Sword Quest) istnieje i poprę to argumentami.
2. Ktoś mnie skontruje powie, że nie istnieje, poprze to argumentami.
3. Ktoś zwróci uwagę, że w swojej konserwacji użyliśmy dużo wulgaryzmów.
4. Następny zwróci uwagę na to, że zwracając na to uwagę gość zaofftopował.
5. Mod wykasuje ostatnie 2 posty bez 2 pierwszych, które też powinny być skasowane.
6. Jakiś ktoś wpadnie na jakiś bezsensowny sposób zdobycia SoF, który został Tysiąckrotnie obalony.
7. Kilka postów obrażających "up".
8. W międzyczasie jakieś reklamy i SPAM.
9. Kto powie, że SoF istnieje.
Czyli lecimy od nowa! Was też to bawi?
DK-LOG.911
03-11-2009, 21:43
Nie, mnie to nie bawi ;). Masz swoje powody, żeby wierzyć, że Quest na SoFa istnieje, i nie będę Cię za to potępiał. Jesteś tak na niego zapalony, jak ja dawniej. Odkąd przestałem grać w Tibię, nie interesowałem się Mieczem, ale wierzę, że w końcu ktoś go zdobędzie.
Taka mała podpowiedź od Masakera:
ale jak bedzie Ci się nudzić, to powiedz w temacie o SoF'ie, że 7 jest kluczem do wszystkiego w Tibii i rozwiązanie macierzy (wynik to -7) mówi nam wszystko... Wszystko w Tibii ma związek z 7, wiele questów itp... A wiedza o 7 mówi nam szczególnie o jednej rzeczy:
w Graveyard of doomed, licząc od lewej do prawej 7 grób to....
...
....
....
.....
......
You see a grave.
You read: Here lies the RPG-part of this game. We will miss you!
I 7 wyjaśnia nam wszystko :)
Napisz o tym z pozdrowieniami od Masakera, ofc jak będzie Ci się chciało :)
DD-ExpLo.
03-11-2009, 22:34
@up all kto wierzy
Wy sobie wierzcie , a CipSoft sobie jaja robi ze usuneli questa. Muah!
Beh0lder
03-11-2009, 22:50
To może tak o:
1. Ja powiem, że Sword of Fury Quest (nie mylić ze Spike Sword Quest) istnieje i poprę to argumentami.
5. Mod wykasuje ostatnie 2 posty bez 2 pierwszych, które też powinny być skasowane.
6. Jakiś ktoś wpadnie na jakiś bezsensowny sposób zdobycia SoF, który został Tysiąckrotnie obalony.
1.Nie poprzesz xd.
2.Spike nie istnieje , bo po co Cipsoft miałby dokańczać (zakladajac ,ze wtedy quest nie zostal skonczony) coś do którego rozwiazania poslużyły "nie czyste sztuczki" (chodzi mi o wykradniecie mapy).To zbyt potężna broń na rookgaard.
3.W swojej konwersacji uzylismy duzo wylgaryzmow
4.Sorry jestem za głupi aby pojąć to pogmatwane zdanie.
5.No..
6.Czeba zabic minotałra na skale walczonc na goue klaty.Wyleci kej i idzież do minotałra maga zabijasz i whodziź do tepe i masz spajka!.
7.@up jestes glupi !!!
8. premia.no-ip.org 100% rl ots
spam spam ... 20 stron pozniej spam spam , koniec spamu
9. Dekanob
@deKaNob
A oto test na pr0 er pe gie plejera :
Wytłumacz mi to ;d bo się nad tym zastanawiam :http://img689.imageshack.us/img689/7213/84035620.jpg
Odpowiedź ofc znam. Ale przecież to takie nie erpegje ?:p
Moim zdaniem, jeżeli nawet quest istnieje, to zdobycie miecza równa się ogromnemu, przypadkowemu szczęściu (w tym dniu, o tej godzinie i minucie wejdz na tą i tą kratkę).
Legenda musi istnieć, a przypadkowe nawet zdobycie jednego egzemplarza pobudziłaby apetyt reszty graczy.
Nie zapominajmy że cipsoft nie lubi rookstayerów, a SoF jest jednym z powodów dla którego niektórzy (szczególnie Ci, którzy lubią sami rozwiązywać questy), zostają na rooku.
Można w sumie iść na maina, ale tam questy są spoilowane niezwykle szybko (choćby przykład Pits of inferno, który zaraz po update był już pobieżnie znany).
Beh0lder
04-11-2009, 00:38
Moim zdaniem, jeżeli nawet quest istnieje, to zdobycie miecza równa się ogromnemu, przypadkowemu szczęściu (w tym dniu, o tej godzinie i minucie wejdz na tą i tą kratkę).
Legenda musi istnieć, a przypadkowe nawet zdobycie jednego egzemplarza pobudziłaby apetyt reszty graczy.
Nie zapominajmy że cipsoft nie lubi rookstayerów, a SoF jest jednym z powodów dla którego niektórzy (szczególnie Ci, którzy lubią sami rozwiązywać questy), zostają na rooku.
Można w sumie iść na maina, ale tam questy są spoilowane niezwykle szybko (choćby przykład Pits of inferno, który zaraz po update był już pobieżnie znany).
Albo silver mace quest... :P ktorego nie wiele osob wie jak wykonac a istnieje huhuhu ;].
Was też to bawi?Mnie nie bawią twoje posty, które są ciągle te same.
DD-ExpLo.
04-11-2009, 08:13
@all up
Teraz moze istotny fakt?
Ze loot na rooku jest zmieniony wiec moze jednak cos mozna wydropic ciekawego? Jakis key etc.?
Powód taki - Każdy zna skeletony na facc , loot bardzo słaby.
Wkleje tutaj loot z skeletonow pacc <5 min>
20:10 Loot of a skeleton: 10 gold coins, a torch, a sword, a mace, a brass shield, a viking helmet
20:11 Loot of a skeleton: a bone, a torch, a mace, a viking helmet
20:12 Loot of a skeleton: a gold coin, a bone, a mace
20:13 Loot of a skeleton: a mace
20:13 Loot of a skeleton: a hatchet, a brass shield
20:14 Loot of a skeleton: a bone, a torch, a mace, a hatchet
Potwierdzone, nigdy nie bylo takiego loota na facc.
Beh0lder
04-11-2009, 14:13
@all up
Teraz moze istotny fakt?
Ze loot na rooku jest zmieniony wiec moze jednak cos mozna wydropic ciekawego? Jakis key etc.?
Powód taki - Każdy zna skeletony na facc , loot bardzo słaby.
Wkleje tutaj loot z skeletonow pacc <5 min>
20:10 Loot of a skeleton: 10 gold coins, a torch, a sword, a mace, a brass shield, a viking helmet
20:11 Loot of a skeleton: a bone, a torch, a mace, a viking helmet
20:12 Loot of a skeleton: a gold coin, a bone, a mace
20:13 Loot of a skeleton: a mace
20:13 Loot of a skeleton: a hatchet, a brass shield
20:14 Loot of a skeleton: a bone, a torch, a mace, a hatchet
Potwierdzone, nigdy nie bylo takiego loota na facc.
Wow wszedzie jest taki sam.
DK-LOG.911
04-11-2009, 17:14
@deKaNob
A oto test na pr0 er pe gie plejera :
Wytłumacz mi to ;d bo się nad tym zastanawiam
Obrazek
Odpowiedź ofc znam. Ale przecież to takie nie erpegje ?:p
Co w tym dziwnego? Hyacinth był w wiosce, a tam spotkał Lily i Cipfrieda. O co ci znowu chodzi?
Albo silver mace quest... ktorego nie wiele osob wie jak wykonac a istnieje huhuhu ;].
W SoFa nie wierzysz, ale w głupoty Avariona tak?
kubol9999
04-11-2009, 18:47
To może tak o:
1. Jak Narazie nie zobaczyłem ani jednego argumentu.
2. Nie istnieje z dwóch powodów: gdyby istniał, to po tylu latach na pewno ktoś by znalazł odpowiedż na tą zagadkę, a po 2 nie chcę myśleć, co by było gdyby ktoś latał po Rookgaardzie z "spajkiem", a potem rozpowiedziałby wszystkim jak go zdobyć.
3. po pierwsze: Konserwacji? Hmm.. ciekawe, ciekawe. Po drugie: nie nie zwrócę uwagi, ponieważ jaśli ktoś nie zna innych słów niż kurwa, pierdolić itp. to już nie moja sprawa, ja nie będę na to zwracał uwagi, a tym bardziej go pouczał.
4. Nie, nie zwrócę uwagi, bo gówno mnie to obchodzi.
5. Jesteś Modem? To nie pierdol głupot.
6. Odkryłeś Amerykę!!
7. Nie mam takiej wyobraźni, żeby wyobrazić sobie, co chciałeś tym punktem wyrazić?
8. SPAM istnieje wszędzie, więc chociażbyś nie wiem co robił, nic nie zdziałasz.
9. Znowu nie wiem czy to pytanie czy co , bo raczej to chyba nie jest odpowiedź? (ironia).
Tak, mnie bawi to co napisałeś( czyli jednym słowem same bzdety).
Beh0lder
04-11-2009, 19:26
Co w tym dziwnego? Hyacinth był w wiosce, a tam spotkał Lily i Cipfrieda. O co ci znowu chodzi?
W SoFa nie wierzysz, ale w głupoty Avariona tak?
Chodzi mi o to , że powiedział , że Cipfried jest druidem. On sam zaś twierdzi ze jest monkiem to trochę sprzeczne nie ?
Nie kojarze tego goscia nawet ;P. No ale niech ci będzie podam inny przyklad winged helmet.
DK-LOG.911
05-11-2009, 14:58
Chodzi mi o to , że powiedział , że Cipfried jest druidem. On sam zaś twierdzi ze jest monkiem to trochę sprzeczne nie ?
Nie kojarze tego goscia nawet ;P. No ale niech ci będzie podam inny przyklad winged helmet.
A to mnich nie może być druidem? Ja jestem Rycerzem Koszmaru, ale jestem "knajtem". Coś dziwnego? Mój kumpel jest magiem i też jest Rycerzem Koszmaru.
@up
Oficjalnej informacji o zbugowanym SoFQ NIE BYŁO tak samo jak i nie istnieje
No właśnie. Tylko teraz wbij to innym do głów.
Old_Game
05-11-2009, 15:14
@up
OK \o/
Oficjalnej informacji o zbugowanym SoFQ NIE BYŁO tak samo jak i nie istnieje
A jak ktoś sie nie zgadza to będzie miał spam ulotek na poczcie.
DD-ExpLo.
05-11-2009, 15:28
(Np. pan DD-E, który ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem, a co dopiero z myśleniem...)
~A/.
Napisze to krótko, napisałem ci że zwracma honor bo nie doczytałem słowa main? To co zaczepki szukasz? Teraz to ty prowokujesz FlameWara. Wycofaj sie odrazu bo jestes na bardzo niskim poziomie jesli nie potrafisz przyjac przeprosin i zostawic sprawy daleko za soba. Ty Sie Naucz Czytac Ze Zrozumieniem Slowa "Zwracam Honor".
+ Post dostał raport za łamanie regulaminu "Obraza innego użytkownika, Chamstwo , Niegrzecznośc."
Blader19948
05-11-2009, 17:24
Argumenty na istnienie SoF. Gdyby ktoś przeczytał mój temat to by znał.
1. Niema dowodów na jego permanentne (dosadne) nieistnienie, więc drogą dedukcji prawdopodobnie istnieje.
2. CM Craban na zapytanie o istnieniu Questa odpowiedział, że istnieje.
3. Sam Cipsoft powiedział, że jesteśmy bardzo blisko rozwiązania zagadki, ale wciąż za daleko szukamy.
4. Sam fakt, że jest on na wysepce świadczy o tym, że Cipsoft po coś go tam umieścił.
5. Jeśli przynajmniej jedno zdjęcie/film spośród tysięcy nie jest fake'iem tzn., że quest istnieje.
6. Ja gdybym zdobył SoF to bym o tym nie opowiadał, a już na pewno nie zamieszczał jego QS na jakimś tibijskim forum.
Dowody są niepotwierdzone, nie przedstawiają mojego osobistego zdania na ten temat. Są tylko zbiorem informacji znalezionych w różnych tematach.
DK-LOG.911
05-11-2009, 18:19
3. Sam Cipsoft powiedział, że jesteśmy bardzo blisko rozwiązania zagadki, ale wciąż za daleko szukamy.
Knightmare to powiedział ;)
4. Sam fakt, że jest on na wysepce świadczy o tym, że Cipsoft po coś go tam umieścił.
Brawo. Wszyscy ciągle twierdzą, że "CipSoft nie lubi Rookstayerów". To czemu wysepki nie skasują? Przecież wtedy byłoby 2x mniej Rookstayerów!
6. Ja gdybym zdobył SoF to bym o tym nie opowiadał, a już na pewno nie zamieszczał jego QS na jakimś tibijskim forum.
Każdy przy zdrowych zmysłach by tego nie napisał. Tylko teraz kłóć się z neologizmami, które twierdzą, że "qesta nei ma, bo ktosś go by go zdobył i jurz go miau".
Beh0lder
05-11-2009, 18:24
A to mnich nie może być druidem? Ja jestem Rycerzem Koszmaru, ale jestem "knajtem". Coś dziwnego? Mój kumpel jest magiem i też jest Rycerzem Koszmaru.
Ahh zakon rycerzy koszmaru to organizacja ;<. Poza tym druidzi wierzą niby w crunora =d tak więc jedno wg. mnie wyklucza drugie.
--- Beh0lder dodał 4 minut i 44 sekund później ---
1. Niema dowodów na jego permanentne (dosadne) nieistnienie, więc drogą dedukcji prawdopodobnie istnieje.
5. Jeśli przynajmniej jedno zdjęcie/film spośród tysięcy nie jest fake'iem tzn., że quest istnieje.
1. nie ma tez dowodow ze istnieje
2.Gdzie kiedy co i jak , potwierdzone zrodlo ?
3.hyyhyy co gdzie jak
4.quest prawdopodobnie zbugowany lub zaprzestano nad nim pracy
5. wszystkie sa fakiem
6.Ja bym umiescil bo i tak bym wiedzial ze wszyscy uznaja to za fake i mailbym ubaw ich kosztem (tym ze zignorowali potencjalny zysk).
@down
* - Chodzi o moją postać, w RL jestem katolikiem ^^AaAaAa katol!!!!11!!!!!!11!!1oneoneonejedejeden
*wznosi ręce ku chwale Szatana*
DK-LOG.911
05-11-2009, 18:33
Ahh zakon rycerzy koszmaru to organizacja ;<. Poza tym druidzi wierzą niby w crunora =d tak więc jedno wg. mnie wyklucza drugie.
A mnisi w kogo wierzą? Ja także wierzę w Crunora*, ale wyznaję Fardosa*. Tak samo oni mogą kogo chcą.
* - Chodzi o moją postać, w RL jestem katolikiem ^^
kubol9999
05-11-2009, 20:41
@up
Myślisz ze jesteś zabawny? Bo wg mnie to jesteś żałosnyX(
@Blader19948
Twoje punkty są bez sensu, bo przyjmujesz tylko te fakty(fakty? -.- ), które opowiadają się za istnieniem owego miecza. A poza tym przeczytaj, co na końcu napisałeś: ,,Dowody są niepotwierdzone..". Wytłumacz mi jak dowód może być niepotwierdzony, bo jak zwykle coś mi się zdaje, że nie mogę odczytać twoich intencji:confused:
Już od dawna wiele osób (jestem dosyć starym graczem i słyszałem na prawde wiele opinii na temat tibii) uważa, że loot w strefie dla premium jest większy, ale nie sposób tego potwierdzić. Oczywiście, nie wylocisz nic innego, ewentualnie po prostu częściej.
Napisze to krótko, napisałem ci że zwracma honor bo nie doczytałem słowa main?(...)
+ Post dostał raport za łamanie regulaminu "Obraza innego użytkownika, Chamstwo , Niegrzecznośc."
1. Ktoś taki jak Ty nigdy nie mógłby mi go odebrać.
Coś często czegoś nie doczytujesz lub źle interpretujesz...
2. Taki już jestem. Poza tym mam prawo mówić o innych co chcę.
Jeśli sądzę, że ktoś jest debilem/idiotą, to nie kryję się z moimi poglądami.
@Blader
Korzystam ze swojego prawa, jesteś kretynem.
Na siłę wciskasz wszystkim istnienie Questa nie mając najmniejszej wiedzy o czym mówisz.
To co napisałeś to teoretyczne poszlaki, że misja może istnieć.
Żadne z tego dowody, bo wszystko można łatwo wyjaśnić.
Cipsoft nie ma oficjalnego stanowiska, pojedyńcze osoby mogą sobie mówić co chcą.
Czy fakt, że jest on na wysepce czegoś dowodzi? Owszem! Że ktoś nie chciał, aby kolejna osoba
użyła jego mocy! Więc jest to raczej dowód na to, że nie można go posiąść.
Sam SoF może być przecież tylko historią nadającą klimatu tej grze.
Poza tym na mapie Tibii jest porozrzucanych wiele przedmiotów, których nie da się zdobyć
a nawet jeśli, to nie w miejscu, w którym leżą.
(Patrz: Skarbiec na Amazon Camp)
Jeszcze raz powtórzę, jeśli nie macie dowodów na cokolwiek, lub nie chcecie ich ujawnić
nie piszcie nic, w ten sposób robicie tylko z siebie imbecyli.
~A/.
Blader19948
05-11-2009, 22:47
Och.. przepraszam, że cię uraziłem wielki i mądry Ameriovie, któryś ujawnił mój bezmyślny tok myślenia i ujawniłeś prawdę.
Swoją drogą fajnie by było gdyby do rozmowy przyłączył się największy forumowy lanser - Ufocznik.
kubol9999
05-11-2009, 23:19
Swoją drogą fajnie by było, gdybyś przestał spamować.
@top
Wszystko było przerabiane tysiące razy i łączone w całość i nie dało to większych efektów. Temat zbędny. Naucz się używać opcji "Szukaj".
DD-ExpLo.
06-11-2009, 07:41
1. Ktoś taki jak Ty nigdy nie mógłby mi go odebrać.
Coś często czegoś nie doczytujesz lub źle interpretujesz...
2. Taki już jestem. Poza tym mam prawo mówić o innych co chcę.
Jeśli sądzę, że ktoś jest debilem/idiotą, to nie kryję się z moimi poglądami.
~A/.
Jesli taki juz jestes to nie dziwie sie dlaczego z domu nie wychodzisz...
Druga sprawa - To ze mam wade wzroku to juz chyba nie moja wina? Celowo jej nie nabyłem. I nie bądź aż tak do przodu, kiedyś czytając twoje posty to można było się szczycic a teraz? Każdy nimi rzyga. Więc zamknij ta sprawe bo ciagniesz FlameWara, a FlameWar to dobry sposob na nabicie posta ;)
@topic
Może tak, usunac all tematy o SoF'ie oraz innych rookowych'kokoszach i stworzyc jeden glowny?
Blader19948
06-11-2009, 11:32
Swoją drogą fajnie by było, gdybyś przestał spamować.
@top
Wszystko było przerabiane tysiące razy i łączone w całość i nie dało to większych efektów. Temat zbędny. Naucz się używać opcji "Szukaj".
Ty mi każesz używać opcji "Szukaj" ?! Stary, mój mózg posiada więcej informacji o Sword of Fury niż twój zdołałby pomieścić. To ty używaj opcji szukaj bo gdybyś chociaż trochę się wysilił znalazłbyś to (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=219974).
@topic:
Następny temat do SPAMowania sobie znaleźli. SPAMu nie wyplenimy choćby nie wiem jakbyśmy się starali, więc nie upominajmy ludzi za to, że spamują, bo sami dołączamy do spamerów myśląc, że już nikt ich wcześniej nie upomniał.
Beh0lder
06-11-2009, 14:37
Ty mi każesz używać opcji "Szukaj" ?! Stary, mój mózg posiada więcej informacji o Sword of Fury niż twój zdołałby pomieścić. To ty używaj opcji szukaj bo gdybyś chociaż trochę się wysilił znalazłbyś to (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=219974).
Po jednym z twoich tematow smiem sądzić , że te twoje informacje są wadliwe więc ni mniej nie więcej warte tyle co ich brak.
FlameWar bez Beh0ldera!? Tak nie może być!!!
Ameriov jesteś kretynem xd!!!
@topic
Może tak, usunac all tematy o SoF'ie oraz innych rookowych'kokoszach i stworzyc jeden glowny?
Czekaj ... wyjdzie tak jak w tym temacie o mino magu i czyms tam założonym przez stonoge...
StrzelecKorbel
06-11-2009, 15:17
@up
Myślisz ze jesteś zabawny? Bo wg mnie to jesteś żałosnyX(
Dobra spoko spoko nie bulwersuj sie tylko mi przypomnij, że masz go dostac jako pierwszy.
kubol9999
06-11-2009, 15:18
@Blader19948
1. O kurwa, niesamowicie dużo informacji. Skoro tyle wiesz, to czemu nie zdobędziesz tego miecza? Jednym słowem GÓWNO wiesz, bo grasz zapewne w tibie polowe krócej niż ja a tym bardziej na rooku.
2. To ty używaj opcji szukaj bo gdybyś chociaż trochę się wysilił znalazłbyś to.
Znalazłbym kolejny temat, który do niczego nie prowadzi oprócz powiększenia spamu? Ciekawe.. Zresztą w tamtym temacie są napisane informacje warte owego tematu(czyli nie warte złamanego grosza), więc daruj sobie te żałosne wypowiedzi na poziomie 10-latka bo czego nie powiesz i tak zagłusze to swoim argumentem.
@up
To jest prowokacja? Jeśli tak to marna.
(...)To ze mam wade wzroku to juz chyba nie moja wina? Celowo jej nie nabyłem. I nie bądź aż tak do przodu, kiedyś czytając twoje posty to można było się szczycic a teraz? Każdy nimi rzyga(...)
Co ma wada wzroku do tego, że piszesz bzdury i pomijasz wyrazy?
Wybrałeś najgłupszą wymówkę ze wszystkich.
Szczycić tym co piszę? Kiedy? Byłem i jestem nielubiany zarówno przez plebs, jak i przez tych "wyżej"
za to iż mówię prawdę o wszystkich i wszystkim.
Zresztą, nie odzywam się wiele a jak na razie tylko Ty mnie komentujesz, więc o czym my rozmawiamy?
Ok, może niepotrzebnie Cie pojechałem i może powinienem tego żałować, ale Ty też mogłeś
pozostawić sobie resztki godności i nie wybraniać się od prawdy na siłę...
Dla mnie sprawa zamknięta.
@topic
Flamewar rozpoczęty, przydałby się mod który skasowałby ostatnich
kilka postów, bo tego już nie da się zatrzymać jak znam życie.
Beh0lder
06-11-2009, 23:10
Szczycić tym co piszę? Kiedy? Byłem i jestem nielubiany zarówno przez plebs, jak i przez tych "wyżej"
za to iż mówię prawdę o wszystkich i wszystkim.
Ja też , może założymy partię polityczną , tylko nie taką co się mieści w windzie.
Ahh co do flamewara ,hurra!!!!1!!!1
@top
s.p.i.k.e NIE i.s.t.n.i.e.j.e
// nie bawcie sie w gierki slowne bo dobrze wiecie o co mi chodzi chodz zaraz ktos uswiadomi mi ze spike to nie to samo co sof (wlasciwie nie tyle co uswiadomi co będzie mu sie tak wydawalo)
DD-ExpLo.
07-11-2009, 12:25
Dla mnie sprawa zamknięta.
Jeśli sprawa zamknięta, niemam nic więcej do powiedzenia. Hail.
@topic
I ma ktos cos nowego? Nie? To moze ct?
@top s.p.i.k.e NIE i.s.t.n.i.e.j.e
Istnieje, leży on na wysepce widocznej z północnej części wyspy
Ufocznik
08-11-2009, 12:44
Argumenty na istnienie SoF. Gdyby ktoś przeczytał mój temat to by znał.
Dowody są niepotwierdzone, nie przedstawiają mojego osobistego zdania na ten temat. Są tylko zbiorem informacji znalezionych w różnych tematach.
I po co to? I tak zawsze będzie słowo vs słowo.
1. Nie ma dowodów na jego istnienie, wiec prawdopodobnie (drogą dedukcji) nie istnieje.
2. Gdzie i kiedy to powiedział?
3. Gdzie i kiedy to powiedział?
4. Może właśnie po to, żeby tam był? rotfl
5. Pokaż mi takie zdjęcie/film.
6. I na co to jest dowód?
To po cholerę nazywasz to dowodami? Jeśli te informacje są niepotwierdzone tzn., że nie są kur*a żadnymi dowodami, tylko twoimi wymysłami!
Pieprzysz jakieś głupoty, nie wiadomo po co, do tego nazywasz mnie "forumowym lanserem", podczas gdy ja się na tym forum wypowiadam średnio raz na tydzień licząc wszystkie działy.
Poza tym:
To twoje kompendium jest o kant dupy potłuc. Nawet mi się nie chce wymieniać dlaczego. to ty jesteś lanserem, bo starasz się wylansować na drugiego piombona. Jemu nie wyszło, tobie też nie wyjdzie.
Beh0lder
08-11-2009, 13:10
Istnieje, leży on na wysepce widocznej z północnej części wyspy
// nie bawcie sie w gierki slowne bo dobrze wiecie o co mi chodzi... chyba wiesz o co mi chodzi jesli nie to sie nie odzywaj ^^
To twoje kompendium jest o kant dupy potłuc.Do niego to nie dotrze ;(.
Blader19948
08-11-2009, 17:49
I po co to? I tak zawsze będzie słowo vs słowo.
1. Nie ma dowodów na jego istnienie, wiec prawdopodobnie (drogą dedukcji) nie istnieje.
2. Gdzie i kiedy to powiedział?
3. Gdzie i kiedy to powiedział?
4. Może właśnie po to, żeby tam był? rotfl
5. Pokaż mi takie zdjęcie/film.
6. I na co to jest dowód?
To po cholerę nazywasz to dowodami? Jeśli te informacje są niepotwierdzone tzn., że nie są kur*a żadnymi dowodami, tylko twoimi wymysłami!
Pieprzysz jakieś głupoty, nie wiadomo po co, do tego nazywasz mnie "forumowym lanserem", podczas gdy ja się na tym forum wypowiadam średnio raz na tydzień licząc wszystkie działy.
Poza tym:
To twoje kompendium jest o kant dupy potłuc. Nawet mi się nie chce wymieniać dlaczego. to ty jesteś lanserem, bo starasz się wylansować na drugiego piombona. Jemu nie wyszło, tobie też nie wyjdzie.
Nie będę się z tobą kłócił bo to niema sensu. Tylko gwoli ścisłości wyjaśnię parę rzeczy.
2. CM Craban, po zaraportowaniu buga. Gdybyś przeczytał mój temat to byś wiedział.
3. Knightmare w wywiadzie dla tibia-news. Poszukaj sobie w google. Gdybyś czytał mój temat to byś wiedział.
5. Jest tysiące takich zdjęć zobacz sobie choćby te z mojego tematu.
6. To, że jeśli ktoś go ma (co moim zdaniem jest bardzo prawdopodobne), nie znaczy, że musi się tym pochwalić.
Nie musisz używać przekleństw, żeby stać się wyrazistszą postacią, wystarczy zwykłe "kurcze" ;).
Forumowy lanser to moim zdaniem komplement. Wszyscy chcemy stać się dr Housem. Ale ty moim zdaniem jesteś naprawdę legendą, wypromowałeś własną unikalną osobowość, jesteś tyraczem tyrających. A do dziś dnia nawet moim idolem.
Normalnie następny Ameriov, spalmy go na stosie itp. itd., ale, żeby powiedzieć co jest źle to ostatni są, tym bardziej, że większości podoba się moje kompendium.
Na koniec nie "To twoje kompendium jest o kant dupy potłuc." tylko "To twoje kompendium można sobie o kant dupy potłuc." Takie znane ludowe przysłowie.
Ufocznik
08-11-2009, 18:20
Nie będę się z tobą kłócił bo to niema sensu. Tylko gwoli ścisłości wyjaśnię parę rzeczy.
Ja też się kłócić nie mam zamiaru, chcę ci tylko coś wytłumaczyć. Logiczne rozumowanie byłoby takie:
a hej, mam 100000zł
b niemożliwe, pokaż
a ok <pokazuje>
b no rzeczywiście, masz 100000 zł, bo udowodniłeś to
Twoje rozumowanie natomiast, jest takie:
a hej, mam 100000zł
b niemożliwe, pokaż
a a ty możesz udowodnić, że nie mam? to znaczy, że mam!
2. CM Craban, po zaraportowaniu buga. Gdybyś przeczytał mój temat to byś wiedział.
On nie powiedział, że istnieje quest na SoF. Powiedział dokładnie: "The sword is real, yes, but I cannot tell you how to get it". Sam wiesz, że cipsoft już nieraz na trudne pytania odpowiadał wymijająco i tym razem może być podobnie. Owszem, to zdanie brzmi tak jakby chciał powiedzieć, że istnieje, ale równie dobrze można je zinterpretować: miecz jest prawdziwy, tak <- racja, jest, leży sobie na wysepce; Ale nie moge ci powiedzieć jak go zdobyć <- może nie powie, bo nie da się tego zrobić? Nie twierdzę, że nie ma tego questa. Ale nie ma dowodów na jego istnienie. I nie wierz we wszystko co mówią, bo słowo nie jest żadnym dowodem.
3. Knightmare w wywiadzie dla tibia-news. Poszukaj sobie w google. Gdybyś czytał mój temat to byś wiedział.
O ile się nie mylę, to powiedział, że "rozwiązanie mamy pod nosem" czy coś takiego. To też można na różne sposoby zinterpretować. Ty sobie z góry założyłeś, że quest istnieje, dlatego uznajesz tę wypowiedź za dowód.
5. Jest tysiące takich zdjęć zobacz sobie choćby te z mojego tematu.
Chodzi mi o zdjęcie, które nie jest fejkiem.
6. To, że jeśli ktoś go ma (co moim zdaniem jest bardzo prawdopodobne), nie znaczy, że musi się tym pochwalić.
A to, że 4567476 osób się nim nie chwali, nie znaczy, że któraś z nich go ma.
Nie musisz używać przekleństw, żeby stać się wyrazistszą postacią, wystarczy zwykłe "kurcze" ;).
Przekleństwa w moich postach pełnią funkcję ekspresywną.
Normalnie następny Ameriov, spalmy go na stosie itp. itd., ale, żeby powiedzieć co jest źle to ostatni są, tym bardziej, że większości podoba się moje kompendium.
Nie chodzi o to, że twoje kompendium jest złe. Jest dobre, wszystko fajnie napisane itp. itd. Chodzi o to, że jest niepotrzebne i nikomu się do niczego nie przyda.
Na koniec nie "To twoje kompendium jest o kant dupy potłuc." tylko "To twoje kompendium można sobie o kant dupy potłuc." Takie znane ludowe przysłowie.
Dobrze, więc: twoje kompendium jest "o kant dupy potłuc". Lepiej? Nie czepiaj się słówek, bo w twoim poście naliczyłem 10 błędów :)
Dobra teraz kilka słów ode mnie. Moim zdaniem istnieje quest a o to dowody.
Wielu sądzi ze to tylko reklama maina
To wielka głupota?! Jak juz by mieli reklamować to walneliby tam magic sworda. A takto spike sword moze być elementem questowym.
A pomyslcie inaczej. Tylko pokorny dostanie. pierwszy 100 lvl otrzymał. Moze teraz czekaja na 200? i to jest ta pokora ze pokornie siedzi na rooku? I stąd przypuszczenia cipek że jesteśmy blisko. ?
Vermilion
20-11-2009, 13:25
pierwszy 100 lvl otrzymał.
A to ciekawe.
rzalibul_
20-11-2009, 15:38
Dobra teraz kilka słów ode mnie. Moim zdaniem istnieje quest a o to dowody.
To wielka głupota?! Jak juz by mieli reklamować to walneliby tam magic sworda. A takto spike sword moze być elementem questowym.
A pomyslcie inaczej. Tylko pokorny dostanie. pierwszy 100 lvl otrzymał. Moze teraz czekaja na 200? i to jest ta pokora ze pokornie siedzi na rooku? I stąd przypuszczenia cipek że jesteśmy blisko. ?
to w koncu twoim zdaniem istnieje ten quest czy mozna zdobyc szpajk szforta od cipkow ? ;(
Beh0lder
20-11-2009, 16:46
O nie , widziales sciane w dp ? Po co ona tam jest ? Przeciez mogli tam walnac zwykly ogien ! Ta sciana musi byc elementem questowym !!!!!!!!!!
Lol 1st 100 lvl nie dostal nic ^^. Pokornie byłoby zrobić tak jak sobie cipsoft zyczy i wyjsc na maina...
Blader19948
22-11-2009, 23:53
No już mnie zaczynacie wku*wiać z tym Sunrisem. Pierwszy zdobył 100lvl na rooku. KONIEC!
Nie posiada on Spike Sworda, Brass Armor, Iron Helmeta;
nie walczył on z tarantulą, gulem ani minotaurem magiem;
nie jest GM'em, postacią Cipsoftu; nie znał Durina, Knightmare, Ducha Świętego czy Jezusa Chrystusa;
nie gra już od dłuższego czasu i do cholery nie umarł w wypadku (http://forum.tibia.org.pl/archive/index.php/t-241152.html) (proszę nie kasujcie tego linku).
O wiele ciekawszymi postaciami, jeśli już sięgamy zagranicę są Master Slayer i Payton.
Ufocznik
23-11-2009, 00:42
Z tym brass armem nie byłbym taki pewien. Przecież leciały kiedyś z mino? Zresztą nadal można je sprzedawać po 150gp o któregoś tam NPCa.
DK-LOG.911
23-11-2009, 14:00
O wiele ciekawszymi postaciami, jeśli już sięgamy zagranicę są Master Slayer i Payton.
Wszystko z MS to fake'i, jego kumpel jak został GM'em na TeeSach dawał mu różne itemy, tpował go do ghuola, na wyspe z ss, itd. Co do Paytona nic nie wiem...
Vestroso
23-11-2009, 17:00
A na isle of destiny za kratami leza najlepsze itemki, przecież pokazanie trudnych do zdobycia itemkow, pokazanie co bedzie w "dalszej częsci gry" jest bezsensowne ! Biegajcie i szukajcie wejścia za kraty, Cipsoft bez powodu tam nie położył itemków !
Z tym brass armem nie byłbym taki pewien. Przecież leciały kiedyś z mino? Zresztą nadal można je sprzedawać po 150gp o któregoś tam NPCa.
A na mainie można sprzedać u npc blessed/great shielda.
Tak, raczej można było zdobyć brass arma, poison daggera też (wierząc Tibii.pl :) ).
Na tabliczce przy SoFie pisało, że pokorny może zdobyc miecz itd. itd. Może to jest powiązane z The Oracle ?
Beh0lder
23-11-2009, 17:12
A Cipsoft bez powodu tam nie położył itemków !Bawił się nowym RME :D.
A na mainie można sprzedać u npc blessed/great shielda.Bo najwidoczniej ktoś je może mieć ;>.
Tak, raczej można było zdobyć brass arma, poison daggera też (wierząc Tibii.pl :) ).
brass arma moze i mozna byloby zdobyc , czy jakis egzemplarz przetrwal ? Raczej nie. A p daggera sam widziałem na rooku.
Na tabliczce przy SoFie pisało, że pokorny może zdobyc miecz itd. itd. Może to jest powiązane z The Oracle ?
A może ma powiązanie z Frodem w thais ? :d to bezsens
DK-LOG.911
23-11-2009, 18:16
brass arma moze i mozna byloby zdobyc , czy jakis egzemplarz przetrwal ? Raczej nie.
Na Antice pełno ludzi go ma, więc nie wiem dlaczego jesteś taki pewny.
Beh0lder
23-11-2009, 22:20
Raczej nie. nie oznacza ze jestem pewny -.^. Ja nigdy nie widziałem na rooku.
DD-ExpLo.
25-11-2009, 14:20
A na isle of destiny za kratami leza najlepsze itemki, przecież pokazanie trudnych do zdobycia itemkow, pokazanie co bedzie w "dalszej częsci gry" jest bezsensowne ! Biegajcie i szukajcie wejścia za kraty, Cipsoft bez powodu tam nie położył itemków !
A na mainie można sprzedać u npc blessed/great shielda.
Żałosny jesteś... Wiesz co to ozdoby? I od kiedy DSM jest najlepszym itemkiem? Bohy? Pharaoh Sword?........
Napisz zagadaj do oracle i sie sam przekonaj. Ona jedynie wie jak cie wygonic na maina.
Dawno nie pisałem tutaj:
Do niektórych z was nasuwa mi się tylko jedno:
Co wy w ogóle piszecie? Nie macie bladego pojęcia co piszecie wasze posty zamiast coś wprowadzić robią tylko bez sensowną spamowalnie...
To że na 10 urodziny dostaliście internet to nie znaczy że można wam wszystko? Myślcie dzieci... Myślcie dzieci...
------- Edit------
@down
Super mam błąd w Tekście to dla ciebie od razu faza... nie masz co mówić o poziomie bo nic nie wiesz i przy tym zostań.
Chce zauważyć że też nic nie wniosłeś więc mnie nie pouczaj...
-------Edit-2------
@2down
Gdyby Ufocznik chciał to by cię zniszczył.
:D teraz to mnie rozbawiłeś...
Ufocznik
25-11-2009, 23:58
Dawno nie pisałem tutaj:
Do niektórych z was nasuwa mi się tylko jedno:
Co wy wogulę piszecie? Nie macie bladego pojęcia co piszecie wasze posty zamiast coś wprowadzić robią tylko bez sensowną spamowalnie...
To że na 10 urodziny dostaliście internet to nie znaczy że można wam wszystko? Myślcie dzieci... Myślcie dzieci...
Dawno nie pisałeś i najlepiej gdyby już tak zostało, bo sam nie wniosłeś nic (oprócz błędów typu "wogule", które poniekąd świadczą o twoim poziomie).
Blader19948
27-11-2009, 21:48
@down
Super mam błąd w Tekście to dla ciebie od razu faza... nie masz co mówić o poziomie bo nic nie wiesz i przy tym zostań.
Gdyby Ufocznik chciał to by cię zniszczył.
W sumie to nie mam co cytować, ale na upartego zawsze można wygrzebać coś do czepiania.
Nie. Nie można.
Wszystko z MS to fake'i, jego kumpel jak został GM'em na TeeSach dawał mu różne itemy, tpował go do ghuola, na wyspe z ss, itd. Co do Paytona nic nie wiem...
Skoro jego kumpel to robił, to to nie były fake'i. Nie chodziło mi o "ciekawe" w sensie "tajemnicze". Bardziej o osobowość Payton rozmawiał ze wszystkimi największymi noobami, udzielał wywiadów. Sunrise był zamknięty w sobie, tak jaby miał ignore na cały świat, był tylko małą figurką czmychającą tu i tam między expowiskami. Zaryzykowałbym twierdzenie, że miał autyzm.
Ufocznik
27-11-2009, 22:44
@down
Heh, nie mam zamiaru się z tobą licytować kto ile wniósł, ani się kłócić. Zresztą zaprzeczyłeś samemu sobie: mówisz, że mam cię nie pouczać, bo nic nie wniosłem, a wcześniej ty zrobiłeś dokładnie to samo co ja. Z tą różnicą, że ja w celu pokazania ci, że: owszem, masz racje, że cały ten temat jest bez sensu przez różne osoby, ale ty włączając się do niego w taki sposób zaczynasz ten bezsens tworzyć razem z tymi osobami (z nami?), dlatego lepiej było sobie darować. A co do błędu to nie mam fazy, każdy popełnia błędy i jest to normalne, ale jak ktoś pisze "wogule" to wygląda trochę niepoważnie.
Nie. Nie można.
Nie wiem czy można nadal, kiedyś się dało. U Dixi, albo Lidla.
Blader19948
28-11-2009, 00:43
A co do błędu to nie mam fazy, każdy popełnia błędy i jest to normalne, ale jak ktoś pisze "wogule" to wygląda trochę niepoważnie.
Wszystko poprawnie napisanie. Nie patrzcie na te głupie cytaty, że niby coś po nim poprawiałem.
@Luker's:
A nie mówiłem.
Vermilion
28-11-2009, 09:23
Nie poważnie piszę się osobno. Ponieważ "nie" z czasownikami piszę się osobno.
Jeśli "poważnie" to czasownik, to ja już chyba stary jestem.
[LIST=1]
@Luker's:
A nie mówiłem.
Sorki ale gadałem z nim na gg i wyjaśniliśmy złą itepretacje jego posta...
Po drugie...
Nie masz bladego pojęcia co piszesz... Radze iść do szkoły...
Dla twej informacji wyprzedzę twoją "ciętą ripostę" Jestem uczniem technikum Mechatronicznego... i spędzam w szkole po 8godzin
AnonimowyPowrot
28-11-2009, 10:43
Nie poważnie piszę się osobno. Ponieważ "nie" z czasownikami piszę się osobno. Rozumiem, że wam firefox błędy poprawia, ale nie można na niego liczyć w 100%.
podpis ;d haha
kubol9999
28-11-2009, 11:27
Nie można zaczynać zdania od spójnika (A).
Nie poważnie piszę się osobno. Ponieważ "nie" z czasownikami piszę się osobno. Rozumiem, że wam firefox błędy poprawia, ale nie można na niego liczyć w 100%.
uhasduhaushuas!!!
Myślałem, że może swoimi tematami chociaż troszkę podniesiesz swój wizerunek, ale tym postem pokazałeś, że jesteś totalnym analfabetą i nawet nie odróżniasz czasowników od przysłówków.. i to "piszę się" mnie dobiło :S
Nie można zaczynać zdania od spójnika? To chyba nie czytasz książek (Sorry, napewno), bo w nich wiele zdań zaczyna się od spójnika (I, A, Lecz, itp. itd.)
Blader19948
28-11-2009, 14:50
Ufocznik popełnia błąd - 1 post pouczający
Blader popełnia błąd - 4 posty pouczające
@topic:
To jak z tym SoFem? Bo trochę odeszliśmy od tematu.
@up... a co chcesz? Przecież i tak do niczego nie dojdziemy prawdopodobnie...
Nic tylko mówimy rzeczy oczywiste albo wyssane z palca... Do niczego nie doszliśmy dwa lata temu i rok temu teraz też nic z tego nie wyjdzie pewnie...
Beh0lder
28-11-2009, 15:15
Zaryzykowałbym twierdzenie, że miał autyzm.A ja że bota.
Dla twej informacji wyprzedzę twoją "ciętą ripostę" Jestem uczniem technikum Mechatronicznego... i spędzam w szkole po 8godzinCiekawe na czym ...
@down
mój kumpel zna Chucka Norrisa więc też wiem ^^
Ufocznik
28-11-2009, 16:20
Nie można zaczynać zdania od spójnika (A).
@Luker's:
A nie mówiłem.
Hahahahahahaha
Rozjebałeś mnie:)
Najpierw piszesz, że nie zaczyna się zdania od spójnika, a później sam to robisz i to w tym samym poście. Pomijając już fakt, że to co napisałeś to kompletne głupoty.
1. Można zaczynać zdania od spójników.
2. Niepoważnie pisze się razem.
Ufocznik popełnia błąd - 1 post pouczający
Blader popełnia błąd - 4 posty pouczające
Gdzie popełniłem błąd? Cały tamten twój post to po prostu poezja, więc się nie dziw.
@topic:
To jak z tym SoFem? Bo trochę odeszliśmy od tematu.
Nijak.
(znowu zacząłeś zdanie od spójnika, a przecież uważasz, że to błąd)
Blader19948
28-11-2009, 18:54
@Topic:
Nie chcecie rozmawiać o Spike Swordzie - dobra.
czyni go bardziej zbliżonym do mowy,
Lewoboczku, mój miły, niestety w języku polskim istnieje rozgraniczenie pomiędzy językiem pisanym a językiem mówionym. Póki ono funkcjonuje, będę hołubić zasadę, że nie zaczyna się zdań od spójników, bo tak się zaczyna zdania w mowie potocznej, a literatura ma nam dać coś więcej niż język ulicy!
Oto kolejna zasada, która przydatną jest zarówno na forum, jak i w życiu (szczególnie w życiu moich znajomych): Nie kłóć się z Ferminą, bo ona ma zawsze rację! Nawet jak jej nie ma! ;)
Pozdrawiam,
Fermina Daza :D
Ufocznik
28-11-2009, 19:24
Daj już sobie spokój. Choćbyś nie wiem jak się wykłócał i tak mi nie wmówisz, że jest to błąd. Poza tym jeśli uważasz, że jest, to dlaczego wciąż go popełniasz?
[zamykam i spuszczam na to kurtynę milczenia...]
Beh0lder
30-11-2009, 19:23
*porywa pro erpegje plejera , wyrywa mu jelita i wiesza za nie na drzewie*
@up skoncz ...
przejdziemy do tematu ? Tak bardzo bym chcial zeby cos ruszylo ;( , tak bardzo bym chcial chociaz 1 raz nie miec racji (a jak wiadomo ja mam zawsze racje)
kubol9999
01-12-2009, 22:07
Mój kumpel jest jednym z pracowników Cipsoftu i ja już wszystko wiem.. Nie wysilajcie się ;)
Mój drugi stary jestem szefem światowego rządu Obamy. Nie wysilajcie się, już wiem kiedy będzie 2012 ;)
Ironia...
Co za debil...
DD-ExpLo.
02-12-2009, 09:53
Dla twej informacji wyprzedzę twoją "ciętą ripostę" Jestem uczniem technikum Mechatronicznego... i spędzam w szkole po 8godzin
I te 8 godzin w szkole w dupe ;(
Co ci z uczenia się 8 godzin w szkole jak na forum i tak po tobie jadą jak chcą?
Nie wychylaj się tak bo wypadniesz.
@topic
To bedzie cos w stylu Swiety Mikouay nie istnieje, no ale.... Spike Sword quest na rookgaardzie nie istnieje. Ten quest znajduje sie na maina. W Tzw. Triangle tower. Cos jeszcze? Nie. Na rookgaardzia zas moze istnieje sword of fury quest.
Ufocznik
02-12-2009, 23:11
Co ci z uczenia się 8 godzin w szkole jak na forum i tak po tobie jadą jak chcą?
@topic
To bedzie cos w stylu Swiety Mikouay nie istnieje, no ale.... Spike Sword quest na rookgaardzie nie istnieje. Ten quest znajduje sie na maina. W Tzw. Triangle tower. Cos jeszcze? Nie. Na rookgaardzia zas moze istnieje sword of fury quest.
Sword of fury = Spike sword
Spike sword =/= Sword of fury
Poza tym w Triangle Tower nie ma questa na spike sworda.
@top
W tym kompendium Bladera było w którymś miejscu napisane, że spike sword znikał od zawsze, ale dopiero dopiero w styczniu 2007 odkryto w jaki sposób. A mi się wydaje, że nie znikał od zawsze, tylko jakoś od 2004 roku (to by znaczyło, że zostało to wprowadzone w którymś tam upie, np. 7.3?) i rzeczywiście początkowo myślano, że to zabawa godów. Poza tym, o ile pamiętam to odkryto te dwie kratki już wcześniej, jakoś po 1-2 latach od pierwszych zniknięć. Oczywiście mogę się mylić, mógłby mnie ktoś poprawić? Jakieś źródło?
DK-LOG.911
03-12-2009, 13:48
Mój kumpel jest jednym z pracowników Cipsoftu i ja już wszystko wiem.. Nie wysilajcie się ;)
Ile razy mam Ci mówić, że ja tam nie pracuję? To, że mam tam wtyki, nie znaczy, że tam pracuję!
Poza tym, o ile pamiętam to odkryto te dwie kratki już wcześniej, jakoś po 1-2 latach od pierwszych zniknięć. Oczywiście mogę się mylić, mógłby mnie ktoś poprawić? Jakieś źródło?
Sposób został odkryty przez fantastyczną ekipę z Tibia.pl ;d, poszukaj w "Odpowiedziach na zagadki", coś tam jest.
Jadą jak chcą? No to teraz spadłem z krzesła... ze śmiechu...
Top@
Ok... koniec głupiej zabawy czas się wsiąść za robotę...
"Odpowiedziach na zagadki" To temat który jest tak za spamowany że mała jest szansa że znajdziesz tam cokolwiek...
Po drugie Jeżeli spike sword istnieje to dla czego jeszcze nikt go niem a lub dla czego nikt się nim nie chwali..
DK masz wtyczki i czemu ich nie używasz? Możesz zrobić to czego część nie może...
Miałem kumpla kiedyś...Veloire ten spędzał parę godzin tylko na to by znaleść coś o SoFQ... ale na daremno
Maldoryz
04-12-2009, 18:49
Ja tam sie srednio znam na tym temacie, ale czy to nie zaczelo sie od tego filmu, na ktorym wlasnie znikal sword? Bynajmniej jestem tego pewien, po prostu przypomina mi sie ten film, jeden gosc cos do drugiego pisal, tamten odpisal i *puff*.
Blader19948
05-12-2009, 11:25
W tym kompendium Bladera było w którymś miejscu napisane, że spike sword znikał od zawsze, ale dopiero dopiero w styczniu 2007 odkryto w jaki sposób. A mi się wydaje, że nie znikał od zawsze, tylko jakoś od 2004 roku (to by znaczyło, że zostało to wprowadzone w którymś tam upie, np. 7.3?) i rzeczywiście początkowo myślano, że to zabawa godów. Poza tym, o ile pamiętam to odkryto te dwie kratki już wcześniej, jakoś po 1-2 latach od pierwszych zniknięć. Oczywiście mogę się mylić, mógłby mnie ktoś poprawić? Jakieś źródło?
Nie. Owszem nie wiem dokładnie od jakiego czasu znikał spike sword, ale 2004 rok to jeszcze trochę za późno, popatrz sobie na screen z Brazylami - bardzo stara tibia. Lecz sposób ten oficjalnie odkrył Eclo on Rook, wszystkie wcześniejsze znikania to przypadkowe stawania na kratki. Jeśli ktoś wcześniej niż 20 stycznia 2007 odkrył ten sposób to nikomu nic na ten temat nie wiadomo, a już na 100% nie była to żadna ekipa z tibia.pl :)
Po drugie Jeżeli spike sword istnieje to dla czego jeszcze nikt go niem a lub dla czego nikt się nim nie chwali..
Quest jeśli w ogóle istnieje to od początku tibii, a jednak nie pojawił się jego QS to chyba najbardziej poświadcza niemożność jego wykonania.
[...]
Ja gdybym zdobył SoF to bym o tym nie opowiadał, a już na pewno nie zamieszczał jego spoilera na jakimś tibijskim forum.
Czytajcie kompendium me ;)
Ja tam sie srednio znam na tym temacie, ale czy to nie zaczelo sie od tego filmu, na ktorym wlasnie znikal sword? Bynajmniej jestem tego pewien, po prostu przypomina mi sie ten film, jeden gosc cos do drugiego pisal, tamten odpisal i *puff*.
Po prostu je przeczytajcie.
25 stycznia 2007 roku (nie mylicie się, 5 dni po ukazaniu solucji na zniknięcie SS przez Eclo) na forum tibia.pl w dziale "Tajemnice Rookgaardu" ukazał się temat "SoF Done" jakoby dający dowód na zdobycie legendarnego SoF przez najlepszego polskiego Rookstayera "Rookguardian de'bove". Temat wzbudził duże kontrowersje, był chyba jedynym tematem, który w tak małej jednostce czasu przyciągnął tak wiele postów/userów. (150 oglądających, 21 stron postów w ciągu 2 dni).
Dowodem na zdobycie był:
-filmik jak SoF znika
[...]
Quest - czy wogole istnieje? Nikt nie moze miec pewnosci, ze zwiazany jest z lvl'em i graczami z Premium Account (o ile Q na
SS jest prawda). Mimo tych watpliwosci uwazam, ze SS jest dostepny na Rookgaardzie. Wyobraznia CipSoftu nie zna granic, o
czym niejednokrotnie mieliscie okazje sie przekonac, wykonujac nowe Questy. Mozliwe, ze klucz jest pod Naszymi nosami, a My
mimo usilnych staran nie potrafimy go dostrzec. Ogladajac film kazdy moze zobaczyc moment znikniecia SS z wyspy. Aby tak sie
stalo nalezy wykonac 2 banalne czynnosci, o ktorych wiedzialo wiele osob przede mna. Niestety nie moge Wam ich zdradzic,
poniewaz takie zostaly ustalone zasady. Fakt znikniecia miecza wcale nie musi oznaczac, ze ktos go zdobyl. W zwiazku z tym
uwazam (podobnie jak inni gracze), ze musi to byc zwiazane z czescia Questu. Innymi slowy prawdopodobnie takowy istnieje,
chociaz poki ktos go nie wykona, nie mozna miec 100% pewnosci.
Film - jest autentyczny. Spora czesc Forumowiczow mylila sie twierdzac, ze zostal nakrecony na OTSie. W jednym momencie
celowo zostaliscie wprowadzeni w blad. Sprytne i inteligentne osoby (mam nadzieje, ze odnosi sie to do kazdego) szybko
zorientuja sie gdzie tkwi -zonk-. Powodow calej tej "akcji" jest cala masa.
Ufocznik
05-12-2009, 14:01
Nie. Owszem nie wiem dokładnie od jakiego czasu znikał spike sword, ale 2004 rok to jeszcze trochę za późno, popatrz sobie na screen z Brazylami - bardzo stara tibia. Lecz sposób ten oficjalnie odkrył Eclo on Rook, wszystkie wcześniejsze znikania to przypadkowe stawania na kratki. Jeśli ktoś wcześniej niż 20 stycznia 2007 odkrył ten sposób to nikomu nic na ten temat nie wiadomo, a już na 100% nie była to żadna ekipa z tibia.pl :)
Chodzi ci o ten screen?
http://img222.imageshack.us/img222/8674/fromsilvera6bv.jpg
Na pewno nie pochodzi sprzed 2004 roku. Outfity dla pacc wprowadzono pod koniec 2003, party system jeszcze kilka miesięcy później. No i pozostaje jeszcze kwestia prezentu, który o ile pamiętam kiedyś był żółty, ale nie mam pojęcia kiedy został zmieniony.
Więc screen pochodzi z 2004/2005 roku. A zdziwienie tych brazoli i fakt, że postanowili uwiecznić ten moment na screenie świadczą o tym, że to był właśnie czas pierwszych zniknięć.
Być może znikanie spike sworda zostało wprowadzone w letnim updacie updacie 2004 i tu ciekawostka: w tym samym bodaj dodano boots of waterwalking. Był to update w którym dodano Ank i owe buty pojawiły się w Serpentine Tower. Choć nie jestem w stanie powiedzieć czy nie były już wcześniej w domku Mikołaja na Vedze. Zresztą to i tak tylko ciekawostka, bo nie sądzę, żeby miały jakiś związek ze spike swordem poza fake-spoilerami, w których bardzo często się pojawiają.
interesujace...
musi byc to zwiazane z arcytrudnym questem
wszystko musi byc z soba jakos polaczone:
po co mino mag na rooku?
czemu ghoul jest uwieziony?
czemu orc jest slepy?
DD-ExpLo.
05-12-2009, 19:39
@up
Kompedium Bladera.
Dlaczego orc jest ślepy?
Genesis :
"Walka orców z wilkami nie przebiegła zbyt dobrze, wilki był zasłabe by zabić lecz mogły osłabić przeciwnika. Jeden z wilków wydrapał oczy orcowi którego umieszczono na wzgórku zdala od niebezpieczeństwa, ciało wilka który to zrobił zostało złożone w kregu orków niedaleko wieży waspów"
Blader19948
05-12-2009, 23:36
interesujace...
musi byc to zwiazane z arcytrudnym questem
wszystko musi byc z soba jakos polaczone:
po co mino mag na rooku?
czemu ghoul jest uwieziony?
czemu orc jest slepy?
Nic nie musi być ze sobą połączone. Każda zagadek na razie ma tylko 1 zadanie - intrygować. Możliwe, że każda zagadka ma osobne znaczenie fabularne i wcale nie muszą służyć one do jakiegokolwiek questa, może po prostu nadają klimat lub mają pokazać co nas spotka na mainie.
Ja znalazłem jeszcze jedną zagadkę, i to stworzoną chyba niedawno. (Jeśli to nie zagadka, i każdy to wie to sorry...). Czemu Tom opuścił swoją matkę (Zirella, ta z tutoriala) i co między nimi zaszło? W zasadzie każdy NPC na wyspie coś o tym wie, ale nie ma żadnych konkretów.
Rocket Slayer
06-12-2009, 09:50
To wiecie w końcu jak go zdobyć po tylu latach? Zmieniło się coś podczas mojej nieobecności?
Btw Siemka tym co mnie wciąż pamiętają :x
Blader19948
06-12-2009, 10:21
To wiecie w końcu jak go zdobyć po tylu latach? Zmieniło się coś podczas mojej nieobecności?
Nic się nie zmieniło. Za to powstało super kompendium o Spike Swordzie mojego autorstwa. Kompendium o Sword of Fury (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=219974).
Ja znalazłem jeszcze jedną zagadkę, i to stworzoną chyba niedawno. (Jeśli to nie zagadka, i każdy to wie to sorry...). Czemu Tom opuścił swoją matkę (Zirella, ta z tutoriala) i co między nimi zaszło? W zasadzie każdy NPC na wyspie coś o tym wie, ale nie ma żadnych konkretów.
Normalnie świeżutka nowość około półtora roku temu. Poczytaj sobie jak jesteś taki chłonny wiedzy - Tom i Zirella (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=184974&highlight=zirella).
Kiedyś miałem 38 rookstayera i przyznam się, że aprentice shenga gdzieś trzy razy pokonałem, później przyniosłem martwego Aprentica za czasów Tibii 7.92 do depo, oczywiście na rooku nie ma depo ale chyba wiecie o co mi chodzi, pisałem sell dead mino mage i uwieżcie mi, koleś kupił za 700gp odemnie martwego deada apprentice shenga.
Szczerze mówiąc, nie wierzę by ktoś miał Spike Sworda na Rookgaardzie, oczywiście widziałem kiedyś pewny filmik, ale słyszałem że autor powiedział, że to jest Fake'i.
Pozdrawiam Stiesse
Old_Game
06-12-2009, 19:11
Ta............
No dobra to ja teraz powiem co wiem otoz ss znika poniewaz fala go zmywa mozna to wywnioskowac po rozmowie z Amber i pojawia sie na jakims skalnym wybrzezu na pacc area. A fala pojawia sie po tym jak staniemy na 2 kratkach w mniej niz 30 minut i spowodujemy tym trzesienie ziemi. znalazlem tez jakis zasypany glazami tunel z tabliczka :p I ogolnie reszte przeczytajcie w temacie Stonogi.
@down
Chodzi mi o to, ze fala jest wywolana trzesieniem ziemi :D Aaa... I dodam, ze na goblin hell jak ss przygasa to tam takie ognie tez przygasaja :P Ale na to nie mam madrego wytlumaczenia, ani zadnych info.
Old_Game
07-12-2009, 14:39
@up
To ja pierdole. Fala czy trzęsienie ziemi?
Ufocznik
07-12-2009, 19:05
Chodzi ci o ten screen?
http://img222.imageshack.us/img222/8674/fromsilvera6bv.jpg
Na pewno nie pochodzi sprzed 2004 roku. Outfity dla pacc wprowadzono pod koniec 2003, party system jeszcze kilka miesięcy później. No i pozostaje jeszcze kwestia prezentu, który o ile pamiętam kiedyś był żółty, ale nie mam pojęcia kiedy został zmieniony.
Więc screen pochodzi z 2004/2005 roku. A zdziwienie tych brazoli i fakt, że postanowili uwiecznić ten moment na screenie świadczą o tym, że to był właśnie czas pierwszych zniknięć.
Być może znikanie spike sworda zostało wprowadzone w letnim updacie updacie 2004 i tu ciekawostka: w tym samym bodaj dodano boots of waterwalking. Był to update w którym dodano Ank i owe buty pojawiły się w Serpentine Tower. Choć nie jestem w stanie powiedzieć czy nie były już wcześniej w domku Mikołaja na Vedze. Zresztą to i tak tylko ciekawostka, bo nie sądzę, żeby miały jakiś związek ze spike swordem poza fake-spoilerami, w których bardzo często się pojawiają.
Kończąc jeszcze ten temat: znalazłem niusa na tibianews.net
18/02/2005 · Taken?. What happens with the Sword of Fury for some months now? It keeps disappearing from its location in many servers. If you compare the screenshots, the fires around it are diminished when the sword is gone. Curious no?
http://tibianews.net/picday/000309.jpg
Więc jednak miałem racje co do tego.
Valderor
07-12-2009, 20:32
Kończąc jeszcze ten temat: znalazłem niusa na tibianews.net
18/02/2005 · Taken?. What happens with the Sword of Fury for some months now? It keeps disappearing from its location in many servers. If you compare the screenshots, the fires around it are diminished when the sword is gone. Curious no?
http://tibianews.net/picday/000309.jpg
Więc jednak miałem racje co do tego.
Istotnie. Ściągnąłem kiedyś całe podforum o Rookgaardzie z tibia.gamigo.de (obecnie tibia.looki.de), najstarsza wzmianka o znikaniu spike sworda to prawdopodobnie ten (http://tibia.looki.de/forum/showpost.php?p=516782&postcount=121) post.
Czy coś się zmieniło? Hm ujmie to tak:
- SoF dalej sobie leży na wyspie,
- Updaty wniosły zmiany kosmetyczne
- Ludzie dalej bocą dla 'xpekow'
- Są już dwa tematy o SoFie [hot news]
- Blader19948 sobie kompedium o SoFie napisał
- Wszechobecny spam, pardon dyskusje na temat zalewają dział rookgaard a szczególnie tematy o sofie.
- I to chyba tyle, pogody nie będzie bo Anie dopadła grypa... Świńska :]
Btw Hej hoł, ja Cię pamiętam pogromco rakiet :).
i widzisz beh0lder?? krytykowanie dowództwa nie popłaca -.-
@TOPIC:
quest (o ile istnieje) jest zapewne przejściowy Rook - Main do SS quest ewt. po "zniknięciu" SS z wysepki trzeba szybko kopać po całym rooku żeby znaleźć skrzynkę z "broken sword of fury"...
i widzisz beh0lder?? krytykowanie dowództwa nie popłaca -.-
@TOPIC:
quest (o ile istnieje) jest zapewne przejściowy Rook - Main do SS quest ewt. po "zniknięciu" SS z wysepki trzeba szybko kopać po całym rooku żeby znaleźć skrzynkę z "broken sword of fury"...
Skąd wziąłeś te bzdury, broken sword of fury!?
na logikę idę...
bo jeśli quest istnieje to albo jest przejściowy albo item ma charakter dekoracyjny
a Broken Sword of Fury jest logiczny, szczególnie że SoF ma posiadać potężną moc
i prawdopodobnie w bagu z nagrodą może być list w stylu "zniszczyliśmy miecz aby nikt nie mógł wykorzystać jego mocy do czynienia zła..."
Spike Sword nie jest do zdobycia . A jak jest to nie napewno w teleporterze koło mino maga X(
Rocket Slayer
13-12-2009, 14:51
Spike Sword nie jest do zdobycia . A jak jest to nie napewno w teleporterze koło mino maga X(
Posty w tym temacie idzie zastąpić jakąś funkcją kwadratową.
Wszystko jest z początku napisane, później ktoś się nie zgodzi i dorzuci własną teorię, zostaje 'uświadomiony', po czym albo się cykl powtarza, albo ktoś dorzuci swoją 'z dupy' teorię (np wyżej wymieniony 13 latek)...
f(x)=...
Posty w tym temacie idzie zastąpić jakąś funkcją kwadratową.
(...)
f(x)=...
A człowiek wchodzi na forum by zapomnieć o matmie, a tu proszę. Zaraz Cię na świat z prowadzą. Thx bro -.- :)
@topic:
Ludzie który mówią że SoFa da się zdobyć (lub był/jest na niego quest) przypominają mi naszych polityków (;
"Wiemy jak zrobić by w Polsce było lepiej, ale nie powiemy."
A dlaczego forumowicze przypominają mi właśnie polityków? Bo nie którzy tak samo jak oni zdrowo pie... gadają głupoty :)
Blader19948
13-12-2009, 16:18
Spike Sword nie jest do zdobycia . A jak jest to nie napewno w teleporterze koło mino maga
Niema to jak dobra teoria. Od początku do końca poparta dowodami/faktami/argumentami/czymkolwiek.
Ludzie który mówią że SoFa da się zdobyć (lub był/jest na niego quest) przypominają mi naszych polityków (;
"Wiemy jak zrobić by w Polsce było lepiej, ale nie powiemy."
A dlaczego forumowicze przypominają mi właśnie polityków? Bo nie którzy tak samo jak oni zdrowo pie... gadają głupoty undefined
Powiem ci, że ci co uważają, że Quest na niego nie istnieje, nie są wcale lepsi. Najważniejsze by jeśli ma się coś ciekawego do powiedzenia. To poprzeć to argumentami, a jeśli się nie jest pewnym - zadać pytanie.
Ja osobiście nie wiem, czy quest istnieje czy nie. CipSoft za bardzo namieszał by móc to jednoznacznie stwierdzić.
@down:
Ja... sam to odkryłeś, czy przeczytałeś moje kompendium?
@2down:
Nie lepiej po prostu nie odpowiadać na tą marną prowokację?
hmmm przemyślmy wszystko jeszcze raz (zanim mi serce wywali przez to forum + forum M2 PL...)
1. Mamy Spike Sword na wysepce, otoczony kamieniami i ogniem na nim
2. Na tabliczce mamy teks w stylu: "tylko pokorny (humble, jakoś tak ^^) może dotknąć Miecza Furii"
3. Cipfriend mówi: "I'm a humble monk"
4. Wiadomo że była wskazówka u strażnika wioski która podobno zniknęła (bo nie mam chara na Rooku i nie chce mi się go robić to nie sprawdzam...)
5. Ww. strażnik nic nie wie o ghulu ani o Mino Magu
6. Wg. CIPsoftu "jesteśmy bardzo blisko rozwiązania ale nie dostrzegamy go"
WNIOSKI:
1. Można poprosić Cipfrienda o nauczenie pokory, co prawdopodobnie aktywuje quest
2. Spike Sword ma charakter dekoracyjny na Rooku i ma zachęcać do wychodzenia na Main, podobnie jak Mino Mag i Ghoul przy wiadomych questach
3. Quest może być przejściowy Rook/Main i prowadzić do Spike Sword quest niedaleko pustyni (tam gdzie sa dwarfy i trza picka użyć...)
Old_Game
13-12-2009, 20:36
Co do?
Co to jest? Przechodziłem sobie po rooku a tu nagle dziura.
Wchodze do niej a tam takie coś!
http://img257.imageshack.us/img257/8784/94016588.png
Gdy wyszedłem dziura która tam była znikła
http://img525.imageshack.us/img525/8706/89720535.png
Czy ktoś to może mi logicznie wytłumaczyć?
Od razu mówie, że to nie żaden fake ani inny szit
Po prostu szedłem sobie i nagle takie coś.
Marny fake. Mogłeś to ulokować w innym miejscu, minimapa Cie zdradziła.
Nie mówiąc już o tabliczce odwróconej w stronę ściany...
Rocket Slayer
13-12-2009, 21:06
Bp zamknięty, eq zminimalizowane, nick zamazany bo po co się męczyć...
Ach, jakby było miło gdyby to było prawdziwe :/
I pozdrów paint'a
Komisarz1
13-12-2009, 21:29
Ciekawe bo zawsze ktoś coś napisze ;( a ty masz pusty default
MatysBKS
14-12-2009, 03:45
"jesteśmy bardzo blisko rozwiązania ale nie dostrzegamy go"
wydaje mi się że te miejsce może mieć coś z tym wspólnego.. wiem ze było juz kilka razy omawiane ale nigdy nic nie wiadomo.
Z tego co pamietam to na jednym z test serverów GM Xadam wszedl do tego pomieszczenia i napisal ze w skrzynce jest spike sword na kazdym serverze kazdego dnia.
http://img187.imageshack.us/img187/9861/beztytuudu.png
GoToSleep
14-12-2009, 07:02
haha, na każdym serwerze codziennie po jednym ...
to teraz tych swordów jest tam 1.00000000000000000000000000000 .... [0]
Bo nikt tam ani razy z graczy nie wszedł.
ironia....
I gdzie one się pomieszczą ? ; P
MatysBKS
14-12-2009, 14:01
chodzilo mi o to ze zawsze jest jeden tak samo jak z dokumentem na wyspie tej przed rookiem inteligencie..
Vermilion
14-12-2009, 14:56
Fajnie, fajnie. Dasz link do wypowiedzi gma?
Old_Game
14-12-2009, 15:44
Okey. Pozdrawiam painta \o
Dupa gdzie minimapa mnie zdradziła?
A co do nicku to po kij wam? ;d
Vasudanin
14-12-2009, 16:17
Bo skoro z tamtego pomieszczenia widać tamto zejście do trolli, to w drugą stronę też by było widać fragment. Su mi sory. =/
Po 1 było by widać.
Po 2 obok tamtego miejsca istnieje przedłużenie cave z bugami, więc I Ty miałbyś dodatek do minimapy gdyby to miejsce na prawde istniało.
Co najmniej 5 błędów na 1 SSie. Dno. Nigdy nie będziesz prawdziwym fake'owcem.
@szarynick
Prawdą jest, że siedział tam Craban i Xadam. Prawdą jest również, iż Xadam mówił jakoby coś było w skrzyni.
Ale nie stwierdził, że to SoF, lecz "fajna rzecz". Tom nie ma żony, obraca się wokół martwych ciał...
Wolę nie myśleć co trzyma w prywatnych miejscach. :x
@up
To jest screen z ots'a ;]
@GoToSleep
haha, na każdym serwerze codziennie po jednym ...
to teraz tych swordów jest tam 1.00000000000000000000000000000 .... [0]
Bo nikt tam ani razy z graczy nie wszedł.
ironia....
I gdzie one się pomieszczą ? ; P
Jak ktoś zabierze to się pojawia po save serwerze a jak nie to poprostu zostaje :D (Szczerze wątpię że tam jest spike).
Myślę że to nie jest zwykła skrzynka tylko skrzynka questowa. (skoro mówił że coś tam jest)
Blader19948
15-12-2009, 15:15
GM to zwykły gracz. Wielu takich lubi podpuszczać graczy, nie tylko Xadam coś tam kiedyś powiedział.
Nie moglibyście po prostu zignorować tępotę? Tak nie tylko ty drogi forumowiczu odkryłeś, że to fake nie musisz klikać na przycisk "odpowiedz".
@Old_Game
Mogłeś się bardziej postarać. Kilka 'książkowych' błędów fakowca/początkującego mapera.
Jak zaczynałem grę na rooku* (w zasadzie grę w tibie) i nie zaglądałem na żadne fora to może bym się tym podjarał. Ale dzisiaj ? Yyy, raczej nie.
@topic:
Ktoś tam wspomniał że GM powiedział coś ważnego o czymś. Szczerze to mnie nawet nie interesuje co on powiedział i o czym, ale wiem że to nic nowego nie wnosi. Bo po pierwsze primo** GM to gracz jak każdy inny i ma tyle wspólnego z pracownikami Cipsoftu co to że pełni funkcje mistrza gry. Po drugie primo ileż można wymyślać historie wyssane z palca? ( ;
* Czyli jakieś 4 lata temu. Wiem, młodym graczem jestem, pardon byłem obecnie nie gram.
** Błąd zamierzony :)
Pozdrawiam RookeR
Old_Game
15-12-2009, 16:52
Ta.. Tylko że mój to nie jest fake robiony w Paincie.
a po drugie to jest jakiś ots i ja nie robiłem mapy ;s
wiewioreq_are_back
15-12-2009, 18:45
tu nie dajemy zdjęć z otsów
nickszalinski
05-05-2010, 09:35
No być może jeśli jakiś 1 level z IQ 180 gra RPG to do 8 znajdzie spike sworda. A na 2 levelu nie da się wszystkiego, próbowałem. To znaczy może i się da, ale niee katanę czy mino hell. Na 1 levelu ze swordem, chain armorem, legion helmetem, leather legami i copper shieldem wlazłem w dziurę i zanim znalazłem wyjście z drugiej storny to już 4 level był. Ledwie trolla ubijałem (to znacczy dużo hp mi zostawało, ale 2 godziny go waliłem). Minotaura bym nie ubił ani jednego.Fakt, z 3 poison spiderów wyszedłem z żółtym hp, ale 3 poison spidery to nie minotaur.No i po drodze mi poleciał silver amulet, więc poison spidery już nie są aż tak straszne. Nick: Tyrande Stormrage. PS. Wy też uważacie, że na rooku jest za mały udźwig do grania RPG? (żeby trzymać w plecaku książki, student's book itd.). Aktualnie level bodajże 6. Realm Secura. Opłaca się zakładać nową na Anticy czy dalej na Securze walić?
Kernkraft
20-05-2010, 21:33
Teoria z falą wodną jest bardzo ciekawa; woda zmywa spike sworda z wyspy i przygasza ognie...
I zastanawiam się co chcą osiągnąć ludzie pokroju "Old Game" wstawiając tak idiotyczne fotki ze swoich nie udolnych podróży po świecie tibijskim.
Blader19948
20-05-2010, 22:51
Mity
Większość sądzi, że stawanie na tych dwóch punktach powoduje trzęsienie ziemi/fale sejsmiczne, których fale przygasają ognie i podmywają SoF pod wodę, następnie on znajduję się gdzieś w wodospadzie gdzie spływa dalej w czeluści Rookgaardu http://tibia.pl/earth.php?x=32086&y=32084&z=8&q=66.89, wiem, że wodospad jest trochę bardziej na lewo, ale nie zapominajmy, że fale też przesuwają). Druga połowa się z tym twierdzeniem nie zgadza, przywołując smutną prawdę, że jest to przypuszczenie, ponadto w czasie znikania Sword of Fury, przez chwilę na jego miejscu pojawiają się gwiazdki, co chyba najlepiej świadczy o tym, że Spike Sword znika w sposób "magiczny" i nie mają z tym wspólnego żadne trzęsienia ziemi.
Jakie fale skąd wy bierzecie te bzdury?!
Kernkraft
20-05-2010, 23:44
Jakie fale skąd wy bierzecie te bzdury?!
Z głowy? Oczywiście teoria o falach wodnych jest równie intrygująca co błędna. W momencie znikania Spike Sworda pojawiają się gwiazdki, a ognie przygaszają. To samo dzieje się z ogniami znajdującymi się na Goblin Cave. Może warto poszukać innych, dodatkowych, jeszcze nie odkrytych skutków wdepnięcia na 3 wyszczególnione pola.
Nie ma? Nie wiadomo?
@offtop
Ello wszystkim, wracam po dlugiej przerwie ;]
Kernkraft
23-05-2010, 20:10
Nie ma? Nie wiadomo?
@offtop
Ello wszystkim, wracam po dlugiej przerwie ;]
Nie ma, zwykła pomyłka -oczywiście chodziło mi o 2 pola.
DD-ExpLo.
25-05-2010, 23:31
Wchodzicie na 2 magiczne pola które "znikają" SyF'a z powierzchni i gaszą się ognie bo woda je zalewa i SyF spada do wodospadu. Super.
Najbardziej mi się kojarzy to, stajemy na 2 pola które uruchamiają teleport/zapadnię i w tedy SyF znika w inne miejsce. Super nie? Nikt nie wiedział jestem namber łan.
Nie katujcie tego, i tak nic nowego się nie dowiecie.
Kernkraft
27-05-2010, 00:37
podobno tylko pokorny może zdobyć SoF
to czekamy, aż w Tibie zacznie grać Fiodor Emelianenko:D
DD-ExpLo.
27-05-2010, 18:31
podobno tylko pokorny może zdobyć SoF
to czekamy, aż w Tibie zacznie grać Fiodor Emelianenko:D
Już kiedyś było powiedziane kto był tym skromnym.
Btw. Fedor Emelianenko sie on nazywa. Fiodor to jego "spolszczenie".
Mam pewną sugestię. Tylko pokorny moze zdobyc sof: Na szyje zaloz krucyfiks (taki 5 kilowy to minimum), kaptur na leb, plecy gole a w rece bat. Krok 2: Napier**lajac sie batem po plecach (niektorzy powinni po glowie) spraw aby sof zniknal. Kiedy wody juz odejda i zmyja stuff z wyspy, udaj sie w poszukiwanie tego miecza, masz moje slowo ze w koncu go znajdziesz :cup:.
A wtracajac cos "nowego" do tematu powiem, ze gdyby woda miala zmyc spike sworda, to zgasilaby tez ogien (moze sie myle, ale zdaje mi sie ze po zniknieciu miecza ten dalej sie pali) 8o.
I na koniec cos w stylu tego forum: Moglby ktos to sprawdzic za mnie? bo nie mam bata w domu...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.