Pokaż pełną wersje : pk+hunted=niemoc ??
Gibdzioch
03-01-2005, 19:00
Chciałem poruszyć pewną sprawe.Chodzi mi o pekowanie,huntowanie postaci przez hlvl(np:zabiliśmy hlvl red skula w pare osób,który bezkarnie(on tak uwazał:P)moze biegac i zabijac.Za pare minut wpadła ekipa i shuntowała wszystkich i kazała płacić w sumie za to że postąpiliśmy słusznie.Pomine fakt ze na drugi dzień miałem już schakowaną postać-dziwny zbieg okolczności.) co wogóle przechodzi zapewne bez echa w środowisku GM-ów itp. mimo ze pisałam do nich wiele razy w tej sprawie.Więc dochodząc do sedna ,przecież zgłoszenia o takich incydentach są kompletną fikcją,po co wogole przy zakładaniu konta jest zgada, bądz nie na przestrzeganie regulaminu oraz okienko w Tibii:"napisz do GM jesli masz klopot".To sciema,nie spotkałem sie jeszcze z jakimiś reakcjami GM w takich sprawach a gram juz 2 lata!Rzucili ludziom "koło ratunkowe"-a niech se pisza i tak nas to nie obchodzi.Co sądzicie o tym i moze ma ktos pomysł jak ten problem rozwiązać?
Jesli liczba Gmow wzroslaby i byliby oni wspierani przez CIPow, sprawa moglaby ulec poprawie. Musialoby byc kilka GMow ''czynnych'' w kazdej godzinie na kazdym swiecie. Bo teraz sprawa wyglada mniej wiecej tak : 3 gmow siedzi i gada ze znajomymi, reszta offline, gra na swoich normal charach.
Gibdzioch
03-01-2005, 22:03
Hmmm...wygląda mi to tak jak sytuacja polityczna w Polsce:(
Hmmm...wygląda mi to tak jak sytuacja polityczna w Polsce:(
Lol. Możesz mi tyo krótko opisać czemu przypomina to sytuację polityczną w Polsce?
@Topic
Ja miałem przyjemność e-mailować z
[email protected] czy jak to ma, i nie było tym razem automatycznego wysyłania do FaQ tlyko spokojnie mi łepek wytłumaczył. Może wygrał w totka? -,- Bo normalnie rutynowo gm to cham, który daje ci ignora bo mu "spamujesz"...
Adolphus Elbragol
04-01-2005, 14:07
Moze jestem ciemny, albo za malo gram w tibie, ale nierozumiem o co Ci chodzi. O to, ze znajomi zabitego high lvl zemscili sie za to ze im kolege utlukliscie...? To ma byc powod do msg'owania gm'a? Gdzie w regulaminie jest napisane, ze nie mozna zabijac ludzi, ktorzy ubili twojego rl/tibia przyjaciela, kiedy ten mial redskull'a? Owszem hack jest dosyc podejrzany... Ale zaloze sie, ze nie masz jak udowodnic, kto Cie zhackowal.
A pomijajac hac; byles/byliscie normalna/normalnymi ofiara/ofiarami power abusingu...
Blind Guardian
04-01-2005, 16:37
GMi? Niezle leszcze :P Maja serce dla cziterow...
Wkleje ssa zebyscie dowod mieli
http://img116.exs.cx/img116/6913/gm6sx.jpg
Ten koles uzywal rybaka (i to takiego perfidnego co na jednym polu lowi tylko) a GM dal mu "sprawiedliwy" wyrok w postaci wywalenia do swiatyni...
kto powiedzial ze oni nie moga zabijac (hlvle was)? Grasz na swiecie z systemem skulli wiec moga zabic bezkarnie 2 osoby na dzien (Ty zreszta tez). Gdyby GM'owie mieli interweniowac w kazdej takiej sytuacji to by im zycia nie starczylo na to... Niektore "przewinienia" sa po prostu czescia gry i inaczej juz nie bedzie bo kazdy lubi grac po swojemu.
No własnie! A niech mi ktoś powie, czy spotkaliście się kiedykolwiek z tym, że Gm ukarał w jaki koleiwek sposób osobe, która zabiła gracza na lvl mniejszym niż 10(nie pamietam dokładnie czy był to 10, czy 11), bo ja nie! I to jest właśnie przykre. Na moim świecie (Galana) nigdy nie spotkałem się z tym, że szanowyny pan Gamemaster był on-line. Spróbuj coś zgłosić na Ctra+R. Uzyskasz odpowiedź? Tak, to po jakim czasie? To samo jest z Power abuser i pk na h lvl....pozostawie to bez komentarza, bo się za bardzo wkur..rzyłem!
Jerkov Thundersword
04-01-2005, 21:01
Chciałem poruszyć pewną sprawe.Chodzi mi o pekowanie,huntowanie postaci przez hlvl(np:zabiliśmy hlvl red skula w pare osób,który bezkarnie(on tak uwazał:P)moze biegac i zabijac
Chłopcze, czy widziałeś jak on sobie tak łazi i zabija czy tylko tak ci sie zdało? większość red skulli to wojownicy z wojen gildii, albo poprostu gracze, którzy zabili kogoś, kto zabił ich słabszego kumpla... pełno jest takich przypadków!
Niektórzy red skulle zabiją dla ciebie dowolną postać za odpowiednią opłatą... to też jest biznes... tylko ze ich ofiarami są głównie nooby!
A jeżeli widziałeś, to mogłes się najpierw zapytać dlaczego ich zabijał. Być może to po prostu pomsta. Masz prawo go zabić jeżeli zaatakuje kumpla lub ciebie... wtedy wal bez skrupułów!
Kurde, ale to jest normalne, że mając kolegów, po śmierci przez panaX mścisz sie na owym gościu, a hacka chyba nie jesteś w stanie udowodnić.
Nie rozumiem waszego oburzenia, chodzi mi także o to, ze ja grając na Azurze, też miałem hlvl, i gdyby ktoś mnie ruszył, to powiedziałbym im, i mam nadzieję że pomogliby mi. A skulle są przecież dozwolone, co Cię obchodzi, że jakiś koleś ginie, jeżeli nie znasz go. Może to jakiś dupek, który wyzywa innych, i taki hlvl, dlaczego nie miałby go ... A może poprostu sobie przeskrobał za coś, tyle że owy noob mówi co innego, ..... bezsensu sie denerwować.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.