Pokaż pełną wersje : Bocenie - prawdziwa plaga, a gmy...?
Rotwormy na thais. Kiedyś - idealne miejsce dla 10-20 lvli. Teraz - wielka zbiórka średniolevelowców-botów. Nic dziwnego - szybki, łatwy i bezpieczny exp dla ludzi chcących bez grama wysiłku porzucać sdkami :). Godzina około 15. Końcówka lvla do wbicia na 20 lvlu, brak mfów - idę na roty. 32 ek, 45 rp, 40 sorc i 41 jeszcze jakiś depczą sobie po tych samych waypointach dla botów. Wszystko wybite - raport do gma i wychodzę. Godzinę później to samo i znowu raport i out.Podobnie zrobiłem jeszcze ok. 18. 23:20 to se mówię "boty idą spać". To wbijam i JEST! Eureka! TYLKO 1 BOT! Przybloczyłem go i czekam... po 7 minutach odepchnął mnie i krótka rozmowa:
23:18 Babaladora Brum [23]: boter
23:18 Respirator [40]: and?
23:18 Babaladora Brum [23]: idz bocic dalej
23:18 Respirator [40]: no
Po czym jakby nigdy nic odpalił bota i jazda. Nie znam jeszcze z całej mojej przeszłości jakiejkolwiek reakcji gma na reporty. Czy niedługo tibia będzie wirtualnym sztucznym światem na wirtualnych sztucznych graczy? CipSoft na pewno zdaje sobie sprawę ze skali problemu. Czemu więc nic nie robi? Botów przybywa, gmów - nie
nemelza3
16-09-2009, 00:01
blabla
blabla
JAK WAM TRZEBA TŁUMACZYĆ, że ma potrzeby już więcej raportować botterów! Banowaniem graczy zajmuje się specjalny system, który jest w miarę skuteczny! Po za tym to jest jego sprawa jak wbija lvle, a nie Twoja -.-
Czy niedługo tibia będzie wirtualnym sztucznym światem na wirtualnych sztucznych graczy?
juz jest.
I najsmieszniejsze ze polowa graczy nie widzi w tym nic zlego.
Dirk Pitt
16-09-2009, 00:56
20 - 20lvli na mc zarabia mi okolo 600k na dzien, przy sredniej cenie 1,5zl za 10k to niezly interes :-), wiec sie boci zarabia itd :-), kasa su kasa :P
Nemelza! W obliczu opisanego przez ciebie mega skutecznego systemu osoby odpowiadające w tym temacie kłamią?
Po za tym to jest jego sprawa jak wbija lvle, a nie Twoja -.-
To już mnie naprawdę zasmuciło. Vil! Z naprawdę wielką przykrością podpiszę się pod Twoimi słowami:
I najsmieszniejsze ze polowa graczy nie widzi w tym nic zlego.
Coraz bardziej utwierdzam się w zdaniu, że chyba sobie ściągnę bota - coś, co gnoiłem od zawsze. W końcu po co mam expić, jak mogę sobie odpalić bota i iść na piwo ze znajomymi. W końcu to moja sprawa, jak wbijam lvl (sic!).
EDIT!
JAK WAM TRZEBA TŁUMACZYĆ, że ma potrzeby już więcej raportować botterów!
A JAK CI TRZEBA TŁUMACZYĆ, że nie ma innej możliwości? Przeczytaj wypowiedź Dirk Pitt. No! Głowa w dół i smutną minkę proszę :]
nemelza3
16-09-2009, 08:35
A JAK CI TRZEBA TŁUMACZYĆ, że nie ma innej możliwości? Przeczytaj wypowiedź Dirk Pitt. No! Głowa w dół i smutną minkę proszę :]
Zjadłem "nie" i coś mi się wydaje, że coś pomyliłeś...
Chodzi mi o to, że Gamemasterzy, nie przychodzą już gdy gracze raportują maszyny nocami wbijające poziomy. Mówią nam, że ich system się tym zajmie i proszą o nie raportowanie graczy!
JAK WAM TRZEBA TŁUMACZYĆ, że ma potrzeby już więcej raportować botterów! Banowaniem graczy zajmuje się specjalny system, który jest w miarę skuteczny! Po za tym to jest jego sprawa jak wbija lvle, a nie Twoja -.-
"w miare skuteczny" gowno prawda, to ze zbanuja 2-3k kont to i tak malo, poprstu system jest po to, by zamydlac oczy normalnym graczom, ze niby CIPsoft walczy z boterami...
Tomcio Pall
16-09-2009, 09:42
Po co ten temat? To żeby każdy zobaczył jak jest teraz w Tibi? ; )
Boty > Normalna gra ; ). Teraz nie ma wojny bez bota, więc i tak boty będą ; ).
W końcu po co mam expić, jak mogę sobie odpalić bota i iść na piwo ze znajomymi.
po co mam expić, jak mogę iść na piwo ze znajomymi ?
Tu jest właśnie istota problemu, 90% boterów jest do tego stopnia uzależnionych od tej gry i wyścigu szczurów, że nie może przeboleć sytuacji w której oni robią coś konkretnego a w tym czasie nie lecą im levele z automatu.
po co mam expić, jak mogę iść na piwo ze znajomymi ?
Tu jest właśnie istota problemu, 90% boterów jest do tego stopnia uzależnionych od tej gry i wyścigu szczurów, że nie może przeboleć sytuacji w której oni robią coś konkretnego a w tym czasie nie lecą im levele z automatu.
ano prawda.
ale tak jak mi skasowali prawie 90 levela to wez teraz rob postac od nowa.. myslisz ze to przyjemne takim gownem grac? a grac chce dalej.. to cisne na ulatwiaczach do 50 levela chociaz..
Mi jest to kompletnie bez różnicy, bo i tak w ten shit nie gram, więc botując zapychacie expowiska sobie, nie mnie ;p
bociarze beda miec przynajmniej slawe wsrod tych 13latkow ktore nadejda po nastepnym uptadzie, pod ktorych (13latkow) jest teraz robiona tibia
"w miare skuteczny" gowno prawda, to ze zbanuja 2-3k kont to i tak malo, poprstu system jest po to, by zamydlac oczy normalnym graczom, ze niby CIPsoft walczy z boterami...
No tak, cholernie mało. Bo wiadomo, ty byłbyś gmem to byś latał 24/7 szukając botterów. Teraz przynajmniej częśc graczy przerzuciła się na grę manualną, bo na dużym poziomie nie opłaca im się botowac, zbyt duże ryzyko. Nie wiem, o co wam chodzi. Ciągle się do nich czepiacie, że nic nie robią, ale do cholery, nie podoba wam się coś w grze - to w nią nie grajcie uzależnione bezmózgi.
Groo0oosZ
16-09-2009, 15:32
Ten ich system nie jest i nie będzie skuteczny:)
Większość botowanych charów to money makerzy:)
Zbanują mu 5, on zrobi następne 5:)
Musieli by jakoś konkretnie zapobiegać...
Poza tym klient tibii nawet pozwala na opcje "writeprocessmemory()",
śmiech na sali!
Według mnie przydał by się jakiś gameguard czy inny antycheat.
Pozdrawiam.
No tak, cholernie mało. Bo wiadomo, ty byłbyś gmem to byś latał 24/7 szukając botterów. Teraz przynajmniej częśc graczy przerzuciła się na grę manualną, bo na dużym poziomie nie opłaca im się botowac, zbyt duże ryzyko. Nie wiem, o co wam chodzi. Ciągle się do nich czepiacie, że nic nie robią, ale do cholery, nie podoba wam się coś w grze - to w nią nie grajcie uzależnione bezmózgi.
Chodzilo mi bardziej o to ze reportowanie, przy wiekszej aktywnosci GMów (jest ich wiecej niz jeden, wiec nie wiem po co to porownanie do mnie), dalo by tez duze efekty.. i człowieku nie wiem po co ty chcesz latac po respach skoro istnieje konsola ctrl + r i sporo osob reportuje tam boterow, wiec nie trzeba ich szukac. Pozatym, nie ktorzy botuja po oporze latajac postacia 24/7 i zajmuja respa non stop, a sustem CIPów ich nie łapie, a tak zwykly report by pomogl
W trące swoje 7 groszy...
Boty były, Boty są i Boty będą.
Dziękuje.
Wylansowany
16-09-2009, 18:14
Ja dam radę:
Jeśli Ci się to nie podoba to w to nie graj. Ja tak zrobiłem i nie żałuje. Stwierdziłem, że to nie jest gra dla mnie jeśli wszędzie są boty. Jest cała masa innych gier wszelkiego rodzaju, przy których można się świetnie bawić.
wiewioreq_are_back
16-09-2009, 18:49
Chodzilo mi bardziej o to ze reportowanie, przy wiekszej aktywnosci GMów (jest ich wiecej niz jeden, wiec nie wiem po co to porownanie do mnie), dalo by tez duze efekty.. i człowieku nie wiem po co ty chcesz latac po respach skoro istnieje konsola ctrl + r i sporo osob reportuje tam boterow, wiec nie trzeba ich szukac. Pozatym, nie ktorzy botuja po oporze latajac postacia 24/7 i zajmuja respa non stop, a sustem CIPów ich nie łapie, a tak zwykly report by pomogl
Ja 2 tygodnie temu zareportowałem bottera i uzyskałem odpowiedź, że GM się tym nie zajmuje, bo teraz jest automatyczny system. A system do dupy bo ciągle te same osoby bociły.
W trące swoje 7 groszy...
Boty były, Boty są i Boty będą.
Dziękuje.
Boty były, ale wtedy spokojnie robiły UHy i SDki na mc i nikomu to z grubsza nie przeszkadzało, a jak na serwie pvp się trafiło na taką farmę z noobcharem to można było się ładnie obłowić.
Ja 2 tygodnie temu zareportowałem bottera i uzyskałem odpowiedź, że GM się tym nie zajmuje, bo teraz jest automatyczny system. A system do dupy bo ciągle te same osoby bociły.
Coś jest do dupy? To do chuja nie narzekaj tylko nie graj.
Boty były, ale wtedy spokojnie robiły UHy i SDki na mc i nikomu to z grubsza nie przeszkadzało, a jak na serwie pvp się trafiło na taką farmę z noobcharem to można było się ładnie obłowić.
Taaa, ale to nie zmienia faktu że bocili. Mi to nie sprawia problemu że bocą, bo bocą na własną odpowiedzialność, ja za nich bana nie dostane, mam gdzieś, najlepiej strapować i tyle.
Nie podoba ci się Fakt botterów, trudno, nie wyżalaj się tutaj, tylko idź pograć w WoW'a gdzie nie ma botów.
Cze!
Nie graj na no - pvp i problem sie rozwiaze.
Mnie tez w*****aly boty, poszedlem na elysie i problem z nadmiarem botów sie rozwiązał. pusty swiat.
Dirk Pitt
18-09-2009, 01:28
Co za bzdura, na pvp rowniez lataja farmy i maja się dobrze :-), w tej chwili okolo 36 postaci :D z moich komputerow :P
Co za bzdura, na pvp rowniez lataja farmy i maja się dobrze :-), w tej chwili okolo 36 postaci :D z moich komputerow :P
znajdz mi na elysii farme ktora zajmuje jakis normalny spawn a nie rotwormy to ci 100k dam
no moze szwedzkie gold farmy chronione przez ariocow, zajmujace all day yalahar dragi i siejniki gleboko zaszyte w kazoo ale nadal pozostaje dla normalnych graczy duzo miejscowek, co ci przeszkadza ze w kazo ktos sobie boci ;PP
Eklezjastyk
18-09-2009, 21:09
znajdz mi na elysii farme ktora zajmuje jakis normalny spawn a nie rotwormy to ci 100k dam
no moze szwedzkie gold farmy chronione przez ariocow, zajmujace all day yalahar dragi i siejniki gleboko zaszyte w kazoo ale nadal pozostaje dla normalnych graczy duzo miejscowek, co ci przeszkadza ze w kazo ktos sobie boci ;PP
nie przeszkadza ci, bo jakby ci przeszkadzalo 1) nic bys nie mogl z tym zrobic 2) jakbys chcial cos z tym zrobic znow zaczal bys grac na candi celescie harmoni bo bys dostal przyslowiowy wpierdol i wyjazd z servera z powymienanymi zamkami na wylot wiec skoncz pi3rdolic
ok piatek dzis wiec tak o
ChairDefender
19-09-2009, 11:47
Cóż te programy cip softu które niby mają automatycznie banować itp itd to jest gówno prawda ja sam z kilkoma moimi przyjaciółmi używaliśmy ostatnio tego przez 3 miechy konkretnie TA i jakoś żaden z nas bana nie dostał do tego dodam że miałęm spotkanie z gm kilka razy i za każdym razme uratował mnie alarm 8o .Statystycznie co 2 tibijczyk używa bota i co 20 jest wykrywany przez nie umiejetne nastawianie go ahaauahauahau
Groo0oosZ
19-09-2009, 11:57
Cóż te programy cip softu które niby mają automatycznie banować itp itd to jest gówno prawda ja sam z kilkoma moimi przyjaciółmi używaliśmy ostatnio tego przez 3 miechy konkretnie TA i jakoś żaden z nas bana nie dostał do tego dodam że miałęm spotkanie z gm kilka razy i za każdym razme uratował mnie alarm 8o .Statystycznie co 2 tibijczyk używa bota i co 20 jest wykrywany przez nie umiejetne nastawianie go ahaauahauahau
Tak, "nie umiejetne", kumpel używał NG tylko do full light'a i dostał bana:)
Na razie nie wiadomo jak działa ten ich system, ale jest kilka teorii.
Pozdrawiam.
Ja bociłem, ale przestałem bo zrozumiałem jaki cios daje atmosferze w tibi. Ostatnio expiłem (na manualu, już jakoś 2 miech) i był tam bot. To pisałem przez 5 min do niego, bloczyłem go aż w końcu zorientowałem się, że nie ma nikogo przy kompie to zacząłem go bić, ubiłem go i chyba alarm go obudził bo po 2min od zdarzenia zalogował się i przyszedł na respa mnie 'ubić' :D
Ostatnio też moim 10 druidem na trollach w edron patrze, 18 knight, zabija trolla i staje na 1min. Mówię sobie, że coś nie tak, to pisze "bot, bot, bot?" nie odpowiadał to zacząłem go bić z wanda :D Miał tylko 4 potionki i spadło mu 2k. Trzeba być idiotą żeby nie używać alarmu...
na non pvp rotwormy thais to pryszcz, idź sobie na roty veno tam obok beho i jak znajdziesz rota którego przez minute nie ubiją boty to jesteś kox, ja tam raz przyszedłem skillować 0 luda spoko na drugi dzień przychodze 4 boty i 1 8 sorc noob który mi lał i "huashuashuas noob" ciągle gadał, na pvp już bym go złożył bo miałem 2bp potów. Robie chara na pvp serverze, narq boty -.-
nie przeszkadza ci, bo jakby ci przeszkadzalo 1) nic bys nie mogl z tym zrobic 2) jakbys chcial cos z tym zrobic znow zaczal bys grac na candi celescie harmoni bo bys dostal przyslowiowy wpierdol i wyjazd z servera z powymienanymi zamkami na wylot wiec skoncz pi3rdolic
ok piatek dzis wiec tak o
Co skoncz pierdolic?
Jakas hierarchia na serwerze musi byc i nic w tym dziwnego ze ludzie ktorzy rzadza serwerem od poczatku jego istnienia sobie moga postawic farme gdzie chcą... taki kozak jestes ze wszystkich bys powy*******al zeby samemu na serwie zostac? powodzenia
a inna sprawa ze zajmują w ten sposob tylko kilka spawnów a nie jak na candii celescie harmoni caly serwer, wiec mi to nie przeszkadza.
Arachmit
24-07-2010, 00:52
Szkoda mi was, tych co myślą co mnie to niech boci.... jego sprawa, jego ban... JAKI BAN... banują 1 bot on robi 2... taka prawda na samej Pandorii Grało kiedys 400 a tera gra 250 z czego 150 to boty... jak tu expic, D alir 2 botów, mały i duży zajęty, Fibula, 3 botów, cyce thais oba respy zabotowane, + tomb 2 botów, kazoordon na 1 kopalnie 2-3 botów, gobliny, 2 botów, Hell Gate 3 botów, Zamek Ab, 5 botów... tam to jest niezły exp co ?.... GHOST LAND, na 1 dziurę 1 bot, i mój ulubiony PoH, 3 botów..... jak tu expić... niech boci... nie moja sprawa... gówno prawda, za rok może 2 w tibii będą sami Botterzy... a coś takiego jak wypad z kolegami na D Lair to odejdzie w nie pamięć na rzecz bocenia w 30 os na fibuli.... raporty powinny być wciąż rozpatrywane... i banować botterów GM-owie powinni... a Bany powinny iść prosto na IP...
19Skrzypeq45
25-07-2010, 21:45
Tibia bez bota to nie robota ;]
Ja sobie boce a murzyny expią ręcznie ;]
To jest tak każdy botuje ale każdego wkurza że inni bocą bo jak chcesz bocić to masz mały exp/h ;-).
@up
Jeżeli nie masz/macie (mówię to do botterów) czasu na grę w tibię, to nie grajcie w tą grę. Sprawia wam przyjemność stawianie bota i patrzenie jak lvl sam leci ? nie rozumiem takiego postępowania, zero przyjemności z gry... a przy okazji uprzykrzacie życie innym, uczciwie grającym ludziom.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.