PDA

Pokaż pełną wersje : Nadanie tego samego nicku, po delete.

Dolce
17-09-2009, 20:53
Wczoraj o godzinie 19.50 doczekałam się w końcu deleta mojej postaci, na servie x, na którym nie gram. Postać skasowałam dlatego, iż chciałam zwolnić nick i zrobić taką samą postać na servie y.
Zaraz po delecie od razu postanowiłam zrobić nową postać o tym samym nicku i tu pojawił się komunikat "This nick is already use, please choose another name!" coś takiego. Pomyślałam, że zaczekam 24h i może wtedy postać o tym nicku uda mi się zrobić. I tu rozczarowanie, bo minęła doba, a komunikat nadal się pojawia. Zaczęłam się zastanawiać, nad problemem.
Może chodzi o ten sam account. Może nie można mieć drugi raz tego samego
nicku, na tym samym koncie. Zrobiłam zatem nowe konto. Nic. Dalej to samo.

Może zatem chodzi o adres IP, może osoba o danym IP nie może zrobić dwa razy postaci o tym samym nicku?
A może trzeba poczekać tydzień, a nie dobę? Może jeszcze więcej?
A może chodzi o coś jeszcze innego?

Bardzo bym prosiła osobę, która wie coś na ten temat o udzielenie mi odpowiedzi na zadane pytania i wytłumaczenie na czym problem rzeczywiście polega.

Z góry dziękuję.

Deletke
17-09-2009, 20:57
Pełne kasowanie postaci trwa 2 miesiące, odczekaj 60 dni i załóż postać ze starym nickiem :)

Dolce
17-09-2009, 20:59
Dziękuję Ci bardzo.

AF-1
18-09-2009, 14:09
@Deletke
Nie do końca się z tobą zgodzę.
Kiedyś na jedną z postaci dostałem delet'a i takie tam nie ważne.
Od tamtej poru mineło ok. 10-12 miesięcy (zależy jak to liczysz - chodzi o Wrzesień 2008). A nicku nadal nie mogę użyć.
A no i nikt takiego nie użył po mnie, oraz nick nie narusza tibia rules, nie ma apostrofów i jest zbudowany z jednago wyrazu ok. 7 liter.

Więc dlaczego nie mogę zrobić takiej postaci?

!!!!!!!!!!EDIT
@Gelt
A co powiesz na temat mojego przypadku?
Czy możliwe jest, że nie mogę utworzyć postaci o nicku jaki miałem na innym koncie, ponieważ konto zostało usunięte (wraz z postaciami) automatycznie?
Bo nie wiem dlaczego po roku czasu nie jestem w stanie zrobić nicku który nie istnieje, ani nie łamie w żaden sposób tibia rules.

Gelt
18-09-2009, 16:18
Manual nie gryzie!

Uwaga: Ważne jest, że imiona skasowanych postaci nie mogą być nadane nowo powstałym postaciom przez okres około 6 miesięcy. Oprócz tego, jeżeli chciałbyś usunąć całe konto, musisz najpierw usunąć z niego wszystkie postacie. Po zrobieniu tego, konto zostanie całkowicie usunięte po paru miesiącach w ramach automatycznej procedury.

@up

Zależy od kiedy liczymy skasowanie konta. Jeśli chodzi o miesiące zawsze były problemy od kiedy faktycznie liczyć.

Dolce
20-09-2009, 13:32
Czytałam coś o nickach, ale do tego nie dotarłam.
Sześć miesięcy.. to nie za fajnie.
W każdym bądź razie, dziękuję za informacje.