Pokaż pełną wersje : Wygrałem PACCA, czy to nie jest ściema??
Witam, mam bardzo ważne pytanie, ponieważ dzisiaj dostałem list w Tibii od CipSoft. Napisali tam, że zostało wybranych 15 osób (w tym ja) i że mam wysłać do nich mejla z kodem aktywacyjnym, numerem mojego konta i moim hasłem. Obawiam się, że to może być próba hacka. Teraz przytocze treść tej wiadomości:
Rush paladyn
Carlin
Congratulations
You are 1 of 15 characters choosed by polish CipSoft Team.
the prize is free Premmium account for 3 months.
For activation Premmium account send your account number password and activation code for CipSoft e-mail:
[email protected]
activation code : xxxxxxx 8o
Once again congratulations and have a fun with Tibia game !
CipSoft
Czy rzeczywiście to nie ściema i czy ten adres e-mail jest prawdziwy??
Proszę o odpowiedź adminów.
Maniak Hip-Hopu
04-01-2005, 18:01
Wyslij do nich a wygrasz hacka. Jasne ze to jest hack. LOL
Shin Chan
04-01-2005, 18:02
Gratz Wygrales !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111
Hacka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Dostaje take listy co tydzien
Dr.Unknown
04-01-2005, 18:02
Jaka ściema, przecierz CipSoft ma konto na Onecie!!!Rotfl
"For activation Premmium account send your account number password and activation code for CipSoft e-mail:
[email protected]"
Ten tekst mnie zwalił z nóg. :D Nie wiem, jak można być takim frajerem i wymyślać coraz to nowsze tricki podobne do tego. ;/ A tak w ogóle, to "list" nspisany w stylu Cip'ów, więc..pewnie dużo osób dało się nabrać.
Ten e-mail wydał mi sie podejrzany X( ... dzieki za szybką odpowiedź.
Wydał ci się aż taki podejrzany, że zataiłeś "kod aktywacyjny", RoTfL. Takie ściemy codziennie się dostaje, ale nie martw się, przywykniesz i zaczniesz to traktowac tak samo jak spam typu "Zrób zakupy z Onet już dziś!".
Prawo Kruka
04-01-2005, 18:20
Zwykly standardowy ordynarny email ktory namawia cie od wyslania passow... ile razy mozna powtarzac ze CipSoft nie potrzebuje twoich passow!
po 1 CipSoft jeszcze nieogłosił swojej działalności w polsce.
po 2 CipSoft ma własną domene a nie op.pl
po 3 po co im twój acc i pass do aktywacji pacca, oni mogą to zrobić na imię ^.-
Nigdy Nie Reaguj Na Podobne WiadomoŚci. Cipsoft Nie Potrzebuje Twojego Hasla, PrzecieŻ Ma Do Niego Dostep!!!!!
---Czarny---
04-01-2005, 18:32
popatrz na domene i koniec problemu....
BUahahah jaki gość, wysłali mu list z próbą hacka a ten się cieszy i robi szczęśliwe miny
Chopkers
04-01-2005, 18:36
ej ja tez chce pacca!!
:D:D:D:D:D
blaga podaj i moj numer plax !!! ;)
account: 123456
password: fuckmymother
slimaczek
04-01-2005, 18:58
Ten zrobiony przez polaka.. Widać mo emailu. ja takie widziałem w listach w tibii leżały se na ziemi :P ale email kierowal do cipsoft.com wiec bys raczek hacka nie dostal.
Nigdy Nie Reaguj Na Podobne WiadomoŚci. Cipsoft Nie Potrzebuje Twojego Hasla, PrzecieŻ Ma Do Niego Dostep!!!!!
Rzeczywiście CipSoft nie potrzebuje hasła, ale dlatego, że ma inne sposoby operacji na koncie, a nie dlatego, że ma dostęp do Twojego hasła. Nikt oprócz posiadacza nie zna hasła.
Rzeczywiście CipSoft nie potrzebuje hasła, ale dlatego, że ma inne sposoby operacji na koncie, a nie dlatego, że ma dostęp do Twojego hasła. Nikt oprócz posiadacza nie zna hasła.
Miałem na myśli: CipSoft ma dostęp do Twojego konta. I nie potrzebuje prosić Cię o hasło :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.