Pokaż pełną wersje : ME czy nie ME, oto jest pytanie.
TurboDymoMan
29-09-2009, 17:52
O, wielcy userzy najbardziej elitarnego działu forum.tibia.pl, powiedzcie mi, używacie do robienia faków* map editora (RME, Sim0ne) czy nie?
Czy to "fair" (a kto by się takimi pierdołami przejmował!)?
Czy ważniejszy jest ogólny design faka, czy może to, że jeden polanę z drzewkami układał w trzy godziny, a drugiemu zajęło to 5 minut (w RME)?
*błąd celowy, więc nie piszcie "ashauhsuahsuhas n00b nie umnie pisaci fejkuw"
PS Słyszałem od zaufanych źródeł (pewne afrykańskie zwierzę jednogarbne), że każdy nowy, który zawita w progi tego działu, musi mieć przeprowadzoną inicjację. Kto się tym zajmuje (Arashel?)? Czy to boli?
MadziulaX
29-09-2009, 17:55
ja nigdy nie używałam ME, choć byłam kilka razy posądzana o używanie tego programu. Sklejam tak jak mi wychodzi.
Moim zdaniem używanie ME jest głupotą
TurboDymoMan
29-09-2009, 18:03
ja nigdy nie używałam ME, choć byłam kilka razy posądzana o używanie tego programu. Sklejam tak jak mi wychodzi.
Moim zdaniem używanie ME jest głupotą
To jest jakaś wysublimowana forma masochizmu (używając języka posłów z Wiejskiej). Po co robić manualnie to, co może zrobić za nas program?
Rozumiem, jakby używanie RME dodaławałoby automatycznie +2 do ocen faka, ale kurde, niestety nie dodaje.
Czy mając sprawne nogi, używanie samochodu jest "głupotą" czy "oszustwem" (bo z takimi opiniami się stykałem)?
czuczu20
29-09-2009, 18:04
Użycie ME jest zbyt proste, ludzie widząc mapki wyglądające naturalnie(czyli niszczymy stereotyp 32x32) pokazują ,że ktoś się naprawdę napracował i za to mu chwała i za ładną fabułę również xD
MadziulaX
29-09-2009, 18:05
Ale sklejać dobrze nie każdy umie i program by to zrobił za nich to co oni by mieli do roboty? Tylko wymyślenie fabuły i jakieś efekty.
I nie ma wsumie za co oceniać
Muszkiet
29-09-2009, 18:05
Może się nie znam, ale IMO to nie ma różnicy jeśli efekt jest taki sam, jak kto woli.
Nie używam ME(Kto normalny ci się przyzna?)...
Me jest zakazany i tak powinno zostać...
Lokacje robione w 3h to nie jest tak źle, czasem tez robię je długo, liczy eis efekt a nie czas zrobienia...
Lokacje spod młota ME są wg. mnie sztucznie równe...
To jest jakaś wysublimowana forma masochizmu (używając języka posłów z Wiejskiej). Po co robić manualnie to, co może zrobić za nas program?
To ja też walne dziwne pytanie...
Czy twój QuadCore+nVidia+KingstoneRAM's(części pc przypadkowo dobrane) mogą stworzyć same np. dzieło w stylu "Bitwy pod Grunwaldem" albo "Panoramy Racławickiej"?
Trzeba temu procesowi pomóc...
Czy mając sprawne nogi, używanie samochodu jest "głupotą" czy "oszustwem" (bo z takimi opiniami się stykałem)?Nie to nie oszustwo, używanie ME to jakby używać paint'a który ma wbudowane podziały na kratki 32x32 i wsuwający tło(zwykle ruszoffe)...
Zakaz używania ME to nie tylko zakaz Tibii.pl... TORG i inne strony zagraniczne które mają działy fake'i tez mają taką zasadę...
@Muszkiet
Różnica jest i to spora...
http://img182.imageshack.us/img182/5743/kopia2s3.png
Zrób taką lokacyjkę samym ME...
Muszkiet
29-09-2009, 18:50
@Arashel
Nie mówię o używaniu samego ME, tylko o użyciu go jako "wspomagacza". Nie robię fake'ów(chociaż pewien X-Zero wstawił ongiś mi notkę na mocy której jestem zobowiązany w przyszłości podjąć się tego zajęcia) ale co było by złego gdybym użył go np: do sklejania ścian? Myślę że w lokacji najważniejszy jest pomysł, a nie to jak została zrobiona.
(Kto normalny ci się przyzna?)...
Nazywasz mnie szalonym?
Zrób taką lokacyjkę samym ME...
Nie ma sprawy. Uwierz, że mi się uda. RME może nie, ale Simone jak najbardziej.
Nie używam ME(Kto normalny ci się przyzna?)...
Joł, jeden z bossów fejkowego podziemia.
A co do reszty tekstu, jak i @top:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=194769
że jeden polanę z drzewkami układał w trzy godziny, a drugiemu zajęło to 5 minut (w RME)?
Powaliło? O_O
Warunki czegoś takiego ( wybierz jeden ) :
* tworzący w paincie to kretyn
* tworzącemu w paincie wyszło lepiej
* tworzący w RME ma wolny komputer i 5 minut zajęło mu otworzenie pliku z wcześniej zrobioną lokacją
CAŁY CZAS MÓWIĘ O KURDE POLANIE Z DRZEWKAMI!
PS Słyszałem od zaufanych źródeł (pewne afrykańskie zwierzę jednogarbne), że każdy nowy, który zawita w progi tego działu, musi mieć przeprowadzoną inicjację. Kto się tym zajmuje (Arashel?)? Czy to boli?
Zajmuje się tym ogół ludu. Czyli userzy po tej inicjacji. Tak, musisz wylizać d*pska tym wszystkim osobą, nie tylko jednej ; P A, boli bardzo...
@topic:
Robię lokacje w paincie, co nie zmienia tego, że podłoża są z wieeeeeeeeeeelkich plików [ z tymi podłożami ], zrobionymi z pomocą ME.
A teraz tak:
Lokacja w pełni zrobiona w ME jest nienaturalna, ze względu na równe odległości między np. grzybami. Przecież drzewa nie rosną w równych odległościach, statki nie rozbijają tak, że deski leżą w równej odległości od brzegu, nikt nie rozkłada obozu idealnie równo! Ave.
(chociaż pewien X-Zero wstawił ongiś mi notkę na mocy której jestem zobowiązany w przyszłości podjąć się tego zajęcia)
Dzięki za przypomnienie, wybawco ;*
Nie widziałem tego wcześniej (bo nawet nie czytałem tematu specjalnie):
Ło, Arashel znowu elitarny? To dlatego piszesz małą, pogrubioną czcionką?
Zuybaran
02-10-2009, 19:28
Nie widziałem tego wcześniej (bo nawet nie czytałem tematu specjalnie):
Ło, Arashel znowu elitarny? To dlatego piszesz małą, pogrubioną czcionką?
Pragnienie oryginalności .
wojcio12
02-10-2009, 21:35
Z "elyty" zostało już niewielu...
TurboDymoMan
02-10-2009, 21:47
Powaliło? O_O
Warunki czegoś takiego ( wybierz jeden ) :
* tworzący w paincie to kretyn
* tworzącemu w paincie wyszło lepiej
* tworzący w RME ma wolny komputer i 5 minut zajęło mu otworzenie pliku z wcześniej zrobioną lokacją
CAŁY CZAS MÓWIĘ O KURDE POLANIE Z DRZEWKAMI!
To był skrót myślowy.
W poście Arashela jest lokacja. Spokojnie zrobię ją w 5 minut (w następne 5 dodam jakieś duperelki, żeby nikt się nie skapnął, że to RME).
Ty zrobisz taką samą w samym paincie?
(w następne 5 dodam jakieś duperelki, żeby nikt się nie skapnął, że to RME).
Ehh... Skoro ostatecznie nikt ma się nie skapnąć, to po co rozpatrywać kwestie typu "czy mogę użyć RME?"?... Przecież potem i tak nikt się nie skapnie.
Ty zrobisz taką samą w samym paincie?
Zrobię taką samą w samym paincie. Nic tu nie ma o tym że zajmie mi to więcej czasu...
Więc skoro nikt ma się nie skapnąć, to RME używać można...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.