Pokaż pełną wersje : Starcraft Zbiórka Pięniedzy Dla Pol-Podium
Xenaox007
29-09-2009, 22:46
Są juz pieniadze na dwóch zawodników jeśli ktoś coś wplacił dziekuję w imieniu starcraftowej sceny
te kłótnie były naprawde zbędne
17 744,90 PLN
czyli 208,8% kwoty potrzebnej do wysłania jednego zawodnika
lub 104,4% kwoty potrzebnej na wysłanie obydwu zawodników
w tym
12 185,45 PLN przelane bezpośrednio na konto bankowe
+ 2 472,75 PLN przekazane lub zadeklarowane na inne sposoby
od fanów e-sportu chcących zobaczyć 3 zawodników SC:BW na finałach WCG 2009
+ 1 586,70 PLN od organizacji Pure Gaming (aka Pure E-Sports)
+ 1 000,00 PLN od drużyny Draco, Betsson Voodoo Gaming
+ 500,00 PLN od drużyny Yayby, Infernal Gamers
To oznacza, że mamy już NADWYŻKĘ!
od 744,90 PLN (przy max kosztach slotów)
do 1 744,90 PLN (przy min kosztach slotów)
Lol, nawet tutaj niusa dali ;;.
Osobiście obserwuje WCG pod kątem SC, oglądam lajwy w terran.pl, ale takie niusy nie pasują do wszystkich for, raczej do tych z tematyką SC.
Co do zbiórki, to niezłą kasę uzbierali : P
Xenaox007
29-09-2009, 23:04
Trza pisać gdzie się da ostatnie WCG z Starcraftem
a jeśli komuś zależy na E sporcie i chce by się rozwijał w Polsce to, to jest dobry początek
mam dawac pieniadze, na ktore ciezko zapracowalem, zeby grupka nerdow mogla pojechac do chin pograc sobie na kompie?
funny, nawet sie usmiechnalem ;]
mam dawac pieniadze, na ktore ciezko zapracowalem, zeby grupka nerdow mogla pojechac do chin pograc sobie na kompie?
Lol, pierwszy raz widzę, żebyś tak szybko załapał temat! : dddddddddddddddddddddddd
Lol, pierwszy raz widzę, żebyś tak szybko załapał temat! : dddddddddddddddddddddddd
staram sie
Najbardziej ciekawi mnie to, kto pojedzie jeżeli uzbierają kase tylko dla jednego. Draco to w sumie jedyny polski zawodowiec i to chyba jego stawiałbym wyżej. Tak czy siak, miło będzie zobaczyć kogoś jeszcze prócz Paranoida na WCG, szczególnie tossa ;)
Btw. To co robi ostatnio Paranoid przechodzi ludzkie pojęcie. Coś czuje, że będzie w top.
I teraz wyobraźcie sobie że organizator wyjezdza za tą sumkę na majorke. :D
To by było owned rotfl i lmao
Dark Sven
30-09-2009, 14:21
Jak dla mnie to to już jest 'owned' i 'lmao'.
nie masz tylko mozesz, i nie pograc na kompie tylko reprezentowac swoj kraj w jednej z niewielu dyscyplin sportowych w ktorych wyprzedzamy 3/4 swiata :P
I teraz wyobraźcie sobie że organizator wyjezdza za tą sumkę na majorke.
malo prawdopodobne, biorac pod uwage, ze cala akcja jest dopięta pod względem prawnym.
reprezentowac swoj kraj w jednej z niewielu dyscyplin sportowych w ktorych wyprzedzamy 3/4 swiata
co starcraft ma wspolnego ze sportem?
co starcraft ma wspolnego ze sportem?
Należy do e-sportu.
Należy do e-sportu.
e-sport =/= sport. W przeciwnym wypadku - klik (http://urlguard.net/l/http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=121450), i +3 dla autora tematu, jako ze za dokladnie to samo ja dostalem
Powód: Zakładanie tematów, gdy podobne już istnieją
kthxbye
e-sport =/= sport
E-Sport (Electronic Sport) to sport elektroniczny, czyli inaczej turnieje gier komputerowych. Historia e-sportu wiążę się z grą Quake, która pozwalała na grupowe potyczki zarówno w lokalnej sieci (LAN) jak i przez Internet. Dzięki popularności Quake powstała w 1997 r. w USA Cyberathlete Professional League, pierwsza na świecie liga zawodowych graczy.
e-sport = sport
e-sport =/= sport
e-sport = wymysl nerdow, ktore sa zbyt lamuchowate zeby wylaczyc komputer i wyjsc na dwor. Sad but true. Face it.
e-sport =/= sport
e-sport = wymysl nerdow, ktore sa zbyt lamuchowate zeby wylaczyc komputer i wyjsc na dwor. Sad but true. Face it.
Yup, zwłaszcza, że e-sport często wymaga podróżowania po kraju, czy nawet świecie. Teoria tak trafiona, jak cała reszta tych twoich.
e-sport =/= sport
Fakt, że dla Ciebie to sportem nie jest nie znaczy, że nim faktycznie nie jest.
e-sport =/= sport
Get lost. :<
Yoh Asakura
30-09-2009, 18:14
sport «ćwiczenia i gry mające na celu rozwijanie sprawności fizycznej i dążenie we współzawodnictwie do uzyskania jak najlepszych wyników»
W jaki sposób granie w np. SC rozwija moją sprawność fizyczną?
sport «ćwiczenia i gry mające na celu rozwijanie sprawności fizycznej i dążenie we współzawodnictwie do uzyskania jak najlepszych wyników»
Aha, czyli szachy to też nie jest sport, tak?
BO penkne.
Yoh Asakura
30-09-2009, 18:17
Nie, szachy nie są sportem.
Nie, szachy nie są sportem.
Na początek naszych rozważań chciałbym zwrócić uwagę, że Międzynarodowy Komitet Olimpijski od dawna uznaje szachy za dyscyplinę sportową. Pierwszym oficjalnym mistrzem świata w szachy został w 1886 roku Wilhelm Steinitz i od tego momentu cyklicznie organizuje się podobne imprezy. W Polsce, podobnie jak w innych krajach, funkcjonują sportowe związki szachowe. W Polsce najważniejszym organem podlegającym pod Ministra Sportu jest Polski Związek Szachowy z siedzibą w Warszawie.
Tacy z was spece, jak z koziej dupy trąba.
i chuj? Wiele innych zawodow wymaga podrozowania po kraju, czy nawet swiecie, i nie nazywa sie ich sportowcami.
Aktor, biznesmen, muzyk. No tak, trudno nazwać ich sportowcami, a sami oni mają mega dużo wspólnego z tematem. Srsly, to chyba top1 w najgłupszych argumentach jakie tu na forum przeczytałem, "argument" (bo na pewno nie argument), który próbował podpierać jeszcze głupsze twierdzenie od jego samego. Poezja i kunszt, jak nic.
zwłaszcza, że e-sport często wymaga podróżowania po kraju, czy nawet świecie
i chuj? Wiele innych zawodow wymaga podrozowania po kraju, czy nawet swiecie, i nie nazywa sie ich sportowcami.
udowodnij mi ze jest
Get lost. :<
why so serious? :<
Aha, czyli szachy to też nie jest sport, tak?
za szachownica.pl (http://urlguard.net/l/http://www.szachownica.pl/index.php/component/content/article/47-ciekawostki/54-10-czoowych-mitow-o-szachach.html):
8) Szachy są sportem
Tu ryzykujemy, że zdenerwujemy wielu znakomitych organizatorów szachowych, którzy spędzili lata próbując przekonać Międzynarodowy Komitet Olimpijski , że szachy powinny być włączone jako sport olimpijski. Podnoszenie małych drewnianych figurek lub szybkie klikanie na ekranie komputerowym nie jest wymaganą fizyczną aktywnością
9) Szachy nie są sportem
Tu próbujemy zrekompensować tym samym organizatorom, którzy prawie przekonali Międzynarodowy Komitet Olimpijski, że szachy są sportem. Szachy zostały włączone jako sport medalowy do Igrzysk Azjatyckich 2006. Partia między dwoma czołowymi mistrzami jest pełna napięcia, gdzie silne nerwy mogą wydróżnić zwycięzcę wśród współzawodników. Wiadomo, że arcymistrzowie tracą dużo wagi podczas trwającego miesiąc meczu
w podobny w jaki robi to np. strzelectwo sportowe.
mięśnie to nie wszystko.
btw. artykuł kumpla:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Gaming_to_sport_-_mamy_mocne_argumenty-2137/strona/6049.html
od ok. 10 strony zaczynają się rzeczy związane z tym tematem.
Sport – według nauki o wychowaniu fizycznym: rozmaite formy aktywności fizycznej i umysłowej, podejmowane dla przyjemności lub współzawodnictwa. Od "zwykłej rekreacji" ma go różnić przestrzeganie szeregu reguł obowiązujących w danej dyscyplinie.
Według mniej popularnej, ale bardziej wewnętrznie spójnej definicji, sport to każda forma aktywności (fizycznej i umysłowej) podejmowanej w celu rywalizacji - zbiorowej lub indywidualnej, w różnych grach i dyscyplinach, ale też "z samym sobą", np. w alpinizmie czy sportach ekstremalnych.
Dlaczego korzystacie z drugiej, "mniej popularnej" definicji. Taki SC jest formą aktywności umysłowej dla przyjemności czy współzawodnictwa, przestrzega się w nim reguł.
E-sport =/= sport, co nie zmienia wcale faktu, że postawiłbym obie rzeczy na równi ;)
Dlaczego korzystacie z drugiej, "mniej popularnej" definicji. Taki SC jest formą aktywności umysłowej dla przyjemności czy współzawodnictwa, przestrzega się w nim reguł.
I tak nie przekonasz tych, którzy nie chcą być przekonani.
w podobny w jaki robi to np. strzelectwo sportowe.
mięśnie to nie wszystko.
btw. artykuł kumpla:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Gaming_to_sport_-_mamy_mocne_argumenty-2137/strona/6049.html (http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://urlguard.net/l/http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Gaming_to_sport_-_mamy_mocne_argumenty-2137/strona/6049.html)
od ok. 10 strony zaczynają się rzeczy związane z tym tematem.
skoro tak, to powtorze sie:
e-sport =/= sport. W przeciwnym wypadku - klik (http://urlguard.net/l/http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=121450), i +3 dla autora tematu, jako ze za dokladnie to samo ja dostalem
informacja o zbiórce pieniędzy nie jest wydarzeniem sportowym.
czyli jak napisze o zbiorce pieniedzy na kontrakt dla zawodnika mojego fav klubu, to nie bedzie sie rowniez miescic w kategorii sport?
Ja nie dam za to warna jesli o to Ci chodzi.
__HAPPY_SVEN__
30-09-2009, 20:18
@hoomik
lololo myślisz, że jesteś fajny i wysportowany bo masz w avatarze random koszykarza?
Na siłę próbujesz wepchnąć w nasze wypełnione cenną wiedzą tibijską umysły fakt, iż gry w których nie biega się w kółko za kawałkiem szmaty jak banda pedałów nie mogą być sportem.
Idź napij się coli, albo coś.
Na siłę próbujesz wepchnąć w nasze wypełnione cenną wiedzą tibijską umysły fakt, iż gry w których nie biega się w kółko za kawałkiem szmaty jak banda pedałów nie mogą być sportem.
Idź napij się coli, albo coś.
Bo to ku*** nie jest sport.
To tibia też jest e-sportem? I kiedy wasz e-sport doczeka się e-olimpiady?
To tibia też jest e-sportem? I kiedy wasz e-sport doczeka się e-olimpiady?
Jaki robili jakieś światowe zawody i rywalizacje jak w Starcrafcie to można by ją zaliczyć do e-sportu.
Tu chodzi o kwestie rywalizacji itp.
I kiedy wasz e-sport doczeka się e-olimpiady?
WCG jest organizowane jesli mnie pamiec nie myli juz z 10 lat, do tego dochodza setki turniejów mniejszej rangi (po kilkadziesiąt dla każdej znaczącej gry) i wiele lig, z ktorych duża część jest transmitowana w TV.
To tibia też jest e-sportem?
a gdzie w Tibii masz rywalizację rozwijającą cokolwiek? Albo jakiekolwiek umiejętności ?
piternet
30-09-2009, 21:18
To tibia też jest e-sportem?
No a jak? Zaczynasz od x lvl, kto nabije więcej expa w np. godzinę wygrywa!
Co do tematu - ja tam uważam, że e-sport =/= sport, tak samo jak szachy. Jest to specyficzna rzecz ;s
Co do zbiórki - ja tam płacić nie będę, ale jak ktoś gra w sc to pewnie coś tamprzeleje ;p
hoomik ma rację tylko słabo mu idzie.
Po to powstało dla was, napalone nastolatki, słówko e-sport, żebyście mogli się podniecać, że jakieś podobieństwa do sportu to ma. W nazwie.
Poza wami żaden poważny gracz i tak tego terminu nie stosuje. Bo to po prostu głupie. I nie przystoi na siłę wciskać się w jakieś definicje. E-sport =/= sport, esport = gaming. To wszystko.
Po to powstało dla was, napalone nastolatki, słówko e-sport, żebyście mogli się podniecać, że jakieś podobieństwa do sportu to ma. W nazwie.
Poza wami żaden poważny gracz i tak tego terminu nie stosuje. Bo to po prostu głupie. I nie przystoi na siłę wciskać się w jakieś definicje. E-sport =/= sport, esport = gaming. To wszystko.
Podobieństwa do sportu zostały w tym temacie wskazane już kilkakrotnie, nvm.
Podobieństwa do sportu zostały w tym temacie wskazane już kilkakrotnie, nvm.
podobienstwo =/= to samo
Dark Sven
01-10-2009, 16:06
Murem za Hoomikiem, Thero i resztą.
Jak to powiedziała moja nauczycielska od polskiego:
"Wolisz grać na kompie? Tragedia..."
Wracajć do tematu: masakra. Prawie 15k się uzbierało, jeszcze pare zł i wyjdzie kwota na 2 zawodników, czyli cel zostanie osiągnięty :)
__HAPPY_SVEN__
01-10-2009, 17:27
Murem za Hoomikiem, Thero i resztą.
Jak to powiedziała moja nauczycielska od polskiego:
"Wolisz grać na kompie? Tragedia..."
haha, on słucha smutów ograniczonych nauczycieli.
Dla mnie sportem nie jest bieganie za piłką, tak samo jak rozwalanie kamieni głową :)
Sport jest to rywalizacja między kilkoma graczami, nieważne czy kopią cośtam nogą, czy cała walka rozgrywa się w cyberświecie (przez który rozmawiamy)
Czy rozmowa na forum/chacie/gg/666 to nie rozmowa, bo zamiast mówić używam rąk i narzędzia (klawiatury) ?
Lechista
01-10-2009, 18:09
glupie porownanie
Czy rozmowa na forum/chacie/gg/666 to nie rozmowa, bo zamiast mówić używam rąk i narzędzia (klawiatury) ?
No to akurat nie jest równorzędne ; >
@topic
Pojadą obydwaj na 100% ;) Teamy Draco i Yayby tez ladnie rzucily groszem, fajnie byloby jakby Raven pojechal tez ;) Jeszcze nie wiadomo jak kwestia prawna, bo Raven nic nie pisal jak rozmowy z prawnikami poszly.
Protoss Power! ^^
a gdzie w Tibii masz rywalizację rozwijającą cokolwiek? Albo jakiekolwiek umiejętności ?
A starcraft to co przepraszam rozwija? Mięsień przedramienia od klikania myszką?
A starcraft to co przepraszam rozwija? Mięsień przedramienia od klikania myszką?
Mecze toczone miedzy graczami takie rzeczy jak: Koncentracja, logiczne myślenie, planowanie, myślenie strategiczne, refleks.
No prawie jak nic.
Mecze toczone miedzy graczami takie rzeczy jak: Koncentracja, logiczne myślenie, planowanie, myślenie strategiczne, refleks.
No prawie jak nic.
No prawie jakby to była jedyna czynność rozwijająca te aspekty.
Poza tym, porównywanie sportowców do graczy jest co najmniej żałosne.
srsly chcecie porownywac jakiegos nerda z np. Federerem, Jordanem, Pele, Tysonem, Boltem itd? ;] Zawsze mnie smieszyl fanatyzm, ale w tym wypadku to juz monitor zaplulem ;b
No prawie jakby usankcjonowane sporty to były jedyne formy rozwijania sprawności fizycznej. To jest argument?
srsly chcecie porownywac jakiegos nerda z np. Federerem, Jordanem, Pele, Tysonem, Boltem itd? ;]
Isinbajeva skacze przez kij zawieszony na wysokosci 5m, a tez jest uznawana za sportowca, obok wyzej wymienionych.
Żeby tak jechać w temacie, o którym się nie ma pojęcia. Tłok.
Lechista
02-10-2009, 16:52
A Formuła 1 to przepraszam co rozwija? Mięsien przedramienia od kręcenia kierownicą i nadgarstek od zmieniania biegów??
"Sport – według nauki o wychowaniu fizycznym: rozmaite formy aktywności fizycznej i umysłowej, podejmowane dla przyjemności lub współzawodnictwa"
__HAPPY_SVEN__
02-10-2009, 17:48
A Formuła 1 to przepraszam co rozwija? Mięsien przedramienia od kręcenia kierownicą i nadgarstek od zmieniania biegów??
Biegi są w kierownicy, bystrzaku.
ALE W F1 RUSZAJĄ SIE SZYBKO! no nie wiem, szybciej nawet od ronaldinjo!! dlatego to sport, bo szybko biegają machiny. To tak jakbyśmy grali w piłkę, będąc pilotami evangelionów (Gralibyśmy w gałe sterując 50metrowymi hybrydami. I to był by sport. I TO NA JAKĄ SKALE!!!!
Poza tym, porównywanie sportowców do graczy jest co najmniej żałosne.
A nie tylko np. piłka rozwija mięśnie nóg. Nie tylko koszykówka jakiś tam mięsień. Fail
--- ruszek dodał 2 minut i 4 sekund później ---
ALE W F1 RUSZAJĄ SIE SZYBKO! no nie wiem, szybciej nawet od ronaldinjo!! dlatego to sport, bo szybko biegają machiny. To tak jakbyśmy grali w piłkę, będąc pilotami evangelionów (Gralibyśmy w gałe sterując 50metrowymi hybrydami. I to był by sport. I TO NA JAKĄ SKALE!!!!
Nie wiesz co powiedzieć, to nie mów. Co z tego że szybko. Akcja w Starcrafcie też może się szybko dziać. Idziesz za swoim, mimo iż nie masz na to jakiś elo argumentów.
Czekam aż ktoś w końcu da jakiś SENSOWNY argument dlaczego E-sport nie jeż sportem.
Dokładnie, jakbyś przeczytał temat to byś widział, że Happy Sven jest za ideą e-sport = sport.
Sorki, nie skumałem :D Już jest uzbierane za 2 zawodników, a nawet więcej jak potrzeba !!
Sorki, nie skumałem :D Już jest uzbierane za 2 zawodników, a nawet więcej jak potrzeba !!
Nie potrzeba bo nie da się więcej -.-
@down
Potrzeba, bo ten Raven może jeszcze pojechać.
Problem w tym, że on wcale nie jest zawodnikiem?
Yoh Asakura
02-10-2009, 19:26
Potrzeba, bo ten Raven może jeszcze pojechać.
niech zbieraja, moze i ja sie zalapie, chetnie chiny pozwiedzam =)
Mazur199
02-10-2009, 20:04
Goscie jezdzacy w F1 potrafia napiac swoje miesnie 5x lepiej niz koksy z silki, kup sobie samochod lub motor i wjedz z predkoscia chociazby 200km w ostry zakret,jak nie poczujesz ze stajesz sie ciezszy lub nie odrywa Ci głowy z reszty ciała to masz moje uznanie, jesli nie wiesz jakie treningi wytrzymalosciowe przechodza kierowcy rajdowi, nie tylko F1 to lepiej zatkaj jape bo sie osmieszasz.
Dla Ciebie kreaturo brak mi juz słów.
I może jeszcze powiecie że E-sportowcy to idole i wzory do naśladowania? ;)
Ja pieprze, nie myślałem że to forum jest tak unerdowione :<
Pewnie mają wysportowaną sylwetkę.
I może jeszcze powiecie że E-sportowcy to idole i wzory do naśladowania? ;)
Idole, dlaczego nie? W sumie dlaczego imba ogarniacz w kultową gre ma nie mieć prawa do bycia uznawanym jak ktoś obdarzony ładnym głosem itd. Wzór do naśladowania niekoniecznie, chociaż co kto lubi
w sumie po chuj ja zaczynalem ta dyskusje, przeciez to oczywiste ze na forum dla nerdow ppl beda bronic tej opinii z moherowym fanatyzmem. Chcecie uprawiac sport? Wylaczcie komputer i idzcie na dwor.
Haahhaha e-sport=sport no prosze ja ciebie musze byc niezle wysportowany w takim razie
w sumie po chuj ja zaczynalem ta dyskusje, przeciez to oczywiste ze na forum dla nerdow ppl beda bronic tej opinii z moherowym fanatyzmem. Chcecie uprawiac sport? Wylaczcie komputer i idzcie na dwor.
A ja wciąż niezmiernie kocham tą opinie, jakoby nerd był jakkolwiek mniej wartościowy od "normalnego" człowieka. Zresztą, co robisz na forum dla nerdów, nerdzie?
@topic
Ale żeby zachować równowagę, powiem, że wycofuje się powoli z esport = sport. Nie da się ukryć, że grając na kompie kondycji sobie nie zapewnisz. Mimo to, uważam, że e-sport (czy jak kto woli gaming) wcale nie jest gorszą formą spędzania wolnego czasu. Oczywiście, w granicach zdrowego rozsądku.
A ja wciąż niezmiernie kocham tą opinie, jakoby nerd był jakkolwiek mniej wartościowy od "normalnego" człowieka.
nigdzie tak nie powiedzialem
Zresztą, co robisz na forum dla nerdów, nerdzie?
w sumie nie wiem ; 6 lat temu sie zarejestrowalem i teraz jakos tak z przyzwyczajenia chyba...
Nie da się ukryć, że grając na kompie kondycji sobie nie zapewnisz. Mimo to, uważam, że e-sport (czy jak kto woli gaming) wcale nie jest gorszą formą spędzania wolnego czasu
again - nigdzie nie mowilem, ze jest inaczej. Ja tylko mowie, ze e-sport =/= sport.
jesli nie wiesz jakie treningi wytrzymalosciowe przechodza kierowcy rajdowi, nie tylko F1 to lepiej zatkaj jape bo sie osmieszasz.
konczy sie na tym samym co w przypadku innych sportow wyczynowych.
One bardziej wymagają sprawności, zeby osiągać wyniki, niz same tą sprawność rozwijają. E-sport w tym względzie nie jest wyjątkiem.
Chcecie uprawiac sport? Wylaczcie komputer i idzcie na dwor.
zabawa w e-sport nie oznacza klepania 15h dziennie na kompie w piwnicy bez kontaktu ze swiatem zewnetrznym, czolowi zawodnicy, moze poza koreanczykami, nie są bardziej unerdowieni od szeregowego uzytkownika tego forum.
I może jeszcze powiecie że E-sportowcy to idole i wzory do naśladowania?
a zwykli są wzorami do nasladowania ? "jak dorosne to tez bede tak skakal przez poziomo zawieszony kij" ?
Mazur199
03-10-2009, 10:35
a zwykli są wzorami do nasladowania ? "jak dorosne to tez bede tak skakal przez poziomo zawieszony kij" ?
Podejrzewam ze zesrałbys sie na tej wysokosci
@moge wywnioskowac z tego co widzialem, tak trudno sie domyslic? Specjalnie pisze ze "podejrzewam", a nie ze jestem pewny
Dark Sven
03-10-2009, 11:04
Podejrzewam ze zesrałbys sie na tej wysokosci
Co Ty możesz wiedzieć?
Duch Niespokojny
03-10-2009, 14:10
Czekam aż ktoś w końcu da jakiś SENSOWNY argument dlaczego E-sport nie jeż sportem.
Według definicji z Wikipedii, definitywnie jest. Ci, którzy się z tym nie zgadzają, po prostu przyjmują inną definicję sportu. Z tego powodu dojście do porozumienia jest niemożliwe, ale zawsze jest się o co pokłócić przez 4 strony tematu :D
przez 4 strony tematu :D
"4 strony tematu" to pojęcie względne.
"4 strony tematu" to pojęcie względne.
Żeś zabłysnął :|
Yoh Asakura
03-10-2009, 15:23
Żeś zabłysnął :|
No u mnie są np. 2 strony.
No u mnie są np. 2 strony.
wspolczuje
@down
ta wmawiaj sobie tak dalej
wspolczuje
Nie ma czego. U mnie też są 2 strony i czuję się z tym doskonale.
Yoh Asakura
03-10-2009, 19:41
Nie ma czego. U mnie też są 2 strony i czuję się z tym doskonale.
Starzy userzy wiedzą, co dobre B)
Duch Niespokojny
03-10-2009, 19:45
A teraz się można pokłócić, czy są 4 strony czy 2 :D
Lechista
03-10-2009, 19:54
E-sport wg definicji to sport, a to ze wg was sport wiąże się z wysiłkiem fizycznym to wasza sprawa(chodź mam takie samo zdanie i nie popieram tego, tak samo jak szachy, ale definicja to definicja)
Xenaox007
04-10-2009, 20:23
Nie potrzeba bo nie da się więcej -.-
@down
Problem w tym, że on wcale nie jest zawodnikiem?
Ale Raven chce jechać tam i na żywo nas informować o wynikach i pewnie też
streamować gry w jakis sposób
btw kłócicie się nie wiem po co
powinniście być dumni że mamy jedną z lepszych reprezentacji W E-sporcie.
Bo w piłke nożną nigdy tak nie bedzie
btw kłócicie się nie wiem po co
powinniście być dumni że mamy jedną z lepszych reprezentacji W E-sporcie.
Bo w piłke nożną nigdy tak nie bedzie
<hoom mode>NO CO TY MAMY SIĘ CIESZYĆ Z BANDY NERDUUUWW???????</hoom mode>
o kurwa ryba ale jestes funny hehehe
tak, wole podniecac sie reprezentacja, nawet slaba, w rl sporcie, niz mistrzami swiata w cokolwiek zwiazanego z e-sportem. Eot ode mnie, szkoda czasu.
Xenaox007
04-10-2009, 23:16
Ja się zazwyczaj cieszę kiedy Polska reprezentacja wygrywa w cokolwiek
bo to nie częsty widok a akurat graczy w sc mamy dobrych wiec...
o kurwa ryba ale jestes funny hehehe
tak, wole podniecac sie reprezentacja, nawet slaba, w rl sporcie, niz mistrzami swiata w cokolwiek zwiazanego z e-sportem. Eot ode mnie, szkoda czasu.
+1
Z mojej strony eot również, jestem święcie przekonany do jedynej (mojej) racji ;)
+1
Z mojej strony eot również, jestem święcie przekonany do jedynej (mojej) racji ;)
Ty nie masz swojej racji, tylko podpinasz się pod poglądy innych. To domena userów zachowujących się jak forumowe boty do spamowania reklamami. (zaraz obok pisania bezsensownych postów i nierozumienia połowy czytanego tekstu)
Według definicji z Wikipedii, definitywnie jest. Ci, którzy się z tym nie zgadzają, po prostu przyjmują inną definicję sportu. Z tego powodu dojście do porozumienia jest niemożliwe, ale zawsze jest się o co pokłócić przez 4 strony tematu :D
Ale wdg książki mojego brata z geo internet nie jest wiarygodnym źródłem info. o.O
Pierdziele, nikomu nie wierzyć.
No dobra SC może być sportem... Poczekajmy aż międzynarodowy komitet sportu uzna tą strategię za sport to was wszytskich w dupsko pocałuję. ;s
Ew. jak się to pojawi na olimpiadzie to wam wszystkim fundnę farbe na ściane.
Zalgadis
05-10-2009, 22:20
A dajcie już spokój.
Ew. jak się to pojawi na olimpiadzie to wam wszystkim fundnę farbe na ściane.
Już się pojawiły. Drobny szczegół, że nie jako dyscyplina.
Ale farbę dostanę? xD
kufa a ja mam tapete =/ ty to ja moge piwdo dostac zamiast tej farby ?
redfaction
06-10-2009, 13:29
Ty nie masz swojej racji, tylko podpinasz się pod poglądy innych. To domena userów zachowujących się jak forumowe boty do spamowania reklamami. (zaraz obok pisania bezsensownych postów i nierozumienia połowy czytanego tekstu)
odwal sie od hoomz0ra, tyle Ci powiem!.
Jaka spinka. Kryć się!
tamta wypowiedz akurat nie byla do mnie. I think so :p
Nie była, a wypowiedzi hakniętych kont do których miało dostęp 20 osób (czyt. redfaction) można śmiało omijać szerokim łukiem.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.