Pokaż pełną wersje : Hack
Mario009
30-09-2009, 21:18
Dla niektórych może się okazać śmiesznym tematem, ale cóż.
Dziś dostałem hacka, oczywiście tam lvl spadł, itemów nie ma, i tera nasuwa się pytanie: jak wykryć keyloggera na komputerze? Ściągnąłem Tibia Find nic nie znalazła, nie przypominam sobie żebym jakiegoś gówna z nieznajomych stron ściągał, robiłem też skana kompa który nic nie wykazał. Macie jakieś sprawdzone sposoby oprócz formata?
Corgan933
30-09-2009, 21:38
Jak ci zalezy na charze to tylko format. Wszystkie darmowe antywiry sa nic nie warte. Czyli ci nic nie pomoze oporcz formata chyba ze chcesz sie bawic w anty wiry ale to ci nie da 100% pewnosci:)
Został ci jeszcze HijackThis, zrób loga i wklej to na www.wklej.org, potem daj linka i ktoś co się zna ci powie co naprawić... Albo wklej na www.hijackthis.de i tam wklej loga i to ci samo sprawdzi.
Mario009
01-10-2009, 15:33
Zrobiłem wszystko jak należy i wyskoczył tylko jeden żółty krzyżyk w folderze BitComent. Reszta zielone albo znaki za pytania. no więc nie wiem...
nie chce mi się dużo gadać więc powiem krótko, najprawdopodobniej nie masz lojalnych znajomych
QuestionMan
01-10-2009, 17:08
sprawdź dokładnie , jeszcze raz , weź może załatw sobie lepszego antyvira i wtedy przeskanuj.
Mario009
01-10-2009, 17:16
http://www.wklej.org/id/162188/
posiadam AVG z którego póki co jestem zadowolony. No cóż, jeśli hack się powtórzy no to chyba będzie wiadome, póki co nowy account i go lvl.
Zobaczyłem loga, i puściłem go przez analizę hijacka, i ten krzyżyk mówi że ten plik nie jest ci potrzebny w systemie ale jest bezpieczny.
MarianZdzichu
02-10-2009, 01:31
1. Scan antywirusem, darmowy avira jest calkiem przywoity
2. Sciagnij sobie program Combofix, na googlach znajdziesz bez problemu, przescanuj, badz cierpliwy, po skanowaniu usun folder Quubox~ z dysku c:
3. Spybot Search and Destroy, pierwsze scan przegladarek, potem scan komputera, oczywiscie pierwsze zaktualizuj.
4. Wyłacz dostep do Internet Explorera
Star> Okresl dostep do programow i ich ustawienia domyslne(pod panelem sterowania)>Niestandardowa> przy IE odznaczasz "dostep do tego programu" i ok
Na koniec scan z hijackthis zapisz w notatniku i wyslij na strone: hijackthis.de
tyle ode mnie
Mario009
03-10-2009, 12:06
Combofix tam mi coś usunął. S&D znalazł tylko coś w cookies. Gadałem z kolesiem który mnie hackuje, powiedział, że już nie będzie mógł bo był update, czy to prawda?
że już nie będzie mógł był update
Jeśli posiada skrypcik owntipji, to chyba jo.
Ale może robić ciebie w konia, jeśli te małe poprawki w aplikacji "Tibia" nie robią różnicy temu kejowi.
Druga sprawa to taka, iż to nie musi być skrypt ołntipji, tylko jakiegoś dobrego keya.
PlayerOne
05-10-2009, 14:48
Aby uniknąc hacka nie możesz wchodzić na żadne podejrzane strony o tematyce tibijskiej oraz co jakiś czas skanować komputer w poszukiwaniu wirusów.
Dobry Program Spybot S&D
QuestionMan
05-10-2009, 18:16
Combofix tam mi coś usunął. S&D znalazł tylko coś w cookies. Gadałem z kolesiem który mnie hackuje, powiedział, że już nie będzie mógł bo był update, czy to prawda?
Eee ? Gadałeś z kolesiem co cie hackuje ? To nie jest hmm dość "dziwne" ? Nie wiem jak to ująć . I co on takiego Ci powiedział , że jak to robi czy co xD ?
Mario009
05-10-2009, 19:17
No jak zmieniłem hasło to gadałem z tym kolesiem bo sobie lvl wbijał na Infernie, no i taka pogawędka i tyle. Nie każdy hacker to jakiś 12 latek co się od razu jara itd. A jak to niby robi, keylogger i tyle, ale niektórzy kończą informatykę no i wiedzą jak się włamać na 2 komputer czy coś, takie trudne to nie jest.
Ta skończył informatyke i dorabia sobie hakując konta tibijczyków xd
QuestionMan
05-10-2009, 22:32
No to jakim cudem ten keylogger skoro w 1st poście piszesz , że nie ściągałeś nic ze stron niewiadomego pochodzenia ?
Mario009
05-10-2009, 22:42
No to jakim cudem ten keylogger skoro w 1st poście piszesz , że nie ściągałeś nic ze stron niewiadomego pochodzenia ?
Nie wiem właśnie :| To jest też śmieszne czasem, nigdzie nie wchodzisz (przynajmniej tak ci się wydaję) a tu bump.
Może to przykre co powiem i bezpodstawne, ale podejrzewam, że zachciało ci się bota (i ściągnąłeś "pewniaka") i to by wszystko wyjaśniało. Chęć zysku najmniejszym kosztem. Oczywiście mogę się mylić.
A ja podejrzewam, iż osoba tworząca ten temat, nie skorzystała z opcji szukaj.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.