PDA

Pokaż pełną wersje : Sorcerer trenowanie mlvl.

Deleran
11-10-2009, 00:16
Witam. Właśnie zrobiłem sobie Sorka. Ale nic o nim prawie nie wiem :p. To znaczy wiem że potrzebuje on jak największego magic level'a. Eq będe miał plate seta i dwarven shield. To narazie wystarczy. Kasę też będę miał ok 4k. Jak to początek może nie jest tak źle. Ok ale moje pytanie jest takie: Jak trenować MLVL w tej profesji ? Co mam robić podczas expienia on sam rośnie czy jak ? wiem że muszę spalać mane. Ale co mam co chwile to robić od razu po wyjściu z Rook'a mam nie iść expić tylko odrazu kupić żarcie i spalać "Utevo Lux" ? z góry dzięki za odp.
Głownie chodzi mi o to jak szybko wbić magic level. [JAK]
Pozdro.;)
(nie mam PACC'a może kiedyś kupię ale na razie nie może tak do 60 lvl'a. Nie wiem szansa że kupie jest mała)
A powiedzcie mi jeszcze jak trenować ten MLVL i może narazie tylko expić a dopiero potem zacząć trenować mlvl na danym levelu ??.
I jak się robi runy ? kupuje czysta rune i co ? i jak tego używać ?
sory ale nie znam się na sorku :p

Vincyl
11-10-2009, 09:52
Ogolnie to malo wiesz no ale jak pytasz to masz odp ;D

Zaczniemy od tego ze idac expic jesz fooda i mana Ci ciagle rosnie. Majac pierwsza rozge, ktora nie spala za duzo ilosci many na atak uzywasz czarow gdy Twoja mana bedzie stanowila maksymalny poziom. Jest to jeden z lepszych sposobow, poniewaz pozostanie Ci jeszcze odrobina many na zadawanie ciosow. ;D

Innym sposobem jest robienie run. Ja polecam dobic 15 lvl i zaczac robic LMM. Rosnie Ci mlvl i bd mogl te runki wykorzystac w dalszych huntach/expach

Aby robic runy potrzebujesz
- spell
- blank runy
- food

Kupujesz czar u NPC np "Light Magic Missile" (Adori Min Vis) nakladasz rune w wolna reke (jezeli masz wystarczajaca ilosc many na 2 czary mozesz trzymac 2 runy w obydwu rekach) i uzywasz czaru. Przy czym przy kazdym wytworzeniu runy spada Ci tzw Soul ktory regeneruje sie przez zdobywanie expa.

Mam nadzieje ze Ci pomoglem ;p

Arenthor
11-10-2009, 11:04
Albo jest jeszcze taki spośob tylko, że dość monotonny. Bierzesz wędkę, robaki i idziesz łowić. Zjadasz to co wyłowiłeś i używasz spelli. Ale te rozwiązanie jest lepsze na wyższy poziom ponieważ wtedy tworzysz runy.

Beh0lder
11-10-2009, 13:07
A powiedzcie mi jeszcze jak trenować ten MLVL i może narazie tylko expić a dopiero potem zacząć trenować mlvl na danym levelu ??.
I jak się robi runy ? kupuje czysta rune i co ? i jak tego używać ?
sory ale nie znam się na sorku :p
Dobij 24/25 ( w zaleznosci na czym chcesz expic) i rób stalagmite (na cyce )
i hmmy (na dwarfy guardy ) i tak : robisz runy , skończą sie soul pointy , idziesz expic , naładujesz sp - robisz runy.

Co do robienia run : manual się kłania (http://tibia.pl/strona/manual-magia#runy)

Deleran
12-10-2009, 00:05
ok te pytanie może być głupie ale co to są te HMMY i SOUL POINTY? :(

QuestionMan
12-10-2009, 01:13
Otóż tak
HMM to inaczej Heavy Magic Missle (runy do robienia)>> link zapraszam (http://tibia-wiki.net/wiki/HMM)

Zaś Soul Point's są to tzw. punkty duszy . Do zrobienia jakiejś runki potrzebujesz określoną liczbę Soul Points >> link zapraszam (http://tibia-wiki.net/wiki/Soul_Point)