Pokaż pełną wersje : Organy po śmierci
Czy zgodzilibyście się na oddanie swoich organów po śmierci? No bo np. giniecie,serce nie bije,ale wątroba,nerka,płuca są dobre. Wiecie że w ten sposób możecie np. uratować komuś życie. Co o tym sądzicie?
Oczywiście, że bym się zgodził, uratowałbym innego człowieka. Myśle, że byłoby to szlachetne.
Mazur199
25-10-2009, 18:26
tak
sssssssssssssssssssssss
CytrynowySorbet
25-10-2009, 18:26
A czemu nie? Mi i tak się nie przyda, i nie obchodzi mnie, co ludzie zrobią ze mną po śmierci.
Res Khmer
25-10-2009, 18:31
ja bym nie oddał napewno serca, wątroby - bo się by do tego nie nadawały :P jedyne co to nerki bo je akurat dobrze filtruje ;D
Arka_Sath_Wielki
25-10-2009, 18:34
Tak http://img337.imageshack.us/img337/6513/pixeli.jpg
BialyOleander
25-10-2009, 18:36
A Niech Se BierĄ
Albertus
25-10-2009, 18:46
ja bym oddal ale pod warunkiem ze osoba której daje jest Polakiem , żeby się nie okazało ze dałem nerki czy wątrobę dla murzyna albo czegoś takiego. Ogólnie cel bardzo szlachetny i myślę ze każdy powinien się zgodzić , wtedy w Polsce nie braknąć by narządów.
Szacunek ludziom co je oddają.
Dan the Automator
25-10-2009, 18:51
No to ruszcie tyłki do lekarza, weźcie papierek, podpiszcie i noście w portfelu. Nic trudnego.
@Albertus
ROTFL, ale jesteś głupi ;)
@Dolny post
Tak, z czytaniem też masz problem?
Albertus
25-10-2009, 18:52
No to ruszcie tyłki do lekarza, weźcie papierek, podpiszcie i noście w portfelu. Nic trudnego.
@Albertus
ROTFL, ale jesteś głupi ;)
czemu jestem głupi? bo chce oddać organy dla Polaka .??
Tak. Co więcej zrobilem nawet cos w tym kierunku i nosze zawsze przy sobie oswiadczenie woli, ktore ulatwia transplantologom dostep do moich organow w przypadku naglej smierci.
Wzor podobnej karty mozna znalezc np. tutaj: http://www.poltransplant.pl/Download/ow_2008.pdf . Polecam.
Seeleesee1992
25-10-2009, 19:12
ja bym oddal ale pod warunkiem ze osoba której daje jest Polakiem , żeby się nie okazało ze dałem nerki czy wątrobę dla murzyna albo czegoś takiego.
A ten wszędzie te swoje je*ane nacjonalistyczne teorie wpier*oli -.-
@top
Hmm… Mam pewne opory. Jakoś nie czułbym się komfortowo z myślą, że po śmierci będą mi organy wypruwać. Ale skoro nie będę już żył, to czemu miałbym nie pomóc innym ludziom? Musiałbym dłużej pomyśleć ;)
Oczywiście, bez problemu.
Po śmierci przecież do niczego mi się nie przydadzą, a uratować pare istnień ofiarowaniem organu, już nie żyjąc to tak wiele dla tego, kto na nie oczekuje. Ciekawe który mój organ będzie na sprawny w dobie fast-foodow i alkoholu
Wielkimanitu
25-10-2009, 19:30
Domyślnie jest ustalone, że każda osoba zgadza się na oddanie narządów po śmierci.
@TOPIC
Nie. Nie z powodu, że "bendom mi organy wypruwac" czy "hcialbym je oddac tylko Polakowi" ale z tego, że w państwowej służbie zdrowie wcale nierzadkie są różne ponure indywidua (http://www.batory.org.pl/korupcja/lowcy.htm), które mogą mnie, oczywiście całkiem przypadkowo, uznać za zmarłego.
Tu (http://www.poltransplant.org.pl/crs1.html) można wyrazić oficjalny sprzeciw.
Lechista
25-10-2009, 20:04
Zastanawiałbym się, ale raczej nie. Ide takim tokiem myslenia, ze gdy nasza sytuacja jest tragiczna(ale mozliwa do uratowania) to lekarze czasem się szybciej poddają się żeby tylko wziąć nasze organy i uratować kogoś innego(bo wiadomo, ze wtedy liczy się każda minuta). Nie zawsze walczą do końca o nasze życie. Dlatego gdy się nie zgodzę to jest większe prawdopodobieństwo, że lekarze zawalczą po ostatnią sekundę życia
@Up
Dokładnie o to mi chodzi
Beh0lder
25-10-2009, 20:13
ja bym oddal ale pod warunkiem ze osoba której daje jest Polakiem , żeby się nie okazało ze dałem nerki czy wątrobę dla murzyna albo czegoś takiego. Ogólnie cel bardzo szlachetny i myślę ze każdy powinien się zgodzić , wtedy w Polsce nie braknąć by narządów.
ja bym oddal ale pod warunkiem ze osoba której daje nie jest Polakiem , a już w szczególnosci takim jak ty , żeby sie nie okazało ze dalem nerki czy watrobę dla albertusa czy czegoś takiego. Ogólnie cel bardzo szlachetny i mysle ze kazdy powinien sie zgodzic , wtedy w polsce nie byc tylu idiotow jak ty .
//
Twoja głupota mnie przeraża na serio . Chyba założe nowy temat bo trudno mi uwierzyc , że ludzie (choć co do ciebie mam watpliwości) mogą być takimi idiotami.
czegoś takiegoYyy czy mi się wydaje czy uwazasz mrzynow za przedmioty ?
@top
Własciwie to tak... ale tacy ludzie jak Albertus mnie odstraszają. Dlaczego ? Bo jesli mam uratowac przez przypadek zycie takiemu debilowi no to sorry.
Oddać można by, ale z tego co wiem to są bardzo ostre kryteria akceptacji ich...
A poza tym mi to wisi... Mają mnie skremować i wetknąć gdzieś do jakieś dziury...
@down
Nie wiem... Sprawdź...
CytrynowySorbet
25-10-2009, 20:22
W sumie to sam nie wiem. I tak chcę, żeby po śmierci spalili moje ciało... No ale bez nerki też spłonę, right?
...a co, jakby się okazało że to Ty dostałeś np. nerkę od murzyna lub azjaty? Co byś wtedy powiedział? Wyrwał byś ją sobie?...
Ja z uwagi na moją wadę krwi nie nadaje się ''na części''. Inna sprawa, gdybym był pełnowartościowym dawcą-w takiej sytuacji nie widzę najmniejszego problemu
Necromantor
25-10-2009, 20:55
ja bym sprzedal na allegro
Jeśli moje organy będą się jeszcze nadawać, to oczywiście, że tak.
@Albertus,
Jestem w miarę tolerancyjna, takich ludzi jak tY najczęściej po prostu zlewam, ale jesteś takim kretynem, że nie da się cIEBIE nawet kwalifikować do ludzi głupich. Po tym poście zaczynam się zastanawiać, czy cIEBIE w ogóle do ludzi można zaliczać.
no oczywiscie, jak moze to komus uratowac zycie, a mi to bedzie niepotrzebne...
Yoh Asakura
25-10-2009, 21:22
Ale to jego organy i jeżeli nie chcę oddać murzynowi, to tylko i wyłącznie jego sprawa i wam naprawdę nic do tego. Ja żydowi też bym niczego nie oddał, zresztą ruskowi pewnie też nie.
CytrynowySorbet
25-10-2009, 21:25
Ale to jego organy i jeżeli nie chcę oddać murzynowi, to tylko i wyłącznie jego sprawa i wam naprawdę nic do tego. Ja żydowi też bym niczego nie oddał, zresztą ruskowi pewnie też nie.
Kurczę, niedługo to Polak Polakowi nawet nie da, bo przecież COŚ musimy nie lubić, tak dla zasady.
Swoją drogą dobrze że ludzie tacy jak wy nie zostają lekarzami, jeszcze by było "nie będę go operował bo to Żyd! X("
Yoh Asakura
25-10-2009, 21:26
Operować bym operował, bo to praca, bo składałem przysięgę itp. A organy są moję i ja decyduję, co z nimi zrobić. Mogę powiedzieć, że oddam je tylko komuś spod znaku bliźniąt i o imieniu Konstanty. I wam srsly nic do tego.
__HAPPY_SVEN__
25-10-2009, 21:29
Nigdy nie wyrażę zgody na bezczelną kradzież moich organów. Mam grupę krwi 0, więc teoretycznie mogę dać każdemu krew i w ogóle wszystko. ALE DO PUJA MOJE ZWŁOKI TO NIE CZĘŚCI ZAMIENNE DLA JAKIEGOŚ FIEJA !! Nie ważne, czy murzyn, azjata, żyd, polak, pies, kot, czlonek rodziny. Moje flaki mają zgnić we mnie, i razem ze mną.
Wyjątek (nie jestem bezduszny) :
Za życia spotykam kogoś wymagające przeszczepu, nie muszę nawet nic do niego czuć, znać. Jeśli uznam, że jest wart tego aby żyć na tym świecie, oddam mu jakiś organ.
Operować bym operował, bo to praca, bo składałem przysięgę itp. A organy są moję i ja decyduję, co z nimi zrobić. Mogę powiedzieć, że oddam je tylko komuś spod znaku bliźniąt i o imieniu Konstanty. I wam srsly nic do tego.
I tak jak już umrzesz, to będą mieli to w dupie ;)
__HAPPY_SVEN__
25-10-2009, 21:33
Na łożu śmierci wypije jakąś truciznę, która sprawi, że jego flaki będą bezużyteczne.
:]
Bo w wypadku i tak się spalą, trzeba mieć pecha, zeby umrzec i mieć silnik zdolny do życia.;(
Yoh Asakura
25-10-2009, 21:40
Chyba jest jakiś dokument or smth, który określa, w jaki sposób można rozporządzać moimi organami, ew. rodzina o tym decyduje, c'nie?
Duch Niespokojny
25-10-2009, 21:48
Od dłuższego czasu już noszę w portfelu podpisane oświadczenie
ja bym oddal ale pod warunkiem ze osoba której daje jest Polakiem , żeby się nie okazało ze dałem nerki czy wątrobę dla murzyna albo czegoś takiego.
Gdybyś miał uratować Alberta Einsteina, też byś nie dał?
Domyślnie jest ustalone, że każda osoba zgadza się na oddanie narządów po śmierci.
Ale rodzina może robić problemy, więc lepiej podpisać.
@TOPIC
Nie. Nie z powodu, że "bendom mi organy wypruwac" czy "hcialbym je oddac tylko Polakowi" ale z tego, że w państwowej służbie zdrowie wcale nierzadkie są różne ponure indywidua (http://www.batory.org.pl/korupcja/lowcy.htm), które mogą mnie, oczywiście całkiem przypadkowo, uznać za zmarłego.
Jeśli dobrze pamiętam, to w tamtej aferze chodziło o sprzedawanie informacji o zgonach firmom pogrzebowym. Za narządy oni i tak nie dostają przecież kasy (chyba że na czarnym rynku sprzedają, ale wówczas i tak im będzie wisieć czy wyraziłeś zgodę), więc nie wyrażenie zgody na pobranie od ciebie narządów cię nie uratuje ;)
Zastanawiałbym się, ale raczej nie. Ide takim tokiem myslenia, ze gdy nasza sytuacja jest tragiczna(ale mozliwa do uratowania) to lekarze czasem się szybciej poddają się żeby tylko wziąć nasze organy i uratować kogoś innego(bo wiadomo, ze wtedy liczy się każda minuta).
/me wzrusza ramionami
To chyba mój najlepszy temat xD
@topic@
Miałem przypadek,że moja wątroba nie ma czegoś tam,i inny koleś miał to coś ale to powodowało u niego wymioty. Zamieniliśmy się wątrobami,do dziś jest moim kumplem. Co do ogólnego to raczej bym się zgodził ale tylko na: wątrobę,nerkę i płuca[płuca działają jeszcze 2 dni po śmierci].
@edit@
Mam prośbę do jakiegoś moda. Usuńcie pierwszy post Mazur199 w tym temacie. Nie chcę tu spamu.
To chyba mój najlepszy temat xD
Respect, bro.
A oni decydują, czy Albertus jest dla nich idiotą czy nie. srsly(swoją drogą, ale to jest pro) nic ci to tego.
Yoh Asakura
25-10-2009, 21:57
A oni decydują, czy Albertus jest dla nich idiotą czy nie. srsly(swoją drogą, ale to jest pro) nic ci to tego.
Nic mi do tego, że go tak oceniają, ale mogę mieć zastrzeżenia do podstaw, na podstawie których go tak oceniają, co nie?
@offtopic@
Dobra,kłóćcie się na PW albo GG. Tak jak wyżej,nie chcę tu spamu.
Rzyttofrajer
25-10-2009, 22:02
@offtopic@
Dobra,kłóćcie się na PW albo GG. Tak jak wyżej,nie chcę tu spamu.
ty sobie mozesz chciec w dupie to mamy i mody tez
topic
nie oddalbym bo nie i ch*j
Dark Sven
25-10-2009, 22:03
Ktoś tu ma chyba za duże mniemanie o swoim temacie...
Zmienic twojego zdania nie mozemy, ale krytykowac szczeniackie poglady nie tylko mozemy, ale wrecz powinnismy.
Ktoś tu ma chyba za duże mniemanie o swoim temacie...
Daj spokój, nie rób spamu w jego temacie.
Nie wyobrażam sobie zostawiania dla siebie czegoś, co zupełnie nie będzie mi potrzebne, a oddanie innym może uratować czyjeś życie. Od pewnego czasu noszę w portfelu oświadczenie woli, również przy okazji staram się propagować to samo wśród znajomych.
CytrynowySorbet
25-10-2009, 22:09
ty sobie mozesz chciec w dupie to mamy i mody tez
QFT
blaaaaaaaaaablalblal
Albertus
25-10-2009, 22:17
...a co, jakby się okazało że to Ty dostałeś np. nerkę od murzyna lub azjaty? Co byś wtedy powiedział? Wyrwał byś ją sobie?...
Ja z uwagi na moją wadę krwi nie nadaje się ''na części''. Inna sprawa, gdybym był pełnowartościowym dawcą-w takiej sytuacji nie widzę najmniejszego problemu
Trzeba otrzymać moja zgodę jaka nerkę mi wsadzają... A w niektórych przypadkach (można to uznać za głupotę) ale wole unieść się Honorem.
no pewnie ze tak , chętnie pomogę drugiemu człowiekowi , ale nie będę pomagał wrogowi... i takie mam zdanie i go nie zmienię. Moje narządy i mogę z nimi zrobić co zechce.
@Up
Firma która zapewnia hosting tej stronie należy do Żyda(bez obrazy)...
Główny Admin to murzyn(bez obrazy)...
Większość użytkowników to Ruskie, Ukraińce, Niemcy względnie Azjaci(bez obrazy)...
Część też woli partnerów płci tej samej oraz przebierać się za płeć przeciwną...
Pokaż że jesteś honorowy albo się unieś tym i wyjdź...
Albertus
25-10-2009, 22:25
@Up
Firma która zapewnia hosting tej stronie należy do Żyda...
Główny Admin to murzyn(bez obrazy)...
Większość użytkowników to Ruskie, Ukraińce, Niemcy względnie Azjaci(co od M&A)...
Pokaż że jesteś honorowy albo się unieś tym i wyjdź...
A co ma piernik do wiatraka?
Tibia.pl można porównać do Polski , pomimo ze to nasz kraj to rządzą w nim żydzi itp. (bez obrazy do adminów itp. bazowałem na danych podanych przez kolegę wyżej)
A czy wyjeżdżam z Polski z tego powodu? Nie... Bo to mój kraj , Ta stronka jest Polska a ja jestem Polakiem mam prawo tu przebywać.
Blind_Farmer
25-10-2009, 22:35
A co ma piernik do wiatraka?
Tibia.pl można porównać do Polski , pomimo ze to nasz kraj to rządzą w nim żydzi itp. (bez obrazy do adminów itp. bazowałem na danych podanych przez kolegę wyżej)
A czy wyjeżdżam z Polski z tego powodu? Nie... Bo to mój kraj , Ta stronka jest Polska a ja jestem Polakiem mam prawo tu przebywać.
Nie strona nie jest polska, jest dla żydów mówiących po polsku. Idź już sobie polaczku.
Albertus
25-10-2009, 22:37
Nie strona nie jest polska, jest dla żydów mówiących po polsku. Idź już sobie polaczku.
wiec czemu jest w języku Polskim a w nazwie po kropce jest .pl ?
żydowska była by po hebrajsku (czy jaki oni tam maja) a po kropce było by .żydy , .jude czy coś tam.
zresztą to nie jest temat , tu gadamy o nerkach i wątrobach.
Blind_Farmer
25-10-2009, 22:38
Przecież jesteśmy żydami, ukradliśmy wam kraj, stronę i język, zapomniałeś?
@Albertus
Wytrzeźwiej, potem przeczytaj swoje posty i pozmieniaj je lub poproś moda o ich usunięcie.
CytrynowySorbet
25-10-2009, 22:46
No nieee, to na pewno nie jest spowodowane tym, że jesteśmy w Polsce, to by było za proste!
żydowska była by po hebrajsku (czy jaki oni tam maja) a po kropce było by .żydy , .jude czy coś tam.
O kurwa. Wymiękam.
Aha, i zastanawiam się jakbyś nie wyraził zgody na przeszczep nerki Żyda, gdybyś był nieprzytomny i umierający np.
Trzeba otrzymać moja zgodę jaka nerkę mi wsadzają... A w niektórych przypadkach (można to uznać za głupotę) ale wole unieść się Honorem.
no pewnie ze tak , chętnie pomogę drugiemu człowiekowi , ale nie będę pomagał wrogowi... i takie mam zdanie i go nie zmienię. Moje narządy i mogę z nimi zrobić co zechce.
Owszem możesz, ale dobrze by było, gdybyś zrozumiał, że życie > idiotyczne uprzedzenia.
Albertus
25-10-2009, 23:03
Owszem możesz, ale dobrze by było, gdybyś zrozumiał, że życie > idiotyczne uprzedzenia.
moje uprzedzenia maja podstawy osobiste , nie nabrałem ich z propagandy która tylko wzmocniła mnie w tych przekonaniach (ale nie zapoczątkowała)
zresztą mogę mieć takie poglądy jakie mi się tylko podobają , tym bardziej mogę oddać nerkę komu chce i nic wam do tego.
Przecież jesteśmy żydami, ukradliśmy wam kraj, stronę i język, zapomniałeś?
wydajesz się głupszy odemnie...
Aha, to co Ci zrobili murzyni?
Na prawdę nie kompromituj się już i wyjdź. Jest to strasznie żałosne i pokazuje twój jakże niski poziom. Wracaj do piekarni, pracuj na trzy zmiany.
Albertus
25-10-2009, 23:09
Na prawdę nie kompromituj się już i wyjdź. Jest to strasznie żałosne i pokazuje twój jakże niski poziom. Wracaj do piekarni, pracuj na trzy zmiany.
poszukaj na forum , nie będę poraz x pisał bo to nudne już.
zresztą to wy się kompromitujecie rządząc się moimi narządami ; ;D śmiech na sali niby jesteście tolerancyjni a nie możecie dopuścić myśli ze ktoś nie chce dać narządów dla wroga... Brawo! :D hahaha
tak jak wcześniej proponuje skończyć ten temat ;D bo zaraz wejdzie mod i Mnie obwini o cala kłótnie , jak to zawsze bywa. Skupmy się na oddawaniu narządów bo to o to w tym chodzi.
poszukaj na forum , nie będę poraz x pisał bo to nudne już.
zresztą to wy się kompromitujecie rządząc się moimi narządami ; ;D śmiech na sali niby jesteście tolerancyjni a nie możecie dopuścić myśli ze ktoś nie chce dać narządów dla wroga... Brawo! :D hahaha
tak jak wcześniej proponuje skończyć ten temat ;D bo zaraz wejdzie mod i Mnie obwini o cala kłótnie , jak to zawsze bywa. Skupmy się na oddawaniu narządów bo to o to w tym chodzi.
Nie jestem tolerancyjna dla takich idiotów jak tY.
Albertus
25-10-2009, 23:11
Nie jestem tolerancyjna dla takich idiotów jak tY.
wiec przyjmij do wiadomości ze NIE MAM OCHOTY oddawać organów dla kogoś kogo UWAŻAM za wroga. Z R O Z U M I E L Y ?
Wiec temat uważam za skończony , proponuje wrócić do głównego tematu czyli oddawanie narządów.
CytrynowySorbet
25-10-2009, 23:21
Albertus, a psu byś oddał płuco?
Czarna_Mamba
25-10-2009, 23:26
żydowska była by po hebrajsku (czy jaki oni tam maja) a po kropce było by .żydy , .jude czy coś tam..
Albertus, תתחפף!
Co do tematu - tak.
Albertus
25-10-2009, 23:26
Albertus, a psu byś oddał płuco?
wątpię czy by pasowało , ale jak by pasowało , jak miałbym umrzeć (ze już mi nic nie zależy) a nie było by nikogo kto by potrzebował to oddałbym psu niech se zwierzak pożyje.
@Albertus.
Tu nie chodzi o to, że ktoś jest nietolerancyjny. Możesz mieć sobie jakie tam poglądy chcesz. Po prostu niektórzy użytkownicy próbują czasami wyjaśnić ci, że na ten świat, w którym żyjemy składają się pewne wartości, normy i prawa, o których zapewne nawet nigdy przez chwile nie pomyślisz. Patrz użytkownik Martka, w odniesieniu do twoich bzdur:
Pomyślałem sobie dokładnie o tym samym, kiedy przeczytałem to, co tu pisałeś. Wszyscy normalni wiedzą, że życie ludzkie (i nie tylko) jest najwyższą wartością, która powinna stać ponad wszystkim. Inną sprawą jest to, że przedstawianie ci moich myśli w tej kwestii było, no i wciąż jest zupełnie niepotrzebne i bez sensu, a branie twoich postów pod uwagę to strata czasu.
Podsumowując wszystko, to jako użytkownik forum jesteś totalnie niepotrzebną jednostką. Nic, totalnie nic nie wnosisz do żadnej z dyskusji. Zaburzasz tylko w miarę logiczne, spójne i związane z tematem dyskusje. Przedstawiasz swoje chore poglądy, które tolerujemy, bo masz do tego prawo, ale są tak bezwartościowe, że aż zal ich czytać. Twoja postać tutaj nie daje z siebie niczego, nie potrafisz słuchać, jesteś po prostu infantylnym egocentrykiem. Kompletnie nie nadajesz się nawet do jakiejkolwiek resocjalizacji. Głównie z uwagi na to, że rozmowa z tobą przebiega tylko w jedną stronę. Szczerze mówiąc, gdybym był moderatorem otrzymałbyś od mojej osoby permanentnego bana. Nawet nie, za łamanie regulaminu, bo z reguły jesteś spokojny, ale za tą chorobę, którą szerzysz. Jesteś tak zepsutą jednostką społeczną, że po prostu bałbym się, że jakiś młody użytkownik mógłby wziąć sobie te twoje wypociny na poważnie i wejść w twój światek pełny tych wszystkich śmieci. To dla mnie byłoby wystarczającym powodem, żeby odciąć takiej osobie jak ty dostęp do forum już na zawsze.
Oczywiście, nie ulega wszelkiej wątpliwości, że czas na napisanie tego /\ można śmiało uznać za zmarnowany.
Beh0lder
25-10-2009, 23:32
zresztą to wy się kompromitujecie rządząc się moimi narządami ; ;D śmiech na sali niby jesteście tolerancyjni a nie możecie dopuścić myśli ze ktoś nie chce dać narządów dla wroga... Brawo! hahaha Koleś ktory nie jest tolerancyjny rząda tolerancji wobec niego ? Paszoł won hipokryto aww
z rangi glupola u mnie spadles do przedmiotu =]
Tym samym chyba urządze sobie dzień huncenia polaczkuff =] a ich looty rozdam żydom , Niemcom i murzynom.
wiec przyjmij do wiadomości ze NIE MAM OCHOTY oddawać organów dla kogoś kogo UWAŻAM za wroga.Mamy wojnę z Izraelem ? :P Z żydami ? Oooo zawsze dowiaduję się czegoś nowego od ciebie.Kurde jakoś nie mogę zrozumieć dlaczego niektórzy tworzą sobie "wrogów" na siłę. No ale rozumiem , że to nie jest propaganda spotkałeś w swoim życiu masę żydów , a te twoje "Siematycze" to miasto gdzie co druga osoba do murzyn , który ofc jest very ivul.
// Jesteś tak głupi , że będę cie ignorować , bo po co wdawać się w dyskusje z "tym czymś" zwanym albertus ?
Albertus
25-10-2009, 23:35
Up. ale jak mam takie przekonania to po co niektórzy muszą to na sile zmieniać? Nie lepiej było by ze jest temat , każdy przedstawi swoje zdanie ewentualnie może narodzić się lekki oftop.? To ze zawsze znajdzie się menda co mnie się uczepi i za język pociągnie (a wtedy się już zaczyna) to inna sprawa.
Rozmowa ze mną nie idzie w 1 stronę , czasem przyznaje się do błędu i się czegoś uczę. Ale w niektórych kwestiach mam wyrobione zdanie z własnego doświadczenia i nikt mi nie wmówi ze niebo jest czerwone skoro ja widzę niebieskie.
Ryba o takie mendy mi chodziło :
Koleś ktory nie jest tolerancyjny rząda tolerancji wobec niego ? Paszoł won hipokryto aww
z rangi glupola u mnie spadles do przedmiotu =]
Tym samym chyba urządze sobie dzień huncenia polaczkuff =] a ich looty rozdam żydom , Niemcom i murzynom.
Mamy wojnę z Izraelem ? :P Z żydami ? Oooo zawsze dowiaduję się czegoś nowego od ciebie.Kurde jakoś nie mogę zrozumieć dlaczego niektórzy tworzą sobie "wrogów" na siłę. No ale rozumiem , że to nie jest propaganda spotkałeś w swoim życiu masę żydów , a te twoje "Siematycze" to miasto gdzie co druga osoba do murzyn , który ofc jest very ivul.
// Jesteś tak głupi , że będę cie ignorować , bo po co wdawać się w dyskusje z "tym czymś" zwanym albertus ?
1. Nie zadam , po prostu ciekawi mnie ta ich pełna tolerancja ( znam pewnego człowieka który mówi ze toleruje wszystko nawet nietolerancje wiec porównuje osoby tolerancyjne bo takie są do tych co są tolerancyjne bo taka jest moda)
2.GZ...
3. Pokazujesz swoja głupotę , jak ktoś jest Moim wrogiem to nim jest a nie jestem nikim ważnym żeby z tego powodu wywoływać wojnę , owszem jakbym był Dyktatorem , ale ja jestem zwykłym człowiekiem.
żydów , murzynów i te inne spotkałem dużo , ale nie będę tego 1000000 raz opisywał bo to nudne może być. Po prostu jak mowie ze mam z nimi osobiście złe doświadczenia i se takie poglądy sam wyrobiłem to znaczy ze tak jest.
4. Jeszcze niektórzy użytkownicy są normalni ( owszem maja inne poglądy) ale gadają w miarę mądrze, ale ty przechodzisz wszelkie normy... ale to widać po twych postach. Ja mogę mieć dla wielu z was głupie poglądy , ale twoje posty wyglądają jakbyś miał 13 lat.
CytrynowySorbet
25-10-2009, 23:37
@Ryba:
http://3.bp.blogspot.com/_8tZf9lm-smo/R10zWYHyEKI/AAAAAAAAABM/IQ73UIE-Ezc/s320/itsbeautiful.bmp
@Albertus: Przyjdzie taki moment w twoim życiu, że zrozumiesz, że te wszystkie urojenia "tą rasę lubię a tej nie lubię" strasznie hamują rozwój społeczeństwa. Gdyby było więcej ludzi takich jak ty, prawdopodobnie zatrzymalibyśmy się w średniowieczu. Jak już wspomniała Martka oraz Ryba, życie ludzkie było, jest, i zawsze będzie najważniejsze. Może kiedyś, kiedy twoja wola życia będzie bardzo silna, a jedynym dawcą będzie Żyd, który odmówi ci pomocy, bo takie masz poglądy, zrozumiesz... Teraz rzeczywiście nie ma dla ciebie ratunku.
@topic: DAM DAM DAM DAM DAM DAM.
Ja nic do murzynów nie mam tylko mnie dziwi, że dajmy na to w "Amerykańskie taśmy policyjne" 9/10 przestępstw popełniają ludzie czarni. Chyba, że autor programu jest rasistą i daje tylko przestępstwa popełniane przez murzynów.
@Topic
Raczej bym oddał narządy, ale dziwnie bym się czuł nosząc taką karteczkę w portfelu.
@down?
Specjalnie dałem przykład z Ameryki, wydaje mi się, że jak by w Polsce był taki % ludności czarnej jak w USA to w kwestii przestępstw było by podobnie.
Beh0lder
25-10-2009, 23:46
W polsce 99.99999999999999999999999999999999999999999999999 99999999999999999999999999999999999999999999999999 9999999999999999999999999999999999999% przestepstw popełniają ludzie biali ;< no i?? To zależy od stężenia ludności w danym kraju oraz warunków w jakich zyją. Jeżeli biały urodzi sie , i bedzie zyc w takich warunkach i srodowisku jak oni będzie tak samo.
Albertus
25-10-2009, 23:57
@Ryba:
http://3.bp.blogspot.com/_8tZf9lm-smo/R10zWYHyEKI/AAAAAAAAABM/IQ73UIE-Ezc/s320/itsbeautiful.bmp
@Albertus: Przyjdzie taki moment w twoim życiu, że zrozumiesz, że te wszystkie urojenia "tą rasę lubię a tej nie lubię" strasznie hamują rozwój społeczeństwa. Gdyby było więcej ludzi takich jak ty, prawdopodobnie zatrzymalibyśmy się w średniowieczu. Jak już wspomniała Martka oraz Ryba, życie ludzkie było, jest, i zawsze będzie najważniejsze. Może kiedyś, kiedy twoja wola życia będzie bardzo silna, a jedynym dawcą będzie Żyd, który odmówi ci pomocy, bo takie masz poglądy, zrozumiesz... Teraz rzeczywiście nie ma dla ciebie ratunku.
@topic: DAM DAM DAM DAM DAM DAM.
Owszem , życie ludzkie jest bardzo ważne , ale są osoby dla których są inne priorytety. Myślisz ze chłopcy co podkładali się pod czołgi z butelkami benzyny czy Obrońcy Westerplatte nie mieli innych priorytetów? Walczyli o Naród , bo wiedzieli ze gdy oni będą dla Narodu wtedy Naród będzie dla nich.
Walczyli o życie? Owszem bo chcieli żyć godnie we własnym kraju , czuć się bezpiecznie w rodzinnej wiosce/mieście? W życiu są inne priorytety niż "przeżyć za wszelka cenę" No ale tu już każdy ma swoje zdanie. Ja osobiście mam inne priorytety.
a co to ma wspolnego z tym co bylo powiedziane? To ze w czasie wojny i czasie pokoju walczy sie w rożne sposoby.
Wyobrażasz sobie kogoś kto morduje x a później oddaje dla takiego kolesia nerkę? (nie mowie o sobie tylko teoretyzuje) Chyba kłóciłoby się to z jego postępowaniem.
@Murzyni: AFAIK według statystyk przeciętny Murzyn ma IQ niższe o 10 pkt. od białego (Azjaci mają jeszcze wyższe, though), za to ma dłuższego pyrdka i szybciej przebiega setkę. Ponoć w USA 96% gwałtów na białych kobietach jest dziełem Murzynów (no ale powiedzmy sobie szczerze, kto chciałby zgwałcić Murzynkę =P) (edit: swoją drogą, Murzyni stanowią bodaj 20% populacji USA, o czymś to pewnie świadczy). Ludzie są różni i lansowane w mediach poprawne politycznie poglądy często po prostu mijają się z prawdą.
Zaznaczam: Murzyni są od nas inni, nie - gorsi.
@organy: nie miałbym nic przeciwko, choć na mojej diecie pewnie wiele cennego mięsa we mnie nie ma. Oświadczenia żadnego nie noszę, bo nie spodziewam się nagłej śmierci - może głupie, ale wychodzę z założenia, że mam jeszcze czas ; )
Owszem , życie ludzkie jest bardzo ważne , ale są osoby dla których są inne priorytety. Myślisz ze chłopcy co podkładali się pod czołgi z butelkami benzyny czy Obrońcy Westerplatte nie mieli innych priorytetów? Walczyli o Naród , bo wiedzieli ze gdy oni będą dla Narodu wtedy Naród będzie dla nich.
No, rzeczywiście, naród "był dla nich". Ci, którzy nie zginęli (w wielu przypadkach - niepotrzebnie, choćby Powstanie Warszawskie - owszem, zacne w celach, ale przyniosło nam tylko przykre konsekwencje i kolejną rocznicę do świętowania) i przeżyli wojnę, trafili pod władzę komunistów, a ci, którzy dożyli "wolności", dalej są w d*pie i dostają groszowe emerytury. Ach, ten wspaniały "Naród"!
Człowieku, masz tak wyprany przez swoich kolegów z ONR i NOP mózg, że szkoda gadać. Naród to, naród tamto, czarnuchy i żydy do piachu, pieczmy bułki dla narodu.
Vasudanin
26-10-2009, 00:03
Obrońcy Westerplatte nie mieli innych priorytetów? Walczyli o Naród , bo wiedzieli ze gdy oni będą dla Narodu wtedy Naród będzie dla nich.
No jasne. Oni w ogóle nie próbowali się chować, tylko wychodzili na noże i gołe klaty.
@
Powiem wam za 10-20 lat.
Albertus
26-10-2009, 00:06
No jasne. Oni w ogóle nie próbowali się chować, tylko wychodzili na noże i gołe klaty.
Nie mowie o wszystkich , bo na pewno byli tacy co tylko walczyli o przetrwanie. Wspominam tych co walczyli o to by ich Kraj był na mapie , o to by ich rodziny były bezpieczne itp itd. Co nie świadczy ze wychodzili na noże i gole klaty , bo w walce (fizycznej czy tez innej) liczy się myślenie i strategia. Czasem lepiej się schować jeżeli ma to na celu pokonanie przeciwnika.
wątpię czy by pasowało , ale jak by pasowało , jak miałbym umrzeć (ze już mi nic nie zależy) a nie było by nikogo kto by potrzebował to oddałbym psu niech se zwierzak pożyje.
Ahaha no nie, ty mi zawsze umiesz poprawić humor. :D
Temat:
Kiedyś miałem takie zdanie - że to moje ciało, Bóg mi dał je takie i takie je powinienem zwrócić.
Ale doszedłem do wniosku, że co za różnica. Oddałbym swoje narządy jeśli komuś ma to uratować życie. I wiecie co chyba podpisze te kartę i będę trzymał w portfelu. A co.
Kiedyś słyszałem, że kościół jest przeciwny oddawaniu organów. Ciekawe czy Bóg będzie miał mi za złe, że uratowałem komuś życie. Pheh.
Beh0lder
26-10-2009, 00:15
@Murzyni: AFAIK według statystyk przeciętny Murzyn ma IQ niższe o 10 pkt. od białego (Azjaci mają jeszcze wyższe, though), za to ma dłuższego pyrdka i szybciej przebiega setkę. Ponoć w USA 96% gwałtów na białych kobietach jest dziełem Murzynów (no ale powiedzmy sobie szczerze, kto chciałby zgwałcić Murzynkę =P) (edit: swoją drogą, Murzyni stanowią bodaj 20% populacji USA, o czymś to pewnie świadczy). Ludzie są różni i lansowane w mediach poprawne politycznie poglądy często po prostu mijają się z prawdą.
Zależy jaką ;d.
Fakt , mija się z prawdą ale równie dobrze mogliby się znaleźć na ich miejscu biali nic by sie nie zmieniło.Podsumowując - nie każdy murzyn jest zły , i to nie od niego zależy czy urodzi sie w biednej rodzinie (przeważnie) i bedzie żyć na ulicy a potem będzie przestępcą.(nie musi ale może)
Podpisuję się pod tym, co napisał Rybzor, przez te wypociny nie przeczytałem połowy tematu, bo szkoda mi czasu, oczu i głowy.
A narządy (bo o organach mówi się w przypadku roślin; nie wiem dlaczego, ale tak się przyjęło) oczywiście bym oddał. Nie noszę oświadczenia, bo wiem, że moi rodzice mają na to taki sam pogląd.
CytrynowySorbet
26-10-2009, 15:33
Albertus, nie wiem może przez całe swoje życie mieszkałeś w piwnicy, to cię uświadomię, że w Polsce nie ma żadnej wojny, nikt nie chce przejąć naszego kraju, nie ma potrzeby poświęcać się w imię narodu (btw. nawet jeśli coś takiego by się wydarzyło, w życiu nie walczyłbym za Polskę jako naród, tylko stałbym z boku i patrzył jak polaczki same się dobijają). Więc twój przykład ma się nijak do tego, co mówiłeś. Wiesz, każdy człowiek jest inny. Przecież to my, biali, uważaliśmy czarnych za swoich niewolników. I co, teraz Obama powinien doprowadzić do zniszczenia wszystkich białych? Mam nadzieję, że rozumiesz, a jeśli nadal kierujesz się stereotypami (notabene wykreowanymi przez samego siebie), to nie dziw się, co ludzie mówią o tobie. Przecież każdy może mieć swoje zdanie.
refresher
26-10-2009, 17:59
O kurde, Albertus i spółka SPAM Z nieograniczoną nieodpowiedzialnością RZAAL!
@topic Dałbym organy, włosy też, chociaż się zastanowię. Skoro nie lubię wyrzucać pudeł i wszystkich opakowań, bo sądzę że się przydadzą, to może lepiej nie dawać i się zahibernować? Chyba się zamrożę, i napiszę by mnie obudzić w 2500 roku n.e :cup:
Włosy mogę oddać..
@Albertus Ale z ciebie P... NOOB!
Sorki za obrażanie, ale ten spamer mnie wkurza hartkorowo.
Beh0lder
26-10-2009, 18:03
Albertus, nie wiem może przez całe swoje życie mieszkałeś w piwnicy, to cię uświadomię, że w Polsce nie ma żadnej wojny, nikt nie chce przejąć naszego kraju, nie ma potrzeby poświęcać się w imię narodu (btw. nawet jeśli coś takiego by się wydarzyło, w życiu nie walczyłbym za Polskę jako naród, tylko stałbym z boku i patrzył jak polaczki same się dobijają). Więc twój przykład ma się nijak do tego, co mówiłeś. Wiesz, każdy człowiek jest inny. Przecież to my, biali, uważaliśmy czarnych za swoich niewolników. I co, teraz Obama powinien doprowadzić do zniszczenia wszystkich białych? Mam nadzieję, że rozumiesz, a jeśli nadal kierujesz się stereotypami (notabene wykreowanymi przez samego siebie), to nie dziw się, co ludzie mówią o tobie. Przecież każdy może mieć swoje zdanie.Pisałem już , że ludzie sobie wymyslaja jakies pseudo wojny... do niego to nie dotrze...
@topic Dałbym organy, włosy też, chociaż się zastanowię. Skoro nie lubię wyrzucać pudeł i wszystkich opakowań, bo sądzę że się przydadzą, to może lepiej nie dawać i się zahibernować? Chyba się zamrożę, i napiszę by mnie obudzić w 2500 roku n.e
Włosy mogę oddać..Nie sądzę abyś żył. Co najwyżej staniesz się mumią.
Albertus
26-10-2009, 19:12
Pisałem już , że ludzie sobie wymyslaja jakies pseudo wojny... do niego to nie dotrze...
skoro kogoś uważam za wroga , jest mym wrogiem. I nie rozumiem jak wy możecie mi wmawiać kto jest mym wrogiem a kto przyjacielem... Śmieszny jesteś.
Seeleesee1992
26-10-2009, 19:13
@offtop
Gdzie Albertus, tam offtop \ó/
Ciekawe czy jak zamykają kościół to też oddają organy. :\
K.Jay
Yuri_Hyuga
26-10-2009, 19:48
Jeah, szur, dlaczego nie? Po co ma to wszystko gnić w środku, skoro może się okazać użyteczne? Przecież jak nie będę już żył, to i tak wielkiej różnicy mi nie zrobi, czy będą mnie kroić ci ludzie, co zbierają te organy (jak oni się nazywają? xD), dupcyć nekrofile, czy robale żreć. Szczególnie, że najprawdopodobniej nawet nie będę o tym wiedzieć.
Co do gościa...Albertus, was it? Tja, dokładnie...no, to zwrócę się wprost: człowiecze - jesteś dziwny. Każdy człek jest taki sam (pod względem praw, ofc), przykro mi ciebie bardzo, i gadanie takiego bullshitu typu "nie dam murzynowi, czy innej szmacie" to idiotyzm imho. Więcej twoich postów już mi się nie chciało czytać ='( Ale to już taka mała pierdółka ode mnie, żeby nie było, że nie potrafię się pochwalić swoimi mad skillzami : O
Ciekawe czy jak zamykają kościół to też oddają organy. :\
K.Jay
Nareszcie jakiś post, który miło było przeczytać :)
Wylansowany
26-10-2009, 20:29
Why not?
Chociaż osobiście chciałbym tak na starość tak wykorzystać organizm, żeby do niczego się nie nadawał, ale to swoją drogą...
skoro kogoś uważam za wroga , jest mym wrogiem. I nie rozumiem jak wy możecie mi wmawiać kto jest mym wrogiem a kto przyjacielem... Śmieszny jesteś.
Sęk w tym, że Tobie 'wrogów' nikt mieć nie zabrania. Problemem jedynie jest to, że Ty chyba sam nie wiesz, dlaczego oni tymi wrogami są.
Powiem wam za 10-20 lat.
Od królików nie pobiera się organów :(
Moje narządy niezbyt nadają się do oddania, no może poza płucami :p - 9 lat pływania robi swoje. A reszta doszczętnie zjechana 'zbilansowaną' dietą i 'suplementami' :D
Albertus
26-10-2009, 23:01
Sęk w tym, że Tobie 'wrogów' nikt mieć nie zabrania. Problemem jedynie jest to, że Ty chyba sam nie wiesz, dlaczego oni tymi wrogami są.
problem jest w tym ze wam się to nie podoba i próbujecie mi wmowic coś... Wiem dlaczego są mymi wrogami i naprawdę nie zamierzam poraz xxx tego pisać
proponuje skończyć temat bo jest bezsensu , wy mi próbujecie coś wmowic a mnie to śmieszy.
problem jest w tym ze wam się to nie podoba i próbujecie mi wmowic coś... Wiem dlaczego są mymi wrogami i naprawdę nie zamierzam poraz xxx tego pisać
proponuje skończyć temat bo jest bezsensu , wy mi próbujecie coś wmowic a mnie to śmieszy.
Masz dziwny dar sprowadzania innych na tory offtopowe :/
VibulZiom
26-10-2009, 23:31
Oddałbym, w rzeczy samej... I nie chodzi tu jakieś bzdety czy jestem tolerancyjny czy nie. Jeśli ktoś nie chce, ludzie i tak sami się niedługo powybijają...
@Albertus
Chcesz zabłysnąć?? Odpowiedz mi proszę ;)
Beh0lder
26-10-2009, 23:45
Ja proponuję go ignorować za jakiś czas sam przestanie pisać te głupoty bo będzie wiedział , że i tak nikt tego nie skomentuje albo nawet i nie przeczyta.
Sęk w tym, że Tobie 'wrogów' nikt mieć nie zabrania. Problemem jedynie jest to, że Ty chyba sam nie wiesz, dlaczego oni tymi wrogami są.Są wrogami bo inne polaczki sie uwzięły tez na ta grupe proste nie?
<albertus nie komentuj , ze to nie tak itd. bo uciazliwe jest przesuwanie tego paska od przegladarki >
Vasudanin
26-10-2009, 23:46
Od królików nie pobiera się organów :(
Od królików może i nie, ale Kruliki to co innego.
@Albertus
Ale Ty się cholernie łatwo dajesz sprowokować. : )
Psychotata
27-10-2009, 00:47
Z tematu zrobil sie smietnik :)
@TOPIC
Pewnie, ze oddal bym swoje organy. Musze sie tym zainteresowac i podpisac to oswiadczenie. Musze je miec koniecznie przy sobie, czy moge miec je w domu i w razie naglej smierci, rodzina moze przekazac je lekarzom?
@Albertus
Skoncz. Prosze Ciebie. Pomysl. Gdybys musial wyjechac np. do Belgii tak jak ja, i chodzil do szkoly gdzie co 2 osoba to nie bialy osobnik to ciekawe co bys powiedzial. Jak by sie dowiedzieli, jakie masz poglady, to bys jezdzil czolgiem w szkole :) stawiam wszystko, ze w rzeczywistosci nie okazujesz takich pogladow publicznie, bo sie boisz, ale coz, na forum kazdy jest anonimowy i moze pisac co mu sie zywnie podoba. Mam nadzieje, ze kiedys te wasze cholerne poglady umra i swiat bedzie troszke spokojniejszy bez tych rasistow, antysemitow, homofobow itd. jestes wierny swojemu krajowi? Bo ja jestem, ale nie zamykam bram do kraju "jakims" murzynom czy zydom. Ja jestem krajowi wierny, a kraj dla mnie klamie w zywe oczy... podobno kiedys Polska ma sie stac mocarstwem rownym U.S.A. Zobaczymy jak nasz kraj sie odrodzi i najedzie do nas caly swiat, a wtedy zza krzakow wyskoczy prawie 60-letni Albertus z wystruganym kijem na kielbaski do ogniska i powie: "Uciekajcie, tutaj straszy"! Nie warto, miec takich poglodow chlopie... co 2 osoba w Polsce nie uwaza takich pogladow i one umra predzej niz myslisz. W sumie to juz umarly, bo jakos nie slychac o paradach nazistow w Polsce itp. Pamietaj! Ty jestes wierny krajowi, ale kiedys za rasizm pojdziesz do pierdla i kazdy o Tobie zapomni, nawet kraj, ktory nigdy nie wiedzial, ze istniejesz.
Seeleesee1992
27-10-2009, 12:04
[Przepraszam wszystkich, że ciągnę ten offtop, ale jak widzę co Albertus wypisuje to mnie krew zalewa]
Nie pier*ol… Już kiedyś w jakimś temacie (… Zdaje się, że w „Skąd nienawiść do policji”, kurde, wszędzie offtopy ;D), dyskutowaliśmy na ten temat i nie miałeś kompletnie żadnego argumentu, który popierałby Twoje teorie (No, chyba że argument „nie lubię murzynów, bo znałem kilku i mi się nie spodobali” jest dobrym argumentem…)
Skoncz. Prosze Ciebie. Pomysl. Gdybys musial wyjechac np. do Belgii tak jak ja, i chodzil do szkoly gdzie co 2 osoba to nie bialy osobnik to ciekawe co bys powiedzial.
Ejjjj, ale Albertus chodził do szkoły w Wielkiej Brytanii, Belgii, Holandi, Mozambiku i ZSRR ;p
@top
Po głębszym przemyśleniu sprawy. Tak oddałbym swoje bebechy, jeżeli komuś by się przydały.
Czy zgodzilibyście się na oddanie swoich organów po śmierci? No bo np. giniecie,serce nie bije,ale wątroba,nerka,płuca są dobre. Wiecie że w ten sposób możecie np. uratować komuś życie. Co o tym sądzicie?
Nie, bo za każdym razem przed operacją czy pójściem do szpitala bał bym się oddać w ręce chirurgów... i forum o tibii nie zmieni mojego nastawienia.
---
Ktoś zapłaci skorumpowanemu chirurgowi za serce (np. 50.000zł), no a ty się potem nie budzisz...
Polecam film:
''Serce na dłoni'' i ''Przebudzenie''....
Rincewind
27-10-2009, 13:01
Nie, bo za każdym razem przed operacją czy pójściem do szpitala bał bym się oddać w ręce chirurgów... i forum o tibii nie zmieni mojego nastawienia.
---
Ktoś zapłaci skorumpowanemu chirurgowi za serce (np. 50.000zł), no a ty się potem nie budzisz...
Polecam film:
''Serce na dłoni'' i ''Przebudzenie''....
Przeciez i tak to co widzisz to iluzja a tak naprawde wszyscy lezymy w sloikach i robimy za baterie dla robotow...
Polecam film:
"Matrix"
Albertus
27-10-2009, 14:27
Ejjjj, ale Albertus chodził do szkoły w Wielkiej Brytanii, Belgii, Holandi, Mozambiku i ZSRR ;p
Do ciebie i Psychotaty , uczyłem się 2 lata w Belgii tak jak ty i właśnie tam NABIERAŁEM (stopniowo) takich poglądów jakie mam. A jak teraz mieszkam w Polsce to tylko je propaguje wsrod kolegów ;D i już nawet sporo przekonałem.
w tym poście oficjalnie kończę offtop w tym temacie (ten który teraz był) i już nie odpisuje na temat inny niż oddanie organów
Nie, wole zeby moje organy zgnily razem ze mna.
CytrynowySorbet
27-10-2009, 15:29
Do ciebie i Psychotaty , uczyłem się 2 lata w Belgii tak jak ty i właśnie tam NABIERAŁEM (stopniowo) takich poglądów jakie mam. A jak teraz mieszkam w Polsce to tylko je propaguje wsrod kolegów ;D i już nawet sporo przekonałem.
Uczę się w Polsce już 7,5 roku i właśnie tu NABRAŁEM takich poglądów. Więc Polacy wypier*alać z mojego kraju.
w tym poście oficjalnie kończę offtop w tym temacie (ten który teraz był) i już nie odpisuje na temat inny niż oddanie organów
Wiesz, że pisałeś coś takiego kilka dni temu? I kilka tygodniu temu. Ba, nawet kilka miesięcy temu. No ale ciebie nie można brać na poważnie, chyba, że na stronie www.idioci.żydy.
__HAPPY_SVEN__
27-10-2009, 19:09
Doskonały wybór.
A ja mogę się zalożyć, że gdyby w Polsce istniało takie prawo jak we Francji* to byś nie pisał takiego czegoś.
*
Na mocy tego prawa każdy człowiek, który się tam urodzi od razu jest uważany za pośmiertnego dawcę organów (można odmówić składając odpowiednie papiery
spider-bialystok
27-10-2009, 19:47
Tylko dla osoby ktora znam i ktora w moich oczach na to zasluguje. Wiec nie wyraze zgody na rozporzadzanie moimi organami po smierci, ale nerke za zycia bym oddal, tak jak napisalem, dla wartosciowej osoby.
Nigdy nie bede meic pewnosci, czy moje organy przedluza zycie porzadnego czlowieka, czy jakiegos zlodzieja, bandyty, idioty itp.
I jeszcze jedno - wjezdzacie na troche rasistowskie poglady Albertusa, bo w przeciwienstwie do niego nie mieszkaliscie w miescie, gdzie jest duzo murzynow czy arabow. Ja nie mam nic do porzadnych kolorowych, ale trzeba zrozumiec, ze 'kolorowe dzielnice' na zachodzie to wylegarnia syfu spolecznego i polskie osiedla to przy nich nic. I dlatego moge zrozumiec rasizm ludzi, ktorzy mieli wiele nieprzyjemnosc mieszkajac obok kolorowych.
Tak samo z cyganami w Polsce - do ich dzielnic lepiej nie wchodzic nawet za dnia, panosza sie, kradna, gnoja Polakow. Albo tak jak z czeczencami w moim miescie - nie pracuja, maja mnostwo kasy od panstwa, a przy tym robia wszedzie syf i napadaja na Polakow.
Albertus
27-10-2009, 20:13
Tylko dla osoby ktora znam i ktora w moich oczach na to zasluguje. Wiec nie wyraze zgody na rozporzadzanie moimi organami po smierci, ale nerke za zycia bym oddal, tak jak napisalem, dla wartosciowej osoby.
Nigdy nie bede meic pewnosci, czy moje organy przedluza zycie porzadnego czlowieka, czy jakiegos zlodzieja, bandyty, idioty itp.
I jeszcze jedno - wjezdzacie na troche rasistowskie poglady Albertusa, bo w przeciwienstwie do niego nie mieszkaliscie w miescie, gdzie jest duzo murzynow czy arabow. Ja nie mam nic do porzadnych kolorowych, ale trzeba zrozumiec, ze 'kolorowe dzielnice' na zachodzie to wylegarnia syfu spolecznego i polskie osiedla to przy nich nic. I dlatego moge zrozumiec rasizm ludzi, ktorzy mieli wiele nieprzyjemnosc mieszkajac obok kolorowych.
Tak samo z cyganami w Polsce - do ich dzielnic lepiej nie wchodzic nawet za dnia, panosza sie, kradna, gnoja Polakow. Albo tak jak z czeczencami w moim miescie - nie pracuja, maja mnostwo kasy od panstwa, a przy tym robia wszedzie syf i napadaja na Polakow.
Nie moglem się powstrzymać ;D ale muszę przyznać racje!!! Teraz postaw pytanie czy chcesz żeby 9/10 części miasta wyglądało tak lub nawet gorzej jak te dzielnice cygańskie które znasz. bo 1/10 to Białe bogate dzielnice.
Żeby nie było ze offtopowy post to wypowiem się o organie za życia , nerkę mógłbym oddać ale tez naprawdę osobie na której mi zależy. Co do wątroby to tez mógłbym oddać jedna. To z wątroba to joke ;p
@Down.
Tak , u nas byś sfiksował bo osobniki twego typu zazwyczaj z braku lepszego towarzystwa kolegują się z dziećmi z podstawówki wśród których są kozakami.
CytrynowySorbet
27-10-2009, 20:16
Co do wątroby to tez mógłbym oddać jedna. To z wątroba to joke ;p
:confused::confused::confused:?
Aaaa dżołk, tu cię mam :D
Hmm ale w sumie... Możliwe, że gdybym mieszkał w takiej dzielnicy to może też bym sfiksował. Na szczęście nie mieszkam.
@up: CHODZIŁO MI O BELGIĘ. A nie o Siemiatycze. Nie musisz mnie obrażać od razu :\
Napisz po raz xxxpierwszy, blagam. Zawsze mnie ciekawilo jakie argumenty moga podac tacy ludzie.
Tutaj problem moim zdaniem tkwi w czyms innym. Kiedy krzywda sie dzieje bezpodstawnie komus kolorowemu, to od razu latwo krzyczec TY RASISTO, ale kiedy to bialy ma przesrane za kolor skory, to juz to nie jest to az takim wielkim rasizmem. Z drugiej strony moze masz racje, co osoby ktore murzyna widzialy kilka razy w zyciu moga o tym wiedziec? Ale nawet jesli, to nie milo jest zobaczyc ze nadal wiekszosc ludzi gnoi kogos kto wyskakuje z takimi pogladami?
Co do tematu - chyba jednak bym nie oddal. Nie przez chamstwo, ale dlatego ze czasami lekarze zbyt szybko mysla ze pacjent nie zyje...
Dark Sven
27-10-2009, 21:05
Ja też nie lubie Murzynów i chuj xd...
@down
I nikt nie powinien do naszych antypatii mieć problemów, prawda?
Ja też nie lubie Murzynów i chuj xd...
Ja nie lubie rasistów i chuj xd...
CytrynowySorbet
27-10-2009, 22:01
Ja nie lubię Tibii i chuj xd...
oh wait.
Tu nie chodzi o to że się nie szanuje, tylko o to że Albertus tak naprawdę nie podawał (jak dotąd) żadnego argumentu na tą wrogość. Wcześniej mówił że spotkał tylko kilku Żydów, teraz wyskakuje że mieszkał w dzielnicy gdzie było ich pełno.
No ale wiadomo że inaczej zachowujemy się w grupie, a inaczej sami.
@down: Nie męcz się.
Albertus
27-10-2009, 22:06
Ja nie lubię Tibii i chuj xd...
oh wait.
Tu nie chodzi o to że się nie szanuje, tylko o to że Albertus tak naprawdę nie podawał (jak dotąd) żadnego argumentu na tą wrogość. Wcześniej mówił że spotkał tylko kilku Żydów, teraz wyskakuje że mieszkał w dzielnicy gdzie było ich pełno.
No ale wiadomo że inaczej zachowujemy się w grupie, a inaczej sami.
no to napisze (wiem ze pisałem ale ostatecznie napisze)
Przez 1,5 roku mieszkałem w arabskiej dzielnicy następne pól roku spędziłem na pograniczu arabskiej i starówki
W Żydowskiej bywałem mniej więcej 2/3 razy w tygodniu ale tak jak mówiłem akurat do nich mam najmniej.
Przedstawię ci dosłownie parę argumentów bo nie chce mi się rozpisywać.
nie chce mi się rozpisywać wiec napisze 2 pierwsze lepsze argumenty dlaczego by ich nie wpuszczać do Europy
1.Zasiłki , Czy wiesz jakie zasiłki dostają oni na każde dziecko ? Z mych obserwacji arabskie kobiety wcale nie pracują , całymi dniami chodzą po sklepach (mężowie zazwyczaj tez nic nie robią bo przesiadują w ichnych barach przy takich fajkach) wiec skąd pieniądze na to? myślisz ze robiąc codzienne zakupy nawet w tanich sklepach wydasz mało? Z mej rozmowy z pewnym Polakiem który ma kontakty w tej Partii Belgijskiej (nie pamiętam nazwy ale jest przeciwko arabom itp.) Powiedział mi ze taki arab dostaje coś kolo 600-700 euro miesięcznie za 1 DZIECKO ! Nie muszę wspominać ze rodziny arabskie są liczne i 6-7 dzieci to standart. Ale sa tez araby pracujący... Lecz widziałem ich tylko w 3 miejscach ,
a) Knajpy - Tu muszę przyznać ze niektóre potrawy maja niezłe , i niektórzy barmani byli mili , ale to pewnie dlatego ze w stosunku do klienta , 95 % z nich na ulicy była by jak ta cala reszta.
b) sklepiki - Prawie wszystkie sklepy mniejsze od Lidla itp. należą do arabów itp. Wyeliminowali Białe sklepiki przez co wielu Belgów nie jest ich właścicielami ale jak to się stało i więcej szczegółów to ci nie powiem.
c) Rozmownice - chyba nie muszę tłumaczyć co to , klijentow dużo. Tylko ze jest jedno ale... Moze nie powinienem tego mówić ale uwierz mi na słowo ze wiem gdzie idą pieniądze z tych rozmownic (moja ciotka była wplatana w większa aferę bo jakiś głupi arab jej w mózgu namieszał , i to taki ważniejszy arab) Pieniądze z rozmownic z każdego kraju (nawet takie rady się zbierają tych szych) idą na bron, te arabskie szychy akurat były z pakistanu a pieniążki były wysyłane do jakiś terrorystow w pakistanie.
-Możesz mi nie wieżyc , i pewnie nie uwierzysz , ale możne ja nie widziałem dużo i nie słyszałem ale wspierałem ciotkę która miała tam sprawę (na szczęście udowodniła ze nic nie wiedziała o tych machlojkach) bo na nią i jeszcze jedna babę była mała siec rozmownic ale to tylko oficjalnie.
Wiec dochodzimy do wniosku ze ci co maja głowę na karku kręcą w Europie biznes by wspierać organizacje które później robią jakieś zamachy terrorystyczne, natomiast ci zwykli arabowie naciągają podatników ( Belgów ) którzy są sfrustrowani ze za ich ciężko zarobione pieniądze żywią się araby które zagrażają społeczeństwo (patrz punkt 2)
2. Elementy takie jak murzyni czy arabowie stanowczo zagrażają normalnemu społeczeństwu
a to co tam się dzieje uznasz za prawdziwa patologie.
tu tez nie będę się rozpisywał bo można tego dużo napisać. dam 3 podstawowe przykłady
a) bezpośrednie niebezpieczeństwo , murzyn jeszcze wyjdzie na solo , ale arab nigdy ( i za to murzyni maja +) , ZAWSZE jak szedłem z kolega to NIGDY nic nie krzyczeli za nami ani nic (kolega mej postury) chociaż by ich było 40 , a jak chodziłem sam to BARDZO BARDZO CZĘSTO zdarzało mi się słyszeć jakieś krzyki , wyzwiska i zaczepki w moja stronę. Ignorowałem to , tylko raz mi nerwy puściły ale na szczęście było tylko 2. Gadałem o tym ostatnio z chłopakiem mej mamy który mieszkał w Belgii chyba z 10 lat i opowiadał jak go zaczepiali zawsze jak wracał pijany od kolegi i go okradali , a jednego razu szedł trzeźwy i udawał pijanego to im tak nastukal ze później omijali go z daleka.
bo fakt faktem ze araby to się bić nie umieją ( przeciętnie , bo wiadomo ze i tak bydlaki się znajda ) i jestem pewny ze prawie każdy z tego forum śmiało stukną by 2 może 3 na raz.
Ja jeszcze ignorowałem wtedy ( teraz trochę większy wiec pewnie by kastet na łapę i wbiegał w nich ;D ale to inna bajka) No ale co powiecie jak idą dzieciaki 10 letnie? No i musi z nimi rodzic chodzić ze szkoły i do szkoły... przez co robią się sieroty... Ja np. sam do szkoły chodzę od zerówki , bo zawsze mnie mama prowadzała a jak raz dala dla ojca bo nie miała czasu , a ojciec został po drodze w barze to się nauczyłem sam chodzić.
Murzyni jako tako nie zaczepiają (może akurat miałem szczęście) ale to tez się parę razy zdarzyło.
b) Brud , smród...
Na nich nie mówią brudasy z powodu koloru skory , ale z powodu tego jak wyglądają ich dzielnice itp. tu napisze krotko , Jak idziesz chodnikiem to patrzysz pod nogi , bo takie rzeczy jak gówna , rzygi czy inne to "element dekoracyjny chodnika"
c) Morderstwa
Tam dostaniesz noża za byle co , i to dzieje się normalnie na ulicy. Moja mama szla do pracy (4 albo 5) i normalnie chłop mordował chłopa na ulicy a ludzie obojętnie szli dalej... to dopiero patologia...
już nie chciało mi się rozpisywać , ale mógłbym to powyszczególniać , dodać jeszcze parę/paręnaście solidnych argumentów + przykład z własnego życia + przykład z życia osoby która znam a tam mieszkała (bardzo dużo)
Wiec przedstawię to wam na wasz rozum. Wyobraźcie se Polska patologie (lubicie mówić ze u mnie w Siemkach jest) wyobraźcie se , dokładnie opiszcie itp. i Pomyślcie ze to co u nas jest skrajna patologia tam to dzień powszedni , z jedna zasadnicza różnica - do naszej patologii można wejść , pokazać ze jesteś w porządku i być "bezpiecznym" , a tamtejsza patologia jest z góry do nas złe nastawiona dlatego ze jesteśmy Biali , ale jak oni tak nas traktują wtedy nic nie ma, a jak ktoś od nas coś im powie to już rasizm...
PODKREŚLAM TAM ŻEBY WIDZIELI TO MODERATOROWIE
NIE MIAŁEM NA CELU WPROWADZANIA OFFTOPA , JEDYNIE ODPOWIEDZENIE NA PYTANIE; DYSKUSJE W TYM TEMACIE NA TEN TEMAT UWAŻAM ZA ZAKOŃCZONA (Z MOJEJ STRONY) JEŻELI CHCECIE NA TEN TEMAT POGADAĆ TO ALBO ROBICIE DO TEGO TEMAT ALBO PISZECIE NA PW NUMER GG , CHĘTNIE POROZMAWIAM;
Ametystowec
27-10-2009, 23:22
Do (prawie) wszystkich co jadą Albertusa:
Popełniacie notoryczne argumentum ad ignorantiam, a i personam nie brakuje. Tak naprawdę to Wy jesteście nie normalni, uważacie, że jeżeli wam się coś nie przydarzyło to nikomu innemu też nie może?
Cytrynowy, co może o "brudnych dzielnicach" wiedzieć chudzielec, który wstydzi się iść nawet na siłownię? Ciągle winisz polaków za to jakimi są, przypuszczam, że masz spore problemy na co dzień, jako jednostka słaba fizycznie czujesz wieczny wzrok wielkich, brzydkich łysoli na karku, toteż uważasz, że większość polaków to wredne chamy, które tylko się czają by kogoś wyśmiać albo komuś wjebać. Marzysz o zemście, tak - gdybyś mógł wytłukłbyś wszystkich, którzy kiedykolwiek mieli czelność chodź krzywo spojrzeć na kogoś takiego jak Ty, nie broń się, bo to widać... i to bardzo.
Prawdą jest, że to forum to jedyne miejsce, gdzie czujecie się mocni, poczuwacie się za jakąś nader inteligentną społeczność, której mentorzy (tak, elita forum istnieje ;)) każe natychmiast atakować innych od siebie, najczęściej są to wyzwiska, żałosne aluzje i próba bycia elokwentnym na siłę.
Co by jednostronnym nie być: Albertus, często zdarza Ci się powiedzieć głupotę, która w Twoim otoczeniu byłaby "normalnych stwierdzeniem", hamuj to, bo to tylko pożywka dla nich.
Jak widać ludzie na tym forum w większości NIGDY nie miała przyjaciela, z którym można porozmawiać na każdy temat. Żyją za kurtyną dobrych manier i tabu, więc prędzej się zabiją niż odmówią sobie komentarza odnośnie kogoś, kto przyznał na forum, że się onanizuje. Bo to ich siła, grupa ludzi, która nie umie pogodzić się z tym, że są w beznadziejnej sytuacji. Zamiast popracować nad samym sobą grupują się i tworzą swój idealny świat, gdzie każdy ma zdrowe podejście do życia, pod warunkiem, że wszystko co ich otacza jest w zgodzie z ich poglądami. Nie mogą pojąć, że świat nie jest pełen ludzi takich jak oni, nie wiedzą, że to oni są "patologią" tej planety - niestety. Więc jeżeli ktoś tutaj nie pasuje do świata - ty Wy, jesteście w mniejszości.
@Ametystowec: bawisz się w psychoanalityka, a wychodzi jak Freudowi. Czyli na pozór mądrze, w praktyce p*erdolenie o Chopinie.
Przeciez i tak to co widzisz to iluzja a tak naprawde wszyscy lezymy w sloikach i robimy za baterie dla robotow...
Polecam film:
"Matrix"
Jak życie to Matrix to ja jestem Neo,
próbujesz hejtować, ale jesteś ścierą.
Że tak zaofftopuję (Choć myślę, że offtop ostatnimi czasy to pojęcie mocno względne), nie rozumiem po trochu czemu tak wszyscy jeżdżą po Albertusie. Jego podglądy (Mimo że dość niepopularne) są w pełni normalne. To tak jak wyzywać na psy, że nie lubią kotów. Tego się nie zmieni (nie licząc wyjątków), a ludzie jak nienawidzili konkretne grupy, tak będą je nienawidzić (Ja na przykład nie specjalnie przepadam jako Torunianin za Bydgoszczanami, czy jak się ich tam odmienia). I dziwne jest to, że przyjmujecie takie stanowisko właśnie za coś dziwnego. I w sumie, mimo że trochę pie.przy od rzeczy, to jestem za Ametystowcem ; ).
Ametystowec
28-10-2009, 00:04
@Ametystowec: bawisz się w psychoanalityka, a wychodzi jak Freudowi. Czyli na pozór mądrze, w praktyce p*erdolenie o Chopinie.
Bawię się? O tak!
Niezbyt często udzielam się na forum, Ty za to jesteś po drugiej stronie barykady, ja zdaje się jestem po środku, między "Albertusami" a forumowiczami. To tak jakbym rozmawiał z osobą katowaną przez rodziców na temat kar cielesnych dla dzieci. Ofiary własnych ojców tracą obiektywizm automatycznie, dlatego też nie uznają innych możliwości, bo oni tego doświadczyli i nie wyobrażają sobie choćby klapsa, w imię wszystkich żądają zniesienia prawdziwego karcenia uznając się za absolutnych znawców tematu. Jesteś jedną z bardziej szanowanych osób na tym forum, patrząc na "Twoją armię" widać w jakie gusta trafiasz wypisując swoje zdanie, analogicznie z rapem - Tupac zrzesza "dobrych ludzi" a Firma (ci od JP na 100%) ma swoich dresiarzy. Na podstawie fanów (tych statystycznych) można określić kim jest artysta. Tak, jesteś jednym z mentorów tych rebeliantów w walce z "Albertusami", ciągle pokazujesz jak ich należy traktować ("tY"), jak widać - działa, bo powtarzają. W dyskusjach z Albertusem macie pewien schemat:
Ad populum - z reguły działa
Ad personam - co porządniejsi nie powtarzają
Ad ignorantiam - gdy wszystko inne zawodzi
I diagram leci od nowa, zapętla się. Jedyne czego tak naprawdę nie potrafię rozszyfrować - czy wy prowokujecie i wyzywacie go specjalnie.
Bawię się? O tak!
Niezbyt często udzielam się na forum, Ty za to jesteś po drugiej stronie barykady, ja zdaje się jestem po środku, między "Albertusami" a forumowiczami.
Jestem po swojej stronie barykady, jeśli widzisz tu jakąś barykadę - raz czy dwa nawet zgodziłem się w jakiejś kwestii z Albertusem.
To tak jakbym rozmawiał z osobą katowaną przez rodziców na temat kar cielesnych dla dzieci. Ofiary własnych ojców tracą obiektywizm automatycznie, dlatego też nie uznają innych możliwości, bo oni tego doświadczyli i nie wyobrażają sobie choćby klapsa, w imię wszystkich żądają zniesienia prawdziwego karcenia uznając się za absolutnych znawców tematu.
Nie bardzo rozumiem. Czy Albertus jest ojcem bijącym nas swoją głupotą?
Jesteś jedną z bardziej szanowanych osób na tym forum, patrząc na "Twoją armię" widać w jakie gusta trafiasz wypisując swoje zdanie
Rozśmieszyłeś mnie. Bycie szanowanym jest kwestią względną, jest na tym forum conajmniej parę osób z którymi się z wzajemnością nie lubimy (pozdro mAZUR).
analogicznie z rapem - Tupac zrzesza "dobrych ludzi" a Firma (ci od JP na 100%) ma swoich dresiarzy.
Tupaca a.k.a. Dwupaka (czekam, panowie hiphopowcy) nigdy nie słuchałem, a Firmą owszem gardzę - bo to co oni tworzą trudno nawet nazwać muzyką.
Na podstawie fanów (tych statystycznych) można określić kim jest artysta.
Nie zawsze. Ale w wypadku Firmy owszem.
Tak, jesteś jednym z mentorów tych rebeliantów w walce z "Albertusami"
Jakich znowu rebeliantów?... wróć, jakim znowu mentorem?
ciągle pokazujesz jak ich należy traktować ("tY"), jak widać - działa, bo powtarzają.
Nie ja zapoczątkowałem podkreślanie tego, że nie piszę do kogoś 'z dużej', to było dużo wcześniej.
W dyskusjach z Albertusem macie pewien schemat:
Ad populum - z reguły działa
Ad personam - co porządniejsi nie powtarzają
Ad ignorantiam - gdy wszystko inne zawodzi
I diagram leci od nowa, zapętla się. Jedyne czego tak naprawdę nie potrafię rozszyfrować - czy wy prowokujecie i wyzywacie go specjalnie.
Znowu nie bardzo rozumiem - czy ty próbujesz opisać i skategoryzować szyderstwo z jego jawnej głupoty? Rasizm jest głupotą, nacjonalizm jeszcze większą. Rzucanie kasztanami w dzieciaki też.
Jego podglądy (Mimo że dość niepopularne) są w pełni normalne.
To, że coś jest normalne, nie znaczy, że jest dobre. W hitlerowskich Niemczech faszyzm był przecież czymś w pełni normalnym, a w obozach koncentracyjnych zabijanie niewinnych ludzi było najnormalniejszą rzeczą pod Słońcem.
Albertus
28-10-2009, 00:26
Up. Do tych kasztanów.
Interesuje mnie jedna rzecz. Skoro rzucaliśmy się MIEDZY SOBĄ , i w pierwszaków. I NIKT się nikomu nie poskarżył (chociaż w konfi tez rzucaliśmy) nikt z tego powodu nie ucierpiał każdy traktował to jako żart/zabawę
Dlaczego 3/4 forum widzi problem? skoro same ofiary go nie widziały. Jestem pewien ze kiedyś w was rzucali a wy płakaliście po kontach i teraz takie coś powstaje.
Up. Do tych kasztanów.
Interesuje mnie jedna rzecz. Skoro rzucaliśmy się MIEDZY SOBĄ , i w pierwszaków. I NIKT się nikomu nie poskarżył (chociaż w konfi tez rzucaliśmy) nikt z tego powodu nie ucierpiał każdy traktował to jako żart/zabawę
Dlaczego 3/4 forum widzi problem? skoro same ofiary go nie widziały. Jestem pewien ze kiedyś w was rzucali a wy płakaliście po kontach i teraz takie coś powstaje.
Nie pomyślałeś, że może widzieli problem, ale duma/strach powstrzymały ich przed skarżeniem się? Gdyby mi jakiś 'starszak' zajebał kasztanem też bym się nikomu nie skarżył.
Już pomijając fakt, że dostanie kasztanem to błahostka, którą nie warto komukolwiek zawracać gitary. Ale to nie zmienia faktu, że to głupota.
Blind_Farmer
28-10-2009, 00:33
Co do kasztanów: Jeśli sprawia to komuś przyjemność i nikomu nie przeszkadza, to nie widzę problemu. Ja np. mogę polować na Hefalumpy i myślę że nie powinniście mieć do mnie pretensji o to jak spędzam swój wolny czas.
Beh0lder
28-10-2009, 00:36
Tak, jesteś jednym z mentorów tych rebeliantówNie jest żadnym mentorem a na pewno nie moim , Albertus to idiota i tyle.
@top
Oddam jeżeli nie będę mieszkał w tym kraju (będę miał pewność , że Albertus niczego nie dostanie)
btw. alb jaka masz grupe krwi ;d?
To, że coś jest normalne, nie znaczy, że jest dobre. W hitlerowskich Niemczech faszyzm był przecież czymś w pełni normalnym, a w obozach koncentracyjnych zabijanie niewinnych ludzi było najnormalniejszą rzeczą pod Słońcem.
Cóż, normalnym w Polsce też jest hiperbolizacja czyichś podglądów ; ).
Albertus
28-10-2009, 00:43
Nie pomyślałeś, że może widzieli problem, ale duma/strach powstrzymały ich przed skarżeniem się? Gdyby mi jakiś 'starszak' zajebał kasztanem też bym się nikomu nie skarżył.
Już pomijając fakt, że dostanie kasztanem to błahostka, którą nie warto komukolwiek zawracać gitary. Ale to nie zmienia faktu, że to głupota.
ja dostałem parę razy salwę od 20 osób ( każdy 2 pełne ręce kasztanów) i jakoś się nikomu nie skarżyłem.
i ty mówisz o szacunku do innych, skoro sam niesłowny jesteś?
Albertus, czemu ty jestes uprzedzony do KAZDEGO czlowieka innego koloru skory? Nie kazdy taki jest, a 'pojedyncze gatunki' naprawde dobrze wtapiaja sie w tlum, sa normalnymi ludzmi wsrod bialych i nie widac takich patologii jak tam piszesz. Niektorzy nawet boja sie przebywac wsrod bialych dzieki takiemu punktowi widzenia jaki ty przedstawiasz. Nie mowie o dzielnicach/grupach, ale mnostwo z nich jest naprawde przyjaznie nastawionych.
A co do tematu - nie oddam, ew. nerke jak panowie up najblizszej osobie, ale nic wiecej.
Albertus
28-10-2009, 08:07
no tak , ale po co ryzykowac skoro moga se siedziec u siebie a my u siebie? Pozatym gdy sa sami to nawet murzyn czy arab bedzie normalny , ale jak bedzie ich 10 czy 15 to juz zaczyna sie robic tak jak opisalem.
Ale np. Chińczycy/Japończycy nie są tacy źli , nie raz bylem na ich dzielnicy i było w miarę normalnie. Ale i tak wolałbym żeby siedzieli u siebie chociaż ze do nich specjalnej nienawiści nie mam. Pomimo tego ze chyba są nieszkodliwi (przynajmniej ja nie widzę) to nie chciałbym żyć w ich otoczeniu bo na pewno po jakimś czasie znienawidziłbym ich tak jak tamtych.
i ty mówisz o szacunku do innych, skoro sam niesłowny jesteś?
bo myślałem ze zaczną się głupie prowokacje (Beholder i inne takie) jak zawsze , ale zobaczyłem niegłupie posty to ciężko nie odpisać ;D
no tak , ale po co ryzykowac skoro moga se siedziec u siebie a my u siebie?
A gdzies jest narysowana granica miedzy nimi a nami? Nie. Maja do tego prawo, moga, ale nie musza. Dla nich u siebie moze byc w Polsce czy w jakimkolwiek innym, nie-afrykanskim/amerykanskim kraju.
ale jak bedzie ich 10 czy 15 to juz zaczyna sie robic tak jak opisalem.
A jotpe czy inne grupy 10-15 osobowe nie cwaniakuja w Polsce? Starasz ich sie strasznie ponizac a nas uwazac jako narod grzeczny i nie lamiacy zadnych praw.
Ametystowec
28-10-2009, 09:30
Nie bardzo rozumiem. Czy Albertus jest ojcem bijącym nas swoją głupotą?
Poniekąd, przytaczając ten przykład chciałem Ci pokazać, że w dyskusji na temat Albertusa Ty i Twoje sługusy tracicie spory procent obiektywizmu.
Rozśmieszyłeś mnie. Bycie szanowanym jest kwestią względną, jest na tym forum conajmniej parę osób z którymi się z wzajemnością nie lubimy (pozdro mAZUR).
Problem w tym - co takiego zrobiłeś by Cię szanowano? Jazda po Albertusie jest jednym z elementów, które składają się na Twoją reputację tutaj. Tym co (mądrego) piszesz na forum możesz przyciągnąć uwagę np. takiego Beh0ldera, udało Ci się, więc on jako ktoś, kto uważa cię za inteligentnego człowieka widzi jak sobie radzić z tymi "mniej inteligentnymi". Efekty tego widać np. w tym temacie.
Nie zawsze. Ale w wypadku Firmy owszem.
Zawsze. Czy ktoś, kto chodzi do opery bo lubi może być dresem? Czy ktoś kto chodzi na koncerty Dimmu Borgira może być (przypomnijmy statystycznym) hiphopowcem?
Jakich znowu rebeliantów?... wróć, jakim znowu mentorem?
Jak to widzi wasz arbiter ;):
-Piszesz coś mądrego, co spodobało się pięciu osobom. Te osoby od tego momentu uważają, że piszesz wartościowe rzeczy.
-Chęcią bycia mądrym również chcą zabłysnąć, jednak z powodu braku gruntownej wiedzy nie umieją, co im zostaje? "Inteligentny pojazd".
Nie ja zapoczątkowałem podkreślanie tego, że nie piszę do kogoś 'z dużej', to było dużo wcześniej.
Ty używasz tego notorycznie, i nikt do niedawna po za tobą tego nie używał, ale Twoi wierni już zaczynają się uczyć.
Znowu nie bardzo rozumiem - czy ty próbujesz opisać i skategoryzować szyderstwo z jego jawnej głupoty? Rasizm jest głupotą, nacjonalizm jeszcze większą. Rzucanie kasztanami w dzieciaki też.
Chodzi o to, że nigdy nie przeżyjecie tego co on. Jak widać zobaczył co się tak naprawdę dzieję w, dajmy na to, arabskich dzielnicach, wy nie. No bo jak, skoro w jakimś tam temacie ponad 80% przyznało się, że jest aspołeczna.
To ja mówię, że zabijanie zwierząt nie jest normalne, gdyż możemy przeżyć jedząc rośliny. Tak, moim zdaniem obozy zagłady = ubojnie (nie w skali okrucieństw, ale w skali ich poziomu (czyt. Człowiek = krowa). Nie wiesz, czy za 200 lat ludzie nie będą bliżej z naturą, i nie będą wyklinać nas, jako złych rzeźników znęcających się nad kurczakami.
Albertus
28-10-2009, 13:33
A jotpe czy inne grupy 10-15 osobowe nie cwaniakuja w Polsce? Starasz ich sie strasznie ponizac a nas uwazac jako narod grzeczny i nie lamiacy zadnych praw.
zlituj się i nie porównuj tak , My Polacy nie jesteśmy świeci ale to co u nas patologia tam to chleb powszedni. Wyobrażasz se 95 % społeczeństwa Jp?
Beh0lder
28-10-2009, 14:46
-Piszesz coś mądrego, co spodobało się pięciu osobom. Te osoby od tego momentu uważają, że piszesz wartościowe rzeczy.Lasooch to glupol , cale forum to banda glupoli tylko ja jestem fajny o/!!
bo myślałem ze zaczną się głupie prowokacje (Beholder i inne takie)
Kurde albertus rozgryzl moj very ivul plan :/ i powolanie
Kurde albertus rozgryzl moj very ivul plan :/ i powolanie
Brawo Albertus ! To było takie trudne ! :cup:
Beh0lder
28-10-2009, 15:58
Jak to się mówi : glupi ma zawsze szczescie ;o
Rzyttofrajer
28-10-2009, 17:02
Problem w tym - co takiego zrobiłeś by Cię szanowano? Jazda po Albertusie jest jednym z elementów, które składają się na Twoją reputację tutaj. Tym co (mądrego) piszesz na forum możesz przyciągnąć uwagę np. takiego Beh0ldera, udało Ci się, więc on jako ktoś, kto uważa cię za inteligentnego człowieka widzi jak sobie radzić z tymi "mniej inteligentnymi". Efekty tego widać np. w tym temacie.
dokladnie o tym samym mysle
jakas elyta forum o ktorej juz wczesniej mowilem zapoczatkuje krucjate na alberta to potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Beh0lder
28-10-2009, 17:12
jakas elyta forum o ktorej juz wczesniej mowilem zapoczatkuje krucjate na alberta to potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
no rotfl... to , że ktoś go skrytykował , że jest debilem to oznacza , że ja już nie mogę , bo zaraz zaczniecie sobie jechac ze "chce byc bogiem" ?
Tak przy okazji sam też podchwyciłes to od tej swojej "elyty" ...
Albertus
28-10-2009, 17:22
rozwaliłeś mnie tym ;D śmiesznie to wyszło
"...potem takie mniej inteligentne beholdery to podchwyca i za wszelka cene chca pokazac ze oni sa jak ich "bogowie"
Ja bym się nie pozbywał Albertusa, dzięki niemu mam chociaż powód żeby wejść codziennie na forum tibia.pl.
__HAPPY_SVEN__
28-10-2009, 19:08
Ja bym się nie pozbywał Albertusa, dzięki niemu mam chociaż powód żeby wejść codziennie na forum tibia.pl.
Dokładnie, jak będę miał więcej czasu to znajde jego wszystkie "Legendy i Baśnie" I będę miał co dzieciom na dobranoc czytać :)
Poniekąd, przytaczając ten przykład chciałem Ci pokazać, że w dyskusji na temat Albertusa Ty i Twoje sługusy tracicie spory procent obiektywizmu.
Błagam, nie nazywaj nikogo 'moim sługusem', bom dziś nie w nastroju do śmiechu...
Nigdy nie starałem się, by mnie szanowano. Zawsze pisałem to, co sądziłem.
Zawsze. Czy ktoś, kto chodzi do opery bo lubi może być dresem?
Tak. Znam dresa, który słucha sporo rocka. Opery akurat nie lubi, ja zresztą też, bo to dość specyficzna forma sztuki.
Czy ktoś kto chodzi na koncerty Dimmu Borgira może być (przypomnijmy statystycznym) hiphopowcem?
Dimmu Borgir ssie, ale pewnie może być. Widziałem ostatnio na koncercie Behemotha typową emo girl.
Jak to widzi wasz arbiter ;):
-Piszesz coś mądrego, co spodobało się pięciu osobom. Te osoby od tego momentu uważają, że piszesz wartościowe rzeczy.
-Chęcią bycia mądrym również chcą zabłysnąć, jednak z powodu braku gruntownej wiedzy nie umieją, co im zostaje? "Inteligentny pojazd".
Jeśli ktoś jest na tyle głupi, by sugerować się tym, co mówi ktoś, nie mając własnego zdania - jego sprawa.
Ty używasz tego notorycznie, i nikt do niedawna po za tobą tego nie używał, ale Twoi wierni już zaczynają się uczyć.
Ludzie tego owszem używali, używają nadal i będą używać ; )
Chodzi o to, że nigdy nie przeżyjecie tego co on. Jak widać zobaczył co się tak naprawdę dzieję w, dajmy na to, arabskich dzielnicach, wy nie. No bo jak, skoro w jakimś tam temacie ponad 80% przyznało się, że jest aspołeczna.
Nikt nigdy nie przeżyje dokładnie tego, co ktokolwiek inny, dlatego taka opinia mija się z celem. Albertus też nie przeżyje (w pełni, bo tanie wino pewnie pił) tego co ja.
To ja mówię, że zabijanie zwierząt nie jest normalne, gdyż możemy przeżyć jedząc rośliny. Tak, moim zdaniem obozy zagłady = ubojnie (nie w skali okrucieństw, ale w skali ich poziomu (czyt. Człowiek = krowa). Nie wiesz, czy za 200 lat ludzie nie będą bliżej z naturą, i nie będą wyklinać nas, jako złych rzeźników znęcających się nad kurczakami.
To wytłumacz mi obecność kłów w uzębieniu człowieka. Jedzenie mięsa jest normalne, zabijanie przedstawicieli własnego gatunku - nie.
Już parę lat odkąd było głośno o 'elycie' (wtedy, notabene, bynajmniej nie byłem do niej zaliczany). Ludzie uważani za 'elytarnych' co prawda byli intelektualną elitą tego forum (bo czepiali ich się tępacy pokroju pawełekthedruid'a), ale nie byli 'elytą'.
@piłeś - nie postuj: zignorujcie, proszę, ewentualne literówki/orty.
CytrynowySorbet
28-10-2009, 19:15
@ŁASY - Panie powiedz mi co teraz mam odpisać ponieważ mój nierozwinięty mózg nie potrafi pracować bez twojego polecenia.
@Ametystowec: Ale ty nie tak na serio??
@Ametystowec
Gadasz bzdury, ale rzeczywiście nie jestem obiektywny, bo jestem nędzym przydupasem Lasoocha i reszty Elity, a Albertusa tak naprawde całkiem dobrze rozumiem, ale nie chce się przyznać, bo muszę wzorować się tym, co powie mi mająca-nademną-władzę-elita-z-forum-tibia-pl. Rozumiesz jaką bzdurę napisałeś? Wedle tego co mówisz, jesteś przydupasem Albertusa, który jest twoim mentorem, a w tym momencie wywołujesz rebelie, anty-elito.
@down
Nie zgadzam się! Ja staram się patrzeć na posty Albertusa obiektywnie. Ma poglądy o jakieś 170 stopni różne od moich, ale czasem przyznaje mu rację itd. To nie tak, że jak Albertus coś mówi, to ja automatycznie to neguje/wyśmiewam.
__HAPPY_SVEN__
28-10-2009, 20:42
@Argen
To nie wiesz, że użytkownicy forum dzielą się na 2 grupy?
Zwolennicy elity intelektualnej i ALBERTUSA ( <3 ).
Jak ktoś jedzie po albim, to automatycznie pro użytkownik zwolennik bycia miłym dla innych go broni zasłaniając się jakimiś urojonymi argumentami. :):):):):):):)
spider-bialystok
28-10-2009, 23:28
@Argen
To nie wiesz, że użytkownicy forum dzielą się na 2 grupy?
Zwolennicy elity intelektualnej i ALBERTUSA ( <3 ).
Jak ktoś jedzie po albim, to automatycznie pro użytkownik zwolennik bycia miłym dla innych go broni zasłaniając się jakimiś urojonymi argumentami. :):):):):):):)
Tu nie chodzi o jechanie po Albertusie tylko o niewiarygodnie niski poziom intelektualny takich dzieci jak ty.
Beh0lder
28-10-2009, 23:57
Tu nie chodzi o jechanie po Albertusie tylko o niewiarygodnie niski poziom intelektualny takich dzieci jak ty.
Tak wjemy my jetesmy gopji a albi jest kól zioom i ma iq 1500 ;d
Tibijczyk222
29-10-2009, 08:32
@Do Albertusa i jego wrogów:
http://www.youtube.com/watch?v=_QyYaPWasos&feature=fvst
@topic
Jakbym wiedział ,że i tak będą walczyć o moje życie do końca to bym oddał , jeśli jednak organy byłyby jakimś pretekstem do nieratowania mnie to w życiu.
Ogólnie co mi po moich organach jak mnie już i tak nie będzie?
Wiedziałem, że to będzie We didn`t start the flame war bez otwierania. Heh, dar.
Beh0lder
29-10-2009, 15:24
@topic
Jakbym wiedział ,że i tak będą walczyć o moje życie do końca to bym oddał , jeśli jednak organy byłyby jakimś pretekstem do nieratowania mnie to w życiu.
Ogólnie co mi po moich organach jak mnie już i tak nie będzie?
Zamknij sie lubie rozpętywać flame wary (czy tez je podsycac iscie glupimi postami).
__HAPPY_SVEN__
29-10-2009, 16:46
A ty masz brzydki avatar .
Albertus
29-10-2009, 17:03
... Popieram to co mam w podpisie , ze te "beholdery" chcą być fajne , i gdy nie ma się do czego doczepić to szukają byle powodu takiego jak avatar...
Zostałeś zaliczony do grupy "beholdery" hahahaha ;D
Nie zgodzę się z tobą.
CytrynowySorbet
29-10-2009, 17:09
... Popieram to co mam w podpisie , ze te "beholdery" chcą być fajne , i gdy nie ma się do czego doczepić to szukają byle powodu takiego jak avatar...
Mam nadzieję że nie zaliczasz mnie do grupy "beholdery" (w końcu to ja rozpocząłem krucjatę przeciw tobie ;D).
Albertus
29-10-2009, 17:25
up , nie ty. Na forum mnie krytykowano jak siedziałeś jeszcze na drzewie.
SpokoMala
29-10-2009, 17:43
ja bym oddal wszystko nawet dolne czesci po smiercie :)
.Ryuuzaki.
29-10-2009, 18:49
@offtop
Albiego powinni oddać w ręce Mystlicha. Ciekawie by było. Moze by nawet pisali o tym na onecie.
@topic
Jeśli ma to komuś pomóc to czemu nie..
Mystlich to jedna z niewielu osób, które były głupsze i śmieszniejsze od Albertusa... tęsknię za nim w sumie.
Beh0lder
29-10-2009, 19:02
No widzisz ty taki fajny a ja taki gopji :( w dodatku zebys mial racje : masz gopiego avatara
swoja droga robie juz wielki spis bajek albertusa =] dodam i tą ...:cup:
Czlowieku pierdolnij sie w leb gdzie ja skrytykowalem twoj avatar? Krytykuje cie przede wszystkim za twoja glupote + historyjki.
Ametystowec
29-10-2009, 19:53
Błagam, nie nazywaj nikogo 'moim sługusem', bom dziś nie w nastroju do śmiechu...
Kogo interesuje Twoje aktualne samopoczucie, zamiast opisywać swoje życie skup się na dyskusji ;).
Nigdy nie starałem się, by mnie szanowano. Zawsze pisałem to, co sądziłem.
A Ryszard robił to samo, pisał o tym co myślał, nie miał wpływu na to, że dresom, które pobiły chłopaczka się spodoba jego muzyka. Twoja jazda po Albertusie jest czymś podobnym do "wiecie co z nim zrobić, nie?".
Dimmu Borgir ssie, ale pewnie może być. Widziałem ostatnio na koncercie Behemotha typową emo girl.
Nazwij mnie ignorantem, ale ale mnie screamo = metal ^^
Jeśli ktoś jest na tyle głupi, by sugerować się tym, co mówi ktoś, nie mając własnego zdania - jego sprawa.
Na tym forum są ludzie, którzy (jak sam zapewne nieraz pisałeś) intelektem nie grzeszą. Więc powinieneś wiedzieć jaki dajesz przykład swoim giermkom ;>.
Nikt nigdy nie przeżyje dokładnie tego, co ktokolwiek inny, dlatego taka opinia mija się z celem. Albertus też nie przeżyje (w pełni, bo tanie wino pewnie pił) tego co ja.
To jakim prawem twierdzicie, że jego opowieści to bajki? :D
To wytłumacz mi obecność kłów w uzębieniu człowieka. Jedzenie mięsa jest normalne, zabijanie przedstawicieli własnego gatunku - nie.
Powiedz to wegetarianom, oni jakoś żyją. Szamamy mięso, gdyż tak jest smaczniej i (kwestia sporna, dlatego napiszę: poniekąd) zdrowiej. Teraz ja mówię, że ziemianin ziemianinowi równy, jeżeli nie, to mordowanie murzynów, białych, żółtych itp. jest w pełni normalne pod warunkiem, że np. chińczyk zabije araba.
@piłeś - nie postuj: zignorujcie, proszę, ewentualne literówki/orty.
Nikogo nie obchodzi co robiłeś przed 30stoma minutami. Ja nie klepie, że dłubie w nosie pisząc ten post, toteż proszę nie czepiać się liter bez ogonków, bo jedną ręką nie dosięgam do konkretnej literki trzymając alt.
Tak wjemy my jetesmy gopji a albi jest kól zioom i ma iq 1500 ;d
I po co tak piszesz, uważasz się za śmiesznego tworząc takie ironie? Jeżeli robisz to w celach prowokacyjnych to masz rację co do swojego postu. A jeżeli nie uważasz się za śmiesznego, bo tak napisałeś, i napisałeś w ten sposób tylko dla siebie - jesteś kretynem.
__HAPPY_SVEN__
29-10-2009, 19:59
:D :D :D :D moje słowa były przesiąknięte cynizmem. :)
(Tak jak te emotikony)
dobra masz racje albertus jestem nikim ide skoczyc z tapczanu.!!1 X(X(X(X(
Beh0lder
29-10-2009, 23:13
Teraz ja mówię, że ziemianin ziemianinowi równy
Wg. Albertusa tak nie jest więc masz powód dlaczego uważam go za debila i idiote a nawet jeszcze gorzej.
A Ryszard robił to samo, pisał o tym co myślał, nie miał wpływu na to, że dresom, które pobiły chłopaczka się spodoba jego muzyka. Twoja jazda po Albertusie jest czymś podobnym do "wiecie co z nim zrobić, nie?".
Wy**bane mam na niego prawdopodobnie jak reszta "nasladowcow"... pff
To jakim prawem twierdzicie, że jego opowieści to bajki? Znałem kilku ludzi o podobnym charakterku jak on (tylko bardziej poje... mieli historie).
Ametystowec
30-10-2009, 09:04
Wg. Albertusa tak nie jest więc masz powód dlaczego uważam go za debila i idiote a nawet jeszcze gorzej.
Według każdego nie-wegetarianina na tym forum tak nie jest, zgraja debili i idiotów?
Wy**bane mam na niego prawdopodobnie jak reszta "nasladowcow"... pff
Bluzgając go jednak nie masz wyjebane.
Znałem kilku ludzi o podobnym charakterku jak on (tylko bardziej poje... mieli historie).
Jak to? Oceniasz Albertusa nie znając go osobiście, tylko na podstawie kilku innych? To prawie jak nienawidzić żydów za drobny ich ułamek. :cup:
CytrynowySorbet
30-10-2009, 13:37
Jak to? Oceniasz Albertusa nie znając go osobiście, tylko na podstawie kilku innych? To prawie jak nienawidzić żydów za drobny ich ułamek. :cup:
Twój idol właśnie tak robi :cup:
Beh0lder
30-10-2009, 14:46
Według każdego nie-wegetarianina na tym forum tak nie jest, zgraja debili i idiotów?
Mnie chodzilo o to ze z jednego z jego zdan wywnioskowałem , że porownuje murzyna do przedmiotu ;s
Bluzgając go jednak nie masz wyjebane.
nie bluzgam na niego =]
Tak jak powiedzial pan wyżej. =]
dziwnym zbiegiem okolicznosci maja podobny typ charakteru (glupie historyjki , rasisci i "moj kolega" tez inteligencją nie swiecil) generalnie albertus jest gopi ale na tle innych mu podobnych osobnikow z ktorymi mialem okazje sie zetknac , i tak jest "mondry" ;d chyba ma jakiegoś dres seta czy cós)
Ja bym oddał, nie obchodzi mnie to co się ze mną stanie po śmierci.
Ametystowec
31-10-2009, 17:24
Twój idol właśnie tak robi :cup:
Czyli nie jesteście lepsi od Albertusa, idź naśmiewaj się z chudych cipek, że są słabi i na strzała :cup:
Mnie chodzilo o to ze z jednego z jego zdan wywnioskowałem , że porownuje murzyna do przedmiotu ;s
Jakiego?
Tak jak powiedzial pan wyżej. =]
dziwnym zbiegiem okolicznosci maja podobny typ charakteru (glupie historyjki , rasisci i "moj kolega" tez inteligencją nie swiecil) generalnie albertus jest gopi ale na tle innych mu podobnych osobnikow z ktorymi mialem okazje sie zetknac , i tak jest "mondry" ;d chyba ma jakiegoś dres seta czy cós)
Dziwnym zbiegiem okoliczności oszukujący i uczciwy Żyd ma PKSy :O Na dodatek Albertus jest głupi, ale jednak mądry?
Beh0lder
31-10-2009, 18:06
Dziwnym zbiegiem okoliczności oszukujący i uczciwy Żyd ma PKSy :O Na dodatek Albertus jest głupi, ale jednak mądry?
Aww... przeczytaj uważnie.
Oczywiście że bym oddał, nie ma nic lepszego jak uratować kogoś nie robiąc przy tym nic. ;]
Mystlich to jedna z niewielu osób, które były głupsze i śmieszniejsze od Albertusa... tęsknię za nim w sumie.
Mówisz masz:
http://www.youtube.com/watch?v=AZDVnlwzpn4
pewnie, że bym oddał mi i tak się nie przydadzą:)
Witam, sorry za odswiezenie, ale gdy to czytam to krew sie we mnie gotuje.
Albertus, Ty jestes takim idiota czy tylko udajesz? O jakich wrogach Ty mowisz od Kiedy czarni i zydzi to sa w ogole nasi wrogowie, glupku, wylacz juz ten honor czy inne bzdury i spojrz normalnie na swiat. W czym Ci oni przeszkadzaja, smieciu
Albertus, Ty jestes takim idiota czy tylko udajesz? O jakich wrogach Ty mowisz od Kiedy czarni i zydzi to sa w ogole nasi wrogowie
Tu musze sie zgodzic z tym, co napisales. Oczywiscie, mozna nie lubic jakiejs rasy lub narodowosci (z konkretnych powodow czy "tak o"), ale twierdzenie, ze ktokolwiek jest naszym wrogiem bez podstaw jest troche smieszne. A najbardziej zabawne jest, gdy ktos emanuje nienawiscia do Zydow, w sytuacji, gdy b. wielu z nich przyczynilo sie dla Polski, ktora to przez wieki, az do II wojny swiatowej, byla postrzegana jako ojczyzna - nie jakis Izrael, tylko wlasnie Rzeczpospolita byla ojczyzna dla Zydow. A malo kto to obecnie pamieta.
Albertus
12-02-2010, 21:46
Witam, sorry za odswiezenie, ale gdy to czytam to krew sie we mnie gotuje.
Albertus, Ty jestes takim idiota czy tylko udajesz? O jakich wrogach Ty mowisz od Kiedy czarni i zydzi to sa w ogole nasi wrogowie, glupku, wylacz juz ten honor czy inne bzdury i spojrz normalnie na swiat. W czym Ci oni przeszkadzaja, smieciu
ahahah ;D pięknie chciałeś mnie sprowokować :* Ale mam w dupie to co napisałeś gdyż mam swoje zdanie i go nie zmienię.
PS. Pozdrów mamę
To nie była prowokacja. A twoje poglądy nie są nawet poglądami, bo się nie opierają na niczym poza twoją jawną głupotą.
Im się nie udało to ty próbujesz? Haha ;D brawo , dobry jesteś! To chyba jakaś zmowa ;D specjalnie wchodzicie na takie tematy za które dostane bana - ale DUPA!
Zostawcie go. Jest zbyt głupi do dyskusji. Najlepiej to dać ignore na jego posty.
I będzie spokóóój :D
Jestem gupii!!!! Ignorujcie moje posty!! plxxxxx
PS. CO DO TEMATU ŻEBY NIE BYŁO OFF TOPU
Od tamtego czasu (czyli parę miesięcy) moje poglądy na ten temat się zbytnio nie zmieniły , i oddałbym narządy po śmierci ,oczywiście nie każdemu ;D Nie muszę mówić jakie wymagania spełniać musiałby kandydat bo to każdy z was wie.
Dziękuje , tyle w temacie :* Jak za parę miesięcy ktoś znowu prowokacje mi tu walnie to znów mu odpisze ze moje zdanie się nie zmieniło.
ahahah ;D pięknie chciałeś mnie sprowokować :* Ale mam w dupie to co napisałeś gdyż mam swoje zdanie i go nie zmienię.
PS. Pozdrów mamę
To nie była prowokacja. A twoje poglądy nie są nawet poglądami, bo się nie opierają na niczym poza twoją jawną głupotą.
Zostawcie go. Jest zbyt głupi do dyskusji. Najlepiej to dać ignore na jego posty.
I będzie spokóóój :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.