PDA

Pokaż pełną wersje : 17lvl knight + 30cc

Jemo
26-10-2009, 20:17
Siema, mam 300k na świecie refugia i teraz mam takie pytanko, jakie eq kupić żeby mieć na przyszłość? myślałem nad Dragon scale mail, Royal helmet, Boots of haste, Mastermind shield i Blue legs co wy na to? eq i tak będzie leżeć w dp do póki nie wbije takich skilli jakie chce i do póki troche nie podexpie na FACCu. Za pomoc dziękuje, pozdrawiam.

sawczu
26-10-2009, 20:46
1. skoro jesteś przy kasie to radziłbym zrobić sorka ale wybór należy do ciebie.
2. EQ możesz kupic ale na pewnym lvl (40 co najmniej) AOL obowiązkowo.

Sidis
26-10-2009, 21:29
"17lvl knight + 30cc" = allegro ;)
Kup sobie softy, a na reszte eq zarobisz "po drodze". No i aol obowiązkowo, jeśli masz zamiar nosić te softy na tym lvlu (lol).

Muszkiet
26-10-2009, 21:36
Pieniądze to nie wszystko, liczą się przyjaciele i rodzina, zrób free items w Carlin, znajdź żonę(oczywiście w Tibii), otwórz jakiś interes(polecam piekarnie ciast) ułóż sobie życie, tak będzie lepiej niż trwonić te pieniądze na przelotne uciechy:)No proszę ale dowcipny i fajny jestem :/

Jemo
26-10-2009, 22:03
Wy nie rozumiecie, ze eq chce kupić i trzymać je teraz w dp? przeciez nie bede kurwa latał na 17 lvl z takim eq NIE? mowie ze chce je teraz kupic na przyszlosc kretyni, boże.. po ile lat macie? ;))

@uppp ch.. Ci do tego skąd mam tą kase, żal dupe ściska? :(

Siulaf
26-10-2009, 22:41
nie koniecznie allegro :p

ja sam mam grubo ponad 1,5kk na 40lvlu a nie wydalem na tibie grosza (oprocz pacc ofc :P)

poprostu dawalem itemki na ots za itemki w rl tibii i sie uzbieralo :D

Quake3arena
26-10-2009, 23:36
Wy nie rozumiecie, ze eq chce kupić i trzymać je teraz w dp? przeciez nie bede kurwa latał na 17 lvl z takim eq NIE? mowie ze chce je teraz kupic na przyszlosc kretyni, boże.. po ile lat macie? ;))

Dokup jeszcze 1 kk na allegro i kup 2000 bp mace a potem jebnij sie w glowe kutasie zboczony.

kropik
27-10-2009, 21:20
Narazie lataj w jakimś p secie / k secie dobij 30 lvl i możesz dobre nosić, jak już zaczniesz nosić te lepsze eq to kup blessy bo padniesz przez przypadek i spadnie ci coś z eq np. bohy

Kamilq96
28-10-2009, 19:49
Wescie sie uspokujcie, gosciu chce rad a nie krytyki.
Dobij 55 skille, masz juz 17 lvl po co masz sie meczysc w noob eq..(chyba ze jestes totalnym noobkiem i przy 40 skillach, 17 lvlu pojdziesz na draga..) Propozycja na teraz: Crown armor/kina legi/crus helmet/bohy/towerka(meduska, ew. vampirka) bron oczyswiscie heAL potiony ;)

nie boj sie wiem co mowie jak bedziesz uwazal i ogarniesz takim lvlem orki(haha) to nic ci nie grozi =]

n0_name
28-10-2009, 19:52
Pieniądze to nie wszystko, liczą się przyjaciele i rodzina, zrób free items w Carlin, znajdź żonę(oczywiście w Tibii), otwórz jakiś interes(polecam piekarnie ciast) ułóż sobie życie, tak będzie lepiej niż trwonić te pieniądze na przelotne uciechy:)No proszę ale dowcipny i fajny jestem :/

Dobra rada nigdy nie jest zła.

jerrry
28-10-2009, 20:00
Kup sobie softy, a na reszte eq zarobisz "po drodze". No i aol obowiązkowo, jeśli masz zamiar nosić te softy na tym lvlu (lol).

zanim zaczniesz pomagać, naucz się czytać ze zrozumieniem a potem zacznij używać mózgu. Ja mam na hibernie ponad 700k i jakoś nigdy nie kupowałem na allegro.

@topic. knight z 300k nie jest dobrą inwestycją. już lepiej zrobić palka i kupić kamolki, lub tak jak powiedział ktoś up, zrobić sorca

Narcyz
28-10-2009, 20:32
Miałem kiedyś 280k bo dostałem od kumpla i miałem 30 knighta i najpierw co zrobiłem to kupiłem pacca i wyskillowałem do 70 sworda. Potem kupiłem dsm, k legi, demon shield, bohy i swordy. Na 35lvl sam zrobiłem crus helmet quest i później odkładałem kase na outfity.

Ufocznik
28-10-2009, 22:31

To po cholerę ci to eq, skoro i tak będzie się kurzyć w depo?
Lepiej pogadaj z typem od którego kupiłeś te kasę, może się zgodzi odmienić i będziesz mógł oddać mamie te 30 zł, które jej zabrałeś.
Jak ja nie cierpię takich tematów typu "co kupić?", "trenować czy expić?". No ludzie. To jest TWOJA postać i graj tak jak ci się podoba. Rób to na co masz ochotę, bo to jest gra i powinna ona sprawiać przyjemność. A co to za przyjemność jak wykonuje się polecenia jakichś tam ludzi z forum?

Vamp3k
01-11-2009, 17:35

Zal mi Cie, dzieciaku. Nie pomyslales o tym ze moze zrobil WT, lub ma kase z innego chara?

Lukaseso
05-11-2009, 18:05
I tu mnie kolega rozwalił do końca xD
A co do planów nie kupuj odrazu dsm mms itp bo ded i lipa a jak cos to aol i blesski obowiazkowo

Sidis
05-11-2009, 18:31
Kurwa, a powiedzcie mi skąd on może mieć 300k na 17 lvlu? Pewnie żeby poczuć się fajnymi wymyślicie mi scenariusz bardziej pojebany niż brazylijskie telenowele, typu "zrobił wt/ma z innego chara" itp.
Żeby mieć chociaż te 300k grając normalnie (tzn. expiąc itp. a nie tylko puszczać bota na roty) to trzeba wbić dajmy na to 60-70 lvl. A wtedy ogarnia się grę na tyle, żeby wiedzieć, co kupić 17 knightowi "na później". I nie wyskakujcie z tekstami "Ventrillo busters'ów", ze zmienionym "kolego" na "dzieciaku", żeby se powiększyć penisa o 0,01 mm i poczuć się fajnym czy zdobyć uznanie na osiedlu (whatever). A moja propozycja jest całkiem serio - o ile tak jak to powiedział ktoś wyżej, na 17 lvlu ze skillami 40/40 nie będzie chodził na dragi, to softy naprawdę uprzyjemnią grę :) Pozdro

damtob
05-11-2009, 18:43
mam 10kk i nic niekupilem na allegro i co z tego?

Dupca
05-11-2009, 18:46
Kurwa, a powiedzcie mi skąd on może mieć 300k na 17 lvlu? Pewnie żeby poczuć się fajnymi wymyślicie mi scenariusz bardziej pojebany niż brazylijskie telenowele, typu "zrobił wt/ma z innego chara" itp.
Żeby mieć chociaż te 300k grając normalnie (tzn. expiąc itp. a nie tylko puszczać bota na roty) to trzeba wbić dajmy na to 60-70 lvl. A wtedy ogarnia się grę na tyle, żeby wiedzieć, co kupić 17 knightowi "na później". I nie wyskakujcie z tekstami "Ventrillo busters'ów", ze zmienionym "kolego" na "dzieciaku", żeby se powiększyć penisa o 0,01 mm i poczuć się fajnym czy zdobyć uznanie na osiedlu (whatever). A moja propozycja jest całkiem serio - o ile tak jak to powiedział ktoś wyżej, na 17 lvlu ze skillami 40/40 nie będzie chodził na dragi, to softy naprawdę uprzyjemnią grę :) Pozdro

Przypuśćmy że gram jedną profką od początku mojej hmm "kariery" w Tibii np. druidem, wbijam ten 60-70lvl mam 200k (czy ile on miał) robie WT i ofkoz ogarniam co kupić dla knighta.

To jest FORUM. Każdy ma prawo zadać pytanie (ale najpierw niech użyje opcji szukaj w celu sprawdzenia czy nie było już takiego tematu.). Nawet jeśli ogarnia co może kupić to chyba może się nas doradzić.

@topic
Ja bym ci radził kupić knight set/wh/vampirke i dobić skile 60/60 i będziesz ładnie śmigał na ef (bez dragów, ew. pojedyncze arcany).

Lukas93de
05-11-2009, 19:16
Nawet mi nie mowcie ze zdobyl te kase samemu...
Gdyby to bylo z WT, to oznaczalo by ze ma juz jakis wiekszy lvl, i sie zna na tej grze..Tym czasem on nie wie jakie ma kupic eq na 17 kine :D

@TOPIC

P Set ci starczy. Kup tylko BOHy, bo takie powolne bieganie dobija....

Ufocznik
05-11-2009, 19:17
mam 10kk i nic niekupilem na allegro i co z tego?

A co nas to obchodzi i po cholerę to napisałeś? Jak nie kupiłeś, to teraz możesz sprzedać i zainwestować w jakiś słownik.

Dobrze gada. Polać mu!

Daroo
05-11-2009, 19:36
OMG LUDZIE!
Czy wy naprawde jesteście tacy głupi?
Czy on się pyta czy kupił kase na allegro?
Odpowiadajcie mu na jego pytanie a nie, że kupił kase na allegro w co wątpie.
To, że sami nie umiecie zarobić, to nie znaczy, że inni odrazu muszą wszystko kupować na allegro! to jest zazdrość.
@topic
Kup to o czym pisałeś, przyda Ci się to i nie słuchaj tych noobków którzy czytać nie umią.

Sardox
05-11-2009, 19:38
Nawet mi nie mowcie ze zdobyl te kase samemu...
Gdyby to bylo z WT, to oznaczalo by ze ma juz jakis wiekszy lvl, i sie zna na tej grze..Tym czasem on nie wie jakie ma kupic eq na 17 kine :D

@TOPIC

P Set ci starczy. Kup tylko BOHy, bo takie powolne bieganie dobija....

Czytaj dokładnie panie mądraliński. Autor tematu zapytał jakie eq kupić na "później' a nie na 17 lvl. Przynajmniej tak jest napisane gdzieś wśród postów. Poza tym wydaje mi się że za przeproszeniem gówno cię to powinno obchodzić skąd ma kasę. Jego sprawa skąd ją ma i jak ją zdobył. Pytanie nie brzmiało "co myślisz o tym że mam tak dużo kasy?" lub "Jak myślisz gdzie ją zarobiłem?"

@TOPIC

Level 50/60

Dsm, crown legi, bohy/steel bootsy, crus helmet, demon shield i broń odpowiednia do lvlu

Level 60/80

Dsm, golden legi, bohy/steel bootsy/soft bootsy, demon helmet, mms i broń odpowiednia do lvlu

Pozdrawiam

EDIT: @UP
Sorry za napisanie tego samego. Kiedy zaczynałem pisać posta nie było jeszcze twojego

exador
05-11-2009, 19:48
możesz kupić bardzo dobre eq takie jak:

Dragon scale mail 45k
Demon helmet 110k
Mastermind shield 50-55k
Golden legs 50-55k
Boots of haste 30-32k
Platinum amulet 3-4k

lepiej dozbieraj na amulet of loss 50-55k u ludzi

Sidis
05-11-2009, 19:53
@Dupca
Powiem Ci tak: ja całą swoją "karierę" zakończyłem na 76 ed, innymi profesjami osiągnąłem:
~45 poziom rp
~23 poziom ms
~15 <za czasów newbie :P> poziom ek
I wyobraź sobie, że wiem, w czym może łaźić 20,50 czy 80 ek z x cc i y skillami, wiem na czym może expić ms i w co powinien inwestować paladyn. Jestem mesjaszem? Nie sądzę. I nawet niech nikt nie próbuje kontynuować tego wątku bo się zrobi taki flame war, że odechce się komukolwiek czytać tego forum.
A żeby nie robić tak wielkiego offtopa, to rozwinę swoją wypowiedź :P jeśli nie chcesz softów (np. wolisz lr ;)) to kup:
Na 30 lvlu możesz zacząć używać k seta, crusadera/rh, bohów, vampirke/demonke i jakąś broń.
Ok. 60 lvla możesz już trochę pójść w górę - 30cc to jednak jest trochę kasy. Postawiłbym na DSM, G legi, RH/DH, MMS'ke no i boszki ;) Nie wypowiem się na temat dwarven legów, ponieważ nie gram od update i nie wiem po ile chodzą i jak się sprawdzają. Pozdro