PDA

Pokaż pełną wersje : Rpg maker

Dejvo
11-01-2004, 22:08
Rpg maker - co to takiego? Jest to jeden z najprostszych programów służących do robienia gier (w tym wypadku RPG) - można robić praktycznie wszytko :D (np. własna grafika sceny walki - można by nawet odwzorować tibię...) Sam stworzyłem kilka gier...

Polecam wejdź sobie na stronę dowolnego portalu i wyszukiwarce wpisać: Rpg Maker - nie będę podawał linków do najlepszych poslich stron o tej tematyce (chcę uniknąć kolejnych upomnień ;/)

Oceniajcie RPG makera (najpeirw go zassijcie)!

Może ktoś jak zrobi swoją grę niech ją umieście (niestety żeby ona działa trzeba mieć zainstalwoanego RPG MAKERA)! Sam za kilka dni wrzuce wszytko :)

MatKus
12-01-2004, 00:30
Oryginalnie dodany przez Dejvo
można by nawet odwzorować tibię...)
chyba nie bardzo, bo o ile pamiętam, to RPGmaker nie pozwala robić gier online(popraw mnie, jeśli się mylę, bo używałem tego dawno), a tibia single player, to już by nie było to.

Po za tym ja uważam, że żadnym programem nie zrobi się naprawdę pożądnej gry, to po prostu musi być zrobione przu użyciu jakiegoś języka programowania, ale to już moje prywatne zdanie.

Dioskas
12-01-2004, 01:10
Używałem RPG MAKERA i ztego co wiem (moge się mylić) nie da się zrobić gry online.. Może dejvovi chodziło o to że można zrobić gre podobną pod względem grafiki , tryb walki itp. Dosyć długo sie już ucze C++ i zrobiłem kilka gierek..
Matkus do robienia gier RPG używa się programów ale napisanych przez siebie (najcześciej, język : C++ , przy programie też elementy Delphi ) .
Piszesz program który bedzie odpowiadał twojej grze.... np chesz zrobić gre w 3d musisz se napisać odpowiedni program... Rpg maker jest niestety do gier 2d chociaż można w 2d nawet łądne gry zrobić ale rzaczej nie wtym programie. jest troche mało profesjonalny ale dla początkujących jest według mnie najlepszy :D

Dejvo
12-01-2004, 03:22
Taaa... nei da sie online of kros... chodizło mi właśnie single player... :) ale uważam że w C++ gierki można robić o wiele fajniejsze niz w rpgmaker... ale tutaj praktycznie nic nie tzreba umieć (w rpgm) dlatego go polecam

Wietnam
12-01-2004, 07:59
jak mozesz to przeslij mi na pw jakies fajne stronki o tym i moze zamiesc tego instrukcje z gury thx:]

Zureq (RUBERA)
13-01-2004, 21:24
Niezły ten RPGmaker, szczególnie dla mnie, bo nie mam pojęcia o programowaniu. Do tego jeszcze po naszemu. 8) Wielkie thx za to, że umieściłeś ten temat, bo bym się nie dowiedział o programie i mój talent do robienia gier tego typu przepadłby w bliżej nieokreśloną otchłań :D Już robię pierwszą gierkę. Będzie ona o moim klanie :D Ale ja egoista jestem, siebie wstawię jako najlepszego bohatera ;) Ale program świetny. Ze stron polecam szczególnie http://www.gildia.civ.pl/ A więc do roboty, niech pochłonie was to narzędzie :)

Wietnam
18-01-2004, 16:00
i co ty jeszcze robisz????? do roboty zamiesc tom gre na necie zebysmy pograc mogli:]

Dejvo
18-01-2004, 16:04
Oryginalnie dodany przez Wietnam
i co ty jeszcze robisz????? do roboty zamiesc tom gre na necie zebysmy pograc mogli:]

Omg - nic innego tylko GRATZ for u

Tibia.pl >> Forum >> Rpg >> Rpg Maker - Downlaod (i moja gra)

A link do tematu : TUTAJ KLIK (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=4053&boardid=20&styleid=1&sid=230263f0059e1303bcf80667404a1384)

Lord Angar
25-11-2004, 17:59
Na co jeszcze czekacie tacy chetni do robienia RPG byliście a narazie nie widze tu żadnej gierki!! 8o 8o