Pokaż pełną wersje : Avenger czy Magic Sword i Mms
tyskie_warka_
31-10-2009, 14:32
Mam pytanie co zalozyc Avenger czy magic sword i mms
Avanger to do expienia. Magic Sword i mms bardziej do blokowania.
tyskie_warka_
31-10-2009, 14:35
tez tak myslalem
to po co sie pytales?
wg mnie najlepiej miec i to i to ;]
Na faccu lepiej używać Avangera bo co będziesz blokować? Demona? Oczywiście z tym demonem to joke :D
avenger do gry i cokolwiek z +3 def do blokowania.
Fancy_free
15-11-2009, 10:51
magic sword i mms polecam = ]
a ja polecam ci avengera i do expienia i do blokowania ;) dlaczego? a podam ci przykład:
ostatnio oglądałem na tibia cast dwóch róznych ek... oboje mieli 132lvl, oboje chyba 8 mlvl, oboje 75 shielda... tyle że jeden bił z cluba jedno ręcznego dragi bo miał 82 skilla cluba, a ten drugi frosty avengerem bo wyskillował się na tym trainerze od 130lvla i miał 106 sworda.... jak myślisz kto będzie mocniej bił i lepiej bloczył?
A ja ci polecam sprawdzić samemu z czym ci sie lepiej gra, np. Poexpić godzine i z tym, i z tym, zapisz przy tym ile wydałeś na exp (nie licz profitu, bo to zależy od szczęścia - nie ekwipunku), ile wbiłeś na godzine, i sam oceń. Większość z ludzi na tym forum nie przekroczyła 20lvl'a, więc dużo nie doradzą.
Heatvich
15-11-2009, 17:15
Avenger. Def i tak praktycznie niema znaczenie bo raz dostaniesz za 20 raz za 200 a tak czy siak sie musisz leczyc. Masz duzo kasy, ave na szybki exp.
tyskie_warka_
18-11-2009, 07:53
Szczerze tez bylem przy Avengerze
I zostane
Avenger i tak robi za tarczę (nie czytałem Waszych wypowiedzi więc nie wiem czy była o tym wzmianka więc proszę mi wybaczyć ^^) a dmg jednak wyższe, sam noszę Cetirką i jest miód.
Ja expilem z ave na hero yalahar majac 130 lvl 90 sworda i 89 shielding i powiem ci ze obrywalem duzo bardziej niz gdy expilem z emerald swordem i mms
Ja wolalbym uzywac sword+miecz
WesoL1992
23-11-2009, 00:37
Ja expilem z ave na hero yalahar majac 130 lvl 90 sworda i 89 shielding i powiem ci ze obrywalem duzo bardziej niz gdy expilem z emerald swordem i mms
Ja wolalbym uzywac sword+miecz
Sword + shield chyba ;] Ja nie gram ek mam ed ale z tego co pisza moi koeldzy ek karzdy kupuje sovy wiec chyba to jest lepsze rozwiazanie
ale z tego co pisza moi koeldzy ek karzdy kupuje sovy wiec chyba to jest lepsze rozwiazanie
Kto powiedział że koledzy muszą mieć rację.. Bynajmniej każdy hlvl EK nosi Ave a nie sova + mms bo żal. Z sovem do pvp też pójdziesz " bo będziesz mniej obrywał i zejdzie mniej potkuff?" czy z avengera którym ucepisz kolesia 2x szybciej, przy czym na dobrym skillu możliwy jset hit za ~450... jeszcze jak masz PaCC to w ogóle miód, exori hur i te sprawy :]
@topic i tak Ave jest lepsze
Kto powiedział że koledzy muszą mieć rację.. Bynajmniej każdy hlvl EK nosi Ave a nie sova + mms bo żal. Z sovem do pvp też pójdziesz " bo będziesz mniej obrywał i zejdzie mniej potkuff?" czy z avengera którym ucepisz kolesia 2x szybciej, przy czym na dobrym skillu możliwy jset hit za ~450... jeszcze jak masz PaCC to w ogóle miód, exori hur i te sprawy :]
no nie powiedzial bym ze 2x szybciek sie kogos/cos bije z ave niz z sov'a
Inferniak2
27-11-2009, 15:17
SOV + MMS najlepiej, przynajmniej to moje zdanie. Zależy jeszcze na czym chcesz expić.
Paralizze
27-11-2009, 18:12
Jak masz mały lvl do ok. 150 to chodz sov+mms. potem jak masz juz wiecej hp to biegaj z ave..
Fenreall
28-11-2009, 13:26
Oczywiście AVE :D ewentualnie mms + emerald
Kazikula
24-12-2009, 11:54
Niestety, nooby ktore nie przekroczyly 20 lvla, nie wiedza ze tarcza ci uja da jak obrywasz z magii.. i co? przykładowo takiego nightmara, ktorego bloczysz koledze, dalej bedziesz blokowal z sovem i mms jak on gowno wali z lapy?
Kin_Yuki
27-12-2009, 14:14
Tibia to prosta matematyka:
Mając 2-reczny miecz. Obrywasz więcej z łapy i tak samo z magii. Zabijasz przeciwnika szybciej.
Mając 1-ręczny miecz i tarczę. Obrywasz słabiej z łapy i tak samo z magii. Zabijasz przeciwnika wolniej.
Więc, aby obrażenia były mniejsze musisz szybciej zabić przeciwnika. Gdyby potwór używa magii, wtedy tarcza jest zbędna, a dzięki mocniejszemu atakowi 2-ręcznej broni, szybciej potwór pójdzie spać. Nie dość, że waste spada to exp szybszy będzie. A Ty młody padawanie szybciej lvl zdobywać będziesz.
Znowu gdy idziesz na coś typowo fizycznego, co nie używa zaawansowanej magii, wtedy warto wyposażyć się w tarczę i 1-ręczną broń. Za to 2-ręczną warto mieć w plecaku.
Wszystko zależy od:
- Co?
- Gdzie?
- Kiedy?
- Z kim?
Fajnie, a jaki exp jest na tym otsie ?
Co do tematu.
Ludzie, przecież nie ma NIEMALŻE ŻADNEJ różnicy między tymi 1 czy 2 pkt ataku (ave-sov / ave-emerald już tym bardziej). Jeżeli lubicie "mieć wrażenie", że mocniej bijecie (bo NIBY większy atak a chuj prawda), a do tego nie pogardzicie wastem to ofc polecam Ave.
Cóż, co byście woleli ?
Iść na hunta i bić hity rzędu 220-360 (to tylko zjebany przykład, ale posłuży tu dobrze) z Ave ale samemu dostawać potężnie (bo jesteście na meele mobach), czy bić hity rzędu 216-356 a dostawać o połowę mniej ? Tyle w tym temacie.
Amorekboy
01-01-2010, 17:40
Uzywam ave tylko i wylacznie dlatego ze nie stac mnie na emeralda i mms'a niestety. A SoV hmm... jakos bardziej mi sie ave podoba i jest o wiele tanszy na moim servie bo kosztuje tylko 50-60k a sov ponad 200 o ile nie 300k.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.