PDA

Pokaż pełną wersje : Czołg czy waga piórkowa?

Hell47
03-11-2009, 18:34
Witam,mam pytanie:

Czy dla paladyna bardziej odpowiedni bedzie stroj ciezki:

-DSM.demonka itp (itemy jak najlepsze ale ciezkie)

czy lekki:
-blue robe itp(lekkie ale malo arma)

Otoz gralem postacia czołgowa i bylo nawet niezle-potworki malo walily a dosc czesto dochodzi do sytuacji ze potworek trafi.Ale odczuwalny jest brak capa.Co lepsze?Doradzcie prosze!

TheMarcel
03-11-2009, 18:47
zalezy od twojego stylu gry,czesciej chodzisz na hunty z ek - lekkie (wiecej ammo dluzszy hunt) a jak solo no to paladin armor g legi itp. Wszystko zalezy od Ciebie..

Hell47
03-11-2009, 19:19
To moze ktos moglby wypisac jak on widzi minusy i plusy,to mi by bardzo ulatwilo wybor.

Sardox
03-11-2009, 20:17
Na niższym levelu zdecydowanie lekki ekwipunek.

Do levela 30-35 : Palladin armor lub blue robe, plate legs, dragon shield, crown lub crus helmet.

Na niższym levelu nie musisz nakladać jakiegoś super mocnego eq gdyż i tak nie masz zbyt częstego bezpośredniego kontaktu z potworami (sporadycznie). Poza tym na niższym lvlu masz zdecydowanie za mało capa.. Cap zużywasz na amunicje.

O lepszym eq pomyśl na większym levelu kiedy to będziesz dysponował większą ilością capa i kiedy będziesz rzeczywiście potrzebował większej liczby defa.

Tomcio Pall
03-11-2009, 21:17
Docelowy set dla Paladyna to:
Master Archer Armor, Yalahari Legs, MMS, Demon Helmet, BoH'y i oczywiście jakaś broń i oczywiście Royal Crossbow.

Palkiem przede wszystkim rzeczy do Dista i jak najlepsza tarcza itd.

Jastekowy
04-11-2009, 17:09
Tak jak przedmowcy, do 30-40 lvla wystarczy Ci lekkie EQ, przy okazji uzbierasz troche kasy, potem mozesz je z czasem ulepszac, do 80 lvla przewaznie juz ma sie zaje[...]fajne EQ. Potem oczywiscie MAA.

kropik
04-11-2009, 19:48
Ja bym założył coś takiego: crus helmet paladin armor blue legs boh demonka i platinum amulet, bardzo lekkie i takie starczy, potem tylko helm na demon zbroje na MAA legi na yalahar a demonka starczy bo lekka.

ognik
07-11-2009, 16:41
siema. Grałem pallem i raczej lekkie eq jest lepsze bo. Przecież z dysta walisz to i tak potworki Cie nie dotkną a jak masz iść w miejsce gdzie jest dużo potworków i Cie napewno będą walić to jakiś cięższe eq weś i jazda ;)

ps
jeśli możesz kliknij w link w podpisie nic nie kosztuje a ja zarobie 1 pkt ;*

Sidis
08-11-2009, 21:22
Zależy, zależy. Są pallkowie, którzy w teamach zastępują knightów, i wcale nie mam tu na myśli poziomów 300+. Jeśli idziesz na hunta - to jasne, lepiej założyć cięższe, lecz zarazem wytrzymalsze eq. Jeśli expisz solo na potworach typu nightmare, demon czy cokolwiek innego, co dużo bije - to właściwie nie ma znaczenia, bo i tak oberwiesz.
Generalnie lżejsze eq jest lepsze.

Decade
15-11-2009, 22:59
zalezy od twojego stylu gry,czesciej chodzisz na hunty z ek - lekkie (wiecej ammo dluzszy hunt) a jak solo no to paladin armor g legi itp. Wszystko zalezy od Ciebie..

Taki offtop glupi ;) Pozdrawiam skejtera :D

Mysle ze jak dla palka to najlepsza tarcza i najlzejsze EQ.
A jak z boltami to tez lekkie :) Przynajmniej ja zawsze mialem jak najlzejsze EQ :D

Exor464
12-12-2009, 10:38
Demonka jest ciezka o.O ?

Zalezy od ciebie... Od stylu gry.

Kazikula
24-12-2009, 11:44
ja proponuje takie coś;
demonka-35 defa a leciutka
dh-troche drogi ale zajebiscie wyglada, ma 10 arma i jest lekki
pala armor-bo dodaje 2 disty
blue legi-1 arm naprawde nie czyni duzej roznicy a sa lekkie
bohy-raczej obowiazek
p ammy-z blue legami to tak jakbys nosil g legi i scarf

na 80+ kup se yalahar legi a na 100+ MAA, ofc jak starczy kasy

mattie1333
03-03-2010, 16:18
Duzo capa dobry armor ale loota nie zbierzesz duzo i krutkie hunty, mlao arm ale lekkie dlugie hunty duzo kasy wiecej expa ryzyko death i troche wiecej potek trzeba miec...... zalezy od ciebie

kropik
03-03-2010, 22:29
Duzo capa dobry armor ale loota nie zbierzesz duzo i krutkie hunty, mlao arm ale lekkie dlugie hunty duzo kasy wiecej expa ryzyko death i troche wiecej potek trzeba miec...... zalezy od ciebie

Nie odkopuj starych tematów cholera jasna!

unkownX2
03-03-2010, 22:38
tak to jest jak się dzieci w domu nudzą i siedzą po 5 h na forum tibia.pl i przeglądają je z uporem botta