PDA

Pokaż pełną wersje : Lagi. HELP!

Divix93
11-11-2009, 11:36
Witam wszystkich! Jestem nowy i mam poważny problem z Lagami w tibi. Przeszukałem całe forum i nikt niemiał tego samego problemu co ja. No więc może zacznę od podzespołów mojego komputera:
file:///K:/print.php.htm :)
ale w razie czego (gdyby link niedziałał opisze tutaj podzespoły kompa)

Procesor - producent Intel Typ Dual Core E2140 Częstotliwość taktowania procesora 1,60 GHz
Płyta głowna - ASUS P5VD2-VM/S P4M900 SATA2 LAN RAID VGA uATX
Karta Grafiki - Nvidia GeForce 8400 GS 256 MB
Moduł pamięci - DDRAM2 1024MB 667MHZ Samsung
Dysk Twardy - SAMSUNG HD250HJ 250GB 8MB SATA2 7200rpm
System - Windows Vista Home Premium SP1

Dodam jeszcze, że mam internet radiowy GRAFICOM o łączu 2MB/s.
(Karta sieciowa TP-LINK Wireless PCI Adapter model TL-WN552AG)

Problem mój wygląda następująco. Gdy sobie chodze, expie, skiluje czy cokolwiek to co jakieś 20 sec postać mi przestaje się ruszać (trwa to ok 1 sec) po czym jest ok i tak non stop! To zaczyna być denerwujące X(, gdyż czasem ide na expo, i uciekam przed danym potworem LAG - i potwór nagle znajduje sie przy mnie... Lub gdy walcze z jakims potworem LAG - i w jednej chwili zadaje mu 3-4 hity... (albo on mi):(. W tibi próbowałem już zmieniać na Open-GL, Directy, wszystkie suwaki i nic. Na każdym było to samo!
Wszystkie sterowniki najnowsze do podzespołów itp. Dodam jeszcze, że 4 dni temu był stawiany nowy system z tego powodu, niema antywirusa (ktoś mi poradził abym usunął Antywira i wtedy się poprawi granie - mylił sie ;/), a nawet była reinstalka klienta. Komputer jest czysty, bez wirusów, trojanów itp. Gram na serwerze CANDIA (to na pewno nie jest wina serwera, gdyż gram razem z Qmplem na tym serwie i on wogóle niema lagów. Co może być tego powodem? Jak temu zaradzić? Może trzeba wgrać jakiś program albo coś? Czekam na odpowiedzi i POZDRAWIAM!:D

Azjateczka
11-11-2009, 12:00
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=195876
mysle ze pomoglem

Tompior
11-11-2009, 12:00
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=195876
Przyklejony temat dot. lagow.

Ogolnie, to wyglada na to, ze winowajca jest internet radiowy. Zrob sobie ping do routera, onetu, tibia.pl i zobacz, czy i kiedy ci gubi pakiety.
Temat zamykam.