zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tjemnica wysokiego levelu

Klecha
12-01-2004, 09:48
Chciałbym się spytać szanownych modów (lub innych na forum:) ) skąd ludzie tak szybko nabijają wysokie levele- Hiberna jako ostatni przykład. Rozumiem że można grać po 3-4 godziny dziennie, ale jak w kilka dni ma się 30 czy wyższy level to jak to oni robią?? Przecież oprócz Tibii jest jeszcze szkoła i praca.

Dan the Automator
12-01-2004, 10:05
A taka sytuacja:
Gracz ma 18 lat, nie idze na studia, lub ma 25, kończy studia. Jest jeszcze pod utrzymaniem rodziców. W b.dobrym wypadku ma chate kupiona przez rodziców. Chce wyszleć się, wykorzystac tą wolność którą właśnie otrzymał <teraz wersja pesymistyczna> ma ubogie życie, woli spędzać cały swój czas w grze, odcina się od świata

Bofedojo
12-01-2004, 10:13
Tki gosciu gra prawie caly czas w Tibie a przeciez jak powstala Hiberna to byla przerwa swiateczna czyli np. nie szedl do szkoly.Ale to naprwade sa manniacy.

targud
12-01-2004, 10:25
Wcale nie sa maniacy! Bez przesady !
Poprostu sa to doswiadczeni gracze ktory juz duzo graja w tibie i wiedzia gdzie szybko nabijac level i nie ginac. Oczywiscie pomogła tez im przerwa swiateczna i Premium acc :]

Polinik
12-01-2004, 13:03
Oryginalnie dodany przez targud
Wcale nie sa maniacy! Bez przesady !
Poprostu sa to doswiadczeni gracze ktory juz duzo graja w tibie i wiedzia gdzie szybko nabijac level i nie ginac.

Oczywiscie - jak sie wie gdzie i na czym to rooka mozna przejsc w ~1 godzine - (moj osobisty rekord, przyjaciel zrobil w 47 minut, ale dostal na dzien dobry najlepszy mozliwy sprzecik :)). Tak samo na main - levele mozna stukac naprawde szybko, kwestia doswiadczenia i wprawy (kolejny przyklad, z Valorii - kolega wykrecil sorcem z lvl8 na lvl22 w 5h).

Gremlin
12-01-2004, 14:01
1. Zwykle sa to ludzie mlodsi (szkola podstawowa i gimnazjum) ktorym albo rodzice pozwalaja siedziec przez cala noc albo rodzicow niema w domu.
Ja osobiscie znam takie osoby ktore po otwarciu servera potrafia byc online przez 20h na dobe expujac non stop, jesli jest to w czasie wolnych dni to jeszcze nie tak zle, ale zdazaja sie tez i wagary bo gra staje sie wazniejsza niz RL.

2. Wprawdzie nie na nowym serverze, ale moj rekord to paladynem z 15 lvl na 25 w ciagu 3 dni (po 8h polowania na cyklopy w miejscu gdzie nikt sie nie krecil).
Tak wogole to rycerzem nabijac po 1 lvl dziennie do 50-60 lvl nie jest niemozliwoscia.

3. Ostatnio bylem rycerzem w Cyklopolis, w sumie to sie tylko tak krecilem za kolega ktory mi pokazywal, a z tego krecenia w ciagu godziny zrobilo sie ponad 20k expa (duzo UH poszlo wiec puki co musze troche potrenowac zanim tam wroce). Tak samo na rook w czesci dla PAC expowanie w szalonym tempie nie jest problemem (dlatego FAC nigdy nie bedzie mial najwyzszego lvl na zadnym serverze).

Wietnam
12-01-2004, 18:44
zazwyczaj to jest tak:
1. gosc ma pacca moze czesto grac i zawsze sie loguje ..
2.stara sie nabijac bardziej lev niŻ skille albo np. pal lazi na dwarfy ze speArami ..
3.gram przynajmniej 3h dzienie
4.gra juŻ od pewnego czasu przynajmniej pÓl roku
5.nie ma za_duzo zajec to ma na to czas ...:]
to Chyba takie najsolidniejsze powdy tyCh high lev

Edit by Gimli : kiedy piszesz posta to spojrz do slownika...

Bofedojo
12-01-2004, 20:30
A co do tematu no to expuj na rotach rotach rotach
A podaj gdzie te roty(najlepiej kolo Thais :D ) bo ja znam pare miejsc z rotami ale zawsze tam od groma ludu jest.A co do wysokich lvlow to ja znam goscia , ktory gral do pozna wieczora, pozniej wstawal o 4:00 zeby grac po i od 13:00... dalej gral.I jeszcze do tego ma gorszy lvl odemnie chociaz mialem z 2 tygodnie przerwy.

Bambuko
13-01-2004, 01:22
Taaaa doświadczenie to tu akurat wcale nie jest konieczne, tylko właśnie czas. Chociaż jak mówisz o Hiberni, to pomyśl - ile ludzi jest na rooku, dzięki czemu respawn nie jest jakiś extra wolny a dosyć mało na mainie, i ludki z tego korzystają.

Gimlos
13-01-2004, 02:55
1. Zwykle sa to ludzie mlodsi (szkola podstawowa i gimnazjum) ktorym albo rodzice pozwalaja siedziec przez cala noc albo rodzicow niema w domu. nie zgadzam sie . w tym wieku ograniczenia dane im przez rodzicow, szkola itp. - rzadko kto moze grac tyle by miec naprawde wysokie lvl ( chocby top 25 ) . chyba ze dla tibii zarywaja szkole ( ew. odrabianie lekcji ) .
Czy to sa maniacy? Dodaj sobie do vipow kogos z top 3 jakiegokolwiek serwa i zobaczysz ile moga siedziec przy kompie...

Bombelius
13-01-2004, 05:08
Jak sie szybko nabija levele na swiezutkim servie?
proste-doswiadczenie + max 200 masek naraz=potworki na kazdym kroku.

Co do rekorduw to oczywiscie jak sie dostanie co trzeba to mozna szybko level nabic(super stuff, mnustwo tunuw)

Szatan-zg
13-01-2004, 05:26
Apropo nowych servów, pierwszego dnia jak były dostepne statsy na Hibernie, byly zabite 3 demony i 1 umarł przez demona. Jakas nagroda dla pierwszych na mainie?

Klecha
13-01-2004, 07:43
Dzięki za wszystkie posty. Możecie dać małą radę jak ''skutecznie'' expować, bo ja gram w Tibie już ponad pół roku i nie mogę się nigdy przebić powyżej 20 lvlu.:)

bloku
13-01-2004, 07:56
Oryginalnie dodany przez gimli syn gloina
1. Zwykle sa to ludzie mlodsi (szkola podstawowa i gimnazjum) ktorym albo rodzice pozwalaja siedziec przez cala noc albo rodzicow niema w domu. nie zgadzam sie . w tym wieku ograniczenia dane im przez rodzicow, szkola itp. - rzadko kto moze grac tyle by miec naprawde wysokie lvl ( chocby top 25 ) . chyba ze dla tibii zarywaja szkole ( ew. odrabianie lekcji ) .
Czy to sa maniacy? Dodaj sobie do vipow kogos z top 3 jakiegokolwiek serwa i zobaczysz ile moga siedziec przy kompie...

Hmmmm gimli tu trafiles w sedno :)(a moze :()
Raz juz zarwałem lekcje wolałem pograc a nie odrabianie lekcji bo sie gra to juz codziennosc a jak juz to odrabiam przy tibi :D. A co do tematu no to expuj na rotach rotach rotach i czasami cos innego do ponad 30 lvlu a wtedy to juz bedziesz wiedzail na co isc. A high lvle to pewnie starzy wyjadacze tibi wiec wiedza jak grac

Taerom
14-01-2004, 15:55
Oczywiscie - jak sie wie gdzie i na czym to rooka mozna przejsc w ~1 godzine - (moj osobisty rekord, przyjaciel zrobil w 47 minut,

Mój rekord to dokładne 45 min ale apropo szybkiego nabijania mój qumpel podczasz przerwy wbił sie na 33 lvl ma knight set warrior helm fs ds itp

Gremlin
15-01-2004, 01:27
Oryginalnie dodany przez gimli syn gloina
nie zgadzam sie . w tym wieku ograniczenia dane im przez rodzicow, szkola itp. - rzadko kto moze grac tyle by miec naprawde wysokie lvl ( chocby top 25 )

Starsi ludzie (ponad 20 lat) maja mniej czasu, praca, studia itp, to nie podstawowka gdzie problemy za nieobecnosc stopniuja sie:
20+ dni bez usprawiedliwienia leci zachowanie
90+ dni bez usprawiedliwienia powtorka klasy.
A jeszcze sa (byli kilka lat temu przynajmnije) tacy rodzice co zawsze dziecku wystawia usprawiedliwienie ze bylo chore (mialem kolege co przez dlugi czas zanim sie nauczycielka zbuntowala przynosil na koniec kazdego miesiaca usprawiedliwienie o tresci:
"Prosze o usprawiedliwienie wszystkich nieobecnosci mojego syna w tym miesiacu.").

Z roboty zwykle wywala cie po 2-3 dniach jak nie przyjdziesz bez podania powodu, a na studiach jesli nie jestes na szalenie latwym kierunku to trzeba kuc.

Chodz zgodze sie ze czolowka Antica pewnie jest starsza, ale to z tego powodu ze jesli teraz by chodzili do gimnazjum to jak Tibia startowala to by musieli miec po 8-10 lat).

Kosior
15-01-2004, 10:23
Można nabic wysoki level bardzo szybko ale bez treningu i potem biegaja takie ciecie 45 level i skile 62/59.
Widziałem juz takich wielu. X(

Master blake
15-01-2004, 11:15
Kiedy jeszcze nie mailem manii tibii, to siedzialem po max 2-3h, a lvl mialem max 21 knight, natomiast, kiedy zaczelo mnie wciagac na dobre, to tak 5-8h i nabilem knighta do 36 lvl. wg mnie aby miec 40-50 lvl, to trzeba naprawde duzo sziedziec, albo dlugo grac. kolega magiem gral cala noc i jeszcze pol dnia, i nabil magowi z 36-37 lvl sorca siedzac tylko na rotach...;/ dla mnie to przesada... pozatym teraz juz nie gram i jestem szczesliwy :D AOEII RULEZ!!!! :D

nawigator
15-01-2004, 18:48
18:27 You advanced in sword fighting. YEAH 80 :))) nareszcie nabilem 8 dyszek :D jeszcze 10 i bede huntowal i fakt ze mam 27 lev nie obniza mojej samo oceny :) wrecz przeciwnie powieniwaz ja na 27 lev nabije te levele szybciej niz oni bez treningu i jak taki 40 - 50 lev wyskoczy to w dupe dostanie tak jak ostatnio :PP
a i tak btw nabije level tak gdzies do 50 na skillach 90 a potem juz tylko trenuje musze dogonic kolesia który ma best skille na NOVEJ ma 101/101 wiec bedzie troszke trudno ale.... na to klade bo i tak dam rade :D
aha ten koles co ma skille 101 jest polakiem jego ksywka to BALDORE mozecie zobaczyc :P