Pokaż pełną wersje : Mozliwy ban przez allegro?
Jastekowy
26-11-2009, 13:03
Witam, czy możliwy jest ban na postać poprzez to że umieściłem jako przykład name prawdziwej postaci w tibii?
Oczywiście że tak
GM wjedzie i masz bana albo delete ;)
Jastekowy
26-11-2009, 13:17
Pytam naprawdę, bo sprawa jest poważna.
... no przecież Ci odpowiedział. Ktoś cię zreportował, GM sprawdził i Ban
Jastekowy
26-11-2009, 13:43
Ale jak GM sprawdził, najpierw sie chyba musiał zapytać czy cos, nie? Nie może bez dowodów dać bana, bo ktoś równie dobrze mógł podać taki nick
Nie mozna dostac bana za aaukcje na allegro
Wcale nie może. Człowieku jak nie masz o czymś pojęcia to się nie wypowiadaj. Zabronione jest handlowanie kontami jakbyś nie wiedział.
@2x UP
Ktoś Cię ZREPORTOWAŁ (czytaj uważnie). A tak w ogóle to głupstwem jest nie zamazanie swojego nicku podczas wystawiania aukcji albo próba sprzedaży konta w grze.
Jastekowy
26-11-2009, 14:19
NIE SPRZEDAWAŁEM POSTACI TYLKO KASE TIBIJSKĄ I DAŁEM TAK :
W tytule przelewu należy umieścić:
* nick z allegro [np. Jastekowy]
* imię postaci [np. Jastekowyy] <-- i dajmy na to to jest real nick
* miasto w Tibii, na które mają być wysłane pieniążki [np. Venore]
* ilość zakupionych pakietów [np. 2]
Więc?
A no to zmienia postać rzeczy. Za takie coś nie można, chyba że byś podał tam nick swojej postaci, z której wysyłasz pieniądze.
Jastekowy
26-11-2009, 14:23
Tylko że nikt jeszcze nie kupił żadnego pakietu, więc niemożliwe jest dostanie bana za takie coś?
Tylko że nikt jeszcze nie kupił żadnego pakietu, więc niemożliwe jest dostanie bana za takie coś?
Moim zdaniem nie. Zbyt łatwo jest w ten sposób kogoś 'wrobić'. Powstaje przecież wiele aukcji bez wiedzy właściciela postaci...
W swietle tibijskiego prawa screenshot nie jest podstawa do otrzymania bana
dawno juz bylo powiedziane, ze zdjecie nie jest dowodem przestepstwa.
Rowniez zdjecie na aukcji tez nie moze byc dowodem. Znajde sobie na forum zdjecie kolegi xxx i wstawie je na aukcji, i co? Ma dostac za to bana?
Aukcje, zdjecia i innego rodzaju cytaty na stronach www nie sa powodem do bana.
Sytuacja jest taka sama, ze na forum.tibia.pl napisze ze gracz xxx powiedzia: "XXX [90]: Uzywam bota" i podeslalbym ten link jakiemus GM i na podstawie tego mialby dostac bana. Totalny bezsens prawda?
@1up:
uprzedziles mnie ;p
Jastekowy
26-11-2009, 15:35
Okej, wielkie dzięki za odpowiedź..
Pytam naprawdę, bo sprawa jest poważna.
O nie! Ważą się losy twojej postaci?!
Odpowiedź na twój problem brzmi: Nie, nie dostaniesz bana za coś takiego. Jak w sumie chyba już ci powiedzieli!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.