PDA

Pokaż pełną wersje : Przerażające potwory.

Voniek
27-11-2009, 17:43
Dziś rano CipSoft znalazł grubą kopertę przed drzwiami firmy. Drżącymi rękoma otworzyli ją i wyciągnęli kilka ilustracji nieznanych stworzeń oraz list. Oto co tym razem napisał.

Przyjaciele,

W ostatnim liście mówiłem o odwiedzeniu orków na stepach Zao oraz powrocie do Farmine. Krasnolud z Farmine powiedział, że większość tibijskich istot nosi obecnie nowe rzeczy ze sobą. Po zabiciu sporej ilości powszechnych potworów zamiast ogromnej ilości żywności i ciężkiego sprzętu ów krasnolud znalazł o wiele lżejsze przedmioty, które mogą być składane w plecaku w stos. Co więcej, udało mu się sprzedać większość z nich za jeszcze lepszą cenę, jak ciężkie rzeczy. Na przykład zdobył Carrion Worm Fang z Pesky Carrion Worm, które mógł sprzedać Fionie. Malunga natomiast zaproponował mu kilka złotych monet za kolec Thornback Tortoise. Słyszeliście już o tym? Jeżeli kiedykolwiek tu wrócę postaram się więcej dowiedzieć na ten temat.

http://images.tibia.pl/upimgs/12593386021336701969.jpg

http://images.tibia.pl/upimgs/1259338637747833524.jpg

Ale wracając do Zao... Wiem, że jesteście ciekawi tego, co tam się wydarzyło, więc postaram się skupić i szczegółowo to opisać. Natrafiłem na wiele dziwnych stworzeń i jak badacz moim obowiązkiem było przebadać je i dowiedzieć się o nich czegoś więcej. Wszystkie już nazwałem, także myślę, że można nazwać mnie teraz także zoologiem. Ponadto obserwacje te pomagają zapomnieć o mrocznej pustce attache mojej duszy. Dołączam kilka własnoręcznie zrobionych zdjęć. Ostrzegamy jednak, że niektóre z nich są bardziej niż przerażające...

http://images.tibia.pl/upimgs/12593386602143031825.jpg

Wrogi klimat suchych i pokrytych kurzem stepów Zao nie odstrasza owadopodobne formy życia. Na przykład odkryłem podły gatunek chrząszczy. Nazwałem je Lancer Beetles. Często można spotkać je w grupach. Ich wilczy apetyt pochłania całe obszary, a one same rozprzestrzeniają choroby i zarazę gdziekolwiek pójdą. I oczywiście, pająki... te małe trąby powietrzne wściekłości... Spotkałem przedstawicieli tego strasznego gatunku w podziemnych jaskiniach, gatunku, który łapie swoje ofiary w najokrutniejszy z możliwych sposób: poprzez wibracje wydawane przez odwłok ofiara jest przyciągana, a następnie ogłuszana.

http://images.tibia.pl/upimgs/12593386801773788416.jpg

Znalazłem także większe stworzenie, agresywne zwierzę, którego ryk jest niczym grom, a zęby ma niezwykle ostre – nazwałem go Gnarlhound. Widziałem jak niektóre z nich były używane przez orków do polowań, jako zwierzęta pociągowe, a niekiedy nawet jako źródło pożywienia. Orc Marauders jeżdżą na nich jednocześnie walcząc z przeciwnikiem. Prawdopodobnie dzięki tym jeźdźcom hordy orków starają się przebić przez barykady miasta jaszczurów - Zzaion. Jednakże nigdy ich próba przejęcia kontroli nad miastem nie trwa długo, tak więc bitwa szybko się kończy, a orkowie wracają do swoich baz, gdzie podobnie jak jaszczury przygotowują się na następną bitwę.

http://images.tibia.pl/upimgs/1259338710387373374.jpg

Obawiam się jednak, że większe zło czai się w Zao. Pozwólcie mi to wyjaśnić...

Po odwiedzeniu jaskiniowców wraz z samotnym podróżnikiem udaliśmy się w kierunku Szczytów Płomienia Smoka. Wczoraj doszliśmy do podnóży gór. Niestety ostatniej nocy byłem nękany przez straszny koszmar. Sen był tak żywy i przerażający, że nie śmiem znowu kłaść się spać. Myślę, że śniłem o tym, co mnie za górami czeka...

http://images.tibia.pl/upimgs/12593387631684744095.jpg

Goniły mnie jaszczury. Jaszczury, których nigdy wcześniej nie widziałem... dobrze wyszkolona armia składała się z jaszczurzych legionistów, elitarnych oddziałów świetnie wyszkolonych strażników oraz jaszczurzy kapłan smoka operujący potężna magią, której używał aby podpalać wszystko w zasięgu wzroku. Były także nieco nadpobudliwe jaszczury, których styl walki był niebezpieczny nawet dla ich samych. Jaszczury Zaoguns, nazwa ta nawet teraz odbija się szerokim echem w mojej głowie... Widziałem jeszcze ciemnoskóre jaszczury, które wyglądały jakby czarny oleista substancja płynęła w ich żyłach, jakby mrok wybrał ich na swój dom. Ich dusze musiały zostać doprowadzone do szaleństwa...
Widziałem jednak jeszcze bardziej przerażające istoty... Jaszczurze wojska były prowadzone przez smoki... potężne smoki - Draken Warmastery pełne wściekłości i czystej energii oraz Draken Spellweavery rzucające zaklęcie mogące zniszczyć całe armie.
Nagle kilka strasznych smoków pojawiło się w moim koszmarze. Ich ciała wyglądały tak, jakby próba przemiany nie do końca się udała... dziwactwa wrzeszczące w wiecznej agonii. Próbowałem uciekać, ale nie mogłem ruszać nogami, krzyczałam... i wreszcie obudził się cały zlany potem.

http://images.tibia.pl/upimgs/1259338786667942453.jpg

http://images.tibia.pl/upimgs/12593388001721108763.jpg

Nawet teraz, kilka godzin po wszystkim czuje się tak, jakby cała moja energia życiowa została wyssana z mojego ciała. Coś zatruwa mój umysł. Może już zbyt wiele czasu spędził w pobliżu tych czarnych kałuży. Obawiam się, że moja ciekawość może mnie tym razem doprowadzić do śmierci, jednak zdobyta wcześniej wiedza i doświadczenie nie zostaną zmarnowane. Właśnie dlatego do was piszę. Nawet jeśli moje ciało umrze, mój duch będzie żył dalej.

Z poważaniem,
Amaro

Kto może znieść takie koszmary? Amaro wydaje się być w niebezpieczeństwie. Co o tym sądzisz? CipSoft otworzył właśnie specjalny temat, gdzie można znaleźć krótką listę (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=25678317#post25678317) podsumowującą nowe treści przedstawione w niniejszej zapowiedzi. Wątek jest zamknięty, jednak w poniedziałek 30 listopada zostanie otworzony. Jeśli chcesz zobaczyć inne ilustracje zrobione przez Amaro odwiedź wspierane i promowane strony (http://www.tibia.com/community/?subtopic=fansites).

Capality
27-11-2009, 18:26
strasznie kojarzy mi sie z Diablo II

Pan i Wladca
27-11-2009, 18:26
Jeju jak ta chmara much mnie zawsze w Diablo wkurzała :>

@up
no nie? Najbardziej te muchy właśnie i terramite :>

Wylansowany
27-11-2009, 18:29
Zastanawiam się nad jednym:
Duża liczba nowych potworów = duża liczba nowych expowisk?

Capality
27-11-2009, 18:34
@Pan i Wladca
Muchy, te tunele z robalami, jaszczury jakies... Rodem z II aktu :D

@Edit:
Mi sie zdaje czy te muszki to szafiry :D?

Vesperus
27-11-2009, 18:35
Te ciasne tunele z robakami, ta szarańcza na pustyni jak by nie patrzyć przywołuje na myśl 2 akt z diablo2.

Podobnie jak wypadające różnorakie wartościowe itemy z mobów na sprzedasz. W WoWie co rusz wypadają tzw. "trash itemy". To urozmaici trochę rozgrywkę no i łatwiej zbierać itemy z mobów niż kasę ;p

Słyszałem również że będą questy polegające na zebraniu określonej ilości itemów i odniesieniu ich do NPC. I że każdy z nich będzie można wykonać raz dziennie. Coś jak daily questy z WoWa.

Mimo coraz większej ilości podobieństw do innych gier coraz bardziej podoba mi się kierunek w którym zmierza Tibia. I tak w dzisiejszych czasach ciężko wymyślić coś innowacyjnego, podobnie jak za 10 lat będzie trudno znaleźć nieużywany login ;p. Swoją drogą, chciałbym zagrać w WoWa z Tibijską grafiką :D To jest coś innowacyjnego! Oby tak dalej Cipsoft!

Kubaland
27-11-2009, 19:16
Ładnie zrobione te potworki, ale pewnie tylko 1 czy 2 dla FACC ;)
@Wylansowany: No, z tego co widzę, to każdy nowy jest na nowym terenie, więc raczej tak :D

GargoinX
27-11-2009, 19:27
Zastanawiam się nad jednym:
Duża liczba nowych potworów = duża liczba nowych expowisk?

Nie zaprzeczę temu, ale dodam, że z pewnością expowiska te będą się znajdowały na PACC area. Szczerze rozśmieszyły mnie te pająki, nie wyrabiam z ich odwłoków ;D. Ogólnie podobają mi się te potwory.

Ghernie
27-11-2009, 20:51
Jak to wygląda... szczególnie pająki. Gz grafik.

Rejestr
27-11-2009, 21:00
Te te insect swarm...1 raz zobaczyłem:
Diablo 2 akt 2....

Cóż...potworki wyglądaja jak dla małych dzieci (gdzie ten GS z Tibi 7.6?..)..gz cipki czekam tylko na reklame w TVP 1 o 7 nad ranem w programie "Jedyneczka"

G.H.
27-11-2009, 21:44
Teraz pytanie czy dojdzie coś dla FACC??

..::QRAS::..
27-11-2009, 22:12
Teraz pytanie czy dojdzie coś dla FACC??

ale po co powiedz mi ?

Rejestr
28-11-2009, 00:08
@QRAS
FACC = PACC = kasa

Arcan
28-11-2009, 00:16
Możesz jaśniej?

Rejestr
28-11-2009, 00:31
Jeśli osoba która ma FACC zobaczy jakie potworki można spotkać na drodze tylko dla PACC, wtedy zakupuje PACC'a jeśli nie wie a ogląda tylko filmy lub zdjęcia jej ochota na zakup spada (no chyba że nei patrzy na potworki, tylko na urozmaicenai ale zawsze w Tibi liczyły się fajne potworki i fajne potworki mialy zawsze PACC.). NIE FAWORYZUJE FACC'a, wręcz przeciwnie, ale cóż na pewno dwa, trzy rodzaje potworków takich danych gdzieś nie wiem na Jakundaf Desert nie byłoby jakąś wielką stratą dla Cipek. Why?

Bo jeśli taki osobnik wejdzie po raz enty w miejsce gdzie się respi nie wiem Insect Swarm albo Sand Crawler i zobaczy jak chmara graczy, złodzieji, spammerów, dzieci krzeseł itd stoi po 1h żeby tylko ubić 2 (albo nawet i nie) potworki to wiadomo że odrazu będzie miał ochotę poexpić sobie na tych potworkach bez ryzyka że ktoś Ci exp zajmie, ew. że jakieś 30 graczy będzie czekać na jednego potworka.

Gonzo
28-11-2009, 01:34
strasznie kojarzy mi sie z Diablo II

To samo pomyślałem. Już trochę CipSoft przesadza z wzorowaniem się na Blizzardzie.

Kubaziom96
28-11-2009, 04:07
a mi sie podoba SUPER pomysl!

Mroczny_Angel
28-11-2009, 07:46
hmm tsaa teraz tylko czekac az mozna bedzie wkladac runy w itemy:F ogolem mogliby wziąć przykład z innych mmorpg i dodać o wiele lepsze party bo i tak Tibia nie ma już dla mnie tego klimatu sprzed 7.6 gdzie skill w pk sie liczyl... pamietam jeszcze te żalosne czasy wygladu gs'a i beholder'a komiczne to bylo;D aj to juz nigdy nie wroci niestety ale i tak duzoo sie tu pozmienialo na plus mimo troszke utraty klimatu gra czekam na wiecej;>

neji13
28-11-2009, 07:59
najfajniejszy orc maruder :D

Ulrichs
28-11-2009, 08:38
Moim zdaniem ciekawy bedzie ten update :) trzeba kupic PACC ^^ :]

Xadi
28-11-2009, 12:12
obejrzyjcie to jakby ktoś nie widział
ewidentnie update dla hlvli ja swoim 150 ed tam bym solo nie dał radyy ;/
może i dałbym rade pozabijać je solo, ale ich jest tak dużo naraz że jest ciężko tam samemu expić
obejrzyjcie filmik z test servera, sam początek wyspy jest zadziwiający ^^

http://www.youtube.com/watch?v=8N6z_3SIzKo

te potwory będą występować tylko na wyspie Zao...
jeszcze mnie ciekawi jedno "Ghastly Dragon, 4600 XP..."
ciekawe na co są osłabione te dragi...

grubykebab
28-11-2009, 17:42
diablo 2? tylko nie to qrwa !

epikk
28-11-2009, 19:29
Czy to oznacza nowy kontynent? :)

..::QRAS::..
28-11-2009, 21:38
Czy to oznacza nowy kontynent? :)

tak za gorami od vengoth (gdzie vampy)

Evil Maul
29-11-2009, 08:41
bida z nyndzą

Frezko
29-11-2009, 13:36
Żal potwory wyglądają dziecinie znowu robota na odpierdziel tak dzieci kupcie Pacca że by cipsoft miał dzięki wam więcej pieniążków prawie wcale nic nie robiąc.

mkbewe
30-11-2009, 08:19
jednego sie nie trzeba obawiac - cipy nigdy nie dorosna nawet w polowie do Blizzarda ;)

Cezzy
30-11-2009, 10:01
Po co nam nowe stwory, jak jeszcze nie naprawili wielu błędów chodzby i na Tibii Com? Jest wiele bugów, ludzi kicka, debuguje, a oni sie bawią w pajączki - Nie no, zajebiście. Hail 7.6

RedFOg
30-11-2009, 17:59
aż sie łezka w oku kręci jak człowiek staruteńkie D2 wspomina...
i w sumie dobrze że Tibia się rozwija i stara się wychodzić do ludzi ale...
jak zwykle wszystko zgarną dzieci PACCa, co jeszcze bardziej odstraszy ludzi chcących grać za darmo i bez ograniczeń (mogli by IS zrobić i w zamian ograniczyć PACCa do samych zaklęć i questów a przepustki na obecne PACC area by się w IS kupowało...)
Dobra gra musi mieć też odpowiedni klimat a klimat tibijski zniszczyły hordy polaków na botach... do przemyśleń...

G17
30-11-2009, 20:37
jednego sie nie trzeba obawiac - cipy nigdy nie dorosna nawet w polowie do Blizzarda ;)

a co moga lepszego zrobic jak to marna gra 2d?
tibia nie ma przyszlosci
wszystko co robia to dno jak Yalahar i jego klatki z mobkami

http://www.youtube.com/watch?v=8N6z_3SIzKo
5:08
tyle dragonow to nawet ja nie stawialem jak bawilem sie w mapmakera do Yurotsa

Aruna
30-11-2009, 22:48
taki 200+ ek puści bota na dragi ^^ i ma w chuj siana

GargoinX
30-11-2009, 23:27
Czytałem gdzieś (tibiaspy chyba), że te dragi były przyzwane przez gm'a, a normalnie jest ich tam mniej. Ale do końca pewny nie jestem.

Argen
01-12-2009, 09:58
Powiem tylko, że WSZYSCY nie grający już w Tibie koledzy mieli niezłą zlewe z "Przerażających potworów" haha.

Frezko
01-12-2009, 12:35
Powiem tylko, że WSZYSCY nie grający już w Tibie koledzy mieli niezłą zlewe z "Przerażających potworów" haha.
Dokładnie :D

Pirate Cutthroats
01-12-2009, 13:05
już bardziej przerażający jest mój kot jak się nie wyśpi

ale dobrze, że coś dodają, grafika wygląda coraz bardziej blizzardowo, wkrótce pewnie będzie wyglądać jak WoW tyle, że w 2D

Duszan
01-12-2009, 20:07
Kiedy będzie można zobaczyć na stronie tibia.com dane postaci?

Co do tematu to badziewne te potwory ;d

RedFOg
01-12-2009, 21:12
@UP:
dane postaci masz na tibia.com, wystarczy odpowiednia opcja z zakładki community bodaj i nick postaci...

kurde mogli by choćby tą cholerną Tiqande dla FACC zrobić w zamian za te nowe teren dla PACC... co up to jeden nowy i nowe mobki a my na FACC (na n-pvp szczególnie...) po 10 sie tłoczymy w JEDNEJ kopalni (i tak codziennie, w godzinach szczytu w święta i wakacje to cud wogle wolnego dwarfa do traina czasem znaleźć...)

grzes
02-12-2009, 08:08
@UP:
dane postaci masz na tibia.com, wystarczy odpowiednia opcja z zakładki community bodaj i nick postaci...

No właśnie koledze chodziło o to że się nie da, bo funkcja została wyłączona.

Iski1906
02-12-2009, 08:32
Up 2x

Niech nic nie dodają dla facc tibia i tak jest grą w której masz ten przywilej i grasz za darmo. To jest pieniądz dla cipów jeśli lubisz grać to zapłać i ciśnij jeśli nie aż tak bardzo to nie narzekaj to nie są aż tak wielkie pieniądze nie stać cię na 3 miechy weź na miesiąc.
Masz 15 lat i nie masz pracy?? Żaden problem zawsze coś się znajdzie TRZEBA TYLKO CHCIEĆ SIĘ RUSZYĆ
Jesteś dorosły ale masz rodzinę?? opuść fajki piwko?? Tobie też coś się należy kup pacc na miesiąc potem jak się pochytasz kup za kasę przez tibie.

Więc proszę nie narzekajcie na to że większość jest dla pacc. Moim zdaniem tak jest dobrze i przynajmniej nie widzę tych nobów dookoła. Może i dlatego gram na premi:P

Askaral
02-12-2009, 14:12
Tez macie takie wrazenie, ze styl rpg nie pasuje do tipijskiego opisu updata?

Shuzitzu
02-12-2009, 14:44
Podoba mi sie to strasznie ;p
Rodem z Diablo 2 ; )
I like it ; )
Po raz pierwszy Cipsoft dodaje tereny na zimowy update ; O
Bardzo piknie ;p
Tylko czekać, aż kupie pacca 8o :cup:

Frezko
02-12-2009, 14:48
Trzeba byc niezwykłym idiotą i debilem że by kupowac pacca w tibi :D A z diablo 2 to tylko pomysł jest ściągnięty lez wykonanie lipne.

GargoinX
02-12-2009, 14:59
Trzeba byc niezwykłym idiotą i debilem że by kupowac pacca w tibi

Gdyby nie ci idioci i debile to Tibia by stała w miejscu.

...XXX...
02-12-2009, 15:43
nie ma to jak pod*******ac pomysly z DIABLO II albo RuneScape GL.
pomysly sie juz skonczyly?

Krwiopalczasty
02-12-2009, 16:01
lepsze stare a sprawdzone pomysły niż nowe a słabe wiec dobrze ze cipsoft wzoruje sie na tak dobrym studiu jak blizzard

Frezko
02-12-2009, 18:54
Gdyby nie ci idioci i debile to Tibia by stała w miejscu.

i by było dobrze wiele osób by zostało w grze

GargoinX
02-12-2009, 19:06
i by było dobrze wiele osób by zostało w grze

Ale jeszcze więcej jest w grze gdy ona się rozwija, a Cipom nie zależy na tym by mieć "starych wyjadaczy", lecz by mieć jak najwięcej ludzi kupujących PACC'a. W końcu oni też ludzie - ciężko pracują by utrzymać swoje rodziny i zarabiać też muszą.

Frezko
03-12-2009, 14:42
Ale jeszcze więcej jest w grze gdy ona się rozwija, a Cipom nie zależy na tym by mieć "starych wyjadaczy", lecz by mieć jak najwięcej ludzi kupujących PACC'a. W końcu oni też ludzie - ciężko pracują by utrzymać swoje rodziny i zarabiać też muszą.

Buhehehe zobacz sobie ile teraz jest ludzi w grze a ile było w wersji 7.6

epikk
03-12-2009, 15:36
Nie mogę pojąć niektórych z was. Protesty, że nie robią nic dla facc. To tak jakby w sklepie nie było nic za darmo do "kupienia". Do póki nie zrobią tibii na silniku Flesza, to ta gra nie pójdzie do przodu. Sami przyznają, że ciężko im znaleźć pracowników z odpowiednim wyszkoleniem do programowania w C++

Jedyne co mnie martwi, co już ktoś zdążył wspomnieć wcześniej, to fakt, że szmacą się, bo ich bronią przeciwko innym MMPORG był klimat, a teraz idą na kasę. Boty są wszechobecne, które tak naprawdę są tolerowane przez CIP Soft. Co do nowych terenów.... boty boty i jeszcze raz boty.

zenobiuszpall
03-12-2009, 17:42
Nie mogę pojąć niektórych z was. Protesty, że nie robią nic dla facc. To tak jakby w sklepie nie było nic za darmo do "kupienia". Do póki nie zrobią tibii na silniku Flesza, to ta gra nie pójdzie do przodu. Sami przyznają, że ciężko im znaleźć pracowników z odpowiednim wyszkoleniem do programowania w C++

Jedyne co mnie martwi, co już ktoś zdążył wspomnieć wcześniej, to fakt, że szmacą się, bo ich bronią przeciwko innym MMPORG był klimat, a teraz idą na kasę. Boty są wszechobecne, które tak naprawdę są tolerowane przez CIP Soft. Co do nowych terenów.... boty boty i jeszcze raz boty.

ZGADZAM SIĘ !!!! z przedmówcą :baby::baby:

Albertus
03-12-2009, 20:12
Dla mnie tibia idzie w dobra stronę , a gram w nią od końca 4 klasy szkoły podstawowej (obecnie 2 zawodówki). Owszem jest parę błędów , ale Nic nie jest idealne.

Co do facc. Jestem za tym żeby darmozjadom prawie nic nie dawać , można im dodać z 2/3 pojedyncze spawny nowych monsterow by darmozjady chciały pacc kupić.

Niech każdy z was zada sobie pytanie przed napisaniem głupiego postu z prośba o rzeczy dla facc. Czy wy pracowalibyście za darmo?

Czy jak do sklepu zachodzicie to wam coś za darmo dają? No chyba ze degustacje (czyli facc).

PS. Potworki fajne. Mi się podobają.

Frezko
04-12-2009, 16:07
ale Nic nie jest idealne.
Wow ?
Co do facc. Jestem za tym żeby darmozjadom prawie nic nie dawać , można im dodać z 2/3 pojedyncze spawny nowych monsterow by darmozjady chciały pacc kupić.

Niech każdy z was zada sobie pytanie przed napisaniem głupiego postu z prośba o rzeczy dla facc. Czy wy pracowalibyście za darmo?

Ty ich nazywasz darmozjadami a ja mogę cię z czystym sumieniem nazwac Frajerem kupowac pacc w tibi to tak jak by płacic za komputer a dostac tylko klawiaturę. Może facce po prostu chcą żobaczyc jak cipsoft zaczyna dbac o graczy a nie o kase i w tedy zakupią pacc jak będą widziec że zależy cipom na grze a nie na kasie z niej.A co do tego że uznałeś te potwory jako fajne to świadczy to o tym że nie widziałeś dobry potworów z dobrego RPG w co ty wcześniej grałeś w Super Mario ? I teraz ty zadaj sobie pytanie czy byś wydał kasę na słabą klawiaturę jeśli by kosztowała tyle samo co komputer ?

Albertus
04-12-2009, 21:04
grałem w rożne gry RPG ale to było dość dawno , w tibie rypie od bardzo dawna i szczerze podoba mi się prawie każdy dodany potwor. Lubie nowości.

Czemu mówisz ze klawiatura ma być słaba? Dla mnie tibia jest świetna gierka.

Zle to porównujesz ; ja to patrze na to tak.

Możesz iść sobie do dyskoteki gdzie potańczysz itp. ale musisz zapłacić wejściówkę , albo możesz sobie w domu włączyć muzyczkę i wywijać ;D

Dyskoteka = pacc
Domowe Disco = facc

I to była by taka sytuacja jak by ktoś kto wolał zostać w domu/nie stać go na wejściówkę krzyczał na środku ulicy tak aby go wszyscy słyszeli (forum) ze chce mieć w domu profesjonalne sprzęty , DJ itp. itd.

Zresztą patrząc z drugiej strony , na Facc jest ZNACZNIE więcej noobow , wiec Cip Soft nie musi się o nich martwic bo to oni psuja klimat gry. Nie mowie ze na pacc ich nie ma... Tyle ze na Facc znaleźć kogoś porządnego jest ciężko , natomiast noobow klej się do ciebie dziesiątkami. Na pacc dużo ciężej jest znaleźć nooba niż na facc.

Pyza tym pacc to groszowa sprawa , dosłownie. Dla każdego kto skończył 10 lat nie powinno być problemem uzbieranie 40 zl na miesięcznego pacc...)

Oprócz wyżebrania Pacc od rodziców/babci itp. (Czego ja nie robię , chociaż jak kiedyś mnie zapytali co chce na urodziny to powiedziałem żeby mi się do softow dołożyli , no i tak było ;D ale to już inna sprawa)

Ja na swoje pacce zarabiałem sam. Mógłbym z punktu podać z 10 form zarobku dla nieletnich , od małego kombinowałem pieniążki to gdzieś poszedłem grzybów nazbierałem , to jagód. Tam zaleciałem puszki sprzedać a jeszcze gdzieś indziej przekopałem starszej pani ogródek.

Praca jest tylko chęci nie ma. W Moim wieku (17lat) Obecnie zarobić na pacc to jest nic , 100 to można wyciagnac dniówkę jak się gdzieś do roboty idzie;

Frezko
05-12-2009, 09:16
grałem w rożne gry RPG ale to było dość dawno , w tibie rypie od bardzo dawna i szczerze podoba mi się prawie każdy dodany potwor. Lubie nowości.
Widzę że nie grałeś w dobre RPGi jak sugerujesz że dobrze wyglądają niektóre potwory w tibi sry ale nie kręci mnie bicie potwora co ma twarz jak Plastuś
Dla mnie tibia jest świetna gierka.
Bo nie widziałeś innych gier mono

Możesz iść sobie do dyskoteki gdzie potańczysz itp. ale musisz zapłacić wejściówkę , albo możesz sobie w domu włączyć muzyczkę i wywijać ;D

Dyskoteka = pacc
Domowe Disco = facc

I to była by taka sytuacja jak by ktoś kto wolał zostać w domu/nie stać go na wejściówkę krzyczał na środku ulicy tak aby go wszyscy słyszeli (forum) ze chce mieć w domu profesjonalne sprzęty , DJ itp. itd.

Dam ci teraz inne porównanie
masz do wyboru 2 restauracje w jednej z nich widzisz że robią wszystko na odwal byle by obsłużyc klienta i wyciągnąc od niego kase a pamiętasz że kiedyś była to dobra restauracja i wiesz że takie samo danie jakie przyżądza ta restauracja możesz zrobic sam w domu lecz na drugiej stronie widzisz inną restauracje gdzie się starają dbają o klientów więcej dan lepsze wszystko i dania w tej samej cenie co w tej pierwszej to którą restauracje byś wybrał ?
i klient by się żalił że kiedyś pierwsza restauracja była dobra i oczekuje że tam te czasy może powrócą

Zresztą patrząc z drugiej strony , na Facc jest ZNACZNIE więcej noobow , wiec Cip Soft nie musi się o nich martwic bo to oni psuja klimat gry. Nie mowie ze na pacc ich nie ma... Tyle ze na Facc znaleźć kogoś porządnego jest ciężko , natomiast noobow klej się do ciebie dziesiątkami. Na pacc dużo ciężej jest znaleźć nooba niż na facc.

Z tego co ja widziałem to na Facc czy Pacc jest tyle samo noobów tylko że na facc nooby nie chcą płacic za robotę na odpierdziel

Pyza tym pacc to groszowa sprawa , dosłownie. Dla każdego kto skończył 10 lat nie powinno być problemem uzbieranie 40 zl na miesięcznego pacc...)

Oprócz wyżebrania Pacc od rodziców/babci itp. (Czego ja nie robię , chociaż jak kiedyś mnie zapytali co chce na urodziny to powiedziałem żeby mi się do softow dołożyli , no i tak było ;D ale to już inna sprawa)

Ja na swoje pacce zarabiałem sam. Mógłbym z punktu podać z 10 form zarobku dla nieletnich , od małego kombinowałem pieniążki to gdzieś poszedłem grzybów nazbierałem , to jagód. Tam zaleciałem puszki sprzedać a jeszcze gdzieś indziej przekopałem starszej pani ogródek.

Praca jest tylko chęci nie ma. W Moim wieku (17lat) Obecnie zarobić na pacc to jest nic , 100 to można wyciagnac dniówkę jak się gdzieś do roboty idzie;
Po co mam płacic kasę w grze w której producent się nie stara wcale jak mogę zapłacic za profesionalnie wykonane dzieło w tej samej cenie

Albertus
05-12-2009, 09:27
Widzę że nie grałeś w dobre RPGi jak sugerujesz że dobrze wyglądają niektóre potwory w tibi sry ale nie kręci mnie bicie potwora co ma twarz jak Plastuś

Gralem w stare klasyki. A z tymi potworami chodziło mi o to ze są fajne pod względem tego ze będzie jakieś urozmaicenie , bo wygladowo tez nie za bardzo mi się podobają.

Dam ci teraz inne porównanie
masz do wyboru 2 restauracje w jednej z nich widzisz że robią wszystko na odwal byle by obsłużyc klienta i wyciągnąc od niego kase a pamiętasz że kiedyś była to dobra restauracja i wiesz że takie samo danie jakie przyżądza ta restauracja możesz zrobic sam w domu lecz na drugiej stronie widzisz inną restauracje gdzie się starają dbają o klientów więcej dan lepsze wszystko i dania w tej samej cenie co w tej pierwszej to którą restauracje byś wybrał ?
i klient by się żalił że kiedyś pierwsza restauracja była dobra i oczekuje że tam te czasy może powrócą

I tu się nie zrozumieliśmy. Ty porównujesz

Tibia - inne Gry

a ja porównuje

Pacc - Facc

wiec taka dyskusja nie ma sensu bo mi chodzi o co innego , tobie o co innego.

Z tego co ja widziałem to na Facc czy Pacc jest tyle samo noobów tylko że na facc nooby nie chcą płacic za robotę na odpierdziel

Nie mowie ze na pacc nie ma noobow , ale zwykły podstawowy przykład , na pacc jak jakiś kolo podejdzie i powie free itanz to naprawdę rzadka sytuacja. Obecnie mieszkam w venore ale pojawiam się tam dosłownie żeby zostawić loota/kupić smp albo się wylogować. I czemu każdego dnia przynajmniej 5-6 osób prosi mnie o free itanz , i w 90 % są to brazylijczycy... A levelu nie mam jakiegoś dużego... ciekawe co musi przeżywać taki 300+ który wbiega na facc... szok!

Po co mam płacic kasę w grze w której producent się nie stara wcale jak mogę zapłacic za profesionalnie wykonane dzieło w tej samej cenie

Wiec jeżeli ta gra ci nie sprawia przyjemności to nie plac , i graj w inna. Co za problem? Dla mnie sprawia przyjemność taka jaka jest wiec place.

Chyba logiczne;

epikk
05-12-2009, 10:21
Dobra, Panowie, wystarczy wziąć mape tibii, i sprawdzić jaki obszar ( kontynent) jest dostepny za darmo. Spora centralna część, myślę , że nawet większość jest dostępna bez opłat. :)

Albertus
05-12-2009, 10:49
większość może nie , ale na pewno 40 % całej mapy (przed update) bo po update maja wprowadzić ta nowa wyspę i podobno ma być Duuuza... ale i tak facc dostaje bardzo duży kontynent.