PDA

Pokaż pełną wersje : Grupa "Krytycy"

Ghost Nieudany
07-01-2005, 19:12
Witam!

Ja i Rankor rozmyślaliśmy nad założeniem grupy "Krytycy". Zgromadzenie to zajmowałoby się ocenianiem, recenzowaniem praktycznie wszystkiego - od grafik poczynając, poprzez opowiadania, na grach kończąc. Ale pytamy was - czy taka grupa podoba się wam? Czy jest sens jej zakładania? Dr. Omader nie zgodził się - ale być moze z waszą pomocą, z waszym poparciem, zgodzi się na założenie grupy "Krytycy"?

Czekamy na opinię, i pozdrawiamy!

Podpisano - Ghost Nieudany oraz gościnnie Rankor.

Str4t0s
07-01-2005, 19:21
jestem za :D.Sam jestem krytykiem.Lubie krytykowac wszystko :D :D.
EDIT : MAm pomysl na range : 1337 |< r y t y |< albo 1337 krytyk bez l33ta zastosowanego w slowie krytyk

By$iu
07-01-2005, 19:23
Jestem ZA! Myśle, że ta grupa miała by sens dla Tibia.pl. Była by to grupa ludzi porządnych, którzy by sie zajeli ocenianiem innych prac.

Vanessa
07-01-2005, 19:38
Jestem ZA! Myśle, że ta grupa miała by sens dla Tibia.pl. Była by to grupa ludzi porządnych, którzy by sie zajeli ocenianiem innych prac.
Chcesz krytykować, oceniać - to krytykujesz w temacie z danymi pracami... po co do tego osobne forum?

A co do oceniania innych rzeczy - chcesz ocenić książkę - robisz to na forum grupy zajmującej się książkami, itp.
Nie widzę sensu istnienia tej grupy.

TheNatoorat
07-01-2005, 19:39
Jestem ZA! Trzeba wreszcie mieć miejsce, w którym każde zdanie na jakiś temat i każdy gust będzie miało jakieś spokojne miejsce w którym mogłoby egzystować.
A jeśli taka grupa nie powstanie, to będę krzyczeć aż powstanie!

Dr. Omader
07-01-2005, 19:40
Powiedzcie mi jedno:
Po co jest wam grupa i forum zeby krytykowac czyjes prace/tematy?
Co bedziecie sobie tam wklejac czyjs temat i pisac: "oh tak, uwazam ze autor nie stosujac odpowiednich znakow interpunkcyjnych blablabla"?

Nie widze sensu w istnieniu takiej grupy i jesli ktos nie wytoczy jakis mega dobrych przykladow dlaczego taka mialaby powstac to nie powstanie.

@up: www.forum.tibia.pl <kazdy temat sie do tego nadaje.
Dalej nie widze sensu w tej grupie.

Vanessa dobrze napisala dlaczego nie ma sensu tworzyc takiej grupy :)

By$iu
07-01-2005, 19:56
No tak, ale mozną by w tej grupie dac link do tematu np. i tam grupa by podzielelila by sie swymi wrazeniami, wystawić ocene. Potem przectawiciel 'gildi' napisał by w imieniu grupy ocene i nie musiało by być tyle postów. Nie zrzeszeni to dej grupy wystawiali by dalej swe opinie.

Iron
07-01-2005, 20:10
najlepiej zamiast kogoś krytykowac to wziąść się samemu do pracy i robic coś pożytecznego

Rankor
07-01-2005, 20:15
najlepiej zamiast kogoś krytykowac to wziąść się samemu do pracy i robic coś pożytecznego

Jakis przyklad moze?? Widzisz krytyka jest potrzebna wszedzie ale o tym pozniej...

Dezerter De'War
07-01-2005, 20:41
@up
taaa ale zalezy czyja jak mozesz stwierdzic czy ktos krytykuje jakos porzadnie czy nie? mozna niby czekac az napisze kilka postow ale nada to niewiele o nim siwadczy

@irek(jzu nie)
nie musisz byc w specjalnej grupie zeby krytykowac a z koleji obmawianie kogos na forum do ktorego nie ma on dostepu jest chamskie

ALBERT
07-01-2005, 20:53
mi to tam wisi...
Nie jest ta grupa na tym forum niezbędna lecz....
jak się uprzeć można to gdzieś zmieścić :P
Ale to nie od nas zależy :)

Sakumil
07-01-2005, 21:03
Jestem za ! A po co sa krytycy na prawde ?! byli by tak jak prawdziwi byli by oceniali filmy i kazdy zanim by sciagal zobaczyl by opinie krytykow i by wiedzial co film prezentuje. Tak samo zdjecia itp. Udzielali by rowniez porad dotyczacych filmu, Fake'a czy ss'ow, autor by wiedzial co zrobil zle i moglby poprawic blad. Wogloe to fajnie by bylo, sam bym chcial nalezec do takiej grupy. Byli by jak experci w danej dziedzinie. Jak juz ktos slusznie zauwazyl nie bylo by 300 zbednych postow tylko jeden konkretny. Jak dlamnie jest to potrzebne jestem ZA !! powiem jak wałęsa " jestem za a nawet przeciw " !! :P

Dezerter De'War
07-01-2005, 21:13
@sakumil

co do filmow to nie lepiej samemu obejrzec i ocenic
czlowiek nie jest nieomylny

nie musza istrniec zeby oceniac...

jesli kazdy tak moglby wejsc...nie wiem czy chcialbym byc oceniany rzez czlowieka ktory nawet w zyciu nie przeczytal nawet 1 ksiazki :S

Ashlon
07-01-2005, 21:29
No tak, ale mozną by w tej grupie dac link do tematu np. i tam grupa by podzielelila by sie swymi wrazeniami, wystawić ocene. Potem przectawiciel 'gildi' napisał by w imieniu grupy ocene i nie musiało by być tyle postów. Nie zrzeszeni to dej grupy wystawiali by dalej swe opinie.

Wg mnie pomysl troche nietrafiony, poniewaz takie "zgadanie sie" i obgadanie waznej sprawy zajeloby grupie prawdopodobnie kilka dni, a czasami temat jest nieaktualny juz po kilku(nastu) godzinach.

Kellrok
07-01-2005, 21:50
dla mnie tez to nie ma sensu... bo przeciez kazdy ma inny gust... wiec nie mozemy wybrac kilku osob zeby reprezentowaly cale forum.... a pozatym przeciez i tak kazdy krytykuje grafiki itp. jak sie pojawia w danym podforum...

Rankor
07-01-2005, 22:03
Wiekszosc osob zle nas zrozumiala. My chcemy narzucic styl wypowiedzi. Chemy skonczyc z komentarzami typu "bardzo fajne pisz dalej". Czy to ma sens, nie. Czy to zmieni chociaz kilka osob, moze. Czy powstanie ta grupa mysle, ze nie. Jednak Gdyby ise udalo, podjelibysmy wlasciwe decyzje. Poza tym kto powiedzial, ze krytyka to tylko wypisanie bledow. Nie zapominajmy o krytyce pozytywnej... To, tyle.

@down
Ehhh i od razu widac, ze nie czytales wszystkiego. Zacznijmy od tego, ze ss'y z tibii raczej dziwnie sie ocenia... Poza tym jak pisalem my chcemy u ludzi narzucic styl wypowiedzi. Sensowna krytyka. Coraz bardziej denerwuja mnie komentarze w stylu "Jest gites pisz dalej", albo "To jest be". Poza tym nawet jesli grupa jakims cudem zostala stworzona. Razem z Ghostem ustalilibysmy czy jest sens dalej sie w tym babrac...

Zindahjira
07-01-2005, 23:01
Greetings!!

Jestem przeciw. Chcesz skrytykować czyjegoś ss'a? To napisz to w jego temacie. Podoba Ci się lub nie film/książka? Zgłoś się do grupy odpowiadającej za dany temat.
Gdybyś założył grupę gdzie można krytykować wszystko jak leci to pewnie powstałby jeden wielki bałagan. Nawet na forum są uporządkowane tematy a i tak co jakiś czas znajdzie się ktoś kto się wyłamie i napisze swój podobny. Nie o to chodzi. Grupa powinna się zajmować głównie jedną dziedziną. Jak to mówią: "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego".

Powodzenia na polowaniach życzę.

Tana
07-01-2005, 23:43
Krytycy, to troche zly pomysl. Takie 'krytykowanie' moze w pewnym momencie przerodzic sie w cos, co obecnie obserwuje w dzialach z naszymi 'tworami' - wszystko jest be albo wszystko jest cacy(w zaleznosci od tego jak taka znana osobistosc sie na poczatku wypowie), a jak ktos sie sprzeciwi, to dostaje sie na niepisana liste stracencow.

Ja bym byla za calkowitym zlikwidowaniu grup. Dlaczego niz mozna zrobic dodatkowego dzialu o ogolnie pojetej fantastyce oraz ew. naszych hobby i tam wepchnac muzyke, ksiazki, filmy i bogowie wiedza co jeszcze? Nikomu to chyba nie bedzie przeszkadzac, jesli beda na samiuskim koncu forum. Jak ktos nie bedzie chcial czytac, to nie musi.

Kolejna sprawa... Czasami jest tak, ze nie znamy sie 'super' na jednym temacie, ale czy grzechem byloby wejsc na forum o tym i sie czegos dowiedziec? To tak jakby robic oddzielne grupy dla tych, co chca rozmawiac o tibii i ogladac screeny z tibii.

Osobiscie mam problem z grupami. Naleze obecnie do 2 i nie wiem, dlaczego ale, musze ciagle przelaczac w panelu uzytkownika grupe, bo inaczej nie wysylane sa moje posty (albo sa z duzym opoznieniem).

Podsumowujac: nie jestem ani za krytykami, anie za tym co jest obecnie.

Pupilka
08-01-2005, 00:58
Wiekszosc osob zle nas zrozumiala. My chcemy narzucic styl wypowiedzi. Chemy skonczyc z komentarzami typu "bardzo fajne pisz dalej". Czy to ma sens, nie. Czy to zmieni chociaz kilka osob, moze. Czy powstanie ta grupa mysle, ze nie. Jednak Gdyby ise udalo, podjelibysmy wlasciwe decyzje. Poza tym kto powiedzial, ze krytyka to tylko wypisanie bledow. Nie zapominajmy o krytyce pozytywnej... To, tyle.
w takim razie to nei ma sensu. do danej grupy moga nalezec 'przyjeci'. przyjmiesz wszystkich userow? nie. zatem dzialanie w obrebie kilku/nastu osob w celu narzucenia stylu wypowiedzi nie ma sensu. jak rozumiem narzucenie stylu wypowiedzi ma dotyczyc WSZYSTKICH userow. w grupie znajdze sie kilka/nascie osob... zatem, jesli pragniecie krytykowac, robcie to na forum ogolnym, do tego nie potzreba odrebnej grupy, tzw. elitki krytykow... ;]

Dr. Omader
08-01-2005, 01:19

BUAHAHHAHAHAHAHHAHAHHA!!!111
H@H@H@HH@H@H@H@H@!!!!111razraz

No to wlasnie zostalem totalnie pozamiatany.

Grupa krytycy NIE POWSTANIE, dalej nie widze sensu zeby powstala a po tej wypowiedzi to juz calkiem(tak wiem, nie on na to wpadl).

Wiec nie wiem po co to dalej ciagnac.

Dryb
08-01-2005, 18:01
Byłbym za, ale skoro nie powstanie to i tak nie ma znaczenia.

PS. Drom, weź rozpatrz Winterpark. Aha! Chyba że mam u Ciebie ignore.

Bender.
08-01-2005, 20:58
Witam!

Ja i Rankor rozmyślaliśmy nad założeniem grupy "Krytycy". Zgromadzenie to zajmowałoby się ocenianiem, recenzowaniem praktycznie wszystkiego - od grafik poczynając, poprzez opowiadania, na grach kończąc. Ale pytamy was - czy taka grupa podoba się wam? Czy jest sens jej zakładania? Dr. Omader nie zgodził się - ale być moze z waszą pomocą, z waszym poparciem, zgodzi się na założenie grupy "Krytycy"?

Czekamy na opinię, i pozdrawiamy!

Podpisano - Ghost Nieudany oraz gościnnie Rankor.

Taką grupe możesz założyć sam z przyjaciółmi, a gdzieś tak w opisie napisać:
- Krytyk TibiCam lub TibiCam Critic
- Krytyk Grafik Graphics Critic
- Krytyk SS'ów Screenshots Critic
Po angielsku lepiej brzmi :D
Życze powodzenia :)

Hegemmon
08-01-2005, 21:01
huh? Bez urazy ale jestem na nie. To dosyć kosmiczny pomysł. Mi to tak nie leży, jak stara skarpeta na kromce chleba... fuuuj!

P.S.... Drom... co się stało z twoim avatem? Ten wogóle się do poprzedniego nie umywa...

she_devil
08-01-2005, 21:07
mi to tak nie leży jak stara skarpeta na kromce chleba... fuuuj!

ale jesli zrobimy skarpete z takich fajnych malinowych nitek (w belgii i niemczech takie dluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugie cuś sprzedaja) i polozymy na kromce chleba bedzie yummy :P

Shanhaevel
08-01-2005, 21:57
Ogólnie niezły pomysł, ale nie na tym forum. :/ Niedługo będzie pełno grup w stylu "Anty-krytycy"- Czyli coś co można robić bez grupy. Trochę to bez sensu, przyznacie... :/

irek
08-01-2005, 22:24
ja *********ole jak powstanie taka grupa prosił bym o powiadomienie mnie ponieważ to jest jakaś bardziej sensowana grupa. np. na tibia ork mój qmpel założył grupe artystów gdzie wklejają zdjęcia rózyczek i kwiatuszków które rysują na lekcji czy to nie z***ane'??? a ta grupa miała by sens przyszłoś polska by sie na niej opierał !!!! głosujcie na tak :cup:

Ghost Nieudany
08-01-2005, 23:10
Witam! :P

Rozpatrzyliśmy wszystkie za i przeciw - i cóż, musimy przyznać, że pomysł rzeczywiście wydaje się nie do spełnienia. Przyznajemy się do winy i dziesięć zdrowasiek odmawiamy jako pokutę.

Pozdrawiamy - Ghost Nieudany i gościnnie Rankor.

P.S. - temat nadaje się raczej do blocku... Blokować szybko, zanim się irek i reszta przypałów znów wypowie. -_-

P.S.2
MY TU JESZCZE WRÓCIMY!! <demoniczny śmiech>

<Ghost potyka się o kabel od świateł i spada ze sceny>