zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Drogocenna przesyłka.

Voniek
04-12-2009, 18:48
Kilka dni temu społeczność menadżerów została poinformowana, że najbliższa aktualizacja przyniesie rozwiązanie dla snap-back! Będzie on możliwy tylko wtedy, gdy zaistnieje szansa wejścia w stos innych potworów, graczy lub przedmiotów. Oznacza to, że snap-back nie będzie dostępny na światach typu Open i Hardcore.
Na światach typu Optional-PvP snap-back będzie możliwy tylko z postaciami, które nie są zaangażowane z nami w wojnę, z summonami oraz z magicznymi ścianami i krzakami danej postaci.

Jednak dobra nowina była niczym przy otrzymaniu tajemniczej paczki. Przyszła ona wczoraj do biura Community Managers, a w środku znajdowały się wszelkiego rodzaju rzeczy oraz list od poczciwego Amaro.

Moi kochani przyjaciele,

Udało się. Dzięki samotnemu podróżnikowi, który już kilka razy uratował mi życie byłem w stanie przekroczyć Dragonblaze Peaks. Koszmary, które opisałem w ostatnim liście stały się realne. Te stworzenia są dosłownie wszędzie. Stoczyliśmy wiele walk, doznaliśmy wiele ran, jednak to co nas nie zabije, to nas wzmocni prawda?. Obecność mroku wciąż mnie przeraża, ale z drugiej strony czuję, że mogę z nią wytrzymać. Mogę się z nią zmierzyć, nie mam zamiaru uciekać. Jest tak wiele rzeczy, o których chciałbym wam opowiedzieć, ale muszę się spieszyć. Podróżnik i ja musimy pokonać kolejną przeszkodę na naszej drodze, by znaleźć źródło wielkiego zła, które nawiedza tę ziemię. Wielkie Wrota... olbrzymia budowla zbudowania przez starożytnych gigantów. Wydaje się niedoprzejścia, ale nie dla prawdziwych poszukiwaczy przygód. Cały czas czuję obecność mroku, który czai się tuż za mną. Musimy znaleźć sposób, by przedostać się dalej, gdyż nie mamy czasu do stracenia... Wystarczy nam już fakt, że cały czas krążą wokół nas jaszczury i drakeny, które pałają rządzą zemsty i chcą pomścić swoich zabitych braci.

http://images.tibia.pl/upimgs/1259947549365179219.jpg

Postaram wam w skrócie co nieco opowiedzieć. Podczas podróży przez Zao zebraliśmy wiele cennych przedmiotów i przydatnych urządzeń, jednak nie chcę wszystkiego nosić ze sobą. Chyba lepiej jest podróżować szybko i lekko, więc do listu dołączam niektóre rzeczy. Dbajcie o nie, zwłaszcza o buty rycerza. W silnie strzeżonej twierdzy Drakenów, głęboko pod Dragonblaze Peaks, napotkaliśmy straszne smoki - to te same złośliwe bestie co z moich marzeń. Jestem pewien, że zginąłbym w walce gdyby nie pomoc podróżnika. W końcu po długiej walce udało nam się ubić to monstrum, a pod stosem ogromnych kości i kawałków mięsa znaleźliśmy te buty. Kto wie, może jakiś dzielny rycerz nosił je przede mną?
Sam wolę nosić buty Zaoan, które niedawno zdobyłem, ponieważ idealnie pasują do mojej zbroi, spodni i hełmu. Co jeszcze jest w paczce? Prawdopodobnie spodoba się wam Spellweaver Robe. Chroni przed atakami elektryzującymi, a ponadto wygląda bardzo elegancko, więc warto ją nosić nawet dla samego wyglądu. Wysłałem również dwa sztyletopodobne bronie o nazwie Sais, ale bądźcie ostrożni, gdyż są naprawdę ostre. Nie przestraszcie się przypadkiem plecakiem z Minotaura, bo choć nie żyje, jego oczy potrafią podążać za wami. Naszyjnik Wailing Widow jest dobrym źródłem światła, więc może się przydać w późnych godzinach wieczornych. Wysyłam także trofeum jaszura, które wygląda tak samo jak potwór, który je zgubił. Tylko go nie zniszczcie!

http://images.tibia.pl/upimgs/12599475641956837443.jpg

Wysyłam wam także kilka rysunków, które udało mi się wykonać. Kilka dni temu byliśmy świadkami ciekawej walki pomiędzy jaszczurami i dwójką wojowników - kobiety i mężczyzny, którzy nosili imponujący pancerz z jakąś flagą na plecach. Obracali bronią z tak niesamowitą gracją, a przy tym byli tak świetnie wyszkoleni, że jaszczury nie miały szans. Walczyli czymś, co przypominało dzidę zakończoną ostrym ostrzem. Wyglądali jak prawdziwi wojownicy. Nie śmieliśmy zbliżyć się do nich, więc postanowiłem chociaż uchwycić wygląd ich strojów.

http://images.tibia.pl/upimgs/12599475361872580202.jpg

Muszę iść dalej drodzy przyjaciele, podróżnik czeka na mnie. Będąc szczery obiecuję jeszcze napisać do nas, ale mam wrażenie, że nie nastąpi to prędko. Wydaje mi się, że lepiej będzie się pożegnać, przynajmniej na razie.
Nie przejmujcie się zbytnio o mnie przyjaciele. Myślcie o mnie z uśmiechem na twarzy. Dbajcie o siebie.

Z poważaniem,
Amaro

Podobnie jak i my, CipSoft trzyma kciuki za Amaro. Będą czekać na nowe wiadomości tyle, ile będzie trzeba. Do tego czasu zadbamy o jego skarby.
Na forum dyskusyjnym można znaleźć krótką listę (http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=25753544#post25753544) podsumowującą tą zapowiedź. Wątek do dyskusji jest na razie zamknięty, ale w poniedziałek 7 grudnia zostanie otworzony. Więcej zdjęć możecie znaleźć na wspieranych i promowanych stronach (http://www.tibia.com/community/?subtopic=fansites).

AnArAki
04-12-2009, 22:24
Nawet spoko, tylko ten out mi troszke nie pasuje xd

patronusek
04-12-2009, 22:31
boski update tylko nie mam hasju na pacc zeby pograc na mojej guardii :)

Arthas_91
04-12-2009, 23:31
Ej no wku***** sie
wykorzystuja moj pomysl!
http://www.forum.hunted.pl/f37/nowe-miasto-7438.html

Addon apropo samuraja !

Precz z wami Cipy!

Elendart
05-12-2009, 03:59
moze Twoj pomysl przypadl im do gustu

Promil
05-12-2009, 09:21
Wiesz jak zaproponowałeś takie coś to powinieneś się cieszyć że robią te miasto według Twojego pomysłu. A nie najpierw dać jakąś propozycje na forum.tibia.com a teraz narzekać...

@topic
No ten outfit naprawdę nie jest za ładny. ;S Te flagi na plecach nie prezentują się zbyt ładnie.

Albertus
05-12-2009, 09:30
Mi ten out zwykły nie bardzo , ale z addonami to już fajny.

epikk
05-12-2009, 10:38
Martwi mnie co zrobią z tej gry. Zamiast sprawdzac czy gracze bocą, i ich banowac ( polityka zysku ) , to jeszcze tworzą expowiska dla botów. Mam nadzieję ze te questy nie są zrobione wyłącznie z myślą o graczach 200+

Ultrazoo
05-12-2009, 11:27
Lepiej popracowali by nad tym , żeby więcej ludzi zaczynało grać w tibie a mniej odchodziło ..

Była kiedyś ankieta czy chcą serwer pod tibie 7.6 ...

Pamiętam że dużo osób chciało i ankieta wyszła na TAK...

I co ?

I nic xD

Zalgadis
05-12-2009, 11:56
Out podobny do Blademastera z Warcrafta.

Arthas_91
05-12-2009, 13:30
Oczywiscie ze sie ciesze ale nic o mnie nie wspomniali itp powinni mnie wynagrodzic ;p

novak2
05-12-2009, 14:57
Lepiej popracowali by nad tym , żeby więcej ludzi zaczynało grać w tibie a mniej odchodziło ..

Była kiedyś ankieta czy chcą serwer pod tibie 7.6 ...

Pamiętam że dużo osób chciało i ankieta wyszła na TAK...

I co ?

I nic xD

i co z tego jak i tak kazdy by bocił, w starej tibi to było fajne ze nikt nie bocił , bo co wiecej? mniej terenów , potworów, itemów

7.4 rlz i uhanie reczne to były akcje a nie teraz kazdy multi bot i kozak

Albertus
05-12-2009, 15:12
bo za 7.4 nie bylo takich botow jak teraz... wszyscy sie jarali taskerem.

gdybys obecne boty przeniosl w czas 7.4 i paru osobom pokazal to by normalnego gracza ciezko bylo znalezc..; same boty by bylo.

Guriel
05-12-2009, 17:10
@Albertus:
hehe dokladnie :) taskerem sam sie bawilem. To byly czasy :D 6 uh'makerów :D jeden tasker wlaczony,z kompa nie dalo sie korzystac :D bo trza bylo "alt+ctrl+del" zeby wylaczyc taskera :D siostra sie wkurzala ^^' echhh :) no ale nic minely te czasy,

po ponad rocznej przerwie wrocilem do tibii tydzien temu. Zobaczymy jak ten update bedzie wygladac :) zaczely sie studia i nie ma co robic HAHAHA :D do sesji jeszcze ponad miech wiec Tibia powraca ^^' nawet nie wyobrazalem sobie ile osob moze grac w tibie w akademiku ^^' no nic :) a outfit taki jakis mizerny, liczylem na cos ciekawszego, chociaz pomysl samuraja nie jest zly :baby:

Mandaryniarz
05-12-2009, 22:05
Tak się patrze na ilość tych itemków nowych, to coś mi się zdaje że Cipsoft szykuje 3ci addon...
Co do update'u Cipsoft wpatrzył sie w Daleki Wschód widzę^.^

Albertus
05-12-2009, 23:07
Tak się patrze na ilość tych itemków nowych, to coś mi się zdaje że Cipsoft szykuje 3ci addon...
Co do update'u Cipsoft wpatrzył sie w Daleki Wschód widzę^.^

tez coś mi się tak wydaje , jak nie teraz to na pewno na lato.

Zamne
06-12-2009, 11:22
a jednak chinczycy w tibji. koniec koncow

Capality
06-12-2009, 13:27
Mongołowie! Wg mnie outfit fajny :P

Ambiwalencja
06-12-2009, 14:16
w końcu coś ciekawego nowe moby itp~~tylko te lizardy nie pasują bardziej do wojny z orkami pasowała by jakaś rozwinięta rasa elfów a nie jaszczurki :S

Tore
06-12-2009, 15:38
Teraz czekam na murzynów w tibi.

Malakaru
07-12-2009, 15:03
zdupicie tą tibie konkretnie weźcie ze sto pomysły do dupy wsadzicie a nie do tibi dodawajcie wy czopy dajcie 7.92 albo 8.0 i kazdy se przypomni co to była tibiaX(X(X(X(

kamciooo
07-12-2009, 15:56
@up
Wybacz mój drogi ale co to była Tibia to mów o 7.4 :P

Jeśli chodzi natomiast o te nowe rzeczy dodawane to mi osobiście nie przeszkadza, i nie płaczę nad tym, że dają tylko dla Pacc. Prawda jest taka, że ja tam się przyzwyczaiłem do gry jako Facc i nie narzekam :) Ten outfit nowy przypomina mi coś za czasów samurajów, jeśli się mylę to mnie poprawcie ;)

Malakaru
07-12-2009, 16:49
no moze masz racje ale poco to komu jakies nowe wyglady albo itemy kiedys bez tego było lepiej a szczegulnie jak hotkejów niebyło :D a teraz ;/ outfity tez troche niegraficzne:(

Albertus
07-12-2009, 20:40
nie podoba się? nie używaj. Chodź w Citizenie , nikt ci nie każe... Nowe wyspy możesz tez omijać. Hot Key nie używaj. ja gram od Bardzo bardzo dawna i mogę śmiało powiedzieć ze tamta tibia miała swój urok , owszem ale była bardzo nie logiczna.

Bo powiedzcie mi , jaka jest logika w tym ze Mag bije z ciężkiego młota? albo knight używa sobie runek? Tibia to świat fantasty , wiec i jakieś normy są(powinny być).

Hot keye pewnie nawet nie widziałeś jak ich nie było , zawsze je miałeś bo nie pamiętasz czasów bez nich i marudzisz. Tu jestem jednego zdania

Autocelowanie z run w potwory = TAK
Autocelowanie z run w ludzi = NIE

Co do leczenia to nie mam zdania , jak by się dało zrobić coś w stylu ze jak bije cie potwor to można a jak ludzie to musisz ręcznie , wtedy by dobrze było.

Ja osobiście często na exp kupuje sobie z 2-3 runki HMMa i strzelam ręcznie we frosty , żeby nie zapomnieć jak to się robi ;D

Zalgadis
08-12-2009, 08:02
@up
Wybacz mój drogi ale co to była Tibia to mów o 7.4 :P
Ja wole 2.7 ;(

Embross
09-12-2009, 13:06
out taki sobie... czekam aż będzie po update ;pp