Pokaż pełną wersje : Kilka prac po latach ;)
Jako ze tu chyba z 2 lata zadnych prac nie wrzucalem, a ostatnio to forum umiera, to kilka grafik na szybko, a bedzie wiecej (w formacie tapet):
Big Bang:
http://img694.imageshack.us/img694/8311/bigbangc.jpg
Thunderbird:
http://img685.imageshack.us/img685/1354/thunderbird.jpg
Growing tea
http://img121.imageshack.us/img121/3086/teap.jpg
Czuje przyplyw zycia! Dzieki Tobie to forum znowu zaczyna zyc! hurrey!
Kolejna grafika
Between Heaven and Hell
http://img690.imageshack.us/img690/5600/between.jpg
Toxic Flower
http://img696.imageshack.us/img696/3977/toxicflower.jpg
ezoteryczny-daniel
21-12-2009, 14:21
Mi się nie podobają. Nie widzę ani jakiegoś ciekawego pomysłu, ani dobrego wykonania. Wyjątkiem jest ta trzecia z pierwszego posta, podoba mi się(chociaż nie wiem co to niby jest).
@up
To powiedz cos konstruktywnego, co w tym wykonaniu ci sie nie podoba ;)
Kolejna praca, tym razem bez tytulu
http://img690.imageshack.us/img690/2382/elephantz.jpg
jak dla mnie to wygląda jak praca robiona pędzlem, później zalana wodą. apropos, co to jest? koń jakiś? kot?
To jest słoń -.-
Ogólnie nie trafiają do mnie Twoje prace. W ogóle nie rozumiem robienia tego typu rzeczy. Powtarzałem to wiele razy, więc się nie będę rozwodził.
Co do prac, to również podoba mi się tylko ta szklanka, bo jest przejrzysta i faktycznie można ją wlepić na tapetę. Reszta jest jakaś taka nijaka, rozmazana i dziwna.
a ostatnio to forum umiera
OHHH dzięki Tobie znów czuć ruch i życie na forum! Dzięki!
http://img85.imageshack.us/img85/4734/scorpio.jpg
Ogólnie nie trafiają do mnie Twoje prace. W ogóle nie rozumiem robienia tego typu rzeczy. Powtarzałem to wiele razy, więc się nie będę rozwodził.
Co do prac, to również podoba mi się tylko ta szklanka, bo jest przejrzysta i faktycznie można ją wlepić na tapetę. Reszta jest jakaś taka nijaka, rozmazana i dziwna.Nie rozumiesz robienia takiej grafiki, trudno ;) Sens jest prosty - mam ochote zrobic taka grafike, to ja robie. Zwykla ekspresja. Moje grafiki sa niewyrazne i rozmazane celowo, ot, taki juz moj styl, taki efekt chce w tym momencie osiagnac ;) W grafice niekoniecznie chodzi o to zeby byla przejrzysta, wyrazna i przyjemna w odbiorze, mozna taka robic, oczywiscie, ale dla mnie to nudne. Dlatego ide w troche inne obszary, ktore mnie bardziej zadowola ;)
To, że ktoś uważa się za artystę nie znaczy, że nim jest i że tworzy sztukę. Wiem wiem jesteś "grafikiem" ale to prawie to samo.
To, ze ty nie uwazasz czegos za dobra grafike, tym bardziej nie swiadczy o tym ze taka faktycznie nie jest ;) Kwestia gustu
Szanowalbym bardziej twoje zdanie, gdybys chociaz sie wysilil na odrobine konstruktywnej opinii - ale skoro nie, to wybacz ;)
Cenzurek
05-01-2010, 21:14
Nie czaisz? Po prostu to do nas nie trafia, nie przyciąga wzroku itd.
Powinno być fajne tak o - po prostu.
A jak tak pragniesz "konstruktywnej opinii" to na tym forum jej nie otrzymasz - tym bardziej ode mnie.
Może rób sobie te "artystyczne prace" do szuflady? (ups, do folderu ^^)
To, ze ty nie uwazasz czegos za dobra grafike, tym bardziej nie swiadczy o tym ze taka faktycznie nie jest ;) Kwestia gustu
Aha, czyli uważasz, że twoje prace to dobra grafika? W takim razie dlaczego prezentujesz je na forum o TIBII a nie na jakimś dużym forum o grafice komputerowej hm?:baby:
Zasada jest prosta, gdybym sam uwazal, ze to zle prace, to bym ich nie prezentowal nigdzie ;) A pokazuje je wlasnie tu, z sentymentu do tego forum
@Cenzurek
No i to jest podstawowy problem, kiedys to forum mialo poziom, bylo wiele osob ktore potrafily cokolwiek skladnego powiedziec na ten temat. Teraz wchodza tacy jak ty i sie oburzaja, ze ktos smie wymagac od nich powiedzenia czegos z sensem ;)
A pokazuje je wlasnie tu, z sentymentu do tego forum
Pokaż je na jakimś profesjonalnym forum o grafice, już oni dostarczą ci konstruktywnej opinii.
No i to jest podstawowy problem, kiedys to forum mialo poziom, bylo wiele osob ktore potrafily cokolwiek skladnego powiedziec na ten temat.
A o czym tu mówić. Mam Ci dać trochę konstruktywnej krytyki? Okej niech będzie ostatnia grafika - co ma skorpion do zamku? Kolor skorpiona w ogóle nie pasuje do reszty. Co on atakuje ten zamek czy co? Bo jak tak to chyba w kiepskim miejscu. Trzy - rozmazane nie zawsze znaczy fajne kwestia gustu.
Kolejna praca - Big Bang - od kiedy wybuch w nieograniczonej przestrzeni rozchodzi się w jednym kierunku?
Toxic Flower - myślałem, że wyciąłeś to z Windows Media Playera. Kiepsko coś z twoją oryginalnością.
Between Heaven and Hell - ??? A gdzie zaczyna się niebo? Bo wszystko w jednakowej tonacji, mam się domyślać że niebo u góry tak?
Growing tea - kratka psuje cały efekt.
Thunderbird - jak w Toxic Flower. Nic ciekawego.
Proszę. I tak pewnie napiszesz, że to zwykłe czepialstwo + nie znam się albo coś. Chciałeś to masz.
BialyOleander
05-01-2010, 22:08
mi się podoba całkiem cool grafiki, ale nie na tapetę tylko tak o do popatrzenia.
Odpowiem na zarzuty po prostu ;)
- skorpion po prostu jest, ani nie atakuje zamku, ani go nie broni, po prostu stoi, tak jak po prostu stoi zamek. To czy kolor pasuje, to kwestia gustu, a rozmazanie lubie, wiec uzywam w ogromnych ilosciach
- od kiedy nadrzednym i jedynym celem grafiki jest oddawanie rzeczywistosci i praw fizyki?
- tu nie rozumiem zarzutu, to, ze tobie sie z czyms skojarzyla, nie oznacza ze jest zla, wiec konstruktywnosci tu brak
- a czy wszystko musi byc podane na tacy, ze jak niebo, to niebieskie, a pieklo to czerwone? wyobrazni tez mozna czasami uzyc
- co do kratki sie zgadzam czesciowo, ogolnie, uwazam to za najmniej udana prace z tych pokazanych
- napisanie, ze nic ciekawego, to tez z konstruktywna krytyka nie ma wspolnego zbyt wiele ;)
@edit:
ok, reszta komentarza: patrz komentarz pkt 3 ;)
Btw. Co wy sie tak przyczepiliscie slowa "sztuka", jakbyscie mnie cytowali, chociaz w zadnym miejscu nie napisalem ze moje prace maja byc sztuka?
- skorpion po prostu jest, ani nie atakuje zamku, ani go nie broni, po prostu stoi, tak jak po prostu stoi zamek.
Po prostu stoi na zamku. Okej, może nie rozumiem motywu przewodniego.
- od kiedy nadrzednym i jedynym celem grafiki jest oddawanie rzeczywistosci i praw fizyki?
Może i racja, ale skoro to ma być wybuch, to niech jak wybuch wygląda.
- tu nie rozumiem zarzutu, to, ze tobie sie z czyms skojarzyla, nie oznacza ze jest zla, wiec konstruktywnosci tu brak
Brak oryginalności uważam za wadę, zwłaszcza w "sztuce".
- a czy wszystko musi byc podane na tacy, ze jak niebo, to niebieskie, a pieklo to czerwone? wyobrazni tez mozna czasami uzyc
No cóż wyobraźnia wyobraźnią, ale tu akurat ciężko sobie wyobraźić, że jedno to niebo, a drugie piekło jeśli wszystko wygląda tak samo.
- napisanie, ze nic ciekawego, to tez z konstruktywna krytyka nie ma wspolnego zbyt wiele ;)
Nic ciekawego a reszta komentarza? Ona oddała moją opinie na temat grafiki.
Ale nie rozumiem, co można oceniać w Twoich pracach, jak nie estetykę i ogólny wygląd? W malunku/rysunku/pixelarcie itp. można ocenić umiejętności, ale w takiej pracy ni chu chu nie wiem, co można Ci wytknąć? To, że Tobie podoba się rozmazanie nie oznacza, że w każdej pracy/pomyśle będzie to rozmazanie pasowało. Wymagasz jakiejś głębszej analizy swoich prac, czy też wyższej filozofii w ich interpretowaniu. Zgoda. Ale niech to nie będzie zrozumiałe tylko dla Ciebie. Bo czasem coś może wydawać Ci się oczywiste, ale żaden odbiorca na coś takiego nie wpadnie. Rozumiesz, o co mi chodzi? Poza tym, co chcesz przekazać przez swoje prace? Jakąś opowieść, historyjkę, uczucia? Czy to po prostu o takie sobie prace robione dla luzu? Jeśli tak, no to nie dziw się, że reakcja jest taka, jaka jest. Dla mnie w tym wybuchu nie podoba mi się nagłe ucięcie. Jeśli coś dupnęło, no to niech dupnie, a nie jest okrojone prawie z każdej strony. Teraz nie wiem, czy znowu to Twoja koncepcja tutaj miesza, czy też po prostu grafika pomocnicza (w tym wypadku plusk wody) ograniczyły Ci ten wybuch i te "fale" uderzeniowe? Ostatnia praca w ogóle może nie być czytelna. Skorpion nałożony na zamek, prawie że wisi sobie w powietrzu i wszystko wygląda jak skan brzucha z dzieckiem (zapomniałem org nazwy). I teraz co - mam sobie na siłę tworzyć co może być pomysłem, czy jak? Ktoś wcześniej dobrze wspomniał, że nadinterpretacja pewnych rzeczy może się mijać z celem, bo nie wiadomo, czy w niektórych miejscach autor popełnił coś specjalnie, czy z braku umiejętności. Ogólnie - olśnij mnie co do prac, napisz jakby ich recenzje i ewentualnie wskaż drogę, w której mam Cię krytykować. Jeśli będę ogarnięty i będę w stanie Ci jakoś pomóc, to to zrobię. Tyle z mojej strony.
Kami-KAZEE
17-01-2010, 15:16
Mi te grafiki się podobają, na prawdę nic do nich nie mam ;).
czemu wy się skarżycie że np.
"kolor nie pasuje do tego skorpiona"
przecież jak wszystko było by normalnie i ciągle te same grafiki i wszystko idealnie
to mi by się na pewno to już znudziło, a tutaj autor pokazuje jak można popatrzeć na te grafiki inaczej B), pokazuje że skorpion nie tylko musi być pomarańczowy czy czarny, w każdej grafice pokazany jest inny motyw.
A rozmazane obrazki robi dla efektu, a nie że błąd robi.
może nie wszystkie są to grafiki na tapetę, ale jakbyście się trochę bardziej przyjrzeli to może by się wam spodobało chociaż na to patrzeć.
Down@
Do mnie to jakoś trafia bo staram się na to patrzeć z fantazją, wy też powinniście spróbować.
Mosquito
17-01-2010, 23:34
Parę filtrów z PS'a i powstaje taka 'sztuka'. Do mnie nie trafia zupełnie, ale życzę powodzenia w rozwoju artystycznym. :-)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.