Pokaż pełną wersje : Płyta roku 2009 - FINAŁ
Pierwszy etap zakończony, w sumie oddano w nim głosy równo na 50 albumów. Tylko 12 z nich uzyskało więcej niż 1 głos, więc to one przechodzą do finału. Wyniki głosowania w pierwszym etapie:
4 głosy:
- Heaven & Hell - The Devil You Know
3 głosy:
- Megadeth - Endgame
- Rammstein - Liebe ist für alle da
2 głosy:
- Pearl Jam - Backspacer
- The Prodigy - Invaders must die
- Kult - Hurra!
- GrubSon - Original Rudeboy Style
- Vader - Necropolis
- Słoń - Chore melodie
- Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx 2
- ATB - Future Memories
- Eminem - Relapse
Najlepszy album mijającego roku wybieramy sposród tych płyt, głosując w ankiecie. Głosowanie trwa dokładnie tydzień, do 3 stycznia 2010 r. do godziny 21:00.
Mazur199
27-12-2009, 21:17
EJTIBI = fjuczur memorjes
Gierubesoen
27-12-2009, 21:53
gogogogo gruby, reszta na kolana ;]
GargoinX
27-12-2009, 22:02
Wahałem się między Kultem a Pearl Jam'em, ale wybrałem jednak ten drugi zespół. Backspacer jest niczego sobie.
Yoh Asakura
27-12-2009, 22:07
Relapse ofc
Heaven & Hell - The Devil You Know \m/
K.Jay
Megadeth - Endgame
btw. bedzie ktos na koncercie w warszawie?
<8>Borys<8>
27-12-2009, 23:43
Heaven & Hell - The Devil You Know
Zdecydowanie \m/ :cup: :evul:
Megadeth - Endgame
btw. bedzie ktos na koncercie w warszawie?
Ja sie wybieram, do Golden Circle ;)
Swoj glos oddalem na Pearl Jam - zajebiscie mnie wziela ta plytka, szkoda ze Frusciante nie przeszedl to finalu
Zdecydowanie \m/
Bible Black \m/
Wylansowany
28-12-2009, 09:03
Szkoda, że Slayera nie ma, ale cóż...
Mam nadzieję, że Iommi i spółka wygrają :p
Zagłosowałem na Raekwona, ale imo żadna z tych płyt nie zasługuje na miano płyty roku. Zwycięży powinien belladonnakillaz/Nile.
piramjida
28-12-2009, 11:36
Co prawda innych gatunkow muzycznych nie ogarniam na tyle zeby wiedziec co sie dzialo w '09, ale lubisz go czy nie w rapie to byl rok Raekwona. : D
Czarna_Mamba
28-12-2009, 22:07
R+, płyta nie była jakoś super hiper dobra, ale jak dla mnie w czołówce roku.
Zostalo troche ponad 24h na oddanie glosu, jutro o godzinie 21 konczymy glosowanie. Na prowadzeniu 2 albumy, Heaven&Hell oraz Grubson, po 10 glosow - ale do jutra jeszcze moze sie to zmienic, wiec jezeli jeszcze nie oddales glosu, zrob do teraz ;)
Z tego co tu jest, to Grubson, bez dwóch zdań :)
GargoinX
02-01-2010, 21:17
Grubson czy H&H? Jeszcze kilka godzin, ciekawe jak to się potoczy.
Oj, chyba jednak Grubson :P
Miejmy nadzieje, ze jednak Heaven & Hell ;) 22 godziny do konca, ciekawe jaki bedzie ostatecznie wynik
2,5 godziny do konca, zmiana na prowadzeniu, wygrywa Heaven & Hell, o 2 glosy wiecej niz Grubson ;) Ostatnia szansa na oddanie glosow
Grubson? No ja pierdole, ludzie ochujaliście? Co on robi tak wysoko? Heaven & Hell bez dwóch zdań z tych dwóch propozycji.
@down
Dobra robota, zawsze można na ciebie liczyć :p
Zagłosowałem na Grubsona żeby zrobić na złość Lotresowi \o/ (chociaż nigdy żadnej z w/w płyt nie słuchałem :x).
Grubson? No ja pierdole, ludzie ochujaliście? Co on robi tak wysoko? Heaven & Hell bez dwóch zdań z tych dwóch propozycji.
@down
Dobra robota, zawsze można na ciebie liczyć :p
Posłuchaj pierw młotku, zanim coś powiesz. Nie chcesz słuchac? To przynajmniej nie pieprz głupot, ot taka rada na przyszłośc.
Gdzie Peja? Armin tez jakas wydal chyba nowa w tym roku plyte. Duzo brakuje oi!
Poczytaj zasady ;) Plyty byly nominowane przez uzytkownikow w poprzednim temacie
A co to jest, że raekwon w ciągu kilku minut zyskał tyle głosów, zwłaszcza przez szaro-nejmów?
2down
totally agreeee ;<
Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx 2
andreopolitit, Gagerr, hertwanqer, kurakinho, Lotress, mistrzpejaslu, piramjida, pitbullprawdziwydog, qipipnip, ruchamostrecizie, The_Illest_Villain, wandaltrzydziesci2, wardenbarden, wertepowyziombelek, worportequer
Gratuluję mcków. ;)
@down
lol
Gierubesoen
03-01-2010, 19:41
Lol, wyjebać z ankiety głosy z kont stworzonych przed 27.12 i już
zresztą, wokal i flow GrubSona zjada wszystkich raperków zza oceanu, gitarzystów, basistów, perkusistów i długowłosych zjadaczy kotów razem wziętych : D
Raekwon straci punkty za nieuczciwe glosy, zaraz podlicze ile takich glosow tam padlo
Posłuchaj pierw młotku, zanim coś powiesz. Nie chcesz słuchac? To przynajmniej nie pieprz głupot, ot taka rada na przyszłośc.
A na jakiej zasadzie zakładasz, że nie słuchałem? No właśnie, powiedz mi na jakiej? Owszem, przesłuchałem- ale trzeba być na prawdę głuchym, aby głosować na Grubsona, mając do wyboru m.in takie H&H. Skończ te swoje pieprzone insynuacje.
zresztą, wokal i flow GrubSona zjada wszystkich raperków zza oceanu, gitarzystów, basistów, perkusistów i długowłosych zjadaczy kotów razem wziętych : D
No wiadomo, już od tylu lat.
@Edit
H&H prowadzi, tak ma być :)
Za masowe nabijanie glosow na Raekwon z nickow andreopolitit, hertwanqer, kantoperter, kurakinho, mistrzpejaslu, pitbullprawdziwydog,
qipipnip, ruchamostrecizie, wandaltrzydziesci2, wardenbarden, wertepowyziombelek, worportequer Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx 2 ma jedynie 4 punkty.
Nie warto nabijac z kont tworzonych dzisiaj, bo za glosy w takiej ilosci one zostana i tak odjete.
Yoh Asakura
03-01-2010, 20:16
A w domu wszyscy zdrowi?
aew, tam troche sluchalem tego GrubSona, ale jakos ogolnie mi nie podchodzi. pare tekstow ma troszq grafomanskich :D
No wiec wszystko juz jasne, zaszczytny tytul PŁYTY ROKU 2009 wedlug forumowiczow tibia.pl, otrzymuje:
Heaven & Hell - The Devil You Know
Miejsce drugie:
GrubSon - Original Rudeboy Style
Miejsce trzecie:
Eminem - Relapse
Zwycięski album zdobył 17 głosów, co dało mu 20,24% wszystkich oddanych głosów. Łącznie oddano 84 głosy. Album Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx 2 otrzymal jednak 12 sfałszowanych głosów, przez co zostały mu odjęte i ostatecznie zakonczyl z liczba 4 głosów.
Dzieki wszystkim za liczny udzial w glosowaniu, kolejna edycja plebiscytu juz za rok ;)
Apropos, to weź podeślij ktoś jakiś kawałek tego heaven & hell, bo ja wpisując w jutuba nie otrzymuję żadnych wyników, które by mówiły, że to jest na 100% ten zespół o którym mowa.
piramjida
03-01-2010, 21:36
No to juz wiemy, ze o muzyce na tym forum powaznie nie pogadasz.
WU TEARS IT UP
Apropos, to weź podeślij ktoś jakiś kawałek tego heaven & hell, bo ja wpisując w jutuba nie otrzymuję żadnych wyników, które by mówiły, że to jest na 100% ten zespół o którym mowa.
http://www.youtube.com/watch?v=QUs3i9oCs3U
Yoh Asakura
03-01-2010, 21:39
Grubson, lol.
<8>Borys<8>
03-01-2010, 21:55
H&H :evul: zasłużenie! Brawo dla wszystkich głosujących na H&H ;)
juz widze te naklejke na okladce plyty Heaven & Hell
"Plyta roku wg forum.tibia.pl"
Zasluzenie, owszem, chociaz mimo wszystko i tak wole ich stara dobra tworczosc jako Black Sabbath z Ozzym na wokalu ;)
Zaluje, ze do drugiej rundy nie dostal sie w ogole album Johna Frusciante, The Empyrean. Wg mnie on przebija wszystko co znalazlo sie w tej ankiecie, no ale niestety jego tworczosc poza Red Hot Chili Peppers jest w Polsce praktycznie nie znana. Bardzo polecam wszystkim zapoznac sie
Liczylem tez na wiecej glosow na Megadeth i Backspacer, na ktorego oddalem swoj glos, swietny, pozytywny album ;) Polecam rowniez
Yoh Asakura
03-01-2010, 22:13
Gtyk, a nie lepiej było to podzielić na kategorie? Bo cięzko jest porównywać album z muzyką metalową do popowej.
Nie chcialo mi sie bawic w takie segregowanie, za duzo roboty ;) Po drugie, tu nie chodzi o porownywanie, co jest lepsze, czy rap, czy metal, czy disco, chodzilo o wybranie najlepszej, czy najpopularniejszej plyty wg tego forum, bez wdawania sie w jakies podzialy najlepsza plyta rockowa, popowa, hiphopowa itd. Kazdy nominowal co chcial, nikt nikomu nie narzucil z gory plyt do wyboru, mysle ze sprawiedliwie bylo to przeprowadzone
Zasluzenie, owszem, chociaz mimo wszystko i tak wole ich stara dobra tworczosc jako Black Sabbath z Ozzym na wokalu ;)
Polecam twórczość z 1983. :]
@down
Zgadza się.
"Babciu! To jest zajebiste!"
Przestaje słuchać dotychczasowych zespołów (fak ju Motorhead!) i przerzucam się na... tego, jak mu tam... GrubSona!
Coś tam słyszałem.
Do dupy.
Polecam twórczość z 1983. :]
Born Again?
Przyznam, że Bible Black nie bardzo. Pewnie bym docenił, ale wolę stare płyty, bo mi się kojarzą z dzieciństwem. :)
Dokładnie, a GENIALNY debiut > all. W ogóle, uwielbiam wszystko, do Technical Ecstasy.
Przestaje słuchać dotychczasowych zespołów (fak ju Motorhead!) i przerzucam się na... tego, jak mu tam... GrubSona!
UAU, spójrz na tych wszystkich, których to obchodzi!
Wylansowany
04-01-2010, 15:23
Fajnie, że H&H wygrał. Chociaż dla mnie i tak najlepszą płytą poprzedniego roku było "World Painted Blood".
A tak w ogóle, to kto to jest ten GrubSon? Pierwszy raz o takim kimś słyszę... zaraz muszę w wikipedię wrzucić...
@down
Tak dla ścisłości. Nie oglądam Vivy, ani MTV.
Gierubesoen
04-01-2010, 15:56
No wiadomo, już od tylu lat.
A co ma wiek do tego, może od razu na Elvisa zagłosujmy hehe
Pierwszy raz o takim kimś słyszę...
http://img693.imageshack.us/img693/1980/whocares.jpg (http://img693.imageshack.us/i/whocares.jpg/)
Z wikipedii się o nim nic nie dowiesz, tego nie zobaczysz na Vivie ani MTV koleżko
Żeby tu nie było flejma zaraz, posłuchałem kilka kawałków tego H&H i całkiem nieźle się prezentują, biorąc pod uwagę że mało metalu słucham :)
UAU, spójrz na tych wszystkich, których to obchodzi!
Spójrzmy prawdzie w oczy. KupSon jest za^$%isty!
A co ma wiek do tego, może od razu na Elvisa zagłosujmy hehe
Tak tak, wiem że to banalne, ale gdy przeczytałem to zdanie, w mojej głowie pojawił się ten o to obraz:
http://upload.vipcrosoft.net/files/363affe47d3f0d85caa352f262208407/ja_pierdole.jpg
Gierubesoen
04-01-2010, 21:06
Tak tak, wiem że to banalne, ale gdy przeczytałem to zdanie, w mojej głowie pojawił się ten o to obraz:
http://upload.vipcrosoft.net/files/363affe47d3f0d85caa352f262208407/ja_pierdole.jpg
'k'.
10znakow
Przesluchalem kilku kawalkow Grubsona, bo jezeli dostal tyle glosow to mozna sie zapoznac. Dla mnie, podobnie jak wiekszosc muzyki tego typu, nic specjalnego. Teksty niektore byly niezle, ale ani wokalnie, ani muzycznie to do mnie nie przemawia w ogole.
Nie wiem, naprawdze nawet nie słyszeliście o GrubSonie? Ten człowiek jest geniuszem, jego piosenki mają tak wyjebany klimat, że to jest poprostu nie-do-wiary. Śpiesz się powoli, Ja majka mam, TheBill czy nawet Schowaj nóż razem z Ras Lutą - tego trzeba posłuchać.
Nie wiem, naprawdze nawet nie słyszeliście o GrubSonie? Ten człowiek jest geniuszem, jego piosenki mają tak wyjebany klimat, że to jest poprostu nie-do-wiary. Śpiesz się powoli, Ja majka mam, TheBill czy nawet Schowaj nóż razem z Ras Lutą - tego trzeba posłuchać.
Od paru miesiecy gruntownego sluchania Grubsona na pewno nie wybralbym tych 'oldschoolowych' kawalkow, dzisiejszy Grubson (czyt. ORS/Parchastyczny Mikstejp) jest czym innym - spiewa inaczej, inny klimat... Wyzej wymienione kawalki (oprocz Spiesz sie powoli) jakos mnie nie za bardzo interesuja i nie uznalbym ich za piosenki warte przesluchania. Moze dlatego, ze nie przepadam za bardzo za Luta, czy Grubson wtedy spiewal o czym innym - teraz do tego podchodzi bardziej na luzie, nie spiewa tyle o thc, jego glos jest mniej 'ochrypniety', co jest dla mnie plusem. Oprocz starego Porobicia naprawde, nie-ma-nic, a kawalki typu Pije Piwo/Lancuch rymow sa wg mnie zalosne, chociaz uwielbiam te nowe. Wiem, kazdy ma inny gust, ale ja wybralbym te mniej znane/sluchane kawalki (jak wczoraj, siebie mi daj?), chociaz jak widze co sie dzieje w komentarzach na yt z Nowa fala/Spiesz sie powoli i Na szczycie to za glowe sie mozna zlapac (fajny hh, LSM I JP NA 100%!!!!!!!!!111111noeonenoe czy Jaram siE tą Piosneka !!!! No i Nim ;DDD <33.!! Piosenka ! pełna podziwu ;) ).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.