zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia internet mobilny????

memphis023
29-12-2009, 15:16
Witam drodzy Koledzy. Mam pytanie chciałbym do tibi założyć sobie mobilny inernet by móc pograć sobie w nią w pracy bo mam troche czasu wolnego. Czy któryś z was może wie ile tibia zjada limitu ile wysyła i pobiera danych?? Czy np internet na karte z playa 1gb starczy mi na miesiac grania w pracy okolo 23 dni dokłądnie z sporadycznym wejsciem na tibie pl czy inna strone i pisanie na gadu. Byłbym bardzo wdzięczny jak ktoś by mi pomógł. Może ktoś gra w tibie na internecie mobilnym i mógłby powiedziec. W domu bym grał na normalnym necie. Wielkie dzięki.

Mohammed
29-12-2009, 15:32
Ja od 2 lat gram w tibie na laptopie, na internecie mobilnym z ery, nie znam sie na tych transferach ale to co mam starcza mi by grać 4 godziny dziennie z bardzo częstym wchodzeniem na tibia.pl, gg, youtube.pl ;)

Rybzor
29-12-2009, 15:38
Lol, kilka tematów niżej masz odpowiedź.

0-5min - Łażenie i bicie rotów/beholderów na Fibuli: Upload-90kB Download-270kB
5-10min - Przejście z Fibuli do Thais: Upload-145kB Download-450kB
10-15min - Stanie i gadanie pod Depo: Upload-225kB Download-650kB
Można oceniać, że w godzinę byłoby: Upload ~ 900kB Download ~ 2600kB...

AnArAki
29-12-2009, 20:32
Czyli cale nic - graj smialo :)

p.s rybzor czy moglbys mi napisac na priv jak zrobic zeby miec to 'steam user' w podpisie ? chetnie bym z tego skorzystal zeby mnie ludzie lokalizowali :)))))

mario23
30-12-2009, 18:43
Ja też mam pytanie, myślę o kupnie internetu mobilnego w PLAY i podłączeniu modemu do PC. Jak działała by Tibia, i strony www? Czy gra laguje, występują kicki internetu? Co o tym myślicie? Pytanie skierowane do użytkowników PLay Online. Pozdrawiam, Mario

AdiZgOlekk
30-12-2009, 21:52
ja mam neta z play'a 5 gb, sama gra gówno zżera, jesli masz zamiar jedynie grac( nie bedziesz wchodzil na przegladarki itd) to 1gb na caly miesiac starczy.
a co do lagow? sredni ping w necie mobilnym wynosi ok 200ms, wiec nie ma co marzyc by gra chodzila jak marzenie, ale ogolnie nie mozna narzekac, lagi zdarzaja sie ale naprawde sporadycznie... ogolnie ten internet nie jest zly, lecz jezeli macie mozliwosc kupienia sobie internetu stacjonarnego to lepiej sobie taki kupcie ze wzgledu na limit i ping ;] kicki internetu zdarzaja sie rzadko

mario23
30-12-2009, 22:04
Tak, mam stacjonarny ale nie zawsze mam do Niego dostęp :P i dlatego potrzebuje jakiegoś rozwiązania alternatywnego. A play ma dobre i niedrogie usługi więc z nich będę korzystać. Dzięki. :]

Ewa24
03-01-2010, 02:39
Ja mam pytanie trochę z innej beczki, czy ktoś z Was próbował używać telefonii VoIP na Internecie mobilnym?

mario23
07-01-2010, 23:44
Ja jeszcze nie, ale może sprawdze. Kupiłem internet w heyah ten standardowy, działa bardzo ładnie, zżera mało kasy i łatwo się go obsługuje - ogólnie jestem zadowolony :]

AdiZgOlekk
08-01-2010, 00:41
sprawdz jakie masz pingi na www.speedtest.net i napisz tutaj tak dla porownania z playem ;p