Pokaż pełną wersje : Smierc za nic ;(
Mam problem jakis zly czlowiek chce mnie zabic ;(
przechodzilem pewnego razu obok czlowieka ktory walczyl z minotaurem widzialamem ze go atakuje ale bardzo malo zadawal mu obrazen wiec chcialem mu pomoc (mial 8 level) kiedy zaczelem atakowac nie mowil mine ani nic w tym stylu wiec zalatwilem minotaura i nawet nie zabralem przedmiotow.
On powiedzial ze zrobi na mnie polowanie ale pomyslalem ze tylko sie odgraza i nie ma kumpla z 43 levelem :evul: wiec sie nie przejelem lecz pozniej ten kumpel sie zjawil i powiedzial ze mnie zabije jesli za 2 dni nie dostanie 2000 GP 8o nie wiem jak sie z tego wywinac prosze o pomoc mam tylko 1k i 11 lvl knighta czyli jestem poczatkujacy
:baby: RATUNKU! :confused:
PROSZE... nie - BARDZO PROSZE o jak najszybsza odpowiedz
Dezerter De'War
08-01-2005, 20:24
Mam problem jakis zly czlowiek chce mnie zabic
ach ci zli ludzie...
widzialamem ze go atakuje ale bardzo malo zadawal mu obrazen wiec chcialem mu pomoc
widocznie trenil, byl afk wiec nie mogl ci odpowiedziec, a ty zabiles mu potwora i absolutnie zasluzyles na kare...
temat do zamkniecia -.- bylo juz mnostwo ludzi przed toba ktorzy tak pisali
jedyne c mozesz zrobic to sie przed nim plaszczyc...
Teraz juz bedziesz wiedzial ze nie atakuje sie 'czyichs' potworow, chyba ze ktos poprosi o pomoc. Gosciu sobie tylko trenowal. Zagadaj z nim i powiedz ze jestes newbie i sie dopiero uczysz, przepros. Powinno byc OK.
life is very brutal..... jesli grasz na xanterze to moge ci pomoc ^^
thx za odpowiedz ale liczylem na jakies rady albo wsparcie w postaci milego 89 lvl hehe a tu same nagany :( a poza tym nie powinien nikogo nasylac tylko sam to ze mna rostrzygnac! A tak wogle to on nie byl AFK skoro od razu kiedy zabilem minosa napisal ze bede huntowany!
Lord Sith
08-01-2005, 20:43
@up:
A nie pomyslalesz ze wtedy wrocil albo zerknal na monitor ?? -.-
Ja jak ktoś zaatakuje mi potwora to jeden hit i kolesie uciekaja-bo mysla ze nie odwaze sie zaatakowac ;/
MEGAKUR*WAROTFL&LOL!!!
To była największa głupota jaką można było zrobić na mainie! HAHAHAA!!! I co z tego że zadawał mu bardzo mało dmg?! Miał full def i walczył afk więc nie mógł ci odpowiedzieć? Jeśli nie masz kasy to lepiej schowaj wszystkie przedmioty w depo i idz na śmierć. Może zabójca okaże się dobry i cię nie zrookuje! HAHAHAHA! Gratuluje pomysłu na spartolenie sobie życia na tibii :D
Wild Dragon
08-01-2005, 21:24
Nazwa tego topicu króluje !
Rzeczywiście za nic =( Teraz ten 8 lvl i Jego
kumpel ''potreni'' sobie na Tobie ...
Chowaj się w tłumie ... A może grasz na non-pvp ? :P
MEGAKUR*WAROTFL&LOL!!!Panie i panowie, oto przyklad wypowiedzi przecietnego polskiego gracza - gówniarza. Bezmyslnego do tego. Nie wychwycil ze zalozyciel to NEWBIE (tak, newbie a nie n00b) i go 'jedzie' bo sam mysli ze wie wszystko.
Pathetic -.-".
thx za odpowiedz ale liczylem na jakies rady
Zagadaj z nim i powiedz ze jestes newbie i sie dopiero uczysz, przepros. Powinno byc OK.To chyba rada, czyz nie?
Kopiraum
10-01-2005, 23:41
Ja tez miałem bardzo nie przyjemna sytułacje byłem w podziemiach pod depo w AB podszedł do mnie jakis człowiek i prosił abym poszedł za nim.Doszlismy razem do drzwi za ktoremi był uwieziony jego kumpel i kazali mi otworzyc drzwi jak wtedy ten co zemna przyszedł wpadl w szał zaczoł do mnie strzelac z łuku i zażądał 50 gp dałem mu 24 gp(bo tylko tyle miałem przy sobie reszta w depo) i zaczołem krzyczeć "Help Pk" na szczęście przechodzil tamtendy jakś wysoko poziomowa postać i zabiła mojego prześladowce,a ja jeszcze na tym skorzystałem bo zabrałem jego łuk.
dobry barbarzyńca
10-01-2005, 23:53
po pierwsze... nie płać B)
po drugie... zanim gość sie dorobi jakiegoś levelka wyższego niż 10 (czyli żeby mu sie opłacało Cie huntować - tzn w miarę łatwo i przyjemnie ;) ), minie sporo czasu i NA BANK o tym zajściu zapomni.... o ile jeszcze nie zapomniał :)
po pierwsze... nie płać B)
po drugie... zanim gość sie dorobi jakiegoś levelka wyższego niż 10 (czyli żeby mu sie opłacało Cie huntować - tzn w miarę łatwo i przyjemnie ;) ), minie sporo czasu i NA BANK o tym zajściu zapomni.... o ile jeszcze nie zapomniał :)
Sporo czasu... to jest kilkanascie minut tylko zależy gdzie huntujesz a po drugie napsiał ze to jego kolega go huntnie:P
Olej go, unikaj , uciekaj , przestan grac na kilka dni koles da sobie spokuj.
Gesundheit
11-01-2005, 17:46
Kużwa ludzie ja zara nie wytrzymam 0_o gosiu bije potworka JEGO SPRAWA,JEGO SKILLE,JEGO EXP I JEGO LVL -.- nie umiesz się zachować jak Tibijczyk to widzisz ehh -.- nie mówi ani Mine,ani Get lost plz ! tylko mysla ze tak iTibijczyk jak ty (w dodatku o 3 lvl'e większy) odp.ierdoli sie od neigo i pojdzie gdzie indziej TEZ BYM TAK ZROBIL -.- (jezeli ktos by zabił,mojego potworka) FACET to jest Przecież LOGICZNE jak Szkoła i Nauczyciel nie mówi nic,że to jego bo wie (tzn teraz już wiedział -.-) że jego potworka nie zabijesz bo masz wyższy lvl AMAGAD
Mistyczny
11-01-2005, 18:02
Skoro masz 11 lv. Knightem to idz na rotwormy i zrób sobie 1 k w 30 min i tyle zapłać mu :( mnie już 120+lv .huntują bo chciałem mpa i tak prosiłem 1 z nich przez 2h :) :D
Skoro masz 11 lv. Knightem to idz na rotwormy i zrób sobie 1 k w 30 min i tyle zapłać mu :( mnie już 120+lv .huntują bo chciałem mpa i tak prosiłem 1 z nich przez 2h :) :D
O tak pierwsze co to bym cię raz uderzył i pewnie miał być już czrwona kreskę i wkońcu byś się odczepił a jak byś nie widział i nie wiedział to oni mogą MPA sprzedać więc to jest czysta postawa n00ba !
A co do tej kasy to im nie płać ile ja razy słyszałem "Hunted" że mają kumpli czy też 2 postacie i co ja na to ? olalem ich a często chodziło im o nic podchodzi do ciebie taki i mówi n00b idiot itp to ja go wale a ten zaraz "hunted" i jakoś nadal żyje. A co do straszenia to pewniem gość na 9 levie Druid straszył że mnie zabije :P
JeteKnight
11-01-2005, 18:29
Res sproboj taki trik na mnie to sie zdziwisz jak nie uciekne ;)
A teraz troche glupia rada bo mam z nia zle skojazenia:
Postrasz typa jakimis kumplami z HLVLów i sa dwie opcje=))):
1. Albo sie przestraszy i ci odpusci=)))(malo prawdopodobne 8o )
2. Albo twoi kumple(jesli cie bardzo lubia) a tamten kolo nie odpusci to zaczna sie napi****lac. Co moze sie skonczyc dla ciebie z niezbyt dobrym skutkiem tak jak to bylo w moim przypadku=))) :confused:
Zindahjira
11-01-2005, 21:53
Sam sobie jesteś winien. Na mainie nie atakuje się niczego co atakuje kogoś innego. Widać, że jesteś newbie więc zakoduj, że to co uchodzi płazem na rooku nie uda się w szerokim świecie.
Co do straszenia typu: "Hunted!", "My friend has high level. He will kill you!". Olej go, na 90% koles zapomni o incydencie jeśli nie będziesz mu się w oczy rzucał. No chyba, że będzie taki pamiętliwy jak ja :p Nie zapominam kto mi wytnie świństwo czy spekuje. Ale za zabicie mi buga to tylko bym Cię upomniał.
To była największa głupota jaką można było zrobić na mainie! HAHAHAA!!! I co z tego że zadawał mu bardzo mało dmg?! Miał full def i walczył afk więc nie mógł ci odpowiedzieć? Jeśli nie masz kasy to lepiej schowaj wszystkie przedmioty w depo i idz na śmierć. Może zabójca okaże się dobry i cię nie zrookuje! HAHAHAHA! Gratuluje pomysłu na spartolenie sobie życia na tibii :D
Inteligentnie inteligentnie no nie powiem... , Ehh az zal serio Chlopak dopiero zaczyna zycie w tibi i skad ****a mial wiedziec , chcial poprostu dobrze a ze wyszlo zle to juz nie jego problem a zreszta ktos tu musi miec zle w glowie 43 lvl zawraca se glowe 11 lvl z powodu zabicia minosa ^^ , swiat spada na psy.
@ Twórca Tematu
Przeczytaj te tematy (przynajmniej pierwsze posty):
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=1807
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=4075
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=5928
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=600
I najważniejsze:
http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=7570
Oprócz tego:
http://www.tibia.pl/forum/forumdisplay.php?f=31&page=1&sort=lastpost&order=&pp=20&daysprune=-1
Tam możesz sobie poszukać różnych tematów w których są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania i problemy.
Dopiero wtedy zacznij grać w Tibię, czy raczej grać na mainie.
With regards,
Norua~
Shane Of Darkness
15-01-2005, 07:43
Moja rada brzmi tak. Jak przyjdzie ten koleś, albo ten jego kolega , to ja bym spierdzielal do depo w najblizszym meiscie na defie, przepraszał, mówił że jestem noobem i się dopiero uczę grać, że myślałeś żę był afk(nawet jeżeli tak nie myslałeś) ;) i że się dopiero uczysz grać na mainie. A jakby to nic nie pomogło, to zrobił bym tak jak jakiś mój poprzednik napisał schowal wszystkie rzeczy do depo i isc na deda. Ale to że zabiłeś go to jest niewybaczalna kara, sam kiedyś zabiłem gościowi rota na 8 levelu jak on mial 14 i powiedział mi żę mam hanta że on mnie zrokuje bo ma 80 levelowa postac, no i mnie zabił, ale nie zrokował i ja od tamtej pory uczę się na swoich błędach, jeszcze pewnie wiele razy dedne, tą nową postacią za jakieś błędy ale ten błąd jaki ty popełniłeś to przesada. :o
P.s - Uważaj na siebie i na pk, bo jak byś zabił jakiegoś rota pk na 14 levelu (bo sie tacy zdarzają) to masz deda jak w banku.
Moj Char :
Imię : Shane Of Darkness
Profesja : Knight
Level : Właśnie nabiłęm 9 B)
Miasto : Carlin, rzeczy wszytkie sa w AB
Skille : 29/30 :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
Świat : Amera
Willy The Dark Druid
16-01-2005, 16:40
Jednego nie rozumiem... po co wy gracie na światach z PvP? Ja gram na Celeście z non PvP i mi idzie świetnie.
Marcepanowy maciek
16-01-2005, 17:27
daj se luzu . ja palkiem wyrzuciłem kolesiowi lootbaga z jakimś 5 k i co ???...walnął ze 3 razy i napisał że mnie zabije a jak zapytałem inną postacia czy mnie pamięta powiedział że nie i sie nieprzejąłem tym (ziomek miał jakiś40 lewel)
Miaranzo,:miecz:,2 m lvl 16 lewel
Trzeba było się zapytać help? your?
A tak to masz chyba rooka, no chyba ze cie oszczedzi i cie zdeadzi 1 raz ale w tą wątpie<loL>:(
Von drops
30-01-2005, 18:24
Trudno sie mowi... ale jeśli tak to już lepiej radzę pożyczyć od jakiegoś qmpla to 1k. Kiedyś to odrobisz (najlepiej na foldzie xD )
PS. Na Foldzie jeśli pójde poexpić to nie dosyć, że mam duże expa to jeszcze ok. 500 gp w pół godziny, a z tego loota typu brass helmety, mace itp. można też troszke zarobić....
Ja bym nie placiła bo...
Jesli cie huntuja jakies hight lvle :P np <50-60+...> to na Bank cie nie zrookuja a ded na twoim lvl to niewielka strata...wienc nie płac...i wogóle sie im to nie oplaca wbijajac sobie Reda na low lvlu z którego i tak nic ciekawego nie ywpadnie :P
Van_Waterflew
01-02-2005, 17:43
wiesz co dam ci rade:
jak ktos atakuje jakiegos potwora z pytaj sie "czy pomuc?" czyli po ang. "Help you?" jak on powie "yes" albo "tak" no to topiero walisz a jak on powie po tem "hunted" no to ty zkopiuj to co on powiedzial zebys mial na swojo obrone to co on powiedzial:D. tak sie sklada ze musze byc w niekturych pszypadkach adwokatem (nawet samego siebie) wiec jak cos to moge ci pomuc jesli nie bedzie chcial roziowazac o sprawe pokojowa dam ci mojego maila
[email protected] dam ci pare trikuw zeby cie nie zabil hehe a muj aktualny char:
Ghard Lage
11lv
skille 44/32
paladin
danubia
jestem w kazz bo szukam lopate :D a takto mieszkam w veno
5mlvl
niezabijam sorcuw na 15lvl+ i druiduw na 11lvl
zabijam (jak coś to) knightuw do doi 16lvl i druiduw miedzy 12 a 20
jestem swietny w rozwiozywaniu sporuw raz mnie huntowala cala gildia (za czsuw n00bostwa) i jakos ocalilem postac po negocjacji "i am n00b i dont wont hit your summon, really but really i am n00b, itd :D"
ancient kavu
01-02-2005, 22:28
Nie wiem czemu niektórzy radzą mu mówić że jest noob, błagać o przebaczenie itp. Ja bym na jego miejscu z tym kolesiem pogadał, tak na spokojnie. Wytłumaczyłbym to i tamto, i że od jednego minoska świat się nie zawali ale mi bardzo przykro. Jak ja się dogadałem z del toro kiedyśtam(jeszcze na isarce) to ty też możesz
PS My sobie tak tu piszemy a sprawa już dawno się pewnie wyjaśniła ;)
ej ludziowie jak tesz zginełem za nic :( gości ciągnoł worek po ziemi i ja sobie wziełem bo mi sie te patyki ze czaskami na końcy pszydadzom... a gościu zaczoł sie pluć do mnie :( potem go spotkałem i bił zrulowanego giant spajdera i mu zabrałem ciało bo bardzo chciałem taki knight armor...
a teraz na poważnie... szkoda mi ciebie bo mam serce :P hmm... na moje oko bym pogadał z tym kolegą jego... wytłumaczył mu...
Skacowany Tibijczyk
02-02-2005, 21:14
Jak sie chcecie pzyloczyc to musita miec 20 lev min ja juz od main 8 lev moge byc!! Moje Ludki:
Swiat:Aldora
Imie:Porzadny Kac sie kura wszyscy uwzieli na mnie i zabijajo ja sie zemszcze
Lev:8 bo spadlem!! ;(
Ml:0
Specjalnosc: Drut
2 ludzik:
Swiat:Elysia
Imie:Skacowany Tibijczyk
Lev:8 dopiero co main dziś<haha>]:->
Ml:zara 1
Specjalnosc: Pal
@Skacowany Tibijczyk
Offtopic? A co to ma do h*ja Wacka wspólnego z tematem?
MOOOOOOODEEEEEEEK!!
@topic:
Przeproś, powiedz, że nie wiedziałeś o obowiązujących zasadach.... cóż jeszcze? Jeżeli dalej się będą wkurzać - odczekaj jakiś czas. Na pewno mają ciekawsze zajęcia niż ganianie rozstrzęsionego Newbie ;)
Pozdrawiam
Arthus Drag'Tail
05-02-2005, 18:33
Jak sie chcecie pzyloczyc to musita miec 20 lev min ja juz od main 8 lev moge byc!! Moje Ludki:
Swiat:Aldora
Imieorzadny Kac sie kura wszyscy uwzieli na mnie i zabijajo ja sie zemszcze
Lev:8 bo spadlem!!
Ml:0
Specjalnosc: Drut
2 ludzik:
Swiat:Elysia
Imie:Skacowany Tibijczyk
Lev:8 dopiero co main dziś<haha>]:->
Ml:zara 1
Specjalnosc: Pal
We need a modek here!
:P
@:Topic
No to, rzeczywiście za nic...
Ja na twoim miejscu bym nie płacił. Gdyby sytuacja była bardzo poważna (nieustępliwi hunterzy :D), to stworzyłbym sobie nową postac np. Druida, i robiłbym UH albo inne runki (troche kasy zawsze sie przyda).
Elrendell
05-02-2005, 18:51
Radze ci wycisnac skads kase i mu zaplacic to 2k albo sie targowac :p
mialem tak samo i zaplacilem dlatego zyje :P
Uważam iż owy 43 lvl nie zabije cie poniewaz nie ma ku temu wiekszego powodu a napewno nie narazalby swoego lvl i skilli dla newbie
a zreszta taka postac to okolo... no 1 dnia gry takiego niepełnego a wiec nie ma sensu sie martwic
PAMIETAJ TO TYLKO GRA!!!!
choc dla mnie to zycie
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.