PDA

Pokaż pełną wersje : Grać - nie umierać,czyli wykaz gier RPG - Online.

Nieznany wojownik
12-01-2004, 22:14
www.hbpolska.prv.pl <- dobre RPG, polecam
www.uo.com <- najlepsza na świecie gra RPG online
www.muonline.com <- gorsza od Uo ale lepsza od helbreath. Polecam
www.runescape.com <- strasznie wciąga :)
www.gaiaonline.com <- jakas RPG anime, nie grałem, trudno sie zarejestrować
www.mapleglobal.com <- swietna gra anime :)
www.gunbound.net <- nawalanka podobna do WORMS :)

Jeżeli macie jakieś inne linki do innych gier podawajcie.

Dr. Omader
13-01-2004, 02:00
Ja znam takie:
www.planeshift.it<--- jeszcze nie sprawdzałem ale jest 3D i dość rozbudownae na pierwszy rzut oka.
www.warhammeronline.com<---jeszcze trwają prace

I jest jeszcze fajna gra Horizons of Istaria (Artifact Entertainment), nie wiem czy już wyszła bo gdzieś linka zgubiłem i nie chce mi się szukaćale zapowiada się rewelacyjnie.

zadki
13-01-2004, 21:38
HYHY ZAGRAJCIE W PROJECT ENTHERTOPIA
niewiem czy dobze pisze ale wymawia sie projekt entropia hehe spytam sie kolegi o pelnom nazwe i w tedy poprawie post...........HEHE cięszko tam zarobic ale zarobione pieniądze entropi mozna wymienac na na nasze piękne zielone $$$$$ USD hehe 10 entropia dolars to 1 $ (podobno tak sie da robic poszukajcie na stronie oficjalnej .......ale zeby dostać 10 entropia dolars trzeba wplacic 1 $ więc chyba działa to tesz w drugom strone :) )

Ulrek
14-01-2004, 00:01
a moglibyście przy okazji podawać czy gra jest płatna czy nie? zaoszczędziłoby to wielu bezsensownych podnieceń się piękną grafiką zakończonych totalnym w*****eniem przy informacji "miesiąc gry - 10 $"

zadki
14-01-2004, 21:33
ULREK GRAJ JEST CAŁKOWICIE DARMOWA TYLKO ABY MIEĆ JAKIŚ SENSOWNY START MUSISZ WPAKOWAĆ W KONTO PRODUCENTÓW TROCHE ZIELONYCH!!!!!!!!!

Linek
14-01-2004, 23:42
Project Entropia jest porządna tylko nie dla mnie.Niestety nie chce mi się wpłacać 200$ albo ilestam żeby mieć sensowny start i potem ich stracić.Grałem ale kompletnie bez ekwipunku bo nie mogłem nic znaleźć a nie chciało mi się tracić kasy żeby kupić dolarki.Już wolałbym se PACCa w Tibii kupić.Chyba że masz czas to może udałoby Ci sie zdobyć jakieś przedmioty i pozyskać trochę funduszy.Myslę że jak ktoś już się w Projeccie rozkręci to może być niezły interesik :) Słyszałem że mozna tam zarabiać jako nagonka na zwierzynę tylko nie mogłem znaleźć żadnego myśliwego który byłby chętny mnie przyjąć :PZresztą tam jest duuużo źródeł zarobku tyle że ja grałem już jakiś czas temu i dużo ludzi nie było.W jednym mieście dało się spotkać około 10 osób.Nawet znalazłem miasto "moje własne" :P.Sam w nim byłem więc trochę tam pomieszkałem.

zadki
15-01-2004, 16:37
Pfk 3620822 to jest numer gg mojego kolegi mozesz się go spytać jak dorobił się kasy..... on to zrobił i jusz mu powoli idzie :)

Bambuko
16-01-2004, 15:57
Ej a skąd mieć tą Entropię?? Miałem coś podobnego chyba to właśnie z gazety PLAY! i tam była właśnie Projekt Entropia czy coś ale to się nie chce jakoś zainstalować mi z płyty...

EDIT

Taa, to chyba to, ale nie moge tego zainstalowac to zrobila fimra MindArk?? a lgo to takie E w kółku??

@zadki

wziełem płytę i tam był link więc stronę znam. www.projekt-entropia.com (http://www.projekt-entropia.com)

Spiegol
16-01-2004, 16:28
Ja oprócz Tibi gram jeszcze w muonline. Bardzo fajna gierka, gram zwłaszcza jak nie mogę się na Tibie zalogować bo tam można w każdej chwili grać. Gra podobna do diablo II tyle ze bez drzewka umiejętności i lepsza grafa. MU jest darmowa!!! Trzeba tylko ściągnąć 63 mb, zainstalować i expować :)

www.muonline.com

Jakby co to mój nick w MU to: Spiegol.
Gram w świecie Wigle, jak cos to piszcie do mnie!

zadki
16-01-2004, 16:54
SUPERMAN a od czego jest wyszukiwarka ....ja tesz mialem ją na płycie i tesz nie chciała się zainstalować.....

Bambuko
16-01-2004, 17:52
Nadal nie wiem co z tą Entropią, mam już ściągnięte z netu i wzięłem to zainstalowałem, otworzyłem plik i mi się ściągnął następny. Otwieram a tu następny. Otwieram znowu i teraz mi się jeszcze następne ściągają, ale teraz jest 86 godzin i nie wiem co mam zrobić...

Matik
30-01-2004, 22:59
Ja słyszałem o gierce (chyba tytuł był ""MU "" albo cos takiego bardzo podobne do diablo

targud
31-01-2004, 12:07
A o Everwarsie zapomnieliscie ?

Vajna gierka tekstowa na stronce tworzysz postac i takie tam.. Po ulepszeniach jest troszke bardziej nudna ale kiedys to sie w to gralo i gralo :)

www.everwars.com :D

TheO
31-01-2004, 18:39
Ja tam widziałem ( i motam w to ) MU - gra bardzo dobrze zrobiona graficznie i dzwiekowo - znacznie lepsza i grywalniejsza moim zdaniem nawet od D2 i HB

Bambuko
31-01-2004, 18:57
No ja z tym MU też próbowałem. Byłem na stronie i nawet chciałem ściągać, zarejestrowałem się tam i w ogóle. Ale nie wiem co zrobić, aby ściągnąć - może mi ktoś pomóc. A może zna ktoś jakąś polską stronę o MU albo o Projekt Entropia??

TheO
31-01-2004, 20:13
Jak sciagnac ?? wbijasz na DOWNLOAD i szukasz pliq , pozniej PPM ( RMB ) i zapisz na dysq - proste :D Po sciagnieciu jeszcze znajdz tam sterowniki czy cos tam do grafy i jazda :D jak cos to gram na swiecie WIGLE - JubeI_PL ( DK 26 lvl :D )

boss
31-01-2004, 21:53
Ja znam fajna gre Rpg za free to TBIA :P to mi narazie wystarczy ale moze kiedys znajde cos co misie spodoba tak samo jak tibia ale nie sadze :))

Ulrek
31-01-2004, 22:39
Nie podoba mi się MU. Znudziło mi się szybciej od Quake 3 Arena, od HelBreath, od bezsensownego chatowania o niczym.

Wtajemniczony
06-02-2004, 13:08
A ja czeka na GUILD WARS stworzona przez ludzi ktorzy oposcili BLIZARDA.Podobno ma byc darmowa.www.Guildwars.com (Guild Wars)

Wtajemniczony
06-02-2004, 13:13
Srry podalem zly link ten dziala na 100%www.guildwars.com

Drexer
19-02-2004, 17:54
Oryginalnie dodany przez Spiegol
Ja oprócz Tibi gram jeszcze w muonline. Bardzo fajna gierka, gram zwłaszcza jak nie mogę się na Tibie zalogować bo tam można w każdej chwili grać. Gra podobna do diablo II tyle ze bez drzewka umiejętności i lepsza grafa. MU jest darmowa!!! Trzeba tylko ściągnąć 63 mb, zainstalować i expować :)

www.muonline.com

Jakby co to mój nick w MU to: Spiegol.
Gram w świecie Wigle, jak cos to piszcie do mnie!

Na jakim ''swiecie'' grasz Maya czy ten drugi. I Jak w to grac ,bo poszlem przez brame i caly czas jakies dragony w wersji mini i minotaury cyz co to jest. A i jeszcze jedno , u ciebie tez tak tnie grę czy tylko u mnie ?

Drexer
19-02-2004, 20:12
Dobra załapałem o co mniej wiecej w tej grze chodzi . Wszystkim którzy byliby skłonni odpowiedzieć ale nie zdążyli Bóg zapłać.

WORM!!!
27-02-2004, 11:24
A czy te UO jest płatne bo nie lubie wydawać kasy na gre ktura np. po kilku tygodniach mi się znudzi!!!

WORM!!!
27-02-2004, 11:26
która sry!!!

Tiligus
27-02-2004, 12:29
Uo jest to porzadna gra najpierw musisz znaleśc ją w necie i ściagnac (okolo 640 mega) lub pozyczyc od kumpla
albo kupic w sklepie.
Potem instalujesz ja ma jakies 1 GB.
a potem szukasz DARMOWYCH serwow zwanych SHARDami podam Ci niektore:
endore.angrenost.org -(wymagane zachowanie klimatu ksiazek Tolkiena)
www.uo.provector.pl -(dobry serwer ale trudny dla pcozatkujacych)
www.soa.nsm.pl -(idealny dla nowych ,nie wymagane zachowanie klimatu wszystko po polsku POlecam dla newbie)

Potem w download czytamy co trzeba sciagnac do gry...
jakie pliczki podmieniamy... noi teraz najwazniejsze (chyba od tego trzeba bylo zaczac post:D)

KONTO-na kazdym shardzie jest cos takiego jak konto,
ale tu nie ma tak lekko jak w tibi.
Piszemy cos w stylu podania(na soa najlawiej sie dostac!)wypelniamy pola jak sie spodobamy GMom mamy konto i ruszamy:) przydalby sie caly poradnik bo tu tego duzo jest jakby bylo chetnych wiecej moglbym wszystko w jednym temacie napisac:P to jest w skrocie

Have fun w swiecie SOSARI:)

WORM!!!
27-02-2004, 20:52
Thx ja właśnie jestem newbie a grałem tylko w tibie i helbreatha. Moim zdaniem Tibia jest super ale jedynym jej punktem (według mnie) jest "too many players on line". Bardzo mnie to wkurza. W helbreath'cie nie ma tkiego problemu grafa jest duzo lebsza ale gra nudzi sie po kilku tygodniach!!!

Lord Nikusus
27-02-2004, 22:28
Czy ktoś może wie czy tibie ME można mieć na komurce NOKIA 3660.Bo na Nokia 3650 można.I jeszcze jedno CZY JAK TAM się gra to jest tak jak by się grało przed PCtem.PLX odpowiedzcie szybko.

Mily
28-02-2004, 17:08
No dobra. Zainstalowalem ta MU Online, ale mi sie cos sciaga i nie chce sie dociagnac do konca bo sie zawiesza auto update. Zainstalowalem wersje najnowsza ta ze znaczkiem d na koncu. Ktos mi pomoze ???

MicNeo
28-02-2004, 20:31
Ta UO...to skąd moge ściągnąć...mógłbyś podać link?I jeszcze jedno,ja myślałem że to jest płatna gra,nic nie trzeba płacić?

Bllooniarz
29-02-2004, 08:14
Z kąd ściagnąć Ultime ?? Bo mi sietya gra wydaje zajefajna :D

Cerverius
07-03-2004, 21:32
Eeeeee tam
wy sie nie znacie
najleprzy RPG online to przeciez TIBIA :]

Czkowron
13-03-2004, 13:04
Fajnie , mnie tez ciekawi ską dmozna ściągnąć ta cała ultime !!!!

Daj ktoś link !!!! :)

targud
13-03-2004, 14:37
www.outwar.com - ale nie wiem za bardzo o co w tym chodzi. Moj kolega gra i mowi ze nie jest złe

she_devil
21-03-2004, 18:06
Oryginalnie dodany przez Tiligus
Uo jest to porzadna gra najpierw musisz znaleśc ją w necie i ściagnac (okolo 640 mega) lub pozyczyc od kumpla
albo kupic w sklepie.
Potem instalujesz ja ma jakies 1 GB.
a potem szukasz DARMOWYCH serwow zwanych SHARDami podam Ci niektore:
endore.angrenost.org -(wymagane zachowanie klimatu ksiazek Tolkiena)
www.uo.provector.pl -(dobry serwer ale trudny dla pcozatkujacych)
www.soa.nsm.pl -(idealny dla nowych ,nie wymagane zachowanie klimatu wszystko po polsku POlecam dla newbie)

Potem w download czytamy co trzeba sciagnac do gry...
jakie pliczki podmieniamy... noi teraz najwazniejsze (chyba od tego trzeba bylo zaczac post:D)

KONTO-na kazdym shardzie jest cos takiego jak konto,
ale tu nie ma tak lekko jak w tibi.
Piszemy cos w stylu podania(na soa najlawiej sie dostac!)wypelniamy pola jak sie spodobamy GMom mamy konto i ruszamy:) przydalby sie caly poradnik bo tu tego duzo jest jakby bylo chetnych wiecej moglbym wszystko w jednym temacie napisac:P to jest w skrocie

Have fun w swiecie SOSARI:)

Chyba to znam chyba moj brat w to gra lub gral nie wiem bo mi sie giegulec schrzanil.
I czy jest shard kraina umarlych czy cos takiego?

Nieznany wojownik
12-04-2004, 13:42
Kurcze no, temat nie moze wygaść... dawajcie jakies nowe linki do gier RPG online

http://mir3.isp.net.pl - najlepsza gra wszechczasow, zajmuje 3 GB, warto zagrać, polecam !!!!!!

Vemlekos
12-04-2004, 14:52
Ja prubuje stworzyć darmowe konto do UO ale nie moge :D

ps sorry za błędy

seksik
14-04-2004, 14:50
Plisa ludzie pomuzcie bo n ie wiem jak sciagnac i zrobic accounta w MU!! Wyuskakuje jakas licewncja czy cios i nic nie moge zrobic!

Vemlekos
14-04-2004, 21:29
http://www.bestlink.com.cn/aos.iso

to jest link z kturego można ściągnąć ultime online

FROGO
15-04-2004, 16:34
www.ashenempires.com - zalozylem konto, ale cos mi sie nie podoba w tej grze, chociaz nie wiem co, taka nijaka jest.

Wufei
08-05-2004, 06:38
chcecie fajne rpg wejdźcie tam www.mmorpg.com

bat
08-05-2004, 11:28
aby zalozyc konto w MU:

www.muonline.com > Account > Create Account >
pojawia sie licencja > klikasz I Agree na dole >
wypelniasz :
Muonline ID - 6-10 znakow - litery i cyfry TYLKO >
Password - tkie same wymagania jak wyzej >
confirm password - jeszcze raz haslo>
Enter the password for
your in-game vault : MUSI miec dokladnie 7 CYFR (jest uzywane do blokowania mozna powiedziec depo i do kasowania postaci >
confirm password - jeszcze raz to co wyzej>
name i nickname to chyba oczywiste :) (nickname musi miec 6-10 znakow litery i cyfry) > no i reszta pol , nie sa juz takie wazne :) > po wszystkim confirm .. no i teraz zostaje tylko download i installka gry

sciagnac mozna tesh gre ze strony glownej , na dole po lewej sa linki :)

po sciagnieiu i zainstalowaniu mu MUsi sie zupdejtowac , robi sie to tylko raz , kiedy sciagnie i zainstaluje juz wszystko - na dole okienka z newsami pojawi sie przycisk CONNECT - po wcisnineciu jeszcze tylko szybki updejt (antyczita) game guarda i mozemy grac :P

pozdrawiam
bat (114 lv DK)

Asieks
08-05-2004, 17:48
up@
Mowilam to raz i powiem 2...MU ma byc platne;]Mozna grac jak sie zna jakis PRV serw ale one chyba sa juz zamkniete

H2O
16-05-2004, 21:11
A po co ci linki do inych gier jak masz tibie? Wiadomo przeciez ze to super gra i dla mnie nic jej nie przebije!

The_FaLLen
16-05-2004, 21:19
Fajnie tylko mogłeś napisać ktore z tych gier są darmowe :)

Angelus
26-05-2004, 20:55
Jest jeszcze www.reddragon.pl to jest taka turówka,zakladasz księstwo i je rozwijasz...,jesli chodzi o MU to na google.pl jest muporadnik.Wszystko po polsku oczywiscie!Slyszalem jeszcze o jakiejs Arkadii,ale szczegolów nie znam. 8)

Adrian
29-05-2004, 15:57
Oryginalnie dodany przez FROGO
www.ashenempires.com - zalozylem konto, ale cos mi sie nie podoba w tej grze, chociaz nie wiem co, taka nijaka jest.

ej jak tu konto zalozyc,i czy ta gra jest platna??

Sir sharkpl
04-06-2004, 17:30
Kurwa o czym wy gadacie zagrajcie se w pożądne RpG'i takie jak Lion Heart-PC albo jak macie pleya tooooo-Vagrant Story,Legend of Mana to są RPG (z fabułą) :]

Brimot
07-06-2004, 15:55
czy zna ktos taki server w UO britania (czy jakos tak) a jak tak niech poda link :] :)) :]

Ulrek
20-06-2004, 14:33
Niech się schowają durnowate MUćki, Helbejty, Tibie i inne świństwa, bo oto nadchodzi on!
www.eternal-lands.com

Q: Co to?
A: MMORPG w którym nie ma profesji, wszystkie umiejętności wykształcasz podczas grania, dzięki temu jeżeli znudzi ci się bycie szwaczką zawsze możesz zostać alchemikiem.

Q: Szwaczką?
A: Tak jest. Ta gra nie opiera się tylko na debilnym zabijaniu jak Tibia czy MUuuuu. Tutaj głównym źródłem dochodów są kwiatki, warzywa, minerały zbierane w kopalniach. Dodatkowo możesz sam sobie wykuć broń czy zbroję, uszyć czapkę czy spodnie, naważyć eliksirów.

Q: Fajne, czy to jest płatne?
A: To na razie wersja beta 0.9.9, bezpłatna. W późniejszym czasie będą dwie wersje tejże gry: płatna i darmowa. Wersja płatna będzie miała więcej udogonień itp.

Q: Wersja beta? A można grać?
A: Tak, wszystko działa, z tym że brakuje niektórych mapek i wersja dla graczy płatnych jest niedokończona.

Q: Nie radzę sobie! Bóbr mnie zjadł, królik pobił!
A: Przeczytaj newbies guide na www.eternal-lands.com

Q: Spoko, już wiem jak grać, ale chciałbym wiedzieć więcej o tym jak i z czego wyrabia się dane przedmioty
A: www.elrocks.com

Solmyr
22-06-2004, 13:35
Jezu ludzie! Wejdźcie na www.mmopg.pl i tam macie forum dotyczące wszystkich gier mmorpg. 8)

kwakerman
09-07-2004, 00:06
;) Łetam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gralem w tibie ocena 9/10
gralem w mu ocena 7/10
ale zaczolem grac w LEGEND OF MIR to bedzie 10+/10
the best poprostu ;)
8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

soofka_15
09-07-2004, 18:43
Z tym Eternal Lands na razie ściągam grę i próbuję przeczytać Newbies Guide. Jest jakiś polski odpowiednik tego poradnika dla newbie?

Nieznany wojownik
22-08-2004, 11:20
znalazlem kilka nowych gier:

www.eventide.net
www.ashenempires.com
www.guildwars.com
www.conqueronline.com
www.akarra.net
www.lineage2.com
www.eternal-lands.com
www.fungwanonline.com
www.savageeden.com
www.go-dronline.com

www.reddragon.pl
www.everwars.com
www.mage.pl
www.dragons.pl
www.knightofchaos.com

www.gangstawar.com
www.yetisports.org
http://games.yahoo.com
www.pogo.com
www.miniclip.com
www.gamedesire.com
http://gierki.wp.pl
www.flyordie.com
www.kurnik.pl
www.minatrix.com
www.playsite.com
www.outwar.com

:D nie pisalem opisów koło linków.. sami sprawdzcie :D

Muszufasa
25-08-2004, 15:37
Mam wielkie pytanko czy Legend Of MIR 3 jest darmowe???? :confused:

PLZ o szybka odpowiedz

shae
25-08-2004, 16:12
- http://www.mpogd.com/ - katalog różnych gier online, głównie MMORPG, ale nie tylko;
- http://www.albion.gra24h.pl/ - Arena Albionu, zostań średniowiecznym rycerzem z zakutym łbem ;]
- http://wild.ffiends.com/DCourt/Game.stm -- Dragon Court, czyli coś, w co można pograć robiąc runki.

Grzes Przewodniczek
25-08-2004, 19:26
pierwszy www.gangstawar.com ;] (nie mam linku w e mailu co robic??:/)
drugi www.allseron.hosting.pl (oficjalny polski serwer japonskiego rpg online ragnarok (nie gralem wlasnie sciagam ;]) wada okolo 700 mb :/)

Hideki
28-08-2004, 00:37
Ja osobiscie polecam Ragnarok Online :p wedłuk mnie drugi najlepszy mmorpg po Tibi szczegulnie polecma darmowy polski server DRT www.drt.prv.pl

a tu macie kilka ss z test servera DRT:

http://members.lycos.co.uk/dumowski/ss/ro.jpg

http://members.lycos.co.uk/dumowski/ss/ro2.jpg

Ogoras de pal
31-08-2004, 21:02
Ej mozesz pokazac link tej gry Hideki

Nieznany wojownik
31-08-2004, 23:09
Mam wielkie pytanko czy Legend Of MIR 3 jest darmowe???? :confused:

PLZ o szybka odpowiedz

Muszufasa - Legend of MIR 3 jest oczywiście za friko, sam grałem kilka miesiecy i nie bylo zadnych oplat :)

Zoorekk
01-09-2004, 14:08
Ulitma Online, jest całkowicie DARMOWA. Tylko bardzo długo ją się ściąga... z internetu trzrba pobrać ponad 600 MB, a po instalce zajmuje 782 MB (Wersja 2D, jest także 3D, ale jej nie instalowałem). Dlatego jak ktoś ma modem, to raczej nie będzie się opłacało tyle tego ściągać... A jak ktoś jest młody (chodzi mi o 11-13 lat) i za bradzo nie mogą mieć komputera włączonego przez 20 Godzin (na łączu ISDN 129 kb/s), bo rodzice nie zabardzo pozwolą (wiem to ze swojego doświadczenia), więc podaję link, dobrego Shard'a (jakby server'a). Wchodzimy w diał pliki i ściągamy program "Gygex". Dzięki niemu mozemy ściągnąć TYLKO Ultimę Online: Age of Shadows (wersja ta jest potrzebna do grania na serverze BIM'u) Gygex pozwala na ściąganie Ultimy w "partiach" czyli częściowo (można przerwać ściąganie kiedy się chce)

http://uo.bim.net.pl

Obsługa programu Gygex:

Po instalacji i Uruchomieniu tego programu wybieramy folder docelowy (ciągle, po przerywaniu ściągania, musimy podawać ten sam folder docelowy!!) Wtedy automatycznie zacznie się ściągać nam Ultima, a w prawym górnym rogu tego "paska" z programem wystarczy kliknąć ikonkę, aby zobaczyć dokładniejsze informacje o ściąganiu (ile %, jaka szybkość pobierania itp.)

Życzę miłego grania w Ultimę Online! See u in Sosaria!

Hideki
04-09-2004, 10:21
Ej mozesz pokazac link tej gry Hideki

www.drt.prv.pl - polski darmowy server ragnaroka tutaj można załorzyć konto , ściągnąć wszystkie pliki potrzebne do grania oraz samą gre

www.ro.prv.pl - strona z informacjami o ragnaroku (zanim zacznie sie grać polecam aby najpierw przeczytać to co znajduje sie na stronie i na forum)

Spown
12-09-2004, 11:04
World of Warcraft bendzie żondzić RPG

Avager Niebieski
12-09-2004, 12:50
Ta ...ale WOF o ile sie niemyle będzie płatny.. a tym czasem czekam na Guildwarsa !!!! (kosztować będzie tylko (koło) 200zł ale za to miesięcznie za free !!!)

Baron Kaldrick
12-09-2004, 19:00
Coz, jako ze jestem chooooooleeeeeeeeeeeeeeeeernie znudzony, przekopuje google w poszukiwaniu jakichs ciekawych mmorpgow... Mam juz kilka na oku, oto one:

Outpost

This is it, soldiers. War is upon us.
The three armies of TALON, FANG and New Reich have armed themselves and are set to unleash the largest war of all. Get in gear and gather all your courage. OUTPOST is what being a soldier is all about.

It’s The All-new Explosive Military Action MMORPG!
Utilize different weapons and tactics. Work as a team or as an individual. Three nations to choose. Massive multiple battlefields with lots of fast-paced, action-packed gameplay. It’s the ultimate in online military warfare!

Amazing Features!

* Definitive military action online role-playing game
* Combo genres: RPG meets FPS
* Animated with motion-captured technology
* More than 300 various weapons and equipment
* Fully 3D environments
* Form military units to battle enemies more efficiently
* Exciting maps located in various locations around the world
* Involving and interactive story
http://img66.exs.cx/img66/7757/beerpark.jpg

http://www.outpost.com.my/

The 4th Coming (ten tytul zapewne sporo osob zna...podobno sa jakies nowe free servy - coz, mi sie nie chce ich szukac od nowa, moze ktos sie zaintersuje?)

It is a massively multi-player online role playing game developed by Vircom Interactive, the online games division of Vircom inc. Like all products of this type, T4C is built around a client-server architecture. The client is the component the players run on his/her computer. The server is the central intelligence where all the world, character and state information resides.

http://www.realmud.com/otherbackup/Image40.jpg
http://www.realmud.com/maps/images/snaps/snap187.jpg
http://www.realmud.com/maps/images/snaps/snap209.jpg

http://t4c.xavus.com/
www.the4thcoming.com
http://www.realmud.com/maps/

Taliboy
25-09-2004, 21:34
http://www.daimonin.net ta gra ma w sobie to coś brzydka beta ale gram w niom i gram i gram...tu jest wreszcie sensownie zrobiony system questuw i walki... tak mi sie wydaje chyba :P

http://battleon.com hmm flaszuwka fajnie sie gra jak sie wykupi Guardiana( coś jak PACC w tibi) opłata jednorazowa chyba 9 zieleńców ogulnie bardzo fajna

reszta jest srednia no moze oprucz raganroka...

Tryt
02-10-2004, 19:14
Ja nie wiem.....
Próbuje sobie stworzyc postać na stronie MU...wszystko ładnie, pięknie tylko jest jeden problem gdy naciskam "confirm" to mi mówi "Please enter your password"...
a przecież go wcześniej wpisałem X( O co tu chodzi!!!???? X(
Prosze o jakąś pomoc.... :(

Radek 666
03-10-2004, 17:24
Ja mam pytanie co do MU: Czy da się tam jakoś zmienić rozdzielczość bo wszystkie litery takie rozmazane że ich prawie nie widać. Bo gra chyba fajna.

mastablasta
11-10-2004, 10:59
mmm ja niemam neta w chacie przez co zrezygnow3alem z tibii ale mam jeszcze postacie zobaczcie np "apokalips ghost" dlatego gram w domu w diablo :D

soofka_15
13-10-2004, 16:04
a czy jest jakaś gra MMORPG w czasach teraźniejszych tzn. samochody, spluwy itd.?

Zandarn
14-10-2004, 17:39
Wszystko ok, ale nikt jeszcze niepodał linku do pełnej wersji UO ;)

Polny Lowca
15-10-2004, 21:05
a www.darkeden.com(nikt nie wpisal?)-wiecej w temacie DarkEden

besn
16-10-2004, 09:18
http://www.aw-online.net/awonline/

http://www.epicbeyond.com/frameset.htm

http://gunbound.net/

http://www.illusorystudios.com/

http://play-free-online-games.com/ spis polecam

http://www.pristontale.com/

http://www.rpgwo.com/

http://www.shadow-worlds.org/index.jsp

http://www.ensigngames.com/sl.htm //mozna wlasny server

http://terragaming.net/ //latwo bana (dostalem po godzinie xD)

http://www.mythofsoma.net/

http://www.the-lost-realm.com/ // pbs ale bardzo rozbudowany, gram w to juz ponad pol roku i mi sie nie nudzi, mamy polskie miasto i wymiataczy w grze co maja najlepsze skile , polecam ;]

Nieznany wojownik
20-10-2004, 22:53
Za jakiś miesiąc zespół http://mir.isp.net.pl wydaje darmową nową wersję gry Legend of MIR3:

Legend of MIR3 - Judgement of Blood

Gre mozna juz pobrac z działu DOWNLOAD.
Potrzebny jest program Bit Torrent

Ziven
23-10-2004, 20:29
Heh a mialem problemy z qmplem by znalezc jakis MMORPG :D

Ziven
26-10-2004, 15:41
Ey z kad moge sciagnac Net.frameworka (potrzebne do UO)

Rah
28-10-2004, 12:19
Chodzi mi o sciagniecie ultimy z gigexa.
Sciąganie trwało cała noc i sie sciągnął jeden plik.
Jak w chodze do folderu gdzie jest ten pliik to sie wszystko zawiesza:/
CZy ktos ostatnio sciagal UO z gigexa?

Twardy007
31-10-2004, 17:22
Sciagnalem sobie UO i trzeba sie zarejesterowac
Potrzebny jets kod
Jaki podac ?? jesli nie mam orginalnej gry ??

Nevethir
01-11-2004, 18:22
@Nieznany Wojownik
Piszesz już o nowym mirze na 4 forum z rzędu :P :P

BTW moją ulubioną grą mmorpg jest WoW (grałem w niego 20 minut -.-) ale już podbił moje ręce :P Co do fajnych darmowych to spodobało mi się Rubies of Eventide i MIR (chociaż się szybko nudzi...)
Uwaga! MU Online to nie mmorpg, tylko h&s (hack&slash)

Nieznany wojownik
06-11-2004, 09:27
http://www.wojownicy-gra.prv.pl/index.php

Swietna strategia oparta o przeglądarke.

Pozdrawiam

Ziencio
09-11-2004, 12:09
fajna gra (szczegóły na moim temacie), aby się zarejestrować, trzeba wpisać adres: www.knightonlineworld.com , wcisnąć na sign-in, wpisać swój własny numer ID (czyli account number), hasło, potwierdzenie hasła, swój e-mail, płeć :P, z jakiego stanu pochodzisz (np. Hawaje:D,czy Floryda), z jakiego kraju oraz datę urodzenia. Potem trzeba wcisnąć na kółko obok czerwonego napisu i zrobić confirm (rada - nie rejestrujemy się na Mozilli a na IE, bo na Mozilli występują problemy, sam tak próbowałem i nie działało). Później można wchodzić do download i robimy na download full client. Podczas ściągania wchodzimy do naszej poczty, czy przysłali potwierdzenie. Gdy ściągniemy instalujemy i możemy już grać(wybierzcie serv ARES1, ja tam gram, akurat mam palkiem 31 lv :P)

shae
09-11-2004, 12:20
Ey z kad moge sciagnac Net.frameworka (potrzebne do UO)http://msdn.microsoft.com/netframework/downloads/framework1_1/
Pierwszy link w googlach. Obługa wyszukiwarki jest naprawdę tak trudna?

honamut-druid
16-12-2004, 20:52
Cze co mam zrobic zeby zagrac w MU
podajcie jakies szczegóły plx
np:jak amm server załozyc ===>jak zrobic nowego charactera
plx podajcie co amm zrobic zeby zagrac w MU

Nieznany wojownik
16-12-2004, 21:13
Jeżeli chcesz grać na jakimś prywatnym serwerze, to oczywiście musisz do niego znać strone :) no i musisz zobaczyć jaką wersję ma ten serwer. Naprzykład ma 97.D, więc ściągasz np. full 97 i do tego skądś patcha 97.D. Potem na stronie będziesz miał Account, albo Create Account i tam tworzysz konto, no i w grze postać.

Ziven
18-12-2004, 15:39
Zalozylem konto w gangstawar i od kilku dni nie dostaje maila. Rejestrowalem sie juz kika razy i nadal nic. To kiedy w koncu bede mial konto!?!?!?!?!?

Nieznany wojownik
18-12-2004, 16:38
Aktualnie na Gangsta War są poważne problemy, ponieważ dużo ludzi używa cheatów i poprostu baza wysiadła, problempowinien się ustabilizować do kilkunastu dni czasu.

Ziven
20-12-2004, 17:17
Jak gangstawar zacznei dzialac to niech ktos zrobi temat ze wlaczony czy cos jest.

Emil1
31-12-2004, 15:54
Gra number 1.
Ja ostatnio gram w fajną gre. A dokładniej w TERRA WORLD!! Gra jest świetna. W stylu Tibi.
Strona: www.terragaming.net
Polska strona: www.terragaming.prv.pl

Klijent zajmuje 10mg, postać się tworzy w grze. Uwaga: Na o2 nie dochodzą e-maile z kodem aktywacyjnym*, najlepiej założyć na szybko e-maila na onet.pl

*dostajesz kod który musisz wpisać przy pierwszym logowaniu.

Gra number 2.
To już bardziej w stylu ganga war czy jakoś tak. Robot rage. Można w to zagrac na www.miniclip.pl aktualnie jest na pierwszy miejscu 10 najpopularniejszych gier. Gra polega na tym, że tuningujesz swojego robota, malujesz itd, a następnie walczysz z graczami całego świata.

George
02-01-2005, 09:46
Emil jak tam sie zarejestrowac napisz wszystko krok po kroku

Odokar
03-01-2005, 20:00
http://www.albion.gra24h.pl/ - Arena Albionu najlepszy internetowy Polski i po polsku RPG
POLECAM !!!

Rafalow
05-01-2005, 18:05
http://www.ragnarokonline.com/

Superaska giera przez sieć ( widziałem po screenach ).
Kiedyś miałem okazje w to zagrać... lecz... moja mama wyłączyła neta :D
Ale gra jest naprawde niezła

Yoh Asakura
08-01-2005, 15:10
www.battleon.com
fajna giera.Nie trzeba sciagad :D

HelcanPL
09-01-2005, 16:26
www.ppgsp.blog.onet.pl :cup:

Emil1
12-01-2005, 21:32
@George
Ściągamy klijenta, instalujemy, wchodzimy do menu i wybieramy New Character. Wybieramy płeć, klase i wygląd, wybieranie statystyk zablokowali(teraz automatycznie daje najlepsze). Wpisujemy po prawo nick, password i na samym dole w troszeczke niewidocznym miejscu e-mail (pisze tam your e-mail.here). Wszystko potwierdzamy ok. Powinien wyskoczyć komunikat, że statystyki są takie i takie. Wchodzimy na e-mail, zapamiętujemy podany numerek i znów wchodzimy do klijenta. Teraz tylko trzeba wziąść load character i wpisać: Nick, Pass, E-mail (za pierwszym razem chyba trzeba), podany numerek. Numerek i e-mail wpisujemy tylko za pierwszym razem.

Uwaga: e-mail'a nie dochodzą na o2.pl. Proponuje założyć szybko e-mail na onet.pl

Pasorzytek
13-01-2005, 09:42
http://play-free-online-games.com/games/games_rpg.html

Lotux
19-01-2005, 17:35
ja znam tibie i mu

Mam bardzo slabego kompa ledwo mi wormsy dysza :/ w jaki morpg moge se pograc oprocz tibi ? (te chaki mnie w****iaja )

Qkobra-Rubera
19-01-2005, 18:15
ehh jaki ci worms pada to ja nieznam żadnych przyktto mi ale jak znajde to umiescze tu Znam tylko to ale to jest jakieś takie inne i dziwne i niewiem czy dziła link www.arenaalbionu.24h.pl

RAq_@2005
19-01-2005, 20:37
kto mi powie czy gra mapleonline (nie wiem czy to właściwa nazwa ) jest darmowa czy płatna

Lotux
19-01-2005, 21:22
ee powiem inaczej... Najlepsza gra jaka mi poszla to pokemon stadium 2 na emulatorze ( wiem ze to glupie ale lubie ta gre )

Khaid
25-01-2005, 15:30
Coz, jako ze jestem chooooooleeeeeeeeeeeeeeeeernie znudzony, przekopuje google w poszukiwaniu jakichs ciekawych mmorpgow... Mam juz kilka na oku, oto one:

Outpost

This is it, soldiers. War is upon us.
The three armies of TALON, FANG and New Reich have armed themselves and are set to unleash the largest war of all. Get in gear and gather all your courage. OUTPOST is what being a soldier is all about.

It’s The All-new Explosive Military Action MMORPG!
Utilize different weapons and tactics. Work as a team or as an individual. Three nations to choose. Massive multiple battlefields with lots of fast-paced, action-packed gameplay. It’s the ultimate in online military warfare!

Amazing Features!

* Definitive military action online role-playing game
* Combo genres: RPG meets FPS
* Animated with motion-captured technology
* More than 300 various weapons and equipment
* Fully 3D environments
* Form military units to battle enemies more efficiently
* Exciting maps located in various locations around the world
* Involving and interactive story
http://img66.exs.cx/img66/7757/beerpark.jpg

http://www.outpost.com.my/

The 4th Coming (ten tytul zapewne sporo osob zna...podobno sa jakies nowe free servy - coz, mi sie nie chce ich szukac od nowa, moze ktos sie zaintersuje?)

It is a massively multi-player online role playing game developed by Vircom Interactive, the online games division of Vircom inc. Like all products of this type, T4C is built around a client-server architecture. The client is the component the players run on his/her computer. The server is the central intelligence where all the world, character and state information resides.

http://www.realmud.com/otherbackup/Image40.jpg
http://www.realmud.com/maps/images/snaps/snap187.jpg
http://www.realmud.com/maps/images/snaps/snap209.jpg

http://t4c.xavus.com/
www.the4thcoming.com
http://www.realmud.com/maps/

i na co kliknoc zeby sciognoc???????????

Szalony Ozzie Zombie
28-01-2005, 19:05
Kto w odpowiednim momencie się zarejestrował ma teraz do 01.01.2006 r. za darmo tą świetną grę! Można ją ściągnąć ze strony www.anarchy-online.com
Ta gra rządzi!
P.S. Może ktoś jeszcze w nią gra?

KoBi
12-02-2005, 18:22
No tak Ragnarock online - Gra zawalista, ale jest pewne "ale", a mianowicie to co nas wszystkich interesuje czyli... Nie jest za darmo :(
Moze i jest mozliwosc podlaczenia sie do darmowego servera no ale ja sie z nia nie spotkałem
Oprocz tego grałem jeszcze w SP - Survival Project
Gra fajna nie az tak bardzo rozwinieta ale z niezla oprawa graficzna i fantastyczna atmosfera :D Dawno w nia nie gralem i patrzac po stronie oficjalnej chyba wyszla jej nowa wersja bardziej rozwinieta tak wiec warto sprawdzic co i jak :D
Pozdrawiam :]

Wichru
16-02-2005, 14:42
Prosze pomozcie mi ;/ juz nie gram w tibie bo spadlem z 72 lvl na 70 i chcialbym was sie spytac czy znacie jakies podobne gry do tibi??

Zeus Pan Oleju
21-02-2005, 13:00
Chciałem sie zarejestrować w grze www.mapleglobal.com ale niewiem co to jest ID możecie mi pomuc ??

Losterin
28-02-2005, 21:16
Ja niedawno znalazłem fajny portugalski server Legend of Mir 3. Strony głównej tego serwera nie ma, ale jest forum. Oto link to forum:

http://forum.ragezone.com/forumdisplay.php?f=135

Jeżeli ktoś jest zainteresowany graniem na tym serwerze, to niech przeszuka na tym forum wszystkie strony, a napewno znajdzie linki do plików, które są potrzebne, aby zagrać na tym serwerze.

Arco
02-03-2005, 13:18
Ja osobiście gram w muonline :]
Bardzo fajna przyjazna gierka,Troche(a nawet bardzo)Ciekawsza od tibi
Więcej broni...Więcej potworków...więcej możliwości

Avager
03-03-2005, 20:43
Ja osobiście gram w muonline :]
Bardzo fajna przyjazna gierka,Troche(a nawet bardzo)Ciekawsza od tibi
Więcej broni...Więcej potworków...więcej możliwości

Kolejne biedne dziecie grające w jak że nudną gre, shackowaną w 100,5% , co druga osoba Speed Hack, Trade Hack, One Hit Kill, Defense Aura Hack ...

Poprostu gra dla tych co lubią być w tyle i se patrzeć jak jedna osoba w 1 dzień robi lvl 100++++++ a ty bidny na 20 lvl ledwo....

Poprostu Gra jest tak Zdu***iona ! że aż strach nawet na to patrzeć :/ ...

Jeszcze dodam że jak chcesz szukać Hacków to prędzej znajdziesz keyloggery niż hacki ale to twój problem...

Narazie mojej gierki jeszcze nie ma... ale i tak będzie rządzić !!!!! (POBIJE WOW NA GŁOWE !!!!)

GUILD WARS

Losterin
04-03-2005, 07:25
Kiedyś był taki server mu ( max level 1000, exp 99K ), co zrobiłem na nim w dzien 8 resetów :)

Darksorcerer
08-03-2005, 11:48
E tam i tak TIBIA jest najlepsza !!!!!!!!

Pozdro dla wszystkich : :miecz: :wiking: :lucznik: :mag:

Vitihud
12-03-2005, 19:14
Arena albionu -> http://www.albion.gra24h.pl

gOfuś
24-03-2005, 16:11
hehe www.reddragon.pl

GoSuUuUuU
15-04-2005, 14:47
Wiecie moze skad mozna za DARMONA sciagnac ragnaroka? plz odpiszcie
a moze ktos zna jeszcze jakis polski dzialajacy i darmowy serwer w helbreath??

Horkar
15-04-2005, 15:44
to juz bylo.Skasować

Drag'Oul
27-04-2005, 18:02
www.redoran.mmx.pl (http://www.redoran.mmx.pl)

Fajne MMORPG :P

Aragorn
29-04-2005, 15:44
Conquer online (link klik) (http://www.conqueronline.com)
Jest to świetna gra typu MMORPG(czyli massive multiplayer online role playing game).Grafika jest świetna, jest głos.Instalator zajmuje ok 500mb a gra 1gb, lecz nawet na wolnych łączach szybko się ściągnie programem flashget (do ściągnięcia tu (http://www.flashget.com) ).Są 4 (później 5) profesje do wyboru: archer(czyli łucznik, atakuje z daleka), warrior (rycerz, ma największą obronę, walczy z bliska),trojan(taki jakby barbarzyńca, też walczy z bliska) oraz taoist (czyli mag).Każda postać może awansować w swojej profesji na poziomach: 15,40(tutaj można zadecydować jakim chce się być taoistem [czyli ta 5-ta profesja] wodnym czy ognistym),70,100,110.Dla każdej postaci jest inny ekwipunek.Tutaj rzeczy jakie można nosić poszczególnymi profesjami:
Archer:Głowa,szyja*:hełmy lub kolczyki,amulety
Tułów*:zbroje
Ręce:broń czyli łuki i strzały, pierścień*, można też atakować bronią
np.: topór lub miecz ale to się archerowi nie opłaca
Nogi*:buty
(zaznaczone * są dla wszystkich profesji)
Warrior:Ręce:broń jednoręczna i tarcza (dostępna na lvlu 40) lub broń
dwuręczna
Trojan:Ręce:broń jednoręczna (można nosić 2 bronie na lvl 40) lub dwuręczna
Taoist:Ręce:tu zamiast pierścienia można nosić branzoletki zwiększające atak
magiczny,backswordy.
Postacie uczą sie różnych skillów (umiejętności) na poszczególnych poziomach
i doskonalą swoje umiejętności posługiwania sie bronią (u warriora także tarczą).
Jeśli ktoś grał w MUonline lub DiabloII będzie mu łatwiej zrozumieć o co mi chodzi:(teraz będzie łatwiej dla tych co grali w MU :P)są rzeczy zwiększające poziom danych rzeczy (na +1,+2,+3 itd.)są to meteory oraz inne rzeczy a mianowicie dragon balle(dużo bardziej wartościowsze od meteorów ale nie wiem dokładnie do czego służą:P).(Teraz dla tych co grali w DiabloII będzie łatwiej)Są też sockety czyli miejsca na klejnot w które można go włożyć.
W każdym mieście jest takie "depo" czyli WarehouseMan oraz Conductress która teleportuje nas do poszczególnych miast.Poruszać się można skakając kiedy się trzyma ctrl(najszybszy sposób poruszania się) i klika na ekranie,chodząc(najwolniejszy sposób) i biegając(taki średni sposób poruszania się).
Są też oznaczenia potworów:
Czarny: najtrudniejszy do zabicia, lepiej ich unikać
Czerwony: trudny do zabicia, nie trzeba być już tak ostrożnym
Biały(nie napisze na biało bo nie będzie widać :P):w sam raz do zabicia,najlepiej je zabijać.
Oraz zielony: łatwy do zabicia lepiej nie zabijać bo się dostaje mało punktów exp.
Istnieje też plvl( power leveling) czyli idzie się gdzieś gdzie są trudne(najlepiej czarne dla ciebie)potwory do zabicia.Wtedy się nic nie robi a lvle idą jak "szalone" :) (dobre na początek potem nie polecam).
Można odwiedzić miejscowośc Market (dzięki Conductress) i tam można samemu sprzedawać tak jak NPC (non player character) czyli (siadasz na specjalnym miejscu i wykładasz towar na sprzedaż), oraz można kupować w każdym mieście rzeczy od NPC.
Można wybrać sobie fryzurę,można być łysym,można wybrać kolor włosów
oraz tak to nazwę avatar pojawiający się przy nicku postaci.
Są różne kanały:talk(taki default jak w tibii), whisper(czyli jakby priv),team(czyli do rozmowy w teamie[nie działa jak party w Tibii tylko jak w MU lub DiabloII{używane do plvl}])friend.
Można mieć ustawiony tryb:pk(klikniesz na kogoś i go atakujesz[nie polecam low lvl]), peace(możesz sobie klikać do woli i tak nie zaatakujesz :) ), capture (do bicia pk) oraz team (nie wiem dokładnie co robi :P).
Oraz można być w gildii :).
Są też rózne światy(są 3 światy: Wild Kingdom,Dream,Gem World) i serwery (ja osobiście gram na świecie Gem World i serwerze Emerald a nazywam się Legolas_pl).
Więcej informacji na stronie głównej tej gry http://www.conqueronline.com.
Postarałem się streścić najważniejsze informacje w tej grze, mam nadzieję, że zachęciłem was do grania w tą grę.A tutaj dodatkowo zdjęcie na zachętę:
http://img34.echo.cx/img34/292/22473619pd.jpg
ja w mojej skrzynce a tamto najbardziej w lewo to dragonball :D .

Arco
05-05-2005, 12:32
No tak Ragnarock online - Gra zawalista, ale jest pewne "ale", a mianowicie to co nas wszystkich interesuje czyli... Nie jest za darmo :(
Moze i jest mozliwosc podlaczenia sie do darmowego servera no ale ja sie z nia nie spotkałem
Oprocz tego grałem jeszcze w SP - Survival Project
Gra fajna nie az tak bardzo rozwinieta ale z niezla oprawa graficzna i fantastyczna atmosfera :D Dawno w nia nie gralem i patrzac po stronie oficjalnej chyba wyszla jej nowa wersja bardziej rozwinieta tak wiec warto sprawdzic co i jak :D
Pozdrawiam :]

Nie jest za darmo ....

xD Nie jest za darmo <lol> ;p jest za free!!!! tylko na forum drt trza znalesc linki i woula ! ^^ RO RULEZZZ 4ever

Kooba
08-05-2005, 13:43
Mam problem przy logowaniu sie do gry Guild Wars. pojawia sie okienko z logo gry, a na dole napis: loading... pod napisem pojawia sie pasek (swiadczący chyba o % logowania). pasek dochodzi do pewnego miejsca (pod koniec) i nagle staje. PLZ HEŁP!

Remikacid
30-05-2005, 08:49
Czy możecie podać konkretną strone z której mozna ściagnąć Ultime online? I niepiszcie mi o gigexie bo mi niedziala.

Karat Akus
28-06-2005, 15:07
www.ogame.pl

Tibijski sorc
03-07-2005, 09:39
zostaje robiona już z tego co wiem , nowa gra RPG podobna do Tibii gra . Zobaczymy jak wyjdzie :)

przemcio311
16-07-2005, 10:36
www.battleon.com<---Fajna gra rpg trudno sie zalogowac ale warto!!

przemcio311
16-07-2005, 11:27
zna ktos moze gry rpg online ktore sa na polskich stronach prosze o linki z gury dzieki

Losterin
16-07-2005, 12:12
http://www.mapleglobal.com

Fajna platformówka online :)

Avager
16-07-2005, 13:58
zna ktos moze gry rpg online ktore sa na polskich stronach prosze o linki z gury dzieki

Sorka że się wtrące i robie offtopa... ale ty gościu lepiej spadaj w wakacje du budy się uczyć J.Pol. niż grasz w gry i to cie jeszcze bardziej ogłupia -.- .

Yoko123
21-07-2005, 20:43
Ja bym radził :
www.battleon.com - gra dobra szybko sie zdobywa levele itp.
www.runescape-gra wciongajonca rpg podobna do tibi
www.lok.pl-gra zajefajna
xD,xD,xD,xD

Pabak
10-08-2005, 18:55
@offtopic
Sorka że się wtrące i robie offtopa... ale ty gościu lepiej spadaj w wakacje du budy się uczyć J.Pol. niż grasz w gry i to cie jeszcze bardziej ogłupia -.- .

Zanim założysz temat:
2. Zastanów się, czy temat ma sens, czy nie zostanie za innych uznany za spam.
Treść postów:
1. Należy unikać używania słów i zwrotów uznawanych potocznie za wulgarne bądź obraźliwe.
4. Należy unikać postów niewnoszących nic do dyskusji. Jeśli chcesz tylko przytaknąć komuś, to lepiej nic nie pisz.
6. Pisz na temat.
7. Przed napisaniem posta sprawdź ortografię i gramatykę. Wielu czytelników forum to ludzie młodzi, którym czytając może utrwalić się błędna pisownia. Nie chcesz chyba mieć na sumieniu czyjejś jedynki z dyktanda?
Jakby co to J.Pol. (Języka Polskiego) pisze się z małych liter :P

@topic
Moim zdaniem najlepsze jest Helbreath, ponieważ chodzi na bardzo słabych komputerach i ma niskie wymagania (niższe niż Tibia [sic!]). Polecam polski serwer www.hbpoland.xt.pl

CantrII
16-08-2005, 15:26
Cantr II jest internetową grą role-playing, w której dużo graczy może grać jeszcze większą ilością postaci, które razem tworzą różne społeczeństwa w całym wirtualnym świecie. Społeczeństwa występują w różnych językach, wszystkie natomiast grupy językowe grają w tym samym wirtualnym świecie.

Grając w Cantr II z perspektywy każdej pojedyńczej postaci, możesz spróbować grać najsłynniejszego polityka, najbardziej przerażającego złoczyńcę, najbardziej przebiegłego dowódcę wojskowego, najbogatszego przedsiębiorcę, a nawet najukochańszego idiotę osady. W tej grze możesz grać każdą rolę jaką możesz wymyślić, a wyzwaniem jest granie jej konsekwentnie i osiąganie celów jakie sobie wyznaczysz dla każdej odgrywanej przez Ciebie postaci z osobna.

Cantr II jest grą z wolnym tempem. Wielu graczy przeznacza tylko kilka minut dziennie na każdą graną postać, jedno spotkanie może zatem wydłużyć się nawet do tygodnia gry. Ta gra jest przeznaczona dla graczy którzy mają więcej w programie dnia niż tylko granie. Jednak możesz zacząć grać piętnastoma postaciami (maksymalnie) i gdy wszystkie z nich będą silnie zaangażowane w ich społeczeństwach, to dadzą Ci wystarczające zajęcie dla pełnoetatowej gry! Ostrzegamy, że dużo graczy uznało Cantr II za grę bardzo uzależniającą! ;)

To świetna gra, posiadająca polską wersję językową od połtora roku. Gra napisana jest w PHP i na bieżaco jest rozudowywana przez miedzynarodową społeczność (także prze Pokaków). Jest całkowicie darmowa i obsługiwana jest przez przeglądarkę.

Polega w skrócie na budowaniu społeczeństw, cywilizacji. Zaczyna się grać nomadem-zbieraczem i tylko od nas zalezy co bedziemy robic ze swoim zyciem. Czy będziemy cieżko pracowac dzień po dni zajmując sie rolnictwem, rzemieslnictwem, czy tez będziemy włóczyc sie po świecie kradnąc innym dobytek. możemy także mianować sie królem i zabić wszystkich tych, którzy sie na to nie zgodzą lub rozpoczać własny biznes. Możliwości jest nieskończenie wiele.

Każdy gracz może reprezentować do 15 bohaterów, przy czym nie mozna łamać najwazniejszej zasady, która brzmi, ze każda ma być asertywną, niezalezna postacią. Grając swoimi bohaterami, napotykamy bohaterów innych graczy, tak, że w grze zchodzi mnóstwo interakcji. Jest wspólpraca, jest rywalizacja, miłość, agresja i wszystko co możemy zobaczyc w prawdziwym zyciu.

Mozna samodzielnie zaobserwować (a nawet brac w tym udział), że ludzie (gracze) mają tendencję do gromadzenia się w jednym miejscu, budując osady, miasta i wymyślając prawo i sposoby jego egzekwowania (powtarzam nic nie jest narzucone - wszystko to się dzieje spontanicznie). Dlatego w każdym miescie jest inne prawo, inne zwyczaje, kto inny rządzi itp.

Bardzo rozbudowany jest tez system technologiczny. Nie można od razu (bez posiadania odpowiednich surowców) zbudować wszystkiego. Żeby kogoś zranić mieczem, trzeba najpierw go zrobić z żelaza i inncyh surowców, a żelazo trzeba przetopić z rudy hematytu itp. (oczywiscie mozna tez ukraść

Gra Cantr polecam dla dojrzałych graczy, którzy nie oczekują świetnej grafiki (w Cantr praktycznie jej nie ma), ale dobrego pomysłu i świetnej miodności.

www.cantr.net

Nie mam z tego zysku,korzyści,to po prostu moja ukochana gra.

polskie forum

http://www.cantr.net/forum/viewforum.php?f=28

kilka screenów

http://jirey.web park.pl/cantr.html

Opuszczony
16-08-2005, 23:07
"...a oto przedstawię wam świat który został otworzony dla ludzi i istot wszelkiej maści...[...]...bowiem to magiczne słowo dzięki którwmu zostaniecie przeniesieni w świat istot prastarych jak i potężnych...[...]wypowiedz te słowa a nie pożałujesz..."

Wieafiwa (http://www.survival.com.my)

jedna z moich ulubionych gier ;) radziłbym najpierw odwiedzić :::...Magia SurViVal...::: (http://ppgsp.blog.onet.pl)

GexuTIGER
16-08-2005, 23:16
Znam pare linkuw z polskimi rpg no ale jak to sie muwi "niehce mi sie robic" no to tyle ale "trening czyni mistrza":wiking: :cup:

joey
04-09-2005, 13:47
http://www.eternal-lands.com/index.php

naprawde ciekawa gra MMORPG... napoczątku sciagasz klienta, robisz sobie konto , wybierasz wyglad, rase itd.
narazie nie umiem za dobrze w to grać, ale prezentuje sie calkiem niezle

Marcin wielka stopa
05-09-2005, 20:20
www.hbpolska.prv.pl <- dobre RPG, polecam
www.uo.com <- najlepsza na świecie gra RPG online
www.muonline.com <- gorsza od Uo ale lepsza od helbreath. Polecam
www.runescape.com <- strasznie wciąga :)
www.gaiaonline.com <- jakas RPG anime, nie grałem, trudno sie zarejestrować
www.mapleglobal.com <- swietna gra anime :)
www.gunbound.net <- nawalanka podobna do WORMS :)

Jeżeli macie jakieś inne linki do innych gier podawajcie.

MAM PROBLEM ;( ;( ;(
Jak mogę się podłączyć pod Knighta ?
Ściągnąłem wersję ale nie moge się podłączyć pisze mi : Server is not realy czy coś takiego ;( ODPISZCIE!

Ziven
06-09-2005, 16:02
Oj ludzie ludzie czas zwrocic mala uwage ze sie powtarzacie.... Jak juz piszecie tu gre to piszcie taka ktorej nie ma w temacie... Bo ten temat to smietnik i tyle..

kyniek
15-09-2005, 15:32
Ja proponuje gre : "DBG_RPG 2"
Świetna gra (podobna do thecrims) na podstawie Dragon ball /Z :cup:

Link do Gry (http://www.kufel.risp.pl)

A także polecam "The Crims" :evul:

Link do Gry (http://www.thecrims.com)

Mike master
22-09-2005, 20:33
Chce sobje pociupaci w ragnaroka ale niewjem gdzie i jak sie sicionga gre ;( Jesili ktosi wjem jak sie gra i z kond morzna pobraci gre to prosze do mnie napisaci :( z gury dzienkuje :p :p :p
------------------------
SORY ZA ORTO

Ziven
22-09-2005, 22:36
no te twoje "orto" jest normalnie zaje**ste. :baby:

A co do ragnaroka to uzyj opcji szukaj a znajdziesz. Jak sie tego nauczysz to i tak bedziesz moze troche ponad nie ktora grupa ludzi (noobow)

Glacial
01-10-2005, 20:32
a czy mógł by ktoś podać spis takich gier RPG 2D typu tibia.

Losterin
14-10-2005, 20:29
www.supremedestiny.com.my - wspaniała gra. Następca MU Online. Polecam !!

-DaVe-
25-10-2005, 20:46
Bardzo polecam rpg online o nazwie "LIneage2" jest to świetny rpg z grafiką 3d niestety ma wysokie wymagania sprzetowe głowny server jest platny ale jest wiele serverów które są za free jak na przykład noobwars jest to grecki serv ale gra na nim wiele polaków aktualnie jest w naprawie!!! Bardzo polecam!!!

Cognivore
01-11-2005, 20:43
Jeśli chodzi o gry MMORPG to najlepsza jaka znam jest Guild Wars. Można grać w nią na 2 wersje: darmową na 10h i płatną(kupujesz raz i grasz ile chcesz).
Naprawde bardzo polecam B)
link: http://www.guildwars.com/

Kitka
05-11-2005, 13:35
http://flyff.gpotato.com/ <-Fajna gra ,ale jeden minus pierwszy skill od 15 lvl :]

slawekmag
19-11-2005, 15:11
:D Mam w podpisie. Rakion. WWW.RAKION.NET ma ten sam launcher co gunbound. Ta sama firma :D ale gunboundzie już było to pisze o rakion. Fajna gra 3d walczy sie rycerzem, magiem, ninja, lucznik i jeszcze taki grubas :p

Abosth
22-11-2005, 08:37
Co do mu online i prywatnych serverów to www.psychic-doom.com tam jest klijent i all bezpłatne.

kangur
28-11-2005, 20:25
Słyszałem tylko o MUOnline i RuneScape (ostatnio grałem) a takto o zadnej

Rumcajs :P
28-11-2005, 21:28
dajcie sobie siana z tą grą przynajmiej z orginalnym serverem bo to porażka tylko strata czasu namęczycie się tylko a i tak prędzej czy później was hackną -.- po za tym gra w orginalnej wersji gra się dość długo żeby coś osiągnąć , najlepiej zagrać na jakimś prywatnym servie exp o wiele większy itp. szczególnie polecam eglobal [nie reglobal!!!!] i israel.Linków nie pamiętam ale eglobala łatwo znajdziecie przez google gorzej z israelem :/ [no ale jak się ktoś uprze to znajdzie].Z takich stabilnych prywatnych serverów jest jeszcze psychic [czy jakoś tak ale nie grałem podobno spoko] też łatwo znaleźć no i dla takich co chcą być najlepsi po tygodniu gry to mu chińskie i hiszpańskie [dokładnych stron nie znam ale bardzo łatwo znaleź bo ich adresy są na wielu stronach o mu] gra na nich wyglądam dość nudnie bo 1h masz resa czyli ponad 350 lvl a po jakimś dniu gry będzie jakiś 50 res :D [nie wspomne już co będzie po tygodniu] bardzo dobre rzeczy można kupić w sklepie.

Rejestracja na wszystkich stronach jest dość prosta: klikacie creat account wypełniacie nick i password a reszte walicie jak popadnie.
Ściąganie: wchodzi się download i zapisujecie instalke gdzieś na dysku [później instalacja] w orginalnym mu tak samo i gracie :)

Bersek
09-01-2006, 14:54
Wszystkie z tych gier są fajne, a najlepsze są te, które zajmują 3GB. Jak ktos lubi miec lagi w grze przez cały dzien to serdecznie Polecam. Ja zawsze zlecam sciaganie gry jakiemus Pacholowi z Osiedla albo klasy XD

Bersek
09-01-2006, 14:56
Jak podajecie nazwy jakis gier to dawajcie jakies screeny z niej pls :)

Koter
10-01-2006, 08:29
My będziemy dawać skriny a ty za to będziesz używał opcji Edytuj ok?

Bersek
13-01-2006, 11:12
Czy ja muwilem cos o Opcji Edutuj? Nie wiec mi tu takich postuw nie pisz

MiXer
17-01-2006, 11:27
Mogłby ktoś podać jakiś link do poradnika po polsku do eternal land's?

PS:Czemu mam siwy obraz w EL

patryx_pl
18-01-2006, 12:48
tibia to najglupsza gra na swiecie jak wy mozecie w to grac prez ciez to jak sie bijesz to nawet nie widac grafa do niczego ludzie zagrajcie w helbreath to jest gra a nie to to jest do kitu jak wy to mozecie grac nie moge ludzie wy sie zastanowcie mowie wam grajcie w hb czyli helbreatha najlepsza RPG na swiecie polecam

Fron :)
19-01-2006, 07:14
www.planeshift.it czy to jest darmowe ? ;)

Piotro1990
19-01-2006, 21:39
Kto chce jakieś info about mu walic do mnie na gg:5399128 wydaje mi sie ze znam sie na tym...lepiej niz nie jeden gm.Znam tylko informacje o wersjah 0.97;0.99;1.1. Odrazu muwie nie pytać mnie o global bo mnie tam chakneli a mialem 167lv knightem. Serio jestem skromny ale znam tą gre do bulu ale nigdy ni bylem gmem wiec nie znam komend itp... :baby:

19-01-2006, 21:49
Wiecie co ja wam powiem na początku patrze tibia pewnie jakiś szajs ale ściągłem zainstalowałem i zaczełem grać od godziny 19 do 23 nie mogłem sie oderwac od TIBI aż w koncy zasnełem . Grafika piękna nie jest ale napewno lepsza niż w niejednej drogiej grze 8o nie bende podawał bo mi sie nie chce ale naprawde TIBIA WYMIATA !

Ziven
20-01-2006, 09:03
tibia to najglupsza gra na swiecie jak wy mozecie w to grac prez ciez to jak sie bijesz to nawet nie widac grafa do niczego ludzie zagrajcie w helbreath to jest gra a nie to to jest do kitu jak wy to mozecie grac nie moge ludzie wy sie zastanowcie mowie wam grajcie w hb czyli helbreatha najlepsza RPG na swiecie polecam

Tutaj sie z godze. W tibie gra wielu Polakow ktorzy po raz pierwszy zobaczyli MMORPG bo tylko to moze tlumaczyc. Jest przecierz tyle piekniejszych gier od tibii. Tutaj sie tylko walczy i walczy i walczy... A co do HB no coz najleprze to to napewno nie jest ale gralem w to :)

P.S. sorka za offtopa

20-01-2006, 15:24
Tutaj sie z godze. W tibie gra wielu Polakow ktorzy po raz pierwszy zobaczyli MMORPG bo tylko to moze tlumaczyc. Jest przecierz tyle piekniejszych gier od tibii. Tutaj sie tylko walczy i walczy i walczy... A co do HB no coz najleprze to to napewno nie jest ale gralem w to :)

P.S. sorka za offtopa
Tacy DEBILE POWINNI DOSTAWAC BANA JA MNIE TAKIE NOOBY DENERWUJA NIE GRAŁ A GADA JAK LUBISZ BADZIEW TO ZAGRAJ W TO glupie L2

joey
20-01-2006, 18:01
Mogłby ktoś podać jakiś link do poradnika po polsku do eternal land's?

PS:Czemu mam siwy obraz w EL

http://www.elporadnik.prv.pl/

Gigus!
29-01-2006, 15:42
Ej mam pytanko czy legend OF Mir jest darmowe ??

Ziven
30-01-2006, 20:38
Tacy DEBILE POWINNI DOSTAWAC BANA JA MNIE TAKIE NOOBY DENERWUJA NIE GRAŁ A GADA JAK LUBISZ BADZIEW TO ZAGRAJ W TO glupie L2

Sluchaj chlopcze.
Po pierwsze w tibie gralem i w mase innych mmorpg o ktorych ty nawet nie sniles. Po za tym kazdy ma prawo mowic co sadzi o tibii.
Po drugie jestes przykladem noobka.
Po trzecie wlasnie ty powinienes dostac bana a przynajmniej ostrzezenie za swego posta.
Po czwarte NIE KRZYCZ (nie uzywaj duzych liter).

A i proponuje zakonczyc ta rozmowe miedzy nami, bo robi sie offtopic

Losterin
08-02-2006, 13:11
Ej mam pytanko czy legend OF Mir jest darmowe ??

Oczywiście, że jest darmowe, ale chyba MIR 3 Europe jest płatny...

https://mir3-server.de/ums

Tu masz doskonały, w pełni darmowy serwer "Legend of MiR 3 - Illusion". Serwer naprawdę godny uwagi. W razie jakichkolwiek problemów, służę pomocą -> 5132853

Gigus!
09-02-2006, 19:40
Dziękuje :) troszke gre trudno ściągnąć :/

GetAway
18-02-2006, 19:04
Moze mi ktos opowiedziec cos o grze HelBreath interesuje mnie miedzy innymi
-Czy ta gra jest darmowa ?
-Czy znacie moze jakis ciekawy server ?
-Czy jest sens zaczynac gre czy jest ona zupelna strata czasu?

Jezeli zadalem jakies glupie pytania to sry , ale nie wiem nic zupelnie o tej grze :)

Sokochłap
18-02-2006, 19:59

Jezeli zadalem jakies glupie pytania to sry , ale nie wiem nic zupelnie o tej grze :)
1. szukaj
2 szukaj na gógle
3. Każda gra to strata czasu

Losterin
19-02-2006, 08:52

1. Tak (jedynie oficjalne serwery, takie jak HB Usa, HB Europe, itd. są płatne).
2. http://www.hbtop50.com/index.php <- Tu masz wykaz najlepszych serwerów na świecie.
3. Gra wciąga. Sam w HB grałem jakieś pół roku. Moim zdaniem "strata czasu".

Pozdro.

Kunek
04-03-2006, 00:28
Gierka sie rozwija i myśle że przypadnie do gustu fanom walk Vampirów z Wilkołakami. Otóż mamy do wyboru stanąć po stronie jednego z ww. klanów i toczyć boje z klanem przeciwnym. Jak pisałem, gra sie rozwija i póki co nie ma jakiś specjalnych "atrybutów" dla rasy (tj. Wilkołaki nie sa silniejsze, a Vampy inteligentniejsze) ale miło sie wcielić w Wilkołaka i rozszarpać pare wampirzych tyłków :D

www bite fight pl (po "www" i przed "pl" kropka, gryźć i walka zapisać razem )

Hail Wilcza Horda!

Sir Marilion
15-03-2006, 10:29
Cóż, z miłą chęcia zaproponowałbym grę fabularną, chociaż przypominającą RPG. Polega ona głównie na wyobraźni, i mam nadzieję, że się tam odnajdziecie. Jeżeli ktoś zechciałby takowy adres, niech po prostu wyśle mi pw z żądaniem - bowiem tutaj nie pasowałaby ona do reszty.

Turtle Sikornik
17-03-2006, 17:33
Nie wiem czy ten post już był... ale chciałbym wiedzieć z kąd można bobrać tą wspaniałą grę o samurajach i ninnjach nosząca tytuł Samurai Empire czy jakoś tak...

Thazie
19-03-2006, 10:49
Ile mniej wiecej czeka sie az przyjdze mail z potwierdzeniem w grze :
MUonline
Knightonline
GunBound
MapleGlobal
Wszystkie mam na dysku tylko musze qrwa czekac na maila ;(;(;(

PS. Moze ktos zna jakas FAJNA gra (oprocz tibi :p) co nie trzeba czekac DLUUUUGO na maila....

Sokochłap
19-03-2006, 11:33
Sprawdź w folderze spam na swojej poczcie. Może tam się ulokowały;)

Ziven
24-03-2006, 15:03
Ile mniej wiecej czeka sie az przyjdze mail z potwierdzeniem w grze :
MUonline
Knightonline
GunBound
MapleGlobal
Wszystkie mam na dysku tylko musze qrwa czekac na maila ;(;(;(

PS. Moze ktos zna jakas FAJNA gra (oprocz tibi :p) co nie trzeba czekac DLUUUUGO na maila....

OMG Ty masz konto na WP prawda? No w kazdym razie zalorz se na O2 tam nie maja tak zdupionego antyspamu i ci wszystko dojdzie. Mail z potwierdzeniem zazwyczaj dochodzi po paru minutach od zalorzenia konta.

xfighter
10-04-2006, 11:32
www.xfighter.gameshow.pl

RULEZ darmowy i co najwazniejsze POLSKI

Daramius
25-04-2006, 13:39
www.wurmonline.com

befavaza
27-04-2006, 21:38
www.hattrick.org (http://www.hattrick.org)
www.freekick.org (http://www.freekick.org)

Menagery online, polecam także

www.beasts.pl (http://www.beasts.pl)
http://survival.e-games.com.my/content/download.asp
(http://survival.e-games.com.my/content/download.asp)

Enjoy ;)

Ps. KnightOnline NUUUUUUUDZI po 40lv długo się robi lvle.. ;s ja miałem 58 maga ale już nie mogłem dalej...

Catrishia
14-05-2006, 22:25
Szukam gry w klimatach fantasy w której będe mół się wcielić w role zwykłego kupca, rzemieślnika itp. Gdzie mogłbym gdzieś w spokoju na uboczu zamieszkać i skupić się raczej na ekonomi i kontaktami z graczami niż walce. Istnieje coś takiego? Obojętnie czy tekstowa, w przeglądarce, 2d, 3d cokolwiek? Poza UO. Lub jeśli ktoś ma namiary na dobry serwer darmowy UO i link z clientem, ale wolał bym co innego...

Vamerian
16-05-2006, 18:19
http://vallheru.intechion.com/ Wystarczy, że weźmiesz immunitet :) Myślę, że będzie Ci się podobać ;]